...

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Sau 30 12:03

Vila Nova Futebol Clube
19 val. ·

Já estão à venda os ingressos para o primeiro teste da equipe colorada visando a disputa da Divisão de Acesso do Goianão. O amistoso internacional contra o Zalgiris (Lituânia) será neste domingo (1/2), às 10h, no Oba.
O ingresso custa R$ 40,00, sendo que a meia entrada (R$20,00) é garantida para todos os torcedores que apresentarem duas apostas da Time Mania (na portaria do OBA) e também para estudantes e idosos.
Todos os sócios torcedores, dos planos Prata e Ouro, têm acesso garantido. Já para aqueles do plano Bronze é garantido 60% de desconto na compra antecipada. O amistoso será o terceiro confronto internacional na história do Vila Nova.
Confira os pontos de venda:
- Central de Atendimento Sócio Tigrão (Oba): sexta (das 9h às 12h e 14h às 19h) e sábado (das 9h às 14h);
- Lojas Flávio's (Centro, Vila Nova e Campinas): sexta-feira horário comercial, sendo que sábado a venda ocorre até às 14h.
http://www.vilanovafc.com.br" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

...

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 02 11:34

Vilniaus FK „Žalgiris“ 1 - 2 (1-1) Goianijos „Vila Nova“
„Onesio Brasileiro d Alvarenga“ stadionas,
2015 201 01, 14 valanda Lietuvos laiku


Įspėjimai: Egidijus Vaitkūnas (28‘ geltona kortelė), Paulius Janušauskas (86‘ geltona kortelė), Linas Pilibaitis (91‘ geltona kortelė)

Įvarčiai: 35‘ Frontini (11 metrų baudinys), 37‘ Vytautas Lukša, 58‘ Madson

Vilniaus „Žalgiris“:
Lukas Lidakevičius, Artakas Yedigaryanas (45‘ Georgas Freidgeimas), Egidijus Vaitkūnas, Algis Jankauskas (85‘ Paulius Janušauskas), Semiras Kerla (82‘ Mantas Fridrikas), Jurijus Kendišas, Jakubas Wilkas (45‘ Andro Švrljuga), Elivelto (72‘ Justas Lasickas), Vytautas Lukša, Linas Pilibaitis, Adi Rocha (67‘ Kristis Andreou)

...

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 02 11:37

SIRGALIŲ PALAIKOMI „VILA NOVA“ NUGALĖJO „ŽALGIRĮ“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n4481.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai pabaigė treniruočių turą Brazilijoje rungtynėmis su „Vila Nova“ komanda iš Goianijos ir turėjo pripažinti jų pranašumą rezultatu 2:1 (1:1)

Audringai beveik 4 tūkstančių vietinių sirgalių palaikomiems brazilams tai buvo pirmosios rungtynės klubo istorijoje su komanda iš užsienio.

Aktyviai pradėję pirmąjį kėlinį abiejų komandų futbolininkai turėjo savo progų pasižymėti, tačiau jų nepavykdavo išnaudoti. 35-ąją žaidimo minutę „Vila Nova“ atakos metu Samiras Kerla pargriovė priešininkų žaidėją savo baudos aikštėje ir teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Jį užtikrintai realizavo Frontini ir išvedė šeimininkus į priekį.

Ilgai jiems džiaugtis neteko, nes vos po dviejų minučių žalgiriečiai išlygino rezultatą. Dešiniuoju kraštu prasiveržęs Artakas Yedigaryanas pakėlė kamuolį Adi Rochai, tačiau šis atakos pabaigą patikėjo Vytautai Lukšai, kuris gražiu smūgiu atstatė pusiausvyrą tarp komandų.

Po išlyginamojo įvarčio atsigavę Lietuvos čempionai dar bandė surengti kelias pavojingas atakas, tačiau pirmasis kėlinys baigėsi švieslentėje degant lygiam rezultatui – 1:1.

Antrajame kėlinyje komandos ir toliau testavo priešininkų gynybą, o pirmiesiems ją pralaužti pavyko tigrais vadinamimes futbolininkams iš Brazilijos. 58-ąją minutę beveik prarastą kamuolį atsikovojęs Madson liko vienas prieš pirmą kartą pasiruošimo metu žaidusį Luką Lidakevičių ir jį nuginklavo, taip išvesdamas savo komandą į priekį.

Po praleisto įvarčio žalgiriečiai dar bandė išlyginti rezultatą, tačiau nesėkmingai: 27 laipsnių karštyje žaidę futbolininkai pradėjo justi nuovargį, o jų sukurtos atakos tikslo nepasiekė. Po net keturių pridėtų minučių teisėjo švilpukas paskelbė rungtynių pabaigą, o Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjai pralaimėjo rezultatu 2:1.

Tai buvo paskutinės lietuvių rungtynės Brazilijoje, po kurių vasario 3-ąją jie sugrįš į gimtinę. Čia futbolininkai ilgai neužsibus ir vasario 8-ąją išvyks į dar vieną treniruočių stovyklą Kipre.

...

Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 02 11:38

"Vila Nova" 2 : 1 "Žalgiris"
Goals | Brazil 2015

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Dzcp8nycVG8" onclick="window.open(this.href);return false;



...

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 02 11:40

"VILA NOVA" 2 : 1 "ŽALGIRIS"

FOTO: http://www.zalgiris-vilnius.lt/galleries/30/851.html" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 02 11:43

KĖLINIAI SKYRĖSI KAIP DU VANDENS LAŠAI
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... lasai.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį pasibaigė Vilniaus „Žalgirio“ turas po Braziliją, o paskutinėse rungtynėse jiems teko pripažinti „Vila Nova“ futbolininkų pranašumą rezultatu 2:1 (1:1)

Nors ir žalgiriečiams nepavyko nugalėti varžovų, kuriems tai buvo pirmosios rungtynės prieš užsienio klubą per visą istoriją, kapitonas Algis Jankauskas sakė, kad abu kėliniai skyrėsi kaip du vandens lašai.

„Priešininkai žaidė dvejomis sudėtimis: pirmame kėlinyje žaidė pagrindinė sudėtis, antrame buvo įleistas jaunimas. Manau, kad pirmajame kėlinyje mums geriau sekėsi gintis. Nors sukūrėme nereikalingą 11 metrų baudinį į savus vartus, daugiau priešininkai nebuvo nieko sukūrę. Todėl pirmą dalį vertinu pozityviai“, - sakė gynėjas.

Pasak žaidėjo, žalgiriečiams nepadėjo tai, kad buvo žaidžiama ryte, kai karštis būna pats intensyviausias.

„Antras kėlinys buvo sunkesnis. Tokiu laiku žaidžiant, kai yra labai karšta, iškart pajautėme nuovargį. Nuo to ir prasidėjo visos mūsų klaidos. Manau galėjome nepralaimėti ir bent jau lygiai sužaisti“, - po rungtynių pasakojo A. Jankauskas.

Šiomis rungtynėmis žalgiriečiai užbaigė treniruočių stovyklą Brazilijoje ir rengiasi keliauti į Lietuvą. Ten jie neužsibus ir ne už ilgo iškeliaus į dar vieną stovyklą Ayia Napa mieste, Kipre.

...

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 02 11:44

NORĖJO LINKSMESNĖS PABAIGOS
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... aigos.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pirmosiose savo rungtynėse prieš komandą iš užsienio „Vila Nova“ antrajame kėlinyje palaužė Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkus rezultatu 2:1 (1:1)

Šios rungtynės buvo paskutinės žalgiriečių ture po Braziliją, todėl vyriausiasis komandos treneris Valdas Dambrauskas po jų pasakojo, kad norėjo smagesnės pabaigos.

„ Aišku, rezultatas netenkina, norėjosi linksmiau pabaigti rungtynes, ypač atsižvelgiant į tai, kaip jos klostėsi. Bet draugiškos rungtynės nieko nelemia, jos yra tik pasiruošimas. Svarbiausia, kaip futbolininkai žaidžia ir pildo jiems pavestas užduotis. Jeigu mes toliau dirbsime pagal planą ir pagal tai, ką nuveikėme šios stovyklos metu, tada rezultatas tikrai matysis“, - sakė vilniečių komandos vedlys.

Nepaisant neigiamo rezultato, V. Dambrauskas išliko pozityvus.

„Tikėjomės gero turo ir jį turėjome. O kiekvienos rungtynės yra vertinamos individualiai, atsižvelgiant į tai, kaip gerėja žaidimas tų rungtynių metu. Net ir kontrolinės rungtynės turi tam tikrą svarbą, kadangi jų metu galima įvertinti žaidėjų pasirengimą“, - pasakojo pirmąją treniruočių stovyklą su Lietuvos čempionais užbaigęs treneris.

Kaip pagrindinę neigiamos rezultato priežastį strategas įvardino sudėtingas žaidimui sąlygas.

„Oro sąlygos buvo neįtikėtinos, nežinau, ar mūsų futbolininkams yra tekę žaisti tokiame dideliame karštyje. Buvo sunku vien sėdint žiūrėti ar kvėpuoti, o tokiu tempu žaisti visas 90 minučių buvo tikrai sudėtinga. Priešininkai, ypač pirmajame kėlinyje, parodė, kad yra techniška komanda.

Mes gynyboje nedarome kažkokių didelių klaidų, neprarandame iniciatyvos ir žaidžiame disciplinuotai. Tačiau kol kas viską nulemia individualios klaidos ir tai sąlygoja skirtingas žaidėjų pasiruošimo lygis. Vieni yra pradėję ruoštis vėliau, kiti kažkiek vėlavo dėl traumų, tačiau tai yra normalu“, - savo įžvalgomis dalinosi treneris.

Tiesa, V. Dambrauskas sugebėjo įžvelgti ir teigiamų dalykų: „Vėl sukūrėme aibę pavojingų momentų, o šiam komponentui paskutinę savaitę skyrėme daug laiko.
Reiškia šis dalykas jau yra atliekamas geriau, nei treniruočių pradžioje. Gaila, kad dėl individualių klaidų šiek tiek šlubuoja tų sukurtų progų realizacija.“

Trenerio nuomone, individualias klaidas sukelia skirtingas žaidėjų prisijungimas prie komandos ir neįgauta pilna sportinė forma.

„Elivelto praleido daug laiko treniruodamasis ne pilna jėga. Adi prisijungė prie mūsų vėliau, negu planuota. Vytautas Lukša irgi praleido šiek tiek laiko dėl traumos. Jakubas Wilkas irgi prisijungė viena savaite vėliau.

Dėl tokių dalykų ne visi žaidėjai yra tame pasiruošimo lygyje, kuriame norėtume, kad būtų. Bet palaipsniui jų forma ir susižaidimas gerėja, tai rezultatai matysis šiek tiek vėliau“, - žadėjo V. Dambrauskas.

Pasibaigus treniruočių stovyklai Brazilijoje žalgiriečių pasiruošimas sezonui nesustos: jau vasario 8-ąją jie išvyks į Kiprą, kur tęs pasirengimą kovoms A lygoje, LFF taurėje ir UEFA Čempionų lygos atrankoje.

...

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 02 11:47

VILA NOVA 2 - 1 FK ŽALGIRIS

NAUJIENOS GYVAI
http://www.zalgiris-vilnius.lt/rungtynes/376" onclick="window.open(this.href);return false;

Vienintelį žalgiriečių įvartį 37 minutę pelnė Vytautas Lukša

94' Teisėjas skelbia rungtynių pabaigą ir "Vila Nova" laimi rungtynes rezultatu 2:1
91' Linas Pilibaitis už varžovo pargriovimą užsidirba geltoną kortelę
89' 27 laipsnių karštyje žaidžiantiems futbolininkams teisėjas prideda keturias minutes
86' Įsibėgėjusį "Vola Nov" žaidėją griauna Janušauskas ir teisėjas į viršų kelia geltoną kortelę
84' Paulius Janušauskas keičia Algį Jankauską
82' Mantas Fridrikas pakeičia Samirą Kerlą
80' Priešininkų žaidėjas Everton apgauna žalgiriečių gynybą ir prasiveržia link vartų, tačiau jo nuo galinės linijos stipriai spirtas kamuolys skrieja į užribį
77' Kamuolį perėmęs Kendišas muša kamuolį į priekį Lukšai, šis gražiai išmaudo priešininkų gynėją, bet jo spyris tikslo nepasiekia, kamuolys skrenda virš vartų
75' Komandos apsikeičia keliomis atakomis, tačiau nei vienai ekipai nepavyksta jų užbaigti ir rezultatas išlieka toks pats - 2:1 pirmauja šeimininkai
71' Puikiai prasiveržęs Andreou uždirba kampinį, o prieš jį Lasickas pakeičia Elivelto
70' Lukša ir vėl kelia kamuolį link vartų, bet aukštai iššokęs Kerla kamuolio nepagauna ir išleidžia jį į užribį
69' Lukša kelia kamuolį, tačiau varžovai jį atmuša, o vėliau ir rasižengia
69' Skelbiama dar viena trumpa pertraukėlė atsigaivinimui, po kurios "Žalgirio" futbolininkai pradės ataką nuo kampinio gairelės
68' Kampinis šalia žalgiriečių vartų. Brazilai kelia kamuolį į baudos aikštę, tačiau jis tikslo nepasiekia
67' Kristis Andreou keičia rezultatyvų perdavimą atilkusį Adi Rochą
66' Po trumpos pauzės, kurios metu buvo teikiama medicininė pagalba šeimininkų žaidėjui, futbolininkai tęsia rungtynes
62' Po Elivelto perdavimo kamuolį gauna Kendišas ir smūgiuoja iš baudos aikštės prieigų, tačiau kamuolys skrieja virš vartų
60' Žalgiriečiai uždirba kampinį, tačiau Švrljugos keltas kamuolys komandos draugų nepasiekia. Brazilai iškart skuba į puolimą, bet "Žalgirio" gynyba šį kartą pavyzdingai apsigina
58' "Vila Nova" futbolininkai atsikovoja atrodo jau prarastą kamuolį ir kėlinio pradžioje pasirodęs Madson siunčia kamuolį į Lidakevičiaus ginamus vartus. 2:1 šeimininkų naudai
55' Audringai palaikomi sirgalių "Vila Nova" futbolininkai bando veržtis pro žalgiriečių gynybą, tačiau pameta kamuolį ir šis užrieda į užribį
52' Vaitkūnas greitai bėga link varžovų vartų ir spiria kamuolį į baudos aikštelę, perdavimą priima Elivelto. Gaila, bet jo smūgis lekia visai šalia vartų
51' Varžovai taip pat atsako pavojinga ataka, tačiau jų smūgiuojamas kamuolys lekia gerokai virš vartų ir nesukelia jokių sunkumų Lidakevičiui
50' Žalgiriečiai surengia pozicinę ataką, o jos smaigalyje atsiduria Pilibaitis, kuris gavęs šiek tiek erdvės iškart siunčia kamuolį į vartų pusę, tačiau varžovų vartininkas jį pagauna ir numalšina povojų
48' Komandoms apsikeitus keliomis atakomis, žalgiriečiai siunčia ilgą perdavimą Lukšai į kairį kraštą, o šis yra griaunamas, varžovas gauna geltoną kortelę
45' Švrljuga keičia Wilką, o Freidgeimas Yedigaryaną
45' Žaidėjai grįžta į aikštę ir prasideda antrasis rungtynių prieš "Vila Nova" futbolininkus kėlinys

45' Nespėjus žalgiriečiams pradėti atakos teisėjas skelbia pirmojo kėlinio pabaigą. Po pirmosios rungtynių dalies rezultatas lygus 1:1
44' Kėliniui artėjant prie pabaigos abi komandos šiek tiek sulėtino tempą. Nors ir apsikeitė keliomis atakomis link varžovų vartų, nė vienai nepavyko sukurti pavojingų situacijų
40' Žalgiriečiai perima iniciatyvą ir vėl atakuoja, Lukša pabando smūgiuoti į vartų pusę, tačiau priešininkai kamuolį blokuoja ir išmuša į užribį
37' Iš dešinio krašto Yedigaryanas siunčia kamuolį Adi Rochai, tačiau šis jį palieka Lukšai, kuris puikiu smūgiu lygina rezultatą - 1:1
35' Frontini tiksliai siunčia kamuolį į Lidakevičiaus ginamus vartus ir išveda savo komandą į priekį - 1:0 "Vila Nova" priekyje
34' "Vila Nova" prasiveržimo metu vienas iš žalgiriečių griauna varžovų futbolininką baudos aikštėje ir teisėjas nedvejodamas skiria baudinį
32' Žalgiriečiai surengia greitą kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs Adi Rocha lieka vienas prieš vartininką, tačiau jo spiriamą kamuolį blokuoja greitai pribėgęs vartininkas
30' Po netaiklaus varžovų smūgio kamuolys atsimuša į vieną iš žalgiriečių ir skrieja į užribį, teisėjas fiksuoja kampinį. Jį Lidakevičius lengvai pagauna
28' vaitkūnas stabdo varžovų kontrataką ir taip užsidirba pirmą įspėjimą rungtynių metu. Varžovai bando kelti kamuolį link Lidakevičiaus ginamų vartų, tačiau jis skrieja į užribį
25' Kampinis šalia priešininkų vartų. Žalgiriečiai kelia kamuolį link vartų, tačiau brazilai patikimai ginasi ir išmuša kamuolį toliau nuo pavojaus zonos
24' Gražiai įžaidęs kamuolį Yedigarianas siunčia kamuolį į dešinį kraštą Pilibaičiui, tačiau jo pažeme muštas kamuolys Adi Rochos nepasiekia
24' Rungtynės ir vėl tęsiasi, o "Vila Nova" futbolininkai rpradeda ataką
Skelbiama trumpa pertrauka, kurios metu žaidėjai gali atsigaivinti ir pailsėti nuo karščio
23' Šiais metais pirmą kartą pagrindinėje sudėtyje rungtynes pradėjęs Lidakevičius kol kas darbo daug neturi, jo saugomiems vartams varžovų atakos kol kas grėsmės nekelia
20' Perėmę kamuolį žalgiriečiai skuba į greitą puolimą, Lukša perduoda kamuolį Elivelto, o šis jį greitai siunčia į priekį bėgančiam Adi, tačiau šoninis teisėjas kelia vėliavėlę į viršų ir fiksuoja nuošalę
18' Komandos apsikeitė keliomis atakomis, tačiau dėl pavyzdingo gynėjų darbo pavojingų situacijų sukurti nepavyko
14' Kamuolį visgi atsikovoja Pilibaitis ir iš karto bando savo laimę tolimu smūgiu, kuris skrieja šalia vartų
13' Įsibėgėjusią Elivelto ataką varžovai stabdo pražanga. Iki vartų yra apie 30 metrų ir Lukša kelia kamuolį į baudos aikštę, tačiau tigrai jį išmuša
12' Yedigaryanas perduoda kamuolį Elivelto, kuris šį kartą atsiduria dešiniajame aikštės krašte ir bando kelti kamuolį link vartų, tačiau jo siųstas kamuolys yra greitai išmušamas ir pavojinga ataka nutraukiama
10' Kol kas abi komandos renkasi pozicinį žaidimą ir į puolimą neskuba, tačiau susirinkę sirgaliai karštai reaguoja į kiekvieną prisilietimą prie kamuolio
5' Pirmasis priešininkų smūgis į vartus. Surengę pozicinę ataką tigrais vadinami "Vila Nova" futbolininkai atranda spragą žalgiriečių gynyboje, tačiau jų smūgiuotas kamuolys skrieja šalia vartų
4' Elivelto ir vėl aštriai veržiasi kairiuoju aikštės kraštu, tačiau paskutinę akimirką sureagavę priešininkai išmuša kamuolį jam iš po kojų, o jis užrieda į užribį nuo Elivelto kojų
Šiandien Goianijos miesto Estadio Brasileiro de Alvarenga stadione susirinko apie 4 tūkstančiai vietinių sirgalių, kurie audringai palaiko savo komandą
1' Lukšos į baudos aikštę keltas kamuolys komandos draugų nepasiekia ir yra išmušamas į užribį
1' Kamuolį gavęs Elivelto staigiai veržiasi link varžovų vartų, tačiau yra griaunamas, teisėjas skiria baudos smūgį
Kamuolį išsisipiria varžovai ir pradeda pirmąją savo ataką

Teisėjas sušvilpia ir prasideda paskutiniosios žalgiriečių rungtynės didžiausioje Pietų Amerikos šalyje

Brazilų komandai tai bus pirmosios rungtynės su priešininkais iš kitos šalies per visą jų klubo istoriją

Pristatome startines komandų sudėtis

„Vila Nova“: Edson, Wanderson, Gustavo Bastos, Vitor, Francesco, Bade, Arthur, Dudu, Frontini, Diego Palhinha, Marcus Vinicius

Vilniaus „Žalgiris“: Lukas Lidakevičius, Artakas Yedigaryanas, Egidijus Vaitkūnas, Algis Jankauskas, Semiras Kerla, Jurijus Kendišas, Jakubas Wilkas, Elivelto, Vytautas Lukša, Linas Pilibaitis, Adi Rocha

...

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 02 12:17

ŽALGIRIS 3 - 2 BRASILIENSE
2015 01 30 20:00, BRAZILIJA


NAUJIENOS GYVAI
http://www.zalgiris-vilnius.lt/rungtynes/380" onclick="window.open(this.href);return false;

93' Rungtynės baigiasi žalgiriečių pergale rezultatu 3:2
93‘ Kamuolį baudos aikštėje atsikovoja Adi, tačiau uždelsęs smūgiuoti jis pataiko į vartininką. Vos po pusės minutės tas pats Adi baudos aikštelėje gavęs kamuolį iš Wilko persveria rezultatą žalgiriečių naudai. 3:2
91‘ Įvartį muša Lukša. Kamuolį jam gražiai į vidurį perdavė Skuratovičius, o vienam prieš vartininką likusiam Lukšai beliko tik pasiųsti jį į vartus. Rezultatas lygus 2:2
88‘ Perėję į greitą puolimą žalgiriečiai smūgiuoja kamuolį iš kairiojo krašto, bet varžovų vartininkas jį atmuša. Kamuolį pagauna Adi, tačiau jo paleistas smūgis atsitrenkia į viršutinę vartų konstrukciją ir į vartus neįkrenta
83‘ Už varžovo pargriovimą šalia aikštės vidurio linijos Korsakas yra baudžiamas geltona kortele. Priešininkų žaidėjui suteikiama medicininė pagalba
82‘ Dešiniajame krašte gavęs kamuolį Adi gražiai apsivaro varžovą, tačiau jo smūgiuotą kamuolį pagauna vartininkas
80‘ aikštėje neseniai pasirodę Adi uždirba dar vieną kampinį. Žalgiriečiai greitai įžaidžia kamuolį, tačiau jiems nepavyksta praeiti varžovų gynubos ir kamuolys prarandamas
78‘ Atgavę kamuolį Brasiliense futbolininkai lėtina žaidimo tempą . Visgi pasinaudoję žalgiriečių klaida jie susikuria sau erdvės baudos aikštės prieigose ir pabando savo laimę tolimu smūgiu, tačiau Klevinskas lengvai pagauna kamuolį
76' Vietoj Elivelto aikštėje pasirodo kitas puolėjas iš Brazilijos Adi Rocha
72‘ Žalgiriečiam prasižengus šalia savo baudos aikštės priešininkai smūgiuoja jį į tolimąjį kampą. Smūgį atremia Klevinskas. Atšokusį kamuolį pagauna brazilų puolėjas ir galva siunčia jį į tuščius vartus. 1:2
72‘ Vietoje Švrljugos aikštėje pasiroto Yedigaryanas
70‘ Švrljuga baudžiamas raudona kortele už ginčus su teisėjais. Incidentas prasidėjo tada, kai Elivelto buvo užskaitytas žaidimas ranka
69‘ Wilkas keičia Lasicką
66‘ Greitą varžovų išpuolį žalgiriečiai stabdo dar aikštės viduryje. Šie bando įžaisti kamuolį ir ilgu perdavimu oru siunčia jį į žalgiriečių baudos aikštę, kur Klevinskas nesutrinka ir greitai likviduoja kylantį pavojų
63‘ Iš užribio išmetęs kamuolį Korsakas jį perduoda Lukšai, kuris iškart jį siunčia į kitą aikštės pusę Lasickui. Šis atsilaisvinęs nuo priešininkų gynėjų gražiai perduoda įbėgančuam Švrljugai, tačiau jo smūgiuotą kamuolį sugauna vartininkas
61‘ Švrluga keičia Vaitkūną. Pastarajam tai buvo pirmosios rungtynės pasiruošimo sezonui metu
59‘ Kamuolį kelia Lukša, tačiau per stipriai ir jis užrieda už šoninės linijos. Žalgiriečiai kamuolį atsiima, tačiau priešininkai ir vėl jį numuša kuo toliau nuo savo vartų
58‘ Žalgiriečiai ir Brasiliense futbolininkai apsikeitė keliomis atakomis, tačiau nei vienai komandai nepavyko pasižymėti. Arti savo tikslo buvo brazilai, kai jų puolėjas išėjo vienas prieš mūsiškių vartus, tačiau laiku išbėgęs Klevinskas pagavo kamuolį
55‘ Dariaus Kazubovičiaus prasiveržimą varžovai stabdo pražangą. Greitai Lukšos įžaistą kamuolį pagauna Lasickas, prasiveržia kairiuoju kraštu, tačiau jo pažeme smūgiuotą kamuolį pagauna brazilų vartininkas
52‘ Kampinis šalia varžovų vartų. Prie kampinio gairelės stovi Lukša. Jo keltą kamuolį pagauna Kazubovičius ir smūgiuoja jį galva, tačiau kamuolys skrieja šalia vartų
50‘ Varžovai po pražangos netoli aikštės vidurio bando smūgiuoti į vartus, tačiau Freiddgeimas lengvai išmuša kamuolį iš pavojaus zonos. Kamuolys ir vėl žalgiriečių gretose
46‘ Romanovskį pakeitė Skuratovičius
45‘ Prasideda antrasis kėlinys. Jo pradžioje kamuolį kontroliuoja žalgiriečiai, o vos po minutės prie varžovų vartų griaunamas Korsakas. Lukšos smūgiuotas kamuolys atsitrenkia į gynybinę žaidėjų sieną ir pavojinga ataka nutraukiama

45‘ Kėlinys baigiasi esant lygiam rezultatui – 1:1. Vienintelį mūsiškių įvartį 20-ą minutę pelnė Vytautas Lukša, kai pataisęs Korsako smūgį įmušė įvartį nuo viršutinio skersinio. 31 minutę po skirto 11 metrų baudinio "Brasiliense" futbolininkai
42‘ aikštės viduryje griaunamas Romanovskis. Žalgiriečiai greitai įžaidžia kamuolį, tačiau vienas prieš vartininką likęs Kazubovičius muša jį tiesiai į vartininką
40‘ Kampinis šalia žalgiriečių vartų. Priešininkai kelia kamuolį į baudos aikštę, tačiau Freidgeimas ginasi patikimai ir išmuša kamuolį toliau. Priešininkai dar sugeba jį perimti, tačiau vėl pakeltas kamuolys link vartų pusės yra išspiriamas į užribį
36‘ Lasickas perduoda kamuolį Elivelto į kairįjį kraštą, šis gražiai apgauna priešininkų gynėją ir atsiduria baudos aikštelėje, tačiau jos perduotą kamuolį žalgiriečiai siunčia virš vartų
33‘ Gražiai dešiniuoju kraštu prasiveržęs Lukša siunčia kamuolį į baudos aikštelę, ten kamuolį priima Kazubovičius, tačiau jo smūgį blokuija gynėjai, atšokusį kamuolį ir dar nenusileidusį ant žemės laisvas smūgiuoja Elivelto, tačiau smūgis nėra stiprus ir
31‘ Mantui Fridrikui baudos aikštelėje pargriovus priešininką skiriamas 11 metrų baudinys. Tiksliai atlikę smūgį varžovai lygina rezultatą – 1:1
29‘ Kazubovičius keičia Kristį Andreou
24‘ Perėję į dar vieną greitą ataką Elivelto ir Andreou gražiai pasuojasi kamuolį, vienas išvsiveržęs Elivelto yra stabdomas netoli baudos aikštelės prieigų. Baudos smūgį atlieka Lukša, tačiau jo spirtas kamuolys skrieja gerokai virš vartų
21‘ Romanvoskis perduoda kamuolį Korsakui į dešinį aikštės kampą, tačiau šio smūgiuotas kamuolys pataiko į priešininkų žaidėją. Kamuolį sustabdęs Lukša iškart siunčia jį į vartų pusę ir įmuša įvartį nuo viršutinės vartų skersinės dalies. "Žalgiris&qu
17‘ Žalgiriečiai persivaro kamuolį į varžovų aikštės pusę, Elivelto perduoda kamuolį Janušauskui, šis jį siunčia į kairįjį kraštą, tačiau ten greitai įbėgusiam Korsakui nepavyksta pakelti kamuolio į baudos aikštelę ir išleidžia jį į užribį
14‘ Brasiliense pradeda pozicinę ataką, kamuolys gražiai įmetamas į dešinį kraštą, tačiau čia du mūsų gynėjus apgavęs ir atsilaisvinęs žaidėjas siunčia kamuolį už galinės aikštės linijos, nesukeldamas jokio pavojaus Klevinskui
12‘ Savo aikštės pusėje atsikovoję kamuolį žalgiriečiai greitai pereina į puolimą, varžovą apsivaręs Elivelto kamuolį pasuoja Andreou, tačiau šiam nepavyksa atlikti tikslaus smūgio ir jis nesukelia grėsmės varžovų vartininkui
8‘ Priešininkai perėję į greitą ataką puikiai smūgiuoja kamuolį į tolimąjį vartų kampą, tačiau Klevinskas laiku sureaguoja į smūgį ir jį atremia
7‘ Pirmasis kampinis prie „Brasiliense“ vartų. Kamuolį kelia Lukša. Kamuolys išmušamas atgal jam, bet tuo priešininkų problemos nesibaigia. Žalgiriečiai surengia kelias atakas iš eilės, tačiau pralaužti priešininkų gynybos nepavyksta
4‘ Justa Lasickas sustabdo įsibėgėjusį varžovų žaidėją, jie ruošiasi baudos smūgiui. Kamuolys keliamas į baudos aikštelę, tačiau vėl išmušamas toli nuo vartų. Žalgiriečiai pereina į greitą kontrataką, tačiau Krisčio Andreou kamuolys nepasiekia ir ataka nu
3‘ Varžovai dešiniajame mūsų aikštės krašte atliko baudos smūgį, tačiau link vartų keltas kamuolys buvo išmuštas

Startinė žalgiriečių sudėtis:
Saulius Klevinskas, Egidijus Vaitkūnas, Georgas Freidgeimas, Mantas Fridrikas,Aldas Korsakas, Danielis Romanovskis, Algis janušauskas, Elivelto, Justas Lasickas, Vytautas Lukša, Kristis Andreou


Sveiki visi, Serejao stadione prasideda rungtynės tarp Vilniaus "Žalgirio" ir "Brasiliense" komandų

...

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 02 16:06

Niekada su užsienio klubu nežaidęs brazilų „Vila Nova“ nugalėjo „Žalgirį“ 2:1

http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... 2200?cf=vl" onclick="window.open(this.href);return false;

- VILA NOVA prarado savo nekaltybę su ŽALGIRIU.. :mrgreen:

...

Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 06 13:25

"Žalgirio" turnė po Braziliją - Lietuvos futbolo istorija
http://www.zalgiris-vilnius.lt/video/29141.html" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Vas 06 14:25

Neįkainojama Braziliška patirtis
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... irtis.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nepamirštamos žalgiriečių kelionės po Pietų Ameriką įvykių apžvalga

Trečiadienį, vasario 3 dieną, vos prieš vidurnaktį Vilniaus „Žalgirio“ vyrai vėl pajuto lietuvišką šaltuką. Jie vėl atsidūrė ten, kur prieš dvi savaites pradėjo nepamirštamą, daug patirties bei įspūdžių suteikusią kelionę – Vilniaus Tarptautiniame oro uoste. Tuomet, sausio 16 dieną, jie daugiau nei po 16 valandų kelionės nusileido Brazilijos sostinėje, kur pradėjo treniruočių stovyklą bei dalyvavo šešių komandų „Granada Cup“ turnyre.

Svetingas sutikimas

Žalgiriečius puikiai pasitiko renginio organizatoriai – jie papuošė autobusą Vilniaus „Žalgirio“ bei „Granada Cup“ turnyro logotipais bei pasirūpino, jog žaliai balti saugiai pasiektų viešbutį. Mantas Kuklys tuomet atviravo, kad mintys apie stovyklą sukosi jau labai seniai, nes treniruotis šioje futbolo šalyje kiekvienam futbolininkui reiškia ypač daug. Aišku, buvo ir baimių, ypač dėl karščio, nes net naktį oro temperatūra Brazilijos sostinėje siekė daugiau nei 25 laipsnius karščio. Kolegai antrino vartininkas Saulius Klevinskas, kuris buvo patenkintas viskuo, išskyrus karštį. Bet, žinoma, tai vis geriau nei šąlant. Gynėjas Georgas Freidgeimas akcentavo būtent nuovargį, nes po tokios ilgos kelionės sunku ne tik atsigauti kirtus keturias laiko juostas, bet būtina ir tinkamai aklimatizuotis. Tai iškart ir buvo daroma, - pirmoji treniruotė vyko visiškai nesiliečiant prie kamuolio: „Po kelionės turi suaktyvėti kraujo apytaka, reikia pramankštinti raumenis - toks įvadinės treniruotės tikslas. Dabar komanda ilsisi ir ruošiasi artėjančioms rungtynėms. Treneris šį rytą akcentavo, kad čia atvažiavome ne ilsėtis, o reprezentuoti Lietuvą ir „Žalgirį“.“

Sunki pradžia

Pirmas blynas kiek prisvilo – sausio 17 dienos rungtynės su „Gama“ ekipa baigėsi jų naudai – 2:0. Aktyviai rungtyniavę Vilniaus ekipos futbolininkai dar nebuvo tinkamai atsigavę po kelionės, o į rungtynes vežantis autobusas 31 tūkstantį žmonių talpinantį „Estadio Berezzao“ stadioną pasiekė likus vos 25 minutėms iki jų pradžios. Tiesa, komandos vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas buvo itin pozityvus: „Nenoriu, kad tai skambėtų kaip pasiteisinimas, bet toks rezultatas būdingas pirmoms rungtynėms. Komanda dar tik pradedama lipdyti, žaidėjai kartu treniruojasi nepilnas dvi savaites. Dar prisidėjo ilga kelionė, karštis, neįprasta aplinka. <...> Darbas dar tik prasideda, matome kryptį, kur ir ką turime padaryti. Analizuosime žaidimą, kad tokių klaidų daugiau nebekartotume.“

Tokiu pat rezultatu baigėsi ir antrosios „Granada Cup“ rungtynės. Sausio 20 dieną tame pačiame „Estadio Bezerrao“ stadione žaidę vilniečiai 2:0 nusileido Brazilijos aukščiausiajai lygai atstovaujančiai „Goias“ ekipai. Tiesa, šios dvi rungtynės ypač skyrėsi, nes „Žalgiris“ ne tik aktyviau pradėjo rungtynes, bet ir kontroliavo rungtynių eigą bei neleido priešininkų komandai sukurti pavojingų progų. „Įvarčiai krito prieš įvykių eigą. Mes gerai pradėjome antrąjį kėlinį, turėjome neblogų progų, kelias standartines situacijas, viena iš jų galėjo baigtis mūsų įvarčiu. Po to padarėme porą klaidų, prasižengėme, o priešininkai labai gerai realizavo baudos smūgį. Vėliau sekė dar viena klaida gynyboje ir praleidome antrą įvartį. Tačiau lyginant su pirmomis rungtynėmis, šiandien buvo žengtas didelis žingsnis į priekį“, - skirtumus tarp abiejų varžybų įžvelgė V. Dambrauskas.

Kai nevyksta varžybos

Be turnyro rungtynių ir treniruočių, žalgiriečiai puikiai išnaudojo savo laiką šioje ypač svetingoje ir futbolą mylinčioje šalyje. Kitą dieną po antrųjų turnyro varžybų komandos nariai apsilankė taurės rungtynėse Rio de Žaneiro „Flamengo“ (Brazilija) ir Donecko „Shakhtar“ (Ukraina) komandų. Permaininga kova beveik 70 tūkstančių žmonių talpinančiame nacionaliniame Brazilijos stadione „Mane Garrincha“ baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Beje, šiame stadione vyko brazilams liūdnai pasibaigusios 2014 metų Pasaulio futbolo čempionato rungtynės dėl trečiosios vietos – 3:0 pralaimėta Olandijos vienuolikei. V. Dambraukas ypač akcentavo rungtynių svarbą jauniesiems komandos žaidėjams, kuriems šis mačas buvo puikiausia patirtis.

Be to, tą pačią dieną žalgiriečius vėl nustebino organizatoriai – juos aplankė Brazilijos futbolo legenda Arturas Antunes Coimbra, geriau žinomas kaip Zico, o fanų dažnai vadinamas „Baltuoju Pele“. Didžiąją savo karjeros dalį jis praleido „Flamengo“ klube, o Anglijoje leidžiamo „World Soccer“ („Pasaulio futbolas“ – liet.) 1981 ir 1983 metais buvo išrinktas metų žaidėju. Viešbutyje apsilankęs garsusis futbolininkas mielai bendravo su žaidėjais ir linkėjo jiems sėkmės ateinančiose rungtynėse. „Organizatoriai tikrai pasistengė ir padarė malonią staigmeną. Zico yra legenda, jį visi žino. Labai maloniai pabendravome, pajuokavome, jis yra šiltas žmogus“, - susitikimo įspūdžiais dalinosi Lietuvos čempionų komandos sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.
Susitikimai tuo nesibaigė ir jau pirmadienį žalgiriečius aplankė Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius ir Lietuvos Respublikos generalinė konsulė Brazilijoje Laura Guobužaitė, kurie panoro susitikti tik išgirdę apie Lietuvos čempionų vizitą. Komanda mielai bendravo su svečias ir išgirdo kiek netikėtą pasiūlymą – L. Guobužaitė siūlė atvykti ir kitąmet, bet ne į Brazilijos sostinę, o San Paulą, kur yra žymiai gausesnė lietuvių bendruomenė.

Draugiškų rungtynių maratonas

Trečiadienį Vilniaus „Žalgiris“ baigė viešnagę Brazilijos sostinėje ir persikėlė į Recifės miestą. Nors skrydis buvo atidėtas ir nukeltas į vakarą, Atlanto vandenyno pakrantėje įsikūrusį miestą sostinės komanda pasiekė tik gerokai po vidurnakčio, tačiau jau kitą rytą buvo surengta treniruotė. Tiesa, kiek neįprasta, nes žaidėjai treniravosi ne ant vejos, o smėlio. Tai taip pat buvo puiki pramoga smalsiems vietiniams gyventojams, kurie draugiškai bendravo su futbolininkais.

Sausio 22 dieną, šeštadienį buvo surengta treniruotė ir 60 tūkstančių vietų „Arruda“ stadione, kur tos pačios dienos vakare sužaistos pirmos draugiškos rungtynės su vietos „Santa Cruz“ komanda. Jai tai buvo pirmos rungtynės prieš užsienio klubą po penkiolikos metų pertraukos. Rungtynes aktyviau pradėjo žalgiriečiai ir išsiveržė į priekį jau 9-ąją minutę, kai baudos aikštelėje buvo pargriautas Seržas Nyuiadzi. Teisėjo skirtą 11 metrų baudinį šaltakraujiškai realizavo Adi Rochai. Daugiau nei penkių tūkstančių futbolo aistruolių palaikomi „Santa Cruz“ žaidėjai iš visų jėgų stengėsi išlyginti rezultatą ir savo tikslą pasiekė pirmojo kėlinio pabaigoje. Antrajame kėlinyje rezultatas nepasikeitė, tačiau nebuvo apsieita be nuostolių – 62-ąją rungtynių minutę antrąja geltona kortele buvo nubaustas Jurijus Kendišas. Dar vienas žaidėjas iš aikštės buvo išvarytas 92-ąją žaidimo minutę – po keitimo aikštėje pasirodžiusiam ir teisėjo sprendimu per grubiai varžovą sustabdžiusiam Pauliui Janušauskai buvo parodyta tiesioginė raudona kortelė.

Pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui komandos nežaidė pratęsimo ir iš karto stojo prie 11 metrų žymos, kur sėkmė lydėjo žaliai baltus. Nors pirmasis smūgis ir buvo nesėkmingas, kai Adi Rocha pataikė į vartų virpstą, tačiau situaciją išgelbėjo paskutiniojo priešininko smūgio trajektoriją atspėjęs Saulius. Įtemptą baudinių seriją užbaigė tas pats Adi Rocha šįkart užtikrintai realizavęs progą – 11:10. Tai buvo ne tik pirmoji Vilniaus ekipos pergalė šiemet, bet ir pirmasis trofėjus – jiems įteikta vietinio kompozitoriaus Chico vardo taurė.

Vienas naudingiausių dvikovos žaidėjų Seržo Nyuiadzi teigė, kad komanda tobulėja ypač greitai: „Neleidome priešininkams atakuoti iš lengvų padėčių, nedarėme tiek daug klaidų, kaip praeitose rungtynėse su „Gama“ ar „Goias“ klubais.“ Komandos treneris apgailestavo tik dėl prarastos iniciatyvos, tačiau džiaugėsi komandos tobulėjimu ir šaltakraujiškumu 11 metrų baudinių serijoje.

Sausio 30 dieną 35 000 vietų Tagvatingos miesto stadione Vilniaus „Žalgiris“ futbolininkai susitiko su Brazilijos sostinės „Brasiliense“ klubu ir pridėto laiko metu išplėšė dramatišką pergalę rezultatu 3:2 (1:1). Pirmasis įvartis į varžovų vartus krito 21-ąją minutę, kai po atmušto Aldo Korsako bandymo atšokusį kamuolį į vartus nukreipė Vytautas Lukša. Tačiau vos už 10 minučių buvo užfiksuota abejotina Manto Fridriko pražanga baudos aikštelėje. Paskirtą 11 metrų baudinį priešininkai realizavo be klaidų. Antrajame kėlinyje dėl ginčų su teisėju iš aikštės 70-ąją minutę išvytas Andro Švrljuga, o vos po dviejų minučių Sauliui Klevinskui antrą kartą teko traukti kamuolį iš vartų tinklo.

Nors ir žaisdami dešimtyje, „Žalgirio“ žaidėjai parodė savo charakterį: 91-ąją minutę antrą kartą pasižymėjo V. Lukša, o dar po dviejų minučių, kilus nemažam chaosui prie „Brasiliense“ vartų Adi Rocha išplėšė įspūdingą pergalę rezultatu 3:2. Komandos vairininkas V. Dambrauskas ypač džiaugėsi rungtynių metu išpildytais jo paliepimais ir parodytu užsispyrimu bei čempioniška dvasia.

Paskutinės kelionės rungtynės buvo sužaistos mažyčiame „Onesio Brasileiro de Alvarenga“ stadione su Goianijos „Vila Nova“ klubu. 35-ąją žaidimo minutę Samiras Kerla pargriovė priešininkų žaidėją savo baudos aikštėje ir teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Jį užtikrintai realizavo Frontini ir išvedė šeimininkus į priekį. Tačiau žalgiriečiai vos už dviejų minučių išlygino rezultatą, kai gražiu smūgiu pasižymėjo Vytautas Lukša. Antrajame kėlinyje į aikštę buvo išleistas jaunimas, tačiau jis puikiai įsiliejo į rungtynių eigą vis testavo priešininkų gynybą. Tačiau „Vila Nova“ sėkmė lydėjo labiau – 58-ąją minutę Madson nuginklavo pirmą kartą pasiruošimo metu žaidusį Luką Lidakevičių. „Žalgiris“ dar bandė išlyginti rezultatą, tačiau jų pastangos buvo bevaisės – 2:1.

Šiuo netikėtu pralaimėjimu baigėsi Lietuvos čempionų dviejų savaičių kelionė po Braziliją, tačiau ne pasiruošimas sezonui – jau vasario 8-ąją jie išvyks į Kiprą, kur tęs pasirengimą kovoms A lygoje, LFF taurėje ir UEFA Čempionų lygos atrankoje.

haus
Pranešimai: 385
Užsiregistravo: 2014 Vas 28 00:02
Palaikoma komanda: Utenis, Žalgiris

Re: Vilniaus FK Žalgirio turas 2015 į Braziliją

2015 Gru 03 23:14

Keliones minusas tai bloga vadyba.
Nerado transporto nukeliauti i Brazilijos pietine dali..
O pietiniai ju labai laukė..
Caxias do Sul "Juventude" žaliai balti norėjo juos palaikyti tribunuose prieš Caxias. 8-)

https://www.youtube.com/watch?v=UWCXfdZAHy4" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=_i76fnUpfEU" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaip Storas sako su kokiom ten kaimo komandom iš Seria C žaidė. Netgi nežaidė..
Kita futbolo kultura, ir išvis kitas suprattimas apie futbola.

Grįžti į