...

XIII (13) turas:

2012 Geg 14 11:24

13 JORNADA

2012 05 15
TAURAS 2 - 0 REO

2012 05 16
EKRANAS 2 - 2 ŠIAULIAI
SŪDUVA 0 - 0 ŽALGIRIS


2012 05 17
KRUOJA 2 - 0 DAINAVA

2012 05 18
ATLANTAS 1 - 1 BANGA

1 EKRANAS 13 11 1 1 29-7 34
2 ŽALGIRIS 13 9 2 2 27-7 29
3 KRUOJA 13 8 1 4 16-10 25
4 SŪDUVA 13 7 3 3 26-15 24
5 DAINAVA 12 4 3 5 11-16 15
6 ŠIAULIAI 13 4 3 6 24-21 15
7 BANGA 13 3 3 7 9-16 12
8 TAURAS 13 3 1 9 8-24 10
9 REO 12 2 3 7 11-20 9
10 ATLANTAS 13 1 4 8 3-27 7
Paskutinį kartą redagavo 3 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 14 16:26

Zais Vytauto stadione

http://www.fktauras.lt/index.php?option ... ws&lang=lt" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 14 18:31

"General Financing A lygos" 13 turo anonsas: "Sūduva" priims "Žalgirį", "Ekranas" - "Šiaulius"

Antradienį startuosiančio „General Financing" A lygos XIII turo desertas - trečiadienį vyksianti pastarąjį turą taškus praradusių Marijampolės „Sūduvos" ir Vilniaus „Žalgirio" komandų dvikova.

Dar vienas labai intriguojantis mūšis rytoj laukia Panevėžyje, kur susigrums nesustabdomai žengiantis „Ekranas" ir atsigaunantys „Šiauliai". Turą šiandien pradės rungtynės tarp Tauragės „Tauro" ir Vilniaus „Reo", pergalės Vilniuje įkvėpta Pakruojo „Kruoja" sieks nugalėti Alytaus „Dainavą", o Vakarų Lietuvos kaimynų dvikovoje Klaipėdos „Atlantas" priims Gargždų „Bangą".

„Klaipėdoje A lyga tik prasidėjo, tad daug galimybių susipažinti su ja neturėjau. Kol kas nėra aiškaus lyderio, bet favoritai liko tie patys. Žingsnį į priekį padarė „Dainava". Nebėra ryškių autsaiderių", - įspūdžiais dalijosi I lygoje žaidžiančią „Palangą" treniruojantis Rimantas Skersys.

Jo teigimu, palangiškiai apie A lygą kol kas negalvoja: „Dar pernai žaidėme II lygoje. Sezono pradžioje su favoritais rungtyniavome neblogai."

R. Skersys daugiausiai seka lygos statistiką, pažiūri keletą rungtynių, Futbolo.TV stebi santraukas ir komentarus.
____________________________________________________________________________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/general_fi ... -_siaulius

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 16 11:44

Tauragės „Tauras" - Vilniaus „Reo"
Laikas - gegužės 15 diena, 18 valanda.
Vieta - Tauragės miesto stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
Rimanto Skersio prognozė - 1:1.

XIII turas startuos Tauragėje. Devintojoje vietoje žengiantis „Tauras" (7 taškai) priims laipteliu aukščiau žengiančią Vilniaus „Reo" (9 tšk.) ekipą.

R. Skersys abi komandas pažįsta mažai. „Jos nežaidžia rezultatyviai. Manau, kad „Reo" neturėtų pralaimėti. Prognozuočiau lygiąsias - 1:1", - spėjo treneris.

„Reo" praėjusiame ture, kuriame iškovota pergalė 1:0 prieš Gargždų „Bangą", kartu su Viačeslavu Sukristovu vadovavo naujasis strategas Valdas Ivanauskas, kuris save pristato konsultantu. Pasak R. Skersio, naujo trenerio atėjimas suteikia impulsą kovoti.

„Valdas turėtų įnešti kovinės dvasios. Jis energingas žmogus. Ekipa turėtų tapti kovingesnė, agresyvesnė", - prognozavo R. Skersys.

„Reo" prieš sezoną drąsiai kalbėjo apie lygos medalius. „Sporte visas įmanoma. Kaip savaitgalį parodė „Manchester City" ar krepšinio Eurolygos finalas, stebuklų daug", - kalbėjo R. Skersys.

„Tauras" šeštadienį pirmosiose sezono rungtynėse Tauragės „Vytauto" stadione 1:2 nusileido šalies čempionui „Ekranui". Nors šeimininkai lengvai nepasidavė, bet po nesėkmės tapo daugiausiai kartų pralaimėjusia lygos komanda - devynis. „Tauras" yra ir viena prasčiausiai atakuojančių ekipų. Ji įmušusi šešis įvarčius. Mažiau už Tauragės ekipą pasižymėjęs „Atlantas" - du kartus.

Pirmasis tarpusavio mačas baigėsi „Tauro" pergale 1:0. Lemiamą įvartį 85-ąją minutę pelnė Alessandro Mascia.

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 16 11:45

Panevėžio „Ekranas" - „Šiauliai"
Laikas - gegužės 16 d., 18 val.
Vieta - Panevėžio „Aukštaitijos" stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
R. Skersio prognozė - 2:1.

Ketverių pastarųjų metų šalies čempioną egzaminuos Renesansą atgyvenantys „Šiauliai". „Ekranas" (33 taškai) pirmauja šio sezono A lygoje, o „Šiauliai" (14 tšk.) užima šeštąją vietą.

„Nuolatinis derbis. „Šiauliai" „Ekranui" visada buvo kietas riešutėlis. Nebus lengva ir šįkart. Manau, Panevėžio ekipa laimės vieno įvarčio persvara. Galbūt 2:1", - spėjo R. Skersys.

Jo nuomone, „Šiauliams" papildomo stimulo suteiks ir naujasis treneris Gediminas Jarmalavičius, su kuriuo ekipa 5:1 sutriuškino Klaipėdos „Atlantą" ir 4:0 Pakruojo „Kruoją". Praėjusiame ture šiauliečiai 3:3 sužaidė su „Sūduva". Iki 89-osios minutės „Šiauliai" atsiliko 1:3. „Paskutinės rungtynės pridės gerų emocijų", - sakė R. Skersys.

Futbolo specialistas teigia, jog šiauliečiai atsigavo ir stebisi prasta komandos sezono pradžia: „Daug pasikeitimų nebuvo. „Šiauliams" atstovauja gero lygio žaidėjai: Igoris Kozlovas, Robertas Vėževičius, Deivydas Lunskis. Nesuversčiau visos kaltės treneriui. Manau, kad šiauliečiai moka žaisti. Juo labiau, kad pastaruoju metu „Šiauliai" visada likdavo netoli prizinių vietų."

R. Skersys negailėjo komplimentų ir „Ekranui", kurios sudėtis taip pat keitėsi nežymiai: „Stabili komanda. Žaidėjai puikiai pažįsta vienas kitą. Tai viena labiausiai patyrusių ekipų. Ji žaidžia protingą futbolą. „Ekrano" stiprybe visada buvo standartinės padėtys."

Panevėžio ekipa devynis turus buvo nepraleidusi įvarčių. Ledus pralaužė „Reo", o praėjusiame ture į „Ekrano" vartus kamuolį pasiuntė ir „Tauras". Nepaisant to, panevėžiečiai šventė pergalę 2:1.

„Vienas įvartis per rungtynes nieko neparodo. Jį gali įsimušti ir patys. Juk žaidžia ne mašinos. Tačiau „Ekrano" gynėjai labai patyrę. Gynyba būtų skylėta, jei ji praleistų tris ar keturis įvarčius", - mano R. Skersys.

IV turo dvikovoje Šiauliuose „Ekranas" įrodė savo pranašumą - 1:0. 29-ąją minutę pergalingą įvartį įmušė legionierius iš Dramblio Kaulo Kranto Fofana Adama.

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 16 11:46

Marijampolės „Sūduva" - Vilniaus „Žalgiris"
Laikas - gegužės 16 d., 20 val.
Vieta - Marijampolės „Arvi" arena.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
R. Skersio prognozė - 2:0.

Centrinėje turo dvikovoje kausis turnyrinės lentelės kaimynai. Namie žaisianti „Sūduva" (23 tšk.) - trečia, „Žalgiris" (28 tšk.) - antras.

„Bus įdomu. Mačiau komandų rungtynes pirmajame rate, kai „Žalgiris" laimėjo 4:0. Mačas buvo keistas. Nesupratau, tai futbolas ar jo imitacija. „Sūduva" žalgiriečiams beveik nesipriešino. Manau, kad šįkart Marijampolės komanda norės revanšo. Prognozuočiau, jog rungtynės baigsis šeimininkų pergale 2:0", - spėjo R. Skersys.

Pirmajame mače „Žalgiriui" įvarčius pelnė Mantas Kuklys (52, 69 min.), Tomislavas Pekas (20 min.) ir Calumas Elliotas (88 min.).

Komandos šiemet buvo susitikusios ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalyje, kur galutinę pergalę šventė ir dėl svečiuose pelnyto įvarčio į finalą pateko „Žalgiris". Jis pirmosiose rungtynėse Vilniuje laimėjo 1:0, kai 10-ąją minutę kamuolį į savuosius vartus nukreipė Sergėjus Loginovas. Atsakomoji dvikova Marijampolėje baigėsi „Sūduvos" pergale 2:1 (10 min. Rafaelis Ledesma, 87 min. Craigas Thomsonas/25 min. M. Kuklys).

„Kai apylygės komandos, laimėti sunku. Tačiau tai parodo, kad žalgiriečiai turi rimtų ambicijų. Tai ekipa, kurioje didelė konkurencija. Lietuviams ten sunku įsitvirtinti. Tačiau „Žalgiriui" kol kas trūksta stabilumo", - kalbėjo R. Skersys.

„Palangos" strategas stebėjosi Marijampolės komanda, kuri su „Žalgiriu" sužaidė keletą skirtingų rungtynių. Jo nuomone, sezono pradžioje „Sūduva" sublizgėjo kovingumu, meistriškumu ir klase.

Abi komandos į aikštę žengs kovingai nusiteikusios. Sekmadienį „Žalgiris" savo stadione 0:2 pralaimėjo „Kruojai", o „Sūduva" svečiuose 3:3 sužaidė su „Šiauliais". Iki 89-osios minutės marijampoliečiai pirmavo 3:1.

„Tokios lygiosios nuotaikos nepridės. Tačiau, manau, kad komanda norės reabilituotis", - mano R. Skersys.

Po mačo su „Šiauliais" paprastai kalbus „Sūduvos" vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys buvo nešnekus: „Nėra ką kaltinti, kai užpakalyje skylė, nieko nėra. Tada komandai labai sunku."

„Žalgiriečiams" dėl diskvalifikacijos šiose rungtynėse nepadės komandos kapitonas, gynėjas Algis Jankauskas. Vilniaus ekipos stratego Damiro Petravičiaus teigimu, jį pakeisti nebus labai sunku, nes komanda turi Andrių Skerlą.

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 16 11:46

Pakruojo „Kruoja" - Alytaus „Dainava"
Laikas - gegužės 17 d., 18 val.
Vieta - Pakruojo stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
R. Skersio prognozė - 1:0.

Įnirtingai dėl medalių kovojanti ir ketvirtąją vietą užimanti „Kruoja" (22 tšk.) namie priims „Dainavą" (5 vieta - 15 tšk.).

„Nebus lengva nė vienai ekipai. Manau, kad gal ir sunkiai, tačiau laimės favoritė „Kruoja". Spėčiau, jog 1:0", - prognozavo R. Skersys.

Jo nuomone, „Kruojos" rezultatai daug ką pasako: „Ji pastaraisiais metais niekada nebūdavo gale. Galbūt ji stabiliai aukštos vietos neužimdavo, bet žaisdavo užtikrintai. Būtų labai įdomu, jei pakruojiečiai sugebėtų mesti iššūkį lyderių trejetui. Metas juos versti. Norisi šviežienos."

Pakruojo ekipa praėjusiame ture 2:0 svečiuose pranoko „Žalgirį", tačiau prieš tai namie 0:4 nepasipriešino „Šiauliams". „Tai rodo nestabilumą, bet mūsų futbole labai netikėtų rezultatų nebūna", - „Kruojos" nenuvertino R. Skersys.

Trenerio nuomone, neblogus „Dainavos" rezultatus lemia griežta Alytaus komandos stratego Rimvydo Kochanausko ranka.

„Ekipa sustiprėjusi. Puikiai pažįstu trenerius, žinau jų reikalavimus. Kochanauskas - reiklus, profesionalus strategas. Jis moka valdyti, treniruoti komandą. Žaidėjams reikalavimai dideli. Nemanau, kad „Dainava" kuriai nors komandai bus lengvas riešutėlis", - alytiškius gyrė R. Skersys.

Praėjusiame tarpusavio mače Marijampolėje „Kruoja" su varžovais sužaidė lygiosiomis - 0:0. „Dainava" daugiau dėmesio skyrė savųjų vartų saugumui. Po rungtynių Alytaus komandos puolėjas Arsenijus Buinickis pripažino, kad niekam nepatinka gintis, bet visi siekia laimėti - ir tie, kurie pasirinko kontratakų taktiką.

„Dainava" turbūt tokią taktiką naudos ir dabar. Išvykose taip žaisti paprasčiau", - sakė R. Skersys.

Pasak „Kruojos" vyriausiojo trenerio Aido Dambrausko, „Dainavos" komanda pakruojiečiams neparanki.

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 16 11:47

Klaipėdos „Atlantas" - Gargždų „Banga"
Laikas - gegužės 18 d., 18 val.
Vieta - Klaipėdos centrinis stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
R. Skersio prognozė - 1:0.

Antrosiose rungtynėse Klaipėdos stadione vietos komanda (10 vt. - 6 tšk.) priims „Bangos" vienuolikę (7 vt. - 11 tšk.).

„Norėtųsi pamatyti tikrą kovą, emocijas, o ne pasivaikščiojimą. Tokių rungtynių užtenka. Kartais Lietuvoje daugiau vaidybos, nei tikros kovos, - kritiškai vertino R. Skersys. - Manau, „Atlantas" laimės 1:0."

Pasak „Palangos" vyriausiojo trenerio, įtakos turės ir derbio statusas: „Pralaimėti galima bet kam, tik ne kaimynui. Juo labiau, kad ekipos yra ir turnyrinės lentelės kaimynės. Papildomos motyvacijos nereikės."

R. Skersys turėjo kritikos ir „Atlanto" komandai. Jo nuomone, „Atlanto" ekipa silpniausia pagal turnyrinę lentelę, bet ne pagal sudėtį: „Yra kam žaisti. Futbolininkai turi potencialo. Reikėtų jų paklausti, ko jie eina į aikštę ir ką joje veikia. Juo labiau, kad šiemet ir trenerių kolektyvas normalus. Lyginant su pernai, Klaipėdos komanda žengė į priekį."

Futbolo specialistas negailėjo komplimentų „Bangos" komandai: „Gargždai gali būti miestelio, mylinčio futbolą, pavyzdys. Jis stabilus ir nuolat einantis į priekį. Šiemet sumažėjo klubo biudžetas, tad tikslai šiek tiek kitokie, bet imponuoja tai, kad gargždiškiai investuoja į infrastruktūrą, skiria dėmesį vaikams."

Prieš sezoną „Banga" žaidė draugiškas rungtynes su R. Skersio vadovaujama „Palanga". Gargždų ekipa palangiškių vyriausiajam treneriui paliko komandos, kuri profesionaliai rengėsi sezonui, įspūdį.

Praėjusiame ture „Atlantas" 0:1 nusileido „Dainavai", o „Banga" tokiu pat rezultatu „Reo". R. Skersio nuomone, rungtynėse labiau laimėjo „Reo", nei „Banga" pralaimėjo: „Gargždiškiai su „Reo" žaidė nedėkingu laiku. Kaip tik tada, kai „Banga" pakeitė trenerį ir jos emocinė būsena pakilo."

I rate Gargžduose „Atlantas" laimėjo 1:0. Vienintelį įvartį 59-ąją minutę pelnė Evaldas Razulis. Jo tikslus smūgis išrinktas gražiausiu įvarčiu kovo mėnesį.

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 16 11:51

TAURAS 2 - 0 REO
XIII (13) turas, 2012 05 15

“Tauras” antrą kartą sezone įveikė REO

Tauragės “Tauras” namuose 2:0 nugalėjo Vilniaus REO. Praėjusią savaitę vilniečiai pakeitė trenerį ir penktadienį įveikė Gargždų “Bangą”. Tačiau dvikovoje su “Tauru” naujasis strategas jau nepadėjo. Rungtynių baigtį nulėmė du antrajame kėlinyje tauragiškių įmušti įvarčiai. Įpusėjus kėliniui 11 metrų baudinį realizavo Alessandro Mascia, o jau baigiantis susitikimui persvarą įtvirtino Vladas Petkevičius.

“Taurui” tai buvo trečioji pergalė čempionate ir jau antrą kartą įveikta REO ekipa. Tauragiškiai šios dienos varžovus aplenkė turnyro lentelėje ir pakilo į aštuntąją vietą.

Tauras (Tauragė) - REO (Vilnius) 2:0 (0:0)
Teisėjas: D.Rumšas (Palanga), 400 žiūrovų
Įvarčiai: 66 min. (iš 11m.) A.Mascia, 81 min. V.Petkevičius („Tauras")
Įspėjimai: 22 min. T.Vyšniauskas, 39 min. V.Petkevičius, 41 min. T.Rimas, 59 min. R.Freidgeimas („Tauras"); 43 min. M.Kazlauskas („REO")
_____________________________________________________________________________________________________________________
http://penalty.lt/tauras-antra-karta-sezone-iveike-reo/

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 16 18:48

ekranas - siauliai primas kelinys labai neblogas, labai gyvios rungtynes. jei kas svarstot ar verta isijungti, tai patariu

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 17 10:28

ekranas - siauliai primas kelinys labai neblogas, labai gyvios rungtynes. jei kas svarstot ar verta isijungti, tai patariu

Jarmalavičius atgaivino komandą- jaučiu, kad kebabų žaidėjai nebeėda, tai sportinė forma gerėja, tokie aktyvūs buvo per visas rungtynes, sukovojo gražiai ir garbingai.

wrc2004
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: 2010 Lap 02 21:27
Palaikoma komanda: FK Ekranas

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 17 10:33

Tikrai geros varžybos, iki pat 93min kovojo komandos . Na buvo keletas teisėjo abejotinų sprendimų, bet suvaldė emocijas aikštėje

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 17 10:56

EKRANAS 2 - 2 ŠIAULIAI
XIII (13) turas, 2012 05 16

Viso susitikimo metu abi komandos žaidė atakuojantį ir rezultatyvų futbolą. Sužaidus trečdalį pirmojo kėlinio į priekį išsiveržė aikštės šeimininkai, kai tolimu smūgiu pasižymėjo Marko Andjelkovičius. Šiauliečiai jau kitoje atakoje vos neišlygino rezultato, bet po kelių minučių tai padarė Igoris Kozlovs. Tačiau dar iki pertraukos “Ekranas” įmušė antrą kartą – tikslus buvo Mantas Savėnas. Antrajame kėlinyje ekipos ir toliau žaidė aktyviai, bet sėkmė šypsojosi šiauliečiams. Įpusėjus jam pusiausvyrą atstatė Rokas Urbelis. Iki rungtynių pabaigos likusį laiką daugiau atakavo “Ekranas” ir atrodė, kad jiems pavyks palaužti varžovus. Kartą kamuolys pataikė į “Šiaulių” vartų kostrukciją, o dar kelis kartus jis skriejo visai šalia vartų, bet susitikimas baigėsi lygiosiomis.

Šiauliečiai jau nepralaimėjo ketvirtą iš eilės kartą, o “Ekranas” taškus prarado po vienuolikos iš eilės pergalių.

62. Ekranas (Panevėžys) - Šiauliai (Šiauliai) 2:2 (2:1)
Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 500 žiūrovų
Įvarčiai: 16 min. M.Andelkovič, 36 min. M.Savėnas („Ekranas"); 20 min. I.Kozlovs, 70 min. R.Urbelis („Šiauliai")
Įspėjimai: 39 min. M.Andelkovič („Ekranas"); 57 min. L.Mušnikov, 65 min. I.Kirchners, 85 min. J.Gomes da Silva, 90+3 min. L.Rimavičius („Šiauliai")
_________________________________________________________________________________________________________
http://penalty.lt/rezultatyvios-ekrano- ... lygiosios/

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 17 10:59

Tikrai geros varžybos, iki pat 93min kovojo komandos . Na buvo keletas teisėjo abejotinų sprendimų, bet suvaldė emocijas aikštėje
Ekranas labai jau grubiai žaidė.... ir amžinai tokie nepatenkinti. Bachūrai su pretenzijomis.
Nemoka jie pralaimėti ir barstyti taškus mat čempionams ne honoras. :lol:
o Slyva dar kartą atrodė silpnai, balansavo tarp savęs ir aplinkybių... galvojau,kad pradės kvailioti ir naglai palaikyti Ekraną.

...

Re: XIII (13) turas:

2012 Geg 17 11:03

SŪDUVA 0 - 0 ŽALGIRIS
XIII (13) turas, 2012 05 16

Šiame sezone komandos susitiko jau ketvirtą kartą, tik šioje dvikovoje įvarčių nebuvo įmušta. Ypač įsimintinas buvo pirmasis susitikimo kėlinys. Jo metu vilniečiai turėjo galimybių įmušti, bet daug aštriau žaidė aikštės šeimininkai. Jau įpusėjus kėliniui po kampinio galva pavojingai smūgiavo Povilas Lukšys, bet kamuolys praskriejo šalia vartų. Praėjus nedaug laiko stipriu tolimu smūgiu į skersinį atsakė žalgirietis Mario Grgurovičius, o atsakomojoje atakoje vėl vos neįmušė tas pats P.Lukšys. Prieš pat pertrauką prie svečių vartų tapo itin karšta. Marijampolietis Andrius Urbšys galingu smūgiu nuo baudos aikštelės linijos sudrebino skersinį, o vėliau “Sūduva” vos neįmušė po kampinio.

Antrajame kėlinyje žaidimo tempas kiek nukrito ir abi ekipos žaidė atsargesnį futbolą. Realiausią galimybę pasižymėti turėjo aktyvusis P.Lukšys, bet jo smūgį iš labai arti nuo vartų linijos atmušė varžovų futbolininkas. “Sūduvos” žaidėjai po šio epizodo įnirtingai reikalavo 11 metrų baudinio, bet arbitras Saulius Dirda buvo nepalenkiamas. Jau baiginatis susitikimui abi ekipos tapo dar atsargesnės, o įvarčių įmušta taip ir nebuvo.

Paveikslėlis

Sūduva (Marijampolė) - Žalgiris (Vilnius) 0:0 (0:0)
Teisėjas: S.Dirda (Kaunas), 2000 žiūrovų
Įvarčiai: nėra
Įspėjimai: 60 min. T.Eliošius („Sūduva"); 21 min. A.Nagumanov, 43 min. C.Elliot („Žalgiris")
_________________________________________________________
http://penalty.lt/suduva-ir-zalgiris-ivarciu-neimuse/

Grįžti į