Vykintas Slivka

Moderatorius: Respublik

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Vykintas Slivka

2014 Kov 16 21:28

2022/2023 PAS Lamia (Graikija) Super league 1 -
2021/2022 Apollon Smirnis FC (Graikija) Super league 1 - 25 rungtynės, 1 įvartis;
2020/2021 Apollon Smirnis FC (Graikija) Super league 1 - 26 rungtynės, 1 įvartis;
2019/2020 Hibernian (Škotija) Premiership - 16 rungtynių (12 startinėje sudėtyje);
2018/2019 Hibernian (Škotija) Premiership - 29 rungtynės (19 startinėje sudėtyje), 1 įvartis, 1 raudona kortelė;
2017/2018 Hibernian (Škotija) Premiership - 22 rungtynės (9 startinėje sudėtyje), 2 įvarčiai;
2016/2017 Ascoli (Italija) Serie B - 6 rungtynės;
2016/2017 Den Bosh (Olandija) Jupiler league - 12 rungtynių;
2015/2016 Den Bosch (Olandija) Jupiler league - 28 rungtynės, 2 įvarčiai;
2014/2015 Gorica (Slovėnija) Prva Liga - 12 rungtynių, 1 įvartis;
2014/2015 Modena (Italija) Serie B - 0 rungtynių (7 sedėjimai ant suolo);
2013/2014 Juventus (Italija) Serie A - 0 rungtynių (1 sedėjimas ant suolo);

Vykintas Slivka
1995 04 29
Saugas


_____________________________________
17-metis lietuvis Vykintas Slivka yra tarp atsarginių "Juventus" žaidėjų "Serie A" rungtynėse prieš "Genoa"!

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: įvairūs

2014 Kov 16 21:40

Jam 19 po mėnesio sueina.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: įvairūs

2014 Kov 17 11:14

"Juventus" pergalę V.Slivka stebėjo nuo atsarginių suolelio
http://www.lff.lt/lt/article/juventus_p ... u_suolelio" onclick="window.open(this.href);return false;

Italijos „Serie A“ futbolo čempionate sekmadienį buvo žaidžiami septyni susitikimai. Vieną iš jų dar ilgai prisimins lietuvis Vykintas Slivka – jis pirmą kartą sedėjo ant Turino „Juventus“ atsarginių žaidėjų suolo, o komanda išplėšė fantastišką pergalę, pačioje susitikimo pabaigoje įveikdama „Genoa“ 1:0.

Lietuvos U-21 rinktinėje prieš kurį laiką sėkmingai debiutavęs saugas Turine gina „Primavera“ ekipos garbę, tačiau jau kuris laikas V.Slivka reguliariai treniruojasi ir su pagrindine „Juventus“ komanda. Akivaizdu, jog lietuvio pastangos nelieka nepastebėtos - tai įvertina ir „Juventus“ vyriausiasis treneris Antonio Conte.

Puikiausias to atspindys sekmadienio „Serie A“ rungtynės su „Genoa“ svečiuose. Šią dvikovą Vykintas prisimins dar ilgam, kadangi pirmą kartą buvo registruotas Italijos čempionato dvikovai. Nors nuo suolo lietuvis taip ir nepakilo bei savo debiuto pagrindinėje komandoje dar turės palaukti, teigiamų emocijų saugas neabejotinai turėjo pasisemti pakankamai – 89-ąją minutę fantastišku baudos smūgiu nuostabią pergalę svečiams išplėšė Andrea Pirlo (1:0).

Tiesa, 72-ąją minutę viskas galėjo pakrypti visiškai kita linkme, tačiau Gianluigi Buffonas atrėmė šeimininkų smūgiuotą 11 metrų baudinį.

„Serie A“ turnyro lentelėje Turino klubas šiuo metu po 28 rungtynių su 75 taškais žengia pirmoje vietoje ir tvirtais žingsniais artėja prie dar vieno čempionų titulo.

...

Re: įvairūs

2014 Kov 18 12:18

Paveikslėlis

Vykintas Slivka - "Bianconero"!!! Sveikai pavydziu ir sekmes jam!!!

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: įvairūs

2014 Kov 25 10:47

V.Slivka įmušė pergalingą „Juventus“ jaunimo ekipos įvartį

http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/v ... zFCa4eKDcs" onclick="window.open(this.href);return false;

Italijos jaunimo futbolo čempionato A grupėje Turino „Juventus“ ekipa su Vykintu Slivka namuose 1:0 (1:0) įveikė „Bologna“ futbolininkus.
Vienintelį įvartį pirmojo kėlinio pabaigoje (45+1 min.) įmušė visas rungtynes žaidęs 18-metis saugas iš Lietuvos. Tai - antrasis V.Slivkos įvartis šiose pirmenybėse.

„Juventus“, po 21 rungtynių turintis 40 taškų, A grupėje užima antrąją vietą.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: įvairūs

2014 Kov 31 19:32

Turino „Juventus“ saugas V.Slivka: „Mano svajonė – šiame sezone debiutuoti „Serie A“
http://www.futbolo.tv/straipsniai/2014- ... ti-serie-a" onclick="window.open(this.href);return false;

Nors panevėžiečiui saugui Vykintui Slivkai dar tik 18 metų, prieš kelias savaites jo pavardę linksniavo Italijos grando Turino „Juventus“ fanai visame pasaulyje. To priežastis – lietuvio įtraukimas į „Serie A“ rungtynių su „Genoa“ paraišką.

Nors tose rungtynėse V.Slivka „Senosios Senjoros“ gretose Italijos pirmenybėse ir nedebiutavo, galimas daiktas, jog šiame sezone tokios akimirkos mes dar sulauksime. Apie galimybę treniruotis su pagrindine „Juventus“ komanda svajoja visi jaunieji „Juventus“ futbolininkai ir milijonai jaunų žaidėjų visame pasaulyje, tačiau Vykinto atveju tai jau nebe svajonė, o realybė.

„Išgyventi visus įvykius kartu su komanda – fantastiškas jausmas. Andrea Pirlo įmušus pergalingą baudos smūgį buvo kažkas „nerealaus“, visos emocijos išsiveržė akimirksniu. Tikrai nepaprastas jausmas, būti tokio klubo kaip „Juventus“ dalimi“, - Futbolo.TV svetainei apie rungtynes Genujoje emocingai pasakojo V.Slivka.

Viename garsiausių planetos klubų žaidžiančiam lietuviui šis interviu Futbolo.TV – pirmasis rimtas pokalbis apie karjerą, neišdildomus įspūdžius Italijoje, svajones, knygas, Panevėžio „Ekraną“ ir „Juventus“ žvaigždes, į kurias anksčiau saugui tekdavo žvelgti tik per televizijos ekraną. Tai ir dar gerokai daugiau – šiame atvirame interviu.

- Vykintai, prieš kelias savaites pirmą kartą sedėjai ant Turino „Juventus“ atsarginių žaidėjų suolo „Serie A“ rungtynėse su „Genoa“. Ar gali teigti, jog tai buvo kol kas viena įsimintiniausių dienų tavo gyvenime?, - Futbolo.TV žurnalistas Paulius Jakelis pasiteiravo V.Slivkos.

- Be abejonės galiu teigti, jog taip. Tą dieną gyvenau savo svajone ir turėjau galimybę pamatyti, kaip viskas atrodo iš vidaus. Organizuotumas, gyvenimo sąlygos, maistas – viskas aukščiausiame lygyje, nereikia dėl nieko rūpintis, visa tavo koncentracija yra nukreipta į artėjančias rungtynes. Prieš jų pradžią rūbinėje neišgirsi juoko, kiekvienas žaidėjas stengiasi susikoncentruoti į rungtynes ir visos mintys būna nukreiptos į artėjančią dvikovą.

Treneriai ir komandos lyderiai duoda paskutinius patarimus, prieš išeinant iš rubinės apsikabiname per pečius ir sustojame į didelį ratą, keletą sekundžių seka įvairūs šūksniai ir visi užsivedę išeiname į aikštę. Rungtynių metu buvo fantastiškas jausmas išgyventi visus įvykius kartu su komanda, o Andrea Pirlo įmušus pergalingą baudos smūgį buvo kažkas „nerealaus“, visos susikauptos emocijos išsiveržė akimirksniu. Tikrai nepaprastas jausmas, būti tokio klubo kaip „Juventus“ dalimi.

- Garsiame filme apie futbolą „Goal“ akimirka, kai jaunuolis Santiago Munezas pirmą kartą pamatė savo pavardę tarp žaidėjų, registruotų pirmos „Newcastle United“ komandos rungtynėms, buvo pavaizduota labai ypatingai. Papasakok, kaip visa tai tavo atveju atrodė realybėje?

- Viskas buvo daug paprasčiau. Dieną prieš išvyką į Genują, treniravausi su pagrindine „Juventus“ komanda. Po treniruotės kartu su „Primavera“ komanda turėjau važiuoti žaisti rungtynes į Karpį. Buvau susidėjęs daiktus ir pasiruošęs išvykai, kai atėjo mano treneris Fabio Grosso (buvęs futbolininkas, 2006 m. pasaulio futbolo čempionato herojus, įmušęs ne tik lemiamą baudinį finale į Prancūzijos vartus, bet ir pelnęs įvartį pusfinalyje prieš vokiečius – aut.past.) ir pasakė, kad po pietų turiu važiuoti į savo viešbutį ir ilsėtis.

Iš pradžių truputį pasimečiau, kadangi už pusvalandžio jau turėjome išvykti, tačiau tuomet jis man paaiškino, kad rytoj turiu treniruotis su pirma komanda ir esu registruotas rungtynėms su „Genoa“. Išsišiepiau iki ausų...

- Į Turiną 2012 m. liepą išvykai iš antros „Ekrano“ komandos, o apie tave tuomet apskritai mažai kas žinojo. Papasakok, kaip jaunam vaikinui iš Panevėžio atsirado galimybė net nežaidus pagrindinėje šalies čempionų komandoje išvykti į legendinį „Juventus“?

- Daug įvairių faktorių lėmė, kad atsiradau būtent ten, kur esu dabar. Didelį vaidmenį sužaidė grynas atsitiktinumas. Kuomet buvau dar šešiolikos metų, į „Ekrano“ ekipą atvyko skautas iš italų „Brescia“ klubo. Aš jam palikau neblogą įspūdį ir po keletos savaičių išvažiavau į šio klubo peržiūrą.

Viskas ėjosi neblogai, jau turėjau pasirašyti kontraktą, tačiau tuo metu „Brescia“ kamavo finansiniai sunkumai ir viskas apsivertė taip, jog grįžau atgal į Panevėžį. Tačiau, kol buvau „Brescia“ klube, atkreipiau vieno agento dėmesį. Jis suorganizavo man peržiūrą „Juventus“. Jos metu gerai pasirodžiau ir atkreipiau būsimo trenerio dėmesį. Jeigu ne keletas visiškų atsitiktinumų, dabar nebūčiau Juves narys.

- Akivaizdu, jog išvykai į „Juventus“ jaunimo komandą. Kaip tokiame garsiame klube vyksta perėjimas iš jaunimo į pagrindinę ekipą?

- Perėjimas iš jaunimo į pagrindinę komandą yra labai sunkus, neužtenka tiesiog būti geru, turi būti labai, labai geras. Per pastaruosius metus, man rodos, niekas tiesiogiai iš jaunimo komandos neperėjo ir nepasiliko pagrindinėje komandoje ilgesniam laikui.

Tie patys Marchisio ar Giovinco pirma buvo išnuomoti į kitus klubus, kur gaudavo daug žaidybinės praktikos. Paskui jie sugrįžo į „Juventus“. Žinoma, būna išimčių, tačiau dažnas Italijos grandas elgiasi būtent taip.

- Būtų nuodėmė nepaklausti, koks buvo tas pirmasis įspūdis, ta pirmoji treniruotė pagrindinėje „Juventus“ ekipoje? Atrodo, juk ne taip seniai dar lakstei Panevėžyje, o į tokias futbolo legendas žiūrėjai tik per televiziją, savo ruožtu dabar, štai, stovi šalia jų, pasiruošęs lieti prakaitą petis į petį...

- Pirmojo kvietimo treniruotis su pirmąja komanda sulaukiau po keletos mėnesių nuo atvykimo. Pamenu, kad pradžioje labai jaudinausi, buvo labai keista būti taip arti tų dievukų, kuriuos matydavau per televizoriaus ekraną.

Treniruotės lygis, tempas buvo labai aukšto lygio, iš pradžių jaučiausi kaip balta varna, tačiau po keleto sėkmingų perdavimų įgijau pasitikėjimo ir visumoje treniruotė praėjo visai gerai. Toje treniruotėje buvo ir pats Pavelas Nedvedas, kuris dabar užima vieno iš komandos direktorių pareigas. Aš jį laikau vienu iš didžiausių futbolo autoritetų, tad po treniruotės paprašiau jo autografo.

- Buffonas, Pogba, Tevezas, Pirlo, Llorente, Chiellini – tai tik dalis pirmo ryškumo žvaigždžių, kurias gali vadinti savo komandos draugais. Kokie jie žmonės, kaip priėmė ir kaip žiūri į jaunuolį iš Lietuvos?

- Realybėje futbolininkai yra visai kitokie. Žiniasklaida dažnai formuoja klaidingą ispūdį. Pirmiausia jie yra žmonės, o žmonių būna labai įvairių, vienas gali būti labai malonus, kitas gali būti visiška pirmojo priešingybė. Taip ir „Juventus“ komandoje, kiekvienas yra skirtingo charakterio. Kažkurį žaidėją pavadinti savo draugu turbūt negalėčiau, yra keletas, su kuriais pajuokauju ar pasikalbu treniruočių metu. Visuomet persimetu keliais žodeliais su Pogba. Dažniausiai tenka žaisti būtent prieš šį žaidėją. Kartą su Llorente kalbėjome apie Lietuvą, ispanui įsiminė dailiosios lietuvaitės. Vertingiausi pokalbiai būna tada, kai koks žaidėjas duoda patarimų būtent iš futbolo pusės...

- Apie kvietimą treniruotis su pagrindine „Juventus“ komanda ir patekimą į pagrindinės komandos paraišką rungtynėms, neabejotinai svajoja visi „Primaveros“ žaidėjai, o pasiseka tik kai kuriems. Antonio Conte yra tas žmogus, kuris tavyje kažką įžvelgė ir pakvietė? Beje, kokį įspūdį šis treneris palieka?

- Antonio Conte sudaro visiškai futbolui atsidavusio žmogaus įvaizdį. Mano akimis, jo stipriausioji savybė yra taktikos išmanymas, ypač iš gynybinės pusės. Treneris išlaiko gana nemažą atstumą tarp savęs ir žaidėjų, yra emocingas, ypač rungtynių metu. Asmeniškai bendrauti nėra tekę, yra davęs keletą patarimų treniruočių metu ir viskas.

- Yra tekę skaityti, jog Italijoje praktiškai visi futbolininkai skutasi kojas, tai tiesa?

- Taip, dauguma žaidėjų tikrai skutasi kojas. Ir tikriausiai kiekvienas pasakytų vis skirtingą priežastį, kodėl taip darąs. Aš pats dar nesu skutęsis, tačiau minčių tai padaryti yra kilę.

- Italijos didieji klubai dažniausiai remiasi principu jauną žaidėją kam nors paskolinti, kur jis galėtų reguliariai žaisti, kadangi įsitvirtinti „Juventus“ pagrinde jaunam futbolininkui yra praktiškai nerealu. Ar ir tu tikiesi vasarą būti paskolintas, tarkim, „Serie B“ ekipai?

- Tokia sistema remiasi daug Italijos grandų. Dėl kito sezono dar tikrai nieko nežinau, tad kažką prognozuoti būtų pakankamai sudėtinga. Dabar svarbiausia koncentruotis į šio sezono pabaigą, kadangi tikslas vienas – laimėti „Primavera“ čempionatą.

- Šiame sezone „Juventus“ neabejotinai iškovos „Serie A“ titulą. Šiuo metu Turino klubas yra labai stipriai atsiplėšęs nuo artimiausių konkurentų. Kaip manai, kokia tikimybė, jog šiame Italijos futbolo čempionato sezone debiutuosi pagrindinėje „Juventus“ komandoje?

- Tikra tiesa, kad „Juventus“ yra nemažai atsiplėšęs nuo antroje vietoje žygiuojančios „Roma“ ekipos, tačiau dar nėra užsitikrinęs čempionų titulo, liko devyni turai ir per juos gali atsitikti bet kas. Jeigu pavyktų debiutuoti pagrindinėje komandoje, būtų kažkas nerealaus. Labai daug kas priklauso nuo pačio manęs, bet yra ir kitų dalykų, kaip antai komandos rezultatai, trenerio nuotaikos, tas pats sėkmės faktorius. Sužaisti rungtynes „Serie A“ būtų didžiausia šio sezono svajonė.

- Vykintai, papasakok apie „Juventus“ sudarytas gyvenimo sąlygas. Kur gyveni? Kur valgai? Kur ir kaip leidi laisvalaikį? Ar mokaisi italų kalbos?

- Dauguma žaidėjų, tarp jų ir aš, gyvena „Juventus“ nuomojamame viešbutyje. Čia paprastai valgome pusryčius bei vakarienę, pietūs būna treniruočių bazėje, išskyrus savaitgalius, kuomet valgome viešbutyje. Kai viešbučio maistas atsibosta, išeiname pavalgyti į miestą. Laisvą laiką dažniausiai išnaudoju poilsiui, po sunkios treniruotės nesinori nieko kito, kaip gerai pasnausti. Kartais išeiname į miestą tiesiog prasiblaškyti, nueiname į kokį kiną ar tiesiog suvalgyti ledų. Su italų kalba reikalai išties neblogi, su komandos draugais galiu laisvai susikalbėti bei pajuokauti. Žinoma, dar yra kur tobulėti, tad tenka kartas nuo karto į rankas paimti gramatikos vadovėlį.

- Kiek žinau, esi mėgėjas skaityti elektronines knygas, ypatingai autobiografines. Ką šiuo metu skaitai, galbūt kažką galėtum parekomenduoti?

- Šiuo metu baigiau skaityti Jonny Wilkinson‘o biografiją, iš šio legendinio regbio žaidėjo galima labai daug ko pasimokyti. Jeigu reiktų rekomenduoti kokią biografinę knygą, tai nerekomenduočiau skaityti Alex‘o Ferguson‘o biografijos, pastarasis Steveno Gerrard‘o nelaiko top klasės žaidėju...

- Ar galėtum įvardinti vieną ar daugiau įsimintiniausių citatų, kurios tau labiausiai patinka ir atspindi tavo požiūrį į gyvenimą, sportą?

- „Try not. Do or do not. There is no try.“ – Master Yoda. Kodėl ši? Tiesiog pirmoji šovė į galvą.

- Rungtynėse Balstogėje debiutavai Lietuvos U-21 rinktinės sudėtyje ir buvai vienas aktyviausių futbolininkų mūsų gretose. Ką tau reiškia ginti rinktinės garbę ir ar tikiesi vieną dieną sulaukti kvietimo ir į vyrų rinktinę?

- Atstovauti Lietuvos rinktinei yra didelė garbė, bet tuo pačiu ir didelė atsakomybė. Labai malonu žaisti išvien su kitais lietuviais, žinant, kad gini savo šalies garbę. Tikrai tikiuosi vieną dieną apsivilkti ir nacionalinės rinktinės marškinėlius.

pokstelk
Pranešimai: 54
Užsiregistravo: 2014 Kov 07 19:52

Re: įvairūs

2014 Rgs 03 16:23

Vykintą Slivką Juventus nuomos pagrindais siunčia į Seria B klubą Modena FC 1912.

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: įvairūs

2015 Sau 19 15:55

Slivka gali pasukti į Gorica, kur kadaise žaidė Danilevičius. Nuoma greičiausiai.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: įvairūs

2015 Sau 30 23:40

"Juventus" priklausantis V.Slivka keliasi į "Gorica"
(2015-01-30 22:38:03)

Lietuvos jaunimo rinktinės saugas Vykintas Slivka, priklausantis Italijos grandui Turino „Juventus“, artimiausią pusmetį praleis Slovėnijoje. Žaidėjas Futbolo.TV patvirtino, jog iki vasaros yra skolinamas Slovėnijos aukščiausios lygos „Gorica“ klubui.

Kaip ir visuose didžiuosiuose pasaulio klubuose, Italijoje taip pat įprasta, jog šalies grandai perspektyvų jaunimą skolina klubams, kuriuose jie gautų taip reikalingos žaidybinės praktikos. Pastaruoju metu V.Slivka buvo skolinamas Italijos „Serie B“ čempionate žaidžiančiam „Modena“ klubui, o nuo šiol vilkės „Gorica“ marškinėlius.

Įdomu tai, jog savo profesionalo karjerą būtent „Gorica“ komandoje baigė Tomas Danilevičius, kuriam tai buvo paskutinė karjeros stotelė.

„Gorica“ ekipa yra viena tituluočiausių Slovėnijoje ir gali pasigirti visais svarbiausiais trofėjais savo šalyje. Taip pat „Gorica“ niekada nėra iškritusi iš aukščiausios Slovėnijos lygos nuo pat jos įkūrimo

http://www.eurofootball.lt/naujienos/ju ... ca-1/37867" onclick="window.open(this.href);return false;

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2015 Kov 01 11:57

Slivka debiutavo Goricoj ir sužaidė visas rungtynes. Komanda 1-5 pralaimėjo Mariborui.
Labai gerai, kad jį paskolino tokiai komandai kurioje galės rungtyniauti ir ta komanda žaidžia aukščiausioje lygoje, o ne kažkokiam užkampyje.
Galima tikėtis, kad nenutiks taip kaip su Vilkaičiu.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2015 Bal 26 00:21

Gorica laimėjo 3-0.
pirmą įvartį Slivka įmušė.

bachtacor
Pranešimai: 55
Užsiregistravo: 2015 Vas 15 13:50
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: įvairūs

2015 Bal 26 10:14

Gorica - Krka 3:0. Rungtyniu santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=BWWDRREdgZo" onclick="window.open(this.href);return false;

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: įvairūs

2015 Rgp 07 19:07

Idomu kur Slivka si sezona rungtyniaus, nera kokiu gandu ?

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2015 Rgp 17 17:03

O tuo tarpu Slivka panašu, kad nemelavo kai sakė, kad jo kontraktą išpirkti norėjo Modena. Po pusmečio noras niekur nedingo ir galima išgooglinti, kad Modena ir Juventus beveik sutarė dėl Vykinto persikėlimo, šį kartą jau kaip pilnateisiu komandos nariu.
Modeną, kuri žaidžia Serija B treniruoja Hernanas Crespo.

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Vykintas Slivka

2015 Rgp 30 10:16

http://futbolo.tv/straipsniai/2015-meta ... olandijoje
Slivka rungtyniauja Olandijos antroje lygoje.

Grįžti į