...

XV (15) turas:

2015 Bir 01 11:30

15-ojo turo anonsas: ar atsirevanšuos „Atlantas“ čempionams?
Karolis Tretjakas, alyga.lt 2015-05-30 18:33
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/15-o ... onams/2197" onclick="window.open(this.href);return false;

Penkiolikto „SMScredit.lt A lygos“ turo centrinė dvikova įvyks uostamiestyje, kur Klaipėdos „Atlantas“ sieks atsirevanšuoti Vilniaus „Žalgiriui“ už šio sezono metu patirtus pralaimėjimus. Labai svarbius mačus su tiesioginiais konkurentais taip pat žais pergalių skonį pamiršę Kauno „Stumbro“ bei Pakruojo „Kruojos“ klubai.

Trakų „Trakai“ – „Klaipėdos granitas“.
Gegužės 31 dieną 17.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmame rate – 4:2.

Pralaimėjimą po vienuolikos iš eilės pergalių serijos patyrę „Trakai“ sieks sugrįžti į pergalių kelią ir neatsilikti nuo žalgiriečių. Būsimas „riterių“ varžovas – kovingasis „Klaipėdos granitas“.

Praėjusiame ture Valdo Urbono kariauna pirmą kartą šiame sezone nepasiuntė nė vieno kamuolio į varžovų vartų tinklą, tačiau vargu, ar tai galėtų pasikartoti artėjančioje akistatoje su klaipėdiečiais. „Trakai“ pirmame rate uostamiesčio klubui atseikėjo keturis įvarčius ir šventą lengvą pergalę. Būsimą dvikovą bus priverstas praleisti raudoną kortelę Utenoje užsidirbęs gynėjas Edvardas Gaurilovas. Kelio skausmais taip pat skundžiasi ir vienas svarbiausių „Trakų“ žaidėjų Jurijus Mamajevas.

„Klaipėdos granitui“ jau septyniuose mačuose iš eilės nepavyksta laimėti, o klaipėdiečiams į nugarą pradėjo alsuoti gyvybės ženklus rodantys „Šiauliai“. Gedmino Jarmalavičiaus treniruojamos ekipos užduotys dar labiau pasunkės dėl to, jog dvikovą su „Trakais“ bus priversti praleisti du svarbūs gynėjai – Kazimieras Gnedojus ir Dmitrijus Šiškinas. „Riteriai“ tuo sieks pasinaudoti ir vėl pajausti pergalės skonį.

Marijampolės „Sūduva“ – Šiaulių „Šiauliai“.
Gegužės 31 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Pirmame rate – 3:0.

„Sūduva“ Klaipėdoje tik po nelengvo mūšio iškovojo tris taškus ir nutraukė užsitęsusį nelaimėtų rungtynių ruožą. Savo ruožtu šiauliečiai kyla iš dugno ir, iškovoję pirmąją pergalę, sieks pagal pelnytus taškus pasivyti „Klaipėdos granitą“.

Marijampoliečiai uostamiestyje vėl nepasižymėjo gera progų realizacija, tačiau to pakako, jog būtų pasiektas septintasis sezono laimėjimas. Trenerį Aleksandrą Veselinovičių turėtų džiuginti Ernesto Veliulio žaidimas, kuris startinėje sudėtyje pakeitė išvykusį Vaidotą Šilėną. Įgavęs pasitikėjimo saugas „Sūduvos“ žaidime gali tapti dar svarbesne jėga. Suvalkijos klubui šį kartą dėl diskvalifikacijos negalės padėti vidurio saugas Marius Šoblinskas.

Šiauliečiai jau du mačus nepraleidžia įvarčio, bet komandos gynyba vis dar braška. Gal ne taip dažnai, kaip ankstesnėse dvikovose, tačiau varžovų puolėjai vis dar turi puikių progų. Strategą Tomą Ražanauską turėtų džiuginti puikus Povilo Valinčiaus žaidimas ir po truputį į rikiuotę grįžtantys futbolininkai. „Šiauliams“ negalės padėti paskutines rungtynes centro gynėjo pozicijoje žaidęs Kirilas Nesterenka. Vis dėlto net ir be ukrainiečio Saulės miesto atstovams „Arvi“ arenoje būtų labai sunku. Nors „Šiaulių“ žaidimas vis gerėja, tačiau šios akistatos akivaizdūs favoritai yra marijampoliečiai.

Utenos „Utenis“ – Kauno „Stumbras“.
Birželio 1 dieną 17.30 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Pirmame rate – 1:0.

Puikiai pastaruoju metu rungtyniaujantys uteniškiai namuose iškovojo nuostabią pergalę ir bandys dar kartą gausiai į rungtynes besirenkančius sirgalius palepinti teigiamomis emocijomis. Kauniečiai jau pamiršo triumfo skonį, tad ši akistata „Stumbrui“ bus itin svarbi.

„Utenis“ net trejose rungtynėse išlaiko „sausus“ vartus ir, būdamas nerezultatyviausias čempionato klubas, sugeba kilti į viršų turnyro lentelėje. Mindaugo Čepo treniruojamos komandos gynybą pastaruoju metu labai sunku pralaužti, maža to, ekipa kurį laiką verčiasi be pavojingo ginklo – Mindaugo Grigaravičiaus. Būtent šis saugas ir pelnė vienintelį įvartį pirmo rato akistatoje su „Stumbru“.

Kauniečiai paskutinį kartą pergalę iškovojo tik devintame ture, o po užsitęsusios nesėkmių serijos nukrito į aštuntąją turnyro lentelės poziciją. Artėjančios akistatos svarbą akcentavo ir treneris Darius Gvildys, kuris šiam susitikimui taupė kelis žaidėjus bei pabrėžė, jog mače su „Uteniu“ sieks iškovoti pergalę. Nors uteniškiai pastaruoju metu rungtyniauja sėkmingai, tačiau šių rungtynių baigtį prognozuoti yra labai sunku.

Klaipėdos „Atlantas“ – Vilniaus „Žalgiris“.
Birželio 1 dieną 19.30 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Pirmame rate – 0:2.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalininkai vėl stos į kovą. Žalgiriečiai atvyks į uostamiestį, kur taškus rinkti čempionams yra išties nelengva.

Klaipėdos klubo sirgaliai turėtų džiaugtis: pagaliau blykstelėjo tiek „Atlantas“, tiek puolimo lyderis Andrejus Paniukovas. Du ruso tikslūs smūgiai padėjo atrevanšuoti „Spyriui“, tad vilniečiams teks nelengva užduotis stabdyti rezultatyviausią čempionato futbolininką, kuris turnyro lyderiams norės daug ką įrodyti. Atlantiečiams dėl diskvalifikacijos vis dar negalės padėti Donatas Navikas.

Vilniečiai triuškino apatinėje turnyro lentelės dalyje esančias ekipas, tačiau iki pirmenybių pertraukos jiems teks sužaisti keletą sunkių mačų išvykose. Tarpusavio dvikovų istorija uostamiestyje lengvo pasivaikščiojimo „Žalgiriui“ tikrai nežada. Nors čempionai yra šio mačo favoritai, tačiau ši akistata turėtų būti viena sudėtingiausių šiame sezone. „Atlantas“ sieks atsirevanšuoti ir už pralaimėjimą pirmame rate, ir už nesėkmę LFF taurėje.

Pakruojo „Kruoja“ – Kauno „Spyris“.
Birželio 2 dieną 18 val. Pakruojis, Pakruojo miesto centrinis stadionas. Pirmame rate – 2:0.

„Kruojos“ futbolininkai paskutinę pergalę iškovojo šeštame ture, o jų varžovas buvo būtent „Spyris“. Pakruojo ekipa sieks nutraukti aštuonių iš eilės nelaimėtų mačų seriją.

Pakruojiečiai praėjusiame ture žaidė gana neblogai, tačiau dėl pralaimėjimo gali kaltinti tik save. Prasta progų realizacija praėjusio sezono vicečempionams vėl pakišo koją. Po diskvalifikacijos į rikiuotę sugrįš Valdas Pocevičius, tad komandos gynėjų linija bus kiek sustiprėjusi. Pirmame rate prieš „Spyrį“ pergalę iškovojo beveik ta pati sudėtis, kuri žaidžia dabar. Nebus tik klubą palikusio Dominyko Galkevičiaus, labai svarbus ir lyderio Tautvydo Eliošiaus pasirodymas. Jei saugas grįš – „Kruoja“ galės kovoti tik dėl pergalės.

„Spyrį“ praėjusiame ture kiek pristabdė atlantiečiai ir buvo akivaizdu, jog Igno Deduros komandai labai trūksta. Patyrusio gynėjo nebus ir šį kartą, tad antrame aukšte stabdyti R.Beniušį bus labai sunku. „Kruojai“ šis mačas yra labai svarbus, o iškovota pergalė leistų įkvėpti gryno oro ir kilti į viršų. Maža to, Aido Dambrausko kariaunai rato pabaigoje teks grumtis su čempionato favoritais.

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 01 11:32

TRAKAI 5 - 0 KLP GRANITAS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/trakai-granitas/395" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-05-31 | 15 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Nerijus Dunauskas | Žiūrovų: 200


Be dviejų pagrindinių gynėjų į sostinę atvykęs „Klaipėdos granitas“ nesurado vaistų prieš Davido Aršakiano vedamą „Trakų“ ekipą. Legionierius iš Rusijos įmušė antrąjį savo „hetriką“ šiame „SMScredit.lt A lygoje“ ir labiausiai prisidėjo prie riterių pergalės – 5:0 (2:0).

Jau 1-ą mačo minutę D.Aršakianas pasinaudojo tuo, kad svečių gynybos linijoje teko žaisti žaidėjams, įprastai rungtyniaujantiems kitose pozicijose, po perdavimo iššoko prieš vartus ir tiksliu smūgiu labai stipriai sumažino „Klaipėdos granito“ viltis į namus parsivežti bent tašką.

Po poros minučių svečius lydėjo sėkmė, kadangi po perdavimo į baudos aikštelę pirmasis prie kamuolio vėl atsidūrė „Trakų“ legionierius iš Rusijos, bet šįkart klaipėdiečius išgelbėjo virpstas.

Nepaisant žaibiško įvarčio, pirmoje dvikovos pusėje riteriams nepavyko atsikratyti įtampos, todėl žaidimas nebuvo gražus akiai, netrūko netikslių perdavimų. Tuo tarpu uostamiesčio komanda atrodė labai blankiai ir „Trakų“ vartams jokios grėsmės sukelti nepajėgė, išskyrus vieną tolimąTito Vitukyno smūgį, kurį atrėmė aikštės šeimininkų vartininkas.

Kėlinio viduryje padvigubinti persvarą galėjo Deividas Česnauskis. Po labai gero perdavimo iš gilumos į puolimą atskubėjęs gynėjas iššoko vienas prieš vartus, bet kiek per toli atleido kamuolį ir jį sugavo svečių vartininkas.

39-ą minutę Tadui Norbutui teko darsyk išimti kamuolį iš tinklo po dar vieno tikslaus D.Aršakiano smūgio. Antrasis įvartis atpalaidavo aikštės šeimininkus, „Trakų“ atakos darėsi vis pavojingesnės.

Iškart po pertraukos „Trakai“ pakartojo greito įvarčio kėlinio pradžioje scenarijų. Sužaidus vos 4-ias minutes stipriu smūgiu pažeme iš baudos aikštelės prieigų kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Lukas Kochanauskas.

Jau po dviejų minučių puolėjas į savo sąskaitą galėjo įsirašyti dublį, tačiau po idealiai tikslaus aukšto Aleksandro Byčianoko perdavimo jis iššoko prieš vartus, bet smūgiu galva įsigudrino smūgiuoti pro šalį.

56-ą minutę D.Aršakianas įmušė savo trečiąjį įvartį. A.Gurenka pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o rusas neatremiamu smūgiu į viršutinį vartų kampą nepaliko Tadui Norbutui jokių šansų.

Netrukus darsyk sėkmė lydėjo klaipėdiečius. Po A.Byčianoko aukšto perdavimo gražiu smūgiu galva krisdamas L.Kochanauskas pasiuntė galvą į skersinį. Pakartotinis D.Aršakiano smūgis praskriejo pro šalį.

Svečių iš uostamiesčio triuškinimą 71-ą minutę užbaigė iki tol komandos draugams asistavęs A.Gurenka. L.Kochanauskas dešiniajame flange susitvarkė su Zigmantu Jesipovu ir atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur jo jau laukė baltarusis. Gražiai suklaidinęs prišokusį varžovą, jis smūgiu pažeme pasiuntė kamuolį į tinklą.

Retai į trakiškių aikštės pusę persikeldavęs „Klaipėdos granitas“ antrajame kėlinyje vos kartą smūgiavo į vartus. Kėliniui baigiantis Mariaus Rapalio budrumą stipriu smūgiu patikrino Marius Papšys. Vartininkas kamuolį sugavo.

Abiejų komandų treneriai į aikštelę įgauti patirties šiose rungtynėse išleido jaunuosius futbolininkus. Pirmąsias minutes čempionate sužaidė Villi Grigaitis ir Mantas Leonavičius.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 01 11:39

KOMENTARAI

Vyr. treneris Valdas Urbonas („Trakai“):
„Pergalė buvo lengvesnė nei kitos. Įvartį pasiekėme pirmą minutę ir atrodė, kad viskas bus dar paprasčiau, pradės įvarčiai kristi. Bet „Klaipėdos granitas“ priešinosi, kol turėjo kažkiek daugiau jėgų. Antras įvartis viską išsprendė. Antrajame kėlinyje nusiraminome, pradėjome žaisti daugiau perdavimų, atsirado kokybė. Gražūs įvarčiai išsprendė rungtynių baigtį. Su laiku matau, kad tarp puolėjų atsiranda ryšys. Praktika treniruotėse duoda rezultatą rungtynėse ir ta kokybė matosi.“

Davidas Aršakianas („Trakai“):
„Įmušėme greitą įvartį. Kai įmušame greitą įvartį, tai paprastai laimime. Varžovas atsivėrė, atsirado zonos. Išnaudojome pakankamai daug momentų. Šiandien pergalė mums atiteko lengvai. Teko padirbėti, bet rezultatas kalba pats už save. Po pralaimėjimo norėjome laimėti dideliu skirtumu, kad greičiau jį užmiršti. Įvartis mūsų užduotį palengvino.“

***

Vyr. treneris Gedeminas Jarmalavičius („Klaipėdos granitas“):
„Rezultatas manęs nenustebino. Nustebino mano komandos kai kurių žaidėjų nenoras žaisti, abejingumas, abejingas požiūris tarsi tai ne mane liestų, o kažką kitką. Bet tu esi komandos narys. Jei vienas, antras, trečias stengėsi ir galbūt širdį padėjo ant tos aikštės, tai kiti tiesiog atbuvo tą laiką. Labiausiai laukiame perėjimų lango. Negali žmonės būti komandoje, kuriems visiškai viskas - tas pats. Jų vieton turi ateiti nauji žmonės. Taip ir įvyks. Turėsime labai rimtus pokalbius.“

***

C.55:
"Vaizdelis buvo tokio graudumo lyg susitiko čempionų čempionai, su darželinukų rinktine.. Nuo pirmos minutės vartai atsirišo, o toliau galėjo būti dar graudesnis vaizdelis.. Jokio kovingumo pas KG žaidėjus nerasta, kažkokie išsikvėpę. O David`as Aršakian`as siautėjo, ne tik trivartį pelnė, bet galėjo dar daugiau vinukų prikalti į granito grabelį.. apgailėtina gynyba nieko nesugabėjo padaryti prieš tokį puolimą.. "

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 01 11:42

SŪDUVA 6 - 0 ŠIAULIAI
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/suduva-siauliai/396" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-05-31 | 15 turas | ARVI arena | Teisėjas: Gediminas Mažeika | Žiūrovų: 1000


Marijampolės „Sūduvos“ ekipa palepino savo ištikimuosius sirgalius puikiais įvarčiais ir iškovojo antrą pergalę iš eilės. Suvalkijos klubas penkiolikto „SMScredit.lt A lygos“ turo dvikovoje namuose 6:0 (2:0) sutriuškino „Šiaulius“. Šiauliečiams tai buvo dešimtasis pralaimėjimas šiame sezone.

„Sūduvos“ atakų lyderis Tomas Radzinevičius įformino „hetriką“ ir, iš viso pelnęs penkiolika įvarčių, tapo rezultatyviausiu čempionato futbolininku.

Rungtynes aktyviau pradėjo šeimininkai, o ypač marijampoliečių ekipoje išsiskyrė puikiai kairiajame atakos krašte varžovų gynybą draskęs Ernestas Veliulis. Vis dėlto pirma pavojinga proga kilo prie „Sūduvos“ vartų.

Šiauliečiai surengė staigų išpuolį kairiuoju kraštu, o atakos smaigalyje atsidūręs Jurijus Fomenka smūgiavo virš vartų.

Kėlinio viduryje Saulės miesto atstovai pradėjo itin chaotiškai gintis, tad tuoj pat „Šiaulius“ užklupo tikra marijampoliečių atakų lavina. Po puikių perdavimų iš kraštų T.Radzinevičius ir Karolis Chvedukas pavojingai smūgiavo galva, bet kamuoliai skriejo visai šalia vartų.

Visgi 24-ąją minutę svečiai neatlaikė varžovų spaudimo ir liko mažumoje. Ramūnas Radavičius baudos aikštelėje grubiai sustabdė varžovą ir gavo raudoną kortelę. Prie 11 metrų atžymos stojo Maximialiano Ugge, tačiau italo smūgiuotą kamuolį atrėmė Povilas Valinčius. Maža to, vartininkas stebuklingu būdu už galinės linijos nukreipė ir pakartotinį gynėjo bandymą.

Tačiau 29-ąją minutę šeimininkams pavyko pralaužti ledus. Marko Živkovičius įsiveržė į baudos aikštelę ir iš arti smūgiavo tiksliai. Tai buvo pirmasis serbo įvartis šiame sezone.

35-ąją minutę „Sūduva“ padvigubino rezultatą. Nuo puikiai kairiuoju kraštu prasiveržusio E.Veliulio reido svečiai apsigynė, tačiau kamuolys atšoko K.Chvedukui, kuris pasinaudojo dėkinga proga ir nuginklavo P.Valinčių.

Kėlinio pabaigoje marijampoliečiai dar keletą sykių smūgiavo iš toli, bet tiesiai į varžovų vartininką.

Antrame kėlinyje situacija nepasikeitė: „Sūduva“ atakavo, o šiauliečiai atsimušinėjo. Ne sykį svečius gelbėjo tiek vartų konstrukcija, tiek patikimas P.Valinčiaus žaidimas. Vis dėlto šeimininkai turėjo itin daug progų, o keturias iš jų pavertė įvarčiais.

Net tris kartus po pertraukos tiksliai smūgiavo T.Radzinevičius, taip pat pirmą kartą kamuolį į oponentų vartų tinklą pasiuntė ir epizodiškai šiame sezone rungtyniaujantis Edvardas Tamulevičius.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 01 11:47

KOMENTARAI

Treneris Aleksandras Veselinovičius („Sūduva“):
„Noriu pasveikinti savo futbolininkus, komandą ne tik su pergale, bet ir dėl to, kad žaidė iki galo, laikė aukštą žaidybinį ritmą. Sukūrėme daug momentų. Labai džiugina žmonių reakcija, kurie buvo tribūnose. Jie sveikino futbolininkus, jų norą. Nepaisant rezultato, norėjome žaisti iki galo. Linkiu varžovų komandai ir treneriui sėkmės kitose rungtynėse.“

Edvardas Tamulevičius („Sūduva“):
„Pelnyta pergalė, pelnyti šeši įvarčiai. Atsidavėme šimtu procentu, spaudėme visas rungtynes, norėjome įtikinamos pergalės, nesustojome iki galo. Manau, šiandien visais aspektais buvome pranašesni. „Šiauliai“ ir pergalę pasiekė – tikrai nesitikėjau, kad bus taip lengva. Treneris sakė spausti visas rungtynes, lipti iki galo. Pirmas įvartis psichologiškai svarbus.“

***

Treneris Tomas Ražanauskas („Šiauliai“):
„Rungtynių pradžia buvo gana nebloga, bet raudona kortelė kardinaliai viską pakeitė. Norėtųsi pasveikinti „Sūduvą“ su pelnyta pergale. Ji ir taip nebloga komanda, o kai žaidžia vienu žaidėju daugiau, tai nėra lengva bet kam. Išėjo jaunas vaikinas, padarė, ką galėjo, bet nepakeitė Ramūno pilnavertiškai. Ne visi spėdavo eiti į priekį ir grįžti. Pradžioje bandėme aktyviai žaisti, bet išėjo taip, kaip išėjo.“

***

C.55:
"Ramūnas tampa komandos antiherojumi. Su "Kruoja" pendeliu išbučiavo balkį, o čia raudona korta ir po to subyrėjusi komanda nebesugebėjo pasipriešinti.. Prieš sezoną išgirta komanda rodo, kad Antanuko Pažaduko skliedalai nieko verti.. o komanda tarsi bando rezultatais pranokti dzūkų grybus.."

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 01 21:44

Atlanto pergalė prieš Žalgirį 4:2 vėl paaštrino kovą dėl 1 ir 3 vietų. Gal ir gerai :) Dabar bus šiokia tokia pertraukėlė, komados galės atsigauti po rungtynių maratono.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 01 22:11

šaunu, kad Atlantas nuskriaudė Žalgirį.
Šiek tiek pavojingai gali atrodyti Žalgirio forma, prieš stipresnes komandas, nes dvi ir paskutinių trijų rungtynių praloštos.

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 02 10:13

UTENIS 1 - 1 STUMBRAS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/utenis-stumbras/397" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-06-01 | 15 turas | "Utenio" stadionas | Teisėjas: Jurijus Paškovskis


Utenos „Uteniui“ nepavyko iškovoti trečiosios pergalės iš eilės „SMScredit.lt A lygoje“. Aukštaitijos komanda savo žiūrovų akivaizdoje išsiveržė į priekį rungtynėse prieš Kauno „Stumbrą“, tačiau persvaros neišlaikė – 1:1 (0:0). Nutraukti ketverių pralaimėjimų seriją svečiams padėjo 10-asis Artūro Rimkevičiaus įvartis sezone, po kurio puolėjas rezultatyviausių lygos snaiperių sąraše pakilo į trečiąją vietą.

Nuo rungtynių pradžios abi komandos visų pirma rūpinosi savo vartų saugumu, aktyviu spaudimu neleido varžovams ilgai kontroliuoti kamuolio, bei uždarydavo erdves aikštės kraštuose. Nežymią persvarą turėjo aikštės šeimininkai.

Pirmasis pavojingas momentas kilo prie svečių vartų. 19-ą minutę Gabrieliaus Zagursko perdavimą link vartų gynėjai atmušė tiesiai Robertui Freidgeimui. Uteniškio stiprų smūgį už galinės linijos šuoliu teko nukreipti Giedriui Kvedarui.

Labiau saule, o ne akiai nepatraukliu futbolu besimėgavę žiūrovai atgijo 43-ą minutę, kai iki tol nieko nesukūręs „Stumbras“ pasiuntė kamuolį į tinklą. Mohamedo Djabrailovo perdavimą link vartų galva nukreipė Artūras Rimkevičius. Pirmasis prie kamuolio atsidūrė į baudos aikštelę įkirtęs Deividas Stradalovas ir smūgiavo taikliai, tačiau teisėjo asistentas pakėlė vėliavėlę, fiksuodamas nuošalę.

Netrukus pasižymėti galėjo ir A.Rimkevičius. Rezultatyviausias kauniečių futbolininkas iššoko prieš vartus po Nerijaus Mačiulio perdavimo, bet nesugebėjo pasiųsti kamuolio pro patikimai sužaidusį Pavelą Leusą.

„Utenis“ atsakė pavojingu išpuoliu. Aurimo Tručinsko perdavimą iš krašto krisdamas pabandė „uždaryti“ Povilas Krasnovskis, bet griebėsi už galvos, kai pasiuntė kamuolį šalia virpsto.

Iškart po pertraukos G.Kvedarui darsyk teko demonstruoti savo meistriškumą po tolimo Gabrieliaus Zagursko smūgio. Vartininkas šuoliu atmušė į apatinį vartų kampą skriejusį kamuolį.

55-ą minutę kamuolys darsyk atsidūrė aikštės šeimininkų vartų tinkle, tačiau A.Rimkevičius įvartį po perdavimo iš krašto įmušė neleistinu būdu – ranka. Toks veiksmas rungtynių arbitro buvo įvertintas geltona kortele.

Kėlinio viduryje „Uteniui“ teko atlikti priverstinį keitimą, nes traumą patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo Mantas Fridrikas.

Iškart po to Utenos komanda išsiveržė į priekį. Po kelių perdavimų vienu lietimu dešiniu flangu prasiveržė A.Tručinskas ir pasiuntė kamuolį link vartų. P.Krasnovskis jį praleido R.Freidgeimui, kuris stipriu smūgiu vienu lietimu nepaliko G.Kvedarui jokių šansų.

Persvara „Utenis“ džiaugėsi neilgai. Jau po trijų minučių kampinio metu oro dvikovą laimėjęs A.Račkus galva nukreipė kamuolį link vartų, A.Rimkevičiui. Puolėjo smūgis kliudė gynėją, pakeitė kryptį ir po rikošeto atsidūrė vartuose.

Po šių įvarčių žaidimas pagyvėjo. Galimybių įmušti po perdavimo iš krašto turėjo kamuolio nepasiekęs uteniškis P.Krasnovskis, iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo kauniečiai Ainas Bareikis ir M.Djabrailovas, bet rezultatas liko nepakitęs.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 02 10:14

KOMENTARAI

Vyr. treneris Darius Gvildys („Utenis“): „Rungtynėms ruošėmės, bet dvyliktokai po egzaminų - tiesiai į autobusą, turėjome mikro traumelių, tai man buvo daug galvos skausmo. Vaikinai šiandien neblogai sužaidė, kontroliavo kamuolį, momentų turėjo antrąjį kėlinį. Bet vėl išlenda ta problema, kad praleidžiame tokius įvarčius, kur, atrodo, turime persvarą baudos aikštelėje, bet truputį užmiegame. Džiugu, kad išlyginome ir toliau žaidėme futbolą. Mėginome dviem puolėjais, nes žinome, kad „Utenis“ bando žaisti futbolą, palaikyti kamuolį. Manau, aukštas puolėjų pakilimas to daryti nedavė.“

Martynas Dapkus („Utenis“): „Praleidau trejas rungtynes, labai norėjau sužaisti prieš čempionus, bet kaip buvo, taip. Šiandien buvo smagu sugrįžti. Jautėsi pradžioje šioks toks žaidimo brokas, kažkiek aikštė pridėjo, kamuolys šokinėjo. Tikiuosi ateity labiau padėti komandai. Pradžia buvo sunki, antrajame kėlinyje iniciatyva buvo mūsų, valdėme žaidimą viduryje, sudarėme pavojingesnių progų nei „Utenis“. Smagios rungtynės. Sunku buvo atiduoti kamuolį A.Rimkevičiui, nes „Utenis“ gynėsi viduryje gan susispaudęs, tai buvo nelengva.“

***

Vyr. treneris Mindaugas Čepas („Utenis“): „Namie žaidžiant su turnyro lentelės vienas iš mūsų konkurentų, norėjosi pelnyti pergalę, bet, vertinant pagal visą žaidimo eigą, rezultatas buvo dėsningas. Trūko agresijos, greito išėjimo į priekį, šviežumo. Turėjome viena diena daugiau poilsio ir turėjome būti šviežesni nei varžovai, bet mus varžovai pranoko. Atidavėme jiems žaisti pirmu numeriu, kadangi žinojome, kad negalime palikti erdvių nei A.Rimkevičiui, nei N.Mačiuliui, nei jų kraštams ir stengėmės aikštės viduryje perėmę kamuolį išeiti į greitą ataką. Manyčiau, kad vaikinai dar psichologiškai neatsigavo po „Trakų“, nes tos rungtynės buvo tiek fiziškai, tiek morališkai sunkios. Vaikinai viską darė „per negaliu“. Įmušėme gražuolį įvartį. Žaidėjams akcentuodavome, kad įmušus įvartį, penkias minutes - didžiausia koncentracija, nes priešininkų komanda bėgs, norės išlyginti. Praėjo trys minutės - kartojasi tas pats scenarijus kaip su „Atlantu“. Viskas - nuo galvos.“

Aurimas Tručinskas („Utenis“): „Du lygiaverčiai varžovai, sunkios rungtynės. Pirmą kartą žaidėme tokiame karštyje. Abi komandos norėjo laimėti, gavosi kovingos rungtynės. Dabar buvo toks maratonas: žaidėme su „Sūduva“, visas jėgas atidavėme, taip pat ir su „Trakais“. Dabar reikėjo imti pergalę, bet taip susiklostė. Kovingos lygiosios. Galvojome, kad duosime „Stumbrui“ žaisti pirmu numeriu, patys atsitrauksime, vėl bandysime išeiti i greitas atakas. Jei nesugebėjome laimėti, svarbu, kad bent tašką paėmėme“.

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 02 10:18

ATLANTAS 4 - 2 ŽALGIRIS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/atl ... lgiris/398" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-06-01 | 15 turas | Klaipėdos centrinis stadionas | Teisėjas: Sergėjus Slyva | Žiūrovų: 300


Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai sužaidė geriausią sezono mačą ir parbloškė titulą ginantį čempioną Vilniaus „Žalgirį“. Penkiolikto „SMScredit.lt A lygos“ turo centriniame mače atlantiečiai namuose 4:2 (1:1) palaužė sostinės klubą. Valdo Dambrausko treniruojama ekipa antroje vietoje žengiančius „Trakus“ lenkia dviem taškais.

Uostamiesčio komandos atakų lyderis Andrejus Paniukovas pelnė „hetriką“ ir sugrįžo į rezultatyviausių pirmenybių futbolininkų viršūnę. Ruso sąskaitoje – septyniolika įvarčių.

Klampi veja neleido žalgiriečiams demonstruoti jiems įprasto žaidimo. Nors svečių atakose buvo nebūdingai daug techninio broko, tačiau keletą pavojingų progų „Žalgiris“ sukūrė.

Jakubas Wilkas klastingai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, ten varžovą aplenkė Linas Pilibaitis, bet smūgiavo virš vartų. Netrukus puikiai oponentą suklaidino Serge‘as Nyuiadzis bei mušė pažeme šalia virpsto.

„Atlantas“ žaidė kovingai ir 26-ąją minutę išsiveržė į priekį. Žalgiriečiams pirmuoju bandymu nepavyko apsiginti nuo standartinės padėties, o tinkamoje vietoje laiku atsidūręs A.Paniukovas smūgiavo tiksliai.

Vis dėlto šeimininkai persvara ilgai džiaugtis negalėjo. 32-ąją minutę Manto Kuklio smūgis buvo blokuotas, bet prie atšokusio kamuolio pirmasis suskubo L.Pilibaitis ir išlygino rezultatą.

Kėlinio pabaigoje iniciatyvą turėjo svečiai, tačiau kampinių ir aštrių perdavimų vilniečiai įvarčiais nepavertė.

Iš karto po pertraukos „Atlanto“ sirgaliai turėjo progą pamatyti vieną gražiausių įvarčių šiame sezone, mušant baudos smūgį. 51-ąją minutę A.Paniukovas standartinę padėtį išpildė idealiai ir nepaliko Sauliui Klevinskui nė menkiausios galimybės.

Pasimetę žalgiriečiai 55-ąją minutę gavo dar vieną smūgį. Po pakelto kampinio kamuolys nuskriejo iki Maksimo Maksimovo, kuris iš arti mušė akrobatiškai bei padvigubino rezultatą.

„Žalgiriui“ nepavyko rengti pozicinių atakų, o kurį laiką pavojų prie varžovų vartų čempionai sukurdavo tik standartinių padėčių metu.

69-ąją minutę svečių situacija dar labiau komplikavosi. A.Paniukovas tiksliu smūgiu užbaigė išpuolį ir įformino „hetriką“. Po kelių akimirkų Gerardas Žukauskas galėjo įkalti dar vieną vinį į čempionų karstą, tačiau saugo galingai smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų „devyniukės“.

Vis dėlto šeimininkams nepavyko ramiai užbaigti rungtynių. 78-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodžiusio Danielio Romanovskio smūgį atrėmė vartininkas, bet laiku prie kamuolio suskubęs L.Pilibaitis sušvelnino rezultatą.

Netrukus M.Maksimovas smūgiavo į virpstą, o paskutinės minutės prie „Atlanto“ vartų buvo itin karštos. Deivido Šembero bandymą puikiai atrėmė Edvinas Gertmonas, taip pat vartų konstrukcija drebėjo ir po stipraus L.Pilibaičio smūgio galva.

Visgi atlantiečiams pavyko atsilaikyti ir pasiekti revanšą už ankstesnius šio sezono pralaimėjimus.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 02 10:20

KOMENTARAI

Treneris Konstantinas Sarsanija („Atlantas“):
„Oras buvo blogas žiūrovams, nes lijo, o futbolui pats geriausias. Vaikinai šaunuoliai, nepavedė. Noriu pasakyti, kad šiandien nugalėjome labai gerą komandą. „Žalgiris“ – stipriausia komanda Lietuvoje ir tą įrodo. Bent vieną kartą per metus laimime prieš „Žalgirį“, taip buvo ir užpraeitais, ir praeitais metais. Šiandien žaidė labai jauna komanda, dešimt žaidėjų iš vienuolikos buvo jaunesni negu dvidešimt dvejų metų, tuo pergalė vertingesnė.“

Edgaras Žarskis („Atlantas“):
„Daug kovos, daug išnaudojome jėgų – sunkios rungtynės. Oras buvo toks, kad nei mes gražiai žaidėme futbolą, nei jie. Pelnytai laimėjome, nepralaimėjome kovų aikštės viduryje, taip viskas ir turėjo baigtis. Buvome gerai nusiteikę, kovojome kiekviename metre, nenusileidome, kojos nepatraukėme. Buvome viena komanda ir laimėjo komanda.“

***

Treneris Valdas Dambrauskas („Žalgiris“):
„Tai buvo prasčiausios rungtynės šį sezoną. Šiandien į aikštę išėjome atostogų nuotaikomis ir už tai labai skaudžiai buvome nubausti. Norisi pasveikinti „Atlanto“ komandą, kuriai šie taškai buvo labai svarbūs ir tas akivaizdžiai matėsi aikštėje. Mes gyvename atostogų nuotaikomis, būtent dėl to ir nukentėjome. Labai prastos buvo pirmos 20–25 minutės, kai absoliučiai niekas nesigavo. Žinojome, kad taip gali būti, nes pereinant nuo sintetinės aikštės ant žolės visą laiką kažkiek pirmame kėlinyje užtrunka adaptacija.“

Vytautas Lukša („Žalgiris“):
„Praleidome daug įvarčių, kurie krito po standartinių padėčių. Buvome neatidūs gindamiesi. Jiems šiandien sukrito visi momentai, mes turėjome momentų – neišnaudojome ir buvome nubausti. Sąlygos buvo vienodos. Paniukovui šiandien pasisekė: įmušė tris įvarčius. Treneris akcentavo, kad jį reikia dengti, bet šiandien neuždengėme. Gal atostogos psichologiškai lietė kai kuriuos žaidėjus, bet manęs ne. Šiandien reikėjo laimėti rungtynes ir viskas.“

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 02 11:50

ATLANTAS 4 - 2 ŽALGIRIS
XV TURAS 2015 06 01 19:30, KLAIPĖDA
http://www.fkzalgiris.lt/rungtynes/405" onclick="window.open(this.href);return false;

90+3' Andreou atiduoda puikų perdavimą Šemberui, kuris stipriai smūgiuoja,tačiau jo smūgį atremia Gertmonas
90+2' Švrljuga kelia kampinį, tačiau perdavimą iškart išmuša "Atlanto" gynėjai toliau nuo vartų
90' Rungtynių teisėjas prideda 4 minutes
86' Kendyšas aikštės krašte išmaudo klaipėdiečių gynėją, bando atiduoti kamuolį komandos draugui, tačiau jis yra išmušamas
85' Lukša perima kamuolį, pasuoja jį Romanovskiui, šis jį bando perduoti Andreou, tačiau kiprietis nespėja prie kamuolio ir jį praranda
83' Šemberas griaunamas "Atlanto" baudos aikštelėje, tačiau teisėjo švilpukas tyli, galiausiai fiksuojama pražanga aikštės viduryje prieš Paniukovą
82' Klaipėdiečiai bandė realizuoti kampinį smūgį, tačiau po kelių bandymų atlikti spyrį kamuolys atsiduria Klevinsko rankose
81' Pilibaitis turėjo galimybę įmušti trečią įvartį, tačiau jo smūgį pagauna Gertmonas
78' Pilibaitis švelnina rezultatą - 4:2 "Atlanto" naudai
76' Aikštėje pasirodo Romanovskis, jis keičia Kuklį
75' Lukša baudžiamas geltona kortele
75' Įsismaginę klaipėdiečiai ir toliau terorizuoja "Žalgirio" gynybą, o Žukauskas sudrebina vartų virpstą
73' Beneta siunčia lengvą perdavimą į baudos aikštelės vidurį, kur niekieno nedengiamas klaidžioja Norvilas, tačiau Klevinskas spėja pribėgti prie kamuolio ir jį sugauti
69' Po sumaišties baudos aikštelėje Paniukovas muša trečią savo įvartį ir "Atlantas" pirmauja rezultatu 4:1
68' Lukša uždirba dar vieną kampinį, jį kelia Kuklys. Šį kartą kamuolį pasiekia Kendyšas, tačiau sukurta proga žalgiriečiai ir vėl nepasinaudoja
66' Mantas Kuklys kelia kampinį, perdavimą sugauna Kerla ir smūgiuoja galva, tačiau kamuolys praslysta ir keliauja į užribį
64' Žalgiriečiai atsikovoja kamuolį ir iškart skuba į aikštės pusę. Čia kamuolys keliauja iš vieno krašto į kitą, galiausiai ataks smaigalyje atsiduria Andreou. Jis laimi kovą antrajame aukšte, tačiau jo smūgį galva Gertmonas lengvai sugauna
62' Bangą pagavę klaipėdiečiai ir toliau bando atakuoti žalgiriečių vartus, tačiau kol kas žaliai baltų gynyba sugeba likviduoti kylantį pavojų
57' Vaitkūnas keičia Wilką
55' Kampinis prie "Žalgirio" vartų. Po Virkšo perdavimo Maksimovas muša trečią komandos įvartį
54' Kamuolį praradęs Kerla išart griauna varžovų žaidėją ir prieš save išvysta geltoną kortelę
51' Baudos aikštelės prieigose Švrljuga griauna įsibėgėjusį varžovą, teisėjas skiria baudos smūgį. Prie kamuolio Paniukovas ir Maksimovas. Gražiu smūgiu į viršutinį vartų kampą Paniukovas muša antrąjį savo įvartį ir dar kartą išveda savo komandą į priekį
48' Klaipėdiečiai bando spausti žaliai baltus prie jų pačių vartų, tačiau vilniečiai atsiima kamuolį ir iškart skuba į priekį. Kendyšas komandos draugų nelaukia ir smūgiuoja iš toli, tačiau netaikliai
46' Andreou keičia Nyuiadzi
46' Rungtynės tęsiasi, o antrąjį kėlinį pradeda žalgiriečiai

45+1' Teisėjas skelbia pirmojo kėlinio pabaigą. Po jo rezultatas yra lygus - 1:1
45+1' Kairiajame krašte kamuolį gavęs Wilkas bando jį siųsti komandos draugams į baudos aikštelę, tačiau neapskaičiuoja trajektorijos ir išmuša jį į užribį
45' Nyuiadzi griauna Baravyką ir už tai prieš save išvysta geltoną kortelę
44' Baudos aikštelės prieigose perdavimą gauna Lukša, jis susistabdo kamuolį ir, niekieno nedengiamas, smūgiuoja į vartus, tačiau smūgis skrieja šalia skersinio
42' Norvilas perduoda kamuolį Maksimovui, kuris iškart siunčia jį į baudos aikštelę spėjusiam įkirsti Norvilui, tačiau Klevinskas sugauna kamuolį ir gesina kylantį pavojų
39' Wilkas kelia eilinį kampinį, baudos aikštelėje skausmingai susiduria Kerla ir Bartkus, tačiau teisėjas pražangos nefiksuoja, o žalgiriečiai nors ir smūgiuoja, bet nepatiko ir praranda kamuolį
37' Nyuiadzi siunčia aštrų perdavimą į baudos aikštelę, kur laisvi klaidžioja Pilibaitis ir Lukša, tačiau nė vienas iš jų nepasiekia perdavimo
35' Wilkas siunčia dar vieną perdavimą į baudos aikštelę, čia Kuklio smūgį blokuoja gynėjai, o atšokusį kamuolį Lukša muša virš vartų
32' Pilibaitis lygina rezultatą! Jis pataiso Nyuiadzi nesėkmingą bandymą smūgiuoti ir taip pat atidaro savo įvarčių sąskaitą šios dienos rungtynėse. 1:1.
29' Pirmasis kampinis prie "Atlanto" vartų. Wilkas kelia kamuolį į baudos aikštelę, čia Kerla iššoka aukščiausiai ir atlieka smūgį galva, tačiau kamuolys skrieja šalia vartų
26' Kerla stumia į nugarą Benetą, "Atlantas" ruošiasi baudos smūgiui. Prie kamuolio Virkšas, jis perduoda jį į baudos aikštelę, kur po sumaišties įvartį muša Paniukovas
24' Kuklys skuba į kontrataką, menkai dengiamas jis nusprendžia smūgiuoti, tačiau tai daro per silpnai. Kamuolį pirštų galais dar liečia Nyuiadzi, tačiau pavojaus Gertmonui nesukelia
23' Nyuiadzi reidas kairiuoju kraštu baigiasi kamuolio praradimu, tačiau Kendyšas netrukus jį atsikovoja ir pabando laimę smūgiu iš toli, tačiau jis yra netaiklus
21' "Atlantas" kelia dar vieną kampinį smūgį. Artimavičius pasiekia kamuolį, tačiau jo smūgis blokuojamas, o vėliau klaipėdiečiai užsidirba pražangą
19' Atlantiečiai siunčia pavojingą perdavimą į baudos aikštelę, kur Paniukovas pasirengęs priimti kamuolį ir atidaryti įvarčių sąskaitą, tačiau Klevinskas reaguoja greičiau ir likviduoja kylantį pavojų
16' Nyuiadzi susistabdo jam skirtą aukštą perdavimą, klaidinančiu judesiu atsikrato klaipėdiečių gynėjo, tačiau jo smūgis keliauja šalia vartų
16' "Atlantas" uždirba antrąjį rungtynių kampinį. Virkšas kelia kamuolį, tačiau jį išmuša "Žalgirio" gynėjai
12' Wilkas gauna perdavimą dešiniajame aikštės krašte, nieko nelaukdamas jį skersuoja. Atsilaisvinęs Pilibaitis bando smūgiuoti, tačiau kamuolys skrieja gerokai virš vartų ir Gertmonui pavojaus nesukelia
11' Klaipėdiečiai atsikovoja kamuolį aikštės viduryje, Paniukovas bando spurtuoti, tačiau žalgiriečiai nerizikuoja ir stabdo įsibėgėjančią ataką pražanga
10' Savo aikštės pusėje besipasuojantys žalgiriečiai bando atiduoti kamuolį atgal Klevinskui, tačiau klaipėdiečiai bando jį paspausti ir vartininkui nelieka nieko kito kaip išspirti kamuolį į užribį
8' Kendyšas dar kartą pabando siųsti kamuolį į baudos aikštelę įsibėgėjusiam Wilkui, tačiau saugas ir vėl nespėja prie kamuolio
5' Žalgiriečiai atsikovoja kamuolį, jį Kendyšas iškart siunčia į priekį spurtuojančiam Wilkui, tačiau legionierius nespėja ppribėgti prie kamuolio, jį sugauna Gertmonas
4' Po pražangos aikštės viduryje Žarskis bando įžaisti kamuolį arčiau vartų, tačiau kamuolio ten niekas nelaukia ir jis atsiduria Klevinsko rankose
3' Paniukovas išsiveržia į priekį, jį baudos aikštelėje stabdo Šemberas, išmušdamas kamuolį į užribį
1' Rungtynės prasideda, o pirmąjį kamuolį išsispiria "Atlantas"

haus
Pranešimai: 385
Užsiregistravo: 2014 Vas 28 00:02
Palaikoma komanda: Utenis, Žalgiris

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 03 11:01

Tiesa sakant nelabai pamenu kada paskutini kartą Žalgiris Lietuvos pirmenybese 4 golus gavo.. Beroc čia dar buvo pačioj VMFD pradžioje, Čepo laikais I lygoj...

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 03 13:26

KRUOJA 1 - 2 SPYRIS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/kruoja-spyris/399" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-06-02 | 15 turas | Pakruojo miesto stadionas | Teisėjas: Darius Petraška | Žiūrovų: 183


Be pirmojo kėlinio pabaigoje iš aikštės pašalinto Luko Sendžiko likusi Kauno „Spyrio“ komanda svečiuose atlaikė Pakruojo „Kruojos“ atakų laviną, sugebėjo išsaugoti susikrautą persvarą bei iškovojo septintąją pergalę „SMScredit.lt A lygoje“, atsirevanšuodama už nesėkmę pirmajame čempionato rate – 2:1 (2:1). Aukštaitijos komanda pratęsė jau du mėnesius besitęsiantį pergalių badą.

Pirmąją progą „Spyriui“ rungtynių pradžioje sukūrė patys aikštės šeimininkai. Neatidžiai sužaidęs Horia Crisanas prarado kamuolį prie savo baudos aikštelės. Jį perėmusio ir prieš vartus iššokusio Dmitrijaus Rekišo smūgį iš aštraus kampo atrėmė Martynas Matuzas.

Išvesti „Kruoją“ į priekį galėjo Edelino. Greitos pakruojiškių atakos metu Diarra Boubakary prasiveržė iki galinės linijos, atmetė kamuolį komandos draugui, bet šis stipriu smūgiu į vartus nepataikė.

14-ą minutę savo žodį tarė Andrius Velička. Svečių komandos veteranas išbėgo prieš vartus po idealaus D.Rekišo perdavimo iš aikštės gilumos ir šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį pro jį pasitikusį vartininką.

Nors ir toliau iniciatyva priklausė „Kruojai“, ieškojusiai kelių prie atsitraukusių kauniečių vartų, tačiau 28-ą minutę kamuolį iš vartų tinklo darsyk teko išimti M.Matuzui. Aikštės šeimininkų vartininkas buvo bejėgis prieš puikų Jevgenijaus Morozo smūgį galva. Kamuolys į vartus įskriejo atsimušęs nuo skersinio.

Rezultatyvų perdavimą komandos draugui atlikęs L.Sendžikas sužaidė labai neatsakingai 42-ą minutę, be ceremonijų aikštės viduryje nugriaudamas Valdą Pocevičių. Tai buvo antroji jaunojo saugo geltona kortelė. Rungtynės jam baigėsi.

Tuo nemalonumai „Spyriui“ nesibaigė. Po šios pražangos standartinės situacijos metu svečių baudos aikštelėje kilo sumaištis, Dariaus Jankausko smūgis buvo nevykęs, bet Edelino sugebėjo paridenti kamuolį be priežiūros paliktam H.Crisanui, gynėjas šią savo progą išnaudojo.

Po pertraukos „Kruoja“ užgulė varžovų vartus. Realią progą įmušti standartinės situacijos metu turėjo Ričardas Beniušis. Puolėjui po perdavimo link vartų kamuolį atmetė Donatas Strockis, tačiau veteranas smūgiavo nesėkmingai ir pataikė į gynėją.

Netrukus kuriozinio įvarčio vos neįmušė V.Pocevičius. Gynėjo iš krašto perduotas kamuolys galėjo atsidurti vartų tinkle, bet atsitrenkė į skersinį.

71-ą minutę „Spyris“ privalėjo nubausti pernelyg į puolimą nuskubėjusius pakruojiškius. Kauniečiai surengė labai retą kontrataką, bet D.Rekišo perdavimo sulaukęs ir pro du varžovus į baudos aikštelę pranėręs J.Morozas smūgiu pažeme pataikė į virpstą.

„Kruojos“ pastangas ne kartą niekais vertė puikiai žaidęs Deividas Mikelionis, be klaidų gaudęs aukštus perdavimus link vartų, tačiau momentų išlyginti rezultatą buvo. Geros galimybės neišnaudojo gynėjo priežiūros išvengęs ir virš vartų šovęs Tomas Birškys, vėliau visiškai laisvas perdavimą baudos aikštelėje gavo Alfredas Skroblas, bet vietoje smūgio pasirinko perdavimą.

Rungtynių pabaigoje svečiams pavyko šiek tiek atitraukti žaidimą nuo savo vartų. Laimę tolimais šūviais pabandė po keitimo aikštėje pasirodę Rokas Sikorskis ir Benas Olencevičius. Jau per pridėtą laiką labai stipriu ir pavojingu baudos smūgiu pergalę įtvirtinti galėjo D.Rekišas, tačiau į vartus nepataikė.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XV (15) turas:

2015 Bir 03 13:27

KOMENTARAI

Vyr. treneris Aidas Dambrauskas („Kruoja“): „Patys matėte, kokios rungtynės. Jei nesugebame jų dešimtiese aplošti, tai apie ką galime šnekėti. Eilinį kartą trūko realizacijos: momentų daug, bet naudos jokios. Esame stipriai gilioje duobėje. Bus daugiau laiko atsigauti, gal kažkas pasikeis, gal bus kažkokių permainų, tada gal pajudėsime į priekį. Kažkiek prisiimu personalinės atsakomybės už pralaimėjimus, bet jie slypi giliau. Priežastys - psichologinės pirmoje eilėje. Yra ir kitų, bet nenorėčiau apie jas šnekėti.“

***

Vyr. treneris Laimis Bičkauskas („Spyris“): „Prieš rungtynes sakiau, kad jos bus sunkios. Taip ir įvyko. Aišku, tas mūsų žaidėjo pašalinimas ir greitas įvartis po jo turėjo įtakos. Visą antrą kėlinį turėjome žaisti dešimtiese, bet tokios rungtynėse žaidėjai grūdinasi. Jie išlaikė tą įtampą, susidorojo su užduotimi, kas buvo kalbėta per pertrauką rūbinėje, kad turime išlaikyti. Pavyko, labai tuo džiaugiamės. Mes koncentravomės ties viduriu ir palikome tris laisvus žaidėjus, kurie galėjo jungtis į ataką. Turėjome dar viena labai neblogą progą, kur mūsų žaidėjas pataikė į virpstą. Galima pagirti varžovą, kurie turėjo tam tikrų situacijų, bet gelbėjo vartininkas, pasiaukojančiai žaidė gynėjai. Galvoju, kad šiandien pelnytai pasiekėme pergalę. Stengiamės rodyti charakterį kiekvienose rungtynėse.“

Jevgenijus Morozas („Spyris“): „Labai sunkios rungtynės. Ypač durna ta raudona kortelė. Aišku, iš vaikiškų klaidų mes pasidarome savo nemalonias situacijas, bet ačiū Dievui, kad viskas gerai baigėsi. Įvartis į rūbinę - liūdniausias dalykas, kas gali būti. Bet rūbinėje pasišnekėjome ir padarėme tai, ką turėjome padaryti. Nauja komanda, dar bandau joje rasti savo vaidmenį. Žaidžiu ne savo pozicijoje, bet po biški jį įgaunu. Tikiuosi, ne paskutinis įvartis. Kai dešimtiese laimi, labai geros emocijos.“

Grįžti į