...

XIV (14) turas:

2015 Geg 25 11:32

2015 m. Lietuvos "SMSCredit.lt A lygos" čempionatas
http://www.lff.lt/lt/article/2015_m_sms ... ro_anonsas" onclick="window.open(this.href);return false;

XIV (14) Turas

Gegužės mėn. 26 d. (antradienis)
69. 18:00 Klaipėdos Granitas (Klaipėda) - Sūduva (Marijampolė)

Gegužės mėn. 27 d. (trečiadienis)
70. 17:30 Utenis (Utena) - Trakai (Trakai)
68. 19:30 Šiauliai (Šiauliai) - Kruoja (Pakruojis)

Gegužės mėn. 28 d. (ketvirtadienis)
67. 17:30 Atlantas (Klaipėda) - Spyris (Kaunas)
66. 19:30 Stumbras (Kaunas) - Žalgiris (Vilnius)

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 26 15:56

„Klaipėdos granitas“ – Marijampolės „Sūduva“

Gegužės 26 dieną 18 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė. Pirmame rate – 1:3.

Abu klubai pastaruoju metu sunkiai skina pergales: granitiečiai paskutinį kartą laimėjo tik septintame ture, o Marijampolės ekipa nugalėjo vos vienoje dvikovoje iš pastarųjų šešių.

Nors Klaipėdos klubą kamuoja traumos, tačiau futbolininkai demonstruoja stiprų charakterį. Visgi rungtynių pabaigose „Klaipėdos granitas“ jau ne kartą apmaudžiai nudegė – du sykius buvo prarastos pergalės prieš „Šiaulius“ ir „Kruoją“ bei kartą skaudžiai nusileista „Atlantui“. Norint pakovoti dėl pergalės, teks maksimaliai susikoncentruoti ir neklysti lemiamomis akimirkomis. Gediminas Jarmalavičius negalės į aikštę leisti Deivido Lukošiaus – futbolininkas akistatą praleis dėl diskvalifikacijos.

„Sūduvos“ ekipoje – nuotaikos tikrai ne pačios geriausios. Komanda jau ne vieną kartą buvo skaudžiai nubausta už neišnaudotas progas ir šiuo metu rodo tokį žaidimą, kuris netenkina klubo vadovybės. Anot klubo administracijos direktoriaus, su „Sūduva“ atsisveikino nė vienų rungtynių nepraleidęs Vaidotas Šilėnas, tad bus įdomu pažiūrėti, kas užims saugo vietą aikštėje. „Klaipėdos granitas“ – palankus varžovas „Sūduvai“. Tą įrodo tiek pirmojo rato kova, tiek praėjusio sezono mačai. Vis dėlto dabartinis marijampoliečių žaidimas neįtikina, todėl sirgaliai turėtų išvysti gana atkaklią kovą.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 26 15:56

Utenos „Utenis“ – Trakų „Trakai“

Gegužės 27 dieną 17.30 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Pirmame rate – 1:5.

Staigmeną Suvalkijoje sukūrę uteniškiai sieks ne tik padovanoti savo sirgaliams pirmą pergalę Utenoje, bet ir po dvejų „sausų“ rungtynių atrakinti varžovų vartus. Visgi tą padaryti bus sunku, kadangi „Utenio“ kelyje – vienuolika iš eilės dvikovų laimėję „Trakai“.

Būtent prieš „riterius“ Mindaugo Čepo treniruojami futbolininkai patyrė didžiausią pralaimėjimą šiame sezone. „Utenis“ pralaimėjo net 1:5, o strategas po rungtynių svaidėsi žaibais ir teigė, jog jo komanda daugiau taip nežais. Panašu, jog uteniškiai po pirmojo rato susitikimo sezono eigoje padarė tinkamas išvadas ir sieks reabilituotis. M.Čepui teks pasukti galvą dėl kairiojo gynėjo pozicijos, kadangi Danielis Gunevičius yra traumuotas, o Gabrielius Zagurskas mače su „Sūduva“ užsidirbo apmaudžią raudoną kortelę.

„Trakai“ per čempionate buvusią pertrauką sužaidė rungtynes tarpusavyje, dalyvavo barbekiu vakarėlyje ir stebėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalą. Tokiu savaitgaliu džiaugėsi ir futbolininkai, ir „riterių“ direktorius Virmantas Lemežis, kuris teigė, jog komanda tampa dar didesniu kumščiu. Vis dėlto reikia pripažinti, jog vienuolika pergalių iš eilės iškovojusiai Valdo Urbono kariaunai teks tikrai rimtas iššūkis – „Utenis“ norės padovanoti žiūrovams pirmą pergalę ir atsirevanšuoti „Trakams“ už gėdingą pralaimėjimą pirmame rate.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 26 15:57

Šiaulių „Šiauliai“ – Pakruojo „Kruoja“

Gegužės 27 dieną 19.30 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Pirmame rate – 2:2.

„Šiauliai“ praėjusiame ture pagaliau išsaugojo „sausus“ vartus ir pradžiugino sirgalius po tragiškų rungtynių su „Žalgiriu“. Pakruojiečiai taip pat ropščiasi iš dugno, o kad dar labiau nuo jo atsispirtų, sieks iškovoti pergalę.

Iš tiesų sunku įvertinti šiauliečių žaidimą Klaipėdos „Atlanto“ kontekste, kadangi uostamiesčio klubas pastaruoju metu turi didelių problemų su puolimu ir yra patekęs į duobę. Visgi „sausi“ vartai turėtų suteikti daugiau pasitikėjimo gynėjams, kurie šį sezoną klydo itin dažnai.

Pakuojiečiai po pralaimėjimų serijos sugebėjo du kartus iš eilės sužaisti lygiosiomis, o mače su „Klaipėdos granitu“ parodė gana neblogą žaidimą. Į rikiuotę taip pat grįžo Maksimas Adamenka, kuris sustiprins gynėjų pajėgas. „Kruojai“ bus itin svarbus Tautvydo Eliošiaus dalyvavimas rungtynėse – jei futbolininkas atsigaus po traumų, Aido Dambrausko treniruojama ekipa gali tikėtis teigiamo rezultato.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 26 16:01

Klaipėdos „Atlantas“ – Kauno „Spyris“

Gegužės 28 dieną 17.30 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Pirmame rate – 0:1.

LFF taurės finale pralaimėję ir „SMScredit.lt A lygoje“ į duobę patekę atlantiečiai namuose priims Kauno klubą, kuriam atidėtose čempionato rungtynėse gana netikėtai nusileido.

„Atlantas“ per paskutines šešias dvikovas pelnė tik keturis įvarčius, tad nieko keisto, jog iš to pavyko išspausti tik vieną pergalę. Nors pirmenybėse sužaista kiek mažiau nei pusė sezono, tačiau klaipėdiečius nuo pirmaujančių klubų skiria nemenka praraja. Visgi atlantieiai ginklų tikrai nesudės ir savo pergalių seriją sieks pradėti nuo būsimų oponentų, kuriems LFF taurės išvakarėse apmaudžiai pralaimėjo. „Atlantui“ padėti negalės diskvalifikuotas Donatas Navikas.

„Spyrio“ futbolininkai kiek netikėtai turnyro lentelėje įsitvirtino penktoje vietoje, o iškovoję pergalę gali aplenkti uostamiesčio klubą. Laikinosios sostinės komandos strategas Laimis Bičkauskas teigė, jog pergalė prieš „Atlantą“ – skambiausia klubo istorijoje, tačiau triumfas pareikalavo aukų. Raudoną kortelę gavęs komandos kapitonas Ignas Dedura negalės žaisti uostamiestyje. Ar tai padės Andrejui Paniukovui ir jo ekipos draugams nutraukti įvarčių badą?

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 26 16:01

Kauno „Stumbras“ – Vilniaus „Žalgiris“

Gegužės 28 dieną 19.30 val. Kaunas, S.Dariaus ir S.Girėno stadionas. Pirmame rate – 1:4.

Atidėtose rungtynėse čempionams nepasipriešinę kauniečiai šį kartą LFF taurės nugalėtojus priims namuose, o ten „Stumbras“ varžovams gali mesti gerokai rimtesnį iššūkį.

Nors kauniečiams jau penkiuose mačuose nepavyksta nugalėti, tačiau Artūras Rimkevičius tapo dominuojančiu futbolininku ir varžovų gynėjų siaubu. Puolėjas įmušė penkis paskutinius komandos įvarčius ir kelia sumaištį čempionato snaiperių viršūnėje. Vis dėlto „Stumbro“ lyderių – A.Rimkevičiaus ir Nerijaus Mačiulio – indėlio pastaruoju metu nepakanka. Laikinosios sostinės atstovai praleidžia per daug įvarčių ir tai yra turbūt didžiausias Dariaus Gvildžio galvos skausmas šiuo metu.

„Žalgiris“ dabar čempionate dominuoja ir varžovams įmuša daug įvarčių. Triumfas LFF taurėje buvo vienas iš vilniečių tikslų, o jį įgyvendinus galima susikoncentruoti į vietines pirmenybes. Ten yra su kuo kovoti ir kiekviena pergalė vis dar svarbi. „Stumbrui“ reikės labai daug sėkmės siekiant atimti taškų iš čempiono.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 27 11:44

„Klaipėdos granitas“ – Marijampolės „Sūduva“ 1:2 (1:1)

„Klaipėdos granitas”: T.Simaitis, R.Borusas, K.Gnedojus, J.Potapovas, D.Šiškinas, Z.Jesipovas, L.Rimkus (73 min. L.Sonas), K.Laukžemis, M.Papšys, R.Urbelis, T.Vitukynas.

„Sūduva”: D.Bartkus, V.Bagdanavičius, N.Prebiračevičius, I.Cyvilka, M.Živkovičius, M.Šoblinskas, V.Baranovskis (88 min. M.Kovačevičius), P.Kiselevskis, E.Veliulis, K.Chvedukas, T.Radzinevičius.

Įvarčiai: K.Laukžemis (16); V.Baranovskis (40), E.Veliulis (54).

Geltonos kortelės: M.Papšys (12), D.Šiškinas (37), R.Urbelis (66), K.Gnedojus (79), R.Borusas (85); M.Šoblinskas (67), K.Chvedukas (89).

***

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=jpA_PxC11yM" onclick="window.open(this.href);return false;


...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 27 11:45

KLP GRANITAS 1 - 2 SŪDUVA
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/granitas-suduva/390" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-05-26 | 14 turas | Klaipėdos dirbtinės dangos st. | Teisėjas: Andris Treimanis | Žiūrovų: 200


Dvi nesėkmes paeiliui patyrusi Marijampolės „Sūduva“ sugrįžo į pergalių kelią. Pirmoji praleidusi įvartį ir daug progų neišnaudojusi Suvalkijos komanda svečiuose palaužė „Klaipėdos granitą“, pralaimėjusį trečiąsyk per ketverias rungtynes – 2:1 (1:1). Rezultatyviausių futbolininkų sąrašo viršuje esantis Tomas Radzinevičius prie komandos pergalės prisidėjo rezultatyviu perdavimu.

Svečiai mačą pradėjo labai aktyviai ir jau 7-ą minutę kamuolys atsidūrė „Klaipėdos granito“ vartuose, taikliai smūgiavus Karoliui Chvedukui, tačiau įvartis nebuvo įskaitytas, kadangi T.Radzinevičius perdavimą komandos draugui atliko būdamas nuošalėje.

Atidavusi kamuolio kontrolę varžovui uostamiesčio komanda laukė progų greitiems išpuoliams. 12-ą minutę po svečių kampinio klaipėdiečiai surengė žaibišką ataką. Titas Vitukynas tolimu perdavimu prieš vartus išvedė Marių Papšį. Saugas griuvo baudos aikštelėje po kontakto su jį pasivijusiu Vilmantu Bagdanavičiumi. Teisėjas reikalauto baudinio neskyrė bei ištraukė geltoną kortelę už pražangos simuliaciją.

Įvartis į „Sūduvos“ vartus krito dar po keturių minučių. Grubiai suklydus V.Bagdanavičiui, Karolis Laukžemis perėmė kamuolį ir iššoko prieš vartus. Išvengęs Džiugo Bartkaus, jis savo šansą išnaudojo ir išvedė aikštės šeimininkus į priekį.

Kėlinio viduryje stadione susirinkę žiūrovai liko labai nepatenkinti teisėjo sprendimu už vaidybą nerodyti geltonos kortelės K.Chvedukui, kuris griuvo baudos aikštelėje ir tikėjosi skirto baudinio.

33-ą minutę „Klaipėdos granitas“ sukūrė dar vieną gerą progą įvarčiui įmušti. T.Vitukynas tiksliai įmetė kamuolį į baudos aikštelę laisvam K.Laukžemiui, tačiau šįkart futbolininkui nepavyko pergudrauti jį pasitikusio D.Bartkaus, smūgis į vartus buvo netikslus.

Suvalkiečiai atsakė pavojinga ataka, po kurios kamuolys antrą kartą atsidūrė aikštės šeimininkų vartuose, tačiau ir vėl teisėjas užfiksavo nuošalę T.Radzinevičiui, kurį tiksliu perdavimu surado K.Chvedukas.

Trečias kartas „Sūduvai“ nemelavo 40-ą minutę. Ernestas Veliulis prasimetė kamuolį gilyn link baudos aikštelės. Jo smūgiuotas kamuolys po rikošeto pakeitė skriejimo kryptį, tačiau puikią reakciją pademonstravęs Tadas Simaitis sugebėjo smūgį atremti viena ranka. Tai komandos neišgelbėjo, nes pirmasis prie vartų atsidūrė Valentinas Baranovskis ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po pertraukos sužaidus vos 9-ias minutes, nuolat atakavusi „Sūduva“ išsiveržė į priekį. V.Bagdanavičius metimu iš užribio į baudos aikštelę pradėjo svečių ataką, kurią tiksliu smūgiu pažeme į tolimą vartų kampą užbaigė E.Veliulis po T.Radzinevičiaus perdavimo.

Prieš vėją antrajame kėlinyje žaidusi uostamiesčio komanda vis labiau klydo Netrukus puikią progas padidinti persvarą turėjo K.Chvedukas, kurio smūgį atrėmė fantastiškai sužaidęs T.Simaitis. Vėliau privalėjo įmušti prieš vartus ne kartą iššokę T.Radzinevičius ir E.Veliulis, bet savo progų neišnaudojo.

„Sūduvos“ gerbėjai galėjo lengviau atsikvėpti 82-ą minutę, kai puikiai su dviem gynėjais susitvarkiusio K.Laukžemio šūvį šuoliu atrėmė D.Bartkus. Vartininkas kamuolį atmušė prieš save, bet galėjusių pakartoti smūgį varžovų arti nebuvo.

Rungtynėms baigiantis, „Klaipėdos granitas“ užgulė svečių vartus, tačiau grėsmės suvalkiečių vartams nekilo.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 27 11:46

KOMENTARAI

Vyr. treneris Aleksandras Veselinovičius („Sūduva“): „Po kelių nesėkmingų rungtynių ši pergalė yra pelnyta, bet buvo labai sunki. Žaidėjai buvo prislėgti psichologiškai. Juos spaudėme ne mes, bet jie patys yra žmonės su savo jausmais ir norais. Manau, „Sūduva“ sužaidė gerą mačą. „Klaipėdos granitas“ pagal savo žaidimo lygį nusipelno daugiau. Šią pergalę norime skirti Maximiliano Uggei, kuris šiandien pateko į ligoninę, bet labai norėjo padėti komandai. Nėra kada džiaugtis, sekmadienį jau kitos rungtynės. Esu patenkintas, nes jautėsi, jog šiandien aikštėje buvo vienuolika vienos sielos žaidėjų.“

Ernestas Veliulis („Sūduva“): „Sunkios rungtynės, daug kovos. Svarbiausia 3 taškai. Manau, tikrai gerai žaidėme, ypač pirmą kėlinį. Antrajame jau toks atviresnis futbolas vyko. Tiesiog reikėjo išnaudoti progas ir būtume ramiai pabaigę rungtynes. Smagu, kad įmušiau įvartį, bet svarbiausia iškovojome pergalę po tokios prastų rungtynių serijos. Treneris sakė, kad žaisiu, ir jau statė treniruotėse su pagrindine sudėtimi. Pirmo kėlinio pabaigą labai gerai presingavome. Stengėmes ir toliau presinguoti, neduoti jiems žaisti ir, manau, tai pavyko.“

***

Vyr. treneris Gedeminas Jarmalavičius („Klaipėdos granitas“): „Pirmi įmušėme, pirmos 15 minučių buvo tikrai neblogos, turėjome momentų. Paskui „Sūduva“ perėmė iniciatyvą, leidome jiems laisvai priėminėti kamuolius, neišsirinkome žmonių. Pirmojo kėlinio pabaiga buvo kraupi: jie žaidė, mes bėgome. Sakiau vyrams, kodėl tik baigiantis rugntynėms pradedame žaisti, pradedame laikyti kamuoliuką. Šiandien mums buvo sunku. Nors K.Laukžemis tą momentą būtų išpildęs, jis ten gražiai tą momentą sužaidė, bet „Sūduva“ šiandien turėjo labai daug momentų. Rūbinėje pasakiau, kad nesu patenkintas gynybos linija, nes leidome laisvai įkirsti, leidome laisvai gauti kamuolius. Tas įvartis irgi - išmeta kamuolį iš „auto“, mes kažkur žiopsome, kažką darome. Mums įmuša įvartį, tada mes atsibundame. Du pagrindiniai žaidėjai gavo korteles, turės praleisti rungtynes, todėl su „Trakais“ mums bus labai, labai sunku.“

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 27 19:25

Gauta informacija dėl „Šiauliai“ – „Kruoja“ rungtynių
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/gaut ... tyniu/2182

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sąžiningo žaidimo skyrius šiandien gavo oficialią informaciją iš Lošimų priežiūros tarnybos (LPT) dėl įtarimą keliančių šiandienos „SMScredit.lt A lygos“ rungtynių FK „Šiauliai“ (Šiauliai) – FK „Kruoja“ (Pakruojis).

Įtarimus, kad rungtynės yra galimai sutartos, kelia įtartina koeficientų kaita lažybų kontorose. Šį procesą akylai stebėjusi LPT oficialiai informavo LFF, kuri savo ruožtu skubiai ėmėsi visų priemonių, užkertant kelią galimomis manipuliacijomis rezultatais.

LFF Sąžiningo žaidimo skyrius susisiekė su klubų vadovybe, primygtinai rekomenduodama atkreipti dėmesį ir bendradarbiauti užkertat kelią rungtynių manipuliacijai. Taip pat informuoti buvo ir rungtynių teisėjai, rungtynių inspektorius, LFF Varžybų vykdymo skyrius. FK „Šiauliai“ ir FK „Kruoja“ pateikta privaloma rekomendacija suorganizuoti prevencinius pokalbius, informuojant apie galimas griežtas pasekmes.

Visa įtarimus kelianti informacija jau yra pateikta UEFA Integrity pareigūnams, kurie jau pradėjo tyrimą, bei tarptautiniams partneriams, vykdantiems varžybų stebėseną.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 27 19:32

Patvirtinimas, kad ne tuos žmones diskvalifikavo LFF

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 27 19:36

I lygoj komandoms yra dėl ko kapotis, nes panašu kad šiemet du A lygos klubai užsilenks (ar bus užlenkti)

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 28 10:13

Utenos „Utenis“ – Trakų „Trakai“ 1:0 (1:0)

„Utenis“: P.Leusas, J.Aleksandravičius, R.Freidgeimas, M.Fridrikas, V.Jeriomenka, M.Krasnovskis (75 min. I.Tračynskis), P.Krasnovskis, E.Mastianica (90 min. M.Dūda), A.Tručinskas, D.Kazubovičius, J.Vereščiakas (69 min. L.Savastas).

„Trakai”: M.Rapalis, J.Januševskis, L.Klimavičius, D.Česnauskis, E.Gaurilovas, E.Zasavitskis, A.Gurenka (80 min. N.Apakidze), J.Mamajevas (88 min. R.Stanulevičius), A.Byčianokas, D.Aršakianas, L.Kochanauskas (71 min. D.Šėgžda).

Įvarčiai: P.Krasnovskis (5).

Geltonos kortelės: M.Fridrikas (79), I.Tračynskis (82); E.Gaurilovas (22, 57), J.Mamajevas (45).

Raudonos kortelės: E.Gaurilovas (57).

***

KOMENTARAI

C.55:

- Trakai, susidaro toks vaizdelis, kad yra "parketinė" komanda. :) Gerai žaidžia ant gumos, plastmasės, bet kai užlipa ant natūralios vejos ir dar lietus merkia, tai visas meistriškumas tarsi išgaruoja. Lietuviškoje pelkėje skęsta riterių ambicijos. Nebėra jokio pranašumo prieš varžovus - ar tai vakar UTENIS, ar pernai ŠILAS. Stebint varžybas viskas gražu, kol žaidžiama "parketinėm" sąlygom, šviečiant saulei.. Kas nutinka riteriams, kai jie nužengia į realias sąlygas, kur merkia lietus, balos, pelkynai visokie??? Negi tada jau taip sunku sukovoti iki pergalės???

***

Vyr. treneris Mindaugas Čepas („Utenis“): „Kiekviena pergalė mūsų komandai, kuri debiutuoja čempionate, yra aukso vertės. Kada laimi prieš stiprų priešininką, prieš priešininką, kuris demonstruoja kokybišką futbolą, kuris turi 11-os pergalių seriją, mes dvigubai džiaugiamės, kad ta serija nutrūko Utenoje. Džiaugiuos ir noriu padėkoti sirgaliams, kurie tokiu lietingu oru atėjo, palaikė vaikinus. Tai mums buvo didelė paspirtis kautis. Tą vaikinai ir demonstravo. Aikštės kokybė sulig kiekviena diena gerėja. Šiandien komanda galėjo demonstruoti gerą, kokybišką futbolą. Buvo dideli greičiai, vyriška kova, daug azarto, daug momentų. Mes įmušėme, apsigynėme, kas irgi labai svarbu mūsų komandai, kuri yra pakankamai daug praleidusi. Dvigubai džiaugiuosi, kad savo vartus apsaugojome. Sėkmę reikia užsidirbti juodu darbu treniruotėse. Nei vienam žaidėjui neturiu priekaištų, kadangi visi buvome kaip kumštis.“

Povilas Krasnovskis („Utenis“): „Sėkmės receptas - treniruotis, dirbti, laukti ir sulaukti. Visa komanda stengėsi, sukūrė momentą, man tiesiog liko užbaigti ataką. Žinojome, kaip „Trakai“ žaidžia, žinojome jų stipriąsias puses, tam ruošėmės. Galbūt ne viskas gavosi, bet stengėmės įvykdyti trenerio nurodymus. Visiems varžovams ruošiamės atsakingai. Mums nėra lengvų rungtynių. Nesureikšminome to, kad „Trakai“ pelnė 11-a pergalių. Visada po geros serijos būna prastesnė, po prastesnės - geresnė. Pirmą kartą su broliu žaidėme A lygoje. Malonu, smagu. Visos komandos vardu norėtume padėkoti žiūrovams, kad nepabūgo tokio prasto oro ir susirinko, palaikė.“

***

Vyr. treneris Valdas Urbonas (Trakai“): „Visų pirma, noriu pasveikinti „Utenį“ su pergale. Mūsų pralaimėjimą lėmė ne vietoje, ne laiku ir per greitai praleistas įvartis bei raudona kortelė antrajame kėlinyje. Daugiau vyrams neturiu didelių priekaištų. Jie stengėsi, nežiūrint į nieką, nežiūrint to, kad žaidė mažumoje, kad buvo sunku kurti. Tas atsidavimas man padarė didelė įspūdį. Nėra amžinų pergalių. Stengiausi nuo įtampos žaidėjus atriboti. Bet ji kaupėsi, kažkur buvo tos smulkmenos, iš kurių susidėjo galutinis rezultatas. Sulaukėme papildomo dėmesio, sulaukėme kvietimų į rinktinę. Galbūt tai irgi veikė žaidėjus psichologiškai ir įtakojo tą pradinį foną. „Utenis“ organizuotai ir gerai gynėsi, uždarė plotus, todėl nebuvo daug situacijų, bet neturiu priekaištų dėl žaidėjų judėjimo, stengimosi kurti. Tegul tai būna žingsnis atgal, bet komandos žaidimas manęs nenuvylė. Žiūrime į ateitį drąsiai.“

Deividas Česnauskis („Trakai“): „Pralaimėtos rungtynės neduoda malonumo. Aikštė tokiomis sąlygomis, po tokiu lietimu nebuvo bloga. Sveikinu „Utenį“, kuris kovojo iki galo ir pelnė tris taškus. Kiekvienose rungtynėse išeini ir turi įrodinėti. Šiandien mes pirmi praleidome įvartį. To sezone dar nebuvo. Nors dominavome visas rungtynes, įmušti įvarčio mums nepavyko nors progų turėjome. Reikia dirbti su užbaigimu. Gal aikštė neleido sustabdyti kamuolio ir atlikti skerso perdavimo. Čia yra futbolas.“
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2015 kartus.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 28 10:24

UTENIS 1 - 0 TRAKAI
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/utenis-trakai/391" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-05-27 | 14 turas | "Utenio" stadionas | Teisėjas: Darius Petraška | Žiūrovų: 726


„Trakų“ vienuolikos pergalių „SMScredit.lt A lygoje“ iš eilės serija baigėsi Utenoje. Antrąją vietą čempionate užimantys riteriai buvo priversti pripažinti „Utenio“ pranašumą minimalia persvara 0:1 (0:1) ir patirti antrąjį pralaimėjimą sezone. Trakiškių žudiku tapo Povilas Krasnovskis, prieš praėjusio turo rungtynėse lygiai taip pat nuskriaudęs Marijampolės „Sūduvą“. Dalį antrojo kėlinio svečiai žaidė dešimtiese, kadangi raudona kortelė buvo parodyta Edvardui Gaurilovui.

Stadione susirinkusiems žiūrovams įvarčio laukti vos 5-ias minutes. Jų džiaugsmui, jį pasiekė jų palaikomi aikštės šeimininkai. Po kampinio kamuolys atiteko jį kėlusiam Edgarui Mastianicai. Dar vienas saugo perdavimas pasiekė P.Krasnovskį, kurio smūgis į apatinį vartų kampą buvo taiklus.

„Trakų“ toks rungtynių scenarijus netenkino, todėl svečiai ėmė ieškoti kelių prie varžovų vartų, bet uteniškių gynyba žaidė tarsi laikrodis ir ne kartą riterių atakos smaigalyje atsidūrusiems futbolininkams buvo fiksuojamos nuošalės. Po vienos jų Deividas Česnauskis pasiuntė kamuolį į vartus. Gynėjo laimei, arbitras apsiribojo žodiniu įspėjimu ir geltonos kortelės neišsitraukė.

Arčiausiai išlyginamojo įvarčio buvo Linas Klimavičius. Gynėjas vartininko aikštelėje nesugebėjo tiksliai kyštelėti kojos po labai aštraus Jurijaus Mamajevo perdavimo 35-ą minutę. Kamuolys nuskriejo virš vartų. Vėliau pavojingai iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo Lukas Kochanauskas.

Trakiškiai pirmajame kėlinyje nė karto nepataikė į vartų stačiakampį, nesuteikdami Pavelui Leusui progų pademonstruoti savo meistriškumą. Tuo tarpu Mariui Rapaliui prieš pertrauką teko sugauti Mykolo Krasnovskio tolimą smūgį.

Antrąjį kėlinį „Utenis“ pradėjo sukurdamas idealią progą įvarčiui įmušti. Darius Kazubovičius puikiai prieš vartus išvedė E.Mastianicą, tačiau jis smūgiavo tiesiai į svečių vartininką.

57-ą minutę „Trakų“ situacija dar labiau komplikavosi, kai antrą geltoną kortelę gavo ir iš aikštės buvo pašalintas E.Gaurilovas. Gynėjas abu įspėjimus uždirbo, kai, praradęs kamuolį, iškart pražanga sustabdydavo jį perėmusį varžovą.

Netekę vieno žaidėjo, jo trūkumo riteriai ir toliau skubėjo į priekį. Į vartus pavojingai iš toli smūgiavo Aleksandras Byčianokas ir Davidas Aršakianas.

Pirmavusiam ir kiekybinę persvarą įgavusiam „Uteniui“ atakuoti nereikėjo, todėl aikštės šeimininkai ir toliau gynėsi didelėmis pajėgomis, laukdami progų greitiems išpuoliams. Nubausti „Trakus“ galėjo Robertas Freidgeimas, bet jo reidas pro kelis varžovus baigėsi silpnu smūgiu tiesiai į M.Rapalį.

Rungtynėms baigiantis už galvos griebėsi vienintelio įvarčio autorius P.Krasnovskis. E.Mastianica greitos atakos metu galėjo smūgiuoti pats, tačiau nepagailėjo kamuolio visiškai laisvam komandos draugui. Šio smūgis buvo netaiklus.

Jau per rungtynių arbitro pridėtą laiką išgelbėti trakiškius galėjo D.Aršakianas, bet baudos aikštelėje sulaukęs aukšto D.Česnauskio perdavimo „Trakų“ legionierius galva smūgiavo šalia vartų.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Geg 28 10:35

Šiaulių „Šiauliai“ – Pakruojo „Kruoja“ 1:0 (0:0)

„Šiauliai“: P.Valinčius, V.Gašpuitis, K.Nesterenka, E.Pilypas (56 min. E.Jasaitis), R.Radavičius, T.Rapalavičius, B.Usmanovas, M.Vorobjovas (46 min. M.Ivanovas), T.Eliošius, J.Fomenka, D.Medžiaušis (78 min. R.Gedminas).

„Kruoja”: M.Matuzas, H.Crisanas, A.Skroblas, D.Strockis, A.Mikaitis, T.Birškys, D.Boubakary, D.Miranda (57 min. D.Jankauskas), T.Salamanavičius (76 min. Edelino), A.Bagočius, R.Beniušis.

Įvarčiai: J.Fomenka (61)

Geltonos kortelės: K.Nesterenka (72, 85), T.Rapalavičius (75) ; A.Skroblas (42), T.Salamanavičius (68)

Raudonos kortelės: K.Nesterenka (85)

***

KOMENTARAI

C.55

- Cha cha cha.. geriausia dalis Radavyčės feilas mušant pendelį.. :D O kur Kožans? Vėl traumuotas ar kas ten su juo dedasi??? Kira su raudona, bet jis sukovojo.. :roll:

***

Treneris Andrejus Kupcovas („Šiauliai“): „Pagaliau „Šiaulių“ komanda keturioliktame ture iškovojo pergalę. Tai mus džiugina ir mes nuteikinėjome vaikinus sunkioms rungtynėms, nes „Kruoja“ – viena iš komandų, kuri taip pat yra apatinėje turnyro lentelės dalyje – jai labai reikėjo taškų. Žinojome, kad bus labai sunkios rungtynės. Galbūt viskas gavosi ne taip vaizdingai, kaip norėjosi sirgaliams ir mums. Buvo daug kovos, o šitose rungtynėse rezultatą pasiekė komanda, geriau išnaudojusi momentus. Deja, jų buvo mažai. Įmušėme, pasiekėme rezultatą.“

Tomas Rapalavičius („Šiauliai“): „Geros, kovingos rungtynės. Džiugu – gerbėjams atnešėme pirmą pergalę. Pirmas kėlinys nelabai klostėsi, bet antrame įsivažiavome, pradėjome žaisti savo žaidimą, kūrėme atakas ir dėl to realizavome vieną įvartį. Galėjome du, bet nepavyko. Po neįmušto 11 metrų baudinio išsilygino žaidimas, perėjome į gynybą, apsigynėme, realizavome įvartį – džiugu.“

***

Treneris Aidas Dambrauskas („Kruoja“): „Rungtynės – kovingos. Neįmuši tu – įmuša tau. Ta taisyklė mums pasiteisino. Šlubuoja realizacija. Jeigu nesugebame įmušti patys, tai nieko nepadarysi. Ne vien Beniušis neišnaudoja progų ir kiti turi momentų. Nenuvertinant „Šiaulių“, buvome verti lygiųjų. Jie žaidė normaliai, bet mes turėjome daugiau momentų, juos reikia išpildyti iki galo.“

Diogo Miranda („Kruoja“): „Deja, mums tai buvo dar viena nesėkmė. Stengiamės kiekvienose rungtynėse įmušti, žaidžiame geriau, bet praleidžiame įvartį antrame kėlinyje ir pralaimime. Esame gera komanda, bet neturime gerų rezultatų, o tai – futbolas. Čia svarbiausia – rezultatai. Mums nelengva, nes sunkiai treniruojamės ir žaidžiame, bet nėra rezultato. Taip, žinau, kad per pastarąsias šešerias rungtynes iškovojome vos tašką. Sunkios rungtynės. Stengiamės visa tai pagerinti, sunkiai treniruojamės, bet nepavyksta. Tikiuosi, kitose rungtynėse bus geriau. Atvykome čia laimėti. Manau, žmonės tai matė, bet mes nepajėgėme.“

Grįžti į