...

Re: VI (6) turas:

2012 Bal 16 13:08

ŽALGIRIS 2 - 0 TAURAS
6 JORNADA, 2012 04 15

Visų rungtynių metu vilniečių pranašumas nekėlė abejonių, o prie šeimininkų vartų tauragiškiams nieko rimtesnio sukurti nepavyko. Pirmasis rungtynių įvartis jau buvo pelnytas dešimtąją susitikimo minutę, kai bandydamas atremti Egidijaus Vaitkūno smūgį kamuolį į savo vartus nukreipė Tomas Rimas.
Antrojame kėlinyje rungtynių arbitras buvo kuriam laikui sustabdęs žaidimą dėl kilusios policijos ir futbolo aistruolių priešpriešos. Jau baiginatis mačui Luka Peričius smūgiu galva padvigubino “Žalgirio” persvarą ir vilniečiai laimėjo 2:0.
________________________________________________________________________________
http://penalty.lt/zalgiris-nesunkiai-iveike-taura/

Žalgiris (Vilnius) - Tauras (Tauragė) 2:0 (1:0)
Teisėjas: E.Gaigalas (Klaipėda), 1500 žiūrovų
Įvarčiai: 10 min. T.Rimas („Tauras" į savo vartus) , 84 min. L.Perič („Žalgiris")
Įspėjimai: 48 min. T.Vyšniauskas, 56 min. L.Martišauskis, 90+4 min. T.Sirevičius („Tauras")

Gausiai susirinkusius aistruolius pradžiugino namuose šiame sezone tik pergales skinantis VMFD „Žalgiris". Vilniečiams ir vėl pavyko pasižymėti labai anksti, kai po Egidijaus Vaitkūno kamuolį dešimtąją minutę nesėkmingai į savo vartus nukreipė Tomas Rimas (1:0).
„Tauras" bandė gelbėtis, tačiau komandai labai akivaizdžiai trūko aštrumo priekyje, o tai - suprantama, nes ekipai negalėjo padėti lyderis Marius Kižys. Šeimininkai užtikrintai laikė kamuolį, tačiau iki pertraukos išskirti vertėtų tik gerą Donato Kazlausko smūgį, su kuriuo susitvarkė Oleksandras Borysenko.
Antrasis kėlinys akiai nebuvo labai gražus - viena komanda bandė kažką kurti, o kita visą tai griovė. Antrojo kėlinio viduryje rungtynės buvo sustabdytos dėl aistruolių ir teisėsaugos pareigūnų konflikto, o aistroms nurimus gynėjas iš Kroatijos Luka Peričius smūgiu galva pelnė pirmąjį savo įvartį šiame sezone ir galutinai užtikrino penktąją pergalę savo komandai - 2:0.
_________________________________________________________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/vi_turas_l ... e_siaulius

...

Re: VI (6) turas:

2012 Bal 16 13:12

DAINAVA 0 - 1 EKRANAS
6 JORNADA, 2012 04 15

Susitikimą ekipos pradėjo kiek atsargiai, bet palaipsniui išryškėjo panevėžiečių persvara. Iki pertraukos prie “Dainavos” vartų kilo keletas aštresnių momentų, bet įmušti komandos nesugebėjo. Jau antras iš eilės čempionato rungtynes prasidėjus antrajam kėliniui “Ekrano” pergalę nulėmė Mantas Savėnas. Šį kartą “bosas” jau nesužaidė taip efektingai, kaip su “Žalgiriu”, bet smūgiu iš arti šaltakraujiškai nuginklavo dzūkų vartininką. Tiesa, prieš tai gerą galimybę įmušti turėjo “Dainavos” puolėjas Arsenijus Buinickis, bet puikiai sužaidė vartininkas Emilijus Zubas. Išsiveržę į priekį šalies čempionai dar galėjo padidinti persvarą, bet tas pats M.Savėnas pataikė į virpstą. “Ekranas” išsaugojo pergalingą rezultatą ir kartus su “Žalgiriu” ir Marijampolės “Sūduva” toliau lyderiauja čempionate.
_________________________________________________
http://penalty.lt/ekranas-minimaliu-ski ... e-dainava/

Dainava (Alytus) - Ekranas (Panevėžys) 0:1 (0:0)
Teisėjas: J.Paškovskis (Vilnius), 600 žiūrovų
Įvarčiai: 56 min. M.Savėnas („Ekranas")
Įspėjimai: 29 min. R.Kliukoitis („Dainava"); 35 min. V.Lukša („Ekranas")

Nelengvai sekėsi ir dar vienai komandai iš lyderių trejeto Panevėžio „Ekranui". Gerą žaidimą pademonstravusi Alytaus „Dainava" dėl to, kad liko be taškų, gali kaltinti tik save, nes progų turėjo ne mažiau už savo varžovus.
Kaune vykusiame mače „Ekranas" žaidė pirmuoju, o „Dainava" - antruoju numeriu. Tačiau skirtingai nei praeitose rungtynėse, „Dainavos" gynėjai tarpusavyje kalbėjosi ir pasaugodavo vienas kitą, ko pasekoje išbėgimų prieš vartininką „Ekranas" neturėjo.
Pirmame kėlinyje vyravo apylygis žaidimas, bet kiek aštriau atrodė svečiai. Bene geriausios progos per pirmas 45 minutes neišnaudojo Vytautas Lukša, po Manto Savėno perdavimo turėjęs puikų šansą - savo ekipą išgelbėjo į vartus grįžęs Aivaras Bražinskas.
Po pertraukos „Dainava" tik per plauką neišsiveržė į priekį - per dvi minutes ši komanda turėjo net tris puikius šansus. Geriausio iš jų neišnaudojo Arsenij Buinickij, kuris prieš pat vartus techniškai paguldė abu „Ekrano" žaidėjus ir neblogai smūgiavo į tolimąjį kampą. Vis tik dar puikiau sužaidė savo komandą išgelbėjęs Emilijus Zubas.
Netrukus po šių „Dainavos" atakų „Ekranas" surengė savo pergalingą ataką. Net trys alytiškiai nesugebėjo atimti kamuolio iš gulinčio Giedriaus Tomkevičiaus, kuris šį perdavė į kraštą, iš ten sekė perdavimas laisvam M.Savėnui baudos aikštelėje, kuris neklydo (1:0).
Per likusį laiką rezultatas nepakito, nors progų turėjo tiek vieni, tiek kiti. Arčiausiai tikslo vėl buvo tas pats M.Savėnas, iš toli pataikęs į vartų konstrukciją. 1:0 - minimali „Ekrano" pergalė ir trivaldystė lygoje išlieka.
______________________________________________________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/vi_turas_l ... e_siaulius

Grįžti į