...

XV (15) turas

2014 Geg 22 11:03

2014-05-23, 18:30
Atlantas - : -Trakai
Klaipėdos dirbtinės dangos st.

2014-05-24, 16:00
Kruoja - : - Žalgiris
Pakruojo miesto stadionas

2014-05-24, 18:00
FKE - : - Sūduva
Panevėžio "Aukštaitijos" st.

2014-05-25, 18:00
Tiesiogiai per chaltūros kanalą
KG - : - Šiauliai
Klaipėdos dirbtinės dangos st.

2014-05-27, 21:00
Dainava - : - Banga
Alytaus miesto stadionas

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 22 15:41

Paveikslėlis

RUOŠIANTIS IŠVYKAI Į PAKRUOJĮ

http://www.zalgiris-vilnius.lt/galleries/30/711.html" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 23 10:05

Galiojančios "SMScredit A lygos" žaidėjų drausminės nuobaudos
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Po-1 ... inkai/1075" onclick="window.open(this.href);return false;

FK „Atlantas“ žaidėjas T.Eliošius diskvalifikuotas 1 rungtynėms, liko 1 rungtynės
VFMD „Žalgiris“ žaidėjas D.Šemberas diskvalifikuotas 1 rungtynėms, liko 1 rungtynės
FK „Sūduva“ žaidėjas M.Andjelkovičius diskvalifikuotas 1 rungtynėms, liko 1 rungtynės
FK „Trakai“ žaidėjas V.Lukša diskvalifikuotas 2 rungtynėms, liko 1 rungtynės
FK „Sūduva“ žaidėjas V.Bagdanavičius diskvalifikuotas 1 rungtynėms, liko 1 rungtynės
FK „Šiauliai“ žaidėjas E.Jasaitis diskvalifikuotas 1 rungtynėms, liko 1 rungtynės

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 23 14:25

Klaipėdos "Atlantas" - "Trakai"

Gegužės 23 dieną 18.30 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Pirmajame rate - 0:0.

Turnyro rikiuotėje komandas skiria tik trys taškai, todėl trakiškiams galimybė pavyti varžovus yra papildomas motyvacinis momentas. Juolab kad Vilniuje senosios sostinės riteriai jau įrodė galį kibti į atlapus šalies vicečempionams, kai pirmajame rate sužaidė su jais lygiosiomis.

Aršus mūšis Marijampolėje su "Sūduva" iš "Atlanto" atėmė rezultatyviausią šio komandos žaidėją Tadą Eliošių - futbolininkas į savo geltonų kortelių puokštę įkomponavo dar vieną. "Trakams" ir vėl teks verstis be bausmę atliekančio Vytauto Lukšos, tačiau, kad ir kaip būtų, ką nors prognozuoti ilgamečių gerų pažįstamų Konstantino Sarsanijos iš "Atlanto" ir Edgaro Jankausko iš "Trakų" strateginėje dvikovoje - gana keblus reikalas.

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 23 14:26

Pakruojo "Kruoja" - Vilniaus "Žalgiris"

Gegužės 24 dieną 16 val. Pakruojis, miesto stadionas. Pirmajame rate - 0:2.

Šiose rungtynėse aikštėje gali pasirodyti šeši žaidėjai, pakviesti į Lietuvos rinktinę, bei, galbūt, traumą gydytis baigiantis "Kruojos" gynėjas Radanfah Abubakras, kuris po to prisidės prie Trinidado ir Tobago nacionalinės komandos. Tačiau šie niuansai taps svarbūs tik po klubų, užimančių vietas pirmajame "SMScredit.lt A lygos" trejete, akistatos.

"Kruoja" per pastaruosius du turus švaistėsi dovanomis Vakarų Lietuvos komandoms - rungtynėse su "Klaipėdos granitu" ir Gargždų "Banga" sukrapštytas vos taškas. Kita vertus, mūšyje su "Kruoja" Vilniaus komandai teks kaišyti spragas - žaisti negalės nei diskvalifikuotas "Žalgirio" kapitonas Deividas Šemberas, nei traumuoti legionieriai Artakas Jedigarianas ir Kristis Andreou.

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 23 14:27

Panevėžio "Ekranas" - Marijampolės "Sūduva"

Gegužės 24 dieną 18 val. Panevėžys "Aukštaitijos" stadionas. Pirmajame rate - 2:2.

Pirmoje šių komandų akistatoje Marijampolėje vyko karas. Raudona kortelė, kuria buvo nubaustas "Ekrano" žaidėjas Edgaras Baranauskas, padėjo "Sūduvai" likviduoti varžovų dviejų įvarčių pranašumą ir išplėšti lygiąsias. Po kito karo - praėjusiame ture su "Atlantu" - marijampliečiai šįkart dėl nuobaudų prarado iš aikštės išvytą gynėją Vilmantą Bagdanavičių ir geltonų kortelių limitą pereikvojusį buvusį "Ekrano" saugą Marko Andjelkovičių.

"Mano namai - mano tvirtovė", - varžovams galėtų priminti panevėžiečiai, vienintelį kartą šiame "SMScredit.lt A lygos" čempionate pralaimėję pirmajame ture "Kruojai". "Namai - jūsų, šaldytuvas - mūsų", - galėtų replikuoti "Sūduvos" žaidėjai, svetimoje teritorijoje iškovoję keturias pergales iš eilės. Visi ženklai rodo - bus įdomu.

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 23 14:27

"Klaipėdos granitas" - "Šiauliai"

Gegužės 25 dieną 18 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Pirmajame rate - 0:1.

Formaliai - kova dėl aštuntosios vietos dešimties komandų lygoje. Realiai - pergalė, bent jau klaipėdiečiams, būtų šansas priartėti prie pagrindinės aukščiau esančių komandų grupės.

"Šiauliai" per aštuonerias pastarąsias rungtynes įveikė autsaiderę "Dainavą", sužaidė lygiosiomis su "Žalgiriu", o kitas šešias dvikovas pralaimėjo. Kita vertus, prieš šią sezono atkarpą namuose buvo įveiktas būtent "Klaipėdos granitas". Atėjo laikas kelti lozungą: "Pabandom dar kartą?". Kodėl ne? Netgi nepaisant to, kad optimalios sudėties aikštėje "Šiauliai" vėl neturės: nuobaudą išsilaižė puolėjas Niko Tokičius, bet ją užsidirbo komandos kapitonas Edvinas Jasaitis.

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 23 14:28

Alytaus "Dainava" - Gargždų "Banga"

Gegužės 27 dieną 21 val. Alytus, miesto stadionas. Pirmajame rate - 0:6.

"Banga" išbrido iš nesėkmių liūno ir, iškovojusi pergalę Pakruojyje, pakilo iš iki skausmo pažįstamos šeštosios vietos, kurioje baigė penkis pastaruosius šalies čempionatus, į ketvirtąją. Rungtynės su "Dainava" - gera proga iškovoti antrą pergalę iš eilės ir dar sutvirtinti pozicijas.

Dzūkų jaunimui kovos dvasią gali pakelti mačas su "Klaipėdos granitu" - uostamiestyje alytiškiai praleido tik du įvarčius. O egzotikos pridės neįprastai vėlyvas rungtynių pradžios

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 24 09:44

Klaipėdos "Atlantas" 0 - 2 "Trakai"

Gegužės 23 dieną 18.30 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

2014-05-23 | 15 turas | Teisėjas: Nerijus Dunauskas | Žiūrovų: 600

Po nesėkmingos atkarpos „Trakų“ futbolininkai atsigauna ir XV-ojo turo „SMScredit.lt A lygos“ mače išvykoje įveikė Klaipėdos „Atlantą“ rezultatu 2:0 (1:0). Po šios pergalės senosios sostinės riteriai turi surinkę su klaipėdiečiais po dvidešimt keturis taškus.

Pirmosiomis minutėmis aktyvesni buvo šeimininkai, jau 2-ąją minutę klaipėdietis laimėjo oro dvikovą, kamuolys atšoko Skirmantui Rakauskui, kurio puikų smūgį atrėmė komandą išgelbėjęs vartininkas Tadas Kauneckas.

Atlaikę pirmąjį šturmą, „Trakai“ išlygino žaidimą, pirmasis pelnyti įvartį pabandė Jurijus Mamajevas, tačiau žaidėjo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

Vis tik 23-iąją minutę legionierius iš Rusijos atliko aukštą perdavimą Dzmitrijui Koubui, kuris galva numetė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam Dariui Miceikai. „Trakų“ žaidėjas pirmu lietimu pasitaisė kamuolį, o antru užtikrintai jį pasiuntė į vartus.

Po kelių minučių D.Koubas neišnaudojo puikios progos padvigubinti rezultatą – baltarusio smūgiuotą kamuolį atrėmė vartų sargas Mantas Galdikas.

„Atlanto“ komandoje aktyviausias buvo Andrius Bartkus, šeimininkų futbolininkas net tris kartus grasino „Trakų“ vartams, tačiau du kartus netiksliai smūgiavo galva, o kartą techniškai pergudravęs varžovą atliko silpną bandymą pažeme tiesiai į T.Kaunecką.

Antrajame kėlinyje Konstantino Sarsanijos auklėtiniams nepavyko perimti iniciatyvos, žaidėjai atrodė gana blankiai ir pavojingų epizodų ilgą laiką nesukūrė. Įpusėjus antrajai rungtynių pusei vėl smūgiu galva po pakelto kampinio pagrasino A.Bartkus.

66-ąją minutę atlikti dublio nepavyko D.Miceikai, kurio iš arti smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į M.Galdiką. Vis tik 75-ąją minutę „Atlanto“ vartininkas buvo bejėgis, kai savo progą išnaudojo Tadas Labukas. Puolėjas greitos kontratakos metu sulaukė puikaus D.Koubo perdavimo ir užtikrintai pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Per likusį rungtynių laiką „Atlantas“ mėgino sušvelninti rezultatą, tačiau nesėkmingai. Po keitimo aikštėje pasirodęs jaunasis Dovydas Virkšas smūgiavo netiksliai, o pačioje rungtynių pabaigoje gaudydamas kamuolį ne visai užtikrintai sužaidė T.Kauneckas, bet vartininkas akimirksniu savo klaidą ištaisė.

Klaipėdiečiai pademonstravo nepritinkantį praėjusio sezono vicečempionams žaidimą, tai turbūt buvo blogiausias šeimininkų pasirodymas namų aikštėje šiame sezone.

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 24 11:01

KOMENTARAI

Treneris Edgaras Jankauskas („Trakai"):
„Na, labai sunkios rungtynės, rūbinėje aš pamačiau kiek žaidėjų yra netekę odos, su nudegimais, aišku, kad sąlygos buvo labai sudėtingos, karšta, aikštė degino padus, šonus, odas. Bet abiem komandom belieka padėkot už tokį atsidavimą rungtynėm, nes tikrai abi komandos žaidė labai gerai. Mum galbūt šiek tiek pasisekė užbaigiant atakas, „Atlantas" taip pat šiandien sužaidė labai stipriai, labai galingai, jiem nepavyko realizuot savo momentų. Ko gero, žinant visas šitas sąlygas, kas čia buvo - neįmanoma net stovėti, aš įsivaizduoju, kas ten darėsi viduj. Tai aš tiktai galėčiau padėkoti abiem komandom".

Darius Miceika („Trakai"):
„Pergalė - labai gerai mums, žaidėm su gera komanda. Sunkios oro sąlygos buvo, lėmė įvartis - įmušėm, atsitraukėm, laukėm dar momentų. Mes ant kontratakų žaidėm, tai pas mus daugiau momentų buvo, gerai gynėmės, išnaudojom savo progas, kur buvo. Tokiom oro sąlygos, aš manau, gynyba visada lemia pergalę. Aš patenkintas visos komandos pasirodymu, gerai išvedė mane ten, visa komanda gerai pasidarbavo, man reikėjo išpildyt ir nepavest, ką aš ir padariau. Draugiškos rungtynės laukia, o po to bus atostogos.

Andrius Bartkus („Atlantas"):
„Sunku kažką net komentuot po tokių rungtynių, namie žaidžiant pralošem 0:2, tai čia labai morališkai, galima sakyt, toks smūgis. Gal po jo truputį „prasipūsim" ir ateinančias rungtynes viskas bus gerai. Apie rungtynes, tai jie išnaudojo savo momentus, mes ne - iš to ir susideda futbolas, 0:2. Neverti aš manau mes buvome pralaimėjimo, bet tuom futbolas ir įdomus. Pirmą įvartį reikia analizuot - kažkas kažkur nepribėgo, paleido, jie gerai atsidūrė ir išnaudojo, o antras jau tiesiog po kontratakos. Įdomiai iš tikro - mes atakavom, o gavom įvarčius, čia jau reikia stebėt video ir analizuot".


...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 24 11:10

Pakruojo "Kruoja" - Vilniaus "Žalgiris"

per tokią kaitrą ir dar 16-00 žaisti.. blin.. nusilups oda.. :roll:

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 26 12:16

Panevėžio "Ekranas" 0 - 2 Marijampolės "Sūduva"

Gegužės 24 dieną 18 val. Panevėžys "Aukštaitijos" stadionas.

2014-05-24 | 15 turas | Teisėjas: Audrius Žuta | Žiūrovų: 1050

Jau pačioje dvikovos pradžioje rungtynės baigėsi „Sūduvos“ legionieriui Milošui Kovačevičiui. Po Edgaro Baranausko pražangos, rungtynių arbitro „įvertintos“ geltona kortele, serbas iš aikštės buvo išneštas neštuvais ir greitosios pagalbos automobiliu skubiai nugabentas į ligoninę.

„Ekranas“ pabandė pasinaudoti nedideliu svečių sutrikimu. Pavojingai iš toli smūgiavo Dovydas Norvilas, vėliau, suklydus gynėjui, vienas prieš vartus iššoko Uchenna Umeh, tačiau, apmaudžiai per toli atleido kamuolį.

Atsigavę po šoko, svečiai perėmė iniciatyvą ir vis dažniau ėmė artėti link „Ekrano“ vartų. 16-ąją minutę sėkmės pritrūko Arminui Vaskelai. Labai tolimas saugo smūgis lietė šalia buvusio varžovo koją, šiek tiek pakeitė kryptį ir atsimušė į išorinę virpsto dalį. Akrobatinis Kornelijaus Timofejevo šuolis komandos nebūtų išgelbėjęs.

Po kampinio efektingu smūgiu per save kamuolį į vartus pabandė nukreipti Marius Šoblinskas, bet į vartus nepataikė, o kėlinio viduryje po gero Valentino Baranovskio perdavimo aukščiau už gynėjus iššokęs Tomas Radzinevičius pavojingai smūgiavo galva.

Įvartis į panevėžiečių vartus krito 29-ąją minutę. Trumpam praradę koncentraciją, aikštės šeimininkų gynėjai nepastebėjo į baudos aikštelę įkertančio V.Baranovskio, kuriam, po idealaus Giorgio Russo perdavimo beliko nukreipti kamuolį į vartus iš kelių metrų.

„Ekranas“ iš karto atsakė pavojingu išpuoliu. Po individualaus reido ir stipraus smūgio pažeme Elivelto privertė Džiugą Bartkų šuoliu palydėti kamuolį.

36-ąją minutę Panevėžio komanda buvo labai arti išlyginamojo įvarčio. Po pražangos prieš Elivelto kairėje pusėje ir perdavimo į baudos aikštelę prie „Sūduvos“ vartų kilo didžiulis gaisras. Po kelių rikošetų, svečiams bandant išmušti kamuolį, jis atšoko Edvinui Girdvainiui. Tačiau gynėjo smūgį kojomis atrėmė puikią reakciją pademonstravęs D.Bartkus.

Po pertraukos „Sūduva“ toliau kontroliavo žaidimą. Šiek tiek atsitraukusi į savo aikštės pusę, Marijampolės komanda leido daugiau žaisti su kamuoliu varžovams, tačiau kelius link vartų saugojo patikimai ir D.Bartkui darbo praktiškai nesuteikė.

Ne kartą pavojingai šovęs iš toli, Tomas Radzinevičius buvo labai arti įvarčio 57-ąją minutę, kai puolėjo smūgį pažemę pirštų galais į kampinį sugebėjo nukreipti patikimai sužaidęs K.Timofejevas.

Vis tik „Ekrano“ vartininkas neišgelbėjo savo komandos 63-ąją minutę. Aikštės viduryje susigrąžinęs prarastą kamuolį, A.Vaskela nuskubėjo link varžovų vartų ir palaukė atbėgančio Mariaus Šoblinsko. Šio tolimas smūgis pažeme nebuvo stiprus, bet K.Timofejevas šokinėjančio kamuolio atremti nesugebėjo.

Į priekį nuskubėję aikštės šeimininkai realią galimybę sušvelninti rezultatą turėjo 70-ąją minutę. Po kampinio E.Girdvainis pabandė techniškai kulnu nukreipti kamuolį į artimą vartų tinklą, bet pritrūko tikslumo.

Rungtynėms baigiantis, labai kietai kovoję futbolininkai nesaugojo nei savęs, nei varžovų, todėl mačo arbitrui net penkis kartus teko rodyti geltonas korteles dėl pavojingo ar šiurkštaus žaidimo.

Jau per pridėtą laiką panevėžiečius nokautuoti galėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Mohamadas Kdouh, bet, pakėlus kampinį, smūgiavo virš vartų.

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 26 12:24

KOMENTARAI

Treneris Darius Gvildys („Sūduva“):
„Vaikinai buvo motyvuoti, suprato rungtynių reikšmę. „Atlantas“ pralaimėjo, „Kruoja“ sužaidė lygiosiomis - darosi įdomu. Ir dvikovos, ir atsidavimas nuo pirmų minučių, ypatingai disciplina gynyboje, kas buvo pasakyta prieš rungtynes, praktiškai išpildė 100 procentų. Kaip buvęs gynėjas sakau, kad, jei komanda nepraleidžia, esu laimingas, o jei dar įmušame, tai dvigubai laimingesnis. D.Isoda pajuto dieglį, reikėjo greitai persiorientuoti, įleisti daug naujų gynėjų. Iš keturių gynėjų, kurie žaidė paskutines tris rungtynes, trys iškrito dėl traumų, dėl kortelių. Bet yra kiti žaidėjai, laukiantys savo eilės, ir tiek T.Snapkauskas, tiek P.Daukša sulaukė savo šanso ir sužaidė gana patikimai.“

Valentinas Baranovskis („Sūduva“):
„Laimėjome rungtynes, trys taškai - svarbiausia. Kylame lentelės laiptais, pamažu įsivažiuojame. Pirmasis čempionato ratas buvo sunkus, dabar įsivažiavome, ateina pasitikėjimas savo jėgomis. Nuotaikos po gerų rungtynių puikios. Treneris akcentuoja, kad svarbiausia - apsiginti, gerą gynybą ir greitą išėjimą į atakas. Tai mes puikiai vykdėm. Pasinaudojome tomis klaidomis, kuriomis galvojome pasinaudoti prieš „Ekraną“. Išėjo pakankamai greitai įmušti įvartį. Po jo atidavėme iniciatyvą ir laukėme savo šanso. Turėjome dar progų pabėgti į kontratakas. Greitais perdavimais pagrįstas žaidimas duoda rezultatų.“

Treneris Valdas Dambrauskas („Ekranas“):
„Šiandien buvo turbūt blogiausias sezono mačas „Ekranui“. Tam galima surasti ne vieną priežastį. Sveikiname „Sūduvą“ su pergale, šiandien jie buvo stipresni. Labiausiai pritrūko poilsio, nes dvi dienos - yra futbole ar sporto moksle tokia taisyklė - atsistatyti neįmanoma. Galbūt ir mano klaida, parenkant sudėtį: reikėjo leisti daugiau žaidėjų, kurie nežaidė praeitose rungtynėse. Nes yra tokia teorija, kad po dviejų dienų reikia pakeisti 5-6 žaidėjus. Oras dar labiau pasunkino tą atsistatymą. Neturėjome jėgų nei paspausti, nei ką daugiau nuveikti. Nepasakyčiau, kad „Sūduva“ buvo kažkuo geresnė, bet viena klaida pirmajame kėlinyje, antrajame tą vienintelį „Sūduvos“ smūgį į vartus galime prisiminti - ir vėl įvartis. Sunku, nes mes priekyje beveik nieko nesukūrėme. Trūko greičio, trūko šviežumo išeinant į atakas. Čia pagrindinės pralaimėjimo priežastys.“


...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 26 12:27

"Klaipėdos granitas" 3 - 0 "Šiauliai"

Gegužės 25 dieną 18 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

2014-05-25 | 15 turas | Teisėjas: Donatas Rumšas | Žiūrovų: 250

Dvikovą svečiai pradėjo labai aktyviai, tačiau perdavimai iš abiejų flangų į baudos aikštelę jokios naudos neatnešė, „Klaipėdos granito“ vartininkas Eduardas Kurskis juos nesunkiai sugaudavo.

10­-ąją minutę „Šiaulių“ gynėjas sužaidė ranka šalia netoli savo baudos aikštelės. Prie kamuolio stojęs Dominykas Galkevičius stipriu smūgiu pataikė į gyvatvorę. Aikštės šeimininkai išsaugojo kamuolį, jų pozicinę ataką netaikliu tolimu smūgiu užbaigė Olegas Dmytrenko.

Kiek netikėtai 16-ąją minutę „Klaipėdos granitas“ išsiveržė į priekį. Neleistinai suklydus šiauliečių gynybos linijai, po Ernesto Veliulio perdavimo galva vienas prieš vartus iššoko Robertas Poškus. Žaidžiantysis uostamiesčio komandos treneris šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į tinklą.

„Šiauliai“ nuskubėjo į priekį lyginti rezultato, tačiau pavojingų progų R.Gedmino ir Y.Keitą perdavimai iš kraštų neatnešė. Galimybę įvarčiui po kampinio turėjo Aivaras Renusas, tačiau gynėjas smūgiu galva į vartus nepataikė.

29-ąją minute aikštės šeimininkai surengė dar vieną pavojingą išpuolį. Mihailas Zizelevas atliko labai aštrų perdavimą pažeme link R.Poškaus, bet šiauliečius išgelbėjo paskutiniu momentu nepatogiai šokinėjantį kamuolį sugavęs Ignas Plūkas.

Po poros minučių pavojingiausią ataką pirmajame kėlinyje surengė svečiai. Y.Keita tiksliu perdavimu vieną prieš vartus kairėje pusėje išvedė Niko Tokičių, tačiau rezultatyviausias šiauliečių futbolininkas iš aštraus kampo smūgiavo netaikliai. Kitos atakos metu iš toli į vartus nepataikė Stjepanas Babičius.

Iškart po pertraukos „Klaipėdos granitas“ padvigubino persvarą. D.Galkevičius puikiai kairiajame flange surado laisvą E.Veliulį, kurio aštrų ir tikslų perdavimą nesunkiai iš poros metrų „uždarė“ Zigmantas Jesipovas.

Pasinaudoję šiauliečių pasimetimu, aikštės šeimininkai tęsė pavojingas atakas. 54-ąją minutę „Šiaulius“ išgelbėjo I.Plūkas, puikiu šuoliu pirštų galais į kampinį nukreipdamas D.Galkevičiaus smūgį galvą po M.Zizelevo perdavimo.

60-ąją minutę puikią progą sušvelninti rezultatą turėjo Modestas Vorobjovas. Iššokęs prieš vartus po puikaus Filipo Zderičiaus reido saugas kažkokiu būdu įsigudrino nepataikyti į tolimą vartų kampą. E.Kurskis išgelbėti komandos nebūtų galėjęs, todėl tik akimis palydėjo kamuolį.

Kėlinio viduryje komandos apsikeitė pavojingais momentais. Pirmasis vartams grasino R.Poškus, sugebėjęs efektingu šuoliu nukreipti kamuolį į vartus po D.Galkevičiaus perdavimo ir privertęs į žaidimą įsijungti I.Plūką. Šiauliečiai atsakė S.Babičiaus smūgiu pažeme. Kliudęs varžovą, kamuolys prariedėjo visiškai šalia virpsto.

83-ąją minutę „Klaipėdos granitas“ pergalę įtvirtino trečiuoju įvarčiu. Aikštės viduryje perėmusi kamuolį, uostamiesčio komanda surengė puikią kontrataką. Prieš keletą akimirkų aikštėje pasirodęs Borisas Ignatjevas gražiu ir tiksliu perdavimu vieną prieš vartus išvedė D.Galkevičių, kuris savo šanso nepraleido.

Pačioje dvikovos pabaigoje aikštės šeimininkai sukūrė dar dvi idealias progas įmušti, bet labai gražų Gadži Adžijevo smūgį efektingu šuoliu „ištraukė“ puikiai sužaidęs I.Plūkas, o be priežiūros prie vartų paliktas D.Galkevičius po idealaus E.Veliulio perdavimo kažkokiu būdu nepataikė į kamuolį.
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2014 kartus.

...

Re: XV (15) turas

2014 Geg 26 12:29

KOMENTARAI

Treneris Robertas Poškus („Klaipėdos granitas“):
„Mums šiandien buvo labai svarbi šita pergalė. Prieš „Dainavą“ laimėjome, prieš „Šiaulius“ tris įmušėme, džiugu, kad nepraleidome įvarčio. Turime galimybę pasitraukti į viršų pagal taškus, kad nepabėgtų visa kita grupė. Gražu buvo žiūrėti kaip vaikinai žaidė ir, žinoma, labai džiugiu laimėti tokiu rezultatu namuose. Agresyvumas turi būti, svarbu, kad protingas ir ne grubus. Jei išeisi be užsivedimo, viena koja nieko neaploši. Pradžioje rungtynių buvo ne toks scenarijus, kokį suplanavome ir kokias užduotis buvome davę vyrams - turėjome, žaisdami namuose, palipti, paspausti. Tai nesigavo ir iniciatyvą perėmė „Šiauliai“. 15 minučių negalėjome užsikabinti už kamuolio. Kėlinio viduryje situaciją ištaisėme, pavyko įmušti įvartį, išlyginti žaidimą. Antrajame pavyko įmušti greitą antrą įvartį, „Šiauliai“ nuleido rankas, o mes užsitikrinome pergalę.“

Dominykas Galkevičius („Klaipėdos granitas“):
„Džiaugiuosi, kad pagaliau įmušiau, nes paskutinį kartą oficialiai įmušiau prieš tris metus. Labai daug praėjo laiko. Gal pradėsiu grįžti į futbolą, nes buvai iškritęs tris metus. Per tuos porą metų „legionieriuose“ prisižiūrėjau visko, futbole buvo daugiau blogų dalykų. Tikiuosi, kad viskas eis geryn, baigsis tos traumos ir atgausiu jėgas ir formą, kokias norėčiau. Džiugu, kad įmušiau, gal tai padės psichologiškai geriau žaisti šį sezoną. Šiandien atsitraukėme, gynėmės kompaktiškai, išeidinėjome į kontratakas. Taip ir laimėjome. Ką buvome suplanavę, tą ir įvykdėme. Kai yra progų, geriau ir mums, ir žiūrovams. Tada įdomiau žaisti futbolą. Be progų lakstyti niekam neįdomu.“

Treneris Gedeminas Jarmalavičius („Šiauliai“):
„Jeigu rezultatas toks, tai ir aikštėje nieko gero. Pralaimėjimą turime prisiimti visi, tiek treneriai, tiek ir žaidėjai. Šiandieną, žiūrint į savo komanda, man susidarė toks įspūdis, kad kai kurie žaidėjau jau buvo ne aikštėje. Yra objektyvių ir subjektyvių priežasčių. Aišku, mums labai trūko tiek E.Jasaičio, tiek E.Gaurilovo. Subyrėjo ryšiai gynyboje, trūko solidumo, kai kurių žaidėjų noro. Gynybos linija šiandien - žemiau kritikos. R.Poškus jautėsi didele žvaigžde, nes darė ką norėjo ir tik pagarba šiam žmogui, kad kelia tokią sumaištį bent jau „Šiaulių“ gynybos linijai. Smulkios klaidelės, kurias vis darome ir negalime išvengti, padovanojo pirmąjį įvartį.“


Grįžti į