...

Re: Vladimiras Romanovas

2012 Lap 02 16:33

V. Romanovas: „Mes - arijų vaikai, mums padeda dievai“
krepsinis.net 2012-11-02 http://www.lrytas.lt/sportas/krepsinis/ ... dievai.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje išlieka nenugalimas - Lietuvos čempionai namuose palaužė Milano „Emporio Armani“ krepšininkus. Po ketvirtosios pergalės klubo savininkas Vladimiras Romanovas portalui kaunodiena.lt sakė, kad „Žalgiris“ rungtyniavo užtikrintai ir tvirtai apgynė namų tvirtovę.

...

Re: Vladimiras Romanovas

2012 Lap 08 11:44

Skolose skęstančiam Edinburgo „Hearts“ iki likvidavimo liko keletas savaičių?
lrytas.lt 2012-11-08 http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/s ... vaiciu.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Edinburgo „Hearts“ klubas perspėja sirgalius, kad gali neišgyventi iki mėnesio pabaigos. 450 tūkst. svarų sterlingų sumą siekiančią skolą žaidėjams „Hearts“ turi likviduoti per savaitę, skelbia BBC.

„Hearts“ išplatino prašymą, kuriame kreipiasi į klubo gerbėjus.

„Tai ne blefas ir ne grasinimas. Tai – realybė. Jei neturėsime palaikymo iš sirgalių – yra reali grėsmė, kad lapkričio 17 d. komanda žais paskutines rungtynes“, - rašoma klubo prašyme.

Klubui iškeltas ultimatumas: skoloms likviduoti „Hearts“ turi savaitę.

Prieš keletą savaičių V. Romanovas „Hearts“ gerbėjams pasiūlė įsigyti 11 procentų jo turimų akcijų. Verslininkas, kuriam priklauso 98 proc. klubo akcijų, už šias akcijas turėtų gauti apie 1,8 milijono svarų sterlingų.

Pasak Škotijos žiniasklaidos, gautus pinigus V. Romanovas panaudotų „Hearts“ padėčiai pagerinti.

Pastaruoju metu vis dažniau pasirodo informacija apie klubo žaidėjams vėluojančius atlyginimus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 11 22:12

V.Romanovas iš A.Lukašenkos išgirdo „ne”
http://verslas.delfi.lt/ukiobankas/vrom ... d=61113379" onclick="window.open(this.href);return false;
2013 m. balandžio 10 d. 11:42

Baltarusija atsisakė bendradarbiauti su Ūkio banko investicine grupe (ŪBIG), kuri anksčiau žadėjo rekonstruoti Minsko stadioną „Traktor“ ir jo vietoje pastatyti daugiafunkcinį kompleksą. Apie tai skelbiama Aleksandro Lukašenkos įsake, praneša Blatarusijos žinių tarnyba „Radijo Svoboda“. Šis investicinis projektas buvo Vladimiro Romanovo verslo dalis. Balandžio pradžioje V. Romanovas pareiškė, kad žlugus Ūkio bankui, jis atsisakė viso savo turto. Jo kapitalas buvo vertinamas 500 mln. dolerių (1,3 mlrd. litų). Dalis šių pinigų, paties V. Romanovo teigimu, buvo investuota Baltarusijoje. Lietuvos įmonė žadėjo šiam projektui skirti 250 mln. eurų (850 mln. litų) ir rekonstruoti stadioną pagal Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) standartus, pastatyti prekybos bei kultūros kompleksą, du viešbučius ir biurų pastatus. Stadiono atidarymas buvo planuojamas dar 2010 metais.

Kai projektas žlugo, V Romanovas apkaltino Baltarusijos valdžią vilkinant projekto patvirtinimą. Kovo pradžioje verslininkas pareiškė ketinantis teismo keliu susigrąžinti lėšas, išleistas šio projekto įgyvendinimui, jeigu su valdžia Minske taip ir nepavyks susitarti. „Kaip galima tęsti projektą, jeigu jo mums nesuderina? Jau kiek metų jūsų valdžia mus ignoruoja“, - tuomet skundėsi V. Romanovas, atsakydamas į klausimą, ar ketina toliau tęsti projekto „Stadium“ įgyvendinimą. Jis teigė „pasamdęs advokatus, kad jie parengtų dokumentus ieškiniui tarptautiniame teisme“. „Baltarusijoje išleidau 30 mln. dolerių (79 mln. Lt), bet negavau to, ko norėjau“, - kovo pradžioje sakė V. Romanovas. „Stadium“ direktorius Antanas Šiuša patikslino, kad „visi dokumentai, skirti Tarptautiniam arbitražo teismui Stokholme, jau parengti“. „Jie bus nusiųsti, kai tik nurodys ponas Romanovas“, - pridūrė jis.

Priminsime, kad didžioji šių pinigų dalis buvo skirta futbolo klubo „MTZ-Ripo“ išlaikymui. Šį futbolo klubą V.Romanovas gavo kaip priedėlį prie savo investicinio projekto. Šiuo metu V. Romanovas ketina parduoti jam priklausančias Škotijos futbolo klubo „Hearts“ akcijas.

...

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 12 10:22

Buratinas pyksta ant Batiuškos... Oi, negerai... KGB jam ant uodegos užlips. :mrgreen:
„Baltarusijoje išleidau 30 mln. dolerių (79 mln. Lt), bet negavau to, ko norėjau“, - kovo pradžioje sakė V. Romanovas
Kai buvo poetas ir milijonierius viską gaudavo, o dabar visi jam prieš nosį duris užveria... :mrgreen: Buratinas virto paprastu mirtinguoju. :mrgreen:

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 15 08:12

Žmogus tiek metų rėmė futbolą ir viskas gerai buvo, bet va kažkas susisuko po FBK pergalės prieš Rangersus. Nustojo remti ir visuomenėje iškart tapo nereikalingu.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 22 21:20

V. Romanovas apie įtarimus dėl turto iššvaistymo: kokio turto? Aš nieko neturiu
http://verslas.delfi.lt/verslas/v-roman ... d=61213911" onclick="window.open(this.href);return false;
2013 m. balandžio 22 d. 18:06

Buvusio Ūkio banko savininkui Vladimirui Romanovui artimiausiu metu ketinama pateikti įtarimus dėl turto iššvaistymo stambiu mastu. Tyrime jau yra daugiau įtariamųjų, praneša LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“. Daugiausia Ūkio banko akcijų turėjusiam V. Romanovui reikės atremti ir įtarimus. „Tyrimas pradėtas dėl turto iššvaistymo stambiu mąstu“, - sakė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Rameikis. V. Romanovas kaltės nepripažįsta „Kokio turto? Aš nieko neturiu. Mano turtas dingo. Prie ko čia aš?“, - sakė verslininkas. Už didelės vertės turto iššvaistymą gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki 7 metų. V. Romanovas bus ne pirmasis įtariamasis Ūkio banko byloje. „Vienam iš asmenų, susijusių su banko valdymu, yra įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl turto iššvaistymo stambiu mastu“, - sakė Š. Rameikis. Kam jau pateikti įtarimai, FNTT neviešina. Tačiau neoficialiais LNK duomenimis, turto iššvaistymu įtariamas Gintaras Ugianskis - buvęs Ūkio banko valdybos pirmininkas ir administracijos vadovas. Šias pareigas jis paliko likus keletui mėnesių iki banko uždarymo.

V. Romanovas Lietuvos banką ir Lietuvos valstybę padavė į teismą reikalaudamas atšaukti sprendimą uždaryti Ūkio banką, o vadinamąją gerąją banko dalį perduoti Šiaulių bankui. Teismas dviejų bendrovių prašymu areštavo V. Romanovo, jo sesers ir kelių su Ūkio banku susijusių bendrovių turto, kurio vertė maždaug 55 mln. litų. Jeigu turto nebus rasta, areštuojami ir pinigai. Lietuvos bankas nutarė kreiptis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo Ūkio bankui, nes jo įsipareigojimai turtą viršija daugiau kaip 1 mlrd. litų.

...

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 23 11:20

Gintaras Ugianskis
Aiškėja, kad Buratino naudą, Ugianskas gaudė... :mrgreen: ir iššvaistė tas babkytes...
Žinos, dabar slash ir kiti fbk`ų gerbėjai, kad ne Wolodia kaltas, o visos strėlės dabar į Gintarą krypsta... :idea:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 23 12:05

Kas domėjosi, tas kažkiek ir žinojo..

...

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 23 12:10

Be abejo, kad žinojome, kas ten FBK KAUNE šeimininkauja... Visur tik Ugianskas... su savo nuomone, principais... o pasirodo, kad eilinis vagišius... :roll:
Toks ponas, o taip žemai puolė... :roll:

...

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 23 12:37

"Nemanau, kad Romanovas ar Baranauskas ramiai miegojo ir miega",- rašė man ledi.

"Tu per daug apie Romanovą galvoji... net pavydas sukilo",- atrašiau savo karalienei.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 23 12:43

Toks ponas, o taip žemai puolė... :roll:
Ne šiaip ponas, o senos bajorų giminės palikuonis. Galės dabar kokiam dvare įsikurti už tas babkes ir ramiai iki gyvenimo pabaigos bajorauti.

...

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 23 12:45

Kad dabar visokius plikbajorius, ypač linkusius kišenvagiauti, be gailesčio sodina į kalėjimus... :roll: matys tik Lukiškių dvarą iš vidaus... :roll:

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Bal 23 12:51

matys tik Lukiškių dvarą iš vidaus... :roll:
Ten daug nepribajorausi. Gali nebent futbolo klubą sukurti ir jo prezidentu patapti.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Lie 05 17:04

S. Mikoliūnas prabilo apie begalinį V. Romanovo ego: jis manė galįs žaisti „Barcelona“ komandoje
http://sportas.delfi.lt/futbolas/s-miko ... d=61788929" onclick="window.open(this.href);return false;
2013 m. liepos 5 d. 16:53

Vladimiras Romanovas atleido komandai puikiai vadovavusį trenerį George'ą Burley, nes pavydėjo jam sirgalių meilės, per treniruotes juokindavo komandą bandydamas kartu žaisti futbolą, pinigus leido neprotingai, bet niekada nepripažindavo savo kaltės. Tokį buvusio bankininko portretą britų žiniasklaidai nupiešė V. Romanovo valdytoje Edinburgo „Hearts“ komandoje žaidęs Saulius Mikoliūnas. Ketverius metus „Tynecastle“ stadione rungtyniavęs S. Mikoliūnas nepamiršo šoko, kurį sukėlė V. Romanovas, 2005 metais po neįtikėtinai sėkmingos „širdžių“ sezono pradžios išmetęs iš klubo trenerį G. Burley. „Mes pirmavome lygoje, ir V. Romanovas pradėjo pavydėti treneriui dėl to, kad sirgaliai apie jį kalba daugiau nei apie klubo savininką. O V. Romanovas visuomet norėjo būti dėmesio centre, todėl atleido trenerį“, – pasakojo 29 metų saugas. „V. Romanovas buvo juokingas vyrukas. Jis ateidavo į treniruotę ir bandydavo žaisti futbolą su mumis. Jam atrodė, kad žaidžia jis taip gerai, jog galėtų rungtyniauti „Barcelona“ komandoje. Jis mus visus tikrai prajuokindavo“, – tęsė S. Mikoliūnas.

Šiuo metu „Sevastopol“ (Ukraina) klubui atstovaujantis Lietuvos rinktinės žaidėjas teigė, jog valdydamas klubą, V. Romanovas darė daug klaidų. Viena jų – per didelė priklausomybė nuo lietuvių, kuriuos ekscentriškasis veikėjas gausiai kvietė ir į komandą, ir į klubo vadovybės gretas. „Fanams nepatiko matyti tiek daug niekam nežinomų lietuvių. Galiausiai tai sukėlė problemų komandos rūbinėje. Galima suprasti, kodėl V. Romanovas taip elgėsi, bet tai buvo nesveika situacija. V. Romanovas pirko daugybę žaidėjų, mokėdavo gerus pinigus, bet galbūt jam reikėjo juos panaudoti išlaikant klube tokius lyderius kaip Rudy Škacelis ar Paulas Hartley. Galėjome prasimušti į Čempionų lygą, jei būtume išsaugoję savo lyderius“, – neabejojo S. Mikoliūnas. Anot jo, kai „Hearts“ pakilimas baigėsi ir komanda pradėjo grimzti žemyn, V. Romanovas kategoriškai kratėsi bet kokios atsakomybės. „Jis kovojo su visais, įskaitant savo žaidėjus. Jei tik nutikdavo kas nors bloga, jis niekada nebūdavo kaltas. Kalti galėdavo būti visi aplinkui, bet tik ne jis“, – prisiminė futbolininkas.

Primename, kad V. Romanovui nustojus domėtis Edinburgo klubo reikalais klubo finansinė situacija palaipsniui nusirito iki tragiškos, o šiuo metu „Hearts“ valdymą yra perėmęs bankroto administratorius.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Vladimiras Romanovas

2013 Rgp 02 18:55

Pareigūnai skelbia tarptautinę V. Romanovo paiešką
Prokurorai paskelbė tarptautinę Vladimiro Romanovo paiešką. LNK naujienų tarnyba pranešė, kad pareigūnai nesulaukė iš Maskvos tris mėnesius negrįžtančio verslininko ir nusprendė imtis veiksmų.
Pareigūnai jį siekia apklausti Ūkio banko žlugimo byloje dėl galimo 50 mln. litų iššvaistymo. Jam grįžus ruoštasi pateikti įtarimus.

Po Ūkio banko griūties V. Romanovas paspruko iš Lietuvos. Į prabangų namą Kaune verslininkas negrįžta nuo gegužės.

V. Romanovas Lietuvos pareigūnams atsiuntė Rusijos medikų išduotą pažymą, kurioje rašoma, kad vyrui sušlubavo sveikata - ištiko insultas.

Pagal procedūras, Rusijos pareigūnai turėtų nustatyti V. Romanovo buvimo vietą ir informuoti apie tai Lietuvos teisėsaugos pareigūnus. Šie turi gauti teismo leidimą ieškomąjį suimti, informuoja LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Rusams sulaikius V. Romanovą, duodama apie mėnesį ekstradicijos prašymui parengti. Jį nusiuntus, Rusija sprendžia, ar tai nėra politinis susidorojimas ir ar nėra kitų kliūčių išduoti verslininką.

Savo ruožtu pats V. Romanovas žurnalistams sako, kad vis dar serga ir neatskleidžia, ar rengiasi sugrįžti į Lietuvą.

Prokurorai neatmeta galimybės, kad vengdamas susidūrimo su Lietuvos teisėsauga, verslininkas gali paprašyti Rusijos pilietybės, nors pats buvęs Kauno „Žalgirio“ savininkas tokį manevrą vadina fantazija.

Nori bylinėtis su Lietuva

Balandį Vilniaus apygardos teismas priėmė žlugusio Ūkio banko akcininko V. Romanovo ieškinį - jis galės bylinėtis su Lietuvos Respublika ir Lietuvos banku.

V. Romanovas prašo pripažinti neteisėtu Lietuvos banko sprendimą apriboti Ūkio banko veiklą, atšaukti licenciją ir perduoti turtą Šiaulių bankui. Atsakovai byloje - ne tik valstybė ir centrinis bankas, bet ir Ūkio bei Šiaulių bankai, taip pat bendrovė „Indėlių ir investicijų draudimas“.

Prašomos priteisti finansinės žalos dydis - V. Romanovo valdytų Ūkio banko akcijų vertė, tačiau ji nėra nurodyta.

Turtas keliauja į mokesčių rojų

Jau senokai Maskvoje apsistojęs V. Romanovas laiko veltui nešvaisto. Žlugusio Ūkio banko bankroto administratoriai neseniai išsiaiškino, kad bankui neįkeista Maskvos centre esančio verslo centro dalis (apie pusė pastato) balandį buvo parduota lengvatinio apmokestinimo valstybėse esančioms kompanijoms, todėl atgauti šį turtą bus nelengva.

Bankroto administratoriaus atstovai portalui lrytas.lt patvirtino planuojantys teismuose užginčyti susitarimą su „Lazurit“ ir taip išsaugoti 50 mln. litų.

„Mes ruošiame ieškinį. Pagal lietuvišką teisinę sistemą, Lietuvos teismų suformuotą praktiką, baudos už neįvykusį sandorį turi būti protingos, skirtos tik kompensuoti galimus pirkėjo nuostolius“, - sakė Ūkio banko interesams atstovaujantis advokatas Vidmantas Drizga.

Jis pastebėjo, kad tokia praktika, kai bankroto metu būdavo sąmoningai „išpučiamos“ baudos, siekiant pasididinti reikalavimus, Lietuvoje buvo dažna prieš dešimt metų ar dar seniau.

Generalinė prokuratūra, pavasarį pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo Ūkio banke, tyrimo eigos nekomentuoja. Prokuratūra nesako, ar pareikš įtarimus V. Romanovui, ar jis bus apklausiamas kaip liudininkas.

Grįžti į