karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Gru 07 11:58

Oficialu pratęse su Ivanu dar vienam ciklui.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Gru 07 12:11

Vykdomojo komiteto sprendimu Lietuvos vyrų rinktinėje darbus pratęs iki tol rinktinei vadovavęs Valdas Ivanauskas. Sutartis su treneriu bus pasirašyta vienam ciklui.

Trenerių štabas kol kas patvirtintas nėra, jis, lyginant su ankstesniu, gali keistis.

Treneris Valdas Ivanauskas vadovavo rinktinei nuo šių metų rugpjūčio, o po paskutinių kontrolinių rungtynių su Kuveitu jo kontraktas buvo pasibaigęs. Vykdomojo komiteto posėdžio metu strategas pristatė savo ir štabo darbų ataskaitą bei ateities planus.

„Po ilgų diskusijų, įvertinus visą turimą informaciją ir trenerio ataskaitą, buvo nuspręsta, kad trys mėnesiai yra per trumpas periodas objektyviai įvertinti trenerio darbą, todėl vykdomasis komitetas priėmė sprendimą pratęsti sutartį su treneriu dar vieneriems metams.

Gruodžio viduryje bus ištraukti Tautų lygos burtai, po kurių treneriui bus iškelti tikslai, kuriuos reikės įgyvendinti. Prie komandos prisijungus naujajam techniniam direktoriui, kuris papildomai įvertins situaciją, ateityje bus daromi papildomi būtini pokyčiai siekiant rinktinei keliamų tikslų“ – teigė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

https://lff.lt/news/13000/patvirtintas- ... -treneris/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Gru 08 21:15

Kepurė

LFF vadovai užstojo Ivanauską konflikte su žaidėjais: futbole nepakeičiamų nėra
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... ciamu-nera

„Daugiau buvo noras tęsti pradėtus darbus, o žiūrint į rinką, tai nelabai ir buvo kažkokių variantų. Realių kandidatų iš užsienio nebuvo“, – apie sprendimą Lietuvos futbolo rinktinės trenerio poste palikti Valdą Ivanauską kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Vienas iš LFF vadovų užsiminė, kad jo pagrindinė mintis buvo žvalgytis į užsienį, tačiau antradienį Vykdomasis komitetas priėmė kitokį sprendimą – dar vienam ciklui rinktinės žaidimą patikėti 55-erių specialistui.

„Nors rezultatai ir kiti dalykai manęs asmeniškai netenkino, tačiau VK vieningai palaikė trenerio poziciją. Mano mintis buvo ieškoti trenerio iš užsienio. Kita vertus, treneris kritiškai priėmė tam tikrus dalykus. Ta pirmoji stovykla rugsėjį, kuomet V. Ivanauskas susirgo koronavirusu, tikrai turėjo daug chaoso ir sumaišties. Treneris dabar supranta ir kad su žiniasklaida taip neturėtų bendrauti, kuomet kilo konfliktų. Kolektyvas susigulėjo, treneris priima tą kritiką, vyksta normalus darbas“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje pasakojo E. Stankevičius.

Toks LFF sprendimas turėtų nuliūdinti kelis futbolininkus. Pirmiausia – Modestą Vorobojvą, kuris po rugsėjo mėnesio 15min.lt žurnalistui Mantui Krasnickui į šuns dienas išdėjo V. Ivanauską, šio negalėdamas pavadinti treneriu. Tačiau LFF prezidentas Tomas Danilevičius nemano, kad toliau bus nesutarimų tarp žaidėjų ir V. Ivanausko, juolab kad rinktinėje atstovaujama Lietuvai, o ne treneriui.

„Buvo nemažos diskusijos dėl trenerio ateities, tačiau išdiskutavę vienbalsiai pabalsavome pratęsti sutartį dar vienam ciklui. Gruodžio 16 bus Tautų lygos burtai ir tuomet kelsime rinktinei tikslus. Kitais metais turėsime kiek kitokį kalendorių, dėl Katare vyksiančio pasaulio čempionate. Bet noriu pabrėžti, kad ne žaidėjai renkasi trenerį, o federacija. Manau, kad per paskutines stovyklas tiek žaidėjai, tiek trenerių kolektyvas susilipdė ir buvo gera atmosfera. Futbole nėra nepakeičiamų, tik nepakeisti. Reikia galvoti plačiau, treneris turi pasitikėjimą iš LFF. Reikia priminti, kad atstovauti Lietuvos rinktinei yra garbė, o ne žaisti už kažkurį trenerį“, – griežtai kalbėjo T. Danilevičius.

Artimiausiu metu gali keistis V. Ivanausko trenerių štabas. Apie tai užsiminė E. Stankevičius, pabrėžęs, kad toks noras yra iš abiejų pusių.

„Tiek treneris, tiek federacija nori matyti pokyčius. Nedarysime tokios pačios klaidos, kaip su Tomu Ražanausku, kuris dirbo ir asistentu pas V. Ivanauską, ir jaunių rinktinės treneriu, ir vadovavo Alytaus „Dainavos“ klubui. Jam reikės apsispręsti, kur norės dirbti“, – sakė LFF generalinis sekretorius.

2022 metais V. Ivanauskui teks suremti pečius ir su naujuoju LFF techniniu direktoriumi Reinholdu Breu. Pasak E. Stankevičiaus, pastarasis turėtų Lietuvos futbolo pakelti į naują lygį. 51-erių specialistas iš Vokietijos pastarąjį dešimtmetį dirbo Liuksemburge.

„Žinome tokio darbo specifiką ir vietinių specialistų pakankamo lygio neturime, todėl ieškojome užsieniečio. Turėjome gyvą susitikimą Vilniuje su juo, pristatėme savo esamą situaciją, jis buvo mūsų norimas kandidatas. Radome tarpusavio susitarimą, jis žiūri į darbą Lietuvoje, kaip dar vieną iššūkį. Jis pasižymi pastovumu, turėjo gerus rezultatus dirbant su Liuksemburgo futbolu. Per 10 metų šalis paaugo futbole, Liuksemburgo federacija palankiai atsiliepė apie šį specialistą, jis paliko mums teigiamą įspūdį ir VK susirinkime liko tik formalumas patvirtinti. Pagrindinis tikslas – leisti jam dirbti. Jis gyvens Lietuvoje, nori mokytis mūsų kalbą, suprasti kultūrą. Į šį specialistą dedame dideles viltis.

Pirmiausiai, tai norime susidėlioti atnaujintą techninį departamentą, kuris bus atsakingas už visas rinktines. Tikimės, kad R. Breu bendradarbiaus su V. Ivanausku ir jaunimo rinktinėmis. Jis taip pat įvertins „Anderlecht“ sistemą, ar tęsime darbą su ja, ar reikės ieškoti kažko kito“, – apie būsimus techninio direktoriaus pareigas pasakojo E. Stankevičius.

R. Breu pakeis iki šiol šioje pozicijoje dirbusį belgą Patricką De Wildę. Pasak E. Stankevičiaus, pastarajam ne visuomet sekėsi surasti bendrą kalbą su buvusiais rinktinės treneriais. Kalbėdamas apie jo ir Valdo Urbono santykius, LFF generalinis sekretorius užsiminė, kad pradžioje buvo nesusipratimų.

„Jautėsi toks nesaugumo jausmas iš trenerių pusės, kad techninis direktorius gali juos pakeisti jų poste ir t.t. Toks lietuviškas bruožas“, – pasakojo E. Stankevičius.

Naujasis techninis direktorius į Lietuvą turėtų atvykti sausio pirmoje pusėje, o vienas iš jam keliamų tikslų – Lietuvai patekti į FIFA reitingo pirmąjį šimtuką. Su specialistu iš Vokietijos buvo pasirašyta trejų metų sutartis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Gru 09 12:20

Vienbalsiai už V.Ivanauską balsavusi LFF valdžia: „Ne žaidėjai renkasi trenerį“
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1610512

Viešai Valdo Ivanausko darbo metodus ir rinktinės rezultatus kritikavusi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdžia galiausiai... vienbalsiai balsavo už sutarties su 55-erių treneriu pratęsimą. Rankas už „Rūsčiojo Ivano“ eros tąsą kėlė visas LFF Vykdomasis komitetas, kuriame didžiausią įtaką išlaiko pilkaisiais šalies futbolo kardinolais vadinami Arūnas Pukelis ir Žydrūnas Buzas.

„V.Ivanauskas išsamiai pristatė savo nuveiktus darbus. Diskusijų dėl jo ateities tikrai buvo nemažai, bet, išanalizavus kitų metų kalendorių ir trenerio nuveiktus darbus, Vykdomasis komitetas vienbalsiai balsavo, kad trys mėnesiai treneriui buvo per trumpas laikas įrodyti savo potencialą ir vertę“, – trečiadienį LFF stadione surengtoje spaudos konferencijoje aiškino federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Nauja sutartis su V.Ivanausku, vasaros pabaigoje pakeitusiu atleistą Valdą Urboną, galios metams – iki 2022-ųjų pabaigos.

„Rūstusis Ivanas“ rinktinėje per trumpą laiką spėjo pasižymėti konfliktais ir su žiniasklaida, ir pačiais žaidėjais. Iškovoti jam pavyko vienintelę pergalę – 3:1 namie su Bulgarija.

„Taip, rezultatai netenkino, netenkino ir kiti niuansai, bet Vykdomasis komitetas vieningai palaikė trenerį. Mano siūloma mintis buvo ieškoti trenerio iš užsienio, tačiau tokio specialisto paieška tikrai užtruktų, o laiko nėra. Rinkoje taip pat nieko nepasitaikė“, – pridūrė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

V.Ivanausko palikimui prie rinktinės vairo pritarė ir naujasis LFF techninis direktorius, Liuksemburgo futbolą per dešimt metų nuo 128-ojo iki 93-iojo laiptelio FIFA reitinge pakėlęs vokietis Reinholdas Breu. Pastarajam federacija įteikė 3 metų sutartį ir žada laisvę vystant šalies futbolą.

„Jie atsimena vienas kitą nuo Valdo žaidimo laikų. Abu kalba vokiškai, jaučia vienas kitam pagarbą. Tikimės, kad tai padės jų bendravimui, ko nebuvo su praėjusiu techniniu direktoriumi (belgu Patricku De Wilde, – past.)“, – tęsė E.Stankevičius.

„Mūsų pagrindinis tikslas bus leisti šiam žmogui dirbti. Jis bus atsakingas už visas jaunimo rinktines – nuo U-15 iki U-21. Betarpiškai bendraus ir su vyrų rinktinės vyriausiuoju treneriu. R.Breu gyvens Lietuvoje, įvertins, kokius specialistus mes turime, kaip jie dirbo, kokius tikslus mes jiems kėlėme. Susipažins su „Anderlecht“ sistema, nes ateina laikas apsispręsti, ar tęsti darbus su ja, ar keisti kryptį. Jis įvertins, ar ši sistema mums tinkama“, – dėstė E.Stankevičius.

Vadovaujant R.Breu Liuksemburgo futbolas FIFA reitinge buvo pakilęs iki rekordinės 82 vietos. LFF vadovai teigia, kad džiūgautų tokia pozicija, nes Lietuva šiuo metu pasaulyje tik 136-ta.

„Iš karto sutinkame ir būtume patenkinti. Kur pasirašyti? (Juokiasi). Suprantame, kad kilti reitinge yra sunku. Valdo Urbono sėkminga atkarpa Tautų lygoje kilstelėjo mus per kelias pozicijas, bet nesėkminga atranka į pasaulio čempionatą greitai grąžino į apačią. Pirminis tikslas – bent jau į šimtuką patekti, o tuomet – po truputį kilti į viršų“, – sakė LFF generalinis sekretorius.

Aukščiausiai FIFA reitinge Lietuva buvo pakilusi prieš 13 metų, kai rikiavosi net 37-ta.

Kol kas V.Ivanauskui keliamas vienintelis tikslas – iškovoti Baltijos taurę, kurios Lietuva nėra laimėjusi nuo 2010 metų. Antrasis tikslas UEFA Tautų lygoje bus iškeltas sužinojus varžovus gruodžio 16 dieną.

Artimiausias rungtynes rinktinė turėtų žaisti kovo mėnesį. LFF planuoja du draugiškus mačus. Derybos vyksta su San Marinu, Airija ir kitomis šalimis.

Žurnalistams priminus apie V.Ivanausko ir Modesto Vorobjovo konfliktą bei žaidėjo išsakytą mintį, esą ne vienas dabartinis rinktinės futbolininkas laukia V.Ivanausko darbo pabaigos, LFF prezidentas T.Danilevičius tvirtai stojo į trenerio pusę.

„Ne žaidėjai renkasi trenerį, trenerį renkasi LFF. Žinote, futbole nėra nepakeičiamų, yra tik nepakeisti. Negalima atsižvelgti į vieno žaidėjo norus ar nenorus – reikia žiūrėti plačiau. Treneris turi pasitikėjimą iš LFF. Jis turės visas galias rinktis tiek savo štabą, tiek žaidėjus“, – teigė T.Danilevičius.

„Norisi priminti, kad atstovavimas Lietuvos nacionalinei rinktinei yra garbė. Žaidėjai kovoja ne dėl trenerio ar federacijos, o dėl Lietuvos. Tai daug svarbiau, nei žaisti dėl Ivanausko, Petrausko, Danilevičiaus ar LFF“, – pabrėžė vis dar rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės futbolininkas.

Tiesa, permainų rinktinės trenerių štabe bus. Norą tam išreiškė ir pats V.Ivanauskas, ir LFF.

„Tikrai nebebus tokios situacijos, kokia buvo su Tomu Ražanausku (treniravusiu ir U-19 rinktinę, ir asistavusiu V.Ivanauskui, – past.). Nedarysime tos pačios klaidos. Tomas turės apsispręsti, ar jis save mato kaip V.Ivanausko asistentą, ar kaip U-19 trenerį. Normalu, kad trenerių kolektyvas vyrų rinktinėje keisis“, – teigė E.Stankevičius.

„V.Ivanauskui tai irgi yra nauja patirtis – būti rinktinės treneriu. Taip, ta pirmoji stovykla rugsėjo mėnesį, kai jis gavo teigiamą COVID-19 testo rezultatą – tikrai buvo chaoso ir sumaišties. Bet treneris priima kritiką, atsižvelgia į mūsų pastabas, supranta, kad neturėtų taip emocionaliai bendrauti ir su žiniasklaida, ir su žaidėjais. Tikimės, kad tie rezultatai ateis“, – pridūrė LFF generalinis sekretorius.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Valdas Ivanauskas

2021 Gru 11 13:34

T.Vencevičiaus žiniomis, V.Ivanauskas Lietuvos rinktinės vyr. trenerio pareigose uždirbs 6-7 tūkst. eurų per mėnesį

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Sau 02 22:04

Atvirai apie save Lietuvos rinktinėje prabilęs V. Ivanauskas: „Ateitis ir perspektyvos – liūdnokos“
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... --21873956
Modestas Krukauskas

„Aš nesu konfliktiškas, paprasčiausiai tik tiesus ir sąžiningas žmogus“, – kalbėjo buvęs vienas garsiausių šalies futbolininkų, dabartinis Lietuvos rinktinės strategų 55-erių Valdas Ivanauskas.

„Ivano Rūsčiojo“ pravardę turėjęs specialistas šiemet du kartus sėdėjo ant karštosios kėdės – kai vasarą sprendėsi, kam patikėti nacionalinės ekipos vairą ir gruodį, kai tą kėdę reikėjo „apginti. Lietuvos futbolo federacija pratęsė su kauniečiu sutartį dar metams.

V.Ivanauskas pagrindinę šalies komandą perėmė rugpjūtį ir su kariauna sugebėjo laimėti vieną oficialų mačą – pasaulio atrankoje įveikta Bulgarija 3:1, tačiau skaudžiai nusileista Europos čempionei Italijai 0:5 bei Šveicarijai – 0:4. Kitą vertus, lietuviai turėjo puikų šansą nepralaimėti Šiaurės Airijai, iš rankų išleido pergalę kontroliniame mače su Kuveitu.

„Gaila, kad pastarąjį kartą Lietuva apie patekimą į vieną ar kitą futbolo čempionato atrankos etapą svajojo tik 1998-siais, o nuo 2000 metų taip daugiau ir nebuvo tokių vilčių“, – kalbėjo 28 mačus nacionalinės ekipos marškinėlius vilkėjęs V.Ivanauskas.

Treneris per keturis mėnesius ne tik pabandė sugrąžinti gerą rinktinės vardą tarp sirgalių, tačiau sugebėjo ir susikivirčyti su keliais žurnalistais bei nerasti bendros kalbos su vienu iš rinktinės kandidatu.

V.Ivanauskas žaisti futbolą pradėjo Kauno vaikų klube „Vilija“, o pirmąja profesionalo karjeros stotele tapo Vilniaus „Žalgiris“. Vėliau jis išvyko į Maskvą ir ten žaidė vietos „Lokomotyvo“ bei CSKA komandose. 1988 m. lietuvis debiutavo SSRS vienuolikėje. Atgavus Nepriklausomybę rinktinei atstovavo 28 rungtynėse. Aktyvią žaidėjo karjerą baigė prieš aštuoniolika metų „Cloppenburg“ komandoje.

V.Ivanauskas 2002-siais gavo trenerio kvalifikaciją Vokietijos Kelno aukštojoje sporto mokykloje ir 2003 metais dirbo Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerio asistentu atrankos varžybose į 2004 m. Europos futbolo čempionatą Portugalijoje. Futbolo specialistas vadovavo Rusijos, Kipro, Lenkijos, Škotijos, Vokietijos, Azerbaidžano bei Gruzijos komandoms.

– Nuo jūsų futbolininko karjeros laikų mūsų šalies futbolo reikalai vis labiau ritasi į pakalnę. Kodėl?, – lrytas.lt paklausė Lietuvos rinktinės trenerio V.Ivanausko.
– Sunku pasakyti, tačiau visada yra lengviausia prisiminti buvusius laikus, juos garbinti ir kažką kaltinti. Šiai dienai galime tik pasakyti, kad viskas pasikeitė palyginus su anais laikais: žiniasklaida tapo agresyvesnė, visuomenė kur kas reiklesnė, nes atsirado socialiniai tinklai.

Tais gerais laikais buvo tokia lyg ir nusistovėjusi pozicija – krepšinis žaidžiamas žiemą, o futbolas – vasarą. Ir visiems buvo tai priimtina. Bet po 1998 metų, kai rinktinei buvo realus šansas patekti į atkrintamąsias kovas dėl pasaulio čempionato kelialapio, Lietuvos reikalai pradėjo blogėti, prasidėjo futbolo kritimas.

Ir viskas iš esmės paprastai paaiškinama – jaunimas nematė perspektyvų futbole. Daugeliui besitreniravusių futbolas tapo tik hobis, nes septyniolikmečiai prarado prasmę treniruotis, netikėjo savo ateitimi Lietuvos futbole. Todėl ir nuosmukis atsirado – apatija futbolui. Reikia pripažinti, kad ir rinktinių treneriai prisidėjo prie šio nuopuolio – nebuvo suteikiama viltis jaunajai kartai pasijusti didžiojo futbolo dalimi. Nebeliko jaunimui motyvacijos siekti vietos rinktinėje. Dabar šią spragą reikia užglaistyti.

– Jei kalbėsime apie viltį – visi iš esmės Lietuvos rinktinės treneriai yra išprašomi iš komandos dėl prastų rezultatų. Ateidamas į rinktinę Jūs šiai dienai turite aiškiai nubrėžtą ateitį. Vilties joje ne per daugiausia. Kodėl sutikote būti rinktinės strategu?
– Taip, galima ateitis nėra linksma, perspektyvos – liūdnokos. O norisi, kad būtų visiškai kita situacija. Manau, rinktinės treneris komandoje privalo dirbti 2-4 metus arba tiesiog vieną gerą atrankos ciklą. Tuomet galima tikėtis pasikeitimų, tai savotiška ilgalaikis projektas, duodantis vaisių. Ką gali treneris, jei jam suteikiama vos metų laikas pakeisti kažką nacionalinėje ekipoje? Be to, pagrindinės šalies komandos strategas turi turėti įtakos ir visų jaunimo komandų veiksmams – per ketvertą metų įmanoma išgryninti geriausius jaunuosius futbolininkus. Tuomet galima kalbėti ir apie gimstančias žvaigždutes. Patys futbolininkai turi matyti tęstinumą, jie turi jausti, kad juos mato nuo šešiolikmečių rinktinės iki tol, kol jie įžengs į pagrindinę ekipą. Neturime prabangos švaistytis jaunimu.

Manau, reikia imti pavyzdį iš Liuksemburgo, kur dešimtmetį tiek įvairaus amžiaus grupių rinktinių treneriu dirbo, o po to ir techninio direktoriaus pareigas ėjo Reinholdas Breu. Tas tęstinumas davė vaisių – Liuksemburgas iš 128-osios vietos pasaulio reitinge pakilo iki 93 pozicijos, ekipa nėra lengvas grobis varžovams. Dabar R.Breu atvyks trejus metus dirbti į Lietuvą. Jei reikėtų kalbėti tik apie mane, tai pasakysiu atvirai – uždaviau sau klausimą „kam man to reikia“.

Pasikalbėjau su Futbolo federacijos atstovais ir ėjau į šį postą dėl vienos priežasties – matai devyniolikmečių rinktinėje keturis labai gerus žaidėjus, dvidešimt vienerių metų ekipoje – gal tris-keturis. Po dviejų-trejų metų galėtume turėti gerą rinktinę. Gal ir dėl jų ir nutariau imtis darbo – nesame Italijos nacionalinė ekipa, kuri renkasi iš 80 futbolininkų. Pas mus geriausių atveju – vos trisdešimt kandidatų šiaip ne taip surinksi...

– Ar futbolas pastaruoju metu tapo intrigų centru?
– Manau, kad ne intrigų, o politikos. Galvoju, kad sporto šaka numeris vienas yra labai didelė politika. Ne be reikalo planuojama pasaulio čempionatus rengti kas dveji metai. Tada futbolas viską užgoš.

– Kalbėjote apie agresyvią žiniasklaidą. Su ja Jūs susikirtote po pralaimėjimo Šveicarijai, kai įsivėlėte į žodinį konfliktą dėl įvarčio traktavimo.
– Aš jau sakiau viešai, kad pripažįstu klaidą – man nereikėjo taip reaguoti į žurnalistų klausimus. Viešai atsiprašiau. Bet viskas vyko po mačo: gal buvo nelabai teisingai suformuluotas klausimas, po to sekė kita situacija: aš užsikabinau už to klausimo ir pasielgiau visiškai neprotingai. Žinote, po gero mačo su Bulgarija mes sėkmingai žaidėme pusvalandį ir su Šveicarija, o po to gavome keturis įvarčius. Emocija užvaldė...

Dar kartą sakau, kad pasielgiau ne taip, kaip turėjau, atsiprašau, bet ir žiniasklaidos atstovų, kuriuos tikrai gerbiu už jų sunkų darbą, prašyčiau tam tikros tolerancijos rinktinės atžvilgiu.

– Jei tektų rinktis – nacionalinė ekipa ar, sakysime, antrosios Vokietijos lygos klubas. Į kurią pusę kryptų akys?
– Į klubą. Komandoje tu gali kontroliuoti situaciją, žinai žaidėjus, varžybų grafikus. Rinktinėje tu labiau esu įspraustas į rėmus – turi per 3-5 dienas kažką sukurti, nors tai yra sunku. Man klubas priimtinesnis, nes gali kontroliuoti situaciją, matyti futbolininkus, kurie gali žaisti, o kurie nepasirengę.

Sakysime, niekas neakcentavo, kad prieš rugsėjo langą apskritai vienas rinktinės narys pasirodė komandoje tik mačo išvakarėse. Kas jo galvoje – tu nežinai: ar jis blogos nuotaikos, ar gal šeimoje kokia nelaimė. Tu ji matei tik vaizdo įrašuose ir turi aklai tikėtis, kad viskas bus taip, kaip įsivaizduoji.

– Kalbame per Kalėdas. Jei būtų galimybė pasikalbėti akis į akį su Kalėda, ko paprašytumėte? Sau ir rinktinei?
– Gerų rezultatų. Visomis prasmėmis. Ir dar tikėjimo – kad pradėtų tikėti Lietuvos futbolo rinktine net ir tie, kurie niekada ja netikėjo. Sau nieko neprašyčiau – pridėčiau prie prašymo, jog norėčiau dar geresnių ir didesnių pokyčių Lietuvos futbole.

– Bet prieš gerus šešetą metų jūs asmeniškai kalbėjote, kad Lietuvoje futbolas yra blogoje situacijoje, būtini pokyčiai, vyksta „nusikalstama Lietuvos futbolui LFF veikla“. Kalbate apie tokius pokyčius?
– Per tuos metus pokyčiai tikrai įvyko. Galiausiai, mes matome skaidrų LFF biudžetą, naikinamos buvusias skolas. Iš esmės, LFF tolsta nuo to fakto, kas buvo tuo laiku – uždarąja akcine bendrove...

Jei finansine prasme viskas gerėja, tai norisi kur kas didesnių pokyčių infrastruktūroje. Taip, mes gyvename geruose viešbučiuose, aprengti, pavalgydinti, tačiau kur žaisti – neturime.

Man Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pažadėjo, kad stadionas šiame mieste tikrai greitu laiku atvers duris rinktinei. Tai būtų tikra šventė Lietuvos futbolui. Tuomet man nereikės atsakinėti į kandžius šveicarų ar kitų šalių žurnalistų klausimus apie pastatus, kurie nėra stadionai ir aikštes, kurių nėra. Aš dabar apie šiuos pokyčius kalbu...

– Šiemet jūs konfliktavote su vienu iš rinktinės žaidėjų. Taip pat jums buvo priminti ir žodžiai „Blick“ dienraščiui, jog „Lietuva neturi jokių žvaigždžių. Paskutinė žvaigždė buvau aš“.
Neturėjau jokių konfliktų. Kaip ir sakiau, nesu konfliktinė asmenybė – labiau esu tiesus ir sąžiningas žmogus. Man tikrai rinktinėje reikalingi futbolininkai, kurie pergyventų dėl rinktinės, atiduotų visas jėgas, kad jos vardas būtų minimas tik gerąja prasme. Kaip ne kartą rinktinės žaidėjams sakiau – man reikia, kad jūs būtumėte egoistais aikštėje, o ne gyvenime. Juk ne aš turi bėgioti aikštėje ir siekti rezultato – jie tai turi padaryti.

Dėl to tariamo konflikto pasakysiu taip: gali būti mano geriausiu draugu, mes galime draugauti šeimomis. Bet kalbant apie rinktinę, draugystė grindžiama pagrindiniu požiūriu – mums abiem reikalinga viena pergalė. Jei tas draugas neturi to požiūrio, aš esu bejėgis, tačiau vis vien išliksiu sąžiningu visų atžvilgiu.

Dėl tos „žvaigždės“ yra nebaigta frazė – aš labai noriu, kad komandoje ji pagaliau atsirastų ir būtų tikra nauja žvaigždė. Tai labai svarbu komandai, svarbu ir Lietuvos žiniasklaidai. Būtų motyvacija labiau kalbėti apie Lietuvos futbolą. Galėtų ji būti ir ne pati geriausia asmenybė už aikštės ribų – aš pats nebuvau angelas, mokėjau švęsti, linksmintis, tačiau aikštėje išeidavau ir per 90 minučių dariau viską, kad būčiau žvaigžde. Gal todėl buvau įvertintas ir pastebėtas – juk žvaigždės kažkuo išsiskiria iš kitų... Būtina viską įrodyti žaidimu, o ne pasisakymais ir naktiniais žygiais...

spirdulys
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2018 Vas 23 20:37
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Sau 03 19:15

Dėl tos „žvaigždės“ yra nebaigta frazė
Stankevičius su Šemberu nusiprunkščia ir atsisuka į Jankauską.
po 1998 metų, [...] jaunimas nematė perspektyvų futbole. Daugeliui besitreniravusių futbolas tapo tik hobis, nes septyniolikmečiai prarado prasmę treniruotis, netikėjo savo ateitimi Lietuvos futbole
„...ir nuo tada velkamės su tais pačiais žaidėjais, rinktinės pagrindui jau arti 50“ :roll:
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Sau 04 03:35

Colių? 23+17=??

spirdulys
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2018 Vas 23 20:37
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Sau 04 10:22

Galiu pasiaiškint :D Kadangi, anot Valdo, jaunimas 98 metais nežaidžia, sudėjau ne 17+23, o ~25+23 (bet tikrai neieškosiu '98 atrankos programėlės, kad pasitikrint, koks buvo rinktinės amžiaus vidurkis tuo metu).
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Vas 10 16:51

Patvirtinti pasikeitimai Lietuvos rinktinių trenerių štabuose
https://lff.lt/news/13186/patvirtinti-p ... -stabuose/

Buvo patvirtintas Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės trenerių štabas – Valdui Ivanauskui ir toliau talkins asistentas Davidas Bergneris, fizinio parengimo treneris Thomasas Klimmeckas, vartininkų treneris Audrius Ramonas ir analitikas Rokas Pranaitis, o vienintelė nauja pavardė – Tomą Ražanauską asistento pareigose pakeisiantis specialistas iš Vokietijos Robertas Kilinas.

R. Kilinas taip pat bus ir vyriausiasis vaikinų U-17 rinktinės treneris – šiame poste jis pakeis iki tol rinktinę treniravusį Rolandą Džiaukštą.

Taip pat buvo oficialiai suformuoti tikslai Lietuvos vyrų rinktinei – UEFA Tautų lygoje užimti antrą vietą grupėje bei laimėti rudenį vyksiantį Baltijos taurės turnyrą.

„Pratęsiant sutartį su vyriausiuoju treneriu, jam keliami tikslai buvo aiškiai orientuoti į šių metų turnyrus. Sulaukus Tautų lygos burtų matome, kad mūsų rinktinė yra pajėgi kautis dėl antros vietos C diviziono pirmoje grupėje, tuo tarpu Baltijos taurėje, kaip visada, tikslas yra tik vienas – ją laimėti bei parvežti į Lietuvą“, – akcentavo LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Vas 17 20:54

Lietuvos rinktinės prikėlimo planas - Valdas Ivanauskas

https://youtu.be/BpUG8Ta4JMU

Pradžia :twisted:

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Vas 17 21:26

„Su rinktine galime pasiekti rezultatą, kažkokį rezultatą, aš nesakau [apie] išėjimą į Europos arba Pasaulio čempionatą <...> po 3-4 metų“ - Valdas Ivanauskas.

„Rezultatas dabar yra atnaujinimas rinktinės, plius integravimas perspektyvaus jaunimo“.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Vas 18 06:51

Na jo, įdomūs pamąstymai. Po 3-4 metų Valdo greičiausiai jau nebus rinktinėje (spėju kitas treneris bus M.Stankevičius), tai patogu taip prognozuoti :D Na o rinktinės jauninimas ir jaunimo integravimas nėra rezultatas, tai yra procesas. Aišku gali kelti tokį tarpinį tikslą - atjauninti rinktinę, bet už tai trofėjų ir vietų čempionatuose niekas neduoda.

Kai klausau/skaitau Valdo pasisakymus, vis pagalvoju: ar pas jį iš tiesų tokios išsilavinimo spragos ir jis tiesiog neskiria sąvokų, ar čia ilgo buvimo užsienyje pasekmė, dėl ko jis nebemoka formuluoti minčių lietuvių kalba.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Vas 18 10:15

Na jo, įdomūs pamąstymai. Po 3-4 metų Valdo greičiausiai jau nebus rinktinėje (spėju kitas treneris bus M.Stankevičius), tai patogu taip prognozuoti :D Na o rinktinės jauninimas ir jaunimo integravimas nėra rezultatas, tai yra procesas. Aišku gali kelti tokį tarpinį tikslą - atjauninti rinktinę, bet už tai trofėjų ir vietų čempionatuose niekas neduoda.

Kai klausau/skaitau Valdo pasisakymus, vis pagalvoju: ar pas jį iš tiesų tokios išsilavinimo spragos ir jis tiesiog neskiria sąvokų, ar čia ilgo buvimo užsienyje pasekmė, dėl ko jis nebemoka formuluoti minčių lietuvių kalba.
Manau viskas viename

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Valdas Ivanauskas

2022 Bir 28 14:43

V. IVANAUSKAS NEBETRENIRUOS LIETUVOS RINKTINĖS
https://lff.lt/news/13757/v-ivanauskas- ... rinktines/

Antradienį vykusio Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto (VK) posėdžio metu nutarta atsisveikinti su treneriu Valdu Ivanausku.

„Rinktinės rezultatai yra vienareikšmiškai nepatenkinami, todėl po diskusijų Vykdomajame komitete, išklausius trenerio Valdo Ivanausko ir jo komandos ataskaitą, buvo nuspręsta atsisveikinti su dabartiniu trenerių štabu.

Norime padėkoti treneriui Valdui Ivanauskui už atliktą darbą ir linkime sėkmės tolimesniuose darbuose“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Šį rudenį Lietuvos rinktinės laukia dar dvi antrojo rato kovos UEFA Tautų lygoje.

Grįžti į