...

XIX (19) turas:

2014 Bir 20 11:03

2014-06-21, 15:00
Atlantas VS. Dainava
Klaipėdos centrinis stadionas

2014-06-22, 13:00
Ekranas VS. Kruoja
Panevėžio "Aukštaitijos" st.

2014-06-22, 15:00
Žalgiris VS. FC Šiauliai
LFF stadionas

2014-06-24, 13:00
Sūduva VS. Banga
ARVI arena

2014-06-24, 15:00
Trakai VS. Kl.granitas
LFF stadionas

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 21 12:00

2014-06-21, 15:00
Atlantas VS. Dainava
Klaipėdos centrinis stadionas
Šiandien visi tikimės gražios pergalės iš Argentinos.. gal dar yra tikinčių, kad ir "Atlantas" gali nugalėti "Dainavą", bet kai į trenerius atėjo šventas žmuo iš San Marino, tai ką gali žinoti, kad dar kartą ims ir nustebins. Ką reiškia nugalėti pergalių "niūkhą" praradusius atlantiečius??? Visi talžo, tai ir alytiškiai gali pabandyti laimę.. :roll:

Jau per Pasaulio pirmenybes prisižiūrėjome, kaip mažiukai siunčia namo autoritetus ir žvaigždes. :mrgreen:

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 21 12:22

Klaipėdos "Atlantas" - Alytaus "Dainava"

Birželio 21 dieną 15 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Iki šiol čempionate - 6:0, 7:0.

Keturiskart iš eilės pralaimėjusiems klaipėdiečiams šios rungtynės bus puiki galimybė prieš atostogas bent šiek tiek pasigerinti nuotaiką. Juolab kad iki šiol vykusiose tarpusavio rungtynėse šalies vicečempionai negailėjo "SMScredit.lt A lygos" autsaiderių iš Alytaus - įmušė jiems 13 "sausų" įvarčių.

Abi komandos turės nuostolių dėl nuobaudų - kortelių prisirinko Edgaras Žarskis iš "Atlanto" ir Nerijus Kavaliauskas iš "Dainavos". Tačiau spragas, suprantama, sunkiau užlopyti bus gerokai trumpesnį atarginių suolą turinčiai dzūkų komandai.

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 21 12:23

Panevėžio "Ekranas" - Pakruojo "Kruoja"

Birželio 22 dieną 13 val. Panevėžys, "Aukštaitijos" stadionas. Iki šiol čempionate - 1:2, 0:2.

"Kruoja" šį sezoną - itin neparankus varžovas panevėžiečiams. Pakruojo komanda yra vienintelė, įveikusi "Ekraną" dukart. Be to, Pakruojo futbolininkai antrojo rato pabaigoje įsitvirtino lyderių ketverte, o Panevėžio komandai pastaruoju metu rinkti taškus sekasi nelengvai.

Padėti aikštės šeimininkams šįkart negalės rezultatyviausias jų žaidėjas Lukas Kochanauskas. Puolėjui, kuris dar praėjusį sezoną vilkėjo "Kruojos" marškinėlius, skirta dvejų rungtynių diskvalifikacija už nesportišką elgesį po "Ekrano" rungtynių su "Šiauliais".

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 21 12:24

Vilniaus "Žalgiris" - "Šiauliai"

Birželio 22 dieną 15 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate - 3:1, 0:0.

Po pergalės prieš "Ekrano" futbolininkus "Šiaulių" gynėjas Vytas Gašpuitis pusiau juokais pažadėjo įveikti ir "Žalgirį". Turbūt tai atvejis, kai pokšte yra dalis tiesos - šiauliečiai laimėjo trejas pastarąsias čempionato rungtynes, o tai, kad jie gali žaisti prieš "Žalgirį" buvo įrodyta antrojo rato pradžioje, kai komandų tarpusavio dvikova baigėsi be įvarčių.

Saulės miesto komandai nebepadės pagrindiniu atakų dirigentu buvęs Stjepanas Babičius, bet žaidžiant su "Ekranui" ši aplinkybė "Šiauliams" laimėti nesutrukdė. Vilniaus komandai, kuri apsilankyti stadione nemokamai šįkart kviečia studentus, teks spręsti Niko Tokičiaus problemą - šis puolėjas į šiauliečių varžovų vartus per trejas pastarąsias rungtynes kamuolį siuntė keturis kartus.

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 21 12:24

Marijampolės "Sūduva" - Gargždų "Banga"

Birželio 24 dieną 13 val. Marijampolė, "Arvi" stadionas. Iki šiol čempionate - 0:1, 1:0.

Antrajame rate gargždiškiai surinko vos šešis taškus ir prarado keturias turnyro lentelės pozicijas - iš antrosios vietos smuktelėjo į šeštąją. "Sūduva", priešingai, pagavo palankų vėją - per antrąjį čempionato ketvirtį marijampoliečiai pelnė 19 taškų, daugiau už bet kurią kitą "SMScredit.lt A lygos" komandą.

Subalansuoti žaidimą "Bangai" trukdo ir komandai ramybės neduodančios traumos. Po pralaimėjimo "Žalgiriui" praėjusiame ture gargždiškių treneris Maksimas Tiščenka skundėsi, kad ir vėl negalėjo pasinaudoti net aštuonių žaidėjų paslaugomis.

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 21 12:25

"Trakai" - "Klaipėdos granitas"

Birželio 24 dieną 15 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate - 2:0, 0:0.

Dvikova, kurioje žais "SMScredit.lt A lygos" debiutantai, žada intrigą. Edgaro Jankausko treniruojami "Trakai" pirmąją čempionato pusę baigė antroje turnyro lentelės vietoje. Klaipėdiečiai - taip pat toli gražu ne patrankų mėsa. Iki pralaimėjimo "Sūduvai" praėjusiame ture jie nebuvo patyrę nesėkmės penkeriose rungtynėse iš eilės ir yra vienintelė lygos komanda, sugebėjusi įveikti "Žalgirį".

Uostamiesčio komandos treneriams Robertui Poškui ir Tomui Ražanauskui teks pamąstyti apie tai, kuo užkišti spragą gynybos širdyje. Dėl diskvalifikacijos šįkart negalės žaisti pastaruoju metu pagrindinėje sudėtyje nuolat rungtyniavęs Rokas Simanavičius.

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 23 10:07

Klaipėdos "Atlantas" 12 - 0 Alytaus "Dainava"

Birželio 21 dieną 15 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

2014-06-21 | 19 turas | Teisėjas: Saulius Atmanavičius | Žiūrovų: 350

Į uostamiestį atvyko tik vienuolika dzūkų, diskvalifikuotas dėl surinktų geltonų kortelių buvo pagrindinis gynėjas ir komandos kapitonas Nerijus Kavaliauskas, taip pat aikštėje nepasirodė rezultatyviausias žaidėjas Kęstutis Balčiūnas. Puolėjo pozicijoje žaidė pagrindinis komandos vartininkas Donatas Mikučionis.

Pirmąjį įvartį „Atlantas“ pelnė jau 2-ąją minutę, kai Evaldas Razulis iš arti pataikė į virpstą, o pirmasis prie kamuolio suskubo Donatas Kazlauskas ir pasiuntė jį į vartus. Netrukus 6-ąją ir 7-ąją minutę E.Razulis pelnė du įvarčius ir atliko dublį.

Paskutinę pergalę prieš pusantro mėnesio iškovoję Konstantino Sarsanijos auklėtiniai ir toliau mušė įvarčius vieną po kito: 17-ąją minutę pasižymėjo Tadas Eliošius, 20-ąją – Marius Papšys, o 23-iąją – dublį atliko D.Kazlauskas.

Atlikę šešis tikslius smūgius per pusę kėlinio klaipėdiečiai kiek atleido vadeles. 25-ąją minutę D.Mikučionis pakovojo dėl kamuolio netoli aikštės vidurio ir atliko perdavimą Ryčiui Padegimui, kurio gana pavojingas tolimas smūgis prazvimbė šalia virpsto.

Kėlinio pabaigoje porą sykių patikimai sužaidė „Dainavos“ vartininkas Martynas Matijoška, tačiau 39-ąją minutę jis buvo bejėgis, kai po D.Kazlausko perdavimo į savo vartus kamuolį nukreipė alytiškis Deividas Kumeta.

Po pertraukos K.Sarsanija išleido į aikštę tris jaunus žaidėjus, kurie taip pat aktyviai įsiliejo į žaidimą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Rokas Krušnauskas 52-ąją minutę pelnė aštuntąjį įvartį, o 61-ąją Dovydas Virkšas tiksliai pakėlė kampinį ir užtikrintai smūgiavęs E.Razulis atliko „hetriką“.

Netrukus 65-ąją minutę dublį atliko R.Krušnauskas, o 68-ąją „hetriką“ pavyko pasiekti ir D.Kazlauskui.

Per likusį rungtynių laiką „Atlantas“ turėjo kelias progas dar labiau padidinti rezultatą. Arti tikslo porą kartų buvo Maksimas Maksimovas, į virpstą pataikė E.Razulis, o R.Krušnauskas nesugebėjo perkelti M.Matijoškos, kuris smūgiuotą kamuolį nukreipė į kampinį.

Visgi, viena iš paskutinių šeimininkų atakų 89-ąją minutę baigėsi dvyliktuoju įvarčiu, jo autorius – Donatas Navikas.

Kukli pergalė prieš durnių laivą..
:mrgreen:

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 23 10:08

KOMENTARAI

Treneris Rimantas Žvingilas („Atlantas"):
„Svarbiausia - trys taškai. Rungtynėse nesigavo mums pilnai išsikrauti. Mes koncentravomės į tai, kad vyrai pirmoje eilėje teisingai išsikrautų, dengtųsi, žaistų taip, kaip turi būti - kam mes ruošiamės, ko norime ir iš jų reikalaujame. Gal mums bus į naudą pauzė, kuri artėja, gal įgaus pasitikėjimo žaidėjai, kas yra svarbu. Kiek girdėjau „Dainava" pasipildys, kažką pakeis ir man atrodo, jie taip paprastai taškų nebebarstys".

Evaldas Razulis („Atlantas"):
„Primušėme įvarčių, kiek dar neprimušėme. Gaila „Dainavos", bet mes darome savo darbą, sprendėme savo problemas, o jie savo. Kiekviena pergalė, kad ir su kuo bežaistum, prideda teigiamų emocijų, bet svarbiausios rungtynes dar priešakyje. Daug praradome taškų, pralošėme, reikia susiimti ir rinkti taškus ateinančiose rungtynėse".

Treneris Marco Ragini („Dainava"):
„ Po dvylikos praleistų įvarčių, galiu pasakyti, kad buvo pernelyg didelis skirtumas tarp „Atlanto" ir „Dainavos". Mes turime daug jaunų žaidėjų ir jie nėra pasiruošę šiam čempionatui. Aš tikiuosi, jog antroje sezono dalyje būsime labiau pasiruošę. Esu įsitikinęs, kad turėsime naujų žaidėjų, kurie pakeis žaidimo braižą".

Donatas Mikučionis („Dainava"):
„Rungtynės labai sunkios, vienuolika mūsų atvažiavo, nėra atsarginių. Nei man puolime buvo labai malonu žaisti, nei kitiems. Nusviro rankos po pirmų trijų įvarčių, kitaip negali būti. Vienas, kitas įvartis, psichologiškai palaužė, nors turėjome būti pripratę, bet antrame kėlinyje viskas prasideda, o ne pirmosiomis minutėmis".

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 23 10:14

Panevėžio "Ekranas" 3 - 2 Pakruojo "Kruoja"

Birželio 22 dieną 13 val. Panevėžys, "Aukštaitijos" stadionas.

2014-06-22 | 19 turas |Teisėjas: Vitalijs Spasjonnikovs | Žiūrovų: 500

Ankstesnės šio sezono tarpusavio dvikovos tokio komandų rezultatyvumo nežadėjo. „Ekranas“ rungtynes pradėjo be tikro vidurio puolėjo ir, žaibiškai pereidamas iš gynybos į ataką, stengėsi išnaudoti priekyje žaidusių Elivelto, Tomo Salamanavičiaus ir Ryčio Piloto greitį.

Pirmasis pavojaus skambutis svečiams nuskambėjo 5-ąją minutę, kai ilgu perdavimu pabandyta vieną prieš vartus išvesti R.Pilotą. Neapdairiai vartus palikęs Martynas Matuzas vos nebuvo nubaustas, bet komandą išgelbėjo panevėžiečiui smūgiuoti sutrukdęs Donatas Strockis.

Tai kas nepasisekė susitikimo pradžioje, pavyko 12-ąją minutę. Po ilgo perdavimo iš savo aikštės pusės prieš „Kruojos“ vartininką iššoko T.Salamanavičius ir tokios progos nepraleido, šaltakraujiškai pasiuntęs kamuolį pro Martyną Matuzą.

Persvara Panevėžio komanda džiaugėsi neilgai. Po pražangos aikštės viduryje 18-ąją minutę Nerijus Mačiulis atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, kur oro dvikovą laimėjo Radanfahas Abu Bakras. Jo galva link vartų numestą kamuolį neįtikėtinu būdu susistabdė Tautvydas Eliošius, permesdamas per jį prižiūrėjusį Dovydą Norvilą, ir iš poros metrų išlygino rezultatą.

Jau po dviejų minučių „Ekranas“ darsyk išsiveržė į priekį. Pakėlus kampinį, E.Girdvainis praleido kamuolį be priežiūros baudos aikštelės viduryje paliktam Aleksandrui Šušnjarui, kuris tiksliai smūgiavo į vartų kampą.

Po pavojingo išpuolio kėlinio viduryje, kai į baudos aikštelę įsiveržęs Aivaras Bagočius privertė šuoliu smūgį atremti Kornelijų Timofejevą, „Kruojos“ gynyba dar kartą buvo nubausta. 28-ąją minutę dar vienu ilgu perdavimu prieš vartus išvestas T.Salamanavičius stipriu smūgiu į tolimą kampą privertė prieš save kamuolį atremti M.Matuzą. Vartininkui į pagalbą gynėjai nesuskubo, leisdami Elivelto įmušti savo įvartį antruoju bandymu.

„Kruoja“ netrukus grįžo į rungtynes. Po pražangos prieš T.Eliošių, puikiu baudos smūgiu nuo skersinio nepaliko K.Timofejevui jokių šansų.

Kėlinio pabaigoje rezultatas galėjo būti lygus. Po ilgo perdavimo oro dvikovą laimėjęs Ričardas Beniušis galva numetė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam Aivarui Bagočiui, bet saugo efektingą smūgį per save atrėmė laiku vartus palikęs „Ekrano“ vartininkas.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė, komandos daugiau dėmesio skyrė puolimui nei gynybai. Aikštės šeimininkams ir toliau sekėsi surengti greita atakas, tačiau jų užbaigimui pritrūkdavo tikslaus paskutinio perdavimo.

64-ąją minutę T.Eliošius puikiu reidu per pusę aikštės atsidūrė vienas prieš vartus, tačiau vietoje smūgio pasirinko perdavimą, kuris komandos draugų nepasiekė. Vėliau K.Timofejevas išgelbėjo komandą nuo nemalonumų atremdamas stiprų prieš vartus baudos aikštelės kairėje iššokusio Trayono Bobbo smūgį iš aštraus kampo.

75-ąją minutę po svečių kampinio „Ekranas“ surengė žaibišką ataką. Elivelto perdavimą smūgiu į vartus užbaigė T.Salamanavičius. Puikią reakciją pademonstravo ir kamuolį į kampinį nukreipė M.Matuzas.

R.Beniušis buvo labai arti išlyginamojo įvarčio 80-ąją minutę. Po T.Bobbo reido dešiniu flangu ir tikslaus perdavimo rezultatyviausias „Kruojos“ puolėjas laisvas smūgiu galva į vartus nepataikė.

Per likusį laiką Pakruojo komanda pabandė surengti šturmą, tačiau „Ekrano“ gynyba klaidų nedarė. Negana to, per pridėtą laiką pergalę įtvirtinti galėjo Donatas Petrauskas, tačiau, suklydus Valdui Pocevičiui, stipriai smūgiavo į M.Matuzą.

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 23 10:16

KOMENTARAI

Treneris Valdas Dambrauskas („Ekranas“):
„Didžiausias stimulas buvo parodyti ambicijas, norą ir tikėjimą po tų tragiškų rungtynių su „Šiauliais“. Pakalbėjome, pasitarėme, manau, taktine prasme buvo įdomus ypač pirmas kėlinys - pirmą kartą žaidėme ta schema 4-3-1-2. Labai gerai pasiteisinom, nedavėme N.Mačiuliui, T.Eliošiui kurti ir įsivažiuoti viduryje žaidybinės organizacijos prasme, bet toks paradoksas, kad abu jie įmušė po įvartį po standartų. Standartai buvo ir yra mūsų didžiausia bėda. Žinojime, kad anksčiau ar vėliau mes juos įveiksime. Antras ratas nesusiklostė mums taip, kaip norėjome, tačiau nugalėtas „Atlantas“, nugalėta „Kruoja“ rodo, kada komanda eina į priekį ir mes nebedarome tų vaikiškų klaidų, kai vesdavome 2:0,1:0, tačiau tos rungtynės pasibaigdavo lygiosiomis. Dabar sugebame žaisti, sugebame kurti. Šiandien pagal progas ir tas galimybes kontratakuot skirtumas turėjo būti didesnis.“

Tomas Salamanavičius („Ekranas“):
„Visų pirma norėjome reabilituotis prieš savo gerbėjus, visą Panevėžį, artimuosius po pralaimėjimo prieš „Šiaulius“. Norėjome įrodyti, kad ten buvo tik atsitiktinumas. Varžovas - gera komanda, jų pagrindinis ginklas - aukšti kamuoliai ant R.Beniušio. Stengėsi tai išnaudoti, bet nieko per daug nesukūrė. Mes buvo geriau pasiruošę, viduryje turėjome kiekybinę persvarą. Gal tai ir leido išeiti į greitas atakas. Šitoj komandoj šita pozicija yra man įprasta. Treneris žino, kur mane geriau išnaudoti. Įmušiau įvartį, stengiausi. Manau, padariau, ką galėjau.“

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 23 10:18

Vilniaus "Žalgiris" 2 - 0 "Šiauliai"

Birželio 22 dieną 15 val. Vilnius, LFF stadionas.

2014-06-22 | 19 turas | Teisėjas: Donatas Rumšas | Žiūrovų: 750

Jau pačioje rungtynių pradžioje veteranas Deividas Šemberas smūgiavo į vartus, bet kamuolį į kampinį nukreipė vartų sargas Ignas Plūkas.

„Žalgirio" gretose kiek netikėtai puolėjo pozicijoje žaidė Linas Pilibaitis, todėl komandos draugai mėgino aukštais perdavimais surasti komandos draugą. Visgi, šis Mareko Zubo taktinis manevras nebuvo itin nusisekęs, nes žalgiriečiai prie varžovų vartų pavojingų progų dažnai nesukurdavo. Menki gaisrai kildavo tik po svečių gynėjų techninio broko arba aštrių perdavimų į baudos aikštelę.

„Šiauliai" pirmą kartą rimčiau žalgiriečių vartams pagrasino kėliniui artėjant į pabaigą. Puikiai kamuolį krūtine susistabdęs Niko Tokičius atmetė jį Titui Vitukynui, tačiau jo smūgis Armantui Vitkauskui didelių problemų nesukėlė.

Po pertraukos „Žalgiris" įjungė aukštesnę pavarą ir per trumpą atkarpą atliko daugiau pavojingų epizodų nei per pirmąjį kėlinį. Vilniečiai svečių vartams grasino ne tik tolimais smūgiais, į žaidimą taip pat buvo priverstas įsitraukti I.Plūkas, kuris atrėmė L.Pilibaičio ir Ramūno Radavičiaus smūgius.

Tačiau šeimininkų spaudimas davė savo vaisių ir jie 62-ąją minutę atidarė įvarčių sąskaitą šiame mače. Po puikaus aukšto perdavimo iš dešiniojo krašto likęs visiškai laisvas baudos aikštelėje Paulius Janušauskas smūgiu galva tiksiai nukreipė kamuolį į vartus.

Įmušę įvartį „Žalgirio" futbolininkai ir toliau kontroliavo situaciją demonstruodami patikimą gynybą bei greitai pereidami į atakas. Vienos jų metu L.Pilibaitis suklaidino varžovą ir itin pavojingai smūgiavo - kamuolys pralėkė visai šalia skersinio.

78-ąją minutę L.Pilibaičio galva smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą ir atšoko šalia T.Vitukyno, kuris būdamas greta vartų grubiai suklydo, o klaida pasinaudojęs Jakubas Wilkas užtikrintai padvigubino rezultatą.

Rungtynių pabaigoje vyravo atviras futbolas, abi komandos siekė pelnyti įvartį. Arčiausiai tikslo paskutinės „Šiaulių" atakos metu buvo Dovydas Medžiaušis, tačiau jo galva smūgiuotą kamuolį į kampinį nukreipė A.Vitkauskas.

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 23 11:25

NAUJIENOS GYVAI
http://www.zalgiris-vilnius.lt/rungtynes/308" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės baigėsi

90+3' Vitkauskas išgelbsti komandą nuo įvarčio
90' Baniulis keičia Pilibaitį
88' Pilibaitis vis bando pelnyti savo įvartį. Puolėjo pozicijoje futbolininkas jaučiasi išties gerai
85' Zagurskas keičia Janušauską
84' Žalgiriečiai visiškai mėgaujasi žaidimu
81' Leščius keičia Vitukyną
78' Wilkas pelno antrąjį komandos įvartį bei savo aštuntąjį šiame sezone! Po Pilibaičio smūgio kamuolys atsitrenkė į vartų virpstą, likusį darbą legionierius iš Lenkijos atliko pats
74' Atakos smaigalyje atsidūręs Pilibaitis tarsi tikras puolėjas tolimu smūgiu praskraidino kamuolį visiškai šalia vartų skersinio
71' Raziūnui už pražangą prieš Šilėną rodoma geltona kortelė
68' Janušauskas dar kartą baudos aikštelėje suranda progą smūgiui galva
67' "Šiauliai" puolime aktyvesni nei kėlinio pradžioje
62' Janušauskas po Švrljugos perdavimo iš krašto smūgiu galva siunčia kamuolį į vartų tinklą!!!
62' Freidgeimas stabdo retą "Šiaulių" ataką, laimėdamas mikrodvikovą su Tokičiu
59' Medžiaušis keičia Strauką
57' Lietuvos čempionų spaudimas vis didėja. "Šiauliai" pamažu vis didesnėmis pajėgomis atsitraukia į gynybą
56' Šilėnas keičia Nyuiadzi
55' Žalgiriečiai atlieka labai pavojingą smūgį galva. "Šiauliams" pavyksta išvengti įvarčio
54' Plūkui tenka atremti ir Radavičaus smūgį
54' Plūkas atsiduria nepavydėtinoje akistatoje su Pilibaičiu. Vartininkui šiaip ne taip pavyksta apsiginti
53' Už šoninės linijos apšilinėja Šilėnas, Leliūga ir Velička
52' "Šiauliai" taip pat atsako smūgiu iš toli
50' Nyuiadzi ir Janušauskas taip pat pabandė pasižymėti
48' Žulpa antrąją rungtynių dalį pradeda tolimu smūgiu

Antrasis kėlinys prasidėjo

Baigėsi pirmasis kėlinys


45' Wilkas ir toliau perdavimais iš krašto ieško Pilibaičio, kuris pasiruošęs atakas užbaigti smūgiais galva
42' Pirmojo kėlinio pabaiga labai permaininga. Pavojingai puola tiek viena, tiek kita komanda
40' Kitoje aikštės pusėje jau "Šiauliams" tenka gintis nuo "Žalgirio" pavojingų išpuolių
39' "Šiauliai" turėjo puikią progą kontratakai. Tokičius nesusitvarko su kamuoliu
36' Wilko ir Šembero tandemas buvo arti įvarčio. Po lietuvio perdavimo lenkas pažeme bandė nukreipti kamuolį į patį vartų kampą
35' Vitukynas stipriu smūgiu pabandė nuginkluoti Vitkauską. "Žalgirio" vartininkas tvirtai gaudo kamuolį
33' Žulpa pirmajame kėlinyje puikiai stabdo "Šiaulių" atakas aikštės viduryje
31' Labai pavojinga "Žalgirio" ataka. Švrljuga po komandos draugo perdavimo turėjo daug laisvės varžovų baudos aikštelėje, tačiau nusprendė vietoje smūgio į vartus pasirinkti perdavimą. Varžovo į nugarą stumiamo Pilibaičio kamuolys nepasiekia
27' Renusas galva nukreipdamas kamuolį savo vartų link vos nepelno įvarčio
25' Šiauliečiai reikalauja teisėjo fiksuoti "Žalgirio" komandos gynėjo žaidimą ranka baudos aikštelėje. Teisėjo švilpukas tyli
23' "Šiauliams" tenka nuolat gintis nuo žalgiriečių atakų aikštės kraštais
21' Labai ilgai trukusi svečių ataka baigiasi jų pačių klaida
20' Baudos aikštelėje Vitkauskas nesėkmingai išmuša kamuolį už galinės linijos
19' "Šiauliai" ruošiasi pratęsti ataką iš standartinės situacijos
15' Žaidėjai dažnai slysteli stengdamiesi mikrodvikovose pasiekti kamuolį
13' Oro sąlygos Vilniuje darosi vis prastesnės. Futbolininkai rungtyniauja stipriai lyjant
10' Janušauskas labai aktyvus. Saugas kelis kartus iš eilės atsidūrė atakos smaigalyje
8' Svečiai klysta savo baudos aikštelėje. Janušauskas bando tuo pasinaudoti, tačiau jo smūgis blokuojamas
7' "Šiauliai" taip pat drąsiai puola ir nesiruošia tik gintis
4' Žalgiriečiai nuo pirmųjų minučių stengiasi įvesti kamuolį į baudos aikštelę. Pirmasis pavojingą smūgį atlieka Šemberas
3' Ant suolo palikti abu puolėjai Velička ir Baniulis
2' "Žalgiris" mačą pradėjo neįprastu taktiniu išsidėstymu. Pilibaitis šiandien rungtyniauja puolėjo pozicijoje, aikštės viduryje nuo pirmųjų minučių žaidžia Janušauskas

Rungtynės prasidėjo

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 23 11:25

VMFD „Žalgiris“ 2 - 0 „Šiauliai“

1:0 Paulius Janušauskas (62)
2:0 Jakubas Wilkas (78)

Įspėjimas: Justas Raziūnas (71' „Šiauliai“).

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Algis Jankauskas, Georgas Freidgeimas, Ramūnas Radavičius, Jakubas Wilkas, Artūras Žulpa, Paulius Janušauskas (85' Eivinas Zagurskas), Deividas Šemberas, Serge'as Nyuiadzi (56' Vaidotas Šilėnas), Linas Pilibaitis (90' Edvinas Baniulis).

„Šiauliai“: Ignas Plūkas, Vytas Gašpuitis, Edvinas Jasaitis, Rokas Gedminas, Titas Vitukynas (81' Rolandas Leščius), Mindaugas Strauka (59' Dovydas Medžiaušis), Edvardas Gaurilovas, Justas Raziūnas, Aivaras Renusas, Modestas Vorobjovas, Niko Tokičius.

...

Re: XIX (19) turas:

2014 Bir 23 11:26

PRIEŠ ATOSTOGAS - TVIRTA PERGALĖ
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... rgale.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus MFD „Žalgiris“ per paskutiniąsias birželio rungtynes namie tvirtai 2:0 (0:0) nugalėjo „Šiaulių“ futbolininkus.

Rungtynes vilniečiai pradėjo nestandartine sudėtimi - puolėjo poziciją treneriai šį kartą patikėjo nominaliam vidurio saugui Linui Pilibaičiui, o įprastą paties L. Pilibaičio vietą aikštėje užėmė Paulius Janušauskas.

Šiaulių ekipa į sostinę atvyko po 3 pergalių iš eilės, tačiau pasirinko žaidimo nuo gynybos taktiką ir visą dėmesį pirmiausia skyrė savo vartų saugumui. „Žalgiriui“ iki pertraukos pralaužti masyvią gynybą nesisekė - vilniečių bandymai smūgiuoti buvo blokuojami arba netikslūs, o po aukštų perdavimų į baudos aikštelę visus kamuolius pirmi pasiekdavo šiauliečiai.

Padėtis pasikeitė antrajame kėlinyje. Itin „Žalgirio“ žaidimą pagyvino Serge'ą Nyuiadzi pakeitęs kairiojo krašto saugas Vaidotas Šilėnas. Vilniečiai ėmė vis labiau spausti svečius ir 62-ąją minutę pagaliau pralaužė jų gynybą - po Andro Švrljugos puikaus perdavimo iš krašto įvartį galva pelnė P. Janušauskas.

Po šio sėkmmingo epizodo šeimininkai neatsitraukė ir toliau tęsė Šiaulių komandos vartų šturmą. Dar kartą arti įvarčio buvo P. Janušauskas, visai greta virpsto praskriejo iš toli L. Pilibaičio smūgiuotas kamuolys.

Lemiamas rungtynių epizodas nutiko 78-ąją minutę, kai L. Pilibaitis pataikė į virpstą, o pirmas prie kamuolio suskubęs Jakubas Wilkas jau nesuklydo!

Po šio epizodo „Žalgirio“ žaidėjai galėjo lengviau atsikvėpti, o „Šiaulių“ futbolininkai prarado tikėjimą galimybe išsigelbėti. Tik per teisėjo pridėtą laiką svečiai galėjo pelnyti paguodos įvartį, bet savo vartus apgynė Armantas Vitkauskas.

Lietuvos „SMScredit.lt A lygos“ čempionate „Žalgiris“ per 19 rungtynių surinko 42 taškus. Antrąją vietą užimantys „Trakai“ po 18 mačų turi 33 taškus.

Vilniaus ekipos futbolininkai po rungtynių su Šiauliais gavo trumpų atostogų - į treniruotes žalgiriečiai susirinks birželio 28 dieną.

Grįžti į