Vytautas Lukša

Moderatorius: Respublik

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Vytautas Lukša

2010 Lie 17 10:12

http://www.futbolas.lt/naujiena/vytauta ... ndraklubiu
Vytautas Lukša tapo S.Mikoliūno bendraklubiu

Ukrainos čempionate padaugėjo mūsų šalies futbolininkų. Kontraktą su Kijevo „Arsenal“ ekipa pasirašė Lietuvos rinktinės žaidėjas Vytautas Lukša.
Su „kanonieriais“ saugas sudarė „1+1“ ilgio kontraktą.
25-erių metų saugas paskutinį pusmetį atstovavo kitai Ukrainos komandai Mariupolio „Iličevets“. Šiame klube V.Lukša sužaidė 4 rungtynes. Iki tol futbolininkas yra atstovavęs Minsko „MTZ-Ripo“ (Baltarusija), FBK „Kaunas“, „Vilniaus“, Vilniaus „Šviesos“ bei Alytaus „Dainavos“ ekipoms.
Vytautas Lukša už Lietuvos rinktinę yra sužaidęs 5 rungtynes.
Komandos naujokas pasidžiaugė, kad „Arsenal“ ekipoje puiki atmosfera bei pažadėjo, kad naujajame sezone stengsis įgyvendinti komandos vadovų keliamus uždavinius – prasimušti į Europos taurių varžybas.
„Arsenal“ ekipoje jau anksčiau žaidžia dar vienas mūsų rinktinės žaidėjas – Saulius Mikoliūnas.
Pasirašęs sutartį, V.Lukša atsakė į keletą klausimų.

- Kiek laiko jūs jau Kijeve?
- Apie mėnesį. Jau spėjau gerai susipažinti su miestu.

- Su kuo daugiausiai bendraujate?

- Tenka bendrauti su visais vaikinais. Be abejo, daugiausiai bendrauju su savo tautiečiu Sauliumi Mikoliūnu.

- Kokioje pozicijoje jums labiausiai patinka rungtyniauti?
- Aš saugas. Geriausiai jaučiuosi, kai žaidžiu kairiajame aikštės krašte.
- Po susipažinimo su komanda gal galite padaryti pirmuosius apibendrinimus? Ar pajėgus Kijevo “Arsenal” prasibrauti į UEFA Europos taurių varžybas?
- Manau, kad taip. Komandoje labai gera atmosfera, čia surinkti kvalifikuoti žaidėjai. Manau, jog “Arsenal” turi pakankamai resursų, kad įvyktų šiuo iškeltus tikslus.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Vytautas Lukša

2011 Lie 06 09:54

V.Lukša - Belchatuvo GKS klubo peržiūroje
http://www.lrytas.lt/-13099344711309025 ... ABroje.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
24 metų saugas Vytautas Lukša išvyko ieškoti laimės į Lenkiją ir šiuo metu yra dešimtą vietą praėjusiame sezone užėmusio Belchatuvo GKS klubo peržiūroje.
Praėjusį sezoną V. Lukša priklausė Kijevo „Arsenal“ komandai, tačiau joje sužaidė vos vienas rungtynes.

2003-aisiais karjerą pradėjęs Alytaus „Dainavos“ komandoje futbolininkas vėliau rungtyniavo „FK Vilnius“, Edinburgo „Hearts“ (Škotija), Kauno FBK „Kaunas“, Minsko „MTZ-Ripo“ (Baltarusija) ir Mariupolio „Iljičiovec“ (Ukraina) vienuolikėse.

V. Lukša 11 kartų vilkėjo Lietuvos rinktinės marškinėlius.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Vytautas Lukša

2013 Vas 01 20:23

Lukša - Polonijoje
http://ksppolonia.pl/news,8502-luk%C5%A ... rakty.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vytautas Lukša i Jakub Tosik to kolejni piłkarze, którzy dołączyli do Polonii Warszawa w trakcie zimowego okienka transferowego. Litwin związał się z klubem z Konwiktorskiej dwuletnim kontraktem, natomiast Tosik podpisał umowę na sześć miesięcy z opcją przedłużenia jej o kolejny rok.
Lukša jest najstarszym spośród pozyskanych przez Polonię do tej pory zawodników. Urodził się 14 sierpnia 1984 roku w Olicie na terenie dawnego Związku Radzieckiego. Dotychczasową karierę spędził wyłącznie za wschodnimi granicami Polski: na Litwie, Białorusi i Ukrainie. Najdłużej, bo przez trzy lata, reprezentował barwy litewskiego FC Vilnius. Grał także m.in. w FBK Kowno, MTZ-RIPO Mińsk i Arsenalu Kijów. Ostatni sezon spędził w litewskim Ekranasie Poniewież, z którym jako podstawowy zawodnik sięgnął po tytuł mistrza kraju. Lukša przyczynił się do zdobycia trofeum rozgrywając 32 spotkania, w których zdobył 7 bramek.
Nowy gracz "Czarnych Koszul" to również reprezentant swojego kraju. W litewskiej drużynie narodowej zadebiutował w 2008 roku i zaliczył do tej pory 13 występów, w których ani razu nie wpisał się na listę strzelców.
Lukša testy w Polonii rozpoczął 10 stycznia. Był z drużyną na zgrupowaniu w Cetniewie, wystąpił również w kilku sparingach. W pierwszym z nich, z Dolcanem Ząbki, zaliczył asystę przy golu Miłosza Przybeckiego. W ostatniej grze kontrolnej, w której rywalem polonistów było Podbeskidzie, sam rozstrzygnął losy meczu, zdobywając jedyną bramkę.....

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vytautas Lukša

2013 Vas 27 11:34

V.Lukša Lenkijoje pajuto tikrą futbolo dvasią
2013.02.27, 11:23
http://penalty.lt/v-luksa-lenkijoje-paj ... lo-dvasia/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolininkas Vytautas Lukša pratinasi žaisti naujoje aplinkoje. Buvęs Panevėžio “Ekrano” žaidėjas prieš kelias savaites pasirašė sutartį su šiuo metu vienu pajėgiausių Lenkijos klubu Varšuvos “Polonia”. Nors 26 metų V.Lukšos atsisveikinimo procesas su “Ekranu” užtruko ir oficialų paleidžiamąjį raštą jis gavo tik paskutinėmis dienomis, tačiau Lenkijos čempionate jau spėjo debiutuoti. “Ekstraklasa” pirmenybių 16 ture “Polonia” namie 1:1 sužaidė su Gdansko “Lechia” ir su 29 taškais užima 4 vietą, nuo lyderės Varšuvos “Legia” atsilikdama tik 4 taškais. Dvikovą su “Lechia” startinėje sudėtyje pradėjęs “Polonia” naujokas žaidė iki 56 min. ir buvo įspėtas. “Rungtynės buvo po ilgos pertraukos, vyravo, kaip sakoma, “pavasarinis” futbolas, daugiau kietos kovos. Man dar reikia prisitaikyti prie komandos, trenerio schemų. Bet tikiu, kad viskas bus gerai, – savo debiutą portalui Penalty.lt vertino V.Lukša.

- Po pirmojo Lenkijos pirmenybių ratą “Polonia” buvo trečiojoje vietoje. Tai laikyta netikėtumu. Ar komanda pajėgi išsilaikyti tarp prizininkų?
- Žiemą komandą paliko 4-5 pagrindinės sudėties žaidėjai. Tačiau atsirado vietos kitiems, kurie galės įrodinėti savo vertę. Bus sunku. bet nėra nieko neįmanomo. Lenkijoje galima kautis su visais varžovais. Tereikia sėkmės, kad traumos nekankintų ir kortelių neprisirinktume.

- Neseniai pasirodė informacija, kad “Polonia” turi finansinių problemų. Ar pajutote tai?
- Kol kas aš tų problemų neįžvelgiau. Kaip tik pardavęs kelis žaidėjus, klubas užsidirbo papildomų lėšų.

- Ekipą treniruoja jaunas specialistas, 40 metų Piotras Stokowiecas. Kaip sekasi sutarti su juo?
- Kaip treneris jis tikrai labai jaunas. P.Stokowiecas iš žaidėjų reikalauja daug, bet informacijos pateikia taip pat labai daug, daug dirba su taktika ir psichologija. Šis treneris kovingas ir trokšta laimėti kiekvienas rungtynes, ypatingai atsiduoda savo darbui.

- Lenkijos klubai betarpiškai bendrauja su savo fanais. Ar teko artimiau pažinti “Polonia” aistruolius?
- Prieš antrąją čempionato dalį vyko komandos prisistatymas jiems. Kadangi dar nedaug suprantu lenkiškai, negaliu pasakyti, kad ten buvo kalbama (juokiasi). Iš tiesų lenkai myli futbolą. Į stadionus jie renkasi gausiai. Per rungtynes junti, kad vyksta tikras futbolas – daug žiūrovų, puiki atmosfera.

- Ar neatrodo, kad “Polonia” yra kito Varšuvos klubo “Legia” šešėlyje?
- Galbūt. Tai priklauso nuo klubo biudžeto, kokie žaidėjai įsigyjami, o “Legia” visą laiką galėjo sau leisti solidžiai stiprintis. Kovo pabaigoje laukia tarpusavio akistata. Tuomet ir pajusiu, kas yra Varšuvos derbis. Apie jį kol kas tik girdėjau daug pasakojimų.

- Emilijus Zubas, tapęs Belchatovo GKS vartininku, iš karto atkreipė dėmesį į lenkų dėmesį futbolui. Tai irgi pajutote?
- Susidomėjimas čia didžiulis. Atvyksti į rungtynes ir jau matai dideles policijos pajėgas, sirgalių būrius. Lenkai turi puikią infrastruktūrą. Viskas padaryta, kad žmonės eitų į rungtynes. Laikraščiai, televizijos analizuoja rungtynes, vertina žaidėjų pasirodymą balais. Visa tai kaip normaliame futbolo pasaulyje. Tik pas mus viskas šiek tiek kitaip…

- Esate žaidęs Baltarusijoje (“MTZ-Ripo”), Ukrainoje (“Iljičivec”, “Arsenal Kyiv”), dabar – Lenkijoje. Kuri tauta labiau myli futbolą?
- Lenkai. Jie kuria tikrą futbolo šou. Baltarusijoje ir Ukrainoje dėmesys futbolui labiau priminė sovietmetį, o čia viskas daroma europietiškiau ir moderniau.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vytautas Lukša

2013 Lie 09 21:42

V. Lukša dalyvaus Baltarusijos klubo peržiūroje
http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/v ... iuroje.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo rinktinės saugas Vytautas Lukša atvyko į Baltarusijos klubo „Gomel“ peržiūrą.
28-erių metų lietuvis jau yra žaidęs Baltarusijoje. Iš Alytaus kilęs futbolininkas 2009-2010 metais atstovavo Minsko „MTZ-Ripo“ komandai.
V. Lukša šiemet žaidė Varšuvo „Polonia“ (Lenkija) klube, kuris po šio sezono bankrutavo.

The Miz

Re: Vytautas Lukša

2013 Lie 10 08:39

Varšuvo „Polonia“ (Lenkija) klube, kuris po šio sezono bankrutavo
ekstraklasos klubai su giliom tradicijom irgi bankrutuoja :o

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Vytautas Lukša

2013 Lie 10 10:48

Eik tu sau... Polonia Warsawa bankrutavo, čia tai naujiena :shock:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vytautas Lukša

2013 Lie 12 12:48

V.Lukša žais Baltarusijoje
2013.07.12, 11:30
http://penalty.lt/v-luksa-zais-baltarusijoje/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos rinktinės saugas Vytautas Lukša pasirašė pusantrų metų trukmės sutartį su aukščiausioje Baltarusijos futbolo lygoje rungtyniaujančiu “Gomel” klubu. Praėjusiame sezone lietuvis atstovavo Varšuvos “Polonia”, tačiau šiam klubui bankrutavus turėjo ieškotis naujos darbo vietos. “Gomel” futbolininkas papildė turėdamas laisvojo agento statusą. Įpusėjus čempionatui “Gomel” žengia trečioje turnyro lentelės vietoje.

...

Re: Vytautas Lukša

2013 Lie 12 13:09

Tas HOMEL.. iš pirmos lygos bac, per kelis metus i Vyša lygos elitą braunasi. :roll:

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: Vytautas Lukša

2013 Gru 19 13:49

Žmonės sako matė kaip Lukša ieškosi buto Vilniuje, o ir feisbuke Žalgiris pamėgtas. Gal čia tik sutapimas, o gal čia tas Nikoličiaus minėtas buvęs rinktinės saugas??

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Vytautas Lukša

2013 Gru 19 18:16

Žmonės sako matė kaip Lukša ieškosi buto Vilniuje, o ir feisbuke Žalgiris pamėgtas. Gal čia tik sutapimas, o gal čia tas Nikoličiaus minėtas buvęs rinktinės saugas??
Žaidė šiaip jau jis praeitas rungtynes už rinktinę:-)

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vytautas Lukša

2013 Gru 19 18:20

na jam užsienyje labai nesiseka.. o žalgiryje būtų vienas lyderių ir puikus pakeitimas pvz Šilėnui

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Vytautas Lukša

2013 Gru 19 18:34

na jam užsienyje labai nesiseka.. o žalgiryje būtų vienas lyderių ir puikus pakeitimas pvz Šilėnui
Turi Šilėnų kontraktą o šiaip aišku su per būtu

...

Re: Vytautas Lukša

2013 Gru 19 19:13

na jam užsienyje labai nesiseka.. o žalgiryje būtų vienas lyderių ir puikus pakeitimas pvz Šilėnui

Orakulai niekada nesako, kad būtų.. kas būtų, jeigu būtų sporte neegzistuoja. :mrgreen:

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: Vytautas Lukša

2013 Gru 19 19:27

Beje, Žalgirio puslapį facebooke, Lukša palaikinęs vėliausiai iš visų kitų. ;)

Grįžti į