...

X (10) turas:

2015 Bal 23 13:03

ČEMPIONAI APSUKŲ NEMAŽINS
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... azins.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Prieš prasidedant jau dešimtam A lygos turui, rungtynių baigtis prognozavo Nacionalinės futbolo akademijos direktorius Raimondas Statkevičius ir futbolo komentatorius Rytis Vyšniauskas. Šįkart orakulai „Žalgiriui“ žada lengvą pasivaikščiojimą

Utenos „Utenis“ – Vilniaus „Žalgiris“ (Balandžio 26 d., 15 val., "Utenio" stadionas)

R.Vyšniauskas – 0:4

Čempionai bus pikti po patirto pirmojo pralaimėjimo ir Utenos ekipai teks atlaikyti skaudų smūgį. Įvarčių gali būti ir daugiau, jei tik žalgiriečiams pavyks pasižymėti per pirmąsias 20 mačo minučių.

R.Statkevičius – 0:3

„Žalgiris“ po kepštelėjimo per kairįjį žandą įmuš tris sausus įvarčius. Nors „Utenis“ turi namų palaikymą, šiai komandai tikrai trūksta daug iki to, kad pasipriešintų „Žalgiriui“.

Šiaulių „Šiauliai“ – Kauno „Stumbras“ (Balandžio 24 d., 18 val., Šiaulių Gytarių stadionas)

R.Vyšniauskas – 3:2

Tai – avantiūristinis spėjimas, bet tikrai ne visi mačai pasibaigia šabloniniais rezultatais. „Šiauliams“ iškovotas taškas išvykoje paskutinėmis sekundėmis turėtų pridėti pozityvo. Aš netikiu, kad visai neblogai sukomplektuota komanda ir toliau žygiuos be pergalių. „Stumbro“ stovykloje po praėjusio turo irgi geros nuotaikos, tad tikiuosi smagaus, rezultatyvaus mačo.

R.Statkevičius – 1:1

„Stumbrui“ išvykose sekasi sunkiai, o „Šiauliai“ turėtų būti įgavę papildomą paskatinimą ir turėtų grįžti į taškų kelią.

Trakų „Trakai“ – Klaipėdos „Atlantas“ (Balandžio 25 d., 16:30 val., LFF stadionas)

R.Vyšniauskas – 1:1

Dvi pajėgios komandos turėtų sukurti gerą spektaklį žiūrovams. „Trakai“ rungtyniauja puikiai, bet pergalių serija tikrai nėra amžina. Savaime suprantama, „Trakų“ žaidėjai atsimena pažeminimą Klaipėdoje pirmajame ture ir norės revanšuotis, bet „Atlanto“ žaidėjai yra pajėgūs pristabdyti riterių puolimo mašiną.

R.Statkevičius – 2:0

LFF stadione „Trakai“ žaidžia puikiai, o istorija byloja, jog šis stadionas nelaimingas būtent „Atlantui“. „Trakai“ laimėjo paskutinius šešis mačus, būtent stadiono faktorius šįkart bus labai svarbus. Nors pagal sudėtis šios komandos yra apylygės.

„Klaipėdos granitas“ – Kauno „Spyris“ (Balandžio 26 d., 17 val., Klaipėdos dirbtinės dangos stadionas)

R.Vyšniauskas – 2:1

Pastaruoju metu „Klaipėdos granito“ žaidimas palieka visai neblogą įspūdį, atrodo, kad komanda vis labiau susižaidžia. „Spyris“ yra panašaus lygio ekipa, tad manau, jog šįkart laimės namuose žaisianti komanda.

R.Statkevičius – 1:1

Po nuvylusių paskutinių sekundžių mače su „Šiauliais“ klaipėdiečiai mobilizuosis. „Spyriui“ teks kovoti dėl taško išvykoje.

Marijampolės „Sūduva“ – Pakruojo „Kruoja“ (Balandžio 28 d., 19:30 val., ARVI arena)

R.Vyšniauskas – 4:1

Vėl renkuosi ne visai standartinį spėjimą. Aš manau, kad „Sūduva“ yra labai gera komanda ir man labai patinka jų trenerio darbas. „Kruoja“ buksuoja, turi problemų ir susidaro toks įspūdis, kad yra duobėje. Šiame mače laukiu greito marijampoliečių įvarčio ir įtikinamos pergalės.

R.Statkevičius – 2:0

„Sūduvos“ žaidimo kokybė gerėja, o „Kruojos“ žaidimo kokybė šiuo metu smukusi ir iš šios komandos tikimasi kur kas geresnio žaidimo.

...

Re: X (10) turas:

2015 Bal 24 09:43

ŽALGIRIEČIŲ LAUKIA INTRIGUOJANTI KOVA UTENOJE
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... enoje.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pagrindinis dešimtojo „SMScredit.lt A lygos“ turo akcentas – futbolo grįžimas į Uteną. Po 28 metų pertraukos uteniškiai turės progą savo mieste gyvai pamatyti numylėtinių žaidimą. Ne prieš bet ką, o čempionų titulą ginantį Vilniaus futbolo klubą "Žalgiris"

Utenos „Utenis“ – Vilniaus „Žalgiris“

Balandžio 26 dieną 15 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Pirmajame rate – 0:2.

Utenoje – šventė. Po 28 metų pertraukos į aukščiausią šalies futbolo lygą sugrįžęs „Utenis“, pagaliau priims varžovus namų stadione. Uteniškių oponentas taip pat neeilinis – į ežerais garsėjantį miestą atvyksta prieš metus „Utenio“ stadione, po triumfo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurėje, šampano pursluose maudęsis čempionas „Žalgiris“.

Uteniškiai pirmame rate patampė nervus žalgiriečiams ir buvo iš retų apatinės turnyro lentelės dalies komandų, kuri sugebėjo mesti rimtą iššūkį favoritams beveik visuose mačuose. Sunku pasakyti, ar toks iškilmingas įvykis nepakiš kojos patiems „Utenio“ futbolininkams, reikia tikėtis, jog žaidėjai neperdegs ir parodys visą savo meistriškumą „Žalgirui“. Ignas Plūkas bei jo komandos draugai – Mantas Fridrikas ir Darius Kazubovičius, priklauso sostinės ekipai, tad būtent į šiuos žaidėjus kryps didesnis dėmesys. Buvęs „Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas taip pat patrauks visus sentimentus į šalį.

LFF taurėje apšilę žalgiriečiai be vargo sutriuškino Kauno „Spyrį“, atsidūrusį po vilniečių kojomis netinkamu metu. „Uteniui“ taip pat nesuskilo: čempionai po pirmojo pralaimėjimo pirmenybėse, sieks tuoj pat sugrįžti į pergalių kelią. Iš rikiuotės mėnesiui iškrito Serge‘as Nyuiadzi, tačiau traumuotą futbolininką pakeisti tikrai yra kam. „Žalgiris“ be pergalės iš Utenos išvykti tikrai neketina, o pirmą kartą namuose rungtyniausiantys uteniškiai mėgins pamaloninti ištikimuosius gerbėjus teigiamu rezultatu. Būtent į šių komandų akistatą pirmame rate susirinko daugiausia sirgalių – 1500. Jau netrukus įsitikinsime, ar uteniškiai šį skaičių pagerins.

...

Re: X (10) turas:

2015 Bal 24 09:45

Šiaulių „Šiauliai“ – Kauno „Stumbras“

Balandžio 24 dieną 18 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Pirmajame rate – 1:3.

Pirmąjį ratą skambiomis lygiosiomis užbaigę šiauliečiai, antrajame čempionato ketvirtyje mėgins ropštis iš turnyro lentelės dugno. Pirmasis klubas, kuriam Saulės miesto futbolininkai norės atsirevanšuoti už pralaimėjimą turnyro starte, bus „Stumbras“.

„Šiaulių“ situaciją gana aiškiai apibūdino Antanas Sakavickas. Anot klubo generalinio direktoriaus, komandą užliejusi traumų lavina ir vėlyvas pasiruošimas sezonui – pagrindinės priežastys, neleidusios parodyti to, ką Saulės miesto ekipa sugeba. Taip pat A.Sakavickas pabrėžė, jog klubą papildė naujokai – Bekchanas Usmanovas ir Jurijus Fomenka, kurie sustiprins puolimo grandį. Paskutinę dvikovos akimirką išplėštos lygiosios Klaipėdoje šiauliečiams turėtų suteikti daugiau pasitikėjimo, o trauktis ir kristi žemyn nebėra kur. Metas kilti į viršų.

Kauniečiai praeitame ture sukūrė staigmeną, įveikdami blankiai atrodžiusią „Kruoją“ ir turnyro lentelėje alsuoja vicečempionams į nugarą. Panašu, jog „Stumbro“ futbolininkus persekiojančios traumos tik dar labiau suvienijo. Kovingai rungtyniaujantys Laikinosios sostinės atstovai, net ir be susižeidusio Artūro Rimkevičiaus, ar Klaudijaus Upsto, gali sudaužyti į šipulius šiauliečių iliuzijas, svajojant apie pirmąją pergalę. „Šiauliai“ antrąjį ratą pradės rungtyniaudami ant natūralios vejos, o kauniečiai „SMScredit.lt A lygoje“ ant jos žengs pirmą kartą.

...

Re: X (10) turas:

2015 Bal 24 09:45

Trakų „Trakai“ – Klaipėdos „Atlantas“

Balandžio 25 dieną 16.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmajame rate – 1:5.

Nugalėję čempioną ir septynias pergales iškovoję „Trakai“, Vilniuje priims komandą, kuri vienintelė šiame sezone sugebėjo įveikti Valdo Urbono treniruojamus futbolininkus. Ir ne šiaip įveikti, o sutriuškinti gana nepadoriu rezultatu.

Netikėtai turnyro lentelės viršūnėje įsitaisę „Trakai“ sieks ne tik išlaikyti savo poziciją. Kur kas labiau „riterius“ turėtų motyvuoti gėdingas pralaimėjimas, patirtas Klaipėdoje. Per tas rungtynes V.Urbono kariaunos gynyba subyrėjo tarsi kortų namelis, tačiau dabartiniai rezultatai sufleruoja, jog šį kartą kažko panašaus neturėtume išvysti.

Geriausias pirmojo „SMScredit.lt A lygos“ rato futbolininkas Andrejus Paniukovas „Trakams“ turėtų įsiminti puikiai. Būtent puolėjo iš Rusijos keturi įvarčiai padėjo „Atlantui“ itin skambia nata pradėti sezoną. Dabar rusui pasižymėti sekasi ne taip lengvai – per keturias paskutines akistatas pelnytas vos vienas įvartis. Vis dėlto futbolininkas trijuose mačuose iš eilės atliko rezultatyvius perdavimus ir yra sunkiai sustabdoma jėga varžovų aikštės pusėje. Ar sustabdys „Trakai“ pastaruoju metu ne taip dažnai įvarčių skonį juntantį A.Paniukovą?

...

Re: X (10) turas:

2015 Bal 24 09:46

„Klaipėdos granitas“ – Kauno „Spyris“

Balandžio 26 dieną 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Pirmajame rate – 1:2.

Trijuose mačuose nepralaimintis „Klaipėdos granitas“ namuose priims kauniečius, kuriems čempionato pradžioje nusileido. „Spyrio“ futbolininkai nutraukę trijų pralaimėjimų seriją, sieks ją pratęsti ir reabilituotis po skaudaus pralaimėjimo „Žalgiriui“.

Pusantro kėlinio mažumoje rungtyniavę, tačiau apmaudžiai pergalę prieš „Šiaulius“ paleidę granitiečiai, susigrums su ekipa, žengiančia vos laipteliu aukščiau ir savo sąskaitoje turinčia tik tašku daugiau. Pastaruoju metu Gedimino Jarmalavičiaus treniruojamoje ekipoje gerą sportinę formą demonstruoja Titas Vitukynas ir Karolis Laukžemis, tad būtent šiems žaidėjais, kaip komandos lyderiui Mariui Papšiui, turėtų būti skiriamas didelis dėmesys. Emocingas mačas su šiauliečiais pareikalavo netekčių: granitiečiams dėl diskvalifikacijos negalės padėti saugas Artiomas Jerošenko.

Kauniečiai po gėdingo pralaimėjimo „Žalgiriui“, jau gali nustumti likusį LFF taurės mačą į šalį ir susikoncentruoti į „SMScredit.lt A lygos“ kovas. Praėjusio rato pabaigoje buvo žengtas svarbus žingsnis – nutraukta penkių iš eilės pralaimėjimų serija, kuris suteiks žaidėjams daugiau pasitikėjimo savimi. Būtent tą po rungtynių su „Uteniu“ akcentavo baltarusis Dmitrijus Rekišas. Pergalę iškovojusi ekipa gali gerokai šoktelėti į viršų turnyro lentelėje net dviem laipteliais.

...

Re: X (10) turas:

2015 Bal 24 09:47

Marijampolės „Sūduva“ – Pakruojo „Kruoja“

Balandžio 28 dieną 19.30 val. Marijampolės, „Arvi“ arena. Pirmajame rate – 3:1.

Praėjusiame sezone būtent Marijampolėje pakruojiečiai šoko pergalės šokį, kuris reiškė, jog „Kruoja“ pirmą kartą savo istorijoje užsitikrino medalius. „Sūduva“ tą kartą buvo palaužta, tačiau marijampoliečiai sėkmingai pradėjo šį sezoną, o problemų šiuo metu gerokai daugiau Pakruojo komandoje.

Suvalkijos atstovai po keturių rungtynių maratono turėjo progą atsikvėpti ir atsistatyti. Šios pertraukos svarbą taip pat pažymėjo ir strategas Aleksandras Veselinovičius. Pirmajame rate „Sūduva“ kovojo su nukraujavusia ir sezonui iki galo nepasiruošusia „Kruoja“, tačiau ir šį kartą marijampoliečiai yra akistatos favoritai.

Stebint paskutinių Pakruojo komandos rungtynių su „Stumbru“ pirmąjį kėlinį, susidarė klausimas: ar čia kauniečiai tokie geri, ar tiesiog „Kruoja“ yra kritusi į pakankamai gilią duobę? Divaldo Alveso kariauna pralaimėjo jau tris mačus iš eilės, du kartus nusileido čempionato favoritams, o kartą – tikrai ne dėl aukščiausių vietų kovojančiai komandai. Dar vienas rungtynes dėl diskvalifikacijos bus priverstas praleisti nekeičiamas centro gynėjas Horia Crisanas, o tai strategui turėtų kelti dar daugiau rūpesčių. Pakruojiečiai daugiau klysti taip dažnai nebegali: pirmoji ketveriukė vis tolsta, o už nugaros esančios komandos vis labiau alsuoja į nugarą. Įdomu, kaip seksis „Kruojai“ žaisti ant natūralios vejos.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: X (10) turas:

2015 Bal 24 09:58

Jurijus Fomenka, vašitas įdomu bus, kaip loš.Daug apie jį esu girdėjęs, geras žaidėjas

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: X (10) turas:

2015 Bal 24 10:13

Šiaulių vadai norės susilpninti įtarimus, tad galima tikėtis geresnio Šiaulių žaidimo

...

Re: X (10) turas:

2015 Bal 24 10:30

jeigu žaidėjus padarė neįgaliais, tai jau bėda.. vien norų pergalei pasiekti neužtenka, o pagal žaidimą, tai atrodo beviltiški..

na ir kas, kad su KG lygiom paėmė tašką..

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: X (10) turas:

2015 Bal 24 19:52

Kaip ir tikėjausi, Šiauliai žaidė neblogai, stengėsi. Lygiosios dėsningas rezultatas

...

Re: X (10) turas:

2015 Bal 25 09:57

ŠIAULIAI 1 - 1 STUMBRAS
2015-04-24 | 10 turas | Šiaulių sav. stadionas | Teisėjas: Darius Petraška | Žiūrovų: 600
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/sia ... umbras/368" onclick="window.open(this.href);return false;


„SMScredit.lt A lygos“ autsaideriai „Šiauliai“ sužaidė bene geriausią sezono mačą ir praleido mažiausiai įvarčių, tačiau pirmajai pergalei to neužteko. Tomo Ražanausko vadovaujama ekipa namuose neišlaikė persvaros bei sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:0) su Kauno „Stumbru“. Laikinosios sostinės komanda kol kas turnyro lentelėje pakilo į penktąją vietą. Tai lėmė pergalė tarpusavio rungtynėse prieš Pakruojo „Kruoją“.

Vos tik nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui, šiauliečiai įsikūrė svečių aikštės pusėje. Nors progų „Šiauliams“ sukurti nepavyko, tačiau čempionato autsaideriai sugebėjo išprovokuoti varžovų klaidą.

„Stumbro“ žaidėjas per toli atsileido kamuolį aikštės aikštelėje ir siekdamas jį išmušti, prasižengė prieš staigiai po kojomis atsidūrusį Sergejų Ševčiuką. 9-ą minutę realizuoti 11 metrų baudinio stojo Ramūnas Radavičius ir nesuklydo. „Šiaulių“ kapitonas smūgiavo užtikrintai ir jau antrą kartą būtent tokiu būdu pelnė įvartį prieš Kauno klubą.

Šeimininkai vis dar laikė žaidimo gijas savo rankose, tačiau kėliniui įpusėjus, iniciatyvą perėmė kauniečiai. Po pakelto kampinio prie šiauliečių vartų kilo sumaištis, kurią likvidavo R.Radavičius. Patyręs gynėjas išmušė kamuolį beveik nuo vartų linijos.

Gerą galimybę pasižymėti turėjo ir „Šiauliai“. Po puikaus Edvino Jasaičio perdavimo Saulės miesto ekipos naujokas Jurijus Fomenka iššoko vienas prieš vartininką, tačiau blogai susistabdė kamuolį, o prie jo suskubęs vartų sargas pavojų neutralizavo.

„Stumbras“ kėlinio pabaigoje perėmė žaidimo kontrolę ir išsiskyrė tolimais smūgiais. Nerijus Mačiulis pabandė laimę iš maždaug 23 metrų bei privertė Povilą Valinčių nukreipti kamuolį į kampinį.

Beveik iš karto po pertraukos svečiams pavyko išlyginti rezultatą. 50-ą minutę N.Mačiulis perdavė kamuolį link atsidengusio Mohamedo Emi Djabrailovo, kuris efektingu smūgiu atstatė pusiausvyrą. Tai buvo pirmasis legionieriaus įvartis šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“.

Per likusį laiką aikštėje vyravo atviras ir greitas futbolas. Gerą progą išvesti „Stumbrą“ į priekį turėjo Romualdas Blaževičius, bet kauniečiui džiaugtis neleido P.Valinčius, nukreipęs iš arti smūgiuotą kamuolį į kampinį.

Dvikovos pabaigoje gerokai aktyvesni buvo šeimininkai, kuriems dažniausiai pritrūkdavo paskutinio perdavimo, o kartais ir sėkmės. Po smūgio iš baudos aikštelės prieigų kamuolys netikėtai pakeitė kryptį ir skriejo visai šalia vartų. „Šiauliai“ pademonstravo tikrai neblogą žaidimą, bet pirmosios pergalės sirgaliams dar teks palaukti.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: X (10) turas:

2015 Bal 26 15:27

Lukša! 2:0 pirmauja Žalgiris pirmo kėlinio vidury

Žiūrint į žaidimą nepanašu, kad Utenis jaustų kokį pranašumą žaisdami namie. Nėra taip paprasta prisitaikyti prie natūralios vejos, ypač dar kai jos kokybė nėra gera

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: X (10) turas:

2015 Bal 26 17:08

Iš Utenio tikėjaus daugiau nei šiandien pamačiau. Pirmame kėlinyje bent nemažai laiko kontroliavo kamuolį, o antrame beiveik visą laiką be kamuolio žaidė. Žaidimas gan nuobodus ir lėtas, prie to prisidėjo dar nelabai geros kokybės aikštė. Žiūrovų daug buvo, bet palaikymo iš Uteniškių nelabai girdėjau, o Pietų IV sukūrė nebloga atmosfėra ir nenutilo visas rungtynes.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: X (10) turas:

2015 Bal 26 17:46

Rekišas! Kokį gražų įsmeigė pirmo kėlinio pabaigoj, Spyris išeina į priekį 0:1

Granitas visai nepanašus į save, niekas jiems nesigauna. Žingsniu pastoviai atsilieka nuo varžovų

GS3
Pranešimai: 2518
Užsiregistravo: 2014 Sau 16 18:58

Re: X (10) turas:

2015 Bal 26 18:37

Granite nėr pusės starto, brandžių žaidėjų: Papšio, Gnedojaus, puolėjo Lukošiaus... Taip pat Kurbangalijevo, Alisono, Jerošenkos, Krušos... Nieko keisto :)

Grįžti į