...

XIV (14) turas:

2015 Bir 16 16:24

XIV (14) turo anonsas
http://www.lff.lt/lt/article/2015_m_lff ... ro_anonsas" onclick="window.open(this.href);return false;

Birželio 20 d. (šeštadienis)

121) 15:00 Šilutė (Šilutė) - MRU (Vilnius)
126) 15:00 Kražantė (Kelmė) - Minija (Kretinga)
123) 17:00 Auska (Alytus) - Palanga (Palanga)
122) 17:00 Banga (Gargždai) - Lokomotyvas (Radviliškis)
124) 17:00 Trakai-2 (Trakai) -Kaunas (Kaunas)
125) 17:00 Džiugas (Telšiai) - Kruoja-2 (Pakruojis)
119) 19:00 Nevėžis (Kėdainiai) - Šilas (Kazlų Rūda)

Birželio 21 d. (sekmadienis)

120) 15:00 Tauras (Tauragė) - Žalgiris B (Vilnius)
118) 17:00 Panevėžys (Panevėžys) - Lietava (Jonava)

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 20 09:26

Pirmos lygos kovos ir taškų dalybos įgauna pagreitį
2015-06-18 http://pirmalyga.lt/naujiena/Pirmos-lyg ... greiti/283" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienis, 06.20, 15:00, Šilutės miesto stadionas.

„Šilutė“ – Vilniaus MRU

Praėjusiame ture triuškinančią pergalę iškovojusi „Šilutė“ šį kartą egzaminuos svečius iš Vilniaus – MRU ekipą. Vilniečiams teks itin sunki užduotis – sustabdyti lyg ant sparnų tryliktajame ture skrajojusį „Šilutės“ puolėją Maksimą Lukaševičių, kuris praėjusią savaitę varžovų vartus paženklino net penkis kartus. Futbolininkas pasiekė ne tik savo šio sezono pelnytų įvarčių rekordą, bet ir visos lygos rekordą. MRU klubas ir toliau buksuoja po ne itin sėkmingos serijos. Praėjusiame ture vilniečiai sužaidė lygiosiomis su „Minija“ ir į savo sąskaitą įsirašė bent tašką. Kaip klostysis mačas Šilutėje ir ar vilniečiams pavyks sustabdyti naudingiausią lygos žaidėją – atsakymai šeštadienį.

***

Šeštadienis, 06.20, 15:00, Kelmės miesto stadionas.

Kelmės „Kražantė“ – Kretingos „Minija“

Praėjusiame ture „Kražantė“ ir vėl pademonstravo garbingą kovą bei sužaidė lygiosiomis su „Bangos“ ekipa. Kietą gynybą pademonstravę kelmiškiai šiuo metu nėra linkę lengvai atidavinėti taškus, todėl rungtynės su „Minija“ bus itin atkaklios. Kretingiškiai tryliktajame ture taip pat sužaidė taikiai su MRU klubu. „Minijai“ tai buvo ketvirtosios lygiosios iš eilės, todėl galima neabejoti, kad pajūrio atstovai nagais ir dantimis kabinsis į pergalę bei tris taškus. Abi komandas turnyrinėje lentelėje skiria vos viena pozicija: „Minija“ yra penkiolikta, o „Kražantė“ užima septynioliktą vietą. Ar kelmiškiams pavyks iškovoti antrąją pergalę, o gal „Minija“ nutrauks lygiųjų seriją – stebėkite tiesiogiai http://www.futbolo.tv" onclick="window.open(this.href);return false;.

***

Šeštadienis, 06.20, 17:00, Alytaus miesto stadionas.

Alytaus „Auska“ – „Palanga“

Keturioliktoje pozicijoje esančios „Auskos“ šiame ture laukia rimtas išbandymas – mūšis su galingai kovojančia „Palanga“. Nors praėjusiame ture alytiškiai iškovojo įtikinamą pergalę, tačiau trys laimėjimai šiame Pirmos lygos sezone pakilti aukščiau Alytaus komandai neleidžia. „Palanga“ šiuo metu yra smuktelėjusi į ketvirtą vietą ir nuo lyderių atsilieka dviem pergalėmis. Tiesa, prieš savaitę palangiškiai kovojo su viena turnyro lyderių – „Lietava“ ir mačą baigė lygiu rezultatu. Itin išsiskiriančių lyderių komandos neturi ir draugiškai dalijasi kamuoliu visuose mačuose. „Auskos“ gretose penkis įvarčius yra pelnęs Paulius Sakalis, o „Palangos“ ekipoje taip pat po penkis kartus yra pasižymėję Gvidas Juška ir Lukas Baranauskas.

***

Šeštadienis, 06.20, 17:00, Gargždų miesto stadionas.

Gargždų „Banga“ – Radviliškio „Lokomotyvas“

Praėjusiame ture iškovoti trečiąją pergalę „Bangai“ užkirto „Kražantė“, su kuria gargždiškiai sužaidė lygiu rezultatu be įvarčių – 0:0. Šios lygiosios nutraukė „Bangos“ dviejų pergalių seriją namuose. „Lokomotyvas“ per pastaruosius du turus iškovojo triuškinančią pergalę, bet patyrė ir itin skaudų pralaimėjimą prieš „Nevėžį“. Tiesa, net ir keturias pergales šiame sezone iškovoję radviliškiečiai turnyro lentelėje lenkia šešis varžovus ir yra įsitaisę dvyliktoje pozicijoje. Staigiu šuoliu į viršų pašokę „Bangos“ futbolininkai tikrai neturėtų lengvai atiduoti taškų. Šiuo metu šešti esantys gargždiškiai kėsinasi į aukščiausias turnyrinės lentelės vietas.

***

Šeštadienis, 06.20, 17:00, Telšių d.d. stadionas.

Telšių „Džiugas“ – Pakruojo „Kruoja-2“

Šioje dvikovoje susitiks pastaruosius turus be pergalių žingsniuojančios komandos. „Džiugas“ jau keturis turus neiškovoja pergalių ir nenubaudžia varžovų įvarčiais. Panašiai sekasi ir „Kruojai-2“, kuri be pergalių lieka pastaruosius tris turus. Sunkiai puolime susikurtas progas realizuojančios komandos šiame susitikime galės įrodyti, kuri iš šių ekipų pralauš puolimo ledus ir po ilgos pralaimėjimų serijos įsirašys taškus į savo sąskaitą. Negalintiems stebėti mačo Telšiuose, turime puikių žinių – įnirtingą susitikimą tiesiogiai transliuos http://www.futbolo.tv" onclick="window.open(this.href);return false;.

***

Šeštadienis, 06.20, 17:00, Trakų miesto stadionas.

„Trakai-2“ – FBK „Kaunas“

Praėjęs turas abiems šios poros komandos susiklostė skirtingai – „Trakų-2“ ekipa pranoko „Panevėžį“, o FBK „Kaunas“ namuose gavo skaudų antausį nuo „Šilo“ vienuolikės. Su Trakų komanda lengva kovoti nebūna niekam, o kauniečiai vis dar neatranda savo sėkmės recepto ir sunkiai skinasi kelią iš turnyro lentelės vidurio, šiuo metu būdami dešimtoje pozicijoje. Jei kauniečių gretose išskirti lyderius būtų sunku, „Trakai-2“ neabejotinai turi savo puolimo artilerijos lyderį Povilą Malinauską, kuris šiame sezone jau yra pasižymėjęs devynis kartus. Šeštadienį pirmą kartą šį sezoną Trakų miesto stadione spręsis klausimas, ar karingieji trakiškiai pratęs pergalių seriją, o gal kauniečiai reabilituosis po skaudaus pralaimėjimo namuose.

***

Šeštadienis, 06.20, 19:00, Kėdainių miesto stadionas.

Kėdainių „Nevėžis“ – Kazlų Rūdos „Šilas“

Praėjusią savaitę įtikinamą pergalę iškovojęs „Nevėžis“ pagaliau ir vėl susigrąžino pirmąją poziciją turnyro lentelėje ir viena pergale aplenkė vienus pagrindinių savo konkurentų – „Lietavos“ vienuolikę. Tai buvo jau šeštoji kėdainiškių pergalė per pastaruosius šešis turus. „Šilas“ taip pat rikiuojasi pirmajame trejete, todėl šį mačą drąsiai galime pavadinti lyderių susitikimu. „Šilas“ pastaruoju metu žingsniuoja pergalingai ir keturis turus nepatyrė pralaimėjimo. Pagrindiniu smuiku Kazlų Rūdos komandos gretose griežia jau vienuolika įvarčių varžovus nubaudęs Evaldas Grigaitis, kuriam mače prieš „Nevėžį“ klius pagrindinis dėmesys. Kaip susiklostys lyderių mūšis žiūrėkite tiesiogiai http://www.futbolo.tv" onclick="window.open(this.href);return false;.

***

Sekmadienis, 06.21, 15:00, Tauro d.d. stadionas.

Tauragės „Tauras“ – Vilniaus „Žalgiris B“

Į lygos dugną nusiritusio ir per pastaruosius penkis turus pergalių neiškovojusio „Tauro“ laukia dar viena sunki dvikova. Į Tauragę atvykstanti sostinės „Žalgirio B“ ekipa šiuo metu rikiuojasi devinta, tačiau būtina paminėti, kad dėl tvarkaraščio pakeitimų vilniečiai yra sužaidę dviem susitikimais mažiau. Išvykose vilniečiams rungtyniauti sekasi ne taip blogai – patirta vos viena nesėkmė, tačiau taip pat iškovota ir tik viena pergalė bei du kartus sužaista lygiu rezultatu. Nereikia slėpti, kad Tauragėje „Žalgiris B“ turės nemenką galimybę pagerinti išvykoje iškovotų pergalių procentą, tačiau neužbėkime įvykiams už akių, nes Pirmos lygos kovos itin nenuspėjamos.

***

Sekmadienis, 06.21, 17:00, Aukštaitijos stadionas.

„Panevėžys“ – Jonavos „Lietava“

Nors „Panevėžys“ tryliktajame ture pergalės neiškovojo, tačiau kovingieji panevėžiečiai nėra lengvai perkandamas riešutas nei vienai Pirmos lygos komandai. Įdomus faktas tas, kad nors „Panevėžys“ turnyro lentelėje yra aštuntas, tačiau pirmauja pagal įmuštus įvarčius. Į varžovų vartus Aukštaitijos atstovai jau yra įmušę trisdešimt aštuonis įvarčius ir pasiekę geriausią puolimo rezultatą lygoje. „Lietavos“ klubas šiame ture veikiausiai sieks atsigriebti už du pastaruosius turus sužaistas lygiąsias ir mėgins sugrįžti į pirmąją turnyro lentelės poziciją. Po praėjusios turo jonaviškių treneris ir žaidėjai neslėpė – jie siekia tik pergalių ir aukščiausių tikslų. Kieno žaidybinės schemos veiks geriau šį kartą – sužinosime jau sekmadienį.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:13

Šilutės „Šilutė“ – Vilniaus MRU 0:2 (0:0)

Šilutės miesto stadionas: 120 žiūrovų

Įvarčiai: 48 min. Justinas Baltrimavičius (0:1), 80 min. Gediminas Paberžis (0:2).

Įspėjimai: 35 min. Tomas Statkevičius – geltona kortelė (MRU), 35 min. Simonas Babilius – raudona kortelė („Šilutė“), 39 min. Justas Milius – radona kortelė („Šilutė“), 58 min. Darius Paldauskas – geltona kortelė („Šilutė“), 83 min. Donatas Surblys – geltona kortelė „Šilutė“

***

MRU Šilutėje sugrįžo į pergalių kelią
2015-06-20 http://pirmalyga.lt/naujiena/MRU-Silute ... -kelia/288" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF Pirmos lygos keturioliktajame ture mačas tarp „Šilutės“ ir MRU baigėsi vilniečių pergale rezultatu – 2:0 (0:0).

Pirmasis kėlinys nei „Šilutės“, nei MRU ekipai rezultatyvus nebuvo. Komandos demonstravo dinamišką žaidimą ir patikimai žaidė gynyboje. Antroje pirmojo kėlinio pusėje, kylant rungtynių įtampai, geltona kortele pasižymėjo MRU žaidėjas Tomas Statkevičius, taip pat dvejomis raudonomis kortelėmis buvo nubausti „Šilutės“ futbolininkai – Simonas Babilius ir Justas Milius, po kurių šilutiškiai liko kautis mažumoje. Iki kėlinio pabaigos rezultatas išliko nepakitęs – 0:0.

Prasidėjus antrajam kėliniui pirmieji į priekį išsiveržė MRU futbolininkai, kai 48–ąją minutę taiklų smūgį į „Šilutės“ vartus pasiuntė Justinas Baltrimavičius – 1:0. Kėlinio metu „Šilutės“ futbolininkai visomis jėgomis mėgino pralaužti MRU gynyba, tačiau to padaryti nepavyko. Mažumoje žaidžiančių šilutiškių vartai 80–ąją minutę buvo dar kartą sėkmingai atakuoti, kai 11 metrų baudinio metu Gediminas Paberžis MRU įvarčius padvigubino. Iki kėlinio pabaigos „Šilutės“ ekipai rezultato sušvelninti nepavyko. Nuaidėjus arbitro švilpukui pergalę išvykoje – 2:0 šventė MRU vienuolikė

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:15

Kelmės „Kražantė“– Kretingos „Minija“ 3:2 (0:0)

Kelmės miesto stadionas: 150 žiūrovų

Įvarčiai: 57 min. Agnius Juozapaitis (1:0), 65 min. Vaidas Viktoravičius (2:0), 89 min. Alison E Silva (2:1), 90 min. Alison E Silva (2:2), 90+3 min. Remigijus Čeilutka (3:2).

Įspėjimai: 39 min. Remigijus Čeilutka – geltona kortelė („Kražantė“), 42 min. Erikas Milašauskas – geltona kortelė („Kražantė“), 45+1 min. Kazys Mažionis – geltona kortelė („Minija“), 48 min. Dalius Kišla – geltona kortelė („Kražantė“), 51 min. Gražvydas Gujis – geltona kortelė („Minija“), 51 min. Stasys Vyšniauskas – geltona kortelė („Minija“), 78 min. Zigmas Danila – geltona kortelė („Kražantė“), 82 min. Alison E Silva – geltona kortelė („Minija“).

***

Po dramatiško trilerio Kelmėje – paskutinę akimirką R.Čeilutkos įvartis išplėšė pergalę „Kražantei“
2015-06-20 http://pirmalyga.lt/naujiena/Po-dramati ... zantei/287" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF Pirmos lygos keturioliktojo turo atkakli „Kražantės“ ir „Minijos“ dvikova po R. Čeilutkos įvarčio baigėsi kelmiškių pergalę namuose – 3:2 (0:0).

Pirmajį kėlinį aktyviai pradėjo Kelmės „Kražantės“ futbolininkai, vis tik svečiai taip pat sukūrė keletą pavojingų situacijų prie šeimininkų vartų. 23–ąją minutę greitą ataką kretingiškių aikštės pusėje sukūrė Agnius Juozapaitis, deja, įvartis pelnytas nebuvo. 27–ąją minutę A.Juozapaitis komandai uždirbo kampinį, tačiau ir šįkart įvartis pelnytas nebuvo. Paskutinę kėlinio minutę dar vienas tikslus smūgis buvo pasiųstas į „Minijos“ vartus, tačiau ekipą išgelbėjo kretingiškių vartų sargas Tadas Norbutas. Po pirmojo kėlinio rezultatas išliko lygus – 0:0.

Antrajame kėlinyje kamuolio valdymą į savo rankas perėmė „Minija“, tačiau vartus nuo varžovų smūgio Rimvydui Čypui pavyko atremti. 57–ąją minutę Kretingos futbolininkams suklydus, progą išnaudojo ir tikslų smūgį į „Minijos“ tolimąjį vartų kampą pasiuntė Agnius Juozapaitis – 1:0. 61–ąją minutę „Kražantei“ pavojingą ataką dešiniuoju kraštu surengė Aivaras Strikys, tačiau sėkmingai jos užbaigti nepavyko. 64–ąją minutę dar viena pavojingą smūgį varžovams pasiuntė A. Juozapaitis, vis tik vartininkui pavyko apsiginti ir išsaugoti vartus. Jau sekančią minutę kampinio metu po tikslaus Artūro Juchno perdavimo Vaido Viktoravičiaus įvartis „Kražantei“ leido išsiveržti į priekį – 2:0. 89–ąją minutę po nesėkmingo Dovydo Švitos bandymo pralaužti „Kražantės“ vartus, įvarčiu nuo kampinio gairelės pasižymėjo Alison Silva, o jau sekančią minutę A.Silva dublis rezultatą išlygino – 2:2. Kai atrodė, jog rungtynių baigtis aiški, skaičiuojant paskutines pridėto laiko sekundes Remigijus Čeilutka pelnė aukso vertės įvartį ir išplėšė pergalę „Kražantei“. Po atkaklaus ir dramatiško antrojo kėlinio, rezultatu – 3:2 antrąją pergalę ir tris taškus įsirašė kelmiškiai.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:26

Telšių „Džiugas“– Pakruojo „Kruoja–2“ 1:0 (1:0)

Telšių miesto stadionas: 220 žiūrovų

Įvarčiai: 34 min. Mindaugas Šliogeris (1:0).

Įspėjimai: 8 min. Arnas Mikaitis – geltona kortelė („Kruoja–2“), 36 min. Robertas Visockas – geltona kortelė („Kruoja–2“), 73 min. Kęstutis Petkus – geltona kortelė („Džiugas“), 80 min. Paulius Ukrinas – geltona kortelė („Džiugas“), 83 min. Eimantas Budreckas – geltona kortelė („Kruoja–2“), 84 min. Rokas Petrikas – geltona kortelė („Džiugas“).

***

Vienintelis M.Šliogerio įvartis nulėmė „Džiugo“ pergalę namuose
2015-06-20 http://pirmalyga.lt/naujiena/Vieninteli ... amuose/289" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF Pirmos lygos keturioliktojo turo rungtynės tarp Telšių „Džiugo“ ir Pakruojo „Kruojos–2“ baigėsi telšiškių pergale 1:0 (1:0).

Pirmajame kėlinyje aikštėje dominavo ir kamuolio kontrolę valdė „Džiugo“ futbolininkai, kurie nuo pirmųjų akimirkų pasižymėjo aštriomis atakomis. 23–ąją minutę greitą puolimą „Džiugo“ aikštės pusėje surengė „Kruojos–2“ vienuolikė, vis tik vartininkui vartus pavyko išsaugoti „sausus“. 34–ąją kėlinio minutę vienu lietimu M.Šliogeris kamuolį tiksliai pasiuntė į „Kruojos–2“ vartus ir komandai leido išsiveržti į priekį – 1:0. 40–ąją kėlinio minutę Pakruojo futbolininkai turėjo šimtaprocentinę progą rezultatą išlyginti, deja, Eimantui Marozui progos iki galo realizuoti nepavyko. Po pirmojo kėlinio rezultatu – 1:0 pirmavo „Džiugo“ futbolininkai.

Antrajame kėlinyje „Džiugo“ futbolininkai sukūrė daugiau pavojingų situacijų prie „Kruojos–2“ vartų, nei varžovai, tačiau antrajame kėlinyje jų realizuoti ekipai nesisekė. „Kruojai–2“ kėlinio metu rezultato sušvelninti taip pat nepavyko, tačiau iniciatyviu žaidimu kėlinyje pasižymėjo Maksimas Adamenko bei Pakruojo vartų sargas Aivaras Bražinskas, kuris rungtynėse vartus saugojo pagirtinai. Pasibaigus rungtynių laikui rezultatu 1:0 pergalę ir tris taškus įsirašė „Džiugo“ vienuolikė.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:34

Alytaus „Auska“ – Palangos „Palanga“ 1:0 (1:0)

Alytaus miesto stadionas: 500 žiūrovų

Įvarčiai: 1min. Tomas Miklinevičius (1:0).

Įspėjimai: 27 min. Dominykas Grižas – geltona kortelė („Auska“), 65 min. Gvidas Juška – geltona kortelė („Palanga“), 76 min. Arnas Valvonis („Auska“).

***

Netikėtas posūkis „Auskos“ ir „Palangos“ akistatoje – antroji alytiškių pergalė iš eilės
2015-06-20 http://pirmalyga.lt/naujiena/Netiketas- ... -eiles/290" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF Pirmos lygos keturioliktajame ture „Auskos“ ir „Palangos“ akistata baigėsi netikėta alytiškių pergale namuose – 1:0 (1:0) .

Pirmąją kėlinio minutę „Auskos“ ekipą greitos atakos metu į priekį išvedė Tomas Miklinevičius, kuris taikliu smūgiu kamuolį pasiuntė į „Palangos“ vartus – 1:0. 27–ąją minutę už grubų žaidimą geltona kortele buvo sudrausmintas „Auskos“ žaidėjas Dominykas Grižas. Pirmojo kėlinio metu ekipoms rezultatyvias progas kurti sekėsi gan sunkiai, iki kėlinio pabaigos daugiau įvarčių pasiekta nebuvo. Po pirmojo kėlinio rezultatu – 1:0 pirmavo alytiškiai.

Antrasis kėlinys komandoms taip pat nebuvo rezultatyvus, pavojingų atakų kurti nesisekė nei „Auskos“, nei „Palangos“ futbolininkams. 65–ąją minutę geltona kortelė buvo parodyta „Palangos“ žaidėjui Gvidui Juškai. 76–ąją kėlinio minutę už grubų žaidimą geltona kortele buvo sudrausmintas Alytaus futbolininkas Arnas Valvonis. Po antrojo kėlinio pergalę namų aikštėje šventė „Auskos“ futbolininkai, kurie –1:0 įsirašė antrąją pergalę iš eilės.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:35

Gargždų „Banga“ – Radviliškio „Lokomotyvas“ 2:0 (0:0)

Gargždų miesto stadionas: 600 žiūrovų

Įvarčiai: 74 min. Ignas Jurgutis (1:0), 81 min. Algimantas Bačanskis (2:0).

***

Gargždų „Banga“ namuose įveikė „Lokomotyvo“ vienuolikę
2015-06-20 http://pirmalyga.lt/naujiena/Gargzdu-Ba ... uolike/291" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF Pirmos lygos keturioliktojo turo rungtynės tarp Gargždų „Bangos“ ir Radviliškio „Lokomotyvo“ baigėsi gargždiškių pergale rezultatu – 2:0 (0:0).

Pirmajame kėlinyje abi ekipos demonstravo atkaklų bei gražų žaidimą, tačiau komandoms rezultatyvias progas kurti sekėsi gan sunkiai. Tiek „Bangos“, tiek „Lokomotyvo“ futbolininkai iki kėlinio pabaigos varžovų vartų nepralaužė. Pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis – 0:0.

Antrajame kėlinyje 74–ąją minutę pirmąjį rungtynių įvartį pelnė Ignas Jurgutis, kurio įvartis gargždiškiams leido išsiveržti į priekį – 1:0. „Lokomotyvas“ kėlinio metu taip pat sukūrė keletą pavojingų situacijų prie „Bangos“ vartų, deja įvarčiai realizuoti nebuvo. 81–ąją minutę sirgalius ir ekipos draugus pradžiugino Algimantas Bačanskis, kurio taiklus smūgis „Bangos“ įvarčius padvigubino. Iki kėlinio pabaigos „Lokomotyvo“ vienuolikei „Bangos“ vartų šturmuoti taip ir nepavyko. Po antrojo kėlinio rezultatu – 2:0 pergalę šventė Gargždų futbolininkai.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:37

Trakų „Trakai–2“ – Kauno „Kaunas“ 1:0 (1:0)

Trakų miesto stadionas: 60 žiūrovų

Įvarčiai: 22 min. Benas Lučiūnas (1:0).

Įspėjimai: 45 min. Andrius Petraška – geltona kortelė („Kaunas“), 55 min. Rokas Stanulevičius – geltona kortelė („Trakai–2“), 81 min. Aurimas Stasiulionis – geltona kortelė („Trakai–2“), 83 min. Andrius Starta– geltona kortelė („Trakai–2“), 90+4 min. Andrius Kazakevičius – geltona kortelė („Trakai–2“).

***

Sugrįže į namų stadioną pergalę ir tris taškus įsirašė „Trakai–2“
2015-06-20 http://pirmalyga.lt/naujiena/Sugrize-i- ... akai2-/292" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF Pirmos lygos keturioliktojo turo „Trakų–2“ ir „Kauno“ susitikimas baigėsi Trakų vienuolikės pergale rezultatu – 1:0 (1:0).

Pirmajame kėlinyje abi ekipos žaidė iniciatyviai ir atkakliai. Kėlinio metu keletas „gaisrų“ kilo ir prie „Trakų–2“, ir prie „Kauno“ vartų, tačiau kurį laiką rezultatyviai progų užbaigti nesisekė. 22–ąją kėlinio minutę po pakelto kampinio Trakų futbolininkas Benas Lučiūnas kamuolį taikliai pasiuntė į kauniečių vartų tinklą ir komandą išvedė į priekį– 1:0. Iki kėlinio pabaigos kamuolys nei vienos ekipos vartų daugiau nepasiekė, „Trakai–2“ vienuolikė pirmavo – 1:0.

Antrasis kėlinys ekipoms rezultatyvus nebuvo. Nei viena iš ekipų rungtynių rezultatu patenkinta nebuvo, komandos demonstravo gan kietą futbolą. 55–ąją kėlinio minutę geltona kortele pasižymėjo Trakų futbolininkas Rokas Stanulevičius. Antrojoje rungtynių pusėje „Trakų–2“ vienuolikei už grubų žaidimą ir nesportišką elgesį buvo parodytos dar trys geltonos kortelės: 81–ąją minutę Aurimui Stasiulioniui, 83–ąją minutę Andriui Startai, opridėto laiko 94–ąją minutę geltona kortele buvo sudrausmintas Andrius Kazakevičius. Iki kėlinio pabaigos „Kauno“ ekipai rezultato išlyginti nepavyko, pirmajame kėlinyje B.Lučiūno pelnytas įvartis Trakams atnešė pergalę ir tris taškus.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:44

Kėdainių „Nevėžis“ – Kazlų Rūdos „Šilas“ 0:2 (0:0)

Kėdainių miesto stadionas: 450 žiūrovų

Įvarčiai: 73 min. Aurimas Raginis (0:1), 90+4 min. Ramūnas Mačežinskas (0:2).

Įspėjimai: 34 min. Dominik Patrick Werling – geltona kortelė („Nevėžis“), 53 min. Gytis Urba – geltona kortelė („Šilas“).

***

Užtikrintas „Šilo“ triumfas Kėdainiuose
2015-06-20 http://pirmalyga.lt/naujiena/Uztikrinta ... niuose/293" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF Pirmos lygos keturioliktajame ture mačas tarp „Nevėžio“ ir „Šilo“ po antrojo kėlinio baigėsi užtikrinta Kazlų Rūdos ekipos pergale – 2:0 (0:0).

Pirmajame kėlinyje kamuolio kontrolę valdė „Nevėžio“ futbolininkai. Jau 9–ąją minutę atakos smaigalyje atsidūręs Rokas Mikuckis pavojingu smūgiu mėgino pralaužti „Šilo“ vartus, tačiau smūgį Mindaugui Raginiui atremti pavyko. Kėlinio metu ekipos apsikeitė keliomis pavojingomis progomis, tačiau vartai liko nepaliesti nei svečių, nei šeimininkų aikštės pusėse. Po pirmojo kėlinio rezultatas išliko lygus – 0:0.

Sugįžus po pertraukos „Šilas“ demonstravo kur kas aktyvesnį žaidimą ir iniciatyvą perėmė. Vis tik „Nevėžis“ ir toliau kūrė pavojingas atakas svečių aikštės pusėje. 54–ąją minutę „Šilo“ vartus nuo kėdainiškių smūgio dar kartą gelbėjo M.Ragauskas. 56–ąją minutę galimybę pelnyti įvartį turėjo Evaldas Grigaitis, deja, jos išnaudoti nepavyko. 72–ąją kėlinio minutę „Nevėžio“ vartus galiausiai pavyko šturmuoti Aurimui Raginiui, taiklus smūgis „Šilo“ vienuolikę išvedė į priekį –1:0. Pelnius pirmąjį įvartį Kazlų Rūdos futbolininkai Kėdainių vartus atakavo dar aktyviau ir šis sprendimas pasiteisino, 94–ąją pridėto laiko minutę, bėgant paskutinėms sekundėms, „Šilo“ įvarčius padvigubino Ramūnas Mačežinskas – 2:0. Paskutinę akimirką pelnytas antrasis „Šilo“ įvartis ekipai leido švęsti užtikrintą pergalę išvykoje.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:46

Tauragės „Tauras“– Vilniaus „Žalgiris B“ 2:8 (1:4)

Tauro d.d. stadionas: 100 žiūrovų

Įvarčiai: 7 min. Danielis Romanovskis (0:1), 11 min. Lukas Bielskis (1:1), 12 min. Julius Momkus (1:2), 21 min. Julius Momkus (1:3), 42 min. Justas Lasickas (1:4), 53 min. Danielis Romanovskis (1:5), 62 min. Julius Momkus (1:6), 64 min. Ryuya Maruyama (2:6), 73 min. Danielis Romanovskis (2:7), 90+1 min. Karolis Žudys (2:8).

Įspėjimai: 12 min. Lukas Valvonis – geltona kortelė („Žalgiris B“), 17 min. Justas Rimkus – geltona kortelė („Tauras“), 23 min. Lukas Ankudinovas – geltona kortelė („Tauras“), 57 min. Julius Meištininkas – geltona kortelė („Tauras“).

***

Tauragėje D.Romanovskis ir J.Momkus pademonstravo tikrą įvarčių fiestą
2015-06-21 http://pirmalyga.lt/naujiena/Taurageje- ... fiesta/294" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF Pirmos lygos keturioliktajame ture susitikimas tarp „Tauro“ ir „Žalgirio B“ baigėsi užtikrinta žalgiriečių pergale, kurie svečiuose rezultatu – 8:2 (4:1) sutriuškino tauragiškius.

Pirmajame kėlinyje iniciatyviai rungtyniavę žalgiriečiai netruko pelnyti pirmojo įvarčio, kai 7–ąją minutę baudinio metu kamuolį į „Tauro“ vartus pasiuntė Danielis Romanovskis. Vis tik jau 11–ąją minutę į šį smūgį buvo atsakyta, kai Tauragės žaidėjas Lukas Bielskis sėkmingai realizavo baudos smūgį. Žalgiriečiai lygiosiomis patenkinti nebuvo ir jau 12–ąją minutę Juliaus Momkaus dėka kamuolys krito į tauragiškių vartus – 2:1. 21–ąją minutę dubliu pasižymėjęs J. Momkus savo ekipai leido išsiveržti į priekį – 3:1. Likus trims minutėms iki kėlinio pabaigos žalgiriečių pranašumą padidino Justas Lasickas, po kurio taiklaus smūgio „Žalgiris B“ užtikrintai pirmavo – 4:1.

Sugrįžę po pertraukos „Žalgirio B“ futbolininkai net ir ženkliai pirmaudami kamuolio kontrolę valdė užtikrintai ir jau 53–ąją minutę D. Romanovskis rungtynėse pasižymėjo antruoju įvarčiu, po kurio vilniečiai galėjo džiaugtis savo pranašumu – 5:1. 62–ąją minutę savo meistriškumą ir toliau demonstravo Julius Momkus, kurio tikslus smūgis trečią kartą nuginklavo „Tauro“ vartininką – 6:1. Nors ir stipriai atsilikdami tauragiškiai stengėsi iniciatyvą perimti į savo rankas ir jau po keleto akimirkų Ryuya Maruyama pasiųstas kamuolys pasiekė „Žalgirio B“ vartų tinklą – 2:6. Tauragiškiams rezultatą kiek sušvelninus, žalgiriečiai netrukus savo pranašumą padidino po puikaus D.Romanovskio hetriko, o 91–ąją pridėto laiko minutę žalgiriečių įvarčių fiestą Tauragėje užbaigė Karolis Žudys, po kurio taiklaus smūgio „Žalgiris B“ svečiuose šventė užtikrintą pergalę – 8:2.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:47

Panevėžio „Panevėžys“– Jonavos „Lietava“ 1:0 (1:0)

Aukštaitijos stadionas: 500 žiūrovų

Įvarčiai: 23 min. Martynas Vasiliauskas (1:0).

Įspėjimai: 30 min. Aivaras Meškinis – geltona kortelė („Panevėžys“), 48 min. Marius Suvaizdis – geltona kortelė („Panevėžys“), 64 min. Laurynas Stonkus – geltona kortelė („Lietava“), 70 min. Martynas Stirbys – geltona kortelė („Lietava“), 75 min. Eisvinas Utyra – geltona kortelė („Lietava“), 89 min. Džiugas Petrauskas – geltona kortelė („Panevėžys“).

***

Kovingoje dvikovoje – geležinė „Panevėžio“ gynyba ir pergalė
2015-06-21 http://pirmalyga.lt/naujiena/Kovingoje- ... rgale-/295" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF Pirmos lygos keturioliktajame ture po atkaklaus ir kovingo mačo susitikimas tarp „Panevėžio“ ir „Lietavos“ ekipų baigėsi panevėžiečių pergale – 1:0 (1:0).

Pirmajame kėlinyje komandos demonstravo itin permainingą ir atkaklų futbolą, kurdamos „gaisrus“ tai prie vienos, tai prie kitos ekipos vartų. 23–ąją minutę „Panevėžiui“ galiausiai pavyko pralaužti „Lietavos“ vartus, kai po tikslaus Arno Riboko perdavimo kamuolį į svečių vartų tinklą pasiuntė Martynas Vasiliauskas. Iki kėlinio pabaigos abi ekipos ir toliau atkakliai kovojo greitomis atakomis, kūrė pavojingas situacijas varžovams, tačiau daugiau kamuolys nepasiekė nei vienos ekipos vartų. Po pirmojo kėlinio „Panevėžys“ pirmavo – 1:0.

Antrajame kėlinyje panevėžiečių jėgos kiek išseko, aikštėje daugiau dominavo Jonavos futbolininkai. 48–ąją minutę puikią progą rezultatą išlyginti turėję svečiai, 11 metrų baudinio metu, deja, įvarčio nepasiekė. Kėlinio metu „Lietava“ sukūrė dar keletą „gaisrų“ „Panevėžio“ aikštės pusėje, tačiau panevėžiečiai drausmingai gynėsi ir varžovų atakas sugebėjo atremti. Iki kėlinio pabaigos daugiau įvarčių realizuota nebuvo, geležinę gynybą antrajame kėlinyje demonstravę aikštės šeimininkai išsaugojo savo pranašumą – 1:0 ir šventė pergalę įveikę vieną iš sezono lyderių – „Lietavos“ vienuolikę.

...

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 12:49

Pirmoje lygoje – „Šilo“ šuolis į lyderius bei 10 įvarčių reginys rungtynėse
2015-06-22 http://pirmalyga.lt/naujiena/Pirmoje-ly ... tynese/297" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF I lygos pirmasis ratas artėja link pabaigos, o kova dėl aukščiausių poziciją itin intensyvi. Buvęs vienvaldis pirmenybių lyderis Kėdainių „Nevėžis“ XIV ture pralaimėjo Kazlų Rūdos „Šilui“. Šios dvi komandos turėdamos 30 taškų dabar pirmauja turnyro lentelėje.

Kiek netikėtus pralaimėjimus XIV ture patyrė ambicingi Jonavos „Lietavos“ ir „Palangos“ (po 25 tašk.) klubai. Beveik po dviejų metų pertraukos I lyga sugrįžo į Trakus, o Tauragėje žiūrovai stebėjo net 10 įvarčių fiestą.

„Šilo“ vyrai pasinaudojo varžovų nesėkmėmis

Centrinės turo rungtynėse tarp Kėdainių ir Kazlų Rūdos netrūko aistrų, pavojingų momentų, brutalios kovos. Netgi atsirado silpnų nervų žiūrovų 69 minutę, nusviedusių butelius į aikštę. Galop, 72 minutę Aurimas Raginis rado brastą per „Nevėžį“ ir išvedė svečius į priekį.

Dinamika ir intriga išliko iki pat paskutinės dvikovos sekundės. 94 minutę visa „Šilo“ komandos sudėtis apspito įvartį galvą pelniusį Ramūną Mačežinską. Džiaugsmui nebuvo ribų, nes rezultatas 2:0 įgalino Kazlų Rūdos klubą pakilti į turnyro lentelės viršūnę.

„Nevėžio“ pralaimėjimas buvo parankus kaimynams iš Jonavos, tačiau „Lietava“ suklupo Panevėžyje. Martynas Vasiliauskas 23 minutę pelnė vienintelį susitikimo įvartį, nors jonaviečiai turėjo progą 49 minutę uždirbus 11 metrų baudinį. Autoritetų nepaisantis „Panevėžys“ susigrąžino septintą poziciją, o „Lietava“ neranda pergalingo kelio jau trečiose rungtynėse.

Tikra sensacija tapo „Auskos“ pergalė 1:0 prieš „Palangą“, juolab vienintelis susitikimo įvartis krito per pirmąją minutę. Alytaus miesto šventės repertuarą pagyvino Tomo Miklinevičius taiklus smūgis, tačiau nusiminę svečiai paliko Dzūkijos sostinę nuleistomis galvomis. „Auska“ pademonstravo geriausią gynybą sezone ir pelnė antrą pergalę paeiliui.

Vilniečių odisėjos į Vakarus bei Didysis sugrįžimas

„Tauro“ ir „Žalgirio“ dublerių rungtynėse sumuštas lygos rezultatyvumo rekordas, tačiau tai tikrai neguodžia tauragiškių. Įvarčiai pasipylė greitai ir jau 12 minutę rezultatas buvo 1:1. Šeimininkai vėliau prarado įvykių kontrolę ir leido Juliui Momkui ir Danieliui Romanovskiui pelnyti hetrikus.

Rezultatas 2:8, šeštosios pralaimėtos rungtynės dar labiau didina spaudimą paskutinę vietą užimančio „Tauro“ alenatorei Giovanni Scanu.

MRU komanda labiausiai baiminosi birželio turnė po vakarų Lietuvą, tačiau pirmoji kelionė į Šilutę pasibaigė pergalingai 2:0. Svarbiausiu pergalės faktoriumi tapo futbolą į grumtynes iškeitusių Simono Babiliaus ir Justo Miliaus pašalinimas. Antrajame kėlinyje Justino Baltrimavičiaus ir Gedimino Paberžio įvarčiai leido vilniečiams grįžti į pergalių kelią.

2013 m. „Trakai“ džiugino savo sirgalius I lygos rungtynėmis senojoje Lietuvos sostinėje ir 2015 m. birželio 20 dieną „riteriai“ į istorinę tėviškę. Stebimi vietos žiūrovų, trakiškiai 1:0 įveikė FBK „Kauną“ pasižymėjus Benui Lučiūnui.

Žemaičių pergalės namuose, „Minijos“ lygiųjų virtinė pasibaigė

Šeštą vietą pirmenybėse išsaugojo „Banga“, susitikimo pabaigoje nuskandinusi „Lokomotyvą“ 2:0. Gargždų stadiono lankytojai liko tikrai patenkinti jaunojo Igno Jurgučio ir Algimanto Bačanskio įvarčiais.

Iš II lygos į pirmąją persikėlusi „Kražantės“ ir „Minijos“ dvikova pranoko lūkesčius. Šeimininkai antrajame kėlinyje įsiveržė 2:0 ir jau mintimis ruošėsi antrajai pergalei sezone, tačiau Alisonas Silva priminė žiūrovams, kodėl kretingiškiai žaidžia pirmenybėse.

Du brazilo įvarčiai 89 ir 90 minutę galėjo nulemti penktąsias Mėlynai baltųjų lygiąsias paeiliui. Rungtynių herojumi visgi tapo veteranas Remigijus Čeilutka, iki paskutinės akimirkos tikėjusiu, kad pelnys įvartį. Rungtynės pasibaigė 3:2, „Kražantė“ ir „Minija“ lentelėje susikeitė vietomis.

„Džiugas“ nutraukė pergalių badą su traumų išretinta „Kruojos–2“ komanda. Martynas Šliogeris 34 minutę pelnė vienintelį rungtynių įvartį, o vėliau stebuklus demonstravo pakruojiečių vartininkas Aivaras Bražinskas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XIV (14) turas:

2015 Bir 22 17:16

Tauras graudus... O Panevėžys šaunuoliai :)

Grįžti į