...

VIII (8) turas:

2014 Bal 14 11:59

2014-04-15, 17:00
Šiauliai VS. Banga
Šiaulių sav. stadionas

2014-04-15, 19:00
Žalgiris VS. KG
LFF stadionas

2014-04-16, 17:00
Atlantas VS. FKE
Klaipėdos dirbtinės dangos st.

2014-04-16, 19:00
Sūduva VS. Dainava
ARVI arena

2014-04-17, 17:30
Trakai VS. Kruoja
LFF stadionas

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 14 16:35

„Šiauliai“ – Gargždų „Banga“

Balandžio 15 dieną, 17 val. Šiauliai, Gytarių stadionas.

„Banga“ po dešimties su puse „sausų“ valandų sezono pradžioje, praėjusiame ture praleido pirmąjį įvartį ir patyrė pirmąją nesėkmę. Bet tai nereiškia, kad Šarūno Jurevičiaus, dar pernai žaidusio „Šiauliuose“, vartai svetingai atsivers jo buvusiems komandos draugams. Turint galvoje tai, kad šiauliečiai per pastarąsias ketverias rungtynes praleido tris įvarčius, galima prognozuoti, jog gynyba bus kertinis šios dvikovos filosofijos akmuo.

Išvykoje nė taško šiemet kol kas nepelnę „Šiauliai“ namuose dar nepralaimėjo nė sykio. „Bangai“ teks verstis be rungtynėse su „Klaipėdos granitu“ iš aikštės pašalinto Davydo Arlauskio, kurio netektis atvers kelią į aikštę kuriam nors Gargždų komandos lietuviui – „Banga“ įprastai nuo pradžios į aikštę jų meta penkis, išnaudodama leidžiamą šešių legionierių limitą.

Pauliaus Ambrazevičiaus prognozė:
„Jeigu „Banga“ nori laimėti čempionatą (o kad taip bus, neabejoja man dabar nuolat parašantis vienas vaikinas iš „Tigrų ekipos“ – kažkaip susidraugavom, susibendravom, nors viskas prasidėjo ir nuo pykčių), tokias komandas kaip „Šiauliai“ turi mušti be pasigailėjimo. Be to, nutrūkus rekordinei nepraleistų įvarčių serijai, visai gražu būtų pradėti naują. Sakau, kad „Banga“ laimės 1:0.“
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2014 kartus.

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 14 16:35

Vilniaus „Žalgiris“ – „Klaipėdos granitas“

Balandžio 15 dieną, 19 val. Vilnius, LFF stadionas.

Pergalė prieš vieną „SMScredit.lt A lygos“ lyderių „Bangą“ turėjo dar labiau pagerinti uostamiesčio komandos kovos dvasią, bet, abiem varžovams pastaruoju metu žaidžiant po dukart per savaitę, fizinį pranašumą turbūt turės vilniečiai, kurių treneris Marekas Zubas per dvikovą su Alytaus „Dainava“ leido atsipūsti didesnei daliai pagrindinės sudėties futbolininkų. Be to, „Žalgirio“ gynyba dabar – nepramušama: žaliai balti nepraleido ketveriose iš eilės čempionato rungtynėse ir akistatoje su „Trakais“ LFF taurės turnyro pusfinalyje.

Buvusių „Žalgirio“ futbolininkų Roberto Poškaus ir Tomo Ražanausko treniruojamas „Klaipėdos granitas“ LFF stadiono dangą šiemet išbandys antrąjį kartą – pirmosiose šio sezono rungtynėse klaipėdiečiai nusileido „Trakams“. Tai iki šiol yra vienas iš dviejų uostamiesčio komandos pralaimėjimų „SMScredit.lt A lygos“ sezone.

P. Ambrazevičiaus prognozė:
„Klaipėdos granitas“ šiemet tapo pirmąja „SMScredit.lt A lygos“ komanda, pramušusia „Bangos“ gynybos sieną – po geriausiai lygoje besiginančios komandos atėjo laikas susidurti su geriausiai lygoje puolančia. „Žalgirio“ legionierių trio Jakubas Wilkas, Kristis Andreou ir Serge’as „Serioža“ Nyuaidzi kartu įmušė dvylika įvarčių ir rezultatyvumu jie trise lenkia visas likusias lygos komandas. Pridėkite dar rezultatyvių perdavimų lyderį Ramūną Radavičių (sako, vieneriose rungtynėse Rada neatliko nė vieno perdavimo vien tam, kad pažiūrėtų, koks tai jausmas) ir pamatysite, kad „Klaipėdos granitui“ bus labai sunku, net ir pats Robertas „Tylusis vartų žudikas“ Poškus nelabai ką čia galės pakeisti. „Žalgiris“ laimės 3:0.“

...

VIII (8) turas:

2014 Bal 14 16:36

Klaipėdos „Atlantas“ – : - Panevėžio „Ekranas“

Balandžio 16 dieną, 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

Praėjusį sezoną abiem komandoms buvo kabinami „SMScredit.lt A lygos“ medaliai: klaipėdiečiams – sidabras, panevėžiečiams – bronza. Tačiau „Atlantas“, lyginant su 2013-aisiais, sudėtį keitė nežymiai, o dar labiau atjaunėjusio „Ekrano“ gretos gerokai skiriasi nuo tų, kurios stojo prieš būsimus šalies vicečempionus Klaipėdoje ketvirtajame pernykščių pirmenybių rate.

Šiemet „Ekranas“ pralaimėjo sykį – pirmajame ture. Laimėjo irgi kartą – antrajame. Nuo tada atsakymas į klausimą: „Kas laimės?“ Panevėžyje lieka tas pats: niekas. Valdo Dambrausko treniruojama komanda lygiosiomis sužaidė penkissyk iš eilės. „Atlantas“ nepralaimėjo trijuose pastaruosiuose turuose, o klaipėdiečių vartininkas Mindaugas Malinauskas tose dvikovose nepraleido. Į „Ekrano“ sudėtį po diskvalifikacijos galės grįžti saugas Edgaras Baranauskas.

P. Ambrazevičiaus prognozė:
„Mažais žingsneliais „Atlantas“ artėja prie pernykštės antrosios vietos, bet šįkart jų kelyje stoja jaunasis „Ekranas“. Komanda, kurią šitame sezone sugebėjo įveikti vienintelė „Kruoja“, ir tai tik po 94 minutę Ričardo Beniušio įmušto įvarčio. Ar „Atlantas“ taps antrąja „Ekraną“ išjungusia (čia tokia metafora ir žaidimas su komandos pavadinimu) komanda? Spėsiu, kad taip ir rungtynės baigsis – 2:1 „Atlanto“ naudai.“

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 14 16:37

Marijampolės „Sūduva“ – : - Alytaus „Dainava“

Balandžio 16 dieną, 19 val. Marijampolė, „Arvi“ stadionas.

Marijampolėje į kovą stos vienintelės dvi „SMScredit.lt A lygos“ komandos, turinčios neigiamą įmuštų-praleistų įvarčių balansą. Nereikia būti aiškiaregiu, kad spėtum, jog „Sūduvai“ tai bus galimybė savo santykį pataisyti – jauniausią ir mažiausiai patyrusią lygos komandą iš Alytaus kol kas negailestingai muša visi.

Kartą šį sezoną laimėję marijampoliečiai dvejas pastarąsias rungtynes sužaidė lygiosiomis. Šįkart jie pasistengs prisiminti pergalės skonį, o ir diskvalifikuotam saugui Valentinui Baranoviskiui tai bus kone parankiausia įmanoma proga „išsilaižyti“ nuobaudą. „Dainava“ taps antrąja – po „Sūduvos“ – lygos komanda, šį sezoną ne pirmą kartą žaisiančia ant gyvos žolės. Praėjusiame ture ant identiškos dangos dzūkai rungtyniavo namuose su „Žalgiriu“.

P. Ambrazevičiaus prognozė:
„Sūduvai“ reikia kažkaip reabilituotis. Gerai, kad pakeliui pasitaiko šio sezono lygos įvarčių donorė „Dainava“. Nors šiemet „Sūduva“ visiškai neprognozuojama, bet šįkart gan drąsiai dėsiu ant rezultato 4:0. Įdomioji statistika – Tomas Radzinevičius šiame sezone įmušė tiek pat įvarčių į savo, kiek ir į varžovų vartus.“

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 14 16:39

„Trakai“ – : - Pakruojo „Kruoja“

Balandžio 17 dieną, 17.30 val. Vilnius, LFF stadionas.

Didele sparta sezoną pradėję Pakruojo futbolininkai pastaruoju metu buksuoja. Per pastarąsias ketverias rungtynes jie nelaimėjo nė sykio ir surinko du taškus. Tai leidžia manyti, kad į Vilnių „Kruoja“ atsiveš daug ambicijų ir noro laimėti. „Trakai“ kompromisų taip pat turbūt neieškos – praėjusiame ture jie nelaimėjo prieš „Ekraną“ ir lygiosiomis sužaidė antrąjį kartą iš eilės.

Edgaro Jankausko treniruojamai komandai šįsyk negalės padėti vienas gynybos ramsčių, šį sezoną dar nė karto nekeistas, bet Panevėžyje raudoną kortelę užsidirbęs Linas Klimavičius. Kita vertus, trakiškiai gali tikėtis aktyvaus žiūrovų palaikymo – senosios sostinės riterių sirgalių prašymu, rungtynės buvo nukeltos į jiems patogesnį laiką ir Vilniuje prasidės pusvalandžiu vėliau nei numatė išankstinis varžybų tvarkaraštis.

P. Ambrazevičiaus prognozė:
„Labiausiai intriguojančios turo rungtynės. „Trakai“ jau turi savo sirgalių klubą, kuris intensyviai ruošiasi kiekvienam mačui ir net ketina skanduoti Maironio eilėraštį „Trakų pilis“, o „Kruoja“ intensyviai ruošiasi antrajai sezono kelionei į Vilnių, LFF stadioną, tik šįkart rungtynėms ne su „Žalgiriu“. Praėjusį kartą komanda laikėsi garbingai ir nesileido stumdoma. Šįkart, manau, bus dar įdomiau, bet „Trakai“ švęs pergalę 1:0. Nes jeigu rezultatas bus kitoks, Edgaras Jankauskas man vėl per feisbuką rašys „vėl prognozė nepavyko“ ir pridės krūvelę šypsenėlių.“

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 15 20:49

Granitas tai vis dar komanda mįslė, tą tenka pripažinti.

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 16 10:06

FC „Šiauliai“ 1 : 2 Gargždų „Banga“
Balandžio 15 dieną, 17 val. Šiauliai, Gytarių stadionas.

2014-04-15 | 8 turas | Teisėjas: Edmundas Gaigalas | Žiūrovų: 200

Geresnės rungtynių pradžios šiauliečiai tikėtis negalėjo. 32-ąją sekundę po idealaus Stjepano Babičiaus perdavimo vienas prieš vartus iššoko Rokas Gedminas ir išvedė savo komandą į priekį. Pasimetusią „Bangos“ komandą po trijų minučių galėjo nubausti ir Mindaugas Strauka, bet jo smūgis iš toli praskriejo virš vartų.

Atsigavę po nokdauno, svečiai pamažu perėmė iniciatyvą ir ėmė vis daugiau kontroliuoti kamuolį, tačiau pavojingų atakų surengti neleido užtikrintai žaidusi „Šiaulių“ gynyba, kuriai daugiausiai nemalonumų kėlė labai aktyviai kairiajame flange žaidęs Sergijus Ševčiukas. Progas įmušti turėjo Karolis Urbaitis ir Aurelijus Staponka, bet smūgiais galva į vartus nepataikė.

Šiauliečiai atsitraukė link savo vartų ir bandė kontratakuoti, tačiau greitos atakos baigdavosi dar aikštės viduryje po netaiklių perdavimų.

Atrodė, kad Pirmoji grubi „Šiaulių“ centro gynėjų klaida leido „Bangai“ išlyginti rezultatą 40-ąją minutę. Po perdavimo iš aikštės gilumos A.Staponka kamuolį gavo visiškai laisvas ties baudos aikštelės prieigomis. Puolėjas savo šanso nepraleido ir ramiai nukreipė kamuolį į apatinį vartų kampą.

Po dviejų minučių 11 m. baudinio norėjo K.Urbaitis, baudos aikštelėje kovojęs dėl kamuolio ir šiek tiek pastumtas į nugarą, tačiau rungtynių arbitras pražangos nefiksavo.

Kėlinio pabaigoje S.Babičius darsyk pabandė vieną prieš vartus išvesti R.Gedminą. Pirmojo įvarčio autoriui pritrūko labai nedaug, tačiau Soslanbekas Aršijevas prie kamuolio atsidūrė pirmas.

Aštrūs perdavimai išbėgantiems šiauliečių puolėjams „Bangos“ gynybai kėlė daug problemų po pertraukos. Dviejų puikių progų neišnaudojo Niko Tokičius. Rezultatyviausią šiauliečių žaidėją komandos draugai dusyk išvedė vieną prieš vartus, tačiau kartą „Bangą“ išgelbėjo vartininkas, vėliau kroatas kažkokiu būdu įsigudrino nepataikyti į vartus. Dar po kelių minučių S.Aršijevui teko palikti vartus ir perimti kamuolį, skirtą R.Gedminui.

73-ąją minutę po ilgo perdavimo poziciškai suklydo Aivaras Renusas ir, likęs už varžovo nugaros, baudos aikštelėje nugriovė Aleksandrą Ruskichą. Teisėjas nedvejodamas skyrė 11 m. baudinį ir šiauliečiui parodė geltoną kortelę. Prie kamuolio stojęs Evaldas Grigaitis nepaliko Ignui Plūkui jokių vilčių.

Po įvarčio „Banga“ ėmė kontroliuoti situaciją aikštėje. Vienintelę progą prie svečių vartų susikūrė geras rungtynes sužaidęs R.Gedminas, tačiau pavojingas jo smūgis praskriejo virš vartų.

88-ąją minutę I.Plūkas išgelbėjo komandą šuoliu į kampinį nukreipęs pavojingą A.Ruskicho perdavimą į baudos aikštelę. Niekieno neliestas kamuolys skriejo į apatinį vartų kampą. Po kampinio kažko nepasidalino Aivaras Renusas ir A.Staponka. „Bangos“ kapitonui į pagalbą atskubėjo Aleksėjus Epifanovas. Numalšinęs kilusias aistras, arbitras visiems susistumdymo dalyviams parodė geltonas korteles. „Šiaulių“ gynėjui tai buvo antrasis įspėjimas, todėl jis buvo priverstas palikti aikštę.
Gaigalas žąsinas.. :twisted: ir dar PYPT..

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 16 10:10

Vilniaus „Žalgiris“ 1 : 1 „Klaipėdos granitas“
Balandžio 15 dieną, 19 val. Vilnius, LFF stadionas.

2014-04-15 | 8 turas | Teisėjas: Donatas Rumšas | Žiūrovų: 1500

Šį sezoną „SMScredit.lt A lygoje“ debiutavęs Klaipėdos klubas netikėtai išvykoje VIII-ajame ture sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:1) su titulą ginančiais Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkais. Įdomu tai, kad pelnę įvartį klaipėdiečiai nubraukė jau antrąją varžovų nepraleistų įvarčių seriją šiame sezone. Praeitame ture kapituliavusi „Banga“ nebuvo praleidusi įvarčio šešis mačus iš eilės, o vilniečiai keturis. Pasitenkinę tik tašku žalgiriečiai vis dar išlieka vienvaldžiais turnyro lentelės lyderiais, savo ruožtu, “Klaipėdos granitas“ užima penktąją vietą.

Rungtynės prasidėjo „Žalgirio“ bandymais pasiekti greitą įvartį. Arti tikslo jau 2-ąją minutę buvo Linas Pilibaitis, atlikęs smūgį, kuris pralėkė greta virpsto, vėliau tas pats šeimininkų saugas smūgiavo netiksliai po pakelto kampinio.

Nepavykus mačo pradžioje atidaryti įvarčių sąskaitos, žalgiriečiai kiek prislopino savo atakų škvalą.

Kiek netikėtai „Žalgiris“ buvo nubaustas už pasyvumą rezgant pavojingus išpuolius. Nuostabiu smūgiu iš eigos „Klaipėdos granitą“ į priekį išvedė Ernestas Veliulis, jo komandos draugas George Alaverdašvilis, atsidūręs baudos aikštėje, tiksliai parideno kamuolį įvarčio autoriui.

Po praleisto įvarčio „Žalgiris“ įjungė truputį aukštesnę pavarą. Legionieriaus iš Kipro Krisčio Andreou smūgį paskutinę akimirką blokavo pasiaukojančiai sužaidęs klaipėdiečių gynėjas.

Svečiai kartą buvo surengę labai pavojingą kontrataką, kai net trys „Klaipėdos granito“ žaidėjai pabėgo prieš du „Žalgirio“ gynėjus. Iniciatyvos ėmėsi pirmojo įvarčio autorius E. Veliulis, tačiau saugo smūgis praskriejo virš vartų.

Vis tik prieš pat kėlinio pabaigą, žalgiriečiai sugebėjo išlyginti rezultatą. Įvartį „į rūbinę“ 42-ąją minutę po labai gražios kombinacijos baudos aikštelėje pelnė rezultatyviausias „SMScredit.lt A lygos“ žaidėjas Jakubas Wilkas, laiku įkirtusiam puolėjui rezultatyvų perdavimą atliko kroatas Andro Švrljuga.

Antrąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo aktyviai, kėlė daug kampinių ir dažnai svečiavosi priešininkų baudos aikštelėje. Realią progą pasižymėti turėjo L. Pilibaitis, tačiau po aštraus Serge‘o Nyuiadzi perdavimo paskutinę akimirką pavojų likvidavo gynėjai.

„Klaipėdos granitas“ atlaikė pirmąją atakų bangą ir savo progos laukė kontratakose. Ypač aktyviai žaidė įvarčio autorius E. Veliulis ir G. Alaverdašvilis, kamuolius jiems puikiai skirstė patyręs Tomas Tamošauskas.

Rungtynėms artėjant į pabaigą svečių baterijos kiek išsikrovė, „Žalgiris“ turėjo puikias progas išplėšti pergalę. Pirmasis savo galimybės neišnaudojo S.Nyuiadzi, kiek vėliau tiesiai į vartininką Paulių Pocių smūgiavo L. Pilibaitis.

Rungtynių gale individualiu meistriškumu blykstelėjo itin aktyviai žaidęs legionierius S. Nyuiadzi. Jo puikus slalomas su kamuoliu suklaidino net kelis „Klaipėdos granito“ žaidėjus, deja, smūgis skriejo visai šalia vartų virpsto. Kulminacijoje „Žalgiris“ turėjo dar vieną progą, bet jos neišnaudojo.

Reikia pripažinti, kad Roberto Poškaus auklėtiniai gana užtikrintai atsilaikė nuo šeimininkų išpuolių ir pasiekė kolkas skambiausią rezultatą klubo istorijoje.

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 16 10:33

Šiaulių „Šiauliai“ – Gargždų „Banga“ 1:2 (1:1)

„Šiauliai“:
I.Plūkas, J.Raziūnas, F.Zderičius, E.Gaurilovas, A.Renusas, M.Strauka (61 min. V.Gašpuitis), M.Vorobjovas, Y.Keita, R.Gedminas (88 min. R.Leščius), S.Babičius, N.Tokičius.

„Banga“:
S.Aršijevas, A.Epifanovas, M.Gudauskas, A.Verbetchi, A.Stiožka (81 min. M.Chablovas), K.Urbaitis, A.Butkus, A.Ruskichas, S.Ševčiukas (70 min. A.Tsalagovas), E.Grigaitis, A.Staponka.

Įvarčiai: R.Gedminas (1), S.Staponka (40), E.Grigaitis (75).

Geltonos kortelės: J.Raziūnas (34), M.Strauka (41), F.Zderičius (65), A.Renusas (74, 90); A.Verbetchis (31), A.Tsalagovas (76), A.Staponka (90), A.Epifanovas (90).

Raudonos kortelės: A.Renusas (90).

...

VIII (8) turas:

2014 Bal 16 10:39

Vilniaus „Žalgiris“ – „Klaipėdos granitas“ 1:1 (1:1)

„Žalgiris”: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, L.Pilibaitis, R.Radavičius, A.Švrljuga, J.Wilkas, A.Žulpa, Andrezinho (65 min. A.Velička), D.Šemberas, S.Nyuiadzi, K.Andreou (69 min. E.Zagurskas).

“Klaipėdos granitas”: P.Pocius, O.Tarasenko, D.Šiškinas, T.Čargeišvilis, Z.Jesipovas, T.Tamošauskas, O.Dmytrenko, E.Veliulis, J.Morozas (84 min. R.Urbelis), A.Kurbangalijevas (46 min. M.Zizelevas), G.Alaverdašvilis (93 min. R.Vulpe).

Įvarčiai: J.Wilkas (42) ; E.Veliulis (30)

Geltonos kortelės: D.Šemberas (48), L.Pilibaitis (67), R.Radavičius (94) ; E.Veliulis (41), T.Tamošauskas (44), J.Morozas (48).

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 16 10:55

Gaigalas žąsinas.. :twisted: ir dar PYPT..
Labai normaliai sušvilpė tas Gaigalas. Vienintelis "kietas" momentas, kai lygiai 45:00 sušvilpė kėlinio pabaigą. Čia Šiauliai turėtų savęs paklausti, kaip galima iš penkių progų tik vieną įvartį įmušti.

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 16 11:18

Čia Šiauliai turėtų savęs paklausti, kaip galima iš penkių progų tik vieną įvartį įmušti.
Gargžduose sumuš penkis iš penkių, o prie savų žiūrovų ir dar lietuje slysta kamuoliukas nuo kojos ir dar fizinis pasirengimas toks lievas.. iki kito susitikimo jau bus geresnėje formoje ir parodys oranžiniams tigrams, kaip reikia futbolą žaisti.

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 16 11:59

Nervų karas baigėsi lygiosiomis
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... iomis.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus miesto futbolo draugijos “Žalgiris” komanda antradienį namuose priėmė ant bangos žaidžiančio “Klaipėdos granito” iššūkį “SMScredit.lt A lygos” varžybose, kur nutrūko vilniečių “sausų” rungtynių serija

Dviejų komandų susitikimas baigėsi lygiosiomis – 1:1 (1:1). Giliai gynyboje žaidusi klaipėdiečių komanda įvykdė savo tikslą – nepralaimėti, o žalgiriečių rūbinėje tvyrojo liūdnos nuotaikos – daugybė neišnaudotų progų, daug įdėto darbo puolime ir prarasti du taškai čempionate.

Rungtynių eiga

Žalgiriečiai rungtynes nuo pat pradžių pradėjo varžovų vartų šturmu.

Pirmasis klaipėdiečių vartams pagrasino Artūras Žulpa, smūgiavęs iš toli, bet jo smūgis didesnio vargo vartininkui nesukėlė. Po poros minučių galva, po iškelto kampinio, pirmą kartą smūgiuoti pamėgino ir Linas Pilibaitis.

Netrukus žalgiriečiai keliais perdavimais ištampė baudos aikštelėje susigrūdusius “Klaipėdos granito” gynėjus ir Andrezinho perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam ir vienam prieš vartininką atsidūrusiam Andro Švrljugai, tačiau perdavimas buvo ne visai tikslus.

Gali būti, kad toks A. Švrljugos reidas išgąsdino klaipėdiečius. Kitos atakos metu Tomas Tamošauskas skaudžiai nukirto žalgirietį, tačiau geltonos kortelės išvengė.

Tai žalgiriečių puolimo mašinos nesulėtino ir žaidėjai toliau mezgė atakas. Sužaidus trisdešimt minučių pirmajame kėlinyje klaipėdiečiai dar nebuvo atlikę ne vieno smūgio į “Žalgirio” vartus, ar tai buvo taktinis sprendimas sušaldyti “Žalgirio” gynėjus ar ne – nesužinosime, bet trisdešimtąją minutę Ernestas Valiulis smeigia tiesiai “Žalgiriui” į paširdžius. Apėjęs gynėjus, stipriu smūgiu iš eigos nuginkluoja Armantą Vitkauską.

Kaip žaidėjas vėliau pripažino, įvartis buvo gražiausias karjeroje.

Žalgiriečiai pradeda pulti daug aršiau, bet antrąjį kvėpavimą įgavo ir “Klaipėdos granito” futbolininkai ir labai profesionaliai nutraukė ne vieną, atrodo puikiai suregztą “Žalgirio” ataką, o išnaudoję žalgiriečių klaidą gynyboje, surengė dar vieną pavojingą reidą prie “Žalgirio” vartų, tačiau antrasis klaipėdiečių smūgis varžybose – per aukštas.

Aikštėje užvirė nervų karas tarp abiejų komandų. Jį laimėjo žalgiriečiai. Komandos kapitonas Deividas Šemberas išprovokavo pirmojo įvarčio autorių E. Veliulį ir teisėjas buvo priverstas traukti geltoną kortelę.

Po kelių akimirkų vilniečiai išlygino rezultatą. Keturiasdešimt pirmąją minutę kombinacinės atakos smaigalyje atsidūrė Jakubas Vilkas ir pasiuntė kamuolį vos iš kelių metrų atstumo tiesiai į vartus.

Žalgiriečiai nesumažino tempo, bet iki kėlinio pabaigos iki galo taip ir nerealizavo progų. “Klaipėdos granitas” nespėjo su į kovą kilusiais vilniečiais ir toliau žaidė grubiai. Geltoną kortelę gavo T. Tamošauskas.

Nervų karas persikėlė ir į antrąjį kėlinį. Abiejų komandų žaidėjai vėlėsi į konfliktus, nedaug trūko iki rimto susitumdymo. Keturiasdešimt aštuntąją minutę rodomos dar dvi kortelės. Po konflikto išsispiriant kamuolį baudžiamas “Žalgirio” kapitonas Deividas Šemberas ir Klaipėdos komandos žaidėjas Artūras Morozas.

Išskyrus nervingą žaidimą, antrajame kėlinyje žaidimas panašus kaip ir pirmajame – žalgiriečiai žaidžia prie varžovų vartų, bet niekaip nepramuša gynybos iki galo, o klaipėdiečiai bando pasinaudoti retomis progomis kontratakuoti.

Konfliktų nuošaly visą laiką buvęs L. Pilibaitis porą kartų atsidūrė pavojingų atakų smaigalyje, bet taip ir neišnaudojo progų.

Antrajame kėlinyje A. Žulpa vietą arčiau vartų užleido D. Šemberui ir pasitraukė į gynybą, kur jam galėjo baigtis gana liūdnai. Mikrodvikovoje ore žaidėjas krito iš aukštai ir labai lėtai kėlėsi nuo žemės, bet panašu, kad jam pavyko išvengti traumos.

Rungtynės ir toliau vyko prie vienų vartų, tačiau klaipėdiečiai sugebėjo atsakyti pavienėmis, bet labai pavojingomis atakomis.

Sužaidus aštuoniasdešimt minučių klaipėdiečiai pradėjo tempti laiką, neskubėjo atakose, po švilpuko kelis kartus numušė kamuolį. Tai supykdo žalgiriečius ir jų atakos kuriam laikui tampa gyvybingesnės.

Aštuoniasdešimt penktąją minutę iš kėdžių žiūrovus pakėlė L. Pilibaitis, bet itin daug rungtynėse dirbusiam žaidėjui vėl nepasisekė. Žiūrovai jautė, kad saugas visas rungtynes balansavo ties įvarčio įmušimo riba ir vos jam palietus kamuolį, tribūnose kildavo emocijos.

Saugas jau per teisėjo pridėtą laiką turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet jo siųstas kamuolys rikošetuoja tarp vartininko ir virpsto. Dar vieną itin gerą progą turėjo ir Serge’as Nyuiadzis, tačiau ir jam pritrūko erdvės.

***

"Žalgiris" 1 - 1 "Klaipėdos granitas"
30' [0 - 1] E. Veliulis
41' [1 - 1] J. Wilkas


Geltonos kortelės: E. Valiulis (41 min.) T. Tomašauskas (44 min.) J. Morozas (48 min.); D. Šemberas (48 min.), L. Pilibaitis (67 min.), R. Radavičius (90+4 min.).

VMFD "Žalgiris": Armantas Vitkauskas, Deividas Šemberas, Georgas Freidgeimas, Ramūnas Radavičius, Artūras Žulpa, Jakubas Wilkas, Andro Švrljuga, Kristis Andreo (Eivinas Zagurskas 71 min.) , Serge’as Nyuiadzis, Linas Pilibaitis, Andrezinho (Andrius Velička 65 min.).

“Klaipėdos granitas": Paulius Pocius, Oleksandras Tarasenko, Olegas Dmytrenko, Ernestas Veliulis, Tomas Tamošauskas, George’as Alaverdašvilis (Robertas Vulpe 93 min.) , Dmitrijus Šiškinas, Tamazis Chargeišvilis, Artūras Kurbangalijevas (Michailas Zizelevas 46 min.), Zigmantas Jesipovas, Jevgenijus Morozas (Rokas Urbelis) .

...

Re: VIII (8) turas:

2014 Bal 16 12:01

„Žalgiris“ 1 : 1 „Granitas“

LINK: http://www.zalgiris-vilnius.lt/galleries/30/683.html" onclick="window.open(this.href);return false;

fotogalerija

Grįžti į