Vilius Armalas

Moderatorius: Respublik

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Vilius Armalas

2019 Sau 09 15:32

2021/2022 AO Kavala (Graikija) Super League 2 - 18 rungtynių, 1 įvartis;

2020/2021Benfica U23 (Portugalija) Liga Revelação Sub23 -
2019/2020 Benfica U23 (Portugalija) Liga Revelação Sub23 -

Vilius Armalas
2000 07 21
Gynėjas

_____________________________________

FC Stumbras žaidėjas Vilius Armalas pasirašė 4,5 metų sutartį su Portugalijos klubu Sport Lisboa e Benfica
https://maisfutebol.iol.pt/mercado/tran ... 9Bk00TCRBg" onclick="window.open(this.href);return false;

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Jaunieji Lietuvos futbolo talentai užsienio akademijose

2019 Sau 09 15:49

Benfica b antroje lygoje žaidžia, tai jei ten gaus žaist tai bus labai neblogai...

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Jaunieji Lietuvos futbolo talentai užsienio akademijose

2019 Sau 09 15:50

nesitiki, bet ką gali žinot.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Jaunieji Lietuvos futbolo talentai užsienio akademijose

2019 Sau 10 10:41

V. ARMALAS IŠ „STUMBRO“ KELIASI Į GARSIĄJĄ LISABONOS „BENFICA“
http://fcstumbras.lt/v-armalas-is-stumb ... X-Xfyz802s" onclick="window.open(this.href);return false;

Kauno „Stumbro“ futbolo klube tris pastaruosius sezonus praleidęs saugo ir gynėjo pozicijose galintis rungtyniauti Vilius Armalas keliasi į Portugaliją. 18-metis lietuvis sukirto rankomis su garsiąją Lisabonos „Benfica“.

Pirmoje Lietuvos lygoje V. Armalas „Stumbro B“ sudėtyje debiutavo būdamas 16-os ir greitai įsitvirtino startinėje ekipos vienuolikėje. Praėjęs sezonas jam buvo dar įsimintinesnis – žaidėjas sulaukė savojo šanso debiutuoti A lygoje ir sezono pabaigoje dažnai rungtyniaudavo po 90 minučių.

Prieš kurį laiką V. Armalas buvo išvykęs į Portugaliją, kur dalyvavo tiek „Sporting“, tiek „Benfica“ treniruočių stovyklose. Vėliau Vilius savo galimybes demonstravo ir kitiems klubams Prancūzijoje ir Italijoje. Sparčiai tobulėjantis vaikinas ir dabar turėjo ne vieną pasiūlymą.

Su Lisabonos „Benfica“ Kauno „Stumbro“ auklėtinis pasirašė ilgalaikį 4,5 metų kontraktą.

„Padėjus parašą man kurį laiką buvo sunku suprasti, kas įvyko. Emocijos tik pačios geriausios. Turbūt tai kiekvieno jauno lietuvio svajonė. Gruodžio mėnesį savaitę laiko treniravausi su „Benfica“ jaunimo komandomis. Sužinojau, kad palikau gerą įspūdį, tačiau konkretaus pasiūlymo nebuvo. Po švenčių man pranešė, kad laukia grįžtančio ir nori, kad tapčiau pilnaverčiu šio nuostabaus klubo dalimi“, – įspūdžiais su fcstumbras.lt dalinosi V. Armalas.

Šiuo metu lietuvis treniruojasi su U-19 komanda, o kartais prisijungia ir prie U-23 ekipos.

„Lygis labai aukštas, o sąlygos – tobulos. Nieko daugiau negali norėti. Dėkoju „Stumbrui“, nes be šio klubo ir trenerių tikėjimo manimi nieko nebūtų. Noriu padėkoti kiekvienam treneriui ir žaidėjui, su kuriais teko kartu dirbti „Stumbre“. Visi prie to prisidėjo. Ypatingą ačiū sakau Mariano Barreto, visada jaučiau jo palaikymą. Esu laimingas ir dėkingas už visas pamokas ir aikštėje, ir už jos ribų“, – kalbėjo jis.

2017 m. vasarą kitą jauną „Stumbro“ lietuvį Naurį Petkevičių įsigijo Prancūzijos aukščiausios lygos „Lille“ klubas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: įvairūs

2019 Sau 13 13:00

Lietuvos futbolas turi naują viltį. 18-metis Vilius Armalas iš Kauno „Stumbro“ įšoko į Lisabonos „Benfica“ klubą, o Lietuvoje futbolininką treniravęs Mariano Barreto sako, kad apie geresnę karjeros stotelę neina net svajoti.
Lisabonoje nutūpusį 18-metį lydėjęs M.Barreto: „Tikiuosi, lietuviai supras, kas nutiko“
Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... tas&copied" onclick="window.open(this.href);return false;

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Vilius Armalas

2019 Vas 04 13:34

Legendiniame Portugalijos klube nutūpęs lietuvis: „Tai yra kosmosas“
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1096048" onclick="window.open(this.href);return false;

Treniruotės, maistas ir portugalų kalbos pamoka – tokia dažniausiai yra 18-mečio lietuvio Viliaus Armalo dienotvarkė Lisabonos „Benfica“ treniruočių bazėje. Jaunas futbolininkas dar tik apsipranta naujuose savo namuose, tačiau jau pajautė, ką reiškia Portugalijos futbolo mokykla.

„Benfica“ šiuo metu, pagal UEFA reitingus, yra geriausia Europos akademija. Jei jie ketveriems su puse metų pasikviečia lietuvį, tuo turėtų didžiuotis visa Lietuva. Tikiuosi, lietuviai supras, kas nutiko, ir pakeis požiūrį“, – 15min prieš keletą savaičių kalbėjo „Stumbro“ bendrasavininkas M.Barreto, prisidėjęs prie V.Armalo atvykimo į Lisaboną.

Kad lygis yra aukštas, byloja ir faktas, jog 18-mečio lietuvio interviu 15min turėjo palaiminti ir „Benfica“ atstovas.

Žinia, kad Kauno „Stumbre“ praėjusį sezoną žaidęs V.Armalas net ketveriems su puse metų nutūpė Lisabonoje, pasklido sausio 9-ąją.

Per beveik mėnesį vidurio gynėjo arba atraminio saugo pozicijose rungtyniaujantis lietuvis jau spėjo pasitreniruoti ir su „Benfica“ U-19, ir U-23, ir B komandomis.

Klubo bazėje V.Armalas gyvena, treniruojasi, mokosi portugalų kalbos. Kadangi kompleksas įrengtas už miesto ribų, vaikinas nėra dažnas Lisabonos lankytojas, bet pusės milijono gyventojų Portugalijos sostinę sako aplankyti jau spėjęs.

Apie pirmus įspūdžius, futbolą, gyvenimo sąlygas ir pokalbius apie lietuvišką futbolą – 15min pokalbis su Viliumi Armalu.

– Įsivaizduoju, kad turėtų būti lengvas šokas papulti iš lietuviškų sąlygų į portugališkas. Kas labiausiai nustebino? Ką ten turi tokio, ko Lietuvoje neįsivaizduotumėm?
– Visų pirma – visa infrastruktūra bazėje. Jei bazėje gyveni, tai reiškia, kad tame pačiame pastate yra ir rūbinė, ir tavo kambarys. Eiti net niekur nereikia. Visa diena būna užimta treniruotėmis, tad čia ir praleidi didžiąją dienos dalį. Tas ir yra kosmosas – infrastruktūra, kaip dirba visi dėl tavęs. Yra ne tik futbolo treneriai, bet ir kiti, kurie užsiima su tavimi ir padeda tobulėti tiek futbolo aikštėje, tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

– Kokie dar treneriai yra be pagrindinių?
– Yra pozicijų treneriai, tada yra fizinio pasirengimo treneriai ir komandos psichologas.

– Teko jau pasikalbėti su psichologu?
– Tiesiog pasveikino jis mane atvykusį, pasikalbam, kaip man sekasi įsilieti į komandą, o sekasi gerai.

– Tam, kad suprastumėme visos bazės dydį: kiek yra aikščių, kiek žmonių dar gyvena su tavimi?
– Gyvenamieji aukštai yra trys. Aikščių? Net sunku pasakyti. Natūralių gal 8, dirbtinų keletas. Ir dar planuojama plėstis.

– Jei kalbėtumėme apie tavo kelią iki „Benfica“ klubo. Koks jis buvo ir kada įvyko tas lūžis, leidęs šokti iki tokių galimybių?
– Jau 15-kos metų pradėjau treniruotis su „Stumbru“. Kadangi žaidžiau su jaunimo komandomis, nežaidžiau aukščiausiuose divizionuose, prireikė laiko ten įsilieti. Pradėjęs žaisti Pirmoje lygoje, apšilau kojas vyrų futbole, antrą sezoną jau ten jaučiausi kaip žaisdamas su sau lygiais varžovais. O daugiausiai pasitikėjimo atėjo tada, kai pradėjau žaisti A lygoje.

– Kuo Lisabonoje nustebino pats futbolas? Gal yra kažkokių niuansų, gal visi žaidžia vienoda schema?
– Taip, visos komandos stengiasi žaisti ta pačia schema. Visos treniruotės yra daug aktyvesnės, daug techniškesnės, dinamiškesnės. Galiu pasakyti, kad vien U-19 komandos lygis yra tikrai labai geras. Ši komanda žais jaunimo Čempionų lygoje.

– O kaip pačiam sekasi treniruotėse prisitaikyti prie stiliaus?
– Pirmos savaitės daugiausiai skirtos suprasti komandos schemas, pažinti žaidėjus. Kol kas tai sekasi gerai.

– Ko treneriai iš tavęs daugiausiai tikisi? Ką sako, kaip motyvuoja?
– Jie supranta, kad man dabar svarbiausia apsiprasti, suprasti, kaip viskas vyksta. Jie nekelia didelių planų, nes svarbiausia yra dabar susitvarkyti, o tada parodysiu, ką galiu.

– Minėjai, kad teko ir debiutuoti. Koks tas debiutas buvo?
– Nepasakysiu, kad man pačiam tos rungtynės buvo labai gero lygio, tačiau nebuvo ir labai blogos. Buvo jaudulio, tačiau gan pavyko jį sutramdyti. Trenerių nenuvyliau, bet pats savim labai nesidžiaugiu.

– Yra kažkokia jungtis tarp jaunimo ir pirmos komandos? Galbūt teko matyti pagrindinės komandos treniruotę, sutikti žaidėjus?
– Taip, pirma komanda irgi šitoj bazėj treniruojasi, tai tenka matyti. Kartais, jei sportavai su B komanda, tai galbūt tavo treniruotėje yra žaidėjas, neseniai sportavęs su pagrindine komanda.

– Jaučiasi lygių skirtumas?
– Galiu pasakyti, kad U-19 ir U-23 komandos yra panašaus lygio, tačiau B komanda… Jaučiasi, kad tai yra antras Portugalijos divizionas, o ir komanda ten pirmame penketuke. Ten jau geras lygis, aukštos klasės žaidėjai.

– O jei U-19 komandą įmestume į A lygą, kaip pačiam atrodo, kaip jai ten sektųsi?
– Labai sunku pasakyti, nes U-19 – jaunų žaidėjų komanda. Tačiau vietiniame fronte baigiasi reguliarus sezonas, tai Pietų divizione „Benfica“ komanda dar nėra nei kartą pralaimėjusi.

– Koks buvo Mariano Barreto vaidmuo procese, kai atsiradai „Benfica“ klube?
– Jis pranešė, kad turiu galimybę ten pasitreniruoti, parodyti, ką galiu. Po kiek laiko Mariano pasakė, kad jau yra galimybė ten ir pasilikti.

– M.Barreto minėjo, kad lietuviai turi didžiuotis tavo šituo žingsniu, nes tai nėra įprastinis atvejis. Gal galėtum paaiškinti, ką jis turėjo omenyje?
– Aš nenorėčiau sakyti, kad tai kažkuo skiriasi. Man tiesiog suteikta labai gera galimybė, aš turiu daryti viską, kad ja galėčiau pasinaudoti. Tikiuosi, kad čia yra mano ilgo profesionalaus futbolininko kelio pradžia.

– Galbūt teko su vietiniais kalbėtis apie Lietuvos futbolą? Ar jie yra girdėję apie Lietuvos komandas?
– Treneriai yra pasidomėję, iš kur aš atvykau. Kai kurie žino „Sūduvą“ arba „Žalgirį“, bet dažnai manęs klausia, ant kokių mes aikščių treniruojamės, tai atsakau, kad tokių sąlygų, kokios yra čia, Lietuvoje niekas neturi. Ir dar, kai pasakau, kas buvo mano treneris, tai visi jį žino. Ypač vyresni žmonės – treneriai ar personalo darbuotojai.

– Neminėjai dar vietiniams portugalams, kad ruoštųsi rungtynėms su Lietuvos rinktine?
– Aš jiems primenu, kad Lietuva ir Portugalija yra vienoje grupėje, bet jie tik nusijuokia ir pasako, kad mums nėra šansų (juokiasi).
Paskutinį kartą redagavo 1 Respublik. Iš viso redaguota 2021 kartus.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vilius Armalas

2019 Lie 25 16:29

Benfica B e Sunderland empatam a zero no Algarve
https://terceiroanel.blog/2019/07/18/be ... o-algarve/

Em preparação para a época 2019/20, o Benfica B enfrentou os ingleses do Sunderland no Estádio Municipal de Albufeira, no Algarve. O resultado do jogo-treino com a equipa da League One saldou-se num empate sem golos: 0-0.

Onze do Benfica B: Diogo Garrido; Luís Pinheiro, Vitali Lystcov, Pedro Álvaro, Frimpong, Diogo Mendes, Diogo Pinto, Nuno Santos, Vinícius Ferreira, Rodrigo Conceição e Pedro Henrique.

Suplentes: Dylan Silva (GR), Fábio Duarte (GR), Fábio Batista, Vilius Armalas, David Zec, Miguel Nóbrega, Sandro Cruz, Henrique Jocu, Vukotic, Saldanha, Kevin Csoboth, Luís Lopes, Vasco Paciência, Tiago Araújo e Jair Tavares.

O próximo jogo-treino da Equipa B está marcado para o dia 24 de julho, frente ao Vitória de Setúbal, à porta fechada no Caixa Futebol Campus.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vilius Armalas

2019 Rgp 07 11:53

Armalas žaidė už B komandą draugiškose, ir veliau žaidė už U23. Dabar lyg ir nežaidė nei už vieną paskutinėmis savaitėmis.

Tikriausiai, kad atstovaus u23 komandai. Portugalijoje yra u23 lyga
https://www.flashscore.pt/futebol/portu ... cao-sub23/

čia gal ir statistika bus pateikia
http://resultados.fpf.pt/Competition/De ... easonId=99

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vilius Armalas

2019 Rgp 26 14:52

Vilius Armalas gavo 90min sužaisti atkeltose u23 komandos rungtynėse.
Iškovota pergalė 2-1

http://resultados.fpf.pt/Match/GetMatch ... Id=1456468

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vilius Armalas

2019 Spa 29 20:00

iki šiandienos Benfica u23 sužaidė 12 rungtynių. Komanda yra antroje vietoje.

Armalas ant suolo rungtynes pradėjo 8 rungtynes ir kartą buvo išleistas po keitimo.
Dar tris rungtynes pradėjo startinėje sudėtyje.

Tai iš 12 rungtynių, dalyvavo 4 rungtynėse. Tai dar toli vadintis pagrindiniu u23 žaidėju, tai vadinasi dar toliau B komanda, o gal ir išvis nesišviečia.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vilius Armalas

2020 Rgs 13 10:18

Prasidėjo u23 čempionatas Portugalijoje. Armalas sezoną pradeda registruojamas rungtynėms, bet nepakyla nuo suolo.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vilius Armalas

2020 Rgs 15 09:38

V. Armalas: Apie sąlygas „Benficoje“ ir adaptaciją Portugalijoje

https://www.youtube.com/watch?v=mvcrl3W0SmY

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vilius Armalas

2021 Gru 14 11:46

Lisabonos „Benfica“ klubui vis dar priklauso Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipai paskolintas Vilius Armalas, bet jis prasibrauti į Čempionų lygos aštuntfinalį šiemet pasiekusios legendinės portugalų komandos sudėtį irgi šansų neturi.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vilius Armalas

2022 Sau 01 21:37

OFFICER: Vilius Armalas leaves Benfica for Greece
https://maisfutebol.iol.pt/mercado/kava ... a-a-grecia

Lithuanian Central has never played for the main team of the Reds

Vilius Armalas left Benfica for good and was announced as a reinforcement of Kavala, from the second division of Greece.

The 21-year-old Lithuanian centre-back arrived at Luz in 2018, from Stumbras, but only played for the reds' under-23 and junior teams, having last season been on loan to Hegelmann Litauen, from his country.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vilius Armalas

2022 Sau 01 23:08

Graikai rašo daugiametis kontraktas, TM - tik iki vasaros. Pamatysim kas užrašė netiesą.

Grįžti į