...

Re: Vladimiras Romanovas

2014 Lap 17 12:13

V. Romanovo schemos: milijonai per sūnų, mamą ir net buvusią žmoną
Šarūnas Černiauskas, 2014 m. lapkričio 17 d. 10:52

Rusijoje besislapstantis Vladimiras Romanovas turi daugiau negu rimtas priežastis nekelti kojos į Lietuvą. Aiškėja, kaip buvęs Ūkio banko savininkas, pasitelkdamas aibę ofšorinių kompanijų ir artimiausius giminaičius, nuo valstybės galimai nusuko ne vieną milijoną.
DELFI žiniomis, V. Romanovo schemose figūravo ne tik bankininkui įprastos mokesčių rojuose registruotos kompanijos, bet ir kone visa jo šeima, įskaitant netgi buvusią žmoną. Taip, buvusią. Pasirodo, oficialiai su savo sutuoktine V. Romanovas yra seniai išsiskyręs.

Tiesiog genialios investicijos
Įsigyji akcijas už keliasdešimt ar porą šimtų tūkstančių litų, parduoti – už kelis milijonus. Taip galima būtų apibūdinti V. Romanovo sandorių esmę. DELFI žiniomis, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) užtiko ne vieną ir ne du atvejus, kai Rusijoje besislapstantis bankininkas iš tokių sandorių tiesiog pasakiškai uždirbo.

Tiesa, labai dažnai šiuose sandoriuose figūravo V. Romanovo artimieji. Lyg tyčia, jie staiga gaudavo dideles pinigų sumas, kurios iš jų sąskaitų žaibiškai keliaudavo į ekscentriško verslininko sąskaitą Ūkio banke.
Vienas milijonas, du milijonai, beveik devyni milijonai litų – sėkmingas V. Romanovo investicijas būtų galima vardinti ilgai. O ne mažesnį įspūdį palieka pinigai, kuriais žaidė bankininko artimieji.

Atsipirko iš didžiosios raidės

Kaune registruota bendrovė „Domus Altera“ nėra sėkmės istorija. Šiemet kovą jai iškelta bankroto byla, prieš porą mėnesių priimta jos likvidavimo sutartis. Tačiau prekyba jos akcijomis V. Romanovui netgi labai atsipirko.
DELFI turimais duomenimis, V. Romanovas šios įmonės akcijas supirko 2005 m. Akcijos Ūkio banko veidui kainavo 18 tūkst. litų, o įgytas turtas sudarė apie 10 proc. „Domus Altera“ akcijų. Po šešerių metų „Domus Altera“ akcijos turėjo naują šeimininką – Ūkio banko investicinę grupę (ŪBIG). Ji pinigų V. Romanovui tikrai nepagailėjo. DELFI žiniomis, prieš trejus metus, 2011 m. rudenį, ŪBIG tą patį kiekį akcijų iš V. Romanovo perėmė už maždaug 8,7 mln. Lt. Akcijas bankininkas ŪBIG pardavė maždaug 480 kartų brangiau, nei pirko.
Įspūdingas sandoris prisidėjo prie ŪBIG kapitalo padidinimo. DELFI žiniomis, ŪBIG įsiskolinimas už „Domus Altera“ akcijas buvo įskaitytas, padengiant didžiąją dalį sumos, kurią V. Romanovas turėjo sumokėti už 2011 m. rudenį įgytas naujos emisijos ŪBIG akcijas.

Ne sūnus, o svajonė

Kai V. Romanovas su savo įsteigta Lietuvos žmonių partija 2012 m. kandidatavo į Seimą, visą Lietuvą pribloškė Ūkio banko imperijos vadovo sandoriai, kuriuos jis, kaip kandidatas rinkimuose, privalėjo deklaruoti viešai. Tada paaiškėjo, kad bankininkas įsigudrino per vieną dieną gauti apie 220 mln. Lt dovanų – visa tai įvyko 2012 m. sausio 4 d.
Kiek vėliau pasirodė pranešimų, kad dosnusis V. Romanovo rėmėjas – jo sūnus Romanas Romanovas. Dabar aiškėja, kad milijoninės sūnaus dovanos tėvui buvo savotiška šeimos tradicija.
Štai 2011 m. rupjūtį R. Romanovas savo tėvui pervedė daugiau nei 8 mln. litų. Be to, po kelių dienų tėvas ir sūnus pasirašė dovanojimo sutartį, pagal kurią R. Romanovas V. Romanovą atleido nuo prievolės padengti 9 mln. Lt įsiskolinimą.
Iš kur pas V. Romanovo sūnų, niekada nešmėžavusį verslo padangėje, tokie pinigai? Pasirodo, ir jam turtus sukrovė neregėtai sėkminga prekyba „Domus Altera“ akcijomis. DELFI žiniomis, R. Romanovas apie 10 proc. įmonės akcijų 2005 m. įgijo iš ofšorinės kompanijos „Alliance Invest LLC“, už jas sumokėdamas maždaug 270 tūkst. Lt. 2011 m. liepą, prieš minėtus sandorius su tėvu, tą patį kiekį akcijų R. Romanovas perleido Lietuvoje registruotai įmonei „Bioportus“. Tik už maždaug 30 kartų didesnę sumą – gerokai daugiau nei 8 mln. Lt.

Aukso verta motina

Pavydėtinais turtais disponavo ir V. Romanovo motina Zinaida Romanova. 2010 m. pavasarį motina sūnui pervedė apie 10 mln. litų, nurodydama, kad taip grąžina 2006 m. paimtą paskolą. Iš kur garbaus amžiaus moteris gavo tokius turtus? Pasirodo, iš Bosnijos ir Hercegovinos. Tiksliau, iš ten veikusio V. Romanovo „Balkan Investment Bank“.
Per šį banką 2010 m. vasarį į Z. Romanovos sąskaitą pinigai plaukė iš ofšorinės kompanijos „Intertrade LLC“. Ir suma kur kas didesnė nei ta, kurią motina pervedė sūnui. DELFI žiniomis, „Intertrade LLC“ Z. Romanovai atseikėjo net 24 mln. litų, oficialiai nurodant, kad taip V. Romanovo motinai suteikiama paskola.
Z. Romanovai mirus, jos turtas ir prievolės paskirstytos paveldėtojams. DELFI žiniomis, VMI specialistams mįslę užminė bankininko motinos testamentas – jame jokios prievolės, susijusios su 24 mln. Lt skola „Intertrade LLC“, nebuvo.

Gyveno su buvusia žmona?

Svetlana Romanova ir dabar pristatinėjama kaip buvusio bankininko žmona. Tačiau DELFI žiniomis, oficialiai jų santuoka yra nutraukta dar sovietmečiu, prieš daugiau kaip tris dešimtmečius.
DELFI žiniomis, 2010 m. S. Romanova į buvusio vyro sąskaitą pervedė beveik 2 mln. litų. Mokėjimo paskirtis, kaip jau turbūt galima nuspėti, buvo „paskolos grąžinimas“.
O paskola grąžinta iš tą pačią dieną gautos paskolos. Jos davėjas – R. Romanovas. O jo pinigai ir vėl pačiu laiku atplaukė iš sėkmingos prekybos akcijomis.
DELFI duomenimis, paskolai reikalingą sumą R. Romanovas gavo tą pačią dieną, pinigus pervedė bendrovė „Aloja“, iš bankininko sūnaus už atitinkamą sumą perėmusi bendrovės „Energolinija“ akcijas. O čia susidaro labai įdomus uždaras ratas.
„Energolinijos“ vertybinius popierius R. Romanovas 2006 m. įgijo iš ofšorinės kompanijos „Impexnet LTD“, sumokėdamas 670 tūkst. Lt. O šiam sandoriui V. Romanovo sūnus panaudojo pinigus, gautus iš bendrovės „Asocijuoto turto valdymas“ už parduotas jau minėtos bendrovės „Aloja“ akcijas.

Įtaria milijoninę aferą

Ir dar pora įspūdingų sandorių. Tiesa, be giminių pagalbos.
2007 m. V. Romanovas susijusiai įmonei „Asocijuoto turto valdymas“ pardavė kiek mažiau nei 10 proc. bendrovės „Energolinija“ akcijų. Ir čia kartojasi jau girdėta istorija.
2005 m. „Energolinijos“ akcijas V. Romanovas įgijo iš ofšorinės įmonės „Energostock LLC“, už jas sumokėdamas varganą 55 tūkst. litų sumą. Vos po dvejų metų „Asocijuoto turto valdymas“ bankininkui už tuos pačius vertybinius popierius paklojo apie 1,2 mln. Lt.
Panašią sumą V. Romanovas 2011 m. gavo iš Kaune registruotos kompanijos „Prime Field Holding“ už bendrovės „Pramprojektas“ akcijas. Tą patį kiekį akcijų V. Romanovas 2006 m. įgijo už maždaug tris kartus menkesnę sumą.
DELFI žiniomis, VMI nustatė, kad akcijų pirkimo-pardavimo sandoriais bei pinigų kelionėmis tarp savo ir artimų asmenų sąskaitų V. Romanovas galimai mulkino valstybę ir landžiojo pro mokestinių įstatymų spragas.
Kad VMI narsto V. Romanovą – jokia paslaptis. VMI interneto svetainėje buvo viešai skelbiamas raginimas bankininkui prisistatyti pas mokesčių inspektorius. Suprantama, Rusijoje tūnantis V. Romanovas į VMI neatvyko. Mokesčių inspekcija nesileidžia į kalbas apie tai, ką rado V. Romanovo verslo voratinklyje, tačiau patvirtina turinti buvusiam bankininkui didžiulių pretenzijų.
„VMI gali patvirtinti, kad Vilniaus apskrities VMI baigė tyrimą dėl jūsų minimo asmens ir sprendimu patvirtino papildomai į biudžetą sumokėti 7,5 mln. litų gyventojų pajamų mokesčio, privalomojo sveikatos draudimo įmokų, taip pat baudų ir delspinigių.
Mokesčių mokėtojas per įstatymų nustatytus terminus ir tvarka neapskundė mokesčių administratoriaus veiksmų ir sprendimo, todėl sprendimas yra įsiteisėjęs. VMI pažymi, kad visa informacija gali būti perduota teisėsaugos institucijoms, todėl plačiau tyrimo metu nustatytų pažeidimų nekomentuoja. Taip pat informuojame, kad baigtas tyrimas dėl Ūkio banko, kuriam papildomai priskaičiuota 2 mln. litų mokėtinų mokesčių“, - teigiama DELFI pateiktame VMI komentare.


http://www.delfi.lt/verslas/verslas/v-r ... z3JJrHyljW" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Vladimiras Romanovas

2017 Kov 03 13:41

Lietuvos - Rusijos magnatas, arba kaip V.Romanovas škotus apgaudinėjo
Futbolininko istorija

Vladimiras Romanovas - apie šį žmogų žino turbūt kiekvienas nors kiek sportu besidomintis Lietuvos pilietis. Buvęs FBK "Kaunas", Edinburgo "Hearts" futbolo ekipų bei Kauno "Žalgirio" krepšinio klubo savininkas yra bene ryškiausia ir charizmatiškiausia asmenybė Lietuvos futbolo istorijoje. Nuo 2004-ujų metų Škotijos gigantą "Hearts" valdęs Lietuvos - Rusijos magnatas škotus maitino pažadais - 2005 metais buvo kalbų apie galimą triumfą net pačioje UEFA Čempionų lygoje. Žinoma, tai buvo tik utopija, o galiausiai, "Hearts" žlugo ir pasitraukė iš Škotijos "Premiership" pirmenybių. Apie 69-erių metų verslininko valdymą ir darbo metodus istorijų gausu, tačiau naujausia istorija su žiniasklaida pasidalino Edinburgo klube 2010-2012 metais rungtyniavęs puolėjas Stephenas Elliotas. "Komandos draugai mane įspėjo, kad netikėti pono Romanovo apsilankymai treniruotėse yra įprasti. Jis mėgo akis į akį pasikalbėti su futbolininkais, juos pamokyti. Tokiuose susitikimuose visa komanda sėdėdavo rūbinėje ir laukdavo, kad kol vadovas kartu su visa savo šutve įeis. Prisiminus tai, darosi juokinga",- pirmaisiais prisiminimais iš "Hearts" klubo dalijosi airis. "Įėjęs į rūbinę ponas Romanovas energingai paspausdavo visų rankas ir atsistodavo į rūbinės vidurį bei pradėdavo kalbėti maišyta rusų - lietuvių kalba, o jo bendražygiai stovėdavo už jo. Jo "tobulas" vertėjas buvo Sergėjus Fedotovas. V.Romanovas labai daug kalbėdavo, o po kiekvieno jo sakinio Sergėjus mums viską išversdavo. Pasak jo, klubo savininkas mus gyrė: "esu patenkintas jumis ir jūsų atsidavimu bei kova dėl aukščiausių vietų ir jei jūs toliau kovosite dėl pirmų dviejų pozicijų - būsite apdovanoti". Pasak Sergėjaus, V.Romanovas taip pat sakė, kad "didžiuojasi mūsų nepralaimėtų rungtynių serija". Viskas skambėjo labai gražiai ir jei atvirai - tada pagalvojau, kad tie vyrukai nėra tokie blogi, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio",- toliau prisiminimus dėstė dabar jau 33-ejų metų futbolininkas. "Tiesa, viskas pasikeitė, kad jie paliko rūbinę, o joje likęs komandos kapitonas Marius Žaliūkas, kuris puikiai suprato V.Romanovo žodžius, mums išvertė ir pasakė, ką iš tikro apie mus galvojo savininkas. Marius teigė, kad vietoje visų tų gražių žodžių, kuriuos "išvertė" Sergėjus, V.Romanovas išvadino mus nevykėlių gauja, kuri susimovė rungtynėse su "Celtic". Taip pat, V.Romanovas iš tikro sakė, kad nesiruošia sumokėti mums visų bonusų už jau minėtą nepralaimėtų rungtynių seriją. Jis buvo labai nepatenkintas tuo pralaimėjimu. Iš pradžių dėl to stebėjausi, tačiau laikui bėgant supratau, kad tai šiame klube yra įprasta",- pasakojimą užbaigė patyręs puolėjas.

Visą straipsnį galite rasti http://www.futbolas.lt/naujiena/400348/ ... pgaudinejo" onclick="window.open(this.href);return false;

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Interviu

2019 Gru 26 13:07

V. Romanovas papasakojo, kaip gydė E. Jankausko prostatą ir koks kvailys yra V. Ivanauskas
https://www.lrytas.lt/sportas/startai/2 ... -13023336/

– Volgogrado „Rotor“ klubo savininkas Goriunovas yra sakęs, kad futbole prarado 50 milijonų dolerių. „Rostov“ komndos šeimininkas Savidis paskaičiavo tiksliau – futbolui išleido 42 milijonus, – „Sport Express“ tęsė pokalbį su V.Romanovu.
– Aš Edinburge trečiaisiais metais viską susigrąžinau ir pradėjau uždirbti. Apie milijoną-pusantro gryno pelno. Dar man davė žemės sklypų – planavau pastatyti ištisą kvartalą su gyvenamaisiais namais ir didžiuliu prekybos centru. Būčiau atidaręs banką, jau turėjau licenciją. Miesto centre! Škotijoje būčiau uždirbęs dar 150 milijonų svarų.

– O jūs tuo pat metu kariavote su visu futbolo pasauliu.
– Spauda viską sugadino!

– Kaip?
– Pradėjau su Murdochu (Rupertas Murdochas – vienas didžiausių pasaulio žiniasklaidos magnatų – Red.) kariauti… Visa spauda po juo. Galiausiai Murdochas pasakė: „Viskas, daugiau nieko apie Romanovą nerašom. Taip tik reklamą jam darome“.

O manęs nebuvo dėl ko pričiupti – ir rezultatai normalūs, ir jaunimas žaidžia. Iki manęs „Hearts“ rungtynių lankomumas buvo 40 proc.. Tapo – 100! Maži klubai pamatė – pradėjo statytis stadionus. Visa tai vadino „Romanovo revoliucija“.

– Buvo dvi istorijos. Jūs asmeniškai niorėjote pasirodyti aikštėje „Kauno“ sudėtyje mače su „Sampdoria“, o paskui – „Hearts“ rungtynėse su „Barcelona“.
– Vha-cha... Ne su „Sampdoria“!

– Tai kas buvo?
– Žadžiame su „Motherwell“ klubu – maniškiams parodo tris raudonas korteles. Atrodo, du ar trys 11 metrų baudiniai. Sakau: „Vaikinai, va čia tai lygis. Jei vieną parodytų, būčiau nutylėjęs. Bet dabar nepraeis! Pats eisiu žaisti, tegul jiems būna gėda“. Įtraukiau save į „Kauno“ paraišką, federacijoje sakau – forminkite mano perėjimą į Škotiją.. Reikia juk oficialiai būti paraiškoje. Žinote, kokie teisėjai Škotijoje?

– Kokie?
– Tu netapsi teiėsju, jei nesi „Celtic“ arba „Rangers“ fanas. Patys sako: „Mus užmuš. Mes vergai“. Bet dabar surengė revoliuciją, tapo kiek labiau nepriklausomi nuo federacijos.

– Vadinasi, prieš „Sampdoria“ žaisti nesirengėte?
– Prie ko čia „Samdoria“? (atsidūsta). „Hearts“ – taip, norėjau. Dar ir savo vaikus ketinau leisti į aikštę. Jie norėjo vietoj mačo surengti spektaklį – būčiau jiems padėjęs. Būčiau visus sugėdinęs.

– Nemėginote „rusiškai“ išsiaiškinti su tokiais teisėjais?
– Sykį mūsų rūbinė buvo greta teisėjų – o jie kažką pokštavo. Aš ūmus, kaip trenkiau į duris – o jos pasirodė kartoninės! Išvirto.

– O toliau?
– „Sveiki“ – sakau. Dabar, galvoju, duos man 100 tūkstančių svarų baudą. Teisėjai sėdi sustingę. Dreba. Taip tylėdami ir prasėdėjo visą pertrauką. O aš tarpduryje prastovėjau 15 minučių.

– Kam?
– Jei mano komanda būtų juos pamačiusi – tikrai būtų sumušusi. Jie nė žodžio apie mane neparašė! Viską sukramtė!

– Kaip sužaidėte prieš „Barcelona“?
– Tokios kautynės gavosi! Skambinu treneriui Korobočkai: „Tolia, kairysis gynėjas viskas, prisivalgė. Žiūrėk, kaip per jį eina. Tuoj arba išvarys iš aikštės, arba baudinį duos. Keisk!“

– Nepaklausė?
– Kas buvo „Barcelona“ saugas?

– Ronaldinho?
– Ronaldinho irgi buvo, bet ten kitas. Pats geriausias pasaulio futbolininkas, dešimtas numeris! Negi neprisimeni? Toks tu ir sporto korespondentas...

– Messi dar nebuvo.
– Eto'o arba Deco! Nors baudinį uždirbo Ronaldinho. Pats užšoko ant to gynėjo, o teisėjas – škotas. Aš jam priešas, okupantas. Tari tik ir laukė momento. Opa – baudinys! Pralaimėjome 1:3.

– Geriausias draugas, kurį jums dovanojo futbolas?
– Iš žaidėjų – Jankauskas. – Jis geras. Kaip Dziuba, tik triskart gudresnis.

– Triskart?!
– Gerai, dukart. Jaučia, kada ant jo užšoks iš už nugaros – ranką ištiesia ir gynėjas atšoka. Galva žaidė kaip dievas.

Bet atėjo pas mane surūgęs: „Viskas, negaliu treniruotis. Kažkas su sveikata, su žmona problemos“. O aš su legendiniu chirurgu Brėdikiu valandų valandas kalbėdavausi apie mediciną. Išsiskirti negalėdavome! Unikalus senukas! Tad Jankauskui sakau – pažiūrime diagnostiką. Garantuoju, po to žaisi dar geriau negu anksčiau.

– Ką taip?
– Aš jau suvokiau – reikalas prostatoje. Chirurgas pažiūrėjo – ir tikrai: „Vaikine, tau problemos su prostata“. O tai futbole 70 procentų! Duodu jam paprasčiausias tabletes: 'Edgarai, pagerk“. Jis netiki, nenoriai paėmė. Po savaitės skambina: „Pasiruošęs sudaryti kontraktą“ – „Bėgioji?“ – „Dar ir kaip!“

Žaidė pas mane 'Hearts“ trejus metus, paskui dar į „Cosmos“ Amerikoje perėjo. Štai ką reiškia diagnozė!

– Kiek naujienų. Futbolininkams tokia svarbi prostata?
– Tai toks dalykas, kuris į viską skleidžia nuodus. Ypač į pečių ir alkūnių sąnarius. Ten, kur limfa. Jei turi ten problemą – dėl nesveikos prostatos paaštrės, taps dešimt kartų didesne.

– Niekada nebūčiau pagalvojęs.
– Aš į žaidėją pažiūriu – kažką jaučiu. Sakiau – domiuosi medicina. Man užtenka žvilgtelėti į žmogų. Labai domėjausi psichologija ir medicina. Į jus pažiūrėjęs galiu kai ką pasakyti apie fizinę būklę.

Taip ir su futbolininkais. Iškart matau galimybes. Tarsi žirgą pirktum. Jauti, tavo žirgas, ar ne. Jei nesugebi rasi bendraminčio, tada futbole bėra ko gaudyti. Už nugaros visi taip prikalbės, kad klubas subyrės. O agentai išsitampys.

– Jūs „Hearts“ treneriu buvo paėmę ir Eduardą Malofejevą (iš Baltarusijos kilęs treneris – Red.).
– Malofejevas – garsi asmenybė... Vienas minusas – nekalba angliškai.

– Man atrodė, kad jis turi kitą minusą.
– Tik atėjo į „Hearts“ – iškart pradėjo eilėraščius deklamuoti. Visi stovi ir juokiasi. O jis emocijoms pasiduoda, naktimis nemiega! Bet ten Vania prigadino reikalų.

– Kas per Vania?
– Valdas Ivanauskas! Keistuolis. Kvailių kvailys! Visiškas! „Aiškinu jam: „Atėjo Malofejevas, jis profesionalas, padėk jam, tau gi pačiam paskui viskas pravers“. Aš pats būčiau užsirašinėjęs, ką Malofejevas sako. Nors jis senas, bet Ivanauską būtų visko išmokęs. Su tokiu bagažu būtų pr pasaulį ėjęs.

– Ivanauskas pats treniravo „Hearts“?
– Jis kaip treneris – nulis. Aš ir sudėtį jam parinkdavau, ir keitimus dariau. Vos netapome čempionais. Tik teisėjau sutrukdė. Imu Malofejevą, Ivanauskui sakau: „Mokykis iš senio!“ O tas pradėjo jį pašiepinėti. Komanda tai pajuto – ir viskas!

– Kaip pašiepdavo?
– Smulkmenose. Na, išversk tą eilėraštį, velniai nematė. Du žodžiai – negi sunku? Malofejevas jau įsijautęs į vaidmenį, negali kitaip! Žiūriu – verčia kažką juokeliais, ironizuoja apie senuką. O komanda iš paskos. Viskas, autoritetas žlugo. Nieko nebus! Kvaily tu, sakau. Vos muštynės nekilo. O Malofejevas užgėrė, nutrūko. Kaip man buvo gaila... O ką padarysi?

– Nebūtų Ivanausko – viskas būtų buvę kitaip?
– Šimtu procentu!

– Geriausias klubo valdytojas, kokį tik esate sutikęs?
– Aš.

– Stipresnių nebuvo?
– Aš kaip dailininkas – matau mozaiką. Eilėraštyje raidės nepakeisi, tiesa?

– Pats negarbingiausias žmogus, su kuriuo jus suvedė futbolas?
– Murdochas. Kol egzistuoja tokie Murdochai, nei Škotijoje, nei Anglijoje futbolo nebus. Dar verslą, savo korespondentus verčia visus dergti. O jie, nelaimingi žmonės, vykdo. Kontroliuoja vis sistemą ir visus pykdo.

– Iš kažkurių išvykos rungtynių jūs grįžote autobusu su sirgaliais.
– Taip būdavo dažnai.

Ypač įdomu buvo, kai Škotijos rinktinė žaidė Lietuvoje. Berods, 2008-aisiais. Korespondentai skatina: „O tu eik prie fanų!“. Už „Hearts“ toje minioje – dešimtadalis. Likę – man kraujo priešai! Jeigu mane bent pro langą pamatys – viską ištaškys. Glazgas padalintas į dvi dalis, tik pabandys iš vienos į kitą pereiti. O aš priešas ir tiems, ir tiems. O čia Kauno centrinėje gatvėje visi susirinko prie fontano. Škotijos gladiatoriai. O aš sakau: „Na, einam!“

Reporteriai man už nugaros – kas bus? Turbūt, sudraskys. Prieinu, fanai sustingo ir suūžė: „Ooo, Romanovas!“. Tiks vienas aptaškė vandeniu iš fontano. Aš sveikinuosi. Galvoju – dabar mane užsipuls. Einu toliau, metras, dešimt, penkiasdešimt... Už manęs minia fanų. Tyla. Vienas šūkteli: „Romanovas!“ Viskas, galvoju. Prasidėjo. Reikia...

– Bėgti?
– Bėgti negalima. Korespondentai išsirikiavo, tik to ir laukia. Keli metrai iki mano pažįstamo laiptinės. Ten, galvoju, ir pasuksiu. Akies krašteliu matau – minia bėga prie manęs. Vieną pašoka, priklaupia ant kelio ir bučiuoja man batus: „Romanovai, ačiū, kad esi“.

– Nemalonumų su fanais turėjote?
– Turėjau nevykusį trenerį. Žaidžiam „Celtic“ arenoje, norėjome prieiti prie komandos – mane nuvedė ta puse, kur varžovų fanai. Į tą pusę net pažiūrėti negalima! Tik pasirodžiau iš už tvoros – minia suūžė. Metasi prie užtvaro, bando sulaužyti. Svaido į mane viską, kas po ranka. Sakau treneriui: „Koks tu kvailys“. Kai buvo kvailys – toks ir liko.

– Patarimas verslininkui, kuris trokšta nertį į futbolą?
– Būs pasiruošęs tam, kad vadovauti klubui sunkiau negu valstybei.

– Pamenate, pas jus „Kauno“ klube buvo toks treneris Piskariovas? Ne pačiais geriausiais žodžiais apie jus atsiliepė. Sakė, neva Romanovas parenka sudėtį. O dar atlyginimo tris mėnesius nemokėjo.
– „Atlyginimas“! Ką, jis be atlyginimo dirbo? Vadinasi, ir nusisamdė dirbti nemokamai. Juokingas žmogus.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2021 Vas 09 04:36

Ten years since Andy Webster returned to Hearts: 'Webster ruling', Vladimir Romanov & Scottish Cup success
https://www.edinburghnews.scotsman.com/ ... ss-3124754

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2021 Vas 11 00:23

Rusijos televizijoje pasirodęs Romanovas pasakojo apie 500 tūkst. dolerių vertės pirkinį
https://www.delfi.lt/verslas/verslas/ru ... d=86451499

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2021 Rgp 30 19:36

Ex-Hearts owner Vladimir Romanov to stand trial for £37million bank fraud
https://www.edinburghlive.co.uk/sport/f ... v-21432255

Former Hearts owner Vladimir Romanov is set to stand trial on charges that he committed £37million worth of bank fraud.

The Sunday Mail reports that investigators in Lithuania have concluded an eight-year investigation into allegations of embezzlement by Romanov and 11 other of his Ukio Bankas employees.

Romanov and his co-accused have also been hit with charges of misconduct in a public office, money laundering and “setting up and directing illegal entities” in order to cover up any wrongdoing.

The trial is expected to take place early next year in the Kaunas regional court.

Darius Alinskas, of the prosecutor general’s office, said: “The pre-trial investigation relating to Ukio Bankas, which was exceptional in its complexity and scope, has been completed. A complicated and probably long trial is waiting for us.”

The suspects are accused of abusing their office to secure loans from companies they were in control of.

One of the loans, worth £12million was used to purchase Romanov’s “pyramid” of clubs” which was headed up by Hearts but also included FC Partisan Minsk in Belarus, Zalgiris Basketball Club in Lithuania among other teams within football.

The Lithuanian authorities have received assistance form police in the UK, Isle of Man, Switzerland, Bosnia, Italy, Belarus, Sweden and Russia.

However, Romanov fled to Russia in 2013 and was granted asylum three months later. Attempts to have him extradited have been unsuccessful and it is highly likely the trial will take pace without the former Beatles record salesman in court.

A spokesman for the investigation said: “The investigation was completed in June and is with the court. There is still an international search for Mr Romanov. But it is possible to have a trial without him.”

Romanov’s assets have been frozen, which include a £1million mansion in Kaunas and if found guilty, he faces a sentence of up to seven years in prison - less than the length of time he was Hearts’ owner.

He denies any wrongdoing.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2021 Rgp 30 19:40

Žlugusio Ūkio banko byla perduota teismui
https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/ ... ta-teismui

Byloje dėl Ūkio banko – keisto sandorio kvapas
https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/akt ... -20069766/

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2022 Lap 12 06:10

Skanaus

Hearts: The Romanov Years


https://www.youtube.com/watch?v=93cJN0NEW1U

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2022 Lap 12 06:53

:lol: bet gražūs archyviniai kadrai.

BBC Documentary – Romanov King of Hearts FC

https://www.youtube.com/watch?v=CCleKqr12nQ
https://www.youtube.com/watch?v=rj18sDKz9bg

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2022 Lap 12 07:04

The Romanov Revolution (2005)

https://www.youtube.com/watch?v=0WHx1EGPVz0

bokso epizodas. Ir šiaip informatyvus, ypač kaip tiems laikams.
V
The Pre Season Story (2007)

https://www.youtube.com/watch?v=bosoXx1CzAY

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2022 Lap 12 07:51

Hearts Romanov 2016 Documentary

https://www.youtube.com/watch?v=D8t42MgFYT4

THE REWIND: Series 1, Episode 4 - Hearts - The Vladimir Romanov Era

https://www.youtube.com/watch?v=CBsZIb0O7GM


Si Ferry Meets... Jim Jefferies | Making History at Hearts, Romanov Era, Falkirk, Killie & Bradford
https://www.youtube.com/watch?v=qOko6E2y2GA

Si Ferry Meets... Paul Hartley | Romanov Era, Hearts Scottish Cup Win, Celtic 3IAR, Champions League
https://www.youtube.com/watch?v=CLqfZGP8cnM

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2022 Lap 12 08:04

Pažiūrėjus BT, įdomiausi papildomam kontekstui pasirodė King of ... (sekantis) ir tuomet desertui 2007-ų pasiruošimas sezonui.

Segtuvai :shock:

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2023 Bal 13 19:33

Inside Vladimir Romanov’s Hearts – Mowgli, tartan shorts and a nuclear submarine
https://theathletic.com/4330943/2023/03 ... ovs-hearts

“Mad Vlad” they called him and here is the caricature: frozen tundra, a marooned submarine, a 73-year-old evading the law.

But it is only half the story of Romanov and Heart of Midlothian. Beneath the black hat is the man who tried to disrupt Scottish football like no one before him or since, the little-known Eastern bloc businessman who sought to break the duopoly of the Old Firm and, in the close season of 2005, gave the game the best chance in a generation of the title heading somewhere other than Rangers or Celtic.

Škotai prisiminė V.Romanovą: „Jis bandė žaisti šachmatais su bokso pirštinėmis“
Straipsnio pavadinimas – „Vladimiro Romanovo „Hearts“ iš vidaus – Mauglis, škotiški šortai ir atominis povandeninis laivas“
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2031166

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vladimiras Romanovas

2023 Lie 16 19:59

Broken Hearts: Ten years since Tynecastle club entered administration
https://news.stv.tv/sport/broken-hearts ... nistration

Grįžti į