Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 04 21:20

Šemberas apskritai geriausias Žalgirio saugas. Vienintelis nebijo kamuolį palaikyt, varžovą apžaist. Tikiuos, kad ir toliau sauguose loš.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 04 22:00

Šemberas apskritai geriausias Žalgirio saugas. Vienintelis nebijo kamuolį palaikyt, varžovą apžaist. Tikiuos, kad ir toliau sauguose loš.
vat ir gaila, nes centre žaidimas nežavi pilibaitis antras rungtynes išritęs, zubo meilę zagurskui išvis sunku paaiškinti...

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 05 02:27

Šemberas apskritai geriausias Žalgirio saugas. Vienintelis nebijo kamuolį palaikyt, varžovą apžaist. Tikiuos, kad ir toliau sauguose loš.
vat ir gaila, nes centre žaidimas nežavi pilibaitis antras rungtynes išritęs, zubo meilę zagurskui išvis sunku paaiškinti...
o aš abejoju, kad ta meilė yra Zubo. Tiesiog sukrito Zagurskui golai per draugiškas ir dabar privalo rasti jam laiko Zubas

...

VI (6) turas:

2014 Bal 05 10:13

ŽALGIRIS 2 : 0 KRUOJA
2014 04 04
VILNIUS, LFF stadionas
VI (6) turas

***


„Žalgiris“ reabilitavosi rungtynėse prieš „Kruoją“
Martynas Pocius, alyga.lt 2014-04-04 http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Zalg ... ntarai/894" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Žalgiris“ reabilitavosi po lygiųjų prieš „Ekraną“. Šalies čempionai „SMScredit.lt A lygos“ futbolo čempionato VI-ajame ture savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 2:0 (1:0) nugalėjo Pakruojo „Kruoją“, pratęsė pergalių seriją namų rungtynėse ir tapo vienvaldžiais turnyro lentelės lyderiais. Antrąją iš eilės nesėkmę patyrę pakruojiškiai – penkti.

Nors mačą aktyviau pradėjo svečiai, drąsiai surengę keletą išpuolių, pirmasis pavojingas momentas kilo prie „Kruojos“ vartų. Deividas Šemberas 9-ąją minutę atliko puikų perdavimą iš gilumos į baudos aikštelę įkirtusiam Serge Nyuiadziui, tačiau laiku palikęs vartus Martynas Matuzas pavojų likvidavo.

Pamažu įsibėgėjęs „Žalgiris“ ėmė didinti spaudimą, tačiau kamuolio pakėlinimai iš flangų ar bandymai tolimais smūgiais nuginkluoti Pakruojo komandos vartininką grėsmės nekėlė, „Kruojos“ gynėjai „antrame aukšte“ klaidų nedarė.

15-ąją minutę Robertas Vėževičius sėkmingai kovojo varžovų baudos aikštelėje, iškrapštydamas kamuolį, tačiau nugara į vartus buvusiam Ričardui Beniušiui smūgiuoti nebuvo leista.

Iki tol be klaidų žaidęs M.Matuzas suklydo 21-ąją minutę, nesėkmingai kumščiais atrėmęs Jakubo Wilko perdavimą į baudos aikštelę. Jo laimei, gynėjai suskubo blokuoti stiprų Krisčio Andreou smūgį.

Kėlinio viduryje Youbou Thomei beliko tik padėkoti puikiai sužaidusiam Valdui Pocevičiui, paskutiniu momentu sugebėjusiam išmušti kamuolį iš po prieš vartus išbėgusio ir smūgiui pasiruošusio J.Wilko kojų. Labai pavojinga ataka prie „Kruojos“ vartų kilo afrikiečiui neatsargiai praradus kamuolį savo aikštės pusėje.

Kantriai laukęs varžovų klaidų, 39-ąją minutę „Žalgiris“ įsiveržė į priekį. D.Šemberas atliko dar vienu puikų perdavimą iš gilumos. Baudos aikštelėje prieigose K.Andreou galva nukreipė kamuolį įkirtusiam J.Wilkui. Legionierius iš Lenkijos savo šansą išnaudojo.

Prieš pertrauką po S.Nyuiadzio skersavimo iš kairiojo krašto kamuolys nukrito Andro Švrljugai, bet kroatas labai stipriu smūgiu į vartus nepataikė.

Antrojo kėlinio pradžioje abi komandos apsikeitė pavojingomis atakomis. Visų pirma po kampinio labai gražiai, neleisdamas kamuoliui nusileisti ant žemės, visiškai šalia vartų smūgiavo K.Andreou. „Kruoja“ atsakė puikia kontrataka, kurios smaigalyje po gražaus R.Vėževičiaus reido ir aštraus perdavimo atsidūręs Tomas Birškys, kovodamas su A.Švrljuga, nesugebėjo nukreipti kamuolio į tuščius vartus.

53-ąją minutę už galvos griebėsi Linas Pilibaitis. Aukščiau už visus iššokęs saugas po kampinio pasiuntė kamuolį į M.Matuzo paliktą vartų kampą, tačiau nuo vartų linijos kamuolį sugebėjo atmušti netoli buvęs „Kruojos“ gynėjas.

Po aštuonių minučių stadione susirinkę žiūrovai pagalvojo, kad K.Andreou įmušė įvartį, bet bandžiusiam „uždaryti“ S.Nyuiadzio perdavimą iš kairės kipriečiui iki sėkmės pritrūko centimetrų, o kamuolys atsimušė į tinklą jau palikęs aikštę ir sudarė įvarčio iliuziją.

63-ąją minutę po kampinio kamuolys nukrito Georgui Freidgeimui. Šio perdavimą į vartininko aikštelę ranka sustabdė Darius Jankauskas. Teisėjas nedvejodamas skyrė 11 m. baudinį, bet „Kruojos“ komandą išgelbėjo M.Matuzas, atspėjęs į kurią pusę smūgiuos L.Pilibaitis.

Po keitimo 80-ąją minutę aikštėje pasirodęs Ramūnas Radavičius kone pirmu prisilietimu prie kamuolio puikiu perdavimu vieną prieš vartininką išvedė K.Andreou. Tačiau komandą vėl išgelbėjo laiku jį pasitikęs M.Matuzas, atrėmęs pirmąjį vilniečių smūgį, o L.Pilibaičiui pasiųsti kamuolį į tuščius vartus antruoju bandymu neleido gynėjai.

Kamuoliui nuo „Kruojos“ žaidėjų palikus aikštę, geriausiai lygoje draugams asistuojantis R.Radavičius savo šeštąjį sezone rezultatyvų perdavimą atliko nuo kampinio gairelės, o įvartį tiksliu smūgiu galva pelnė K.Andreou.

Jau per teisėjo pridėta laiką rezultatą galėjo sušvelninti Aivaras Bagočius. Po kampinio rezultatyviausias „Kruojos“ futbolinko labai stiprų smūgį atrėmė puikią reakciją pademonstravęs Armantas Vitkauskas.

...

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 05 10:21

KOMENTARAI

Treneris Vladimiras Čeburinas („Kruoja“):
„Ruošėmės rungtynėms ir pasirinkome žaisti antru numeriu bei kontratakuoti. Pradžioje tai pavyko, greitai išeidavome į puolimą, bet „Žalgiris“ šansų mums daug nesuteikė, bet jų buvo. Po klaidos centrinėje zonoje praleidome įvartį, dar buvo proga vienas prieš vieną, bet ją neutralizavome. Manau, kad jei būtume įšnaudoję vieną iš savo progų, galbūt viskas būtų buvę kitaip. Vaikinai atidavė visų jėgas, bet mums pritrūko meistriškumo užbaigiant atakas. Čempionatas labai ilgas. „Žalgiris“ gerai organizuota ir sukomplektuota komanda, bet ir su ja galima žaisti, ką parodė ankstenės rungtynės. Mum šiandien mažiau sekėsi.“

Samu Nieminenas („Kruoja“):
„Žaidėme neblogai, gynėmės neblogai. Stengėmės kontratakuoti, bet neįmušėme ir pralaimėjome. Esame nusivylę, nes išvykstama su nuliu taškų. Buvo neblogos rungtynės, bet turime gerinti savo žaidimą. Antras pralaimėjimas iš eilės, todėl kitos rungtynės bus labai svarbios, privalome jas laimėti. „Žalgiris“ - gera komanda, turinti gerų žaidėjų, žaidžianti dideliu tempu. Tai stiprus varžovas, bet kaip su čempionais, išvykoje sužaidėme neblogai. Gynyboje su M.Plyskonosu žaidžiau pirmą kartą, bet jis geras vaikinas, todėl nesusikalbėjimo nebuvo, bet praleidome du įvarčius, todėl negalime būti patenkinti.“

Treneris Marekas Zubas („Žalgiris“):
„Po rungtynių su „Ekranu“ klausėti, ar visos komandos naudos tą pačią taktiką prieš mus. Panašu, kad taip. „Kruoja“ šiandien atvyko autobusu ir iš jo neišlipo. Jie pastatė tą autobusą baudos aikštelėje. Tai buvo panašios kaip ir Panevėžyje. Kai tenka žaisti pozicinį žaidimą, svarbi yra aikštės kokybė. Čia yra lengviau žaisti vieno lietimo perdavimais ir lengviau kurti progas bei susidaryti erdves kraštuose. Prieš besiginančias komandas tai yra vienas geriausių sprendimų. Tokiose rungtynėse visada svarbus pirmas įvartis. Jį įmušus, žaisti tampa lengviau. „Kruoja“ turėjo tik vieną atakos sprendimą - ilgą perdavimą Beniušiui, kuris numetinėjo kamuolius kitiems. Tai buvo sunkios rungtynės, nes varžovai stengėsi neleisti žaisti. Turėjome keletą progų, bet įmušėme du įvarčius po gražių veiksmų.“

Algis Jankauskas („Žalgiris“):
„Aišku, buvo sunkios rungtynės, bet pasisekė įmušti pirmą įvartį, būtume greičiau įmušę antrą ir pasibaigtų rungtynės. Bet reikėjo kovoti iki galo. Treniruojiesi, lauki to šanso. Sunku be žaidybinės praktikos iškart įeiti į žaidimą, bet, manau, patirtis tai kompensavo. Atsimenant praėjusias rungtynes su „Ekranu“, po blankaus žaidimo mums reikėjo reabilituotis ir būtinai iškovoti tris taškus. Tai pavyko.“


...

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 05 10:26

FC ŽALGIRIS 2 : 0 FK KRUOJA
VI TURAS
2014 04 04 19:00
VILNIUS


Naujienos gyvai

Rungtynės baigėsi

93' "Kruoja" paskutinės atakos metu po pakelto kampinio galėjo sušvelninti atsilikimą, tačiau žalgiriečiams pavyko apsiginti
90' Teisėjas prideda 3 minutes
88' Wilką keičia Velička
85' Birškį keičia Bagočius
84' Jankauską keičia Arlauskas
80' Vos tik aikštėje pasirodęs Radavičius atlieka rezultatyvų perdavimą Andreou, kuris smūgiu galva pelno įvartį!!!
FC ŽALGIRIS 2 : 0 FK KRUOJA
79' Nyuiadzį keičia Radavičius
76' Švrljuga ir Pilibaitis nubausti geltonomis kortelėmis
76' Šemberą keičia Zagurskas
74' Nyuiadzi smūgiuoja virš vartų. "Žalgirio" ir "Kruojos" žaidėjai nesistengia apsistumdymų
64' Matuzas atremia Pilibaičio smūgį. "Kruojos" futbolininkai triumfuoja
64' "Kruojos" žaidėjui fiksuojamas žaidimas ranka. Skiriamas 11 m. baudinys į "Kruojos" vartus!
60' Andreou dukart atsidūrė atakos smaigalyje. Puolėjas kartą pats pavojingai smūgiavo, sykį bandė atlikti rezultatyvų perdavimą Nyuiadziui
55' Pilibaičio smūgis blokuojamas paskutinę akimirką. Vilniečiai turėjo gerą progą kontratakai
53' "Kruoja" tik prie savų vartų linijos apsigina nuo žalgiriečių smūgio iš baudos aikštelės
50' "Kruojos" atsakas dar pavojingesnis. Vitkauskas ir Švrljuga padėjo išgelbėti žalgiriečius nuo įvarčio
48' Gražus Andreou smūgis. Kipriečiui tik šiek tiek pritrūko tikslumo

Prasidėjo antrasis kėlinys

45' Baigėsi pirmasis kėlinys
45' Švrljugos stiprus smūgis virš vartų
44' Pastarosiomis minutėmis "Kruoja" visomis pajėgomis stengiasi apsaugoti savo vartus
39' Wilkas išsivaduoja iš varžovų gynybos ir po nuostabaus Šembero perdavimo pelno įvartį!!!
FC ŽALGIRIS 1 : 0 FK KRUOJA
35' Eliošiui rodoma geltona kortelė
32' "Kruojos" standartinė situacija baigėsi nuošalės taisyklės pažeidimu
29' Žiūrovai ragina žalgiriečius bei laukia pirmojo įvarčio
25' "Žalgiris" ilgai kontroliuoja kamuolį, bet niekaip neranda didelių spragų "Kruojos" gynyboje
22' Žalgiriečiai nesėkmingai kelia kampinį
18' Klastingas Jedigaryano smūgis. "Kruojos" vartininkui trukdė šalia jo buvę žalgiriečiai, tačiau kamuolį vartų sargui vis tik pavyksta sugauti
15' Svečiai drąsiai "Žalgirio" baudos aikštelėje ieško progos smūgiui, tačiau jos neranda
12' "Kruojos" futbolininkai nevengia pražangų prieš greitesnius savo oponentus
9' Puikus Šembero perdavimas varžovų baudos aikštelės link. Ten Nyuiadzį "Kruojos" gynėjai sugeba sustabdyti
8' Žalgiriečių atsakymai taip pat nepavojingi
7' Dar vienas "Kruojos" bandymas. Vitkauskas gaudo nestipriai varžovo smūgiuotą kamuolį
5' "Kruoja" dukart pabandė užpulti "Žalgirio" vartus, tačiau abu sykius pažeidė taisykles

Rungtynės prasidėjo

Praėjusiame ture vilniečiai Panevėžyje sužaidė lygiosiomis 0:0 su vietos "Ekranu", tuo trapu "Kruoja" rezultatu 0:1 pralaimėjo "Bangai"
Žalgiriečiai šiandien žaidžia "SMScredit.lt A lygos" VI turo rungtynes su Pakruojo "Kruoja"
Laba diena

...

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 05 10:31

„Žalgiris“ 2 - 0 (1 - 0) „Kruoja“
39‘ [1-0] J.Wilkas
80‘ [2-0] K.Andreou


Geltonos kortelės: T.Eliošius (35 min), A.Švrljuga (74 min), L.Pilibaitis (75 min)

VMFD „Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Artakas Yedigaryanas, Algis Jankauskas, Georgas Freidgeimas, Andro Švrljuga, Deividas Šemberas (76‘ Eivinas Zagurskas), Artūras Žulpa, Linas Pilibaitis, Jakubas Wilkas (88‘ Andrius Velička), Serge‘as Nyuiadzis (79‘ Ramūnas Radavičius), Kristis Andreou.

„Kruoja“: Martynas Matuzas, Samu Nieminen, Valdas Pocevičius, Darius Jankauskas (84‘ Andrius Arlauskas), Alfredas Skroblas, Mykyta Ploskonos, Robertas Vėževičius, Tomas Birškys (85‘ Aivaras Bagočius), Tautvydas Eliošius, Youbou Thome, Ričardas Beniušis.


Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 05 20:02

gaila Ekrano, durnas teisėjas :/

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 05 21:00

Man jau pradeda atrodyti, kad Gvildys kaltas dėl visų šių rezultatų, kitko nebe išgalvoju.
Žaidimo nėra - Žaidėjų yra

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 05 21:34

„Sūduva“ ir „Ekranas“ išsiskyrė taikiai
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Sudu ... aikiai/896" onclick="window.open(this.href);return false;

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai parodė tvirtą charakterį ir VI-ajame „SMScredit.lt A lygos“ ture sugebėję panaikinti dviejų įvarčių deficitą, iškovojo tašką prieš Panevėžio „Ekraną“. Galutinis rungtynių rezultatas - 2:2 (0:2). Aukštaitijos atstovams tai jau ketvirtos lygiosios iš eilės, savo ruožtu, marijampoliečiai lygiosiomis sužaidė pirmą kartą šiame sezone.

Jau pačioje rungtynių pradžioje „Sūduvos“ vartams pagrasino „Ekrano“ žaidėjas Edgaras Baranauskas, tačiau saugo smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į šeimininkų vartų sargą Džiugą Bartkų.

Pirmoje kėlinio dalyje iniciatyva kiek ryškiau priklausė Suvalkijos atstovams, bet kaip jau tapo įprasta šiame sezone – atakose pritrūkdavo aštrumo, o perdavimai iš kraštų nesurasdavo savo adresatų.

Šį kartą jau 20-ąją rungtynių minutę įvyko gana tipinė situacija, būdinga „Sūduvos“ futbolininkams, po pirmos klaidos gynyboje krito ir pirmasis įvartis. „Ekraną“ į priekį išvedė E.Baranauskas, jo smūgiuotas kamuolys atsimušė nuo virpsto ir nepaliko D.Bartkui jokių vilčių. Svečių žaidėjui buvo suteikta per daug laisvės aikštės viduryje, jis persivarė kamuolį beveik per pusę aikštės ir susidariusia spraga puikiai pasinaudojo.

Po praleisto įvarčio „Sūduvos“ futbolininkai suaktyvino savo veiksmus puolime, Giorgio Russo smūgį blokavo Rytis Pilotas, o su smūgiais iš tolimesnių distancijų užtikrintai susitvarkė „Ekrano“ vartininkas Kornelijus Timofejevas.

Jau atrodė, kad kėlinys pasibaigs minimalia panevėžiečių persvara, bet dar viena „Sūduvos“ gynėjų klaida sukomplikavo šeimininkų viltis pakovoti dėl teigiamo rezultato šiame mače. 42-ąją minutę svečių žaidėjas Lukas Kochanauskas padvigubino rezultatą, puolėjas, po puikaus po Elivelto perdavimo atsidūrė atakos smaigalyje, suklaidino D.Bartkų ir nepabūgęs jam į nugarą alsuojančio gynėjo užtikrintai nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Pačioje antrojo kėlinio pradžioje, už varžovo nustūmimą, iš aikštės buvo pašalintas pirmojo įvarčio autorius E.Baranauskas. Šis karštakošiškas jaunojo futbolininko poelgis padėjo pamatus naujai rungtynių eigai, kuri „Ekrano“ klubui buvo ypač nemaloni.

„Sūduva“ akivaizdžiai pradėjo diktuoti sąlygas ant žaliosios vejos ir per tris minutes sugebėjo ne tik sušvelninti, bet ir išlyginti rezultatą. 58-ąją ir 60-ąją minutę savo šou surengė ir dublį įformino po keitimo aikštėje pasirodęs Mindaugas Grigaravičius.

Išlyginę rezultatą šeimininkai įjungė dar aukštesnę pavarą ir didžiąją laiko dalį praleido „Ekrano“ aikštės pusėje. Svečiams pavyko užgesinti kelis labai pavojingus gaisrus, kilusius baudos aikštelėje, tačiau jų bandymai kontratakuoti pasibaigdavo jau aikštės viduryje.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, „Ekranas“ sugebėjo išlyginti žaidimą. Puikiai žaidęs brazilas Elivelto atliko aštrų perdavimą L.Kochanauskui, bet paskutinę akimirką pavojų likvidavo Vilmantas Bagdanavičius.

Pačioje rungtynių atomazgoje „Sūduva“ bandė išplėšti pergalę ir kėlė keletą kampinių. Po vieno iš jų, neužtikrintai sužaidė K.Timofejevas, bet galva smūgiavęs šeimininkų puolėjas Tomas Radzinevičius į vartus nepataikė.


matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 06 14:29

Blankiai žaidęs “Klaipėdos granitas” pralaimėjo Šiauliuose
http://penalty.lt/blankiai-zaides-klaip ... iauliuose/" onclick="window.open(this.href);return false;

Antrąją pergalę A lygos čempionate iškovoję “Šiaulių” futbolininkai turnyro lentelėje aplenkė savo šios dienos varžovus “Klaipėdos granito” komandą.

Rungtynių pradžioje efektyviau žaidė klaipėdiečiai. Per pirmąsias 10 minučių Gadži Gadžijevas du kartus smūgiavo iš baudos aikštelės, bet šiauliečių vartininkas Ignas Plūkas buvo savo vietoje. Pirmame kėlinyje žaidimas daugiausiai vyravo aikštės centre, o prieš pertrauką progą sukūrė ir šeimininkai. Po Yamadou Keita prasiveržimo ir perdavimo Mindaugas Strauka smūgiavo netaikliai.

53 min. “Šiauliai” įmušė vienintelį ir pergalingą šių rungtynių įvartį. Po aukštai pakelto kampinio prie tolimojo virpsto kamuolio tykojęs Edvardas Gaurilovas akimirka aplenkė gynėjus ir iš arti pelnė įvartį. “Klaipėdos granito” atakos buvo neišraiškingos, žaidėjai dažnai klydo aikštės viduryje. 75 min. kamuolį perėmęs Edvinas Jasaitis pabėgo vienas prieš vartininką Paulių Pocių, bet smūgiavo labai silpnai ir vartininkas apsigynė. Rungtynės baigėsi “Šiaulių” ekipos pergale 1:0.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 06 14:30

„Šiauliai“ nutraukė „Klaipėdos granito“ nepralaimėtų rungtynių seriją
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Siau ... serija/898" onclick="window.open(this.href);return false;

Keturių iš eilės nepralaimėtų „Klaipėdos granito“ rungtynių serija „SMScredit.lt A lygos“ futbolo čempionate nutrūko Šiauliuose. Savo aikštėje šiame sezone dar nepralaimėję „Šiauliai“ Edvardo Gaurilovo įvarčio dėka įveikė uostamiesčio komandą minimalia persvara 1:0 (0:0) ir pakilo į septintąją turnyro lentelės vietą, nustumdami klaipėdiečius į aštuntąją.

Sužaidus vos keturias minutes, pirmas pavojingas momentas kilo prie „Šiaulių“ vartų. Po kampinio kilus gaisrus baudos aikštelėje, kamuolys atiteko laisvam Gadži Adžijevui, tačiau legionieriui smūgis nepavyko.

10-ąją minutę G.Adžijevas dar kartą atsidūrė uostamiesčio komandos atakos smaigalyje. Iššokęs vienas prieš vartininką baudos aikštelės kairėje pusėje, rusas iš aštraus kampo labai stipriai smūgiavo į vartus, bet gerą reakciją pademonstravęs Ignas Plūkas kamuolį atrėmė. Pakartotinį Tamazio Čargeišvilio šūvį blokavo gynėjai.

Šiauliečiai atsakė pora reidų aikštės kraštais, tačiau Mindaugo Straukos ir Edvino Jasaičio aštrūs perdavimai į varžovų baudos aikštelę adresatų nepasiekė.

Kėliniui įpusėjus, „Šiauliai“ prisitaikė prie „Klaipėdos granito“ žaidimo ir surengti pavojingų išpuolių nebeleido. Abi komandos dažnai klydo perduodamos kamuolį, todėl kieta kova daugiausiai vyko aikštės viduryje.

36-ąją minutę už galvos griebėsi M.Strauka. Po labai aštraus Yamadou Keita reido kairiuoju flangu saugas sulaukė tikslaus perdavimo į baudos aikštelę, tačiau nesugebėjo tiksliai pataikyti į kamuolį, todėl jį Paulius Pocius nesunkiai sugavo.

Kėlinio pabaigoje kamuolį perėmęs Stjepanas Babičius ir Niko Tokičius perdavimais sudraskė klaipėdiečių gynybą, tačiau smūgiuoti rezultatyviausiam „Šiaulių“ futbolininkui sutrukdė paskutiniu momentu po kojomis kritęs ir kamuolį už galinės linijos išmušęs Olegas Dmytrenko.

Antrojo kėlinio pradžioje iniciatyvą perėmė aikštės šeimininkai. 53-ąją minutę Modestas Vorobjovas įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavimu surado laisvą Y.Keitą. Šio stiprų smūgį puikiu šuoliu į kampinį nukreipė P.Pocius. Tačiau „Klaipėdos granito“ vartininkas buvo bejėgis po pakelto kampinio, kai be priežiūros paliktas Edvardas Gaurilovas iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po įvarčio žaidimą ir toliau kontroliavo šiauliečiai. Svečiams tik retkarčiais pavykdavo priartėti prie „Šiaulių“ vartų, tačiau darbo I.Plūkas neturėjo.

75-ąją minutę idealios progos padvigubinti persvarą neišnaudojo Edvinas Jasaitis. Saugas parėmė kamuolį iš neatidžiai sužaidusių gynėjų, iššoko vienas prieš vartus, tačiau smūgiavo labai nevykusiai – nestipriai ir tiesiai į P.Pocių, kuris nesunkiai sugavo kamuolį.

Po keturių minučių „Klaipėdos granito“ vartininkas išgelbėjo komandą nuo nemalonumų po to, kai Y.Keita idealiu perdavimu surado į baudos aikštelę įkirtusį N.Tokičių. Kroato smūgį puikiai sužaidęs svečių vartininkas atrėmė kojomis.

„Klaipėdos granito“ treneris Robertas Poškus pabandė pakeisti rungtynių eigą, į aikštelę išleisdamas naujas pajėgas, tačiau nuo suolo pakilę žaidėjai aštrumo nepridėjo.


Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 06 15:06

Šemberas apskritai geriausias Žalgirio saugas. Vienintelis nebijo kamuolį palaikyt, varžovą apžaist. Tikiuos, kad ir toliau sauguose loš.
vat ir gaila, nes centre žaidimas nežavi pilibaitis antras rungtynes išritęs, zubo meilę zagurskui išvis sunku paaiškinti...
o aš abejoju, kad ta meilė yra Zubo. Tiesiog sukrito Zagurskui golai per draugiškas ir dabar privalo rasti jam laiko Zubas
į situaciją reikia žiūrėti iš kitos pusės. Žalgiris turės ilgą ir įtemptą sezoną, todėl atsargnių žaidėjų indėlis bus ypač svarbus. Jiems reikia duoti žaidybinės praktikos, kad įeitų ritmą ir esant reikalui galėtų padėti komandai - pagyvinti žaidimą po keitimo, pakeisti traumuotus komandos draugus arba duoti pailsėti komandos lyderiams. Tą Zubas ir daro, ir tai yra apgalvotas, strategiškas elgesys. Zagurskas yra tinkamo lygio kaip atsarginis, jis nėra kažkoks grybas, patekęs į sudėti per klaidą ar pažintis. tas pats su armėnu, Jankausku ir kitais. kai tik bus galimybė, jie gaus žaidimo laiko

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 06 15:31

kad duodama atsarginiams laiko, tai nepaaiškina kodėl būtent zagurskui, nes janušauskas jei jau būtina centriniam duot pažaist geriau atrodo, kodėl blin porai minučių neišleidus banulio,o būtina veličkai duot prasibėgiot, o zagurskas kol kas nieko visiškai per visas savo minutes neparodė...

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: VI (6) turas:

2014 Bal 06 16:11

kad duodama atsarginiams laiko, tai nepaaiškina kodėl būtent zagurskui, nes janušauskas jei jau būtina centriniam duot pažaist geriau atrodo, kodėl blin porai minučių neišleidus banulio,o būtina veličkai duot prasibėgiot, o zagurskas kol kas nieko visiškai per visas savo minutes neparodė...
Su Dainava visiems atsarginiams duos pažaisti :)

Grįžti į