...

XIII (13) turas:

2015 Geg 13 13:23

13 turas

2015-05-14, 18:30
Stumbras VS. Trakai
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

2015-05-15, 19:30 Tiesiogiai
Žalgiris VS. Spyris
LFF stadionas

2015-05-16, 17:30
Šiauliai VS. Atlantas
Šiaulių sav. stadionas

2015-05-16, 19:30
Sūduva VS. Utenis
ARVI arena

2015-05-17, 18:00
Kruoja VS. Granitas
Pakruojo miesto stadionas

...

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 15 11:09

STUMBRAS 2 - 3 TRAKAI
2015-05-14 | 13 turas | S.Dariaus ir S.Girėno stadionas | Teisėjas: Robertas Valikonis
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/stumbras-trakai/383" onclick="window.open(this.href);return false;


Tris įvarčius be atsako įmušę „Trakai“ per anksti patikėjo pergale ir vos neiššvaistė solidžios persvaros „SMScredit.lt A lygos“ XIII-ojo turo rungtynėse. Rankų nenuleidęs Kauno „Stumbras“ mačo pabaigoje sugebėjo įmušti du įvarčius, bet taškų iš čempionato lyderių savo žiūrovų akivaizdoje atimti nepajėgė – 2:3 (0:2). Riteriai laimėjo jau 11 rungtynių iš eilės.

Favoritų statusą „Trakai“ patvirtino jau 6-ą minutę, kai Jurijus Mamajevas tiksliu perdavimu prieš vartus išvedė Luką Kochanauską, kuris pasiuntė kamuolį pro Giedrų Kvedarą, įmušdamas pirmąjį rungtynių įvartį.

Čempionato lyderiai labai puikiai pereidavo iš gynybos į puolimą, todėl „Stumbro“ gynyba neturėjo progų atsipalaiduoti. Jų laimei, paskutiniai trakiškių perdavimai jų laukusiems puolėjams būdavo netikslūs.

„Stumbras“ kėlinio viduryje sukūrė dvi progas. Visų pirma rezultatyviausias komandos futbolininkas Artūras Rimkevičius sukdamasis labai stipriu tolimu šūviu pasiuntė kamuolį visai šalia virpsto. Vėliau įmušti galėjo ir Vilius Armanavičius, bet, Nerijui Mačiuliui atmetus kamuolį, nestiprus saugo smūgis skriejo tiesiai į Marių Rapalį.

37-ą minutę į kauniečių vartus buvo skirtas baudinys po to, kai Ainas Bareikis nugriovė baudos aikštelėje kamuolį korpusu uždengusį Aleksandrą Byčianoką. Jurijaus Mamajevo smūgis į viršutinį vartų kampą nuo 11 m. žymos buvo idealiai tikslus.

Už tai, kad pirmoje rungtynių pusėje riteriai įmušė tik du įvarčius, „Stumbro“ gynybos linija turėjo dėkoti savo vartininkui. G.Kvedaras pademonstravo puikią reakciją atremdamas labai pavojingus Artiomo Gurenkos, L.Kochanausko ir A.Byčianoko smūgius, taip pat atmušė prieš jį išbėgusio Davido Aršakiano bandymą nukreipti kamuolį į vartus.

Antrajame kėlinyje „Stumbro“ treneriai į aikštę metė Martyną Dapkų ir Eriką Skripkiną – futbolininkus, paprastai rungtynes pradedančius starto vienuolikėje. Jie pagyvino komandos žaidimą. Prie to prisidėjo ir „Trakai“, atsitraukę prie savo vartų ir leidę aikštės šeimininkams kontroliuoti kamuolį. Vis tik, pavojingų momentų surengti kauniečiams nesisekė. Sykį prieš vartus iššoko A.Rimkevičius, bet buvo užfiksuota nuošalė. Savo laimę netaikliu tolimu smūgiu pabandė E.Skripkinas.

Užmigdę varžovus, riteriai surengė greitą ataką 77-ą minutę. Tik ką aikštėje pasirodęs Ronaldas Solominas perdavimu iš krašto baudos aikštelėje surado D.Aršakianą, kuris stipriu smūgiu nepaliko G.Kvedarui jokių šansų.

Po poros minučių buvo nubausta jau atsipalaidavusi „Trakų“ gynyba. Po Nerijaus Mačiulio perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko A.Rimkevičius, suklaidino jį pasitikusį vartininką ir iš aštraus kampo tiksliai nukreipė kamuolį vartus.

Jau kitos atakos metu, pasinaudoję nedideliu svečių gynybos pasimetimu, kauniečiai surengė dar vieną pavojingą ataką, kurios smaigalyje vėl atsidūrė A.Rimkevičius. Šįsyk su varžovu gynėju kovojusiam puolėjui smūgiuoti stipriai nepavyko, M.Rapalis kamuolį sugavo.

Rungtynėms baigiantis intriga grįžo. Atrodė, kad po Mohamedo Djabrailovo perdavimo prieš vartus iššokęs N.Mačiulis kamuolį baudos aikštelėje gavo būdamas nuošalėje, tačiau teisėjo asistentas vėliavėlės nepakėlė, leisdamas žaisti toliau. Saugas darsyk nepagailėjo kamuolio taip pat be priežiūros gynėjų paliktam A.Rimkevičiui, kuriam beliko jį pasiųsti į tuščius vartus. Puolėjas antrose rungtynėse iš eilės aikštę paliko su dviem įvarčiais savo sąskaitoje.

Per likusį laiką „Trakai“ padarė viską, kad aikštės šeimininkai galimybių surengti rezultatyvią ataką neturėtų ir persvarą išlaikė, iškovodami eilinę pergalę.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 15 11:15

KOMENTARAI

Vyr. treneris Darius Gvildys („Stumbras“): „Rungtynių pabaiga smagi gavosi, bet pradžia - pirmas kėlinys, disciplinos nesilaikymas. Nežinau, ar perdegė, nes „Trakai“ laimėjo 10 rungtynių iš eilės. Atrodo lygioje vietoje reikia tik perdavimą atiduoti. Sunku net komentuoti. O šiaip vaikinai stengėsi, kovojo iki galo. Už tai jiems esu dėkingas. Gale gavosi intrigėlė įdomi. Judame. Tai buvo profilaktika (kad ant suolo liko E.Skripkinas ir M.Dapkus). Reikia duoti ir kitiems šansą. Kai į nugarą nekvėpuoja, leidi sau kažkur nepribėgti, neprišokti“, ypatingai po rungtynių su „Spyriu“. O dabar įleidome, stengėsi. Reiškia, viskas gerai, nori žaisti.“

Ainas Bareikis (Stumbras): „Manau, „Trakai“ tikrai stipri komanda, yra verta lyderio vietos. Padarėme ką galėjome daugiausiai, laikėmės trenerio nurodymų, gale įmušėme du įvarčius. Aišku, tas „pendelis“ toks nesąmoningas, gale vėl paleidome - taip ir gavosi. Iš klaidų susidaro įvarčiai.“

***

Vyr. treneris Valdas Urbonas („Trakai“): „Turėjome sau gerą rezultatą. Rungtynes galėjome ir privalėjome baigti geriau. Reikia žiūrėti, analizuoti, kas buvo tuose momentuose, kad išvengtume jų ateityje. Šiandien atsipirkome lengvu išgąsčiu. Sugebame pasiekti rezultatą, sugebame įmušti įvarčius. Pirmajame turėjom momentų, nors žaidimas nesiklijavo. Galime kalbėti apie normalų rungtynių užbaigimą, bet toks gyvenimas. Nuo vidurio žmonių labai priklauso komandos žaidimas. Džiugu, kad saugai randa bendrą kalbą su puolėjais. Lauksime kitų rungtynių, kurios bus ne mažiau svarbios.“

Deividas Česnauskis („Trakai“): „Rungtynės klostėsi mūsų naudai iki kokios 80-os minutės, kai praleidome pirmą įvartį. Atsipalaidavome pabaigoje, negalima taip daryti, reikia žaisti iki galo. Komandai reikia pažiūrėti į savo klaidas, kur tuos įvarčius praleidome, bet reikia žaisti iki galo. Aikštė davė žaisti futbolą ir vienai, ir kitai komandai. Aišku, buvo klaidų, bet tai futbolas. Kiekviena pergalė yra svarbi. Svarbiausia - trys taškai vėl papildė mūsų sąskaitą. Tai stumia komandą į priekį kovoti daugiau, laimėti.“

...

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 16 09:36

Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno „Spyris“ 4:0 (0:0)

„Žalgiris“: S.Klevinskas, A.Švrljuga, E.Vaitkūnas, G.Freidgeimas, D.Šemberas, J.Kendyšas, M.Kuklys, V.Lukša (70 min. D.Romanovskis), L.Pilibaitis (78 min. K.Andreou), P.Janušauskas (64 min. A.Jedigarijanas), Elivelto.

„Spyris“: M.Stonys, I.Dedura, M.Miškinis (55 min. D.Šinkūnas), K.Gusočenka, P.Daukša (65 min. R.Sikorskis), T.Bučma, J.Morozas, G.Palma, D.Rekišas, L.Sendžikas (73 min. D.Stulga), A.Velička.

Įvarčiai: A.Švrljuga (51, 67), L.Pilibaitis (61), Elivelto (81).

Geltonos kortelės: Elivelto (37), D.Šemberas (81); A.Velička (25), P.Daukša (63).

- Dar porą įvarčių skriedjo į spirdžių vartus, bet tuos du kartus buvo užfiksuotos nuotalės. Pirmas kėlinys migdantis kažkiek, o visas veiksmas ir kova buvo antram. Lietus Vliniuje vienu metu pylė. Spirdžių vartininkas Stonys kliurkinosi kaip reikalas, bet kažkaip iki epic kliurkos trūko :)

...

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 16 09:43

ŽALGIRIS 4 - 0 SPIRDŽIAI
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/zalgiris-spyris/384" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-05-15 | 13 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Mindaugas Jackus | Žiūrovų: 1200


Per paskutines dvejas „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes įmušęs 12-ą įvarčių Vilniaus „Žalgiris“ nesumažino apsukų dvikovoje prieš Kauno „Spyrį“. Pirmajame kėlinyje nesugebėję pralaužti svečių gynybinių užtvarų po pertraukos Andro Švrljugos į priekį vedami vilniečiai be atsako įmušė keturis įvarčius, pratęsdami labai rezultatyvią atkarpą čempionate – 4:0 (0:0).

Dar neprasidėjus rungtynėms, vilniečiams teko atlikti taip vadinamą „nulinį“ keitimą, nes apšilimo metu traumą patyrė Jakubas Wilkas. Vietoje jo mačą starto vienuolikėje pradėjo Paulius Janušauskas.

Pirmajame kėlinyje sostinės komanda kontroliavo kamuolį, tačiau sukurti pavojingų momentų neleido labai patikimai žaidusi svečių gynyba, perskaitydavusi visus pavojingai galėjusius tapti perdavimus į laisvus plotus. Arčiausiai įvarčio „Žalgirio“ gretose buvo P.Janušauskas. Kėlinio viduryje saugo smūgį iš labai aštraus kampo atrėmė svečių vartininkas. Po kelių minučių visiškai laisvam saugui atšoko kamuolys baudos aikštelėje, bet jo smūgis skriejo pro šalį.

Laukęs progų greitiems išpuoliams „Spyris“ savo momento sulaukė 36-ą minutę. Andriaus Veličkos galingą reidą aikštės viduriu vilniečiai nutraukė pražanga labai pavojingoje vietoje šalia baudos aikštelės prieš vartus. Pats puolėjas pabandė savo laimę baudos smūgiu, bet pataikė į gyvatvorę.

Nerasdamas kelių prie svarčių vartų, „Žalgiris“ kėlinio pabaigoje pabandė įmušti iš toli. Pavojingai į vartus smūgiavo Mantas Kuklys ir Vytautas Lukša.

Iškart po pertraukos suklydo kamuolio po perdavimo link vartų nepasiekęs Egidijus Vaitkūnas. Be priežiūros palikto kauniečio Jevgenijaus Morozo labai stiprų smūgį atmušus Sauliui Klevinskui, kamuolys galėjo įriedėti į vartus, bet komandą išgelbėjo ant linijos stovėjęs Jurijus Kendyšas.

Netrukus į „Spyrio“ vartus krito įvartis. Pakėlus kampinį, Linas Pilibaitis nežymiu lietimu šiek tiek pakeitė kamuolio skriejimo kryptį, o už gynėjų nugarų be priežiūros paliktas A.Švrljuga išvedė čempionus į priekį 51-ą minutę.

Po įvarčio „Žalgiris“ atsipalaidavo ir ėmė kurti pavojingus momentus. Dusyk M.Stoniui teko gelbėti komandą po V.Lukšos ir J.Kendyšo smūgių, bet „Spyrio“ vartininkas buvo bejėgis prieš labai gražų L.Pilibaičio šūvį į tolimą vartų kampą 61-ą minutę. Saugą į patogią smūgiui poziciją išvedė P.Janušauskas.

Kaip ant sparnų žaidę vilniečiai tęsė varžovų vartų šturmą. Po dar vienos puikios atakos antrąjį savo įvartį pelnė A.Švrljuga, uždaręs aštrų M.Kuklio perdavimą, pažeme perpjovusį kone visą svečių baudos aikštelę.

Sušvelninti rezultatą 70-ą minutę galėjo Tomas Bučma. Saugas atsidūrė greito „Spyrio“ išpuolio smaigalyje, bet nesugebėjo pataikyti į vartus, pasiųsdamas kamuolį greta virpsto.

Lygios debiutantų triuškinimą „Žalgiris“ baigė 81-ą minutę. Du įvarčius įmušęs A.Švrljuga į savo sąskaitą įsirašė ir rezultatyvų perdavimą, po kurio labai aukštai pašokęs Elivelto smūgiu galva nepaliko M.Stoniui jokių šansų.

Per likusį laiką dviejų puikių progų neišnaudojo po keitimo aikštėje pasirodęs Kristis Andreou, iš pradžių dviem bandymais neįveikęs svečių vartininko, o vėliau atsidūręs nuošalėje. Įmušti galėjo ir vilniečių kapitonas Deividas Šemberas, bet po M.Stonio klaidos išmušant kamuolį pasiuntė jį atgal kauniečiui į rankas.

Martynas Pocius/alyga.lt

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 16 10:29

Ale Cezis, kaip koks pensininkas,18 valanda ateina ir aina pogulio, saulala laidžias laikas miegolio :D
Bet rimtai Cezi, kodėl tu šiame forume tarytum nusistatytu laiku būni ?

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 16 10:35

O šiaip Spyris man visai patiktu jei nusiimtu tą "ŽALGIRIS" užrašą nusiimtu, per LRT Kultūra patiko Dedūros mintys po rungtynių, pirmą kartą jį šnekanti mačiau, tikrai protingas žmogus matosi, ne koks susireikšminęs

...

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 16 10:51

Ale Cezis, kaip koks pensininkas,18 valanda ateina ir aina pogulio, saulala laidžias laikas miegolio :D
Bet rimtai Cezi, kodėl tu šiame forume tarytum nusistatytu laiku būni ?

- Todėl kad 18 val. einu pasijudinti. 20 minučių valdų apėjimas, o kai raumenukai įšyla, tai su geležimi einu padirbėti, po to miegu kokias 10 valandų. Mano FB sienoje gali pasiskaityti. Buvo JUVĖS ir Madrido Realo varžybos, o aš 20 val. nuėjau miegoti. Ryte 8 atsibudau.

Todėl gražus, ramus ir laimingas esu. jeigu kas galvoja, kad labai bijau savo ciocės ir ji neleidžia manęs prie kompo, tai klystate.

...

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 16 10:55

O šiaip Spyris man visai patiktu jei nusiimtu tą "ŽALGIRIS" užrašą nusiimtu, per LRT Kultūra patiko Dedūros mintys po rungtynių, pirmą kartą jį šnekanti mačiau, tikrai protingas žmogus matosi, ne koks susireikšminęs
Joo, reikia kokių 40 min., kad supratum, kur ten ŽALGIRIS tikras, o kur spirdžiai. Velička tai ten jau pasakų namelį primena, daug peza, mažai daro.

Rekišo per rungtynes visai nesimatė. Dingo iš grajinančių gretų, totaliai uždengtas, net nosies pasikrapštyti negalėjo..

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 16 11:32


Joo, reikia kokių 40 min., kad supratum, kur ten ŽALGIRIS tikras, .
Komentatorius per futbolo.tv Spyrio atakos metu sakė "žalgiriečiai tęsia ataką" . Žalgiris yra Žalgiris. Ar Vilniaus ar Kauno, čia kiekvieno pasirinkimo laisvė ir kiekvienas bus teisus.

...

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 16 11:34

tas kometatorius gal tiesai iš oranžinio viruso ligoninės buvo.. labai jo komentarai priminė kašės varžybų transliacijos komunikavimą..

plintusas
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: 2015 Kov 02 17:29
Palaikoma komanda: Utenis

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 16 13:31

O šiaip Spyris man visai patiktu jei nusiimtu tą "ŽALGIRIS" užrašą nusiimtu, per LRT Kultūra patiko Dedūros mintys po rungtynių, pirmą kartą jį šnekanti mačiau, tikrai protingas žmogus matosi, ne koks susireikšminęs
+++

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 17 19:10

eilinė matuzo kliurka...

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 17 19:19

Nieko gero nelikę iš Kruojos. Dar pirmam kėliny teisėjas galėjo 11 m baudinį skirti į Kruojos vartus

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XIII (13) turas:

2015 Geg 17 19:31

Nieko gero nelikę iš Kruojos. Dar pirmam kėliny teisėjas galėjo 11 m baudinį skirti į Kruojos vartus
nu iš granito irgi nieko gero...

Grįžti į