...

Re: XI (11) turas:

2013 Geg 09 10:33

TAURAS 1 - 4 BANGA

Įvarčiai: M.Kižys(36); A.Staponka (19), T.Salamanavičius (26, 45), A.Aleksejevas (74).
Manau, kad daugelis tikėjosi aršios kovos, bet TAURAS sugebėjo apsiginti tik per pirmus BANGOS išpuolius, o vėliau tauragiškių komanda visai subyrėjo...
Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/749/tauras-banga" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/749/tauras-banga" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/749/tauras-banga" onclick="window.open(this.href);return false;


Tauragės „Tauras" - Gargždų „Banga" 1:4 (1:3).

„Tauras": M.Matuzas, R.Kuzinas, M.Lėkis, C.Vacca, I.Tvalavadzė (46 min. E.Savickas), D.Malkevičius, N.Cosentini, M.Lukaševičius, M.Kižys (71 min. L.Martišauskis), M.Eiza (46 min. S.Babilius), L.Trakšelis.

„Banga": R.Bogužas, A.Ivanauskas (46 min. M.Dūda), R.Borusas, M.Da Silva, M.Gudauskas, T.Čargeišvili, Ž.Banys, A. dos Santos (61 min. V.Bedoidze), T.Salamanavičius, A.Aleksejevas, A. Staponka (82 min. G.Kulbis).

Įvarčiai: M.Kižys(36); A.Staponka (19), T.Salamanavičius (26, 45), A.Aleksejevas (74).

Geltonos kortelės: M.Da Silva (64).

Rungtynių teisėjai: J.Paškovskis, R.Andriuškevičius, A.Radiušas.

...

Re: XI (11) turas:

2013 Geg 09 10:34

Antroji "Bangos" pergalė iš eilės antrajame rate
Alyga.lt inf. http://www.lff.lt/lt/article/antroji_ba ... ajame_rate" onclick="window.open(this.href);return false;

„SMScredit.lt A lygos" čempionato pirmajame rate laimėjusi vos kartą, antrajame Gargždų „Banga" iškovojo antrąją pergalę iš eilės. Mindaugo Čepo vadovaujami futbolininkai XI ture išvykoje 4:1 (3:1) įveikė turnyrinės lentelės kaimyną Tauragės „Taurą", kuriam tai buvo jau aštuntoji nesėkmė turnyre.

Dvikovos pradžia „Taurui" nemalonumų nežadėjo. Aikštės šeimininkai kontroliavo kamuolį ir bandė ieškoti kelių link varžovų vartų. Svečiai iš Gargždų įsibėgėjo nuo 10-os rungtynių minutės ir pamažu perėmė iniciatyvą. Ypač daug nemalonumų tauragiškiams kėlė Roko Boruso ir Aleksejaus Aleksejevo duetas dešiniajame krašte.

14-ąją minutę būtent legionierius iš Baltarusijos turėjo puikią progą pelnyti įvartį, tačiau šokinėjantį kamuolį labai stipriu ir technišku smūgiu pasiuntė tiesiai į Martyną Matuzą.

Dar po penkių minučių „Tauro" vartininkas buvo priverstas ištraukti kamuolį iš tinklo, kai R.Borusas puikiai prasiveržė kraštu ir padarė viską, kad Aurelijui Staponkai beliktų tik pataikyti į tuščius vartus iš kelių metrų.

Atidariusi įvarčių sąskaitą, „Banga" apsukų nemažino. 26-ąją minutę aikštės šeimininkų gynyba dešiniajame krašte dar kartą subyrėjo. A.Aleksejevas paliko už nugaros gynėją ir tiksliu perdavimu surado Tomą Salamanavičių, kuris savo šanso nepraleido, įmušdamas pirmąjį savo ir antrąjį komandos įvartį.

32-ąją minutę nesulaikomai žaidęs A.Aleksejevas galėjo pasižymėti ir pats, tačiau, sulaukęs puikaus perdavimo iš aikštės gilumos, suklaidino gynėją, tačiau smūgiuoti uždelsė.

„Tauro" viltis išgelbėti rungtynes atgaivino Marius Kižys. Sulaukęs Laimono Trakšelio perdavimo iš kairės, saugas smūgiu galva sušvelnino rezultatą. Tai buvo vos antras aikštės šeimininkų smūgis į vartus.

Pačioje kėlinio pabaigoje į tauragiškių vartus krito trečiasis įvartis. Užsižaidę savo aikštės pusėje „Tauro" futbolininkai prarado kamuolį ir leido varžovams surengti žaibišką ataką, kurios smaigalyje dar kartą atsidūrė T.Salamanavičius.

Atlikusi keitimus gynyboje, Tauragės komanda metėsi į puolimą ir ėmė rengti vis pavojingesnes atakas. 57-ąją minutę už galvų griebėsi visi aikštės šeimininkų sirgaliai. Nicola Cosentini labai gražiu ir tolimu smūgiu pataikė į skersinį, kamuolys atsimušo į vartų liniją ir atšoko į aikštę. Pirmasis prie jo suskubo M.Kižys, tačiau iš kelių metrų kamuolį antrą kartą vienos atakos metu pasiuntė į viršutinę vartų kontstrukcijos dalį.

Atlaikiusi varžovų šturmą, „Banga" kėlinio viduryje išlygino žaidimą ir 74-ąją dvikovos minutę surengė puikią kontrataką, kurią po idealaus perdavimo užbaigė A.Aleksejevas.

Po keturių minučių vos aikštelėje pasirodęs Lukas Martišauskis sulaukė perdavimo iš Maksimo Lukaševičiaus, suklaidino gynėją, tačiau į vartus nepataikė. Per likusį laiką nei viena komanda pavojingų momentų nebesukūrė.

...

Re: XI (11) turas:

2013 Geg 09 10:35

“Dainava” “namie” iškovojo tašką
http://penalty.lt/dainava-namie-iskovojo-taska/" onclick="window.open(this.href);return false;

Paskutines namų rungtynes Kaune žaidusi Alytaus “Dainavos” komanda dvikovoje su Pakruojo “Kruoja” iškovojo tašką – 1:1.

Pirmame kėlinyje alytiškiai, jau gerai apsipratę su Kauno NFA aikštės danga, atrodė solidžiau ir dažniau atakavo varžovų vartus. Kėlinio viduryje “Dainavą” į priekį išvedė 19-metis Lukas Baranauskas, tiksliai smūgiavęs iš baudos aikštelės. Persvara alytiškiai džiaugėsi neilgai. 38 min. Lukas Kochanauskas iššoko vienas prieš vartininką Aurimą Dubicką ir išlygino rezultatą.

Antrame kėlinyje išryškėjo “Kruojos” pranašumas, o “Dainavos” jėgos ėmė sekti. Ypač pastebimas buvo L.Kochanauskas, siekęs dar kartą nubausti buvusią savo komandą. Po jo smūgių kamuolys porą kartų pataikė į virpstą. Vartų konstrukciją patikrino ir “Kruojos” puolėjas Ričardas Beniušis. Antrame kėlinyje nė vienai komandai nepavyko pasižymėti, o lygiosiomis labiau patenkinta turėtų būti “Dainavos” ekipa.

...

Re: XI (11) turas:

2013 Geg 09 10:44

"Dainava" atlaikė "Kruojos" spaudimą
alyga.lt

Žaidybinė persvara, kurią rungtynių su Alytaus „Dainava" antrajame kėlinyje turėjo Pakruojo „Kruoja", pergalės šiai komandai „SMScredit.lt A lygos" rungtynėse Kaune neatnešė. Dvikova baigėsi 1:1.

Pirmajame kėlinyje daugiau progų kūrė "Dainava". 9-ąją min. po Luko Baranausko reido įmušti galėjo Martynas Biržinis, bet jam nepavyko pataikyti į tuščius vartus maždaug iš 17 metrų.

23-iąją min. jau L.Baranauskas susikūrė galimybę ir ją realizavo. Vėliau smūgiu iš toli vartininko Mario Eltermanio budrumą patikrino Artūras Juchno.

Savo įvarčiu „Kruoja" atsakė 39-ąją min. Idealų Nerijaus Mačiulio perdavimą gavo ir kamuolį į tinklą nukreipė Lukas Kochanauskas. Iš Alytaus kilęs ir „Dainavai" praėjusį sezoną atstovavęs puolėjas įvarčio nešventė - taip buvo atiduota pagarbos duoklė Alytaus klubui.

Antrajame kėlinyje iniciatyvą tvirtai perėmė „Kruoja". Porą progų įmušti turėjo L.Kochanauskas, sykį pataikęs į virpstą, o paskui nesugebėjęs nukreipti atšokusio kamuolio į tuščius vartus. 71-ąją min. alytiškių vartininkas Aurimas Dubickas atmušė kamuolį į užribį po pavojingo N.Mačiulio baudos smūgio.

81-ąją min. A.Dubickui dar kartą teko gelbėti „Dainavą" po N.Mačiulio bandymo. 86-ąją min. į skersinį iššovė L.Kochanauskas, bet įmušti „Kruojai" nepavyko. 1:1 - antrosios Pakruojo komandos lygiosios iš eilės tokiu pat rezultatu šiame čempionate.

...

XI (11) turas:

2013 Geg 09 10:53

DAINAVA 1 - 1 KRUOJA

Įvarčiai: L.Baranauskas (23)/ L.Kochanauskas (39).
Abu klubai prieš pirmenybes svaigo apie medalius, bet šitie medalininkai kažkokie neperspektyvūs... :roll:
Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/750/dainava-kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/750/dainava-kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/750/dainava-kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;


Alytaus „Dainava" - Pakruojo „Kruoja" 1:1 (1:1)
Įvarčiai: L.Baranauskas (23)/ L.Kochanauskas (39).
Teisėjas V.Vasiliauskas.
Geltona kortelė: M.Atmanavičius (70).

„Dainava": A.Dubickas, V.Rutkauskas, D.Padaigis, N.Bartkevičius, D.Gunevičius, M.Atmanavičius, T.Vitukynas (82 min. K.Balčiūnas), A.Juchno, D.Cibulskas, M.Biržinis (70 min. C.Maka), L.Baranauskas.

„Kruoja": M.Eltermanis, A.Skroblas, J.Bušmičius (46 min. N.Astrauskas), D.Strockis, V.Pocevičius, D.Arlauskis, A.Lipskis, N.Mačiulis, G.Slavickas, L.Kochanauskas, R.Beniušis.

...

Re: XI (11) turas:

2013 Geg 09 11:06

Buvau ŠIAULIŲ 1-4 BANGOS rungtynėse, tai šiauliečiai buvo sulindę gynybon, nuobodu tiesiog žiūrėti buvo, o TAURAS vis bandė užpulti BANGĄ, tik nesisekė fatališkai...
kaip, kad 57 minutę po balkiu kamuoliuko net du žaidėjai nesugebėjo pakišti... Bet būna juodų dienų, tikiu, kad viskas bus gerai neverta nusiminti.

o dėl BANGOS, tai čia Čepas su komanda daro stebuklus... Sėkmingai susiklosto jau antros varžybos, pelnė 8 įvarčius, šaudo visi... na, prasileido po vieną, bet čia smulkmė, kai triuškini varžovus.

Manau, kad TAURAS garbingai priešinosi, ne taip, kaip ŠIAULIAI praėjusiame ture... :roll:

...

Re: XI (11) turas:

2013 Geg 09 11:33

Gražiausio „SMScredit.lt A lygos“ XI turo įvarčio rinkimai
2013-05-09


VIDEO: http://www.futbolo.tv/reportazai/2013-m ... o-rinkimai" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XI (11) turas:

2013 Geg 09 12:10

Varžovus įveikė mikrodvikovose
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... ovose.html" onclick="window.open(this.href);return false;

VMFD „Žalgiris" ekipai, antradienio mače 1:0 nugalėjusiai Klaipėdos „Atlanto" komandą, pergalę pasiekti padėjo laimėtos individualios mikrodvikovos

Komandinė statistika

Žalgiriečiai smūgiavo 16 (5 į vartų plotą) kartų, „Atlantas“ 8 (4 į vartų plotą).

„Žalgirio“ ekipos futbolininkai prasižengė 9 kartus (1 geltona kortelė), šeimininkai 12 (2 geltonos kortelės).

Vilniečiai nuošalėje atsidūrė 5 sykius, uostamiesčio žaidėjai 3.

Svečiai kėlė 7 kampinius, „Atlantas“ 2.

Lietuvos vicečempionai atliko 540 (72% tiksliai) perdavimų, klaipėdiečiai 536 (73% tiksliai).

Kamuolį ilgiau kontroliavo Klaipėdos ekipa – 51%.

Aikštėje įvyko 235 mikrodvikovos – 129 (55%) laimėjo „Žalgiris“, 106 (45%) uostamiesčio futbolininkai.

Žaliai balti surengė 93 atakas, „Atlantas“ atsakė 107. Šeimininkai dažniau kontratakavo (32 prieš 31), o žalgiriečiai sukūrė daugiau standartinių situacijų (12 prieš 6).

Individuali statistika

Sostinės ekipos atakose aktyviausiai dalyvavo Mantas Kuklys (55 kartus), Kamilis Bilinskis (47), Egidijus ir Vaitkūnas ir Pavelas Komolovas (po 38).

Mikrodvikovose su varžovais sėkmingiausiai grūmėsi Artūras Žulpa (27/21, 78%), Luka Peričius (37/26, 70%) ir Paulius Janušauskas (6/4, 67%).

Komandos draugams perdavimus tiksliausiai skirstė Andrius Skerla (49/41, 84%), Rytis Leliūga (18/14, 78%), Luka Peričius (62/47, 76%) ir Vaidotas Šilėnas (58/44, 76%).

Tarp savęs kamuoliu dažniausiai dalinosi Luka Peričius ir Egidijus Vaitkūnas (11 perdavimų) bei Mantas Kuklys ir Andrius Skerla (10).

Daugiausia smūgių varžovų vartų link atliko Kamilis Bilinskis (4/2), Vedranas Gercas (2/2) bei Jakubas Wilkas ir Luka Peričius (abu po 2/0).

Priešininkai pražangomis dažniausiai stabdė Luka Peričių (4 kartus) ir Andro Švrljugą (2 kartus).

Daugiausia kamuolių iš varžovų perėmė Luka Peričius (28), Andrius Skerla (21), Vaidotas Šilėnas (18) ir Artūras Žulpa (13).

Naudingiausi žaidėjai

Pagal „InstatFootball‘ sudaromą naudingumo indeksą geriausiai „Žalgirio“ gretose pasirodė visus priešininkų smūgius atrėmęs vartininkas Armantas Vitkauskas (235 naudingumo balai).

Rezultatyvų perdavimą atlikęs Mantas Kuklys surinko 192 naudingumo balus, Artūras Žulpa 183.

Pergalingo įvarčio autoriaus Kamilio Bilinskio sąskaitoje – 166 naudingumo balai.

Klaipėdos „Atlanto“ ekipos gretose sėkmingiausiai rungtyniavo komandos vartininkas Mantas Galdikas, surinkęs 195 naudingumo balus.

Žygutis
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2014 Lie 17 12:56
Palaikoma komanda: Lietuvos rinktinė.
Miestas: Vilkaviškio raj.

Re: XI (11) turas:

2014 Rgp 06 10:47

Vienuolikto 2013 m. "SMSCREDIT.LT A lygos" turo apžvalga:

Vilniaus „Žalgiriui“ iš Šiaulių parsivežus tik lygiąsias, kova „SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelės viršūnėje – vis karštesnė. Po 12-ojo turo lyderius „Žalgirio“ futbolininkus ir trečiąją vietą užimantį Panevėžio „Ekraną“ skiria vos taškas.

Ankšta. Kova dėl vietos po saule vyksta ne tik lyderių trejete. Lygos komandos pasiskirstė į labai aiškias tris grupes. Tris triuškinamas pergalės iš eilės iškovojusi septintoje vietoje esanti Gargždų „Banga“ tik trimis taškais atsilieka nuo ketvirtos šiuo metu „SMScredit.lt A lygos“ komandos – Marijampolės „Sūduvos“. Šią ir aukščiau esančius „Ekraną“ bei Klaipėdos „Atlantą“ skiria jau šeši taškai. Praraja, atsivėrusi tarp „Bangos“ ir priešpaskutinę vietą užimančios Alytaus „Dainavos“ išsiplėtė iki aštuonių taškų.

Repeticija. „Žalgiris“ neįveikė „Šiaulių“, kuriems šis rezultatas turėjo įkvėpti teigiamų emocijų prieš jiems svarbiausias kol kas šių metų rungtynes – LFF taurės turnyro finalą, vyksiantį sekmadienį. Šiauliečiams ši dvikova – paskutinė galimybė prasimušti į Europos lygą, o žaidžiama bus su tuo pačiu „Žalgiriu“, bilietą į Europą iškovojusiu jau praėjusių metų pabaigoje. Nors sekmadienį „Žalgiris“ atakavo daugiau ir pavojingiau, rezultatas 1:1 leidžia manyti - generalinę repeticiją prieš finalą „Šiauliai“ gali laikyti nusisekusia.

Nesustabdomi. Įvartį „Žalgiriui“ vėl pelnė Kamilis Bilinskis. Lenkas jau po ketvirtų lygos rungtynių iš eilės aikštę palieka įmušęs. „Bangos“ puolėjas Aurelijus Staponka šaudo dar greičiau – keturis įvarčius jis pelnė per trejas pastarąsias „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes.

Sužvėrėjo. „Banga“ trečias rungtynes iš eilės laimėjo tuo pačiu rezultatu 4:1. Šįkart – prieš apatinę turnyro lentelės kaimynę „Dainavą“. Iki tol per aštuonerias čempionato rungtynes Gargždų futbolininkai buvo įmušę tik šešis įvarčius, bet į komandą atėjus treneriui Mindaugui Čepui tarsi atgimė naujam, daug geresniam, gyvenimui.

Išvargo. Penkiskart iš eilės šalies futbolo čempionas lieka pergalių kelyje, bet kiekvienose rungtynėse „Ekranui“ tenka sunkiai vargti dėl dar trijų taškų. Šįkart panevėžiečiai pergalę su Pakruojo „Kruoja“ išplėšė tik rungtynių pabaigoje, kai 11 metrų baudinį įmušė Arsenijus Buinickis – 1:0. Gana ryškus kontrastas lyginant su pirmojo rato dvikova, kai „Ekranas“ sudraskė „Kruoją“ į skutus 6:2. Panevėžiečiai jau trečias čempionato rungtynes laimi vieno įvarčio skirtumu.

Nelaimėlis. Mantas Lėkis iš „Tauro“ tapo pirmuoju šio sezono „SMScredit.lt A lygos“ futbolininku, kuris kamuolį į savo vartus siuntė dukart. Antrąjį tauragiškis įsimušė 0:3 pralaimėtose rungtynėse bandydamas sustabdyti „Sūduvos“ žaidėją Audrių Broką. Negana to, dar šiek tiek anksčiau teisėjas skyrė 11 m baudinį į „Tauro“ vartus po to, kai kamuolys atsimušė į to paties M.Lėkio ranką.

Pauzė. Po sekmadienio rungtynių čempionate paskelbta devynių dienų pertrauka. Priežastis – savaitgalį vyksiantis LFF taurės turnyro finalas. Ilgiausiai – net 16 dienų - be oficialių rungtynių teks būti „Atlantui“, kuris praleido devynių komandų čempionato 12-ąjį turą, bet nieko nepadarysi: tvarkaraštį lemia klubų prieš sezoną ištraukti burtai.
:mrgreen: Laikas bėga, bet futbolas išlieka tas pats.

Grįžti į