Vits Rimkus

Moderatorius: Kalinauskas

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Vits Rimkus

2010 Vas 18 20:01

Paveikslėlis
http://www.fkekranas.lt/index.php?lang= ... 5&tid=2077

Šiandien šalies čempionas Panevėžio "Ekranas" sustiprino puolėjų grandį. Savo ateitį su "Ekranu" susiejo patyręs lietuvių kilmės puolėjas iš Latvijos Vits Rimkus, kuris pasirašė vienerių metų sutartį.

37-erių metų futbolininkas didžiąją karjeros dalį praleido Latvijoje, atstovaudamas "DAG Riga", "Amstrig Riga", "Skonto", FK "Valmiera", FK "Ventspils" ekipoms. Pastarajame klube puolėjas per 209 žaistas rungtynes pelnė net 136 įvarčius ir du metus iš eilės (2007 ir 2008) buvo rezultatyviausias Latvijos čempionato žaidėjas.

V.Rimkus taip pat rungtyniavo FC Winterthur (Šveicarija), Vokietijos klubuose FC "Nuremberg", FC "Erzgebirge Aue" bei ir Rusijoje FC "Rostov" klube.

"Ekrano" naujokas 73 kartus atstovavo Latvijos nacionlinei rinktinei, pelnė 11 įvarčių bei kartu rungtyniavo Europos futbolo čempionate Portugalijoje 2004-aisiais.

Puolėjas iš kaimyninės Latvijos pasidalino mintimis su www.fkekranas.lt kodėl pasirinko čempionų klubą.

- Kodėl pasirinkote Panevėžio "Ekrano" komandą?

- Panevėžio ekipa yra labai pajėgi, todėl nebuvo sunku apsispręsti. Taip pat viliojo galimybė išmėginti jėgas UEFA Čempionų lygos varžybose, bei noras tapti A lygos čempionu. Visos šios priežastys nulėmė, kad esu čia.

- Ar turėjote daugiau pasiūlymų iš kitų komandų?

- Taip, neslėpsiu, buvo dar keletas pasiūlymų iš kitų klubų, tačiau konkrečių komandų nenorėčiau vardinti, nes jau esu "Ekrano" žaidėjas ir kiti variantai jau užmiršti.

- Kaip manai ar daug laiko reikės, kad priprasti prie naujos vietos, naujos komandos, naujo žaidybinio stiliaus?

- "Ekrano" komanda bus nauja vieta, nauji žaidėjai, tačiau man jau nebe 15 metų, kad jaudinčiausi naujoje ekipoje ir prireiktų keletą mėnesių įsivažiavimui. Su komandos draugais greitai surasime bendrą kalbą.

- Ko tikiesi iš ateinančio sezono "Ekrane?

- Iš naujo sezono tikiuosi tiktai geriausių akimirkų. Su "Ekrano" komanda viliuosi apginti Lietuvos čempionų titulą, tapti rezultatyviausiu A lygos žaidėju, bei gerai pasirodyti UEFA Čempionų lygoje.

- Ką norėtum palinkėti ateinantį sezoną "Ekrano" sirgaliams?

- Norėčiau, kad panevėžiečiai aktyviai palaikytų savo miesto komandą, susirinktų pilnas stadionas, o mes jiems atsidėkosime gražiu žaidimu.

Grįžti į