Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

XV (15) turas:

2017 Bir 02 10:51

XV (15) turas:

2017-06-14 18:00
Žalgiris - : - Atlantas
LFF stadionas

2017-06-14 20:00
Stumbras - : - Trakai
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

2017-06-15 18:00
Utenis - : - Kauno Žalgiris
„Utenio“ stadionas

2017-06-15 20:00
Sūduva - : - Jonava
ARVI arena (stadionas)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XV (15) turas:

2017 Bir 14 15:28

KETURIOS A LYGOS XV TURO INTRIGOS (ANONSAS)
http://alyga.lt/naujienos/informacija/k ... os-anonsas" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-06-14 | Martynas Pocius

A lygos XV turas pradės III čempionato ratą. Jis atsakys, kiek komandų žaidimui įtakos turėjo rinktinių pertrauka. Pateikiame keturias intrigas.

Kaip permainos klube paveiks „Atlanto“ žaidimą?

Ne pačią geriausią formą iki pertraukos demonstravusiam Vilniaus „Žalgiriui“ fortūna tiesia ranką, nes susikauti su vienu principinių pastarojo meto varžovų iš Klaipėdos teks šiuo metu, kai varžovus drebina permainos. Į Sankt Peterburgo „Zenitą“ dirbti išvykus ilgamečiam komandos treneriui Konstantinui Sarsanijai, komandos gerbėjai situaciją klube stebi su nerimu. O jam pagrindo yra – spaudoje jau pasirodė pranešimų apie tai, kad pagrindiniai ir ryškiausi komandos legionieriai pamažu kelia sparnus ir dalyvauja įvairių Rusijos klubų peržiūrose.

Be jų likusio „Atlanto“ vairą perėmusiam Rimantui Žvingilui teks nelengva užduotis sustyguoti komandos žaidimą dvikovoje su čempionu. Suprantama, pastarojo forma II rato pabaigoje taip pat privertė gerbėjus kasytis pakaušius. Klausimų neišsklaidė ir kelionė į Latviją, kur „Žalgiris“ patyrė nesėkmę draugiškame mače. Tiesa, komandoje nebuvo į nacionalinę rinktinę išvykusių svarbių žaidėjų ir į klubą jie grįžo gavę didelį krūvį tarptautinėse rungtynėse. Bet atsarginių suolelis sostinės komandoje yra kur kas ilgesnis, be to, į pilnavertes treniruotes grįžo ir nuo sezono pradžios traumą gydęsis Mahamane’as Traore.

Vis tik, jei būtų galėjęs, vargu ar „Atlantas“ būtų pasirinkęs kitą laiką dvikovai su „Žalgiriu“. Šiuo metu galima tikėtis, kad vilniečių žaidimas vis dar buksuos, todėl vos vieną pergalę per visą II ratą iškovojusi uostamiesčio ekipa gali tikėtis palankaus rezultato, jei tik komandos žaidėjai sugebės iš savo galvų išmesti mintis apie permainas klube. Žinoma, savo nesėkmių seriją norės nutraukti ir sostinės futbolininkai, o pirmųjų dviejų sezono akistatų statistika yra jų pusėje.

Nutrauks riterių žygį Kauno „Stumbras“?

Po II rato finišo, tikėtina, nei viena komanda netrykšta dideliu noru išmėginti riterių skydų tvirtumą. Įveikę du tiesioginius konkurentus į medalius bei sužaidę lygiosiomis su „Žalgiriu“, vicečempionai patvirtino, kad jų sezono starte strigusi mašina pagaliau užsikūrė ir jau dirba pilnu pajėgumu. Tai akivaizdžiai matosi turnyro lentelėje, kur net šalia lyderių ketveriukės buvę „Trakai“ šiuo metu jau alsuoja į nugarą antroje vietoje esančiai Marijampolės „Sūduvai“.

Jei yra komandų, galinčių pristabdyti šią mašiną, tai pasirinkimas krypsta į „Stumbrą“, kuris prieš rinktinių pertrauką taip pat ėmė sparčiai rinkti taškus, be to, tarpusavio dvikovose buvo ne pačiu minkščiausiu riešutu. Esminė problema kauniečių žaidime – puolėjų trūkumas, dėl kurio atakos smaigalyje teko pažaisti net ir Fabio Lopezui, paprastai labiau besirūpinančiam varžovų atakų griovimu. Nežiūrint į tai, „Stumbro“ fizine kova paremtas futbolas nėra labai patogus riteriams, todėl bus įdomu stebėti, kovą aikštės viduryje. Jei jaunieji kauniečiai nedarys grubių klaidų, tikėtis teigiamo rezultato Vilniuje yra įmanoma.

Laimės „Kauno Žalgiris“ antras rungtynes iš eilės?

Pirmoji pergalė sezone, įveikiant ne bet ką, o patį čempioną, „Kauno Žalgiriui“ turėjo suteikti milžinišką kiekį pasitikėjimo, kurio, atrodė, šiai komandai kartais pritrūkdavo. Ar jis neišblėso per pertrauką, pamatysime šio turo rungtynėse. Antroji pergalė kauniečiams yra gyvybiškai reikalinga, nes atsilikimas turnyro lentelėje nuo laipteliu aukščiau esančio „Stumbro“ yra 9 taškai – atstumas didelis, bet dar ne beviltiškas, o dabar prasidės rungtynių serija prieš apatinės turnyro lentelės dalies varžovus, prieš kuriuos teigiami rezultatai yra tiesiog būtini.

II rato viduryje puikią atkarpą sužaidęs Utenos „Utenis“ stabtelėjo, komandos vairą perėmus naujajam treneriui Davidui Piquerui. Pertrauka čempionate komandai buvo į naudą, nes gauta papildomo laiko prisiderinimui prie šio stratego reikalavimų. Tiesa, draugiškose rungtynėse Latvijoje laimėti nepavyko, tačiau su kiekvienomis rungtynėmis tiek treneris, tiek žaidėjai labiau pažįsta vienas kitą, o papildomi trys taškai į taupyklę padidintų spaudimą „Atlantui“ kovoje dėl ketvirtosios vietos. Be to, vos antrąsias rungtynes savo stadione žaisianti komanda tikrai norės padovanoti uteniškiams pirmąją pergalę. Akivaizdu, žiūrovų lauks puikus mūšis.

Ar „Jonavai“ pavyks surengti dar vieną trilerį Marijampolėje?

Sezono starto rungtynės Suvalkijoje iki šiol yra bene labiausiai įstrigusios į futbolo mėgėjų atmintį. Du abiejų komandų pelnyti įvarčiai per pridėtą laiką yra tai, kas stadionuose nutinka retai ir tokia mačo baigtis yra tikras desertas plačiame futbolo meniu bet kurios šalies čempionatui. Suprantama, kad vėl į Marijampolę atvykusiai „Jonavai“ šios rungtynės yra kur kas mielesnės, nei II rato dvikova, kurioje aukštaičiai „Sūduvai“ neprilygo. Svečių žaidimas šioje sezono stadijoje primena svarstykles, kai po vienų gerų rungtynių komanda sugeba tapti tiesiog neatpažįstama kitose, todėl, kuri „Jonava“ išbėgs į aikštę, kartais sunku nuspėti net ir komandos treneriams.

Išskyrus tą pirmąjį sezono mačą, „Sūduva“ šiemet taškų prieš tas komandas, kurias turėtų įveikti, nebarsto. Jei gerbėjus džiugina puikiai veikiantis puolimas, tai reikalai gynyboje nėra tokie smagūs – sūduviškiai yra daugiausiai praleidžiantys įvarčių tarp pirmojo turnyro lentelės ketverto komandų. Žinant, kad jonaviškiai patikima gynyba taip pat negali pasigirti, nuo to žiūrovams tik geriau, nes galima sulaukti ne vieno įvarčio į abiejų komandų vartus. O kur įvarčiai, ten ir galimybės įvairiems siužeto posūkiams. Galbūt ir dar vienam trileriui?

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XV (15) turas:

2017 Bir 15 11:35

FK Atlantas
17 val. ·

Už pusvalandžio sostinėje prasidės intriguojanti kova tarp Vilniaus „Žalgirio“ir Klaipėdos „Atlanto“.

Šiek tiek sportinės litanijos…

Vartus vėl gins Deividas Mikelionis, pakeitęs susitikime su „Jonava“ nesėkmingai rungtyniavusį Evaną Aleksandrovą-Ridley.

Gynybos grandyje – šiokie tokie pokyčiai. Viduryje varžovų atakas stabdys Edgaras Žarskis ir Vytas Gašpuitis, iš kraštų – su nacionalinės rinktinės nariais patirties pasisėmęs Markas Beneta ir Justas Raziūnas.

Į pagrindinį vienuoliktuką grįžo Donatas Kazlauskas, taip pat žais Andrius Bartkus, Linas Pilibaitis ir Andrejus Ciofu.

Pozicijoje, vadinamoje „po puolėju“ kovos Jurijus Vereščiakas. Klaipėdos komandos smaigalyje varžovams galvos skausmu bus vėl įvarčių ištroškęs Andrejus Paniukovas.

Auksinis rezervas: E.Aleksandrovas-Ridley, Robertas Freidgeimas, Kostiantinas Šulcas, po traumos pasveikęs ir kautis norintis Domantas Šimkus, taip pat Dovydas Norvilas, Rokas Gedminas ir antrą kartą šiame sezone į 18-uką patekęs Deividas Šiuša.

Šiandien „Atlantui“ nepadės du rusai – ieškantys laimės savo gimtinėje. Sergejus Obivalinas yra „Rostovo“ klube, o Olegas Dmitrijevas – Kaliningrado „Baltikoje“.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XV (15) turas:

2017 Bir 15 11:41

ŽALGIRIS 3 : 0 ATLANTAS
http://alyga.lt/live/zalgiris-atlantas-5" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
23' Markas Beneta (į savus vartus)
46' Darvydas Šernas
59' Darvydas Šernas

2017-06-14 18:00
15 Turas
LFF stadionas
Žiūrovai: 600

Teisėjai
Manfredas Lukjančukas
Mantas Lešinskas
Mangirdas Mirauskas
Mindaugas Jackus

VIDEO:

Įvarčiai: https://www.youtube.com/watch?v=C6747c6itts" onclick="window.open(this.href);return false;

santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=IxPgMk9PFjI" onclick="window.open(this.href);return false;

V. Dambrauskas: „Tai buvo mūsų komandos vieningumo išbandymas“: https://www.youtube.com/watch?v=kueMWYIO_8w" onclick="window.open(this.href);return false;

R. Žvingilas: „Kai Andrejus Paniukovas išvažiuos, įvarčius eisiu mušti pats“: https://www.youtube.com/watch?v=JMTAUNHczCI" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XV (15) turas:

2017 Bir 15 11:43

TREČIASIS RATAS PRADĖTAS SU TRENKSMU
http://www.fkzalgiris.lt/naujienos/n665 ... nksmu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

FK „Žalgiris“ kelerių nesėkmingų rungtynių seriją pavertė istorija – žalgiriečiai 15-ojo A lygos turo susitikime 3:0 (1:0) sutriuškino ketvirtoje turnyro lentelės vietoje žengiantį Klaipėdos „Atlantą“.

Kovingai nusiteikę žalgiriečiai ryžtingai pradėjo rungtynes ir jau per pirmas dvi minutes aštriai atakavo, kai šalia vartų smūgiavo tiek Slavko Blagojevičius, tiek Darvydas Šernas. Kiek vėliau „Žalgirio“ atakų škvalas nurimo, tačiau vilniečiai turėjo akivaizdžią kamuolio kontrolės persvarą.

21-ąją minutę LFF stadione įvyko nemalonus incidentas: „Atlanto“ kapitonas Andrius Bartkus patyrė traumą ir užleido vietą aikštėje Robertui Freidgeimui.

Savo ruožtu 23-iąją minutę vilniečiai pralaužė ledus ir išsiveržė į priekį. Po Manto Kuklio pakelto kampinio D.Šerno smūgį galva atrėmė Deividas Mikelionis, bet kamuolys po kelių rikošetų ir, galiausiai, nuo Marko Benetos prisilietimo kirto vartų liniją. Netrukus pro šalį po to paties M.Kuklio perdavimo smūgiavo Elivelto.

Po praleisto įvarčio „Atlantas“ atkuto ir kėlinio pabaigoje surengė dvi aštrias atakas. Pirmame epizode šalia vartų galva mušė Andrejus Paniukovas, o po poros minučių į baudos aikštelę įsiveržusio Jurijaus Vereščiako pažeme smūgiuotą kamuolį sugavo A.Vitkauskas.

Antrasis kėlinys prasidėjo su trenksmu: jau 11-ąją jo sekundę po savalaikio Serge‘o Nyuiadzi perdavimo D.Šernas akistatoje su D.Mikelioniu jį pergudravo bei pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Kiek vėliau savo komandą išgelbėjo A.Vitkauskas, puikiai atrėmęs labai pavojingą J.Vereščiako smūgį galva, o dar po kelių minučių kitoje aikštės pusėje savo darbą atliko vartininko komandos draugai. 59-ąją minutę po netaiklaus atlantiečių perdavimo šalia savo baudos aikštelės „Žalgiris“ surengė išpuolį, kuris baigėsi D.Šerno dubliu.

Per likusį laiką po pakelto kampinio Linas Klimavičius smūgiu galva sudrebino vartų virpstą, D.Mikelionis atmušė S.Blagojevičiaus spirtą kamuolį, savo ruožtu, 80-ąją minutę A lygoje debiutavo po traumos atsigavęs Mahamane‘as Traore. „Atlantas“ žaidė atvirą futbolą bei surengė porą aštrių kontratakų, vienos iš kurių metu „Žalgirio“ vartų sargas A.Vitkauskas apsigynė nuo Donato Kazlausko smūgio.

Lietuvos čempionams skambia nata pavyko nutraukti trejų nelaimėtų rungtynių A lygoje seriją ir iki devynių taškų padidinti atotrūkį nuo antroje vietoje žengiančios Marijampolės „Sūduvos“.


FK „Žalgiris“ 3:0 (1:0) Klaipėdos „Atlantas“

Įvarčiai: 23 min. M.Beneta (į savo vartus), 46 min. ir 59 min. D.Šernas

Geltona kortelė: 11 min. D.Kazlauskas

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, D.Slijngardas, M.Mbodjis, L.Klimavičius (76 min. R.Baravykas), E.Vaitkūnas, S.Blagojevičius, M.Kuklys, V.Lukša (80 min. M.Traore), S.Nyuiadzi (65 min. B.Atajičius), Elivelto, D.Šernas.

„Atlantas“: D.Mikelionis, M.Beneta, V.Gašpuitis, E.Žarskis, J.Raziūnas, A.Bartkus (22 min. R.Freidgeimas), L.Pilibaitis, J.Vereščiakas, A.Čofu, D.Kazlauskas, A.Paniukovas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XV (15) turas:

2017 Bir 15 11:50

STUMBRAS 0 : 0 TRAKAI
http://alyga.lt/live/stumbras-trakai-4" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-06-14 20:00
15 Turas
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas
Žiūrovai: 100

Teisėjai
Darius Petraška
Algimantas Bagdonas
Tadas Dunauskas
Nerijus Vasiliauskas

RITERIŲ ŽYGĮ KAUNE PRISTABDĖ „STUMBRO“ UŽTVAROS
http://alyga.lt/naujienos/informacija/r ... o-uztvaros" onclick="window.open(this.href);return false;

Pertrauka A lygoje išderino „Trakų“ žaidimą, kuris vėl priminė sezono pradžioje matytą vaizdą. Nepaisant turėtos ryškios teritorinės persvaros, riteriai nesugebėjo svečiuose rimčiau pagrasinti labai organizuotai rungtyniavusio Kauno „Stumbro“ vartams ir turėjo tenkintis tašku – 0:0.

Pergalės atveju vicečempionai galėjo bent trumpam pakilti į antrąją vietą, tačiau po šių lygiųjų atsilikimą nuo rungtynėmis mažiau sužaidusios Marijampolės „Sūduvos“ sumažino iki minimumo. Tuo tarpu „Stumbras“ turnyro lentelėje pasivijo ir dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato aplenkė taip pat vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusią „Jonavą“.

Atsargiai bet kovingai pradėjusios rungtynes komandos pirmuosius pavojingesnius momentus sukūrė tik įpusėjus pirmajam kėliniui, kai po gražaus ir techniško Oscaro smūgio „Trakai“ privertė į žaidimą įsijungti vartininką Rodrigo Josviakį. Vėliau svečių legionierius tolimu šūviu kamuolį pasiuntė virš vartų.

Nors riteriai daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau pavojingesnius momentus iki pertraukos sukūrė „Stumbras“. Sužaidus pusvalandį, nepasižymintis ūgiu Levanas Matčarašvilis laimėjo oro dvikovą tarp dviejų varžovų, bet galva mušė šalia skersinio.

Kėlinio pabaigoje gruzinas griebėsi už galvos, kai po aštraus Jardelio Nazare perdavimo link tolimo virpsto krisdamas nepasiekė kamuolio, kurį galėjo nukreipti į tuščia vartų kampą.

Prieš pat pertrauką varžovų vartininką jaudintis privertė ir „Trakai“, bet į baudos aikštelę įsiveržusio Almos Wakili stiprus smūgis buvo šiek tiek netikslus. Apsidrausdamas R.Josviakis kamuolį palydėjo šuoliu.

Pirmajame kėlinyje svečiams teko atlikti ir priverstinį keitimą, nes mačo tęsti nebegalėjo traumą patyręs Aleksandras Byčenokas. Jį pakeitė Michailas Šyška.

Antrąją dvikovos pusę „Trakai“ pradėjo aktyviau, tačiau „Stumbras“ gynėsi didelėmis pajėgomis. Sykį į vartininką nestipriu smūgiu mušė Deividas Česnauskis, vėliau M.Šyška šovė aukštai virš vartų.

Kitoje aikštės pusėje riterių vartininkui Ignui Plūkui teko paplušėti tik atremiant Fabio Lopezo pavojingai užsuktą perdavimą nuo kampinio gairelės, visi kiti kauniečių bandymai surengti greitas atakas buvo netikslūs.

Norėdamas pagyvinti riterių atakas, Olegas Vasilenka į aikštę metė Jurijų Mamajevą. Tai pasiteisino, svečiai įsikūrė varžovų aikštės pusėje, bet itin didelio pavojaus svečiams sukurti nesisekė. Sykį „Stumbro“ vartams pagrasino tik akylai iki tol gynėjų prižiūrėtas Maksimas Maksimovas, trumpam paliktas laisvas ir smūgiu iš baudos aikštelės prieigų kamuolį pasiuntęs visiškai šalia virpsto.

Žiūrovų plojimų susilaukė pirmą kartą sezone aikštėje po keitimo pasirodęs kaunietis Nauris Petkevičius, išsigydęs sunkią traumą.

Svečių bandymai surengti paskutinį šturmą buvo bevaisiai, „Stumbro“ gynėjai sužaidė užtikrintai ir be klaidų. Savo nusivylimą rezultatu trakiškiai palydėjo priekaištais tiek varžovams, tiek arbitrui. Kilusios aistros numalšintos geltonomis kortelėmis.

Martynas Pocius, alyga.lt

VIDEO:

Santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=trJ26HS7Igo" onclick="window.open(this.href);return false;

M.Barreto: „Lygiosios su „Trakais“ pridės žaidėjams pasitikėjimo“: https://www.youtube.com/watch?v=bnFa6-EM3Ss" onclick="window.open(this.href);return false;

O.Vasilenko: „Nepavyko pralaužti varžovų gynybos“: https://www.youtube.com/watch?v=AqONH8C5aDw" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XV (15) turas:

2017 Bir 16 10:48

UTENIS 0 : 0 KAUNO ŽALGIRIS
http://alyga.lt/live/utenis-kauno-zalgiris-4" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-06-15 18:00
15 Turas
„Utenio“ stadionas
Žiūrovai: 720

Teisėjai
Jurijus Paškovskis
Aleksandras Radiušas
Vitalijus Gomolko
Gediminas Macevičius

„UTENIS“ IR „KAUNO ŽALGIRIS“ IŠSISKYRĖ BE ĮVARČIŲ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/u ... be-ivarciu" onclick="window.open(this.href);return false;

Utenos „Uteniui“ nepavyko pasiekti pirmosios pergalės savo žiūrovų akivaizdoje. Daugiau pavojingų momentų sukūręs Aukštaitijos klubas nesugebėjo pralaužti „Kauno Žalgirio“ gynybos užtvarų. Dvikova baigėsi be įvarčių – 0:0.

Laikinosios sostinės komanda pirmą sykį šiame sezone nepraleido įvarčio dvejose rungtynėse iš eilės. Tuo tarpu prie uteniškių komandos vairo stojus Davidui Campanai, „Utenis“ per ketverias rungtynes jau tris sykius sužaidė lygiosiomis.

Po lygios rungtynių pradžios, aikštės šeimininkai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Varžovų gynybą uteniškiai draskė aštriais perdavimais iš gilumos, todėl Modestui Stoniui kelis sykius teko palikti vartininko aikštelę ir sugauti kamuolį anksčiau nei jį galėjo pasiekti Gabrielius Zagurskas.

Puikų momentą susikūrė „Utenio“ puolėjas Kirilas Levšinas, neįtikėtinai lengvai suklaidinęs patyrusį Igną Dedurą, tačiau gynėjui į pagalbą atskubėjęs Povilas Malakas paskutiniu momentu sugebėjo smūgį blokuoti.

„Kauno Žalgiris“ stengėsi rengti greitas atakas. Dusyk atakos smaigalyje atsidūrė Aurimas Raginis. Kartą smūgio metu jį pavedė technika, tačiau vėliau jau vartininkui Pavelui Leusui teko pademonstruoti šuolio galimybes ir palydėti pavojingai šalia vartų skriejusį kamuolį.

Reakciją pademonstruoti reikėjo ir M.Stoniui, sugaunant G.Zagursko šūvį. Tuo tarpu vėl prieš vartus iššokęs K.Levšinas į vartus nepataikė.

Kėlinio pabaigoje aikštės šeimininkai tikėjosi pražangos po įspūdingo Šachromo Suleimonovo reido pro kelis varžovus. Nors po susidūrimo su gynėju saugas krito labai efektingai, taisyklių pažeidimo arbitras neįžvelgė.

Iškart po pertraukos „Utenis“ įjungė aukštesnę pavarą ir surengė du labai pavojingus išpuolius. Iš pradžių M.Stonys sugebėjo kažkokiu būdu viena ranka pasiekti ir už galinės linijos nukreipti kamuolį po puikaus Timotėjaus Dodleko smūgio. Dar po kelių minučių žalgiriečių vartininkas buvo bejėgis po Mykolos Večurkos tikslaus smūgio galva kampinio metu, tačiau arbitras užfiksavo nuošalę, susilaukdamas didelių priekaištų.

„Kauno Žalgirio“ gynėjas Yohei Iwasakis griebėsi už galvos svečių standartinės situacijos metu. Pakėlus kampinį, be priežiūros palikto japono smūgį į vartų kampą P.Leusas sugebėjo sugauti.

Kėlinio viduryje ėmė daugėti aistrų. Tomas Bučma liko nepatenkintas tuo, kaip jį nugriovė T.Dodlekas. Į šių žaidėjų ne pačią draugiškiausią diskusiją įsijungė ir kiti abiejų komandų futbolininkai. Arbitrui kilusius neramumus pavyko numalšinti be geltonų kortelių.

Nuo suolo į žaidimą įsijungęs uteniškis Edvinas Baniulis netrukus galėjo įmušti panašų įvartį kaip žaidžiant U-21 rinktinėje, tačiau smūgis per savo gavosi pernelyg aukšta trajektorija ir vartininkas kamuolį sugavo. Netrukus puolėjas iššoko prieš vartus, bet jo smūgį spėjo blokuoti atskubėjęs I.Dedura.

Likus žaisti 5 minutes, Ernestas Mickevičius neišnaudojo puikios progos po grubios Caspero Bruuno klaidos, bet perėmęs kamuolį ir prieš vartus atsidūręs žalgirietis mušė labai nevykusiai.

„Utenio“ nusivylimą rezultatu vainikavo jau per arbitro pridėtą laiką už varžovo stumtelėjimą į nugarą iš aikštės pašalintas E.Baniulis.

Martynas Pocius, alyga.lt

VIDEO:

santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=_iOSwUPGhRU" onclick="window.open(this.href);return false;

D. Campana: „Tai buvo prastos rungtynės“: https://www.youtube.com/watch?v=DmNCLVsirJg" onclick="window.open(this.href);return false;

L. Bičkauskas: „Iškovotas taškas išvykoje nėra blogas rezultatas“: https://www.youtube.com/watch?v=vjI92ZQ2q" onclick="window.open(this.href);return false;
rU

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XV (15) turas:

2017 Bir 16 11:00

SŪDUVA 1 : 1 JONAVA
http://alyga.lt/live/suduva-jonava-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Goles:
[1-0] 41' Karolis Laukžemis
[1-1] 84' Arnas Paškevičius

2017-06-15 20:00
15 Turas
ARVI arena (stadionas)
Žiūrovai: 817

Teisėjai
Donatas Šimėnas
Vytis Snarskis
Šarūnas Tamulynas
Kęstutis Bartuškevičius

ATIDAVUSI „JONAVAI“ INICIATYVĄ „SŪDUVA“ ATIDAVĖ IR TAŠKĄ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... e-ir-taska" onclick="window.open(this.href);return false;

Didžiąją rungtynių dalį turėjusi persvarą Marijampolės „Sūduva“ sustojo dvikovai artėjant prie pabaigos ir buvo nubausta. Pasinaudojusi varžovų atsipalaidavimu „Jonava“ išlygino rezultatą ir antrą sykį šiame sezone iš Marijampolės parsivežė tašką – 1:1 (0:1).

Suvalkijos ekipa nepasinaudojo galimybe padidinti atotrūkio nuo taškus praradusių „Trakų“, Jonavos ekipa susigrąžino Kauno „Stumbrui“ trumpam užleistą šeštą vietą turnyro lentelėje.

Kiek neužtikrintai mačą pradėjusi „Sūduva“ privertė šiek tiek pasijaudinti savo gerbėjus, bet kelios klaidos gynyboje virto tik vienu Tautvydo Eliošiaus smūgiu virš vartų.

Pamažu įsibėgėję suvalkiečiai kėlinio viduryje ėmė kurti progas. Iš pradžių į virpstą pataikė Karolis Laukžemis. Vėliau, kovoje su Juliumi Aleksandravičiumi virš vartų mušė Ernestas Veliulis. Po to pirmąsias rungtynes „Jonavos“ gretose žaidęs vartininkas Povilas Valinčius pademonstravo savo reakciją ir sugavo gražų Roberto Vėževičiaus smūgį galva krentant.

Tačiau svečių vartų sargas neišgelbėjo savo komandos 40-ą minutę. Po Ovidijaus Verbicko perdavimo iš aikštės gilumos K.Laukžemis puikiu šūviu vienu lietimu išvedė „Sūduvą“ į priekį.

Prieš pat pertrauką aikštės šeimininkų puolėjas galėjo padvigubinti persvarą, bet dar vieną jo tolimą smūgį pažeme P.Valinčius sugebėjo nukreipti už galinės linijos. Kamuolys pašoko nuo žemės prieš pat vartininką, bet šis sužaidė užtikrintai.

Antroje mačo pusėje pasikartojo pirmojo kėlinio scenarijus. Ją aktyviau pradėjo svečiai, kurių gretose pasirodė Klaudijus Upstas. „Jonavos“ legionierius Kirilas Aleksijanas buvo arti įvarčio, kai jo link vartų perduotas kamuolys po rikošeto vos neatsidūrė sūduviškių tinkle.

Vėliau žaidimo gijas į savo rankas vėl perėmė suvalkiečiai. Po gaisro varžovų baudos aikštelėje kamuolys nukrito O.Verbickui, bet pavojingas jo smūgis buvo šiek tiek netikslus.

Nesužaidus nei valandos, „Sūduvos“ vyr. treneris Vladimiras Čeburinas suteikė progą A lygoje debiutuoti Deividui Šešplaukiui. Tuo tarpu svečiams teko atlikti priverstinį keitimą, nes dėl traumos jų tęsti nebegalėjo Artūras Rocys, vietoje kurio aikštėje pasirodė Davidas Makaradze.

Artėjant mačo pabaigai, kovos netrūko, tačiau pavojingais momentais futbolininkais žiūrovų nelepino. Iš toli netiksliai mušė O.Verbickas, jonaviškiai atsakė Tomo Salamanavičiaus bandymu, kurį Ivanas Kardumas sugavo be didesnių problemų.

Vis tik, didesnėmis pajėgomis į puolimą nuskubėjusi „Jonavą“ perėmė iniciatyvą ir buvo apdovanota 84-ą minutę. Standartinės situacijos metu Kirilo Aleksijano link vartų pasiųstą kamuolį į vartus galva nukreipė Arnas Paškevičius, išlygindamas rezultatą.

„Sūduva“ į žaidimą metė Marjaną Altiparmakovskį, tačiau ir tai per likusį laiką aikštės šeimininkų atakų nepagyvino. Chaotiškas varžovų atakas „Jonavos“ gynėjai nutraukdavo be didesnių sunkumų.

Martynas Pocius, alyga.lt

VIDEO:

Įvarčiai: https://www.youtube.com/watch?v=NO2cDgBoAho" onclick="window.open(this.href);return false;

santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=oDlpck1p6yU" onclick="window.open(this.href);return false;

V.Čeburinas: „Gaila, kad nepavyko nudžiuginti savo sirgalių“: https://www.youtube.com/watch?v=y1iPiGce1Fw" onclick="window.open(this.href);return false;

D.Vencevičius: „Didžiuojuos vaikinais, jie aikštėje atidavė visą širdį“: https://www.youtube.com/watch?v=s5TRKJoZk7Y" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į