Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 06 19:10

kad duodama atsarginiams laiko, tai nepaaiškina kodėl būtent zagurskui, nes janušauskas jei jau būtina centriniam duot pažaist geriau atrodo, kodėl blin porai minučių neišleidus banulio,o būtina veličkai duot prasibėgiot, o zagurskas kol kas nieko visiškai per visas savo minutes neparodė...
Va traumą gavo brazilas, tai Zubas ramiai šemberą gali statyti į atraminio vieta. ten kur jo ir vieta. Blogai kai trys geri žaidėjai realiai užima vienodas pozicijas, du dar gali sukišti, o trečiam tenka žaisti centro gynyboje.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 06 20:48

Tęsiasi “Dainavos” agonija Dainava neabejotinai prasčiausia visų laikų A lygos komanda
http://penalty.lt/tesiasi-dainavos-agonija/" onclick="window.open(this.href);return false;

Alytaus “Dainavos” futbolininkai A lygoje patyrė dar vieną triuškinamą pralaimėjimą.

6 turo rungtynėse Gargžduose sekmadienį “Dainavą” rezultatu 6:0 (2:0) sutriuškino “Bangos” komanda. Gargždiškiai dominavo visų rungtynių metu. Net praleidusi keturis įvarčius, svečiu komanda liko savo aikštės pusėje ir net nebandė atakuoti. “Dainavos” triuškinimą pradėjo Aurelijus Staponka (12 min.), vėliau po du įvarčius pelnė Karolis Urbaitis (42 ir 62 min.) bei Evaldas Grigaitis (60 ir 70 min.), o paskutinį įvartį įmušė Davydas Arlauskis (84 min.).

“Dainavos” pralaimėjimą dar labiau apkartino vieno komandos lyderių Kęstučio Balčiūno traumą. Aikštę jis turėjo palikti 83 min.

“Banga” išlieka vienintele komanda čempionate, per 6 rungtynes nepraleidusia įvarčio. “Dainava” – vienintele, dar neįmušusia.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 06 20:52

Katastrofiškas „Dainavos“ žaidimas – vis dar be įvarčių A lygoje
http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/k ... lygoje.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtąją pergalę Lietuvos futbolo A lygos šeštojo turo rungtynės iškovojo ir į antrąją vietą pakilo vis dar įvarčio šiame sezone nepraleidusi Gargždų „Bangos“ (14 tšk.) vienuolikė, sekmadienį namuose 6:0 (2:0) sutriuškinusi šeštąją nesėkmę iš eilės patyrusią ir vis dar į varžovų vartus neįmušusią autsaiderę Alytaus „Dainavos“ (0 tšk.) ekipą.
Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Karolis Urbaitis (42 ir 62 min.) bei Evaldas Grigaitis (60 ir 70 min.), po vieną - Aurelijus Staponka (12 min.) ir Davydas Arlauskis (84 min.).

Dešimties komandų turnyre pirmauja šalies čempionas Vilniaus MFD „Žalgiris“ (14 tšk.), o Trakų „Trakų“ (11 taškų) klubas smuktelėjo į trečiąją poziciją.

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus MFD „Žalgiris“ 6 4 2 0 18:3 14

2. Gargždų „Banga“ 6 4 2 0 9:0 14

3. Trakų „Trakai“ 6 3 2 1 6:3 11

4. Klaipėdos „Atlantas“ 6 2 3 1 9:6 9

5. Pakruojo „Kruoja“ 6 2 2 2 9:7 8

6. Panevėžio „Ekranas“ 6 1 4 1 7:5 7

7. Šiaulių „Šiauliai“ 6 2 1 3 9:8 7

8. „Klaipėdos granitas“ 5 1 3 2 10:8 6

9. Marijampolės „Sūduva“ 6 1 1 4 5:13 4

10.Alytaus „Dainava“ 6 0 0 6 0:29 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai - po 4 įvarčius - Niko Tokičius („Šiauliai“), Georgijus Alaverdašvilis („Klaipėdos granitas“), Jakubas Wilkas ir Kristis Andreou (abu „Žalgiris“).

...

VI (6) turas:

2014 Bal 07 12:03

KOMENTARAI

Treneris Gediminas Jarmalavičius („Šiauliai“):
„Įdomios ir gyvos rungtynės. Komandos buvo vertos viena kitos, nei viena nenorėjo nusileisti. Pradžią tikrai turėjo „Klaipėdos granitas“, po to žaidimas išsilygino. Turėjo jie momentą, turėjome ir mes. Žaidėjai man sakė, kad jiems antrajame kėlinyje buvo lengviau, nežinau kodėl. Kai susitinka lygiaverčiai varžovai, kiekvienas nenori nusileisti. Darėme smulkių klaidų, bet abi komandos stengėsi, todėl noriu padėkoti tiek „Klaipėdos granitui“, tiek savo vyrams, nes vyravo bekompromisė vyriška kova. Visa ta emocija būtų kitokia ir ji būtų anksčiau nuimta, jei Edvinas būtų išsprendęs tą savo progą. Jis ten norėjo kažką gražaus padaryt. Rungtynės būtų nulemtos, bet čia turėjome intrigą iki galo. Džiaugiamės, kad išėjome nugalėtojais.“

Edvardas Gaurilovas („Šiauliai“):
„Geros nuotaikos. Po trijų pralaimėjimų tai mums buvo gyvybės ar mirties klausimas. Komanda buvo nusiteikusi, tikslas - pasiekti tris taškus, tai ir įvykdėme. Ruošiamės dabar „Atlantui“. Visą savaitę atsakingai dirbome, pradedant nuo trenerio ir komandos draugų. Sužaidėme pakankamai geras rungtynes, bet visada yra kur tobulėti. Nemanyčiau, kad tai buvo visiškai „superinės“ rungtynės, bet svarbiausia šiandien buvo trys taškai ir pabėgti iš tos pavojingos zonos. Visada geras jausmas įmušti įvartį. Kažkada ta valanda turėjo išmušti.“

Treneris Tomas Ražanauskas („Klaipėdos granitas“):
„Rungtynės mums nepavyko, ypač antras kėlinys. Pirmajame vyrai žiūrėjosi neblogai, kažkur pritrūko laimės pasiekti įvartį. Antrajame komanda visai išsiderino. Reikės aiškintis, žiūrėti, kokios priežastys galėjo būti. Antras kėlinys labai blogai sužaistas, daug kam reikės susimąstyti, kai kuriems žaidėjams iš savęs daugiau reikalauti. Žiūrėjome, analizavome „Šiaulių“ rungtynes, nebloga komanda, kovinga, ypač kai žaidžia namuose, savo stadione. Niekam čia lengva nebus. Pas vyrus nesimatė noro, kad reikia žūtbūt laimėt. Tai yra pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Tie žaidėjai, kurie išėjo, visai nepagyvino. Gavosi vos ne blogiau.“

Paulius Pocius („Klaipėdos granitas“):
„Sunkios rungtynės, kažkaip nesisekė žaisti. Pirmajame kėlinyje - dar, dar, antrajame - labai sunkiai sekėsi. Nei į vartus pramušėme, nei I.Plūkas kamuolių daug pagaudė, nei man daug darbo buvo. Pagrinde rungtynės vyko aikštės viduryje, bet vieną šansą išnaudojo ir įmušė. Rezultatas pagal žaidimą turėjo buti 0:0. Gal jie daugiau progų turėjo, bet, mano nuomone, turėjo būti lygu.“


...

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 07 12:09

KOMENTARAI

Treneris Valdas Dambrauskas („Ekranas"):
„Rezultatą vertinu neigiamai, ypatingai po to, kai pirmą kėlinį turėjom persvarą 2:0, tiesiog idealiai išpildėm rungtynių planą, pirmą kėlinį, ką buvom suplanavę - greitos kontratakos, įmušėm du įvarčius. Antrą kėlinį iš karto per pertrauką vėl buvo tam tikri uždaviniai, tam tikras persistatymas, pakeitėm schemą, bet kaip matėt, raudona kortelė, ir jaunimas pasirodė ne visai tam pasiruošęs. Penkiolika minučių antro kėlinio iš karto po raudonos kortelės buvo visiškai juodos ir tuščios. Praleidom du įvarčius, bet keitimų pagalba, o galbūt vaikinai nusiramino ir suprato, kad gali žaisti dešimtyje ir vėl tą žaidimą išlygino. Aišku, vienu žaidėju mažiau, „Sūduva" turėjo iniciatyvą, bet antrą kėlinį, kai rezultatas gan anksti tapo 2:2 - atsilaikėm".

Treneris Darius Gvildys („Sūduva"):
„Tai, kokias klaidas daro gynėjai - mistika. Sprendimai atakoje, antrame kėlinyje, kaip pavyzdys, išleidžiam du puolėjus, pereinam prie schemos 3-5-2 - reikia perdavimo, o mes mėginam kažką įžaidinėti, kai buvo kalbama apie aktyvias pozicijas. Minčių daug ir esu iš tikro piktas. Ir komentuot nėra ką daugiau".

Mindaugas Grigaravičius („Sūduva"):
„Taip, tai buvo sėkmingiausios minutės karjeroje. Profesionaliame futbole neteko niekad dviejų įvarčių įmušt, gal dublerių čempionate, kai už FK „Klaipėdą" žaidžiau. Man profesionaliame futbole du įvarčiai yra daug. Prieš sezoną užsibrėži individualius tikslus, tarkim, atiduosi tiek ir tiek perdavimų, įmuši įvarčių, po truputį užpildau tas tuščias vietas. Latvijoje daug įvarčių neįmušiau, iššaudžiau daug tuščių šovinių, kolkas visi šoviniai netaiklūs".

Lukas Baranauskas („Ekranas"):
„Žiūrovam rungtynės manau buvo geros, o žaidėjam - sunkios. Visko būna futbole, dėl to jis toks ir įdomus. Pirmą kėlinį žaidėm gerai, atsitiko kaip atsitiko, išlygino, neatlaikėm mes, gavom raudoną kortelę, sėdom į duobę, gerai, kad trečio įvarčio dar neįmušė. Futbolas buvo sunkus, bet įdomus".


...

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 07 12:12

BANGA 6 : 0 DAINAVA
2014 04 06

***


„Banga“ nepaliko jokių vilčių „Dainavai“
Karolis Tretjakas, alyga.lt 2014-04-06
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Bang ... inavai/900" onclick="window.open(this.href);return false;

Gargždų klubas jau šeštame mače iš eilės nepraleido nei vieno įvarčio. Šį kartą „Banga“ „sausus“ vartus išsaugojo iškovodama pergalę prieš „SMScredit.lt A lygos“ autsaiderę Alytaus „Dainavą“. Rungtynės pasibaigė rezultatu 6:0 (2:0). Po pergalingo VI-ojo turo gargždiškiai pagal pelnytus taškus susilygino su pirmoje vietoje prieš tai žengusiu Vilniaus „Žalgiriu“.

Nuo pat pirmų akimirkų šeimininkai perėmė iniciatyvą ir pradėjo diktuoti savo sąlygas aikštėje. Daug problemų alytiškiams kėlė dešiniajame atakos krašte žaidęs Sergėjus Ševčiukas.

Nors „Dainava“ rungtynių pradžioje tik atsimušinėjo, bet 8-ąją minutę po pakelto kampinio likęs laisvas svečių žaidėjas nepasinaudojo dėkinga proga. Vis tik po kelių minučių „Bangos“ dominavimas buvo vainikuotas pirmuoju įvarčiu. Komandą į priekį išvedė puolėjas Aurelijus Staponka.

Įmušę įvartį šeimininkai ir toliau pavojingai atakavo. Arti tikslo buvo pirmojo įvarčio autorius A.Staponka, legionieriaus Aleksandro Ruskicho smūgį galva atmušė „Dainavos“ vartų sargas Donatas Mikučionis, Mikas Kura taip pat neišnaudojo dėkingos progos.

Pirmajam kėliniui artėjant link pabaigos, „Bangos“ atakų škvalas kiek aprimo, bet prieš pat pertrauką rezultatas buvo padvigubintas. 42-ąją minutę įvartį pelnė Karolis Urbaitis.

Antrojo kėlinio pradžioje alytiškiai dar sugebėjo atsilaikyti, bet 56-ąją minutę aikštėje pasirodžius Evaldui Grigaičiui, šeimininkai įjungė aukščiausią pavarą, prieš kurią „Dainava“ buvo priversta kapituliuoti.

E.Grigaitis iš karto aktyviai įsiliejo į žaidimą ir pirmoje atakoje atliko gerą perdavimą A.Staponkai, kuris iš labai dėkingos padėties smūgiavo tiesiai į D.Mikučionį. Po kelių minučių dar vienos idealios progos neišnaudojo Aleksandras Ruskichas, bet jau už minutės įvartį pelnė E.Grigaitis.

Po kelių akimirkų šeimininkai pelnė ir ketvirtąjį įvartį, dublį šiame mače atliko K.Urbaitis, jam tikslų perdavimą iš kairiojo atakos krašto atliko M. Kura. 69-ąją rungtynių minutę suklydus „Dainavos“ vartininkui D.Mikučionui dar vienas „Bangos“ žaidėjas įformino dublį – tai buvo E.Grigaitis.

Aktyviai visą laiką žaidęs M.Kura arčiausiai tikslo buvo 73-ąją minutę, kai jo smūgiuotas kamuolys sudrebino vartų virpstą. Po šio išpuolio žaidimas kiek aprimo, tačiau 85-ąją minutę po pakelto kampinio šeštąjį įvartį pelnė taip pat po keitimo aikštėje pasirodęs Davydas Arlauskis. Lyg to būtų negana, rungtynių pabaigoje traumą gavo vienas iš „Dainavos“ lyderių Kęstutis Balčiūnas.

Žygutis
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2014 Lie 17 12:56
Palaikoma komanda: Lietuvos rinktinė.
Miestas: Vilkaviškio raj.

Re: VI (6) turas:

2014 Rgp 05 17:45

VI-ojo turo apžvalga. Vilniečiai ir gargždiškiai veržiasi pirmyn

Nerijus Kesminas

Sausi. "Banga" ir vėl nepraleido, nors šįsyk tai padaryti galbūt buvo lengviau nei ankstesnėse dvikovose - Gargždų futbolininkai rungtyniavo su čempionate dar neįmušusia autsaidere Alytaus "Dainava" ir namuose sutriuškino ją 6:0. "Žalgiris" savo vartus užrakintus išsaugojo trečioje dvikovoje iš eilės, nors rungtynėse su Pakruojo "Kruoja" buvo permainų gynybos grandyje - į saugų liniją pastūmus Deividą Šemberą, jo vietą vidurio gynėjo pozicijoje užėmė pirmą kartą šiame čempionate žaidęs Algis Jankauskas.

Frazė. "Po rungtynių su "Ekranu" manęs klausėte, ar visos komandos su mumis naudos tą pačią taktiką. Panašu, kad taip - "Kruoja" atvažiavo autobusu ir iš jo neišlipo, pastatė jį baudos aikštelėje", - varžovų žaidimą įvertino "Žalgirio" treneris Marekas Zubas. Pakruojo futbolininkams nepavyko pakartoti "Ekrano" gynybinio žygdarbio - "Kruoja" Vilniuje praleido dukart ir pralaimėjo 0:2.

Legionas. Įvarčius "Žalgiriui" pelnę Jakubas Wilkas ir Kristis Andreou pakilo į "SMScredit.lt A lygos" snaiperių sąrašo viršūnę. Joje dabar yra keturi po keturiskart kamuolį į tinklą siuntę žaidėjai. Visi - užsieniečiai: lenkas J.Wilkas ir K.Andreou iš Kipro rezultatyvumu pavijo "Šiaulių" kroatą Niko Tokičių ir "Klaipėdos granito" gruziną Georgijų Alaverdašvili.

Ruožas. "Kruoja" pralaimėjo antrą kartą iš eilės. Prieš šias nesėkmes lyderių trejete buvusi komanda smuktelėjo į penktąją turnyro lentelės vietą.

Ankšta. Turnyro lentelės viduryje esančios komandos susibūrė į labai tankų spiečių - ketvirtą ir aštuntą pozicijas užimančius klubus skiria tik trys taškai.

Dubliai. Į "Dainavos" vartus po du įvarčius įmušė Karolis Urbaitis ir Evaldas Grigaitis. Rungtynėse su Panevėžio "Ekranu" dukart pasižymėjo Marijampolės "Sūduvos" saugas Mindaugas Grigaravičius. "Aišku, tai buvo sėkmingiausia mano karjeros atkarpa, - neslėpė tik antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs futbolininkas. - Aukščiausiame lygmenyje dviejų įvarčių per rungtynes iki tol tikrai nebuvau įmušęs".

Donorai. Taip savo komandą dėl lengvai varžovams dovanojamų įvarčių pavadino oficiali dzūkų klubo interneto svetainė. Per šešerias rungtynes alytiškiai traukė kamuolį iš savo vartų jau 29 sykius.

Traumos. Žaidėjų registruoti negalinčiai ir itin trumpą atsarginių suolą turinčiai "Dainavai" papildomas galvos skausmas - futbolininkų traumos. Gargžduose dėl jų nežaidė gynėjas Ervinas Chvesko bei saugai Domas Ivanauskas ir Deividas Kumeta, o per dvikovą su "Banga" susižeidė puolėjas Kęstutis Balčiūnas.

Serija. "Sūduvos" ir "Ekrano" rungtynės Marijampolėje baigėsi 2:2. Panevėžiečiams tai buvo ketvirtos lygiosios iš eilės šio sezono "SMScredit.lt A lygoje".

Lūžis. "Ekranas" Suvalkijoje įtikinamai laimėjo pirmąjį kėlinį, bet komandos kortas supainiojo raudona kortelė, kurią Edgaras Baranauskas gavo, kai po teisėjo švilpuko pastūmė šiurkščiai sužaidusį Valentiną Baranovskį. Netrukus M.Grigaravičius per porą minučių įmušė dukart ir išlygino rezultatą.

Gynyba. Įvarčio šį sezoną kol kas nepraleido ne tik "Banga", bet ir Klaipėdos "Atlanto" vartininkas Mindaugas Malinauskas. Po to, kai pakeitė aikštėje Mantą Galdiką, šis futbolininkas savo vartus "sausus" išsaugojo antrą kartą. 0:0 Vilniuje pasibaigusiose rungtynėse su "Atlantu" nepraleido ir "Trakų" komandoje debiutavęs Tadas Kauneckas. Trečią turnyro lentelės vietą užimantys trakiškiai nepralaimėjo ketvirtose rungtynėse iš eilės.

Tvirtovė. Mano namai - mano tvirtovė. Šia patarle Gytarių dirbtinės dangos stadioną galėtų apibūdinti "Šiaulių" futbolininkai. Išvykoje triskart šiemet pralaimėję šiauliečiai savo mieste nenusileido varžovams nė sykio. Šeštajame ture "Šiauliai" 1:0 įveikė "Klaipėdos granitą" ir nutraukė šios komandos keturių iš eilės nepralaimėtų dvikovų seką.

Dūris. "Šiaulių" ir "Klaipėdos granito" rungtynėse žaidė du rezultatyviausi čempionato futbolininkai, bet įmušė šįkart ne jie. Lemtingą smūgį klaipėdiečiams sudavė gynėjas Edvardas Gaurilovas, po standartinės situacijos pasiuntęs kamuolį į tinklą.
:mrgreen: Laikas bėga, bet futbolas išlieka tas pats.

Grįžti į