Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Valdas Ivanauskas

2021 Rgp 05 12:15

Visgi federacija apsisprendė, kad užteks vien Valdo, be žmonos. Sveikinimai naujajam rinktinės treneriui :P

Patvirtintas naujas vyrų rinktinės trenerių štabas
https://lff.lt/news/12391/patvirtintas- ... iu-stabas/

Ketvirtadienį nuotoliniu būdu vyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis, kurio metu buvo patvirtintas naujasis Lietuvos vyrų rinktinės trenerių štabas.

Vyriausiuoju rinktinės treneriu tapo buvęs žinomas Lietuvos futbolininkas Valdas Ivanauskas, kuris šiose pareigose pakeis anksčiau rinktinei vadovavusį specialistą Valdą Urboną.

Keičiasi ir rinktinės trenerių štabas – kol kas yra patvirtinti trys naujojo rinktinės stratego talkininkai: trenerio asistentas Tomas Ražanauskas, vartininkų treneris Audrius Ramonas bei fizinio rengimo treneris iš Vokietijos Thomas Klimmeckas. Su treneriu ir jo štabu pasirašytos sutartys iki šio atrankos ciklo pabaigos.

„Sveikiname naująjį trenerių štabą ir linkime sėkmės darbuose. Pirmieji iššūkiai laukia jau po mėnesio, tad tikimės, jog darbų pradžia bus sklandi ir rinktinei pavyks atsidaryti savo taškų sąskaitą pasaulio čempionato atrankos varžybose“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

V. Ivanauskas, prieš perimdamas rinktinės trenerio pareigas, treniravo Lietuvos vaikinų iki 19 metų rinktinę. VK posėdžio metu taip pat buvo patvirtinta, kad šiai rinktinei nuo šiol vadovaus Tomas Ražanauskas, jam asistuos Virginijus Liubšys, rinktinės vartininkus treniruos Algirdas Surgautas.

V. Ivanauskui rinktinėje tai nebus pirmoji patirtis – jis rinktinės trenerių štabe jau dirbo nuo 2003-ųjų iki 2005-ųjų, kai talkino tuometiniam vyriausiajam treneriui Algimantui Liubinskui.

Per savo trenerio karjerą V. Ivanauskas yra dirbęs Lietuvos, Škotijos, Vokietijos, Azerbaidžano, Sakartvelo, Rusijos, Kipro bei Lenkijos klubuose, taip pat kurį laiką dirbo Bresto „Dinamo“ komandos generaliniu vadybininku Baltarusijoje.

Kaip treneris V. Ivanauskas 2006-aisiais su Edinburgo „Hearts“ iškovojo Škotijos taurę, o dar 2004-aisiais su FBK „Kaunu“ tapo Lietuvos čempionu ir LFF taurės laimėtoju.

Pirmasis išbandymas naujojo trenerių štabo laukia jau rugsėjo 2 dieną, kai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinė namuose susikaus su Šiaurės Airija.

Vėliau rinktinė išvykoje susitiks su Bulgarijos (rugsėjo 5 d.) bei naująja Europos čempione Italijos (rugsėjo 8 d.) rinktinėmis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Rgp 05 17:36

Naujasis Lietuvos rinktinės treneris – Valdas Ivanauskas
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1545244

Anksčiau nacionalinei ekipai vadovavęs Valdas Urbonas neteko darbo birželio 30 dieną, kai LFF Vykdomasis komitetas priėmė sprendimą strategą atleisti. 15min žiniomis, 55-rių V.Ivanauską treneriu paskirti buvo siūloma jau tą pačią dieną, kai nutarta atleisti V.Urboną.

15min žiniomis, federacijos žmonėms patinka V.Ivanausko griežta ranka, nors Lietuvos futbolo užkulisiuose šis bruožas vertinamas dviprasmiškai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Rgp 05 17:52

Naujasis rinktinės treneris V. Ivanauskas: „Reikalinga kantrybė ir tikėjimas“
https://lff.lt/news/12394/naujasis-rink ... tikejimas/

Ketvirtadienį oficialioje spaudos konferencijoje treneris buvo pristatytas žiniasklaidai. Iki pasaulio čempionato atrankos ciklo pabaigos sutartį pasirašęs specialistas teigė besidžiaugiantis jam suteikta galimybe perimti rinktinės vairą.

„Dėkoju futbolo federacijai, Vykdomojo komiteto nariams už suteiktą galimybę tapti Lietuvos rinktinės treneriu. Manau, kad sutartis iki atrankos ciklo pabaigos šiuo metu yra optimaliausias variantas, visi mėnesiai, kuriuos dirbau jaunimo iki 19 metų rinktinėje, davė daug naudingos informacijos. Ji yra gana pozityvi ir norėtųsi tą tęstinumą perteikti ir į U21, ir į nacionalinę rinktinę. Manau, kad tai yra mūsų ateitis, su tuo tikslu ir iššūkiais mūsų bei federacijos požiūriai sutapo“, – teigė treneris.

Jis taip pat išskyrė kelis faktorius, kurie nulėmė jo sprendimą priimti pasiūlymą tapti rinktinės treneriu.

„Sutapo mūsų su federacija nuomonės, ko mes norime. Paskutiniai pralaimėjimai buvo skaudūs ne tik rezultatų atžvilgiu, bet ir nusiteikimo. Esame tikrai nelengvoje situacijoje, esame realistai ir viską suprantame, suprantame, kad reikia kažką keisti. Reikalinga kantrybė, tikėjimas, tačiau taip pat labai svarbu, kad žaidėjai tikrai norėtų žaisti už rinktinę, stengtųsi atiduoti visas jėgas ir parodyti savo meistriškumą“, – dėstė treneris.

Naujasis rinktinės vedlys taip pat teigė, jog artimiausias jo darbas bus pabendrauti su išplėstiniame jo sąraše esančiais futbolininkais.

„Prasidės skambučiai, teks išklausyti kiekvieno žaidėjo norą, tikslus, pakaks telefoninio pokalbio, žaidėjas vertas rinktinės ar ne, tad bus labai svarbi misija – kuo skubiau su žaidėjais susisiekti, sužinoti apie jų fizinę formą, jų situaciją klubuose. Stengsimės, kad jiems atvykus pakaktų keleto dienų pasiruošti pirmoms rungtynėms su Šiaurės Airija“, – kalbėjo treneris.

Primename, jog naująjį rinktinės štabą taip pat sudarys asistentas Tomas Ražanauskas, vartininkų treneris Audrius Ramonas, fizinio parengimo treneris iš Vokietijos Thomas Klimmeckas, analitiko pareigas ir toliau eis Rokas Pranaitis. Iki oficialių rungtynių rinktinę turėtų papildyti dar vienas asistentas.

Pirmasis išbandymas naujojo trenerių štabo laukia jau rugsėjo 2 dieną, kai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinė namuose susikaus su Šiaurės Airija.

Vėliau rinktinė išvykoje susitiks su Bulgarijos (rugsėjo 5 d.) bei naująja Europos čempione Italijos (rugsėjo 8 d.) rinktinėmis.

Pilnas spaudos konferencijos įrašas:


Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Rgp 05 17:57

Kadangi Ivanauskui marškinėlių su rinktinės reitingu nebesiteikė įteikti nei LFF vykdomoji valdžia, nei rinktinės talismanas, tai fiksuojam tada čia, kad dabar reitinge esame 134-oje vietoje.

Kai atėjo Urbonas buvome 133-oje.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Rgp 05 18:10

Minkštesniu treneriu Ivanauskas tapti nežada: garantuoju, kad tvarka rinktinėje bus
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... tineje-bus

Ketvirtadienį oficialiai paskelbta, kad Lietuvos vyrų futbolo rinktinė verčia naują istorijos puslapį. Sugrąžinti šalies nacionalinę komandą į pergalių kelią sieks vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų – Valdas Ivanauskas.

Darbas vyrų rinktinėje nėra nauja patirtis V. Ivanauskui. Jis 2003-2005 metais ėjo tuometinio trenerio Algimanto Liubinsko asistento pareigas.

Griežta ranka pagarsėjęs treneris patikino, kad tvarka Lietuvos rinktinėje bus ir žaidėjai čia atvažiuos ne atostogauti. Pats strategas taip pat neketina keisti savo darbo metodikos. Kaip pats juokavo V. Ivanauskas, jis minkštesniu treneriu tikrai netaps.

„Kad Lietuvos rinktinė turės kitą veidą, kad bus tvarka, tai aš tą garantuoju. Aš manau, kad jei yra tvarka, tai ir rezultatai ateina. Manau, kad tikrai nėra svajonių darbas. Po ilgų pokalbių su LFF, tapus U-19 rinktinės treneriu, sutapo nuomonė su futbolo žmonėmis. Matosi, kad rezultatų nėra, pralaimėjimai buvo skaudus, bet prie manęs to nebus. Svarbu, kad Lietuvos rinktinė tikrai norėtų žaisti, neatvažiuotų pailsėti, kaip buvo pastarosiose rungtynėse. Kad stengtųsi atiduoti visas jėgas. Tokie pakeitimai tikrai bus. Nelengvas iššūkis, bet aš su trenerių kolektyvu jį priimame“, – oficialioje spaudos konferencijoje kalbėjo V. Ivanauskas.

Pasak naujai iškepto nacionalinės komandos trenerio, permainų sudėtyje tikrai bus.

„Tikėtis didelių rezultatų iš anksto neįmanoma. Tas požiūris, ta viltis turi keistis. Atsinaujinimas tikrai įvyks. Reikia duoti šansą jaunimui, bus reikalinga kantrybė. Pagrindinė permaina ta, kad tie žaidėjai, kurie žaidė dabar, turi suprasti, kad futbolas keičiasi ir jie turi užleisti vietą naujiems žaidėjams“, – apie pokyčius užsiminė V. Ivanauskas.

Tiesa, specialistas pabrėžė, kad artimiausiu metu kardinalių permainų tikėtis neverta.

„Artimiausiu metu žaisime prieš rimtesnes komandas ir manau, kad labai kardinaliai keisti sudėties negalėsime. Tokių galimybių dabar neturėsime, tai vyks palaipsniui. Bendradarbiavimas su U-21 ir U-19 vyks nuolat. Pasikeitimų bus, bet tikrai ne kardinalūs jie bus. Aš turiu susidaręs grubiai 34 žaidėjų sąrašą, kai ateis laikas, paskelbsime galutinę sudėtį. Teks ieškoti kelių, bet juos reikės surasti“, – teigė V. Ivanauskas.

Lietuvos rinktinėje šalia naujojo trenerio bus galima išvysti ir naujus veidus iš užsienio. Planuojama, kad su vyrų rinktine darbuosis du specialistai iš Vokietijos. Šiuo metu jau žinoma, kad fizinio rengimo treneriu dirbs vokietis Thomas Klimmeckas, V. Ivanausko asistentu bus Tomas Ražanauskas, o vartininkus treniruos Audrius Ramonas. Dar vienas asistentas ieškomas ir vyksta derybos su specialistais.

„Ieškome antro asistento iš Vokietijos. Vyksta derybos, nėra lengva, kai kurie klubai nesutinka išleisti, ypač kai tai liečia trumpalaikį laikotarpį. Tačiau derybos vyksta ir artimiausiu metu pristatysime.

Su T. Klimmecku dirbame 12 metų, aš jį žinau, kaip specialistą, kaip žmogų. Manau, kad tai bus nauda visam futbolui, jaunimo komandoms, bus vertingos pamokos. Jis yra dvejus metus dirbęs su Jurgenu Kloppu. Patys suprantate, kokio lygio treneris yra. Jis yra aukščiausio lygio specialistas. Dėl jo nebuvo jokių abejonių. Federacija viską suprato ir jokių klausimų nekilo.

Labai svarbi figūra bus analitikas. Tam tikrai skyrėme labai didelį akcentą, jam bus skirta pirminė užduotis stebėti varžovus.

Kas liečia, medicinos personalą, tai jis nesikeičia. Trenerių štabas stengsis labai glaudžiai bendradarbiauti su visomis jaunimo komandomis, jos turi būti glaudžiai susijusios su vyrų rinktine. Nuo rugpjūčio 30 dienos treniruočių stovykloje stengsimės prijungti jaunių rinktinę prie vyrų. Kad jie pajaustų tą dvasią, viltį, šansą, kad gali pakliūti. Tą patį galėsime daryti ir su Mariaus Stankevičiaus U-21 rinktine, tačiau jie turės dvi svarbias rungtynes, kurioms ruošis užsienyje. Tačiau ateityje galėsime labiau bendradarbiauti“, – sakė V. Ivanauskas.

Pirmasis išbandymas naujojo trenerių štabo laukia jau rugsėjo 2 dieną, kai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinė namuose susikaus su Šiaurės Airija. Vėliau rinktinė išvykoje susitiks su Bulgarijos (rugsėjo 5 d.) bei naująja Europos čempione Italijos (rugsėjo 8 d.) rinktinėmis.

Artimiausiu metu V. Ivanauskas ketina susisiekti su galimais rinktinės žaidėjais.

„Prasidės skambučiai žaidėjams, teks išklausyti kiekvieno žaidėjo norą, jų tikslus. Užteks man telefoninio pokalbio suprasti, ar jis vertas rinktinės, ar ne. Dabar svarbi misija kuo anksčiau sužinoti apie žaidėjų būklę, situaciją klubuose. Norisi, kad rinktinėje nereikėtų jų atgaivinti. Norisi padaryti ilgesnes stovyklas, kad jaunimo atstovai greičiau priprastų, adaptuotųsi. Kad nauji atstovai iš Vokietijos, kuo greičiau priprastų prie Lietuvos, prie komandos. Labai svarbu sužinoti apie žaidėjus“, – kalbėjo V. Ivanauskas.

Tiesa, apie jaunimo integravimą ir rezultatus ilgalaikėje perspektyvoje kalbėjęs V. Ivanauskas su LFF sudarė kol kas tik trumpalaikę sutartį iki metų pabaigos, kuomet baigsis pasaulio čempionato atrankos ciklas.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius užsiminė, kad su treneriu yra kalbėta apie galimybę pratęsti sutartį, tačiau pirmiausia norima išvysti naująjį rinktinės veidą.

„Nėra vieno rezultato, kad turime užimti kažkokią vietą. Priklausys nuo žaidimo. Matėme kaip jis atrodė prieš tai. Tu gali kovoti, bet vaizdas aikštėje netenkino. Vertinti pagal rezultatą, ar geras, ar blogas, galėsime pasibaigus ciklui. Ką su treneriu ir kalbėjome prieš įvykstant susitarimui, norisi pratestuoti tuos pirmuosius mėnesius. Kai matysime rinktinės veidą, tuomet kalbėsime apie sutarties pratęsimą“, – sakė vienas iš LFF vadovų.

E. Stankevičius taip pat užsiminė, kad lapkričio 15 dieną turėjusios vykti draugiškos rungtynės su Baltarusija tikrai nebebus žaidžiamos.

„Dabar turime keletą variantų ir artimiausiu metu paskelbsime. Yra galimybių žaisti išvykoje, bet toli keliauti nenorime. Kalbėjomės su Sakartvelo rinktine, turime prioritetą žaisti LFF stadione draugiškas rungtynes, tačiau dėl dirbtinės dangos ne visos komandos sutinka žaisti“, – atskleidė LFF generalinis sekretorius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Rgp 16 06:29

Drausmę ir motyvaciją rinktinėje žadantis Ivanauskas – apie lūkesčius, griežtą įvaizdį ir Matijošaičio skambutį
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... o-skambuti

Drausmė ir motyvacija – mažų mažiausiai to nacionalinėje vyrų futbolo rinktinėje tikisi naujasis jos treneris Valdas Ivanauskas. Jam pareigos patikėtos praėjusią savaitę, o šią V. Ivanauskas ketina skirti pokalbiams su žaidėjais, kurie, pasak jo, padės susidaryti aiškesnį įspūdį apie rinktinę.

Per karjerą Lietuvos, Škotijos, Vokietijos, Azerbaidžano, Sakartvelo, Rusijos, Kipro ir Lenkijos klubuose dirbęs V. Ivanauskas grįžta į rinktinę jau ne kaip asistentas, kuriuo buvo nuo 2003-iųjų iki 2005-ųjų, kai talkino Algimantui Liubinskui, bet kaip pagrindinis vairininkas.

Apsispręsti esą nebuvo lengva, tačiau padėjo patirtis U-19 rinktinėje, leidusi iš arčiau pamatyti Lietuvos futbolo virtuvę. Su perspektyviausiais šalies devyniolikmečiais V. Ivanauskas dirbti pradėjo nuo šių metų sausio.

„Pokalbiai vyko tikrai ne paskutinėmis dienomis ir ne paskutiniais mėnesiais, jie vyko anksčiau, man tapus nacionalinės U-19 rinktinės treneriu. Pokalbių metu išsakiau savo nuomonę, ką galima, ką reikia keisti, federacijos vadovai suprato mano mintis, išgirdo – tai buvo labai svarbu. Manau, tie 7–8 mėnesiai, dirbant U-19 rinktinės treneriu, davė labai daug informacijos ir tas darbas nenuėjo veltui, pamatėme, kokią ateitį turime. Sutikau tikrai ne iš karto, visi supranta, kad situacija sunki ir tikrai ne svajonių kėdė. Kam nors atsakomybę prisiimti reikia, žinau, kokie iššūkiai ir kokios kritikos bangos laukia, visa tai suprantu“, – LRT RADIJUI pirmadienį sakė V. Ivanauskas.

Praėjusį ketvirtadienį paskelbtas ne tik naujasis vyriausiasis treneris, bet ir jo štabas: asistentas Tomas Ražanauskas, vartininkų treneris Audrius Ramonas bei fizinio rengimo treneris iš Vokietijos Thomas Klimmeckas. Kitas etapas – pokalbiai su žaidėjais.

„Su keletu žaidėjų kalbėjome, bet, kaip žinote, daugiausia rungtynės vyksta savaitgaliais, todėl nelabai norėjau žaidėjų trukdyti. Su keletu kalbėjau prieš tai, o nuo šiandien prasidės labai rimtas darbas ir rimti skambučiai“, – laidoje „Ryto garsai“ kalbėjo treneris.

Iš šių pokalbių V. Ivanauskas sakė besitikintis daug.

„Nesinori gilintis į buvusias problemas, nors ir man jos žinomos. Su žaidėjais negali diskutuoti tomis temomis – ar nebuvo tvarkos, ar žaidėjas nepakviestas. To nesiruošiu daryti. Mano pagrindinės mintys – sužinoti, ar žaidėjai tikrai nusiteikę atvažiuoti į rinktinę ir atstovauti Lietuvai, man buvo labai svarbu išgirsti jų nuomonę apie Lietuvos futbolo rinktinę, o visa kita nuspręsime vietoje“, – kalbėjo strategas.

Kalbėdamas apie Lietuvos futbolo problemas V. Ivanauskas sakė manantis, kad Futbolo federacija yra padariusi pakankamai, kad „atvažiavę žaidėjai jaustųsi komfortiškai“, turimos sąlygos, atsižvelgiant į galimybes, yra geros, nors futbolo infrastruktūros spragų ir esama. V. Ivanauskas nesiėmė vertinti pirmtako Valdo Urbono, tačiau kiek mįslingai užsiminė, kad kai kurių detalių rinktinėje nebeliks.

„Paprasčiausiai kai kurios man žinomos detalės neturi būti ir jų nebus Lietuvos rinktinėje. Iš federacijos pusės, manau, padaryta viskas, daug kas priklauso nuo pagrindinio vado, o juo yra vyriausiasis treneris. Jeigu jis ko nors nepadaro, tai yra blogai“, – sakė treneris ir pridūrė, kad drausmės ir motyvacijos iš žaidėjų reikalaus visuomet.

„Visi suprantame, kad esame sunkioje situacijoje, kad esame autsaideriai, bet atsidavimas aikštėje privalo būti ir bus. (...) Aš esu įsitikinęs, manau, kad tai yra realybė – jeigu yra tvarka, disciplina, savidisciplina, ateis ir rezultatai. O jeigu šioje srityje yra trūkumas, pasiekti ką nors sunku. Nemanau, kad yra baimės. Aš irgi žmogus ir diktatoriškų įstatymų nebus, bet bus pasakyta ir taip bus atlikta“, – sakė V. Ivanauskas.

Pirmas išbandymas aikštėje naujojo trenerių štabo laukia rugsėjo 2-ąją, kai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinė namuose susikaus su Šiaurės Airija. Iki galutinės sudėties išplėstinis rinktinės kandidatų sąrašas turėtų sutrumpėti kitą savaitę.

„Šiuo metu yra išplėstinis 34 žaidėjų sąrašas, bet žinant dabartinę pandeminę situaciją, traumas, liko dar trys savaitgaliai – trys turai, iki žaidėjų atvažiavimo gali daug kas pasikeisti, bet todėl sąrašas ir yra išplėstinis. Bendrą vaizdą turiu, po telefoninių skambučių susidarysiu tam tikrą nuomonę ir su savo štabu rugpjūčio 16–17 dienomis apsispręsime dėl galutinės sudėties. Žinant, kokia situacija Mariaus Stankevičiaus U-21 rinktinėje, kad laukia dvejos labai atsakingos rungtynės – Slovakijoje ir namuose su Ispanija, nesinori draskyti tos komandos, norisi, kad ir ta komanda pasiektų rezultatą. Bet rezultatas rezultatui nelygus – norisi pamatyti, kokią turime ateitį, pamatyti žaidėjus, kurie artėjančiais metais bus Lietuvos futbolo rinktinės pagrindas“, – sakė V. Ivanauskas.

Su futbolo jaunimu metus pradėjęs treneris teigia, kad atsakomybės treniruoti nacionalinę rinktinę nebūtų ėmęsis, jei netikėtų Lietuvos futbolo ateitimi. Jai svarbus ir klubinio čempionato lygis, todėl V. Ivanauskas planuoja kalbėtis ir su stipriausios šalies lygos vadovybe.

„A lygos čempionatas susiskaldęs: yra pirmos penkios komandos, kitos penkios labiau žaidžia dėl neiškritimo iš lygos. Norėsiu susitikti su lygos vadovais dėl jų požiūrio į nacionalinę futbolo rinktinę. Man labai svarbi jų nuomonė. Aš viską suprantu – kiekvienas klubas žiūri savo interesų. Pagrindą geruose klubuose sudaro užsieniečiai, tas klausimas rinktinei yra labai skaudus, bet, kiek žinau, kitais metais žadama permainų, kurios bus į naudą Lietuvos futbolui“, – sakė jis.

Liepos pabaigoje 55-ąjį gimtadienį paminėjęs V. Ivanauskas sakė sulaukęs pasveikinimo ir iš Kauno mero Visvaldo Matijošaičio. Būtent Kaune jau kitais metais tikimasi baigti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją.

„Pirmiausia reikia melstis, kad būtų stadionas. Visvaldas Matijošaitis gimtadienio proga pasveikino, sakiau, kad man nieko nereikia, jokių dovanų, tik išpildykite savo norą, kad kitais metais Kaune atidarytų stadioną, norėčiau dalyvauti atidaryme. Jis pažadėjo, o kaip bus, nežinau. Infrastruktūros klausimai yra labai aktualūs, nors vadinamosios dangos iš federacijos pusės yra skiriamos ir viskas kaip ir vyksta, bet tik iki tam tikro lygio – reikalinga bazė, skaudu, kad atvažiuoji ir turi prašytis viešbučio. Kiekviena gera komanda turi savo bazę, kurioje gali atsiskirti, koncentruotis į futbolą. Sąlygos sudaromos, bet norėtųsi užbaigtumo“, – kalbėjo treneris.

Su V. Ivanausku ir jo štabu sutartį Lietuvos futbolo federacija pasirašė iki pasaulio čempionato atrankos ciklo pabaigos. Trumpalaikė sutartis šiuo metu, pasak V. Ivanausko, buvo priimtina abiem pusėms.

Visas pokalbis – LRT RADIJO laidos „Ryto garsai“ įraše.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Rgp 26 17:22

Paskutinis rinktinės asistentas – David Bergner, praeityje irgi dirbęs su Valdu.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Spa 01 13:18

nervuotas labai

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Spa 01 14:12

Kaip čia tą Ivano frazę supeast, kad prieš pirmas rungtynes peržiūrų nedarė :)

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Spa 01 15:26

Dabar pagalvojau, kad bendrauja kaip Sabonis: nesicackina, tėškia tiesiai šviesiai atgal ir viskas.

Iš tų pačių laikų chebrytė, oldskuulas. O ką jie gali pasiūlyti šiems laikams, tai jau pamatėm su Saboniu - yra nuomonių, kad krepšinis dabar pasiekė dar didesnę šikną net negu futbolas.

Nu bet nesinori iškart Ivanausko nurašyt, pažiūrim. Nu nes su Urbonu tai paliubomu gerai nebuvo.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Spa 01 16:42

tai va ir gaunasi užburtas ratas, jaunų trenerių paprasčiausiai nėra. dabar keli gavo progą žengti pirmus žingsnius A lygoje.
Labiau patyrę mūsų treneriai visi daro/darydavo komunikacines nesąmones. Žutautas, Pankas, Liuba, Širmelis, Ivanas ir t.t.

užsieniečio nenorim, nes rezultato mes nesiekiam.

Lieka ex rinktinės žaidėjas, tai buvo Jankauskas. Nepamenu kad buvo kilę konfliktai su kokiu žaidėju ar su žiniasklaida.
Tai ir Stankevičius manau su tuo susitvarkytų, tik kad treniravimo įgūdžiai neaiškūs.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Spa 21 02:09

1:58:20
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/200 ... -migrantus

Ivanauskas viską įvertino pozityviai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Lap 04 17:00

V.Ivanauskas patyliukais pristatė rinktinės sudėtį: spaudos konferencijos neprireikė
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1591886

Po paskutinių atrankos rungtynių V.Ivanauskui sulaužius ne vieną ietį su žiniasklaidos atstovais, Lietuvos futbolo federacija (LFF) nusprendė neberengti spaudos konferencijos, o tiesiog išplatino pranešimą su žaidėjų sąrašu.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Lap 19 17:33

Stankevičius – apie nuovargį ginant LFF įvaizdį, išlaidas teismams ir Ivanausko dilemą

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/s ... d=88722003

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Gru 07 11:32

V.Ivanauskas: „Prieš rungtynes su Kuveitu su T.Danilevičiumi ir E.Stankevičiumi dėliojome planus kitiems metams“
https://www.sportas.lt/naujiena/445558/ ... ems-metams

Valdas Ivanauskas antradienį išgirs LFF Vykdomojo komiteto sprendimą, ar lieka prie nacionalinės rinktinės vairo ir kitiems metams. Lažybų bendrovė „Cbet“ jau anksčiau deklaravo, kad suteikia net devyniasdešimties procentų tikimybę, kad su vienu geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų sutartis bus pratęsta. Pats V.Ivanauskas dėl šio klausimo yra atsargesnis.

„Nujausti tokius dalykus yra sudėtinga. Savo darbą aš atlikau, o toliau yra du planai. Jeigu tęsiu darbą, tai bus vienas planas, jeigu ne – reikės galvoti kažką kitą. Iš trenerių pusės, padarėme savo darbą, o kaip jį įvertins Vykdomasis komitetas, čia jau kitas klausimas. Ta tendencija, kokį futbolą stengėmės parodyti, bandėme žaisti, manau, kad ir yra dabartinis futbolas. Prieš paskutines rungtynes su Kuveitu teko bendrauti su Tomu Danilevičiumi, Edgaru Stankevičiumi, dėliojome planus kitiems metams. Gaila, kad tos paskutinės rungtynės taip nesusiklostė. Kalbu ne apie žaidimą, o apie rezultatą – man asmeniškai iki šiol yra labai skaudu dėl to. Mes tikrai buvome stipresni ir turėjome juos aplošti, bet.. deja neaplošėme. O tokias rungtynes turime laimėti“, - „Cbet. TOP6“ naujausiame epizode kalbėjo V.Ivanauskas.

- Darykime prielaidą, kad jūs liekate, daug matote dar kozirių, kurie šiemet buvo neišnaudoti?
- Visi supranta, kad kozirių per daug neturime. Vis tik, galvoju, kad mes patys juos bandome susikurti. Pavyzdžiui, ateičiai milžinišką įtaką turės B.Šatkaus, E.Utkaus, D.Barausko, L.Mėgelaičio įtraukimas į nacionalinės rinktinės starto sudėtį. Per tuos tris langus jie visi gavo stiprų krikštą, jiems tai bus gera paskata ateičiai. Rinktinė turi keistis. Žinoma, jaunimui reikia dar daug dirbti, bet turime judėti to link. Iš jaunimo reikia ištraukti maksimumą, kokį tik įmanoma ištraukti. Gal tam jaunimui meistriškumo dar trūksta, bet energija ir fizinis stovis dabartiniame futbole labai reikalingi. O jie šių savybių tikrai turi.

- Kiek įtakos rinktinei daro faktas, kad nemaža dalis dabartinių rinktinės žaidėjų atstovauja klubams, kurie išgyvena ilgas nelaimėtų rungtynių serijas?
- Daro didelę įtaką. Tarkime, Domantas Šimkus – Azerbaidžano čempionatas nėra pats stipriausias, o jo komanda velkasi apačioje. Tokiu atveju iš savęs privalai reikalauti labai daug.

Ta pati situacija su Donatu Kazlausku. Komanda yra paskutinėje vietoje, o jis vis tiek nežaidžia. Kyla didelis klausimas: kodėl? Rinktinei Donatas yra labai svarbus žvaidėjas, todėl mums reikia jo su žaidybine patirtimi. Toliau Vykintas Slivka. Patyręs žaidėjas, turintis reikiamų savybių ir galintis koncentruotis, bet tie pralaimėjimai.. bet kuriam žaidėjui tikrai ne į naudą.

Vis tik, žvelgiant iš kitos medalio pusės, daugelis pagrindo žaidėjų yra sveiki ir žaidžiantys savo klubų starto sudėtyje. Mano nuomone, didžiausia problema atsiranda tada, kai žaidėjai nežaidžia. Mes neturime didelio pasirinkimo, o jeigu dar žaidėjai, kuriuos turime nežaidžia savo klubuose, tai dvigubas minusas.

Grįžti į