...

VI (6) turas:

2015 Kov 31 09:27

VI (6) turo anonsas

Balandžio 2 d. (ketvirtadienis)
29) 17:30 Spyris (Kaunas) - Kruoja (Pakruojis), NFA stadionas)

Balandžio 3 d. (penktadienis)
26) 17:30 Stumbras (Kaunas) - Utenis (Utena), NFA stadionas
30) 19:30 Žalgiris (Vilnius) - Atlantas (Klaipėda), LFF stadionas

Balandžio 4 d. (šeštadienis)
28) 15:00 Šiauliai (Šiauliai) - Sūduva (Marijampolė), Gytarių stadionas
27) 17:00 Klaipėdos Granitas (Klaipėda) - Trakai (Trakai), Klaipėdos dirbtinės dangos stadionas

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 02 09:52

Kauno „Spyris“ – : - Pakruojo „Kruoja“
Balandžio 2 dieną 17.30 val. Kaunas, NFA stadionas.

Du pralaimėjimus iš eilės patyrę „Spyrio“ futbolininkai Laikinojoje sostinėje priims keturiose rungtynėse nepralaiminčią „Kruojos“ ekipą.

Turbūt jau artėjančioje akistatose kauniečių gretose išvysime veteraną Igną Dedurą. Patyręs vidurio gynėjas pirmuosius mačus praleido dėl traumos, o į rikiuotę jau turėtų būti grįžęs galutinai. Futbolininko sugrįžimas neabejotinai sustiprins „Spyrio“ gynybos liniją. Dvikovą su žalgiriečiais praleidęs saugas Tomas Bučma dar neaišku, ar galės padėti savo komandai.

Pakurojiečiams ši pertraukėlė tikrai išėjo į naudą. Prie ekipos vėlai prisijungę naujokai turėjo laiko šiek tiek geriau susižaisti su komandos draugais. Aido Dambrausko auklėtiniai Latvijoje 1:2 nusileido pajėgiai Rygos „Skonto“ komandai, o keli „Kruojos“ legionieriai jau spėjo rezultatyviai apšilti 1-ojoje lygoje. Turbūt kaip ir prieš kiekvieną turą svarstyklės krypsta ne į kauniečių pusę, tačiau Kaune sunku buvo ir čempionams, todėl Pakruojo komanda lengvų rungtynių tikėtis negali.

- Smirdžiai bandys pagadinti orą.. Jeigu jau galingasis FK ŠILAS kiro nuo KRUOJOS dublerių kanopų, tai stipriausios sudėties KRUOJA tiesiog sumaitos tą smirdinčią kariauną, dar SPYRIU vadinama.

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 02 09:54

Kauno „Stumbras“ – : - Utenos „Utenis“
Balandžio 3 dieną 17.30 val. Kaunas, NFA stadionas.

Praėjusio sezono 1-osios lygos prizininkai šį kartą aiškinsis santykius stipriausiame šalies čempionate. Abu klubai praėjusiuose mačuose patyrė skaudžias nesėkmes, tad komandų siekis reabilituotis turėtų būti itin juntamas.

Kauniečiai pertrauką išnaudojo produktyviai – savaitę intensyviai treniravosi bei sužaidė draugiškas rungtynes Latvijoje. „Stumbro“ strategas Darius Gvildys pripažino, jog jo auklėtiniai turėjo nemenką krūvį ir pasidžiaugė Luko Čerkausko bei Artūro Rimkevičiaus grįžimu į rikiuotę. Vis dėlto komandai dėl traumos negalės padėti Klaudijus Upstas, o Vilius Armanavičius artėjančią akistatą praleis dėl diskvalifikacijos.

Uteniškiai penktajame ture sužaidė prasčiausias sezono rungtynes ir, neretai vaikiškai klysdami, praleido net penkis įvarčius dvikovoje su „Trakais“. Tai – tik vienu tiksliu smūgiu mažiau nei per keturis pirmuosius mačus. Pasipiktinimą auklėtinių žaidimu išreiškė ir treneris Mindaugas Čepas. Į „Utenio“ gretas sugrįš rungtynes praleidęs Valentinas Jeriomenko, o taip pat bus įdomu įvertinti kaip į komandą įsilies naujokas Mademba Djibrilis Cisse. Šios akistatos rezultatą prognozuoti yra tikrai sunku.

- Va, čia tai bus mūšis dėl konkrečių 6 taškų. Kas laimi, tas "blatnas" (blatnoj), o kas susifeilina, tam nieko gero nešviečia. namučiuose sandėliukai turėtų būti jėga. nesustabdomi ir nesulaikomi..

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 02 09:56

Vilniaus „Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“
Balandžio 3 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas.

Klaipėdiečiams dvikovoje su „Uteniu“ pavyko nutraukti kelias rungtynes besitęsusį LFF stadiono prakeiksmą, kai atlantiečiai ne tik neiškovodavo pergalių, bet ir pora sykių varžovų buvo sutriuškinti. Žalgiriečių laukia rimtesnis egzaminas – pirmoji akistata su pirmaujančio penketo atstovu.

Vilniečiai, kaip ir daugelis kitų klubų, per pertrauką sužaidė draugiškas rungtynes. Jų varžovais buvo Lvovo „Karpaty“ komanda. Nors pergalės iškovoti nepavyko, tačiau atkarpomis žalgiriečių pademonstruotas žaidimas buvo tikrai kokybiškas. „Žalgirį“ turėtų džiuginti, jog į komandos gretas po traumos vis labiau įsilieja rezultatyviausias praėjusio sezono vilniečių žaidėjas Linas Pilibaitis. Valdo Dambrausko auklėtinių laukia pirmasis rimtas testas, kadangi per keturis pirmuosius turus įveikti varžovai šiuo metu yra turnyro lentelės apačioje ir į prizines vietas tikrai nesikėsina.

„Atlanto“ vadovybė per pertrauką komandą papildė buvusiu Gargždų „Bangos“ gynėju Aleksejumi Jepifanovu ir tokiu būdu sustiprino problemų kėlusią poziciją. Klaipėdiečiai taip pat buvo nuvykę į Liepoją ir rezultatu 1:1 baigė rungtynes su Latvijos čempionate besivaržančiu „Liepaja“ klubu. Atlantiečių puolimo lyderiui Andrejui Paniukovui teks geriausios turnyro gynybos išbandymas. Bus puiki proga įsitikinti, ko rusas vertas kovoje su galingu varžovu.

- Visada smalsu, kaip čia žais medalių apturėtojai, prieš čempionų kontorą. visada laukiu intriguojančių rungtynių, bet kartais ŽALGIRIS tiesiog nuskalpuoja varžovus ir jokie Paniukovo fintai nepadėtų laimėti..

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 02 09:59

Šiaulių „Šiauliai“ – Marijampolės „Sūduva“
Balandžio 4 dieną 15 val. Šiauliai, Gytarių dirbtinės dangos stadionas.

Pirmąjį tašką šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ iškovoję šiauliečiai turėjo kiek daugiau nei savaitę laiko pagerinti komandinius veiksmus ir pasiruošti artėjančioms kovoms. Tomo Ražanausko auklėtinių laukia rimtas išbandymas – dėl medalių kovojantys sūduviečiai.

Saulės miesto atstovai pertraukos metu buvo nuvykę į Lenkiją ir ten susigrūmė su Lenčnos „Gornik“ klubu, kuriam atstovauja Fedoras Černychas ir Evaldas Razulis. Beveik 60 minučių atsilaikę šiauliečiai rungtynių pabaigoje praleido keturis įvarčius ir pralaimėjo 0:4. „Šiaulių“ ekipa pranešė apie naują pirkinį, juo tapo ukrainietis gynėjas Kirilas Nesterenka.

„Sūduvos“ puolimas yra išties grėsmingas – net penkiolika įvarčių praleidę šiauliečiai ir vėl nuolaidų gali nesitikėti. Suvalkijos klubas draugiškų rungtynių nežaidė ir komandinius veiksmus derino treniruočių metu. Vis dėlto ši pertrauka šiauliečiams tikrai išėjo į naudą, tad marijampoliečiams gali tekti kovoti su visai kita Saulės miesto komanda, kuri buvo per pirmuosius turus.

- Kiek pamenu iš ankstesnių sezonų, tai Gytariuose šiauliečiai net nuo mandarinų nepadoriais rezultatais gaudavo. Ir šeštadienio rungtynėse apsiginti jiems bus neįmanoma užduotis.. spėju, kad išvalys voratinklius ir visų vartų kampučių marijEmpoliečiai.. :D

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 02 10:01

„Klaipėdos granitas“ – Trakų „Trakai“
Balandžio 4 dieną 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė.

Banguotai rungtyniaujančių klaipėdiečių laukia tris pergales iš eilės iškovoję „Trakų“ futbolininkai, kurie laimėjimų seriją ir toliau norės pratęsti.

Gedimino Jarmalavičiaus auklėtiniai draugiškų rungtynių nežaidė, tačiau keli granitiečiai vilkėjo Kretingos „Minijos“ marškinėlius 1-osios lygos įžanginėje akistatoje su Kėdainių „Nevėžiu“. Klaipėdiečiai turi nemenkų problemų su puolimo grandimi, tad nieko keisto, jog komandos trenerio trys įmušti įvarčiai per penkias rungtynes netenkina. Pirmajame ture nuo Andrejaus Paniukovo nukentėję „Trakai“ pastaruoju metu pagerino veiksmus gynyboje, o tai uostamiesčio klubui nieko gero nežada.

Senosios sostinės riteriams kontrolinis testas ne visai pavyko. Eksperimentine sudėtimi rungtyniavę „Trakų“ futbolininkai 1:4 pralaimėjo Grodno „Neman“ klubui iš Baltarusijos. Vis dėlto toje akistatoje nerungtyniavo keli svarbūs žaidėjai, tad išvadų apie šitas rungtynes daryti neverta. Šansą pasirodyti turėjo mažiau rungtyniaujantys futbolininkai, kuriems dvikova su svečiais iš kaimyninės šalies nenusisekė. Šios dvikovos favoritais derėtų laikyti Valdo Urbono kariauną, kuri iki pertraukos įgavo gana neblogą formą, o kokią įtaką komandos žaidimui turės ši pauzė, įsitikinsime netrukus.

- Pernai riteriai atvykdavo į Klaipėdą ir vėjas į jų vartus pripūsdavo absurdiškų įvarčių. O šiandien jiems avansu linkiu pasirodyti bent kiek geriau ir tikiuosi atkaklios kovos. :)

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 03 11:13

SPYRIS 0 - 2 KRUOJA
2015-04-02 | 6 turas | Kauno NFA stadionas | Teisėjas: Manfredas Lukjančukas | Žiūrovų: 123
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/Spyris-Kruoja/348" onclick="window.open(this.href);return false;


Nepralaimėtų rungtynių seriją „SMScredit.lt A lygoje“ pratęsė Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai. Praėjusio sezono sidabro medalininkai išvykoje 2:0 (2:0) nugalėjo trečiąją nesėkmę iš eilės patyrusią Kauno „Spyrio“ ekipą.

Kauniečių gretose pirmą kartą šiame sezone aikštėje pasirodė veteranas Ignas Dedura ir neseniai vienuolikę sustiprinęs Jevgenijus Morozas. „Kruojos“ strategas didelių staigmenų nepateikė – startinėje sudėtyje įvyko tik legionierių rokiruotė.

Rungtynių pradžioje svečiai du kartus smūgiavo į vartų plotą po pakeltų kampinių, tačiau Deividas Mikelionis būdavo savo vietoje. Per pirmąjį akistatos pusvalandį nė viena komanda pavojingų epizodų nesukūrė.

Tylą nutraukė „Kruojos“ veteranas Ričardas Beniušis. Puolėjas sulaukė Tautvydo Eliošiaus perdavimo ir pažeme smūgiavo į artimąjį vartų kampą. Kamuolys skriejo arti tikslo ir nežinia, ar vartininkas būtų išgelbėjęs savo komandą.

Vis tik 36 minutę Aido Dambrausko kariaunai pavyko atidaryti įvarčių sąskaitą. T.Eliošius iš dešiniojo krašto perdavė kamuolį link Aivaro Bagočius, kuris tiksliu smūgiu iš 20 metrų nuginklavo D.Mikelionį. Vartų sargas per vėlai sureagavo ir komandai niekuo padėti nebegalėjo.

Netrukus neblogą galimybę išlyginti rezultatą turėjo ir kauniečiai. Dmitrijus Rekišas atitvėrė gynėją nuo kamuolio, tačiau smūgis vienu lietimu iš gana dėkingos padėties buvo netikslus.

Šeimininkų ūpą svečiai dar labiau atšaldė 41 minutę. Po išmetimo iš užribio, R.Beniušis numetė kamuolį link T.Eliošiaus, o techniškas saugas susikoordinavo bei atliko tikslų smūgį į tolimąjį vartų kampą.

Po pertraukos Laimis Bičkauskas pakeitė du futbolininkus, kurie šiek tiek pagyvino veiksmus atakuojant, tačiau gynyboje žiojėjo paliktos skylės.

Nors D.Rekišo tolimas smūgis tapo gana nemenku išbandymu Martynui Matuzui, bet svečių progos buvo dar geresnės. R.Beniušis ir Tomas Birškys nepasinaudojo itin dėkingomis situacijomis ir smūgiavo tiesiai į D.Mikelionį.

Kėlinio viduryje „Spyrio“ futbolininkai kiek perėmė iniciatyvą, tačiau itin pavojingų atakų sukurti nepavyko. Paskutinėse išpuolių stadijose kauniečiams koją pakišdavo technikos stygius arba patikimas oponentų žaidimas gynyboje.

Dvikovos pabaigoje „Kruojos“ ekipa rezgė ilgas pozicines atakas ir laukė paskutinio teisėjo švilpuko. Vis dėlto paskutinis žodis šiame mače priklausė Andriui Veličkai, tačiau puolėjui rezultato sušvelninti nepavyko – smūgiuotas kamuolys pralėkė virš vartų.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 03 11:15

KOMENTARAI

Jevgenijus Morozas („Spyris“):
„Nepalaikome kamuolio, labai sunku žaisti – devyniasdešimt minučių neapsiginsime niekaip, jeigu būtume pasukę kamuolį iš vieno krašto į kitą, būtų visai kitas žaidimas. Antrame kėlinyje „Kruoja“ beveik nieko nepadarė. „Kruoja“ visą laiką žaidžia savo žaidimą ant Beniušio ir viskas, jau kiek metų jų taktika nesikeičia. Žmogų su tokiu ūgiu ir sudėjimu sunku dengti, bet kitos komandos dengia. Yra kur tobulėti. Čia komandinis žaidimas ir vienas nieko negali padaryti. Dirbsime toliau ir tikrai bus rezultatai.“

Treneris Laimis Bičkauskas („Spyris“):
„Pirmame kėlinyje sužaidėme prastai, žaidimas nesigavo, ką planavome. Dėl to varžovai pelnė įvarčius iš tokių situacijų, kur neturėtų įmušti. Mūsų žaidėjai tuose epizoduose suklydo, praleidus įvartį buvo labai sunku atsitiesti. Antrame kėlinyje pakeitėme du žaidėjus ir žaidimas pagerėjo, tačiau to neužteko, kad pasiektume teigimą rezultatą. Ignas (Dedura) nėra pilnai pasveikęs, tačiau rungtynes sužaidė gana neblogai. Iškrito kitas gynėjas – Marius Miškinis, jo patirtimi pasitikėjome ir išleidome sužaisti šitas rungtynes. Išsigydęs traumą Lukas Sendžikas žaidė nedaug, tačiau vėl tą pačią vietą nikstelėjo, žiūrėsime, ar jis galės treniruotis pilna jėga.“

***

Tautvydas Eliošius („Kruoja“):
„Mes prieš „Spyrį“ labai rimtai ruošėmės, tikėjomės, kad bus kova ir ji buvo. Pirmą kėlinį sužaidėme labai gerai, antro kėlinio pradžioje galėjome dar pora įmušti ir būtume užbaigę rungtynes. Paskui pradėjome klysti, daryti atsikirtimus, jie galėjo įmušti ir būtume sau apsisunkinę, bet gerai, kad taip išėjo ir esame patenkinti trimis taškais. Komandos žaidimas vis gerėja, prieš sezoną buvo problemų, vieni traumuoti, kiti negalėjo žaisti. Pasiruošimas „įdomesnis“ buvo. Dabar, kai visi gali žaisti – žaidimas automatiškai gerėja. Yra nemažai naujokų, visi susižaisime ir kilsime pirmyn.“

Treneris Aidas Dambrauskas („Kruoja“):
„Tikrai važiavome siekti pergalės ir ją pasiekėme. Vyrai buvo nusiteikę kovai. Valdėme situaciją aikštėje, šlubuoja realizacija, bet rezultatas tikrai atspindi rungtynių eigą.“

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 03 17:26

FC STUMBRAS startinė sudėtis:

G. Kvedaras, A. Račkus, E. Skripkinas, A. Rimkevičius, M. Eiza, R. Sadauskas, T. Snapkauskas, N. Mačiulis, A. Bareikis, M. Dapkus ir M. E. Djabrailovas.

***

UTENIO startinė sudėtis:

Ignas Plūkas, Aurimas Tručinskas, Mantas Fridrikas, Martynas Dūda, Daniel Gunevič, Žilvinas Banys, Mykolas Krasnovskis, Mindaugas Grigaravičius, Ilya Trachynski, Edgaras Mastianica ir Vitalijus Kavaliauskas.

Atsarginiai žaidėjai: Pavel Leus, Julius Aleksandravičius, Linas Savastas, Gabrielius Zagurskas, Darius Kazubovičius, Yuriy Vereshchak ir Erikas Vainoras.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 03 21:17

ramiai žalgiris ir be jokių problemų, atlantas realiai nei vienos atakos...

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 03 22:07

Nieko nebus, aš už Žalgirį, bet kažkas jau turi pradėti duoti konkurenciją

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 04 11:25

FC STUMBRAS 0 - 1 FK UTENIS
2015-04-03 | 6 turas | Kauno NFA stadionas | Teisėjas: Robertas Valikonis | Žiūrovų: 200
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/Stumbras-Utenis/349" onclick="window.open(this.href);return false;


Pirmąjį kartą pergalės skonį „SMScredit.lt A lygoje“ pajautė ir Utenos „Utenio“ futbolininkai. Mindaugo Čepo auklėtiniai išvykoje 1:0 (0:0) nugalėjo dar vieną debiutantę, Kauno „Stumbro“ ekipą. Uteniškiai pirmą sykį šiame sezone nepraleido nė vieno įvarčio.

Aštrią progą jau pačioje mačo pradžioje sukūrė šeimininkai. Po Mohamedo Emi Djabrailovo perdavimo iš dešiniojo krašto, kamuolys atšoko Erikui Skripkinui, tačiau saugas iš dėkingos padėties smūgiavo virš vartų.

Visai netikėtai net du svarbūs „Stumbro“ futbolininkai buvo priversti palikti aikštę dėl traumų. Lyderį Artūrą Rimkevičių ir E.Skripkiną pakeitė jaunesni komandos draugai. Dėl šių netekčių kauniečiai atidavė kamuolio kontrolę svečiams ir savo šansų laukė kontratakose.

Uteniškiai dažnai atakuodavo kairiuoju kraštu, kuriame rungtyniavo Mindaugas Grigaravičius. Vis dėlto paskutinėse išpuolių stadijose svečiams pritrūkdavo aštrumo, o tolimi smūgiai „Stumbro“ vartininkui problemų nesukeldavo.

Gana nykus žaidimas tęsėsi ir po pertraukos, tačiau 55 minutę ledus pagaliau išjudino svečiai. Po Edgaro Mastianicos perdavimo iš dešiniojo krašto, kamuolys atskriejo prie M.Grigaravičiaus, kuriam galingu smūgiu pavyko pravalyti vartų voratinklius.

„Uteniui“ išsiveržus į priekį, žaidimas tapo kur kas atviresnis, o svečiai turėjo dvi puikias progas padvigubinti rezultatą. Pirmajame epizode pro šalį smūgiavo E.Mastianica ir netrukus tas pats saugas atliko gerą perdavimą link M.Grigaravičiaus, tačiau futbolininkui dublio pasiekti nepavyko. Uteniškio silpnai smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į Giedrių Kvedarą.

Dvikovos pabaigoje kauniečiai perėmė iniciatyvą ir pradėjo dažnai lankytis varžovų aikštės pusėje. 72 minutę Romualdas Blaževičius stipriai smūgiavo kamuolį iš baudos aikštelės prieigų, bet Ignas Plūkas buvo savo vietoje.

Šeimininkai metė į priekį visas pajėgas, tačiau išlyginti rezultato nepavyko. Komandos žaidime itin jautėsi A.Rimkevičiaus ir kitų ekipos lyderių trūkumas.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 04 11:27

KOMENTARAI

Treneris Darius Gvildys („Stumbras“):
„Praradome aštrumo priekyje, dvi traumos, turint omenyje Artūrą (Rimkevičių) ir Eriką Skripkiną, kuris neblogai judėjo, išmušė iš vėžių. „Utenis“ žaidžia neblogą, gražų futbolą, pasveikinsime su pirma pergale. Bus progų grąžinti skolą. Šiai dienai neturime lygiaverčio keitimo Artūrui Rimkevičiui, su jo patirtimi, fizine jėga ir noru. Jis ir komandą užveda. Djabrailovui kol kas sunkiai sekasi adaptuotis, perlaiko kamuolius. Viena kalbame, kitą darome. Gana neblogai momentais sužaidė 17 metų Blaževičius kairėje pusėje, bet nėra šalto proto, kažkur perdegame. Per treniruotes įžaidinėjame, bet viskas pataisoma. Reikia laiko, kad patirtis kauptųsi ir viskas bus gerai. Dar daugeliui bus progų skolą grąžinti.“

***

Treneris Mindaugas Čepas („Utenis“):
„Galų gale Dievas išklausė mūsų maldas ir pasiekėme taip ilgai lauktą pergalę. Iškovojome tris taškus, tai yra vaikinų pergalė. Jie atidavė labai daug jėgų. Ypač norėčiau akcentuoti dvi savaites. Mes kruopščiai ir kryptingai padirbėjome, ir šiandien pasiekėme lauktą pergalę. Džiugina ne tiek trys taškai, o tai kad sužaidėme „ant nulio“. Jeigu sužaistume 0:0 – jau yra taškas, ne pralaimėjimas. Kitas dalykas, kuris įtakojo rungtynių baigtį – du „Stumbro“ komandos pagrindiniai žaidėjai – Skripkinas ir Rimkevičius rungtynių eigoje gavo traumas, ir paliko aikštę. Įvertinus objektyviai, neaišku kaip būtų susiklosčiusios rungtynės, jeigu jie būtų aikštėje. Bet aš džiaugiuosi už komandą, mūsų klubą, kad galų gale iškovojome pergalę ir turbūt mes jos nusipelnėme.“

Mindaugas Grigaravičius („Utenis“):
„Noriu pasveikinti visos Utenos futbolo gerbėjus, kas palaiko „Utenio“ klubą, su pirmąja pergale A lygoje. Kovojome, stengėmės, manau, nenuvylėme savo gerbėjų. Svarbiausia šiandien buvo laimėti, nes praeitame ture labai negražiai pasirodėme. Nebuvome panašūs į save ir turėjome šiose rungtynėse reabilituotis. Laimėjome, todėl ir šypsena tokia. Numačiau, kur turėtų būti perdavimas, bet kamuolys pakeitė trajektoriją, per giliai neįbėgau ir iš eigos sušaudžiau.“

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 04 11:30

ŽALGIRIS 2 - 0 ATLANTAS
2015-04-03 | 6 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Sergėjus Slyva | Žiūrovų: 700
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/Zal ... lantas/350" onclick="window.open(this.href);return false;


Vilniaus „Žalgiris“ iškovojo penktąją pergalę „SMScredit.lt A lygoje“ iš tiek pat galimų. Užtikrintai be pagrindinių centro gynėjų rungtyniavę ir neleidę rezultatyviausiai čempionato komandai sukurti nei vienos progos prie savo vartų, sostinės futbolininkai savo žiūrovų akivaizdoje įveikė Klaipėdos „Atlantą“ – 2:0 (1:0). Stipriausia Lietuvos komanda išlieka vienintele taškų nepraradusia komanda lygoje.

Atsargiai pradėjęs rungtynes „Atlantas“ pasirinko gynybinę taktiką, leisdamas čempionui kontroliuoti kamuolį. Svečiai aktyviai pasitikdavo „Žalgirio“ futbolininkus aikštės viduryje, nesuteikdami erdvės atakoms, stengėsi priversti aikštės šeimininkus suklysti ir sulaukti progos greitoms atakoms.

Pirma grubi „Atlanto“ klaida 13-ą minutę virto iki tol progų nesukūrusio „Žalgirio“ įvarčiu. Vilniečių atakos metu į kamuolį nepataikė Lukas Artimavičius. Pasinaudojęs sumaištimi baudos aikštelėje, Serge Nyuiadzis tiksliu perdavimu surado visiškai be priežiūros paliktą Liną Pilibaitį, kuriam beliko kyštelėti koją ir nukreipti kamuolį į tuščią vartų kampą.

Po įvarčio vaizdas aikštėje nesikeitė. Situaciją aikštėje ir toliau kontroliavo vilniečiai, tačiau abiejų komandų vartininkai darbo praktiškai neturėjo.

Kėlinio viduryje uostamiesčio futbolininkai surengė porą gražių atakų, tačiau be Semiro Kerlos ir Georgo Freidgeimo dvikovą pradėjusi „Žalgirio“ gynybos linija žaidė labai užtikrintai. Nei vienas svečių išpuolis nesibaigė smūgiu į vartus: kartą kamuolio nesugebėjo susistabdyti į baudos aikštelę įkirtęs Dovydas Norvilas, vėliau, gražiai išmaudžiusio porą varžovų Maksimo Maksimovo perdavimas nepasiekė R.Vėževičiaus.

29-ą minutę sostinės komandos treneriams teko į aikštę mesti G.Freidgeimą, nes traumą patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo Egidijus Vaitkūnas.

Prieš pertrauką po kampinio gan pavojingai galva šalia vartų smūgiavo Jurijus Kendyšas. Klaipėdiečiai atsakė pavojingu galėjusiu būti išpuoliu, bet po perdavimo iš aikštės gilumos už kamuolio nesugebėjo „užsikabinti“ ir prieš vartus iššokti rezultatyviausias lygos futbolininkas Andrejus Paniukovas.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ rungtyniavo kur kas aktyviau ir ėmė kurti progas. Dusyk iš eilės efektingai sužaidė Elivelto, tačiau Edvinui Gertmonui pirmą kartą rungtynėse į žaidimą įsijungti teko tik 61-ą minutę ir šuoliu sugauti pavojingą S.Nyuiadzio smūgį pažeme. Prancūzui pavyko pranerti po klaipėdiečių gynybines užtvaras ir susikurti progą.

Po trijų minučių L.Pilibaitis privalėjo įmušti antrąjį savo ir komandos įvartį, bet kažkokiu būdu laisvas įsigudrino nepataikyti į vartus, kai kamuolį jam tarsi ant lėkštutės padėjo puikiu reidu link galinės linijos prasiveržęs Elivelto.

72-ą minutę progą įmušti susikūrė Jakubas Wilkas. Legionierius iš Lenkijos įsiveržė į baudos aikštelę, kovoje įveikė Justą Raziūną, suklaidino į pagalbą atskubėjusį Edgarą Žarskį, tačiau smūgiu pažeme pataikė tiesiai į „Atlanto“ vartininką.

E.Gertmonui darsyk teko pademonstruoti puikią reakciją, likus žaisti mažiau nei 10 minučių. Klaipėdietis koja sugebėjo atremti stiprų Elivelto smūgį pažeme į artimą vartų kampą.

Vis tik geriausias „Atlanto“ žaidėjas rungtynėse nebeišgelbėjo komandos 89-ą minutę. Šeimininkai surengė žaibišką ataką, kurios metu L.Pilibaitis perdavimu vienu lietimu aikštės viduryje išvedė prieš vartus Mantą Kuklį. Saugas pirmuoju smūgiu pataikė į jį pasitikusį vartininką, antruoju, sėkmingai atšokus kamuoliui, galva nukreipė kamuolį į vartus.

...

Re: VI (6) turas:

2015 Bal 04 11:31

KOMENTARAI

Vyr. treneris Valdas Dambrauskas („Žalgiris“): „Smagu. Norisi paveikinti žaidėjus kurie šiandien atidavė daug jėgų ir išgirdo tai, ką reikia daryti, kaip neutralizuoti „Atlantą“,& „Atlanto“ pavojingiausią žaidėją, rezultatyviausią žaidėją lygoje ir, manau, tą planą išpildė 110 procentų, nes „Atlantas“ nepadarė nei vieno smūgio į vartų plotą. Nebuvo nei vienos minutės, kas futbole retai būna per rungtynes, kad jaustumėmės praradę rungtynių kontrolę. Kontroliavome rungtynes nuo pradžių iki pabaigos ir labai aiškiai šiandien parodėme, kad tikrai einame į priekį, kylame aukštyn ir kad mums įmušti yra labai sunku, kad mes - organizuota ir labai gera komanda. Jei ir toliau dirbsime ta kryptimi, manau, šios rungtynės bus didelė paspirtis ir pasiruošimui Europai.“

Mantas Kuklys („Žalgiris“): „Sunkios rungtynės. Oras, kaip matėte, irgi toks - lietutis lijo, sirgalių gal mažokai buvo. Kaip ir tikėjome, „Atlantas“ davė gerą kovą. Mes kontroliavome žaidimą. Jie, kaip visada, žaidė ilgais perdavimais, bandė palaužti mus, bet mes tam buvome pasiruošę. Manu, kuo puikiausiai susitvarkėme gynyboje disciplina. Tai mums ir padėjo šiandien nugalėti.“

***

Vyr. treneris Konstantinas Sarsanija („Atlantas“): „Noriu pasakyti, kad „Žalgiris“ šiandien pelnytai laimėjo. Jie antrajame kėlinyje buvo geresni. Mus sulaužė pirmasis netikėtai įmuštas įvartis, bet, manau, pirmajame kėlinyje niekuo nenusileidome, žaidėme teisingai, bet, deja, iškrito grupė atakos žaidėjų. Antrajame kėlinyje, kažkur nuo 60-os minutės norėjome žaisti aukščiau, bet mūsų gynėjai nesusitvarkė su varžovais ir „Žalgiris“ išbėgdavo į pavojingas greitas atakas. Mūsų krašto žaidėjai nieko nesukūrė, A.Paniukovas buvo joks. Tai, kad pralaimėjome - kaip ir dėsninga, tačiau Vilniuje visada žaidžiame nesėkmingai. Bet liko dar 31 mačas, viskas gali pasikeisti. Turime užduotis čempionate, turime užduotis taurėje. Analizuosime šias rungtynes, pralaimėjimą. Judėsime pirmyn.“

Robertas Vėževičius („Atlantas“): „Šiandien niekas nepavyko, nepalaikėme kamuolio. Pirmą kėlinį - dar, dar kažkas tai. Prasileidome, galiu pasakyti, tokį kvailą įvartį ir subyrėjome. Antrajame kėlinyje dar bandėme paspausti, tačiau nesigavo. Ėjome lyginti ir gavome antrą įvartį. Buvo tokia užduotis, kad pasitinkame nuo vidurio, nepresinguojame. Bet „Žalgirio“ žaidėjai keičiasi, keičia pozicijas - sunku. Nesusigaudėme, susuko mums galvas ir to pasekoje praloštos rungtynės.“

Grįžti į