...

Re: VII (7) turas:

2014 Bal 14 11:46

Alytaus „Dainava“ – Vilniaus „Žalgiris“ 0:8 (0:2)

„Dainava”:
D.Mikučionis, A.Genevičius, N.Kavaliauskas, S.Šeštavickas (83 min. T.Gustaitis), N.Čeplinskas, D.Kumeta, P.Kalimavičius, T.Leskauskas (58 min. E.Chvestko), R.Padegimas, K.Čyžius, K.Balčiūnas.

“Žalgiris”:
A.Bražinskas, A.Jedigarijanas, M.Fridrikas, A.Jankauskas, A.Švrljuga (60 min. A.Korsakas), R.Leliūga, Andrezinho, E.Zagurskas, R.Radavičius, J.Wilkas (46 min. S.Nyuiadzis), A.Velička (60 min. E.Baniulis).

Įvarčiai: R.Leliūga (9), A.Velička (39, 57), S.Nyuiadzis (48), A.Jankauskas (51, 54), E.Zagurskas (77), E.Baniulis (90).

Geltonos kortelės: S.Šeštavickas (70); Andrezinho (45).

...

Re: VII (7) turas:

2014 Bal 14 11:48

"Dainava" sugrįžo namo ir gavo porciją įvarčių nuo "Žalgirio"
http://alyga.smscredit.lt/varzybos/Dainava-Zalgiris/178" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu „SMScredit.lt A lygos“ futbolo čempionato lyderiu. Lietuvos čempionai išvykoje be didesnių pastangų įmušė aštuonis įvarčius ir sutriuškino autsaiderę Alytaus „Dainavą“ – 8:0 (2:0). Po dukart pasižymėjo Algis Jankauskas ir Andrius Velička.

Nuo pirmųjų rungtynių sekundžių įsikūręs varžovų aikštės pusėje, „Žalgiris“ įmušė greitą įvartį. Po trečiojo iš eilės pakelto kampinio 6-ąją minutę kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Rytis Leliūga. Prieš tai komandą išgelbėjęs ir stiprų Eivino Zagursko smūgį galva atrėmęs Donatas Mikučionis šįkart buvo bejėgis.

Varžovų gynybą kairėje pusėje išdraskęs Jakubas Wilkas padarė viską, kad Andro Švrljuga pasižymėtų 19-ąją minutę. Stiprų saugo smūgį į kampinį nukreipė darsyk puikią reakciją pademonstravęs D.Mikučionis. „Dainavos“ komandos vartininkui į žaidimą įsijungti jau po trijų minučių. Po Andrezinho aukšto perdavimo į baudos aikštelę oro dvikovą laimėjęs A.Velička numetė kamuolį E.Zagurskui, kuriam antrą kartą nepavyko nuginkluoti alytiškių vartų sargo.

Kėlinio viduryje pamažu apsipratę su čempionų žaidimu, alytiškiai progų prie savo vartų sukurti nebeleido. Rytis Padegimas uždirbo baudinį žalgiriečių aikštės pusėje, susilaukdamas gausių stadione susirinkusių žiūrovų plojimų. Nerijaus Kavaliausko baudos smūgis iš maždaug 30 metrų buvo labai netikslus.

34-ąją minutę „Dainava“ perėmė kamuolį aikštės viduryje ir surengė greitą ataką. K.Čyžius po perdavimo atsidūrė vienas prieš iki tol nuobodžiavusį Aivarą Bražinską, tačiau smūgiuoti nespėjo, nes teisėjo asistentas užfiksavo nuošalę.

Šie du aikštės šeimininkų išpuoliai tarsi supykdė vilniečius, vėl užgulusius alytiškių vartus. Puikiu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų skersinį sudrebino A.Velička. Dar po minutės puolėjas buvo nugriautas baudos aikštelėje ir tikėjosi 11 m. baudinio. Todėl iškart po to, kai iš kelių metrų „uždarė“ tikslų Andrezinho perdavimą, visų pirma nuskubėjo prie rungtynių arbitro išsakyti priekaištų ir tik po to ėmė švęsti įvartį.

Po pertraukos vos per 12 minučių į jaunųjų alytiškių vartus krito net keturi įvarčiai. Po keitimo aikštėje pasirodęs Serge Nyuiadzis pasižymėjo kone pirmu prisilietimu prie kamuolio ir įvartį pelnė galva po kampinio.

51-ąją minutę po eilinio kampinio prie varžovų vartų likęs gynėjas A.Jankauskas sulaukė aukšto A.Veličkos perdavimo iš dešiniojo krašto ir smūgiu galva nepaliko D.Mikučioniui jokių vilčių.

Praėjus dar 3 minutėms, A.Jankauskas pademonstravo, kad galėtų žaisti ir puolimo grandyje. Gynėjas gražiai sužaidė „sienelę“ su komandos draugu, įsiveržė į baudos aikštelę jos dešinėje ir, gražiu judesiu suklaidinęs kelyje pasitaikiusį varžovą, pasiuntė kamuolį į tolimą vartų kampą.

57-ąją minutę antrąjį įvartį rungtynėse į savo sąskaitą įsirašė A.Velička. Po stipraus A.Švrljugos tolimo smūgio puolėjas pirmasis atsidūrė prie D.Mikučionio prieš save atmušto kamuolio ir ramiai nukreipė jį į vartų tinklą.

76-ąją minutę ne kartą iš toli bandęs laimę Artakas Jedigarijanas buvo labai arti įvarčio. Legionierius gražiu apvedančiu smūgiu pabandė pasiųsti kamuolį į tolimą viršutinį vartų kampą, tačiau D.Mikučionis puikiu šuoliu sugebėjo išgelbėti komandą. Tačiau po kampinio vartininkas suklydo, nesugebėjęs tiksliai kumščiais išmušti kamuolio, kuris atšoko laisvam E.Zagurskui. Saugui beliko galva įmušti į tuščius vartus.

Baigiantis rungtynėms po gražaus Ramūno Radavičiaus perdavimo Mantui Fridrikui trūko kelių centimetrų iki įvarčio. Gynėjas nesugebėjo tiksliai pataikyti į kamuolį į pataikė į virpstą.

Vis tik galutinį tašką padėjo Edvinas Baniulis, galva pelnęs įvartį po S.Nyuiadzio aukšto perdavimo iš kairiojo krašto.

...

Re: VII (7) turas:

2014 Bal 14 11:49

KOMENTARAI

Treneris Marekas Zubas („Žalgiris“):
„Pirmas komentaras turėtų būti toks, kad tai buvo įdomios rungtynės, bet kiekvienas galėjo pamatyti, kad vyksta su „Dainavos“ komanda. Šiuo metu ji neturi jokio potencialo. Todėl nenoriu komentuoti, nes rungtynes žaidėme tik mes. Būtina pasakyti gerus žodžius - jie stengėsi ir sunkiai dirbo. Tikiuosi, kad tokia patirtis jiems pravers ateityje. Antras dalykas, reikia pabrėžti, kad turite puikų stadioną išskirtinėje vietovėje, kuriame gali vykti gražūs renginiai. Turėjome galimybę išleisti žaidėjus, kurie pastaruoju metu nerungtyniauja. Tai mums buvo svarbu. Nėra lengva motyvuoti žaidėjus žaisti visu šimtu procentu, kai jie jaučia, kad oponentas yra silpnas. Tačiau pergalė ir trys taškai yra svarbūs. Tikiuosi, kad ateityje kitoms komandoms čia bus sunku. Tai būtų naudinga lygai.“

Sergėjus Aleinikovas („Dainava“):
„Koks gali būti komentaras? Žaidė dvi skirtingo amžiaus ir skirtingos žaidimo kokybės komandos. Mūsų komanda yra labai jauna, ji dar formuojasi. Kol kas nieko neturime. Tačiau vaikinai stengėsi, ką galėjo duoti, tą davė. Reikia šiek tiek kantrybės ir laukti, kas bus. Sunku vertinti „Žalgirio“ žaidimą, nes jie žaidė praktiškai prieš vaikus, todėl sunku įvertinti komandos jėgą. Jei mūsų komanda būtų rimtesnė, tada galėčiau ką nors pasakyti. Pirmasis kėlinys, kol vaikinams pakako jėgų, kol jie žaidė pagal mano rungtynių planą, mums pavyko, tačiau nelaukiau, kad jie taip greitai sulūš antrajame. Du visai nereikalingi įvarčiai ir komanda sugriuvo. Tai tik parodo, kad šie jauni futbolininkai dar tik pradeda žingsnius vyrų futbole. Jiem reikia laiko, patirties.“


...

Re: VII (7) turas:

2014 Bal 14 11:51

Pakruojo „Kruoja“ – Marijampolės „Sūduva“ 1:1 (0:1)

„Kruoja”:
M.Matuzas, S.Nieminenas, A.Skroblas, V.Pocevičius, D.Strockis, T.Eliošius, D.Jankauskas (82 min. N.Mačiulis), R.Veževičius, J.Thome, R.Beniušis, A.Bagočius (76 min. A.Madaminovas).

“Sūduva”:
D.Bartkus, M.Ugge, M.Kovačevičius, M.Činikas, M.Grigaravičius (70 min. G.Russo), P.Kiselevskis, K.Chvedukas, D.Isoda, A.Vaskela, T.Radzinevičius, A.Brokas (78 min. V.Baranovskis).

Įvarčiai: T.Radzinevičius - į savo vartus (52); A.Brokas (44)

Geltonos kortelės: A.Skroblas (19), D.Strockis (89) ; M.Kovačevičius (42), V.Baranovskis (79).

...

Re: VII (7) turas:

2014 Bal 14 11:52

"Kruojos" ir "Sūduvos" rungtynėse nugalėtojų nebuvo
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Kruo ... nebuvo/929" onclick="window.open(this.href);return false;

Marijampolės „Sūduva“ toliau neatranda savojo žaidimo ir po VII-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo turnyro lentelėje lenkia tik čempionato autsaiderę Alytaus „Dainavą“. Suvalkijos atstovams šį kartą nepavyko svečiuose įveikti Pakruojo „Kruojos“, rungtynės pasibaigė lygiosiomis 1:1 (0:1).

Jau 1-ąją rungtynių minutę „Kruojos“ vartininkas Martynas Matuzas buvo priverstas pademonstruoti savo meistriškumą, kai labai rimtai vartams pagrasino „Sūduvos“ puolėjas Tomas Radzinevičius.

Po kelių minučių Ričardas Beniušis galėjo pasiųsti kamuolį į buvusios komandos vartus, tačiau dėkingos progos neišnaudojo. Kiek vėliau tas pats „Kruojos“ snaiperis galėjo pasižymėti iš neigiamos pusės, nes vos nenukreipė kamuolio į savo vartus.

Pirmoje rungtynių pusėje, tiek viena, tiek kita komanda trumpam perimdavo žaidimo kontrolę į savo rankas, bet ilgą laiką jokių pavojingų išpuolių prie abiejų komandų vartų nebuvo sukurta.

Vis tik pačioje kėlinio pabaigoje, greitos atakos metu, „Sūduva“ atidarė savo įvarčių sąskaitą. „Kruojos“ saugas Darius Jankauskas prarado kamuolį, jį perėmęs Povilas Kiselevskis nuskubėjo į priekį, atliko perdavimą dešiniajame atakos krašte buvusiam T.Radzinevičiui, Marijampolės klubo puolėjas perdavė kamuolį į vidurį Audriui Brokui, kuris tiksliu smūgiu nuginklavo M.Matuzą.

Per pertrauką trenerio Vladimiro Čeburino nurodymų išklausę „Kruojos“ futbolininkai į aikštę grįžo rimtai nusiteikę pakeisti rungtynių eigą sau tinkama linkme. Pirmasis progą pasižymėti turėjo Robertas Veževičius, kuria nepasinaudojo.

Tačiau neilgai trukus „Sūduvos“ gynyba ir vėl prakiuro, šį kartą „Kruoja“ išlygino rezultatą po pakelto kampinio. Antrąjį įvartį šiame sezone pelnė gynėjas iš Suomijos Samu Nieminenas.

Išlyginę rezultatą šeimininkai ir toliau dominavo aikštėje, du pavojingus smūgius, kuriuos atliko Valdas Pocevičius ir D.Jankauskas atrėmė „Sūduvos“ vartų sargas D.Bartkus. O kartą savo progos po aštraus perdavimo neišnaudojo R.Beniušis.

Kėliniui įpusėjus marijampoliečiai išlygino žaidimą ir vėl galėjo išsiveržti į priekį. Puikaus perdavimo iš aikštės gilumos sulaukęs T.Radzinevičius nesugebėjo pergudrauti pasiaukojančiai sužaidusio M.Matuzo.

Rungtynių pabaiga buvo vangi, nei viena komanda nesukūrė kvapą gniaužančių progų ar vartų apgulties, išsiskyrė tik efektingas „Kruojos“ naujoko Azizbeko Madaminovo bandymas smūgiuoti kamuolį per save. Smūgis buvo ne visai sėkmingas, D.Bartkus kamuolį užtikrintai sugavo.

...

Re: VII (7) turas:

2014 Bal 14 12:34

„Bangos“ gynybos siena griuvo, „Žalgiris“ šoko pirmyn
2014-04-13 http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Bang ... pirmyn/928" onclick="window.open(this.href);return false;

Gargždiškiams praleidus pirmąjį kartą šį sezoną, titulą ginantis čempionas tapo vienvaldžiu „SMScredit.lt A lygos“ lyderiu.

Eksperimentai. Serge'as Nyuiadzi rungtynes su Alytaus „Dainava“ pradėjo ant Vilniaus „Žalgirio“ atsarginių suolo, Armantas Vitkauskas, Linas Pilibaitis, Artūras Žulpa, Kristis Andreou nuo jo taip ir nepakilo, o Deividas Šemberas su Georgu Freidgeimu šįkart nebuvo registruoti. Lyderiams suteikta poilsio diena alytiškiams nepadėjo užmegzti kovos – „Dainava“ namuose pralaimėjo rekordiniu šio „SMScredit.lt A lygos“ sezono skirtumu 0:8. Iki tol „Žalgiris“ buvo įmušęs aštuonis įvarčius ir Marijampolės „Sūduvai“, bet tąsyk sostinės komanda neišsaugojo savo vartų sausų.

Pirmyn. Tris iš aštuonių „Žalgirio“ įvarčių Alytuje įmušė vidurio gynėjai. Algis Jankauskas kamuolį į tinklą pasiuntė du, o sostinės komandoje oficialiose varžybose debiutavęs Mantas Fridrikas – vieną kartą. Pasak M. Fridriko, treneris Marekas Zubas jam ir A. Jankauskui, žaidusiems vietoj labiausiai įprastos šiemet vidurio gynėjų poros, kurią sudarydavo D. Šemberas ir G. Freidgeimas, šįsyk leido drąsiai prisidėti prie atakų. „Sakiau futbolininkams, kad žaistų taip, kaip norėtų matyti save žaidžiančius iš šalies“, – patikslino M. Zubas.

Krikštas. Edvinas Baniulis tapo jauniausiu futbolininku, įmušusiu įvartį šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“. 17-metis „Žalgirio“ puolėjas baigė „Dainavos“ triuškinimą paskutinę minutę pasiuntęs kamuolį į vartus galva. Pagrindinėje Vilniaus komandos sudėtyje jaunas futbolininkas pasirodė antrąjį kartą per karjerą.

Ištikimybė. „Ir nesvarbu, pirmi ar paskutiniai“, – paskelbė „Dainavos“ sirgalių grupuotė „Dzūkų tankai“ per pirmąsias jų mėgiamos komandos šiemetes rungtynes Alytuje, į kurias žiūrovai buvo leidžiami nemokamai. „Dainavos“ paaugliai ir toliau lieka paskutiniai – per septynias dvikovas jie nepelnė nė taško, neįmušė nė karto, o praleido 37 įvarčius.

630. Tiek minučių čempionato pradžioje nepraleido Gargždų „Banga“. Geležinė uždanga griuvo uostamiestyje paskutinėmis rungtynių su „Klaipėdos granitu“ sekundėmis. Artūro Kurbangalijevo įvartis įrašė į turnyro lentelę pirmąjį „Bangos“ pralaimėjimą šį sezoną. Nuo „Žalgirio“ gargždiškiai dabar atsilieka trimis taškais. „Įtampos nejautėme, nes anksčiau ar vėliau turėjome praleisti“, – dešimties su puse valandos sausos serijos pabaigos nedramatizavo Gargždų komandos vartininkas Šarūnas Jurevičius.

Revanšas. 1:0 nugalėjęs „Klaipėdos granitas“ atsirevanšavo „Bangai“ už prieš kelias dienas patirtą pralaimėjimą 0:2 LFF taurės turnyro pusfinalyje. Taurės varžybose komandų laukia atsakomoji dvikova uostamiestyje.

Išvyti. „Bangos“ situaciją Klaipėdoje sukomplikavo ir raudona kortelė, kurią Davydas Arlauskis gavo likus žaisti maždaug 10 minučių, kai nesusivaldė ir pastūmė teisėją. Anksčiau laiko aikštę per dvikovą Panevėžyje su „Ekranu“ teko palikti ir „Trakų“ gynėjui Linui Klimavičiui, susirinkusiam dvi geltonas korteles.

Taisyklė. Kad ir kas pradėtų, „Ekranas“ ar jo varžovas, rungtynės baigiasi lygiosiomis. Panevėžiečiai nei patys laimėjo, nei kitiems leido penkis kartus iš eilės – dvikova su trakiškiais baigėsi 2:2.

Karma. „Ekranas“ antrąjį kartą iš eilės išleido pergalę iš rankų rungtynėse, kuriose pirmavo 2:0. Dar anksčiau panevėžiečiai neišsaugojo minimalios persvaros žaisdami su „Klaipėdos granitu“, o Pakruojo „Kruojai“ leido įmušti pergalingą įvartį per teisėjo pridėtą laiką. „Gal mes užburti?“, – gūžčiojo pečiais „Ekrano“ vartininkas Lukas Žukauskas. Treneris Valdas Dambrauskas ieškojo logika pagrįstų nesėkmių priežasčių: „Mūsų jaunai komandai dar reikia mokytis žaisti tas rungtynių pabaigas.“

Aritmetika. 15, 60, 15. Taip po lygiųjų Panevėžyje dėliojo minutes oficiali „Trakų“ interneto svetainė. Per pirmąjį ketvirtį valandos trakiškiai bajoriškais mostais švaistė vieną progą po kitos, per paskutinįjį likvidavo dviejų įvarčių varžovų pranašumą. Visą kitą laiką tarp šių atkarpų Edgaro Jankausko treniruojamai komandai teko šokti pagal „Ekrano“ muziką.

Stresas. Šalies vicečempionas Klaipėdos „Atlantas“ iškovojo nelengvą pergalę prieš „Šiaulius“. Po vienintelio Jurijaus Kirilovo įvarčio klaipėdiečiai turėjo ne vieną galimybę padidinti persvarą, bet progomis nepasinaudojo, o dvikovos pabaigoje galėjo ir išleisti sėkmę iš rankų. „Kai iššvaistoma tiek progų, treneriui rungtynių pabaigoje reikia validolio“, – po 1:0 laimėtos dvikovos prisipažino klaipėdiečių strategas Konstantinas Sarsanija.

Nesvetingumas. „Šiauliai“ šį sezoną dar nė viename varžovų stadione laimės nerado. Išvykose komanda pralaimėjo visas ketverias rungtynes. Palyginimui – namuose šiauliečiai dukart nugalėjo ir sykį sužaidė lygiosiomis, o trijų taškų iš Saulės miesto kol kas neišsivežė niekas.

Sąstingis. „Kruoja“ ir „Sūduva“ nelaimėjo ketvirtose rungtynėse iš eilės. Komandų tarpusavio dvikova Panevėžyje baigėsi 1:1. Iki tol ir vieni, ir kiti per tris turus buvo surinkę po tašką. Pakruojo komanda iš lyderių trejeto, kuriame buvo prieš kelias savaites, smuktelėjo į šeštąją poziciją, o „Sūduva“ ir toliau užima šiurpiai nemalonią šiai komandai priešpaskutinę, devintąją, vietą.

Nerijus Kesminas

...

VII (7) turas:

2014 Bal 14 15:29

Po "Kruojos" ir "Sūduvos" dvikovos peržiūrėjus video įrašą, buvo patikslinta rungtynių statistika: išlyginamojo įvarčio autorius - marijampoliškis T.Radzinevičius, nukreipęs kamuolį į savų vartų tinklą, o ne S.Nieminenas, kaip buvo įrašyta rungtynių protokole.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: VII (7) turas:

2014 Bal 14 16:12

Po "Kruojos" ir "Sūduvos" dvikovos peržiūrėjus video įrašą, buvo patikslinta rungtynių statistika: išlyginamojo įvarčio autorius - marijampoliškis T.Radzinevičius, nukreipęs kamuolį į savų vartų tinklą, o ne S.Nieminenas, kaip buvo įrašyta rungtynių protokole.
- Taigi aiškiai matėsi kaip Beniušis po įvarčio padėkojo Radzei.

...

Re: VII (7) turas:

2014 Bal 14 16:17

Po "Kruojos" ir "Sūduvos" dvikovos peržiūrėjus video įrašą, buvo patikslinta rungtynių statistika: išlyginamojo įvarčio autorius - marijampoliškis T.Radzinevičius, nukreipęs kamuolį į savų vartų tinklą, o ne S.Nieminenas, kaip buvo įrašyta rungtynių protokole.
- Taigi aiškiai matėsi kaip Beniušis po įvarčio padėkojo Radzei.
Tai dabar visi rėks, kad sutartos rungtynės... :roll: :P

Grįžti į