...

XIX (19) turas:

2013 Bir 20 11:49

2013-06-22 14:00
Atlantas - : - Sūduva

2013-06-22 18:00
Šiauliai - : - Banga

2013-06-23 17:00
Dainava - : - Ekranas

2013-06-24 18:30, Tauragė
Tauras - Kruoja

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 21 13:00

Būsimas varžovas : Klaipėdos „Atlantas“
Parašyta 2013.06.20 http://fksuduva.lt/?p=2572" onclick="window.open(this.href);return false;

„Smscredit.lt A lygoje“ šeštadienį prasidės trečiasis ratas. Kaip ir kiekvieną kartą, „Sūduvai“ rato pradžioje teks išmėginti jėgas su Klaipėdos „Atlanto“ komanda. Šįkart mačas vyks Klaipėdos miesto centriniame stadione. Susitikimo laikas – birželio 22 diena, šeštadienis, 14 valanda.

Du skirtingi ratai

Klaipėdos „Atlanto“ komanda šiuo metu su Panevėžio „Ekrano“ klubu dalinasi 2-3 vietas turnyrinėje lentelėje. Tiesa, po pirmojo rato klaipėdiečiai pirmavo čempionate, tačiau antrasis pirmenybių ketvirtis nebuvo toks sėkmingas.

Per pirmuosius 8 mačus „Atlantas“ iškovojo 7 pergales ir surinko 21 tašką ( įv. santykis 16-6 ). Tuo tarpu antrajame rate per 8 rungtynes buvo surinkta 14 taškų ( įv. santykis 13-7 ). Toks žaidimo kreivės smukimas lėmė, kad uostamiesčio komanda smuktelėljo ir turnyrinėje lentelėje.

Marijampolės ekipos rezultatai kito mažiau, bet į gerąją pusę. Pirmajame čempionato ketvirtyje „Sūduva“ surinko 11 taškų ( įv. santykis 14-11 ), o antrajame – 14 taškų ( įv. santykis 13-8 ). Tai leido marijampoliečiai šoktelti aukštyn per dvi pozicijas ( iš šeštosios į ketvirtą ).

Tarpusavio mačai – atkaklūs

„Sūduvos“ ir „Atlanto“ klubai šiame sezone susitiko dukart – pirmasis mačas Marijampolėje baigėsi klaipėdiečių pergale 1-0, o antrojo rato rungtynės Gargžduose – lygiosiomis 2-2.

Abiejų šių rungtynių rezultatai „Sūduvos“ netenkino dėl skirtingų priežasčių. Sezono atidarymo rungtynėse marijampoliečių nesėkmę lėmė vienas vienintelis Andriaus Bartkaus įvartis. Savo aikštėje žaidusiai „Sūduvai“ nepavyko rungtynių eigos palenkti į savo pusę. Antrajame tarpusavio susitikime Marijampolės komanda mačą pradėjo pelnydama du įvarčius, tačiau nesugebėjo išsaugoti pranašumo ir buvo priversta tenkintis lygiosiomis.

Taigi įdomu, ar trečiasis šių komandų susitikimas bus toks pat intringuojantis ir kaustantis žiūrovų dėmesį.

Rungtyniauja be atakų lyderio

Rezultatyviausias Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkas puolėjas Evaldas Razulis šių metų „Smscredit.lt A lygos“ čempionate yra pelnęs 11 įvarčių. Tiesa, uostamiesčio atakų lyderis yra patyręs traumą, dėl kurios jau praleido pora komandos rungtynių.

Be E.Razulio daugiausiai įvarčių „Atlantoje“ gretose yra įmušę gynėjas Kazimieras Gnedojus, saugai Donatas Kazlauskas, Andrius Bartkus bei Gediminas Kruša ( visi po 3 įvarčius ). Organizuojant atakas svarbią rolę atlieką praėjusiame sezone „Sūduvos“ marškinėlius vilkėjęs Andrius Urbšys, kuris pirmauja komandoje pagal rezultatyvius perdavimus ( 4 rez.perdavimai ).

Žinoma, negalima pamiršti ir vieno iš pavojingiausių atakuojančių futbolininkų Mariaus Papšio, kuris yra vilkėjęs yra Lietuvos nacionalinės rinktinės marškinėlius.

Taigi ar „Sūduva“ sugebės įveikti „Atlantą“ ir sumažinti atsilikimą iki pirmojo trejeto? Ar vis dėlto klaipėdiečiai pradės vėl rinkti pergales? Atsakymai į šiuos klausimus – šeštadienį 14 valandą Klaipėdos centriniame stadione.

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 21 13:17

19 turas: Šiauliuose prieš atjaunėjusius varžovus
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 97-19turas" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienį 18 valandą Šiauliuose "Banga" susitiks su viena pozicija aukščiau esančiais "Šiauliais".


Po rinktinių rungtynėms skirtos pertraukos "Šiauliai" gerokai nustebino Lietuvos futbolo bendruomenę - birželio 12 dieną buvo paskelbta, kad šiauliečiai klubo tarybos sprendimu atsisveikino net su penkiais žaidėjais - rezultatyvumu išsiskyrusiu Giorge Alaverdashvili, daugumoje rungtynių pagrindiniu gynybos ramsčiu buvusiu Deivydu Lunskiu, komandos kapitonu vartų sargu Šarūnu Jurevičiumi, legionieriumi iš Kroatijos Marko Rašo ir saugo bei gynėjo pozijoje rungtyniavusiu Tomu Snapkausku. Šių žaidėjų vietą aikštėje užėmė jauni "Šiaulių" klubo futbolininkai. Abejos po permainų žaistos rungtynės buvo pralaimėtos - 1:2 "Ekranui" ir 3:4 "Kruojai". Tiesa, ir vienu, ir kitu atveju varžovams teko gerokai paplušėti. "Ekranas" pergalingą įvartį pelnė tik baigiantis rungtynių laikui, o prieš "Kruoją" šiauliečiai pirmavo net dviem įvarčiais (2:0 ir 3:1), tačiau neatlaikė labiau patyrusių varžovų atakų bangos.
Tarpusavio susitikimuose šiemet "Banga" turi pranašumą prieš varžovus. Pirmoji komandų akistata Gargžduose baigėsi taikiai - 1:1. Įpusėjus pirmajam kėliniui po T.Chargeishvili įvarčio "Banga" išsiveržė į priekį, tačiau antrajame kėlinyje A.Vaskela tiksliu smūgiu nuo vienuolikos metrų atžymos rezultatą išlygino. Šiauliuose vykusią dvikovą "Banga" laimėjo net 4:1. Jau 17 minutę mūsų komanda pirmavo 3:0 (dukart pasižymėjo A.Staponka, kartą - T.Chargeishvili) ir, nors šiauliečiai dar pirmajame kėlinyje sušvelnino rezultatą (įvartį pelnė G.Alaverdashvili), atkurti intrigos rungtynėse nebepavyko, o per teisėjo pridėtą laiką G.Kulbis dar ir ketvirtą kartą nubaudė šeimininkus.
Distanciją nuo paskutinės tarpusavio dvikovos sėkmingiau įveikė "Banga". Šiauliečiai per 7 rungtynes surinko 5 taškus, o gargždiškiai - 7.

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 11:10

ATLANTAS 3 : 2 SŪDUVA

Santrauka: http://futbolo.tv/rungtynes/779/atlantas-s-duva" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://futbolo.tv/rungtynes/779/atlantas-s-duva" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://futbolo.tv/rungtynes/779/atlantas-s-duva" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 11:38

ŠIAULIAI 0 : 1 BANGA

Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/780/siauliai-banga" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/780/siauliai-banga" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/780/siauliai-banga" onclick="window.open(this.href);return false;


Įvartis; 24` Staponka

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 11:48

DAINAVA 0 : 3 EKRANAS

Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/781/dainava-ekranas" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/781/dainava-ekranas" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/781/dainava-ekranas" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 11:57

TAURAS 2 : 3 KRUOJA

Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/782/tauras-kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/782/tauras-kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/782/tauras-kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 12:26

Tauragės „Tauras" - Pakruojo „Kruoja" 2:3 (2:2).

„Tauras": M.Matuzas, M.Lėkis, R.Vulpe, E.Bajorinas, M.Eiza (86 min. J.Rimkus), L.Trakšelis, D.Malkevičius (80 min. S.Babilius), V.Dragūnevičius, M.Lukaševičius, A.Campanella (89 min. J.Austrevičius), D.Rizoli.

„Kruoja": M.Malinauskas, V.Pocevičius, D.Strockis, D.Lunskis, A.Skroblas, G.Paulauskas, N.Mačiulis, A.Lipskis (77 min. A.Šidlauskas), G.Slavickas, R.Beniušis, N.Astrauskas.

Įvarčiai: D.Rizoli (17), A.Campanella (39); N.Mačiulis (10, 21, 75).
Geltonos kortelės: A.Campanella (39).
Rungtynių teisėjai: D.Rumšas, G.Arakelianas, V.Gerasimovas.

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 12:26

N.Mačiulio "hetrikas" atvedė "Kruoją" į pergalę Tauragėje
alyga.lt inf.

Nerijus Mačiulis į savo buvusios komandos vartus pelnė net tris įvarčius ir labiausiai prisidėjo prie to, kad Pakruojo „Kruoja" iškovotų trečiąją pergalę iš eilės „SMScredit.lt A lygos" čempionate. Šiaurės Lietuvos klubas išvykoje po atkaklios kovos 3:2 (2:2) palaužė turnyro autsaiderį Tauragės „Taurą" ir turnyro lentelėje pasivijo ketvirtąją vietą užimančią Marijampolės „Sūduvą".

Po 10 minučių trukusios žvalgybos pirmoji pavojinga „Kruojos" ataka iš kato baigėsi įvarčiu. Ričardas Beniušis, gavęs perdavimą iš kairiojo krašto, parideno kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam N. Mačiuliui, kuris tiksliu smūgiu į vartų kampą išvedė svečius į priekį.

Pakruojiečių gretose debiutavęs gynėjas Deivydas Lunskis galva nepataikė į kamuolį po Maksimo Lukaševičiaus perdavimo iš aikštės gilumos, leisdamas prieš vartus iššokti Diegui Rizoli. Legionierius savo šanso nepraleido ir stipriu smūgiu nuo kairiojo virpsto išlygino rezultatą 17-ąją minutę.

Atsakomosios „Kruojos" atakos metu Martynui Matuzui. akrobatiniu šuoliu teko gelbėti aikštės šeimininkus nuo R.Beniušio galingo smūgio galva. Po kampinio „Tauras" pirmą kartą užklupo varžovų gynybą nepasiruošusią, tačiau Antonino Campanella ir M.Lukaševičius, dviese iššokę prieš svečių vartininką, neišnaudojo šimtaprocentinės progos. Puikiai sužaidė laiku vartus palikęs M.Malinauskas, atrėmęs pirmajį legionieriaus iš Baltarusijos smūgį, Pakartoti smūgio tauragiškiams nebeleido į gynybą sugrįžę gynėjai.

21-ąją rungtynių minutę suklydo M.Matuzas, neapdairiai palikęs vartus. Tai pastebėjęs N.Mačiulis labai gražiu tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą, perkeldamas jį per „Tauro" vartininką. Šis kamuolį lietė, tačiau nukreipti jį už aikštės ribų nesugebėjo.

M.Lukaševičius 36-ąją minutę susikūrė dar vieną puikią progą įvarčiui, bet, klaidinančiu judesiu „paguldęs" gynėją, pabandė techniškai pasiųsti kamuolį į tolimą vartų kampą ir į vartus nepataikė.

Nepasimokiusi iš savo klaidų, „Kruoja" buvo nubausta. Po dar vieno svečių kampinio, „Tauras" surengė antrą žaibišką kontrataką, kurios smaigalyje atsidūrė Antonino Campanella ir stipriu smūgiu į tolimą vartų išlygino rezultatą. Vėl nesėkmingai sužaidė pakruojiškių gynėjai, praradę kamuolį prie savo baudos aikštelės ribų.

Po pertraukos „Kruoja" užgulė varžovų vartus, tačiau pirmąją kėlinyje pavojingą progą sukūrė „Tauras". D.Rizoli 54-ąją minutę laimėjo oro dvikovą po A.Campanellos perdavimo iš dešiniojo krašto ir pavojingai smūgiavo galva šalia vartų.

67-ąją minutę N.Astrauskas pasinaudojo Elvino Bajorino klaida atmetant kamuolį vartininkui, tačiau nesugebėjo smūgiuoti stipriai ir Mantas Lėkis krisdamas išmušė kamuolį nuo vartų linijos.

M.Matuzas pademonstravo puikią reakciją 75-ąją minutę kojomis atremdamas Andriaus Lipskio bandymą pelnyti įvartį, tačiau „Tauro" vartininkas buvo bejėgis prieš pakartotinį puikias rungtynes žaidusio N.Mačiulio smūgį į tolimą kampą.

Įmušę trečiąjį įvartį, svečiai atsitraukė, tačiau „Tauras" pavojingų momentų sukurti nesugebėjo.

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 12:27

Alytaus „Dainava" - Panevėžio „Ekranas" 0:3 (0:1).

„Dainava": D.Mikučionis, N.Kavaliauskas, A.Mikaitis, V.Rutkauskas, D.Gunevičius, M.Atmanavičius, N.Bartkevičius (46 min. T.Vitukynas), D.Cibulskas, A.Juchno, M.Biržinis (68 min. M.Strauka), J.Morozas (46 min. L.Baranauskas).

„Ekranas": T.Kauneckas, R.Pilotas, O.Reyesas (76 min. A.Vertelis), E.Girdvainis, V.Slavickas, U.Umeh, E.Baranauskas, G.Tomkevičius, D.Norvilas (46 min. I.Kozlovas), A.Ribokas, A.Buinickis (59 min.E.Varnas).

Įvarčiai: A.Buinickis (45), I.Kozlovas (61 iš 11 m), A.Vertelis (80).
Teisėjas: E.Gaigalas.
Geltonos kortelės: D.Cibulskas (25), L.Baranauskas (73); R.Pilotas (25), U.Umeh (84).

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 12:27

"Ekranas" Alytuje taškų nebarstė
Alyga.lt inf.

Šalies futbolo čempionas Panevėžio „Ekranas" iškovojo dar vieną pergalę „SMScredit.lt A lygos" čempionate, surinktais taškais pavijo Klaipėdos „Atlantą" ir priartėjo prie lyderio Vilniaus „Žalgirio". Panevėžiečiai Alytuje 3:0 nugalėjo šio miesto „Dainavą".

Rungtynes „Ekranas" pradėjo aktyviai spausdamas varžovų gynybą. Per pirmąsias dešimt minučių Giedrius Tomkevičius dukart patikrino „Dainavos" gynybos budrumą. 6-ąją min. jo galva smūgiuotas kamuolys praskriejo keliais centimetrais aukščiau skersinio, o 9-ąją min. čempionų komandos veteranas nepataikė į vartus koja.

„Dainavos" kontrargumentu tapo kieta gynyba - ant žolės po varžovų atakų teko pagulėti ir G.Tomkevičiui, ir Uchennai Umeh. „Ekranas" ir toliau atakavo. 12-ąją min. iš toli pavojingai smūgiavo Edgaras Baranauskas, o 23-iąją min. Po Arsenijaus Buinickio baudos smūgio dzūkų komandą gelbėjo vartininkas Donatas Mikučionis.

Alytiškiai atsakė pavojingu Jevgenijaus Morozo išpuoliu į baudos aikštelės prieigas, Martyno Biržinio perdavimu arčiau varžovų vartų, po kurio panevėžiečiams teko padirbėti ginantis, bet kėlinio pabaigoje „Ekranas" tikslą pasiekė. Vaidas Slavickas, po kurio smūgio 42-ąją min. dar kartą teko parodyti, ką moka, D.Mikučioniui, jau per teisėjo kompensuotą laiką pakėlė kamuolį virš vartininko aikštelės, kur pirmas prie jo atsidūrė ir galva įmušė „Ekrano" atakų lyderis Arsenijus Buinickis.

Prieš antrąjį kėlinį „Dainavos" treneris Darius Urbelionis atliko du keitimus iš karto, bet atsitiesti alytiškiams tai nepadėjo. Panevėžiečiai ir toliau kontroliavo situaciją, o 61-ąją min. padidino persvarą. Arnas Mikaitis savo baudos aikštelėje pargriovė irgi tik po pertraukos aikštėje pasirodžiusį Igorį Kozlovą, o šis pats realizavo 11 metrų baudinį.

Vėliau galva porą kartų bandė smūgiuoti Lukas Baranauskas, 69-ąją min. iš toli šalia virpsto kamuolį paleido Darius Cibulskas, bet „Dainavos" viltis „Ekranas" galutinai sužlugdė 80-ąją min. Alytiškiai paprastoje situacijoje prarado kamuolį, suteikdami progą Arnui Ribokui ir Aurimui Verteliui dviese atsidurti prieš vartus. Kai A.Ribokas parito kamuolį komandos draugui, A.Verteliui liko tik įmušti į tuščius vartus - 3:0.

Dar po trijų minučių galimybe padidinti panevėžiečių persvarą nepasinaudojo Egidijus Varnas, o Titas Vitukynas, suklaidinęs kelis varžovų gynėjus baudos aikštelėje, nepataikė į vartus ir išleido iš rankų auksinę progą įmušti prestižo įvartį. „Ekranas" laimėjo prieš „Dainavą" trečią kartą šį sezoną.

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 12:28

Šiaulių „Šiauliai" - Gargždų „Banga" 0:1 (0:1).

„Šiauliai": E.Jonaitis, M.Fridrikas, T. Eliošius, M.Vorobjovas (77 min. K.Kaušas), T.Birškys (46 min. R.Gedminas), V.Gašpuitis, A.Vaskela, R.Lėščius, K.Gusočenko, A.Kazakevičius, D.Medžiaušis.

„Banga": R.Bogužas, R.Borusas, M.Gudauskas, M.Dūda, T.Salamanavičius (76 min. M.Kura), Ž.Banys, A.dos Santos (48 min. V.Bedoidze), E.Grigaitis (89 min. I.Gerkenašvilis), T.Čargeišvilis, A.Butkus, A.Staponka.

Įvarčiai: A.Staponka (24).
Geltonos kortelės: T.Birškys (28), A.Kazakevičius (36); A.Butkus (63).
Rungtynių teisėjai: D.Petraška, D.Bisigirskas, S.Karka.

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 12:28

"Banga" antrą kartą sezone įveikė "Šiaulius"
Alyga.lt inf.

Gargždų „Banga" pergale pradėjo „SMScredit.lt A lygos" čempionato trečiąjį ratą, nutraukdama trijų pralaimėjimų seriją. Vakarų Lietuvos klubas ne tik įveikė „Šiaulius" išvykoje minimalia persvara 1:0 (0:0), bet ir pasivijo savo šios dienos varžovus turnyro lentelėje. Šiauliečiai patyrė ketvirtąją nesėkmę iš eilės.

Pusę kėlinio nei vienai komandai nepavyko sukurti pavojingų momentų ar patikrinti varžovų vartininkų budrumą. „Banga" eliminavo pagrindinį šiauliečių ginklą - krašto saugus reidus, stengėsi kontroliuoti kamuolį ir staigiais perdavimais užklupti aikštės šeimininkų gynybą nepasiruošusią.

Būtent po tokio perdavimo iš gilumos kamuolys dešiniajame krašte surado Evaldą Grigaitį, kuriam beliko rezultatyviai asistuoti atakos smaigalyje atsidūrusiam Aurelijui Staponkai. Rezultatyviausias gargždiškių futbolininkas iš poros metrų pelnė vieną lengviausių savo įvarčių sezone, 24-ąją minutę išvesdamas savo komandą į priekį.

Po poros minučių Tomas Salamanavičius suklaidino vieną gynėją ir labai stipriu smūgiu pabandė nuginkluoti Edgarą Jonaitį, tačiau „Šiaulių" vartininkas kamuolį atmušė.

„Šiauliai" vienintelę savo progą sukūrė 30-ąją minutę. Rungtynėse prieš „Kruoją" varžovų gynybą dešiniajame krašte draskęs Rolandas Lesčius išsivadavo nuo gynėjų priežiūros ir atliko gerą perdavimą į baudos aikštelę, tačiau Dovydas Medžiaušis visiškai laisvas smūgiu galva į vartus nepataikė.

Kėlinio pabaigoje E.Grigaitis dar kartą sulaukė perdavimo iš aikštės gilumos, perdavimu surado A.Staponką, kuris pavojingai smūgiavo galva, tačiau rungtynių arbitras užfiksavo nuošalę.

„Šiauliai" pertraukos metu nesurado vaistų nuo pavojingų varžovų išpuolių dešiniu kraštu, kuriame tiesiog siautė E.Grigaitis. Saugas antrojo kėlinio pradžioje iššoko vienas prieš E.Jonaitį, tačiau laiku vartus palikęs aikštės šeimininkų vartininkas padarė viską, kad išvengtų įvarčio ir smūgį atrėmė. Dar po kelių minučių E.Grigaitis atliko dar vieną aštrų perdavimą, po kurio Tamaziui Čargeišviliui pritrūko centimetrų, kad iš 18 metrų pasiųsti kamuolį į varžovų tinklą.

61-ąją dvikovos minutę E.Jonaitis atliko nedidelį stebuklą ir dukart vienos atakos metu gelbėjo savo komandą nuo labai didelių nemalonumų. Po T.Čargeišvilio labai pavojingo baudos smūgio, kai kamuolys prieš pat vartininką, atsimušė į žemę, „Šiaulių" vartų sargas pademonstravo puikią reakciją, nukreipdamas kamuolį į skersinį, o po poros sekundžių atrėmė ir pakartotinį varžovo smūgį iš kelių metrų.

Tik antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs Rokas Gedminas susilaukė žiūrovų plojimų 74-ąją minutę, kai dešiniajame krašte puikiai suklaidino porą „Bangos" futbolininkų, tačiau jo perdavimą gynėjai atmušė.

81-ąją minutę sėkmė nusišypsojo Vytui Gašpuičiui. Po T.Čargeišvilio į baudos aikštelę pakelto baudos smūgio, šiaulietis labai rizikingai pasiuntė kamuolį už galinės linijos visai šalia kairiojo virpsto. „Bangos" legionierius galėjo pasižymėti rungtynių pabaigoje, tačiau tolimu smūgiu dar kartą pataikė į skersinį.

Aikštės šeimininkų bandymai išgelbėti rungtynes strigo be klaidų rungtyniavusių svečių gynyboje. Jau per teisėjo pridėtą laiką „Šiaulius" po labai pavojingo Miko Kuros smūgio dar kartą turėjo gelbėti E.Jonaitis.

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 12:29

Klaipėdos „Atlantas" - Marijampolės „Sūduva" 3:2 (1:2).

„Atlantas": M.Galdikas, M.Kazlauskas, E.Žarskis (28 min. Z.Jesipovas), A.Bartkus, A.Jokšas (55 min. T.Eliošius), M.Papšys, D.Navikas, G.Žukauskas, A.Urbšys, D.Kazlauskas (80 min. D.Virkšas), V.Trakys.

„Sūduva": P.Davidovas, V.Lasevičius (72 min. P.Daukša), D.Isoda, N.Radžius, M.Ugge, V.Baranovskis, P.Bašičius, P.Leimonas, P.Kiselevskis (46 min. G.Urba), N.Valskis, A.Brokas (77 min. D.Tumosa).

Įvarčiai: D.Navikas (31, 90), M.Papšys (82 iš 11 m); A.Brokas (13), N.Valskis (16).

Teisėjas S.Dirda.
Geltonos kortelės: M.Ugge (12), A.Brokas (51), D.Tumosa (79), P.Davidovas (81), N.Valskis (81), P.Bašičius (88), V.Baranovskis (90).
Raudona kortelė po antro įspėjimo: M.Ugge (19).

...

Re: XIX (19) turas:

2013 Bir 25 12:29

Dramatiška "Atlanto" pergalė pajūryje
Alyga.lt inf.

Klaipėdos „Atlanto" futbolininkai sunkia pergale pradėjo „SMScredit.lt A lygos" trečiąjį ratą. Klaipėdiečiai namuose palaužė Marijampolės „Sūduvą". Didesnę rungtynių dalį kiekybinę persvarą turėję uostamiesčio futbolininkai tik rungtynių pabaigoje išlygino rezultatą, o įvartį, atnešusį tris taškus, įmušė paskutinėmis dvikovos minutėmis.

Savo scenarijumi rungtynės priminė antrojo rato komandų akistatą Gargžduose. Tada „Sūduva" irgi pirmavo 2:0, Tada irgi iš aikštės buvo išvytas Marijampolės komandos gynėjas Maximiliano Ugge. Skirtumas tas, kad Gargžduose „Atlantui" pavyko tik išlyginti rezultatą, o šįsyk - ir persverti.

Pirmąsias 10 minučių „Atlantas" bandė kontroliuoti teritoriją, bet vėliau klaipėdiečiai ėmė nepateisinamai klysti gindami savo vartus. 13-ąją min. uostamiesčio futbolininkai apmaudžiai prarado kamuolį savo baudos aikštelės prieigose, šis atšoko Povilui Leimonui, kuris išvedė Audrių Broką vieną prieš vartus. Puolėjas nesuklydo - 1:0. Dar po trijų minučių jau pats A.Brokas į akistatą su vartininku Mantu Galdiku paleido Nerijų Valskį, ir rezultatyviausias Marijampolės komandos žaidėjas pelnė 11-ąjį savo įvartį šio sezono „SMScredit.lt A lygoje".

Tamsūs debesys virš „Sūduvos" ėmė kauptis19-ąją min., kai kovodamas su klaipėdiečiais jų baudos aikštelėje antra geltona kortele buvo nubaustas ir iš aikštės pašalintas M.Ugge. Gynėjas iš Italijos abi korteles užsidirbo tada, kai jų galima buvo išvengti. Prieš tai M.Ugge be rimtesnio reikalo stumtelėjo į nugarą Donatą Naviką. Raudona kortele italas buvo nubaustas ir pirmose komandų tarpusavio rungtynėse Gargžduose.

Įgiję kiekybinę persvarą klaipėdiečiai suaktyvėjo. Per kelias minutes jie sukūrė kelias progas prie varžovų vartų. Pradžioje Andrius Urbšys nepataikė į kamuolį gavęs gerą Mariaus Papšio perdavimą, paskui iš toli iššovė pats M.Papšys, kamuolį greta virpsto iš arti siuntė Donatas Kazlauskas. „Sūduva" atsakė dar vienu pavojingu N.Valskio išpuoliu, bet savo vartus apgynė M.Galdikas.

„Atlantas" įmušė 31-ąją min. Kamuolys ties baudos aikštelės linija nusileido po D.Naviko kojomis, šis smūgiavo nestipriai, bet tiksliai - 1:2.

Antrojo kėlinio scenarijus buvo toks pat, kaip ir antrojo rato rungtynėse - klaipėdiečiai spaudė, marijampoliečiai gynėsi. Tačiau progų susikurti „Atlantui" pavyko tik dvikovos pabaigoje.

82-ąją min. M.Papšys uždirbo 11 metrų baudinį ir pats jį pavertė įvarčiu. Pergalę „Atlantui" 89-ąją min. atnešė antras tikslus D.Naviko smūgis. Patyręs saugas įmušė po Klaipėdos komandoje debiutavusio šešiolikmečio Dovydo Virkšo perdavimo.

Grįžti į