Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

VII (7) turas:

2017 Bal 18 11:34

7 turas

2017-04-19 18:00
Stumbras - Jonava
NFA stadionas

2017-04-19 20:00
Žalgiris - Sūduva
LFF stadionas

2017-04-20 18:00
Utenis - Atlantas
Visagino dirbtinės dangos stadionas

2017-04-20 20:00
Kauno Žalgiris - Trakai
NFA stadionas

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: VII (7) turas:

2017 Bal 19 15:46

KETURIOS VII-OJO A LYGOS TURO INTRIGOS (ANONSAS)
http://alyga.lt/naujienos/informacija/k ... os-anonsas" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-04-19 | Martynas Pocius

I-ojo A lygos rato finišas bus vainikuotas lyderių dvikova. Pateikiame keturias šiandien prasidėsiančio VII-ojo turo intrigas.

Rungtynes laimi puolimas, o čempionatus - gynyba?

Turnyro lentelės viršuje įsikūręs Vilniaus „Žalgiris“ šiuo metu turi 3 taškų pranašumą prieš artimiausią persekiotoją Marijampolės „Sūduvą“. Būtent abi šios ekipos ir aiškinsis santykius pagrindinėje viso rato dvikovoje. Pergalės atveju žalgiriečiai nuo varžovų atitrūktų tokiu atstumu, kurio panaikinti per vieną turą nebūtų įmanoma. Tuo tarpu nugalėjusi čempioną „Sūduva“ pakiltų į pirmąją vietą. Dvikovos kaina – akivaizdi.

Suprantama, kad „Žalgiris“ nebus linkęs užbaigti keturių iš eilės pergalių serijos ir sieks įrašyti pirmąją nesėkmę jos šiame A lygos čempionate dar nepatyrusiems suvalkiečiams. Pirmoji šių komandų akistata Viliuje praėjusiame sezone tapo tikru trileriu, kai pergalę čempionas iškovojo tik Manto Kuklio realizuoto baudinio dėka paskutinę mačo, kuriame buvo įmušti 5 įvarčiai, minutę. „Sūduva“ yra rezultatyviausia lygos komanda, tuo tarpu žalgiriečiai gali didžiuotis viena geriausių gynybos linijų. Kas, pasak populiarios futbole patarlės, laimi čempionatus, žinome, o kas laimės šias rungtynes?

Ar Kauno „Stumbras“ mokosi iš klaidų?

Nors „Stumbro“ vyr. trenerio Mariano Barreto vis dažniau lieka patenkintas savo auklėtinių žaidimu, tačiau komandos rezultatai ir toliau nedžiugina nei klubo, nei gerbėjų. Per šešerias rungtynes sukrapštyti vos du taškai, o dar viena nesėkmė prarają iki artimiausio kaimyno turnyro lentelėje išaugintų kone katastrofiškai. Komandos futbolininkai neslepia ryžto iškovoti pergalę ir toks nusiteikimas yra pateisinamas, nes į Kauną atvyksianti „Jonava“ pateko į nesėkmių ruožą, pralaimėdama dvejas paskutines rungtynes, ir, kurį laiką pasišildžiusi viršutinėje lentelės dalyje, smuktelėjo į šeštąją vietą.

Palanki „Stumbrui“ ir praėjusio sezono statistika, kai jonaviškius pavyko įveikti tris sykius. Taip pat į komandos sudėtį jau grįžo Tomas Snapkauskas, sustiprinsiantis gynybos liniją, kurios skyles teko kamšyti net saugui Klaidui Janoniui. Būtent gynėjų darbas bus bene svarbiausias dvikovoje, nes „Jonava“ puolime yra labai pavojinga ir šiemet įvarčio nepelnė vos dukart, tačiau Klaipėdos „Atlantą“ nuo jų gelbėjo ne tik vartininkas, bet ir vartų konstrukcijos.

Kaip yra baudžiama momentais praradusi koncentraciją gynyba, jonaviškiai jau parodė „Kauno Žalgiriui“, tą prieš čempioną pajuto ir pats „Stumbras“. Kokias pamokas išmoko ši komanda, parodys paskutinės I-e rate 90 rungtynių minučių.

Įmuš Maksimas Maksimovas trečiose rungtynėse iš eilės?

„Trakų“ naujokas Maksimas Maksimovas į komandą įsiliejo su fejerverkais. Būtent šio legionieriaus įvarčiai pirmosiose dvejose rungtynėse atnešė naujajai komandai keturis taškus į čempionato taupyklę – svajonių debiutas, kurį rusas norės pratęsti ir mače prieš turnyro lentelės dugne esantį „Kauno Žalgirį“.

Tačiau, nors kauniečių ekipa yra tarp daugiausiai lygoje praleidžiančių komandų, 8 iš 11 įvarčių ji praleido dvejose rungtynėse – tragiškai susiklosčiusiame mače svečiuose prieš „Jonavą“ ir Marijampolėje prieš įsibėgėjusią „Sūduvą“. Kitose rungtynėse „Kauno Žalgiris“ varžovams pasižymėti leisdavo minimaliai. Tai – ne pats geriausias ženklas vos po vieną įvartį rungtynėse, kuriose pavyksta įmušti, puolime išvargstančiai komandai. Tačiau jei M.Maksimovas vėl pasižymės ir atneš „Trakams“ tris taškus, buksuojantis puolimas bus trumpam užmirštas.

Ar bus svetingas Visagino stadionas „Atlantui“?

400 kilometrų – tiek teks įveikti uostamiesčio komandai, keliausiančiai į Visaginą. Tai, kad klaipėdiečiams dar nėra tekę rungtyniauti šio miesto dirbtinės dangos aikštėje, suteiks dvikovai su Utenos „Uteniu“ papildomų prieskonių. Čia žaisti sunku visoms komandoms. Aukštaitijos klubas šiame sezone dažniausiai rungtyniauja trijų gynėjų taktika, kuri Visagine suteikia papildomų privalumų dėl mažesnių, bet atitinkančių reikalavimus aikštės išmatavimų.

Trumpesnė aikštė suteiks mažiau erdvės pavojingiausiam „Atlanto“ ginklui Andrejui Paniukovui, todėl svečiams gali tekti ieškoti papildomų ginklų puolime. Pergalę iš Visagino išsivežusi „Sūduva“ kėlė daug grėsmės uteniškiams standartinių situacijų metu, į jas didesnį dėmesį teks kreipti ir Klaipėdos komandai. Savaime suprantama, neužmirštant savo vartų saugumo, nes be įvarčio „Utenis“ aikštę šiame sezone paliko tik kartą.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: VII (7) turas:

2017 Bal 21 09:13

Kažkaip beveik niekada neskaitydavau rungtynių aprašymų iš a lygos puslapio, tai šiandien pabandžiau toks jausmas, kad anie 04.20 ten šventė:

"Sužaidus valandą, klaipėdiečiams reikėjo atsakyti šeimininkams, čia atakuoti bandė A. Paniukovas, tačiau ėjimas buvo nutrauktas nepasiekus baudos aikštelės."

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: VII (7) turas:

2017 Bal 21 12:39

Kažkaip beveik niekada neskaitydavau rungtynių aprašymų iš a lygos puslapio, tai šiandien pabandžiau toks jausmas, kad anie 04.20 ten šventė:

"Sužaidus valandą, klaipėdiečiams reikėjo atsakyti šeimininkams, čia atakuoti bandė A. Paniukovas, tačiau ėjimas buvo nutrauktas nepasiekus baudos aikštelės."
Man labiau panašėja į Saivos reklamą apie nutrauktą lytinį aktą. :lol: "Tik viena piliulė..." :lol:

Nevykėliai pasirinko taškų, tai šiek tiek įdomiau, nei būtų likę su nuliais. :roll:

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: VII (7) turas:

2017 Bal 21 12:40

STUMBRAS 1 : 0 JONAVA
http://alyga.lt/live/stumbras-jonava" onclick="window.open(this.href);return false;
[1-0] 34' Levanas Matčarašvilis

2017-04-19 18:00
7 Turas
NFA stadionas
Žiūrovai: 420

Teisėjai
Edmundas Gaigalas
Ingrida Siliūnienė
Tomas Domarkas
Ugnius Veprauskas

„STUMBRAS“ RATĄ UŽBAIGĖ ILGAI LAUKTA PIRMĄJA PERGALE
http://alyga.lt/naujienos/informacija/s ... ja-pergale" onclick="window.open(this.href);return false;

Antrose rungtynėse iš eilės pasižymėjęs Levanas Matčarašvilis nulėmė pirmąją Kauno „Stumbro“ pergalę A lygos čempionate. Septintąją vietą užimanti ekipa paskutinėse I-o čempionato rungtynėse minimaliu rezultatu 1:0 (1:0) įveikė turnyro lentelės kaimynę „Jonavą“ ir sumažino atsilikimą iki 1 taško.

Komandos dvikovą pradėjo be žvalgybos, kamuolys aikštės viduryje praktiškai neužsilaikydavo. Pirmieji gaisrą prie varžovų vartų sukėlė svečiai. Standartinės situacijos metu efektingą Maksimo Marusičiaus smūgį per save Rodrigo Josviakis sugavo tik pakartotiniu bandymu, padedamas vartininkui į pagalba suskubusio Tomo Snapkausko.

„Stumbras“ jonaviškių vartininką pasijaudinti privertė sužaidus pusvalandį. Karoliui Salikui teko šuoliu palydėti stiprų Klaido Janonio baudos smūgį. Netrukus, savo baudos aikštelėje suklydus Juliui Aleksandravičiui, šalia vartų labai pavojingai mušė ir Fabio Lopezas.

Artėjant pertraukai, kur kas aštriau žaidę aikštės šeimininkai savo pastangas pavertė įvarčiu 34-ą minutę. Po perdavimo iš aikštės gilumos gruzinas Levanas Matčarašvilis puikiai susitvarkė su jį prižiūrėjusiu gynėju ir gražiu smūgiu nepaliko K.Salikui jokių šansų.

Po kelių minučių „Stumbras“ sukūrė dar vieną puikią progą įvarčiui. Po Danielio Romanovskio reido L.Matčarašvilis pasiuntė kamuolį link vartų, kur centimetrų jį pasiekti pritrūko Alexandre‘ui Kore.

Prieš pat pertrauką vėl reakciją rodyti teko K.Salikui, kai iš toli mušė Marcosas Junioras. Varžovo smūgį vartininkas pirmą atmušė šuoliu, o kamuolį sugavo jau gulėdamas ant žemės.

Antrajame kėlinyje užvirė tikras mūšis. Rungtynių arbitrui ne sykį teko rodyti geltonas korteles futbolininkams, kurie nesaugojo nei savęs, nei varžovų.

Sužaidus mače kiek daugiau nei valandą, „Jonavos“ vartininkas vėl gelbėjo savo komandą, atremdamas galingą K.Janonio šūvį pro pražangos.

Svečiams į priekį metus vis didesnes pajėgas, Klaudijus Upstas atliko aštrų perdavimą link vartų, kur kamuolio neišlaikė R.Josviakis. Kauniečių laimei, šalia buvęs M.Marusičius mušė šalia virpsto. Netrukus „Stumbro“ vartininkas sužaidė patikimiau ir Davido Makaradzes smūgį sugavo be didesnių problemų.

Aikštės šeimininkams pavyko sėkmingai apsiginti bei surengti keletą greitų išpuolių. Vieno jų metu po pražangos pavojingai smūgiavo Marius Papšys.

Jau per arbitro pridėtą laiką tolimu šūviu išlyginti rezultatą galėjo Andrejus Čuchlėjus. Tačiau klastinga trajektorija skriejusį kamuolį R.Josviakis sugebėjo pirštų galais nukreipti už galinės linijos.

VIDEO:

Įvartis: https://www.youtube.com/watch?v=UOT9CioC4iQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=-IU6LhTiexk" onclick="window.open(this.href);return false;

D.Vencevičius: „Pirmajame kėlinyje pralaimėjome viską, kas įmanoma“ https://www.youtube.com/watch?v=MkVNwvRo9I0" onclick="window.open(this.href);return false;

M.Barreto: „Ši pergalė - atpildas mano sunkiai dirbantiems žaidėjams“ https://www.youtube.com/watch?v=iYx_EnG2lIs" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: VII (7) turas:

2017 Bal 21 12:40

ŽALGIRIS 3 : 1 SŪDUVA
http://alyga.lt/live/zalgiris-suduva-3" onclick="window.open(this.href);return false;
[0-1] 7' Povilas Leimonas
[1-1] 17' Darvydas Šernas
[2-1] 36' Darvydas Šernas
[3-1] 65' Darvydas Šernas

2017-04-19 20:00
7 Turas
LFF stadionas
Žiūrovai: 600

Teisėjai
Gediminas Mažeika
Vytautas Šimkus
Vytenis Kazlauskas
Robertas Valikonis

ANTRASIS D.ŠERNO HETRIKAS PRATĘSĖ „ŽALGIRIO“ PERGALIŲ SERIJĄ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... liu-serija" onclick="window.open(this.href);return false;

Praėjusi savaitę trys įvarčius Kauno „Stumbrui“ įmušęs Darvydas Šernas įsibėgėjo. A lygos lyderių dvikovoje prieš Marijampolės „Sūduvą“ I-ojo rato pabaigoje Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas vėl pasižymėjo tris sykius ir labiausiai prisidėjo prie penktosios iš eilės čempionų pergalės – 3:1 (2:1).

„Žalgirio“ atotrūkis nuo pirmąjį pralaimėjimą sezone patyrusių suvalkiečių išaugo iki šešių taškų. Vilniečius galėję aplenkti sūduviškiai tikėsis išsaugoti antrąją vietą, iš kurios juos stengsis išstumti turo rungtynes dar žaisiantys Klaipėdos „Atlantas“ ir „Trakai“.

Nors mačą aktyviau pradėjo žalgiriečiai, būtent jie 7-ą minutę turėjo išimti kamuolį iš tinklo. Įmetus kamuolį į baudos aikštelę, oro dvikovą laimėjęs Ovidijus Verbickas numušė jį Povilui Leimonui, kuris vienu lietimu mušė nepriekaištingai.

Persvara „Sūduva“ džiaugėsi neilgai. 14-ą minutę Vytauto Lukšos smūgį krisdamas bandė blokuoti Radanfahas Abu Bakras, tačiau kamuolys pataikė į gynėjo ranką. Arbitras nedvejodamas skyrė baudinį, kurį realizavo Darvydas Šernas.

Po įvarčio žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą ir, įsikūrę suvalkiečių aikštės pusėje, siuntė kamuolį link vartų standartinių situacijų metu, kėlė kampinius, tačiau trijų gynėjų taktiką pasirinkę svečiai „antrajame aukšte“ neklydo ir savo vartininkui daug darbo nesuteikė. Ivanui Kardumui teko tik šuoliu už galinės linijos nukreipti gerą Donovano Slijngardo šūvį.

Vis tik „Sūduvos“ vartininkas negalėjo padėti savo komandai 36-ą minutę. Žaibiškai įžaidęs kamuolį po pražangos, „Žalgiris“ išsiveržė į priekį, kai V.Lukšos perdavimo kryptį pakeitė galvą kyštelėjęs svečių kapitonas Algis Jankauskas. Kamuolys kliudė D.Šerną ir nuo puolėjo atsidūrė vartuose.

Retai link varžovų vartų priartėdavusi „Sūduva“ kėlinio pabaigoje privalėjo išlyginti rezultatą, tačiau iš dviejų gynėjų apsupties išsisukęs ir kamuolį vartininko aikštelėje išsaugojęs Karolis Laukžemis apmaudžiai mušė šalia vartų.

Antrojo kėlinio pradžioje pakėlus kampinį, į vartus akrobatiniu smūgiu per save mušti pabandė P.Leimonas, tačiau koja pataikė į veidą Linui Klimavičiui. „Žalgiriui“ teko atlikti priverstinį keitimą, aikštėje pasirodė Georgas Freidgeimas.

Netrukus pavojingą išpuolį surengė svečiai. Po pavojingo perdavimo kamuolio nepasiekė K.Laukžemis, o Ernertui Veliuliui smūgiuoti neleido puikiai sužaidęs V.Lukša. Pakėlus kampinį, už galvos griebėsi R.Abu Bakras, iššokęs aukščiau už vartininką, bet mušęs per aukštai.

Puikias rungtynes žaidęs V.Lukša sukūrė progą Elivelto. Saugas reidu link vartų prie savęs pritraukė kelis varžovus ir perdavimu surado komandos draugą, bet brazilas mušė virš vartų.

Kėlinio viduryje vėl triumfavo vilniečių gerbėjai. Mantas Kuklys puikiu perdavimu prieš vartus išvedė Elivelto. Puolėjui įveikti vartininko nepavyko, tačiau atmuštas kamuolys nuo legionieriaus kojos atiteko D.Šernui, kuriam beliko įmušti į tuščius vartus ir įsirašyti į savo sąskaitą hetriką.

Mačo pabaigoje pabandžiusi gelbėti rungtynes „Sūduva“ kėlė ne vieną kampinį prieš varžovų vartų, tačiau norimo įvarčio pasiekti nesugebėjo. Paskutinę mačo minutę standartinės situacijos metu progą smūgiui turėjo K.Laukžemis, bet mušė tiesiai į A.Vitkauską.

VIDEO:

Įvarčiai: https://www.youtube.com/watch?v=zoMAjRWst5I" onclick="window.open(this.href);return false;

Santrauka:

Rungtynės: https://www.youtube.com/watch?v=WKJMgxJLlM4" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: VII (7) turas:

2017 Bal 21 12:41

UTENIS 0 : 3 ATLANTAS
http://alyga.lt/live/utenis-atlantas-3" onclick="window.open(this.href);return false;
[0-1] 23' Andrejus Paniukovas
[0-2] 65' Olegas Dmitrijevas
[0-3] 85' Linas Pilibaitis

2017-04-20 18:00
7 Turas
Visagino dirbtinės dangos stadionas
Žiūrovai: 200

Teisėjai
Robertas Šmitas
Vaidas Petkus
Tadas Dunauskas
Nerijus Vasiliauskas


„ATLANTO“ TRIUMFAS PRIEŠ „UTENĮ“ IR IŠKOVOTI TRYS TAŠKAI
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... rys-taskai" onclick="window.open(this.href);return false;

Ekipos, A lygos pirmenybėse iki šiol susitikusios aštuonis kartus: penkis iš jų triumfavo klaipėdiečiai, tris kartus rungtynės baigėsi lygiosiomis. Deja, statistikos „Uteniui“ pagerinti nepavyko ir šiandien: svečiai iš Klaipėdos Utenos ekipą įveikė 3:0 (1:0).

4–ąją rungtynių minutę kampinį kėlė ne bet kas, o tokių standartinių situacijų meistras Gabrielius Zagurskas. Deja, adresatų baudos aikštelėje smūgis nesurado. Klaipėdos „Atlanto“ legionierius Andrejus Paniukovas tuoj pat atsakė panašiu pavojumi - sukūrė išpuolį prie aikštės šeimininkų vartų, tačiau jo slalomą nutraukė „Utenio“ gynėjai.

Aktyvi rungtynių pradžia. Šansų buvo tiek vienų, tiek prie kitų vartų. Komandos vis apsikeitinėjo kampiniais, tačiau užbaigti atakų rezultatyviai nepavyko. 23–ąją minutę, po puikaus Olego Dmitrijevo perdavimo, pasižymėjo A lygos snaiperiu jau pramintas A. Paniukovas.

Netrukus prieš Takuya Matsunaga prasižengęs Linas Pilibaitis liko nenubaustas - geltoną kortelę prieš save išvydo jo kolega Konstantinas Šulcas.

Dejanui Garačai ir vėl teko padirbėti. A. Paniukovas smūgiavo į vartų plotą, tačiau atakos rezultatyviai užbaigti neišėjo.

Po pertraukos abi komandos grįžo beveik tokių pat sudėčių: tik „Utenio“ gretose vietoje Kirilo Levšino išvydome Edviną Baniulį. 50–oji minutė skaudi buvo Vytui Gašpuičiui, kamuolys parskriejo tiesiai gynėjui į veidą, tačiau tęsti rungtynių tai nesutrukdė.

Standartinė situacija prie „Atlanto“ vartų: G. Zagursko pakeltas kampinis–smūgis kairia koja vos nenuginklavo Deivido Mikelionio. Netrukus antrąją progą šeimininkams sukūrė japonas T. Matsunaga, tačiau priešininkų vartų sargas smūgį atrėmė.

Sužaidus valandą, klaipėdiečiams reikėjo atsakyti šeimininkams, čia atakuoti bandė A. Paniukovas, tačiau ėjimas buvo nutrauktas nepasiekus baudos aikštelės.

Vis tik klaidą pavyko ištaisyti - antrąjį įvartį šiose rungtynėse savo komandai pelnė O. Dmitrijevas. Rezultatyviu perdavimu jam atsidėkojo ne kas kitas, o A. Paniukovas.

71–ąją rungtynių minutę ant vejos atsidūrė K. Šulcas. Gynėjas šlubuodamas paliko aikštę ir nebegalėjo tęsti rungtynių. Jį pakeitė Robertas Freidgeimas.

„Utenis“ bandė kurti atakas, vis uždirbinėjo kampinius, tačiau įvarčiu jų paversti nepavyko. Tuo tarpu svečiai nesnaudė, pasipylė keitimai: kaip jau tapo įprasta, aikštę nesužaidęs 90 minučių paliko Donatas Kazlauskas – jį pakeitė saugas Andrejus Čofu, o pirmojo įvarčio autorių A. Paniukovą – Rokas Gedminas.

Visai netrukus savo įvarčių sąskaitą šių metų sezone atidarė L. Pilibaitis. Klaipėdiečių triumfas tęsėsi.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, E. Baniulis bandė išnaudoti paskutinę progą su kamuoliu, tačiau labai netiksliai: jis nuskriejo už vartų.

Uteniškiams nepavyko pelnyti taškų ir aikštę galvas iškėlę vėl paliko „Atlanto“ futbolininkai. „Utenis“ po pirmojo rato lieka penktoje turnyrinės lentelės vietoje.

VIDEO:

Įvarčiai: https://www.youtube.com/watch?v=4qHELMjIAAk" onclick="window.open(this.href);return false;

santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=s0JM6WZoqHc" onclick="window.open(this.href);return false;

rungtynės: https://www.youtube.com/watch?v=FOE7xHrMYQM" onclick="window.open(this.href);return false;

Z.Miloševičius: „Rungtynės neblogos, bet rezultatas blogas“: https://www.youtube.com/watch?v=a9gDhGTtqHg" onclick="window.open(this.href);return false;

K.Sarsanija: „Utenos komanda visiems pagadins nervus“: https://www.youtube.com/watch?v=mhpf1RGJWlg" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: VII (7) turas:

2017 Bal 21 12:42

KAUNO ŽALGIRIS 1 : 1 TRAKAI
http://alyga.lt/live/kauno-zalgiris-trakai-3" onclick="window.open(this.href);return false;
[1-0] 52' Rokas Krušnauskas
[1-1] 74' Modestas Vorobjovas

2017-04-20 20:00
7 Turas
NFA stadionas
Žiūrovai: 150

Teisėjai
Donatas Šimėnas
Algimantas Bagdonas
Laurynas Aržuolatis
Gediminas Macevičius

„KAUNO ŽALGIRIO“ GYNYBOJE STRIGĘ „TRAKAI“ TENKINOSI TIK TAŠKU
http://alyga.lt/naujienos/informacija/k ... -tik-tasku" onclick="window.open(this.href);return false;

Pagirtinai kovojęs „Kauno Žalgiris“ buvo arti pirmosios sezone pergalės. Paskutinėse I-o A lygos rato rungtynėse laikinosios sostinės komanda didžiąją laiko dalį sėkmingai gynėsi prieš ir toliau neužsivedančią „Trakų“ puolimo mašiną, įmušė pirmieji, tačiau persvaros neišlaikė – 1:1 (0:0).

Įsirašę antrąjį tašką, kauniečiai lieka turnyro lentelės dugne. Savo padėties nepagerino ir ketvirtą sykį lygiosiomis sužaidę riteriai, kuriuos nuo trečioje vietoje esančios Marijampolės „Sūduvos“ skiria du taškai.

Didžiulę persvarą nuo mačo pradžios turėję svečiai pavojingiausią progą iki pertraukos sukūrė komandoms dar nespėjus įsibėgėti. Standartinės situacijos metu prieš vartus iššoko Arūnas Klimavičius, bet pasižymėti gynėjui neleido koja smūgį atrėmęs Nemanja Bjelanas.

Sužaidus pusvalandį, krašto gynėjo pozicijoje rungtyniavusio Vaidoto Šilėno galva numestą kamuolį vienu lietimu į vartus pabandęs nukreipti Maksimas Maksimovas mušė netiksliai.

Neįprasta gynybos linija, kurios kraštuose žaidė Rokas Sikorskis ir Brunno, o Ignui Dedurai kompaniją viduryje palaikė Yohei Iwasakis, be didesnių problemų griovė visus „Trakų“ išpuolius, atmušdama aukštus perdavimus ir blokuodama bandymus smūgiuoti.

Artėjant pertraukai, prieš vartus pavojingai išbėgo Tadas Labukas, tačiau, bandydamas suklaidinti gynėją, uždelsė smūgiuoti ir atskubėjęs Igoris Jasinskis pavojų likvidavo. Kitos atakos metu pavojingai virš vartų šovė V.Šilėnas.

Per pertrauką „Trakų“ treneriai, siekdami pagerinti atakos organizavimą, vietoje T.Labuko į aikštę metė Jurijų Mamajevą, Vos prasidėjus antrajam kėliniui, ieškoti šviežių pajėgų teko ir kauniečiams, nes traumą patyrė R.Sikorskis.

Keitimas riterių žaidimo nepakeitė. Negana to, „Kauno Žalgiris“ surengė įvarčiu pasibaigusį išpuolį. Povilas Malakas perdavimu iš gilumos prieš vartus išvedė nuošalės išvengusį Roką Krušnauską, kuris įveikė Igną Plūką ir ramiai pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Gelbėti rungtynių nuo suolo kilo trakiškis Darius Kazubovičius, tačiau pavojus vėl kilo prie riterių vartų. Standartinės situacijos metu po I.Deduros smūgis tik I.Plūko reakcijos dėka sudrebino skersinį. Nuo įvarčio svečius būtų išgelbėjęs ir teisėjo asistentas, užfiksavęs nuošalę.

Palaužti varžovų gynybą „Trakams“ vis tik pavyko 74-ą minutę. Standartinės situacijos metu Arūnas Klimavičius numetė kamuolį Modestui Vorobjovui, kurio smūgis pažeme pasiekė tikslą.

Riteriams įsikūrus žalgiriečių aikštės pusėję, R.Krušnaukas vienas sukūrė pavojų retos aikštės šeimininkų atakos metu. Jis sugebėjo prasprūsti iškart pro du varžovus, tačiau smūgiuoti neleido kamuolį išmušęs A.Klimavičius.

Dvikovos pabaigoje išplėšti pergalę „Trakams“ galėjo V.Šilėnas, bet jo baudos smūgį efektingu šuoliu už vartų nukreipė N.Bjelanas.

Svečių viltis įmušti įvartį sumenkino antrą geltoną kortelę prieš save išvydęs Aleksandras Byčenokas. Tačiau ir mažumoje jie sukūrė momentą jau arbitro pridėto laiko metu, kai po aštraus Valdemaro Borovoskio perdavimo į kamuolį apmaudžiai nepataikė visiškai laisvas M.Maksimovas.

VIDEO:

Įvartis: https://www.youtube.com/watch?v=wAKT5Y78q5U" onclick="window.open(this.href);return false;

Santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=4dVJQ19gZC8" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: https://www.youtube.com/watch?v=OzF2YgUZYKE" onclick="window.open(this.href);return false;

V.Stankevičius: „Kol kas mes negalime žaisti „pirmu numeriu": https://www.youtube.com/watch?v=PQQ9xMC_QK8" onclick="window.open(this.href);return false;

O.Vaslienko: „Pritrūko aštrumo ir koncentracijos": https://www.youtube.com/watch?v=8E26Kr95yzI" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į