...

XIII (13) turas:

2014 Geg 09 11:45

2014-05-10, 16:00
FKE VS. Banga
Panevėžio "Aukštaitijos" st.

2014-05-10, 18:00
Tiesiogiai per televiziją

Atlantas VS. Žalgiris
Klaipėdos centrinis stadionas

2014-05-11, 12:00
Trakai VS. Sūduva
LFF stadionas

2014-05-11, 16:00
Kruoja VS. KG
Pakruojo miesto stadionas

2014-05-13, 17:30
Dainava VS. Šiauliai
Alytaus miesto stadionas

...

XIII (13) turas:

2014 Geg 09 16:53

Lietuvos futbolo federacija, dėl stadiono renovacijos, atsižvelgus į visus "už" ir "prieš", neleido "Atlantui" rytoj žaisti su "Žalgiriu" centrinėje aikštėje.
Rungtynės vyks ant dirbtinės dangos. Priminsime, susitikimo pradžia 18 val.

...

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 10 09:06

Panevėžio "Ekranas" - Gargždų "Banga"

Gegužės 10 dieną 16 val. Panevėžys, "Aukštaitijos" stadionas. Pirmajame rate - 0:0.

Praėjusiame ture panevėžiečiai pavijo "Bangą" surinktais taškais ir aplenkė ją turnyro lentelėje dėl geresnio įvarčių santykio. Į aikštę "Ekranas" eis geresnės nuotaikos nei varžovai - Aukštaitijos komanda laimėjo trejas iš ketverių pastarųjų rungtynių, o "Ekrano" puolimas dabar yra vienas įspūdingiausių "SMScredit.lt A lygoje" - 18 įvarčių per aštuonias dvikovas.

Gargždiškiai per ketverias pastarąsias rungtynes surinko tik tašką. "Banga" gali guostis bent tuo, kad žaidėjai sveiksta po traumų - per dvikovą su "Atlantu" komanda registravo jau 17, o ne 15, kaip prieš tai vykusiose rungtynėse su "Trakais", futbolininkų.

Pauliaus Ambrazevičiaus prognozė: "Išvykoje įveikę “Granitą”, “Ekrano” jaunuoliai susitinka su paskutiniu metu sulėtėjusia “Banga”, su kuria dabar yra surinkę po vienodai – 18 – taškų. Sezono pradžioje “Ekrano” situacija atrodė liūdnesnė, bet dabar jau nebijau jiems prognozuoti pergalę šiose rungtynėse. Spėju, kad “Ekranas” laimės 2:1".

...

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 10 09:08

Klaipėdos "Atlantas" - Vilniaus "Žalgiris"

Gegužės 10 dieną 18 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Pirmajame rate - 0:4.

Apie tai, kad norėtų atsirevanšuoti "Žalgiriui" už skaudų sutriuškinimą pirmajame rate, "Atlanto" treneris Konstantinas Sarsanija viešai prasitarė dar praėjusią savaitę po pergalės prieš "Klaipėdos granitą". Kodėl ne - "Atlantas", nors ir nuolat kamšantis traumų atveriamas spragas, dabar pagavo palankų vėją, komanda per pastarąsias aštuonerias rungtynes iškovojo penkias pergales ir triskart sužaidė lygiosiomis.

"Žalgiris", kaip ir įprasta prieš rungtynes pajūryje, į Nidą išvyko dvikovos išvakarėse, penktadienį. Saugo Lino Pilibaičio dikvalifikacija - jau praetis, todėl vilniečių treneris Marekas Zubas galės išrikiuoti optimalias pajėgas.

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Centrinė turo dvikova – tarp dviejų lentelės lyderių. Jeigu “Atlantui” kris korta, jie gali ir pakilti į pirmą vietą (tam reikia laimėti prieš “Žalgirį” 7:0). Toks scenarijus, žinoma, mažai tikėtinas. Bet “Žalgiris” buksuoja ir nervinasi, dėl to šitos rungtynės gali būti labai įdomios. Papildoma intriga – ar Deividas Šemberas kam nors paleis kraują ar gulėdamas bandys įspirti – negi neskamba viliojančiai? Palaikysiu “Žalgirį” ir sakysiu, kad jie laimės 2:0".

Centriuko nebus, kaip suprantu, bet alyga.lt bando tuo įtikinti.. :ugeek:

...

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 10 09:09

"Trakai" - Marijampolės "Sūduva"

Gegužės 11 dieną 12 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmajame rate - 1:0.

Trakiškiai įstrigo lygiųjų labirinte - jie nei patys laimėjo, nei kitiems leido triskart iš eilės. Dabar Edgaro Jankausko treniruojama komanda laukia didinančios apsukas "Sūduvos", kuri laimėjo ketverias iš penkerių pastarųjų "SMScredit.lt A lygos" rungtynių.

Keršto troškimas taip pat turėtų būti vienas "Sūduvos" motyvų kovoti dėl pergalės. Praėjusiais metais tada dar pirmojoje lygoje rungtyniavę senosios sostinės riteriai išspyrė marijampoliečius iš LFF taurės turnyro, o šio čempionato pirmajame rate laimėjo Marijampolėje Povilui Krasnovskiui pergalingą įvartį pelnius paskutinėmis rungtynių sekundėmis.

P.Ambrazevičiaus prognozė: “Trakai” šią savaitę apskriejo viso pasaulio futbolo žiniasklaidą dėl originalaus Dzmitrijaus Koubo įvarčio šventimo. Bet prieš “Sūduvą” dar reikės ir įmušti, kad reikėtų ką nors švęsti. Kita vertus, “Trakai” jau tris turus iš eilės nelaimi (trejos lygiosios) ir susitinka su komanda, kuri pradeda atrasti savo žaidimą – per paskutinius penkis turus “Sūduva” pralaimėjo tik kartą (“Žalgiriui”). Spėju, kad pergalių seriją marijampoliečiai pratęs ir laimės 2:1. Dz. Koubas nelabai turės ką švęsti...".

kai nori švęsti kažką, tai priežastį visada rasi.. :mrgreen:

...

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 10 09:10

Pakruojo "Kruoja" - "Klaipėdos granitas"

Gegužės 11 dieną 16 val. Pakruojis, miesto stadionas. Pirmajame rate - 2:2.

"Kruoja" nepralaimėjo šešerių, o klaipėdiečiai nelaimėjo penkerių rungtynių iš eilės. Sėkmės poliai - skirtingi, bet lygiosios tarpusavio dvikovoje pirmajame rate leidžia spėti, kad lengva "Kruojai" namuose nebus.

Pakruojo komanda savo pajėgas sustiprino traumą išsigydžiusiu legionieriumi iš Gajanos Trayonu Bobbu, kuris įvartį įmušė jau debiuto rungtynėse su "Dainava". Uostamiesčio komandai padėti negalės geltonų kortelių prisirinkęs ukrainietis Aleksandras Tarasenka, bet klaipėdiečių, kurių dubleriai yra "SMScredit.lt A lygos" jaunimo komandų čempionato lyderiai, suolas pakankamai ilgas, kad spragos būtų užpildytos.

P.Ambrazevičiaus prognozė: “Kruoja” grįžta į legendinį stadioną su legendiniu takeliu. Į Lietuvos futbolo tautosaką tuoj pateksiantis takelis jau padėjo iškovoti porą pergalių ir tikėtina, kad tų pergalių nemažės. Smagi šiemet “Kruoja”, smagi, norisi jiems palinkėti sėkmės ir pergalės, nors prieš Roberto Poškaus “Granitą” dar niekam šiemet lengva nebuvo (na, gal “Sūduvai”, “Atlantui”, “Ekranui”, bet buvo ir kam nelengva!). Spėju, kad “Kruoja” laimės 1:0, o R. Beniušis išliks snaiperių sąrašo viršūnėje".

...

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 10 09:11

Alytaus "Dainava" - "Šiauliai"

Gegužės 13 dieną 17.30 val. Alytus, miesto stadionas. Pirmajame rate - 0:5.

Priešpaskutinę turnyro lentelės vietą užimantys šiauliečiai pergalės skonio neragavo šešiuose pastaruosiuose turuose, alytiškiai jo nepatyrė visai. "Šiauliams" tai yra galimybė sukaupti bent minimalų gerų emocijų ir pasitikėjimo savimi atsargų rezervą.

"Dainava" žais namuose ir - pirmą kartą per pastaruosius tris turus - be nuostolių, susikaupusių dėl futbolininkų drausminių nuobaudų. Be to, jauni dzūkų futbolininkai prieš šias rungtynes galėtų savęs paklausti: jei ne prieš "Šiaulius", tai prieš ką?

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Ir pora, kurioje nugalėtoją atspėti visada yra labai lengva. Ir taip bus, kol “Dainava” neišsispręs vidinių problemų. Per daug nenoriu daugžodžiauti, noriu “Dainavai” palinkėti sėkmės, bet esu realistas ir spėju, kad “Šiauliai” 3:0 nelabai gailėsis Alytaus

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 10 19:47

toks jausmas, kad atlantas ištraumuot žalgiriečius nusiteikęs...

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 10 20:46

Ech.. panašu, kad rimta kova dėl pirmos vietos kol kas neužvirs.
Patiko atlanto naujas puolėjas, kad ir aukštas nestovėjo kaip medis, o ieškojo progų. Sunku buvo atlantui ir visoms komandoms bus kai žalgiris atraminiais išleidžia žulpą ir šemberą. Mido niekas nepaims.
Nepatiko virkšas ir kruša

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 11 00:06

Ech.. panašu, kad rimta kova dėl pirmos vietos kol kas neužvirs.
- Palikime tai spalio-lapkričio diskusijoms. Daug rungtynių iki tol dar bus sužaista, įvairiom nuotaikom žiemą pasitiks ir komandos po vasaros (gal net rudens) batalijų Europoje..

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 11 00:42

tą ir norėjau pasakyti, kad tikriausiai iki transferų lango/ europinių varžybų, rimtų pokyčių viršutinėje lentelės dalyje nebus. O po to laikotarpio gali būti visko.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 11 10:54

„Atlantas“ nečiulpė ir nečiulps
Po rungtynių stadiono fojė, prie „Žalgirio“ persirengimo kambario įvyko incidentas, vos nevirtęs muštynėmis (laimė Dievui nebuvo Lekevičiaus).
Grįžę į drabužinę „Žalgirio“ futbolininkai, tyčia atsidarę persirengimo patalpos duris skandavo (tiek jau to) ir girdėjosi, kaip tarp kitų žodžių sklido ir žodis „Сосать“.
Klubo žaidėjų selekcininkas Paulius užvėrė durys, kad nesigirdėtų fojė esantiems žmonėms isteriški ir nelabai suvokiami varžovų žodžiai.
Po to, kai buvo užvertos durys, Nikoličius dar kartą jas tyčia atidarė, atseit, klausykitės ir toliau mūsų stūgavimų.
Tuomet jau Pauliaus kantrybė neišlaikė, spyrė „Žalgirio“ duris.
Svarbesnis nei Zubas asmuo, susižaibavo su šauniai pasielgusiu Pauliumi (fotogalerijoje jis buvo pasveikintas su 30-uoju gimtadieniu). Iki muštynių truko nedaug, nes jau kiti "Atlanto" klubo atsotvai būtų pasirengę paauklėti čempionus.
Incidentą numalšino rungtynių komisaras, buvęs tuo metu fojė. O „Atlanto“ treneris K.Sarsanija spaudos konferencijoje užsiminė apie nesolidų varžovų komandos elgesį.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 11 14:01

apsisuko ratas, kaip pirmajame trakai ant pačio galo laimėjo, taip dabar sūduva tokį pat fintą padarė, geros rungtynės :)

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 11 14:05

keista, kad Andželkovičius nelošia pastoviai. Tik išėjo į aikštę iš kart pasiukai vienu lietimu. O šiaip nežinau. Sūduva tai suprantu be atraminio saugo žaidžia, kairėje kiauras gynėjas tai jie 3 golus prasileisti gali, bet kaip Trakai tiek golų prisirinko tai sunku suprasti.
Faktas kad visa trakų komanda per aukštai žaidė ir įmušę įvartį nesugebėjo persirikiuoti į gynybines pozicijas

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: XIII (13) turas:

2014 Geg 11 14:09

keista, kad Andželkovičius nelošia pastoviai. Tik išėjo į aikštę iš kart pasiukai vienu lietimu. O šiaip nežinau. Sūduva tai suprantu be atraminio saugo žaidžia, kairėje kiauras gynėjas tai jie 3 golus prasileisti gali, bet kaip Trakai tiek golų prisirinko tai sunku suprasti.
Faktas kad visa trakų komanda per aukštai žaidė ir įmušę įvartį nesugebėjo persirikiuoti į gynybines pozicijas
Kaip sakoma, rungtynes pralošia treneris. Jankauskas nesugebėjo suvaldyti komandos dukart pirmaujant. Ne viską išmoko iš JM :)

Grįžti į