bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

VIII turas

2011 Geg 07 10:04

Sekmadienį dvikova su principiniais varžovais
Penktadienis, 06 Gegužė 2011 20:22
Parašė Linas Glodenis
http://www.fkmazeikiai.lt/index.php/nau ... s-varovais" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį gegužės 8 dieną, 12 valandą, futbolo klubas „Mažeikiai“ Gargžduose žais Lietuvos futbolo A lygos čempionato aštuntojo turo rungtynes su principiniais praėjusio sezono varžovais - Klaipėdos „Klaipėda“ ekipa. Banguotai rungtyniavę varžovai, per pirmas septynias rungtynes surinko du taškus – patirti penki pralaimėjimai, dvi rungtynės sužaistos lygiosiomis. Sezonas pradėtas pralaimėjimu „Šiauliams“ (0:1) po itin kovingų rungtynių. Rungtynės galėjo baigtis lygiosiomis, tačiau „Klaipėdos“ legionierius A. Tarlazis nerealizavo 11 m. baudinio. Po šių rungtynių sekė dar trys pralaimėjimai: Tauragės „Tauro”(1:2), Vilniaus „Žalgirio“(0:5) ir Marijampolės „Sūduvos“(0:2) ekipoms. Tačiau penktame A lygos ture, uostamiesčio atstovai pateikė staigmeną – pasiektos rezultatyvios lygiosios su šalies čempionais Panevėžio „Ekrano“ (2:2) ekipa, panevėžiečių negelbėjo net tai, kad nuo 25 min. „Klaipėdos“ futbolininkai žaidė dešimtyje. Po šios staigmenos sekė kita, tiesa ne tokia maloni uostamiesčio atstovams, svečiuose teko pripažinti triuškinantį Alytaus „Dainavos“ (1:5) pranašumą, o paskutinės rungtynės su FBK „Kaunu“ baigėsi taikiai (2:2)

„Mažeikiams“, „Klaipėdos“ klubas neblogai pažįstamas, 2009 metais teko kartu žaisti I lygoje (tuo metu klaipėdiečiai vadinosi „Glestum”), 2010 m. – A lygoje. 2009–aisiais I lygoje rungtyniavę klubai susitiko keturis kartus, dvi pergales šventė „Mažeikiai“ (1:0, 2:1), vieną „Klaipėda“ (3:2), vienos rungtynės baigėsi lygiosiomis (1:1). Po sezono „Mažeikiai“ liko trečioje, o „Klaipėda(Glestum)“ penktoje turnyrinės lentelės vietoje. Po šio sezono komandos kartu patraukė į A lygą. Debiutiniame A lygos sezone labiau pasisekė „Klaipėdai” – uostamiesčio ekipa užėmė 8, „Mažeikiai“ – 9 vietą. Šiame sezone abu klubai taip pat susitiko keturis kartus, tris kartus A lygos, kartą LFF taurės rungtynėse. Ekipos pasidalino po pergalę (1:0) ir (1:3), du kartus sužaista lygiosiomis (1:1) ir (2:2).

Po praėjusio sezono abiejų komandų sudėtys kardinaliai pasikeitė. „Klaipėdos“klubą paliko: Vytautas Birškys, Marius Papšys, Povilas Šarūnas, Liudvikas Valius, Tomas Adomauskas, Eimantas Rudavičius, Darius Tamašauskas, Gediminas Jackus, Edgaras Žalys, Gediminas Kruša, Anatolij Anisimenko, Vilius Bundulas, Ernestas Biskys, Vismantas Skersys, Giedrius Kožikis, Brunas Biskys ir komandos treneris – Rimantas Skersys.

„Klaipėdos“klubą papildė: Taciano Jean Tratch, Anastasios Zagkos, Armando Tarlazis Viera Dos Santos, Šarūnas Kazlauskas, Rolandas Slepakovas, Rokas Borusas, Robertas Kaminskas, Mohamed Keita, praėjusiame sezone „Mažeikiams“ atstovavęs Donatas Remėza ir treneris iš Brazilijos - Luis Antonio Ferreira.

Šiose rungtynėse, LFF drausmės komiteto sprendimu, varžovams negalės padėti abu komandos brazilai – Taciano Jean Tratch(dėl 4 geltonų kortelių šiame sezone) ir Armando Tarlazis Viera Dos Santos (dėl raudonos kortelės). Varžovams nepadės ir namų sienos, Klaipėdos centriniame stadione veja dar nepasiruošusi priimti futbolininkų, tad žaisti teks „Mažeikiams“ laimę nešančiuose Gargžduose.

Rezultatyviausias praėjusio turo A lygos žaidėjas S. Žigalov pagarbiai atsiliepė apie būsimą varžovą: FC „Klaipėda”- rimtas priešininkas, nors šiuo metu ir esantis žemiau nei mes turnyrinėje lentelėje. Draugiško ikisezoninio susitikimo metu, būsimi varžovai pademonstravo tikrai neblogą žaidimą, tačiau kaip ir kiekvienose rungtynėse, mes kovosime tik dėl pergalės!

Dubleriai: FK „Mažeikiai“ ir Klaipėdos „Klaipėda“ antrosios komandos susitiks pirmadienį, 18 valandą Mažeikių sporto centro stadiono atsarginėje aikštėje. Kviečiame visus futbolo pasiilgusius mažeikiškius atvykti ir sirgti už mūsų jaunąją pamainą, jiems tikrai reikia Jūsų palaikymo.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: VIII turas

2011 Geg 07 10:06

8 turas: atvažiuoja debiutantai
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 379-8turas" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį 17 valandą Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su A lygos debiutantais Alytaus "Dainava".

Varžovai. "Dainavos" vardas puikiai žinomas Lietuvos futbolo aistruoliams. Prieš daugiau nei dešimt metų tuometinėje Lietuvos aukščiausioje lygoje "Bangai" teko kovoti su tokio pavadinimo Alytaus komanda. Formaliai dabartinę "Dainavą" su ankstesniąja sieja tik pavadinimas. Naujasis klubas gimė sujungus dviejų Alytaus klubų - "Alyčio" ir "Vidzgirio" - pajėgas. Buvo nuspręsta, kad jungtinis klubas vadinsis "Alytus", tačiau Alytaus futbolo aistruolių atkaklumas privertė grįžti prie tradicinio alytiškiams "Dainavos" pavadinimo. Praėjusiais metais prizines vietas I lygoje iškovojusios Alytaus komandos ("Alytis" - 2-ą, "Vidzgiris" - 3-ą) į aukštesnę pakopą atėjo pasikliaudamos tais žaidėjais, kurie padėjo gerai rungtyniauti I lygoje. Vienintelis papildymas - puolėjas Arsenij Buinickij (25 metai). Beje, 2010 metais taip pat rungtyniavęs I lygoje (Jonavos "Lietavoje") bei atkreipęs Lietuvos rinktinės trenerių dėmesį (šiemet buvo kviečiamas į antrąją komandą). Garsiausias ir daugiausiai patirties sukaupęs "Dainavos" žaidėjas - saugas Eimantas Poderis (37 metai), rungtyniavęs Rusijoje, Izraelyje, ne viename Lietuvos klube ("Inkaras", "Žalgiris", "Kaunas", "Tauras") ir 22 kartus gynęs Lietuvos rinktinės garbę. Dauguma kitų Alytaus klubo žaidėjų rungtyniavo vietos komandose. Dalį jų Gargždų futbolo aistruoliai turėtų prisiminti iš 2006-2008 metų dvikovų su "Alyčiu" - vartininkas G.Štreimikis (34), gynėjai R.Padegimas (35), D.Cibulskas (22), saugai M.Biržinis (32), M.Šarkelis (24) ir V.Miknevičius (36), puolėjas S.Laibinis (38).

"Dainavą" treniruoja Virginijus Sinkevičius, ilgą laiką buvęs "Alyčio" antruoju treneriu, o po to, kai praėjusio sezono antroje pusėje alytiškių vyriausiasis treneris R.Grigaliūnas perėjo į "Mažeikius", tapęs pagrindiniu "Alyčio" strategu. 2011 metų sezoną "Dainava" pradėjo nesėkmingai. Jei pralaimėjimai, nors ir dideliu skirtumu, "Sūduvai" (1:6) ir "Ekranui" (0:3) galėtų būti įvardyti dėsningais, tai nesėkmė trečiojo turo dvikovoje su "Atlantu" (0:1) - jau rimta nesėkmė. Visgi alytiškių ji nepalaužė ir per kitus keturis turus jie surinko net 10 taškų, įveikę "Kauną" (1:0), "Mažeikius" (2:0) ir "Klaipėdą" (5:1) bei sužaidę be įvarčių su "Kruoja". "Dainavos" puolėjas A.Buinickij įrodinėja, kad neatsitiktinai buvo rezultatyviausiu I lygos žaidėju - po septynių rungtynių jo sąskaitoje 4 įvarčiai.

Tarpusavio dvikovos. Su naujuoju Alytaus klubu "Banga" susitiks pirmą kartą, tačiau su šio klubo pirmtakais mūsų komandai yra tekę ne kartą kovoti. "Banga" ir "Alytis" 2006-2008 metais rungtyniavo I lygoje ir iš viso sužaidė 8 tarpusavio susitikimus. Gargždiškiams nepavyko nei karto įveikti alytiškių - 4 susitikimai baigėsi taikiai, 4 kartus pajėgesnis buvo "Alytis" (įvarčiai 3:9). "Bangos" ir "Vidzgirio" tarpusavio susitikimų istorijoje yra vienintelis įrašas - 2007 metais LFF Taurės trečiajame etape gargždiškiai iškovojo pergalę (1:0) ir eliminavo alytiškius iš turnyro.

Tris sezonus (1998-1999, 1999, 2000) "Banga" aukščiausioje lygoje rungtyniavo kartu su ankstesniąja "Dainava". Be to, 1997-1998 metų LFF Taurės burtai buvo suvedę abi komandas šešioliktfinalyje (į aštuntfinalį iškopė alytiškiai - 2:2 ir 0:1). Per 10 tarpusavio susitikimų gargždiškiai pajėgesni buvo 2 kartus, 4 dvikovos baigėsi taikiai, o dar 4 kartus sėkmė lydėjo alytiškius (įvarčiai 9:11).

Dubleriai. Pirmadienį, gegužės 9 dieną, 17:00 Druskininkuose susitiks komandų antrosios sudėtys.

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: VIII turas

2011 Geg 07 14:12

Va kokį komentarą šiandien perskaičiau:
FK "Tauras" (už grašius)jau pardavė rungtynes "Sūduvai".
Tokios komandos daro gėda Lietuvos futbolui.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: VIII turas

2011 Geg 07 14:22

Va kokį komentarą šiandien perskaičiau:
FK "Tauras" (už grašius)jau pardavė rungtynes "Sūduvai".
Tokios komandos daro gėda Lietuvos futbolui.
Tu dar ką nors iš delfio pacituok, dar linksmiau bus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: VIII turas

2011 Geg 08 16:08

Triuškinanti "Žalgirio" pergalė
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n464.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus "Žalgirio" futbolininkai Lietuvos futbolo A lygos VIII turo rungtynėse savo aikštėje šventė įspūdingą pergalę prieš Klaipėdos "Atlantą". Žalgiriečiai net 8:1 sutriuškino varžovus. Tokio didelio rezultato dar niekada nebuvo užfiksuota šių komandų tarpusavio rungtynėse. Vilniečių komanda aikštėje pasirodė gana neįprastos sudėties. Nemažai žaidėjų dažniausia žaidžiančių pagrinde šį kartą ilsėjosi ant atsarginių suoliuko.

Pirmą kėlinį "Žalgirio" komanda atakavo nemažai, bet įmušė tik vieną įvartį. Du įvarčius į savo vartus įsimušė svečių gynėjai. 13 min. varžovų gynėjas "pataisęs" Edgaro Mastianicos smūgiuotą kamuolį įsimušė į savo komandos pirmąjį rungtynių įvartį. Antro įvarčio teko laukti ilgėliau. 34 min jį įmušė Aleksandras Kurnajevas. Dar po dviejų minučių varžovų gynėjas bandydamas nutraukti skersą perdavimą į "Atlanto" baudos aikštelę vėl įsimušė į savo vartus. Nuo gynėjo kojos kamuolys atsimušė į skersinį, nuo jo į dangą, vėl į skersinį, kol kirto "Atlanto" vartų liniją. 42 min. santykį sušvelnino bene aktyviausias svečių žaidėjas Žilvinas Kymantas, gavęs kamuolį tarp kelių "Žalgirio" gynėjų, bet sugebėjęs taikliai smūgiuoti. Pirmą kėlinį kelių labai gerų progų komandos ir nerealizavo. Tas pats Ž. Kymantas buvo išbėgęs prieš vieną "Žalgirio" vartininką Marių Rapalį. Vilnietis Deivydas matulevičius prieš klaipėdietį vartų sarga Domantą Čepą išbėgęs buvo du kartus.

Antrą kėlinį kone visos rimtos "Žalgirio" progos buvo išnaudotos. Ketvirtą įvartį Deivydas Matulevičius įmušė galingu smūgiu galva 55 min. Po minutės jis vėl pelnė įvartį, pabėgęs nuo gynėjų. Panašūs buvo šeštasis ir septintasis įvarčiai, įmušti gerai susižaidus D. Matulevičiui ir Nerijui Astrauskui. 74 min. Deivydas prasiveržęs dešiniuoju kraštu perdavė į baudos aikštelės centrą Nerijui ir pastarojo smūgis buvo taiklus. 81 min. skolą grąžino Nerijus iš dešiniojo krašto perdavęs kamuolį į smūgio poziciją Deivydui. Paskutinį įvartį įmušė Andrejus Nagumanovas, kai vienas prrasiveržęs į baudos aikštelę buvo taiklus. "Atlantas" turėjo gerą progą sušvelninti rezultatą turėjo 82 min. Teisėjui į "Žalgirio" vartus skyrus 11 m baudinį, jo neišnaudojo tas pats Ž. Kymantas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: VIII turas

2011 Geg 08 23:53

Įveiktas ir antrasis uostamiesčio klubas
http://www.fkmazeikiai.lt/index.php/nau ... omment2775" onclick="window.open(this.href);return false;
Sekmadienis, 08 Gegužė 2011 08:47
Parašė Linas Glodenis

Futbolo klubas „Mažeikiai“ švenčia trečią pergalę šiame A lygos sezone, šįkart rezultatu 4:2 (2:1) įveikti Klaipėdos „Klaipėda“ futbolininkai. Kaip ir praėjusio turo rungtynėse, mažeikiškiams ilgai įvarčio laukti nereikėjo. Pirmasis „Mažeikių“ gretose pasižymėjo mūsų komandos veteranas – Antanas Bulošas, jo įvartis išvedė „Mažeikius“ į priekį, tačiau persvaros ilgai išlaikyti nepavyko, šeimininkai ją lygina jau 32 minutę (kamuolys į vartus įėjo nuo mūsų komandos žaidėjo E. Užkuraičio). Vis dėl to kėlinį pavyksta baigti pakilia nata, 41 min. S. Žigalov tolimu smūgiu nuginkluoja „Klaipėdos“ vartininką ir gražina „Mažeikiams“ vieno įvarčio persvarą.

Antro kėlinio pradžia ne tokia sėkminga mūsų ekipai, 50 min. skiriamas baudos smūgis „Mažeikių“ baudos aikštelės prieigose, jį realizuoja Justas Vilavičius. Tai mūsų ekipai suveikia kaip šaltas dušas ir jau 51 min. Gintas Podelis išbėga vienas prieš varžovų vartininką, tačiau nesiryžta smūgiuoti, o bandant kamuolį perduoti komandos draugui įsiterpia „Klaipėdos“ gynėjai. Po trijų minučių jau S. Žigalov aplenkia paskutinį ginėją ir atsiduria vienas prieš varžovų vartininką, tačiau vienam iš „Klaipėdos” gynėjų pavyksta legionierių prisivyti ir jo smūgį blokuoti iš šono. Po šio smūgio keliamas kampinis, kurio vos neišnaudoja vienas iš mūsų žaidėjų, tačiau jo smūgį galva šeimininkams pavyksta atremti. Vis dėl to rezultatyviausiam mūsų ekipos žaidėjui S. Žigalov, pavyksta pasižymėti dar kartą ir smūgiu galva(63 min.) vėl išvesti „Mažeikius“ į priekį. O jau po minutės S. Žigalov iš krašto perduoda kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam G. Podeliui kuris pelno ketvirtą komandos įvartį. „Mažeikiai“ ir po šio įvarčio ginklų nesudeda 74 min. puikią progą pasižymėti turėjo S. Žigalov, o 84 min. V. Dovbiš, nors progų išnaudoti ir nepavyksta, mūsų ekipa vis tiek švenčia pergalę rezultatu 4:2. Primename, kad artimiausios rungtynės Mažeikiuose – jau ateinantį trečiadienį (gegužės 11d.) 18 valandą su Pakruojo „Kruojos“ ekipa. Ateikite palaikyti savo miesto komandos.
Klaipėda (Klaipėda) - Mažeikiai (Mažeikiai) 2:4 (1:2)
Teisėjas: J.Paškovskis (Vilnius), 200 žiūrovų
Įvarčiai: 32 min. E.Užkuraitis („Mažeikiai" į savo vartus), 50 min. J.Vilavičius („Klaipėda"); 14 min. A.Bulošas, 41 min. ir 63 min. S.Žygalov, 64 min. G.Podelis („Mažeikiai")
Įspėjimai: 30 min. J.Vilavičius, 63 min. M.Keita, 64 min. R.Slepakovas, 68 min. G.Zaniauskas, 89 min. M.Grigaravičius („Klaipėda"); 36 min. V.Dovbyš („Mažeikiai")

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: VIII turas

2011 Geg 08 23:56

Apmaudus pralaimėjimas
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... ga-dainava" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį Gargždų miesto stadione "Banga" susitiko su A lygos debiutantais Alytaus "Dainava". Deja, teko pripažinti varžovų pranašumą - 1:2.

Rungtynės. Pirmajame kėlinyje žiūrovai išvydo vienintelį smūgį į vartų plotą. Deja, tas smūgis buvo į "Bangos" vartus ir jis virto įvarčiu. 33 minutę gargždiškiai praleido varžovų reidą dešiniuoju kraštu ir po perdavimo į baudos aikštelę svečių kapitonas V.Miknevičius iš arti "sušaudė" I.Spiridonov ginamus vartus - 0:1. Jau įpusėjus pirmajam kėliniui A.Narbekovas koregavo ekipos žaidimą išleisdamas G.Kulbį, o po pertraukos pertvarkytas kairysis kraštas - vietoje M.Kazlausko aikštėje pasirodė M.Gudauskas, užėmęs kairiojo saugo poziciją. Permainos pagyvino "Bangos" žaidimą ir gargždiškiai ėmė vis rimčiau grasinti svečių vartams. 55 minutę A.Lipskis tolimu smūgiu iš dešiniojo krašto privertė paplušėti "Dainavos" vartų sargą, o 60 minutę, po A.Lipskio perdavimo jau iš kairiojo krašto G.Kulbis galva nukreipė kamuolį į vartus - 1:1. Po kelių minučių M.Gudauskas neišnaudojo puikios progos persverti rezultatą, o 70 minutę po M.Choruži tolimo smūgio svečius išgelbėjo vartininkas. Kai atrodė, kad "Bangos" atakų draskoma "Dainavos" gynyba neatlaikys, įvartis krito į mūsų vartus. I.Spiridonov į aikštės vidurį pasiųstą kamuolį perėmę alytiškiai dviem perdavimais sukūrė galimybę pasižymėti E.Poderiui. Svečių veteranas baudos aikštelėje suklaidino I.Zelmiką ir meistrišku smūgiu į viršutinį vartų kampą vėl išvedė į priekį lygos debiutantus - 1:2. "Bangos" bandymai bent atstatyti pusiausvyrą vos nesibaigė dar vienu įvarčiu į gargždiškių vartus - 81 minutę vienas prieš I.Spiridonov išbėgęs E.Poderis permetė kamuolį ne tik per "Bangos" vartininką, bet ir per vartus. Prieš pat finalinį teisėjo švilpuką mūsų komanda visgi turėjo galimybę išgelbėti bent tašką - po tolimo A.Lipskio perdavimo į baudos aikštelę I.Bagdonas smūgiu galva sukirto kamuolį į skersinį.

"Dainavos" vyr.treneris V.Sinkevičius džiaugėsi pergale: "Esu patenkintas. Pergalė prieš lygos senbuvius iškovota Gargžduose, kur niekam nėra lengva. Pergalė sunki, bet pelnyta. Ją lėmė visa komanda. Padėjo ir mūsų žaidėjų patirtis - įvarčius pelnė vyresni žaidėjai - V.Miknevičius ir E.Poderis. Pasiteisino pasirinkta taktika".

"Bangos" vyr.treneris A.Narbekovą nuvylė ne tik rezultatas, bet ir komandos žaidimas: "Pralaimėjimą lėmė vis tos pačios klaidos. Kai mes savo geriausioje rungtynių fazėje pradedame galvoti, kad viską galime. Žaidėme blogai, tačiau ir taip žaisdami turėjome galimybių išsiveržti į priekį. Kaip žaidėme - toks ir rezultatas. Kai viduryje neatiduodame perdavimo per penkis metrus, tai kitko negalime tikėtis".
"Bangos" sudėtis: I.Spiridonov, D.Padaigis, I.Zelmikas, M.Bitinas, M.Kazlauskas (46' M.Gudauskas), M.Kura, S.Tatiefang (29' G.Kulbis), R.Grudys, A.Lipskis, M.Choruži, G.Gailius (66' I.Bagdonas). Atsargoje liko: P.Pocius, G.Ratkus, I.Rodkin, K.Urbaitis.
Kita dvikova. Trečiadienį, gegužės 11 dieną, 18:30 Kaune "Banga" susitiks su Kauno FBK "Kaunu". O jau šeštadienį, gegužės 14 dieną, 17 valandą mūsų komandos laukia istorinis įvykis - pirmą kartą klubo istorijoje "Banga" rungtyniaus LFF Taurės finale. Varžovas - Panevėžio "Ekranas".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: VIII turas

2011 Geg 10 17:35

Momentas, kai buvo įmuštas ir neužskaitytas dėl nuošalės L.Rimavičiaus įvartis į Ekrano vartus. Padariau sulėtinimą ir rodyklėmis pažymėjau Rimavičių bei Ekrano gynėją, bei pratęsiau vartininko aikštelės liniją iki šoninės:


Grįžti į