...

VIII (8) turas:

2013 Bal 22 11:49

A. Rimkevičiaus „hat-trick'as" nuskriaudė "Šiaulius"
http://www.alyga.lt/naujiena/Arturo-Rim ... aulius/118" onclick="window.open(this.href);return false;

Rezultatyviausias praėjusios sezono futbolininkas Artūras Rimkevičius į savo buvusios komandos vartus įmušė tris įvarčius ir labiausiai prisidėjo prie to, kad Panevėžio „Ekranas" iškovotų pergalę „SMScredit.lt A lygos" čempionato aštuntajame ture. Lietuvos čempionai Šiauliuose įveikė vietos „Šiaulius" 4:1 ir nutraukė trijų nelaimėtų rungtynių seriją.

Dvikovos pradžioje abi komandos žaidė atsargų futbolą, todėl stadione susirinkę žiūrovai progų įvarčiams išvydo vos keletą. Aikštelės šeimininkai pirmieji galėjo išsiveržti į priekį, tačiau 25-ąją minutę rezultatyviausias lygos futbolininko George Alaverdašvilio smūgį po perdavimo iš dešinio krašto atmušė puikiai sužaidęs Tadas Kauneckas.

37-ąją minutę vienas labiausiai patyrusių „Šiaulių" gynėjų Deividas Lunskis tiesiog padovanojo kamuolį Arnui Ribokui, tačiau panevėžietis, iššokęs vienas prieš vartininką, į vartus nepataikė. Jau per teisėjo pridėtą laiką Rokas Gedminas prasiveržė dešiniuoju kraštu, tačiau į vartus nepataikė.

Pirmojo įvarčio antrajame kėlinyje ilgai laukti nereikėjo. 58-ąją minutę, gavęs perdavimą iš aikštės gilumos, A.Rimkevičius suklaidino D.Lunskį ir pasiuntė kamuolį į vartus. Įmušę įvartį, svečiai neatsipalaidavo. Igors Kozlovs tolimu smūgiu patikrino Pauliaus Pociaus budrumą ir uždirbo kampinį. Dar viena „Ekrano" ataka 62-ąją minutę baigėsi antruoju A.Rimkevičiaus, taikliai smūgiavusio į tolimą kampą, įvarčiu.

Aikštelės šeimininkai sušvelnino rezultatą 68-ąją minutę, kai į baudos aikštelę įkirtęs Marko Rašo sulaukė puikaus perdavimo iš komandos draugo ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą

Šiauliečių viltis iškovoti bent tašką nubraukė rungtynių teisėjas, užfiksavęs D.Lunskio žaidimą ranką baudos aikštelėje ir paskyręs 11 metrų baudinį, kurį A.Rimkevičius šaltakraujiškai realizavo 73-ąją minutę, pelnydamas trečiąjį savo ir komandos įvartį.

Po keitimo aikštelėje pasirodęs Rytis Pilotas 89-ąją minutę iššoko vienas prieš vartininką ir smūgiu į tolimą kampą įtvirtino „Ekrano" pergalę

...

VIII (8) turas:

2013 Bal 22 11:53

F.C. ŠIAULIAI 1 : 4 FK EKRANAS
2013 04 20, Gytarių stadione


Treneris Tomas Kančelskis („Šiauliai"):
„Pirmajame kėlinyje žaidėme neblogai, laikėmės žaidybinės drausmės, turėjome neblogų kontratakų. Prie rezultato 2:1 dar turėjome vilties, bet rezultatui tapus 3:1 visos viltys jau buvo palaidotos. Žiūrėsim įrašą, analizuosime. Darėme daug klaidų gynyboje, aišku gynyba prasideda nuo puolimo. Vidurys taip pat sužaidė ne kaip - žiūrėsim. A. Rimkevičius atsigavo po traumos ir įmušė tris įvarčius, pajautė įvarčių skonį."

Marko Rašo („Šiauliai"):
„Mes buvome šiek tiek pavargę po praeitų rungtynių Panevėžyje. Tačiau nepaisant to mes nebuvome pakankamai geri išplėšti lygiąsias, jau nekalbu apie pergalę. Gal būt taurės rungtynėse pavyks atsigriebti ir įveikti „Ekraną". „Ekranas" buvo pralaimėję tris rungtynes iš eilės ir jiems tai buvo žūtbūtinis mūšis. Sveikinu varžovus iškovojus pergalę."

Rungtynių statistika

31) Šiauliai (Šiauliai) - Ekranas (Panevėžys) 1:4 (0:0)
Teisėjas: D.Petraška (Ukmergė), 550 žiūrovų
Įvarčiai: 68 min. M.Rašo („Šiauliai"); 58 min., 62 min. ir 73 min. (iš 11m.) A.Rimkevičius, 89 min. R.Pilotas („Ekranas")
Įspėjimai: 72 min. D.Lunskis, 90 min. M.Fridrikas („Šiauliai"); 74 min. T.Markevičius („Ekranas")

„Šiauliai": P.Pocius, E.Pšelenskis, D.Lunskis, M.Fridrikas, A.Vaskela, R.Gedminas (76 min. R.Urbelis), M.Rašo, F.Zderičius, T.Eliošius (83 min. M.Vorobjovas), D.Jankauskas (59 min. N.Tokič), G.Alaverdašvilis.

„Ekranas": T.Kauneckas, V.Slavickas, G.Tomkevičius, O.Reyes, E.Girdvainis, I.Kozlovs, A.Rimkevičius, D.Norvilas (60 min. A.Buinickij), A.Ribokas (46 min. R.Markevičius), V.Kavaliauskas, R.Stanulevičius (43 min. R.Pilotas).
Gėda man į tokius ŠIAULIUS žiūrėti, o Lunskis jau geriau būtų negrįžęs... iš tokio pagalbininko jokios naudos.. :roll:

Lorencas

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 11:56

A.Rimkevičius nesigailėjo buvusios komandos
http://penalty.lt/a-rimkevicius-nesigai ... -komandos/" onclick="window.open(this.href);return false;


Panevėžio “Ekranas” nutraukė trijų nelaimėtų rungtynių A lygoje seriją. Čempionai šeštadienį išvykoje 4:1 sutriuškino “Šiaulius”.

Pirmame kėlinyje vyko pasyvus žaidimas, o žiūrovams teko nuobodžiauti. Ekipos apsikeitė keliais smūgiais, kurie vartams didesnio pavojaus nekėlė.

Vaizdas aikštėje pasikeitė po pertraukos. “Ekranas” perėmė iniciatyvą ir užgulė varžovų vartus. 58 min. nuo varžovų gynėjų pabėgęs Artūras Rimkevičius pergudravo varžovų vartininką. Prabėgus dar 4 minutėms A.Rimkevičius dar kartą nubaudė buvusią komandą. 68 min. intrigą atkūrė Marko Rašo, bet 72 min. A.Rimkevičius realizavo 11 m baudinį ir įtvirtino “Ekrano” persvarą 3:1. 89 min. “Ekranui” ketvirtąjį įvartį pelnė Rytis Pilotas.

Šiauliai (Šiauliai) – Ekranas (Panevėžys) 1:4 (0:0)

Teisėjas: D.Petraška (Ukmergė), 550 žiūrovų
Įvarčiai: 68 min. M.Rašo („Šiauliai”); 58 min., 62 min. ir 73 min. (iš 11m.) A.Rimkevičius, 89 min. R.Pilotas („Ekranas”)
Įspėjimai: 72 min. D.Lunskis, 90 min. M.Fridrikas („Šiauliai”); 74 min. T.Markevičius („Ekranas”)

...

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 11:56

Autsaiderių dvikovoje - nulinės lygiosios ir "Tauro" pirmasis taškas
http://www.alyga.lt" onclick="window.open(this.href);return false;

Tauragės „Tauro" futbolininkai iškovojo pirmąjį tašką „SMScredit.lt A lygoje", nors arčiau pergalės rungtynėse su autsaideriu buvo Alytaus „Dainava". Dvi paskutines pozicijas turnyro lentelėje užimančių komandų dvikova Tauragėje baigėsi be įvarčių.

Realiausias progas įmušti „Dainava" turėjo rungtynių pabaigoje. 83-iąją minutę iš baudos aikštelės vidurio į vartus nepataikė Martynas Biržinis, o 88-ąją min. vienas prieš vartus atsidūręs Darius Cibulskas sudelsė, ir jo smūgį blokavo „Tauro" gynėjas.

Pirmajame kėlinyje buvo žaidžiamas gana atviras futbolas, bet progų sukurta nedaug. Pirmoje kėlinio pusėje bene didžiausią pagyvėjimą aikštėje sukėlęs epizodas buvo teisėjo klaida - Saulius Atmanavičius vietoj geltonos kortelės „Dainavos" puolėjui Kęstučiui Balčiūnui parodė raudoną, bet labai greitai savo paties neapdairumą pastebėjo, ir aikštėje liko visi 22 futbolininkai.

Kėlinio viduryje alytiškiai perėmė iniciatyvą ir surezgė kelias atakas, kurių baigmėje progų smūgiuoti į vartus turėjo ir K.Balčiūnas, ir Artūras Juchno. „Tauras" bandė kontratakuoti, bet ilsėtis komandos išėjo rezultatui esant 0:0.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. Alytiškiai atakavo, „Tauras" bandė kandžiotis kontratakuodamas. Tauragiškių vartams grasinti mėgino A.Juchno, Renaldas Stankevičius, D.Cibulskas. „Tauras", sėkmingai įžaidęs baudos smūgį, sukūrė galimybę smūgiuoti Lukui Bielskiui, o komandos debiutantas iš Rusijos Maksimas Lukaševičius baudos aikštelėje nesuvaldė kamuolio, kurį gavo iš Simono Babiliaus. Rungtynių pabaigoje Fortūna šypsojosi „Taurui" - lygiosios.

Rungtynių statistika - 2013 04 20

32) Tauras (Tauragė) - Dainava (Alytus) 0:0 (0:0)
Teisėjas: S.Atmanavičius (Klaipėda), 350 žiūrovų
Įvarčiai: nėra
Įspėjimai: 71 min. L.Artimavičius („Tauras"); 18 min. K.Balčiūnas, 85 min. D.Gunevič („Dainava")

„Tauras": M.Matuzas, M.Lėkis, L.Artimavičius, C.Vacca, R.Kuzinas, J.Meištininkas (56 min. N.Cosentini), I.Tvalavadzė, L.Bielskis (83 min. D.Malkevičius), L.Martišauskis, S.Babilius, M.Kižys (59 min. M.Lukaševičius).

„Dainava": A.Dubickas, D.Padaigis, A.Mikaitis, D.Gunevičius, N.Bartkevičius, A.Juchno, D.Cibulskas, S.Keita, M.Atmanavičius, A.De Freitasas (69 min. M.Biržinis), K.Balčiūnas (46 min. R.Stankevičius).

Lorencas

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 11:58

“Tauras” iškovojo pirmąjį tašką
http://penalty.lt/tauras-iskovojo-pirmaji-taska/" onclick="window.open(this.href);return false;


Dvi paskutines vietas A lygoje užimančių komandų dvikovoje nugalėtojas nepaaiškėjo. Tauragės “Tauras” namie su Alytaus “Dainava” sužaidė lygiosiomis, 0:0.

Tauragiškiams tai buvo pirmasis taškas čempionate, o 4-ąjį tašką pelnę alytiškiai jau baigė pirmojo rato kovas. Per jas “Dainava” iškovojo vienintelę pergalę, 3:0 įveikdama “Bangą”.

Rungtynės Tauragėje žiūrovams nebuvo itin įdomios. Abi komandos vengė rizikuoti ir didesnį dėmesį skyrė savų vartų gynybai. Atrodė, kad abi ekipas tenkina lygiosios. Rungtynių pabaigoje Martynas Biržinis galėjo išplėšti pergalę Alytaus komandai, bet jo smūgis praskriejo greta virpsto.

...

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 11:59

„Žalgirio“ ir „Bangos“ dvikovoje – įvarčių lietus
2013-04-21
http://www.alyga.lt/naujiena/Zalgirio-i ... lietus/121" onclick="window.open(this.href);return false;

Gražiose ir rezultatyviose „SMScredit.lt A lygos“ čempionato aštuntojo turo rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ savo aikštėje rezultatu 4:2 (1:1) palaužė Gargždų „Bangos“ ekipą, prie kurios vairo debiutavo Mindaugas Čepas, praėjusiame sezone vadovavęs Lietuvos vicečempionams. Po šios pergalės vilniečiai pakilo į turnyrinės lentelės viršų, aplenkdami vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusį Klaipėdos „Atlantą“.

Dvikovą aktyviau pradėjo aikštelės šeimininkai, kurie jau 7-ąją rungtynių minutę išsiveržė į priekį po Manto Kuklio įvarčio galva. „Bangai“ įsibėgėti prireikė pusės kėlinio. 24-ąją minutę svečiai surengė gražią ataką, kurios smaigalyje atsidūrusiam Aurelijui Staponkai pasiekti kamuolį pritrūko vos kelių centimetrų.

30-ąją minutę Kamilis Bilinski po neišnaudojo puikios progos pelnyti antrąjį komandos įvartį, kai, suklydus varžovų gynėjams, išbėgo vienas prieš Vitalijų Mirnyj, tačiau jo pergudrauti nesugebėjo. Po trijų minučių Jakubas Wilkas įsiveržė į baudos aikštelę ir galingu smūgiu dar kartą privertė „Bangos“ vartininką pademonstruoti savo meistriškumą.

Neišnaudoję dviejų puikių progų žalgiriečiai buvo nubausti. 34-ąją minutę A.Staponka sulaukė puikaus perdavimo iš aikštės gilumos ir nesunkiai pasiuntė kamuolį į vartus pro jį pasitikusį Armantą Vitkauską. Po trijų minučių Matheus Da Silva po kampinio galėjo išversti Gargždų klubą į priekį, tačiau jo smūgį atrėmė gynėjas.

Po pertraukos „Žalgiris“ susigrąžino pirmojo kėlinio pabaigoje prarastą iniciatyvą. Aikštelėje pasirodęs Vedranas Gercas aktyviai įsijungė į žaidimą. 63-ąją minutę jo smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Po dviejų minučių M.Kuklys juvelyriniu perdavimu surado į baudos aikštelę įkirtusį Rytį Leliūgą, kuriam beliko pasiųsti kamuolį į vartus.

Svečiai pademonstravo charakterį ir dar kartą išlygino rezultatą. 75-ąją minutę Aleksėjus Aleksejevas pasinaudojo tuo, kad jį prižiūrėjęs gynėjas nepasiekė aukšto perdavimo į baudos aikštelę, ir galva nukreipė kamuolį į vartų kampą.

Rungtynių pabaigoje blykstelėjo J.Wilkas, po kurio perdavimo trečiąjį komandos įvartį gražiu smūgiu galva pelnė jo tautietis K.Bilinski. Jau per teisėjo pridėtą laiką „Žalgirio“ legionierius iš Lenkijos dar vienu puikiu perdavimu padarė viską, kad V.Gercui beliktų įtvirtinti aikštelės šeimininkų pergalę.

Lorencas

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 12:01

“Žalgiris” sunkiai įveikė “Bangą”
http://penalty.lt/zalgiris-sunkiai-iveike-banga/" onclick="window.open(this.href);return false;


Sekmadienį A lygos 8 turo rungtynėse Vilniaus “Žalgiris” namie 4:2 nugalėjo Gargždų “Bangą”, bet turėjo gerokai pavargti, kad iškovotų tris taškus.

Prieš rungtynes žalgiriečiai akcentavo, kad “Banga” žais gynybine taktika. Todėl šeimininkams ir mačo favoritams buvo būtinas ankstyvas įvartis. Su šia užduotimi susidoroti pavyko greitai. 7 min. po perdavimo iš krašto Mantas Kuklys smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartus. Greitai įgiję persvarą, žalgiriečiai atsipalaidavo ir nepasinaudojo keliomis progomis įtvirtinti persvarą. Pasižymėti galėjo Jakubas Wilkas, o nuo gynėjų pabėgęs kitas lenkas Kamilis Bilinskis nesugebėjo pergudrauti Vitalijaus Myrno.

“Banga” išlaukė savojo šanso ir skaudžiai nubaudė “Žalgirį” 34 min. Po perdavimo ir aikštės gilumos nuo gynėjų paspruko Aurelijus Staponka bei tiksliu smūgiu išlygino rezultatą – 1:1. Pelniusi įvartį, “Banga” įsidrąsino ir toliau dažnai lankėsi prie varžovų vartų. O Vilniaus ekipos gynėjai toliau klydo ir žaidė nesusikaupę. Pirmame kėlinyje taip pat kilo diskusijų audra, kai kamuolys baudos aikštelėje pataikė į Andriaus Skerlos ranką, tačiau teisėjas Vijūnas Vasiliauskas skirti 11 m baudinio į šeimininkų vartus nesiryžo.

Po pertraukos žalgiriečiai ir toliau vargo mėgindami persverti rezultatą. Puikią progą vilniečiai turėjo 63 min., kai po Ryčio Leliūgos perdavimo vienas prieš vartininką pabėgo Vedranas Gercas, bet kroatas net nepataikė į vartus. V.Gerco klaidą po minutės ištaisė R.Leliūga. Po M.Kuklio perdavimo R.Leliūga įkirto į baudos aikštelę ir vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus.

Antrasis įvartis gerokai išderino “Bangos” žaidimą. Svečiai nebebuvo tokie aktyvūs ir “aštrūs” kaip iki tol. Tačiau “Žalgiris” tik nurimo ir sulėtino tempą, kai Gargždų komanda išlygino rezultatą. Dalį kaltės dėl praleisto įvarčio turėtų prisiimti iki šiol puikiai rungtyniavęs A.Vitkauskas. Jis neišbėgo iš vartų perdavimui skriejant į vartininko aikštelę, o po Aleksejaus Aleksejevo smūgio galva sudvejojo siekti kamuolio ir šis įriedėjo į vartus – 2:2. Bet prabėgo vos keturios minutės ir K.Bilinskis smūgiu galva sugrąžino “Žalgiriui” persvarą – 3:2. Po šio įvarčio rungtynių tempas nukrito. Vilniaus komanda ramiai skirstė kamuolius ir neleido svečiams surengti vartų šturmo. O jau per teisėjo pridėtą laiką įvartį pelnė ir V.Gercas – jis sėkmingai “uždarė” J.Wilko perdavimą. “Žalgiris” nugalėjo 4:2.

...

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 12:02

ŽALGIRIS 4 : 2 BANGA
2013 04 21


Treneris Marek Zub („Žalgiris“):
„Naujasis treneris šiek tiek pakeitė „Bangos“ žaidimą. Varžovai dėl kiekvieno kovojo visas 90 minučių. Varžovai rodė gerą ir įdomų futbolą, manau, kad ir ateinančiose dvikovose išlaikys panašų žaidimo stilių, paremtą atsidavimu ir agresyvumu. „Žalgiris“ kiekvienose rungtynėse žaidžia atakuojančiu stiliumi, tačiau nevisada komandai pavykta pasižymėti,todėl atsiranda nervingumas ir skubėjimas. Šiandien pagaliau prabilo mūsų puolėjai, tačiau dar labiau norėčiau išskirti jakubo Wilko pasirodymą. Jis puikiai dalino perdavimus komandos draugams.“

Treneris Mindaugas Čepas („Banga“):
„Rungtynių eiga ir komandos žaidimas iki 65 minutės mane tenkino. Vėliau pasijautė vaikinų koncentracijos stoka, galbūt ir sėkmė nusisuko, tačiau ją reikia užsitarnauti. Rezultatas mūsų nedžiugina, nors „Žalgirio“ tvirtovėje įmušti du įvarčius yra neblogai. Mano požiuris yra toks, kad kiekvienose rungtynėse su bet kuriuo varžovu turime kovoti iki galo ir atiduoti visas jėgas. Komanda šiuo metu yra susipažinimo periode, kuomet žaidėjai turi prisitaikyti prie mano reikalavimų, aš dar bandau perprasti žaidėjų galimybes, tačiau ateityje viskas bus gerai.“

29) Žalgiris (Vilnius) - Banga (Gargždai) 4:2 (1:1)
Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 1500 žiūrovų
Įvarčiai: 7 min. M.Kuklys, 65 min. R.Leliūga, 79 min. K.Bilinski, 90+1 min. V.Gerc („Žalgiris"); 34 min. A.Staponka, 75 min. A.Alekseev („Banga")
Įspėjimai: 90+1 min. V.Gerc („Žalgiris"); 5 min. A.Tarlazis, 7 min. Ž.Banys, 62 min. M.da Silva, 89 min. R.Borusas („Banga")

„Žalgiris": A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, L.Peričius, A.Švrljuga (56 min. E.Vaitkūnas), M.Kuklys, A.Skerla, R.Leliūga (83 min. P.Janušauskas), R.Radavičius (46 min. V.Gercas), J.Wilkas, K.Bilinski, A.Žulpa.

„Banga": V.Mirnyj, A.Ivanauskas, R.Borusas, M.Da Silva, M.Gudauskas, T.Čargeišvili, Ž.Banys, M.Kura, T.Salamanavičius (88 min. G.Kulbis), A.dos Santos (70 min. A.Aleksejevas), A. Staponka

...

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 12:04

Lyderis toliau šluoja varžovus nuo kelio
2013-04-21
http://www.alyga.lt/naujiena/Lyderis-to ... -kelio/120" onclick="window.open(this.href);return false;

Klaipėdos „Atlantas“ iškovojo šeštą pergalę per septynerias „SMScredit.lt A lygos“ čempionato rungtynes ir liko turnyro lentelės viršūnėje. Uostamiesčio futbolininkai Gargžduose 2:0 palaužė Pakruojo „Kruoją“. Aštuntą ir devintą įvarčius šį sezoną įmušęs Evaldas Razulis tapo rezultatyviausiu „SMScredit.lt A lygos“ žaidėju.

Iki dvikovos su klaipėdiečiais „Kruoja“ nepraleido įvarčio trejose rungtynėse iš eilės. Šįkart „Atlantui“ gana greitai pavyko pramušti vartininką Marį Eltermanį, kuris savo vartus „sausus“ išsaugojo 283 minutes.

14-ąją min. E.Razulis įmušė sau būdingu stiliumi – priėmęs kamuolį baudos aikštelėje tarp kelių varžovų, jis sugebėjo apsisukti ir paleido kamuolį į tolimąjį kampą. Šis į tinklą įkrito atšokęs nuo virpsto.

Tuoj po įvarčio „Kruoja“ pabandė suaktyvėti, bet savo šansais nepasinaudojo nei Donatas Strockis, nei Lukas Kochanauskas. Vėliau „Atlantas“ tvirtai kontroliavo žaidimą, o saugas Marius Papšys dešiniuoju kraštu negailestingai draskė varžovų gynybą.

34-ąją min. po M.Papšio perdavimo į vartus nepataikė Donatas Kazlauskas. Dar po šešių minučių kamuolys pro šalį skriejo po E.Razulio smūgio. Tačiau 44-ąją min. „Kruojos“ gynyba vėl neatsilaikė – iš aikštės gilumos kamuolį gavęs E.Razulis atsidūrė vienas prieš M.Eltermanį ir šaltakraujiškai realizavo galimybę.

Antrajame kėlinyje klaipėdiečiai atleido gniaužtus. Nieko pavojinngesnio, išskyrus situaciją, kai M.Papšys griuvo baudos aikštelėje, bet teisėjo švilpuko bei 11 metrų baudinio nesulaukė, „Atlantas“ nesukūrė. „Kruoja“ turėjo puikią progą sumažinti skirtumą, tačiau Nerijus Mačiulis, 74-ąją min. atsidūręs vienas prieš vartus, nesugebėjo pergudrauti vartininko Michailo Komarovo.

Lorencas

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 12:05

“Atlantas” išsilaikė 1 vietoje
http://penalty.lt/atlantas-issilaike-1-vietoje/" onclick="window.open(this.href);return false;

Klaipėdos “Atlanto” futbolininkai sekmadienį Gargžduose 2:0 nugalėjo Pakruojo “Kruojos” komandą ir išliko A lygos viršūnėje.

Dvikova prasidėjo ramiai, pozicinėmis atakomis, o po trumpos žvalgybos”Atlantas” ėmė spausti svečius prie jų vartų. “Kruojos” vartininkas Maris Eltermanis vartuose sukosi it voverė rate. Bet 14 min. ir jis buvo bejėgis. “Atlanto” snaiperis Evaldas Razulis prasiveržė kairiuoju kraštu ir įmušė į tolimąjį vartų kampą. “Atlanto” spaudimas tęsėsi toliau ir prieš pat pertrauką E.Razulis po greitos atakos pelnė dar vieną įvartį – 2:0.

Antroje rungtynių dalyje Klaipėdos komanda nusiramino ir neskubėjo atakuoti, tarsi laukdama, ką pasiūlys varžovai. 74 min. Pakruojo futbolininkai sukūrė pirmą rimtesnę galimybę pasižymėti, bet ir ja nepasinaudojo. „Atlantas“ nesunkiai išsaugojo persvarą ir nugalėjo 2:0.

...

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 12:06

ATLANTAS 2 : 0 KRUOJA
2013 04 21, Gargždai


30) Atlantas (Klaipėda) - Kruoja (Pakruojis) 2:0 (2:0)
Teisėjas: J.Paškovskis (Vilnius), 900 žiūrovų
Įvarčiai: 14 min. ir 44 min. E.Razulis („Atlantas")
Įspėjimai: 29 min. R.Beniušis, 40 min. D.Strockis, 64 min. D.Arlauskis („Kruoja")

„Atlantas": M.Komarovas, A.Jokšas, M.Kazlauskas, K.Gnedojus, M.Beneta, M.Papšys, D.Navikas, A.Bartkus, A.Urbšys (88 min. K.Laukžemis), D.Kazlauskas, E.Razulis.

„Kruoja": M.Eltermanis, A.Skroblas, D.Strockis, D.Arlauskis (84 min. G.Balašauskas), G.Slavickas, T.Miklinevičius, N.Mačiulis, A.Lipskis, N.Astrauskas, L.Kochanauskas (72 min. J.Bušmičius), R.Beniušis.

...

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 13:13

"Ekranas" sustabdė pergalingą "Šiaulių" žygį
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_13386" onclick="window.open(this.href);return false;

Balandžio 20 d. Šiauliuose, Gytarių dirbtinės dangos aikštelėje įvyko VIII „SMScredit.lt A lygos“ turo rungtynės. Į Šiaulius atvyko du pralaimėjimus A lygoje iš eilės patyrusi Panevėžio „Ekrano“ komanda. Rezultatyviose rugntynėse pergalę rezultatu 4:1 šventė svečiai iš Panevėžio. Tris įvarčius "Ekranui" pelnė buvęs "Šiaulių" puolėjas Artūras Rimkevičius. "Šiauliams" įvartį pelnė Marko Rašo.

Pirmajame kėlinyje vyko apylygė kova. Sužaidus maždaug 25 minutes pirmieji į priekį išsiveržti progą turėjo „Šiauliai“. Visgi Tado Kaunecko meistriškumas išgelbėjo „Ekrano“ komandą. Vartininkas sėkmingai atrėmė pavojingą Marko Rašo smūgį į artimąjį vartų kampą. Neilgai trukus grubiai suklydo „Šiaulių“ gynėjas Deivydas Lunskis. Laimei vienas prieš vartininką iššokęs Arnas Ribokas smūgiavo netiksliai. Jau per pridėtą laiką Rokas Gedminas turėjo progą, tačiau jos išnaudoti nesugebėjo.

Antrajame kėlinyje prasidėjo „Ekrano“ šou. „Šiauliams“ patikėjus savo jėgomis ir didesnėmis jėgomis nuskubėjus į puolimą atsirado daugiau erdvės „Ekrano“ atakoms. Tuo puikiai pasinaudojo praėjusių metų rezultatyviausias žaidėjas Artūras Rimkevičus.

Puolėjas du kartus nuginklavo „Šiaulių“ vartininką Paulių Pocių ir išvedė savo ekipą į priekį. 58 ir 62 mintėmis. Visgi „Šiauliai“ nepasidavė ir jau 68 min. rezultatą sušvelnino pirmąjį savo įvartį šiame sezone pelnęs Marko Rašo.

Deja viltis išlyginti rezultatą jau po 5 minučių užgesino tas pats Artūras Rimkevičius, kuris 73 min realizavo 11m. baudinį, skirtą už žaidimą ranka baudos aikštelėje.

88 min. Rytis Pilotas padėjo galutinį tašką šiose rungtynėse ir pelnė ketvirtąjį savo komandos įvartį.

„Ekranas“ švenčia pergalę rezultatu 4:1

Po šio pralaimėjimo „Šiauliai“ prarado vieną poziciją ir dabar užima 6 vietą. Tuo tarpu „Ekranas“ su 13 taškų pakilo iki antrosios turnyrinės lentelės vietos.
Už tašką dedamą po straipsnio pavadinimu dar galėčiau atleisti, bet, kad tulpinius iškėlė į antrą vietą...
to neatleisiu... :mrgreen:

Pirmas ATLANTAS 18 , antras ŽALGIRIS 16, o tulpiniai ir KRUOJA po 13 taškų turi...

...

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 13:19

Vilniečiai buvo pajėgesni
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... laimejimas" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį "Banga" Vilniuje 2:4 nusileido Vilniaus "Žalgiriui".

Žalgiris (Vilnius) - Banga (Gargždai) 4:2 (1:1)
Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 1500 žiūrovų
Įvarčiai: 7 min. M.Kuklys, 65 min. R.Leliūga, 79 min. K.Bilinski, 90+1 min. V.Gerc (Žalgiris); 34 min. A.Staponka, 75 min. A.Alekseev (Banga).
Įspėjimai: 90+1 min. V.Gerc (Žalgiris); 5 min. A.Dos Santos, 7 min. Ž.Banys, 62 min. M.Bissi Da Silva, 89 min. R.Borusas (Banga).
"Bangos" sudėtis: V.Myrnyi, R.Borusas, M.Bissi da Silva, A.Ivanauskas, M.Gudauskas, T.Salamanavicius (89' G.Kulbis), A.Dos Santos (70' A.Alekseev), Ž.Banys, T.Chargeishvili, M.Kura, A.Staponka. Atsargoje liko: R.Bogužas, A.Butkus, M.Dūda, I.Gerkenashvili, S.Nokhzat.

Jau 7 minutę vilniečiai pasiuntė "Bangą" į nokdauną - po perdavimo iš dešiniojo krašto M.Kuklys smūgiu galva iš kelių metrų "sušaudė" V.Myrnyi. Mūsų komandai gana greitai pavyko atsitiesti nuo šio smūgio ir jau kėlinio viduryje surengti keletą pavojingų išpuolių. Vienas iš tokių išpuolių 34 minutę baigėsi įvarčiu. Vienas prieš "Žalgirio" vartininką A.Vitkauską iššokęs A.Staponka smūgiavo tiksliai - 1:1. Po praleisto įvarčio vilniečiai kiek sutriko ir "Banga" netgi turėjo galimybę išsiveržti į priekį.
Antrąjį kėlinį aikštės šeimininkai pradėjo kur kas aktyviau. Jei nuo pirmųjų pavojingų atakų gargždiškiams pavyko apsiginti, tai 65 minutę vilniečiai atliko viską tiksliai ir R.Leliūga, iššokęs vienas prieš vartininką, vėl nudžiugino "Žalgirio" gerbėjus. Tiesa, gana greitai "Banga" šeimininkų gerą nuotaiką vėl sugadino - 75 minutę po M.Kuros perdavimo A.Alekseev galva iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į vartus - 2:2.
Deja, atsilaikyti iki galo prieš Vilniaus ekipą nepavyko. Jau 79 minutę K.Bilinski po perdavimo iš kairiojo krašto galva vėl persvėrė rezultatą "Žalgirio" naudai, o per teisėjo pridėtą laiką V.Gerc smūgiu iš kelių metrų galutinai įtvirtino vilniečių pergalę - 4:2.

...

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 13:21

Nesėkmių seriją "Ekranas" užtikrintai nutraukė Šiauliuose
http://www.fkekranas.lt/naujienos/nesek ... siauliuose" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio „Ekranas“ Lietuvos futbolo A lygos 8-ojo turo rungtynėse išvykoje susitiko su "Šiauliais". Kovingas susitikimas baigėsi užtikrinta Panevėžiečių pergale rezultatu 1:4 (0:0)."Ekranas" ne tik nutraukė pralaimėjimų seriją bet ir uždirbo tris taškus. Skambi pergalė panevėžiečių ekipai leido turnyro lentelėje susilyginti su "Žalgiriu" ir "Kruoja".

Rungtynių pradžioje abi ekipos pulti neskubėjo. Pirmąsias 15-a minučių vyravo žvalgybinis futbolas. Žaidimas vyravo aikštės viduryje. Nei viena komanda nesukūrė nieko pavojingo, apsikeitė keliomis pražangomis ir kapiniais, šaiuliečiai keletą kartų atsidūrė nuošalėje.

Pirmoji pavojingesnė ataka įvyko 26-ą minutę, kai sumaištimi "Ekrano" baudos aikštelėje pabandė pasinaudoti šeimininkai. Tačiau šiauliečių smūgį už vartų nukreipė panevėžiečių vartų sargas T. Kauneckas. Ekraniečiai keletą kartų pamėgino smūgiuoti iš toli, tačiau visi bandymai buvo netikslūs. Dar pirmojo kėlinio pabaigoje panevėžiečiai atliko keitimą. Vietoje R. Stanulevičiaus aikštėje pasirodė R. Pilotas.

Antrą kėlinį "Ekranas" pradėjo keitimu. V. Urbonas į aikštę vietoje A. Riboko išleido T. Markevičių. Pirmomis antro kėlinio minutėmis ekraniečių žaidimas gerokai suaktyvėjo. 47-ą minutę progą pasižymėti turėjo A. Rimkevičius, bet jo bandymas skriejo šalia vartų. Tačiau jau kitas A. Rimkevičiaus bandymas virsta įvarčiu. 58-ą minutę pabėgęs nuo gynėjo, puolėjas nuginklavo"Šiaulių" vartininką. Iniciatyvą "Ekranas" perėmė galutinai, o vos po keturių minučių, kai pasižymėjo A. Rimkevičius, įvarčių mašina prabilo dar kartą ir užtikrintu smūgiu rezultatą padvigubino.

Du įvarčius įmušęs "Ekranas" saugia persvara džiaugėsi neilgai. 68-ą minutę rezulatatą sušvelnino M. Rašo. Tačiau jau po kelių minučių "Ekrano" ataką savo baudos aikštelėje šeimininkai nutraukė ranka. Teisėjo skirtą 11-os metrų baudinį realizavo A. Rimkevičius. Taip "įvarčių mašina" pasiekė vadinamąjį "hattricką".

"Šiaulių" triuškinimą pabaigė R. Pilotas. Pabėgęs nuo gynėjų žaidėjas pelnė ketvirtąjį komandos bei savo debiutinį įvartį "Ekrano" gretose. Per likusį laiką "Ekranas" iniciatyvos nebeatidavė ir pasiekė užtikrintą pergalę, bei tris taškus.

...

Re: VIII (8) turas:

2013 Bal 22 13:22

Valdas Urbonas: "Džiaugiuosi, kad žodį tarė A.Rimkevičius"
http://www.fkekranas.lt/naujienos/valda ... imkevicius" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio "Ekranas" išvykoje užtikrintai įveikė "Šiaulius" ir nutraukė pralaimėjimų seriją. Panevėžiečiai varžovus palaužė trijų įvarčių persvara, rezultatu 1:4.

Po pergalės "Ekrano" strategas V. Urbonas sakė esąs patenkintas komandos žaidimu, tačiau kai kuriems jauniems žaidėjams, anot stratego, dar derėtų pasitempti.

"Vienas iš šios dienos tikslų buvo nusiimti tą psichologinę naštą, kuri slėgė. Matosi, kad ta atsakomybė ypač slegia mūsų jaunus žaidėjus, Daug tikėjausi iš patyrusių žaidėjų, senbuvių. Džiaugiuosi, kad A. Rimkevičius tarė savo žodį. Gal jo galimybės žaisti pilna jėga dar nėra tokios, kokių tikimąsi, bet šiandien jis parodė, savo sugebėjimus."- kalbėjo V. Urbonas

"Aišku, žaidime gal dar trūksta konstruktyvumo. Per petrauką žaidėjams akcentavau jų daromas klaidas ir jų taisymą. Galbūt antrame kėlinyje įtaką vaizdui aikštėje padarė ir G. Tomkevičiaus pastūmimas į atraminius saugus. Pastaruoju metu buvo tų pralaimėjimų, tačiau po pergalės reikia nebesustoti, kelti sau naujus tikslus ir juos vykdyti. Reikia paduoti kamuolius į baudos aikštelę Artūrui. Ten mes jau žinome jo galimybes ir sugebėjimus ir jis šiandien įrodė, kad žino, ką daryti su kamuoliu" - teigė treneris.

"Kas liečia jaunus žaidėjus norėčiau akcentuoti, kad šiandien ir startinėje sudėtyje žaidė nemažai jaunimo, bet jiems reikėtų save įsivertinti. Įvertinti netik norus, bet ir galimybes" - jaunimo pasirodymą aikštėje įvertino strategas.

Grįžti į