...

XV (15) turas:

2012 Bir 18 10:11

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 17 15

15 JORNADA

SŪDUVA 3 - 1 BANGA
TAURAS 0 - 2 ŽALGIRIS
ŠIAULIAI 2 - 0 REO
EKRANAS 3 - 2 DAINAVA
KRUOJA 5 - 1 ATLANTAS


1 EKRANAS 17 13 3 1 35-10 42
2 ŽALGIRIS 17 11 3 3 31-8 36
3 KRUOJA 17 10 3 4 25-14 33
4 SŪDUVA 17 10 3 4 37-19 33
5 ŠIAULIAI 17 7 3 7 37-28 24
6 REO 17 5 4 8 18-24 19
7 DAINAVA 17 5 3 9 20-29 18
8 BANGA 17 3 5 9 14-24 14
9 TAURAS 17 4 1 12 15-38 13
10 ATLANTAS 17 1 4 12 4-41 7
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 19 10:56

2012 m. "General Financing A lygos" nukelto XV turo anonsas

Nukeltas XV (15) Turas

Birželio mėn. 19 d. (antradienis)
74) 19:00 Sūduva (Marijampolė) - Banga (Gargždai) (Marijampolės "Arvi" arena)

Birželio mėn. 20 d. (trečiadienis)
72) 17:00 Tauras (Tauragė) - Žalgiris (Vilnius) (Tauragės "Vytauto" stadionas)
71) 18:00 Šiauliai (Šiauliai) - REO (Vilnius) (Šiaulių centrinis stadionas)
73) 20:00 Ekranas (Panevėžys) - Dainava (Alytus) (Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas)

Birželio mėn. 21 d. (ketvirtadienis)
75) 17:00 Kruoja (Pakruojis) - Atlantas (Klaipėda) (Pakruojo stadionas)
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 19 13:39

Giedrius Vaitkevičius
  • Antradienį startuosiančiame atidėtame „General financing A lygos“ XV ture įsibėgėjusi Vilniaus „Reo“ komanda keliaus į Šiaulius ir kausis su vietos ekipa. Gargždų „Banga“ mače su „Sūduva“ bandys atsigauti po Tauragės įvykių, o Vilniaus „Žalgiris“ Tauragėje prieš „Taurą“- po nesėkmės sostinės derbyje.. Panevėžio „Ekranas“ ir Pakruojo „Kruoja“ mačuose su atitinkamai Alytaus „Dainava“ ir Klaipėdos „Atlantu“ stengsis patvirtinti favoritų statusą.

    „Prieš čempionatą buvo aišku, kad dėl medalių kovos trys komandos. Tačiau atsirado „Kruoja“, kuri džiugina savo žaidimu“, – čempionato pusiaukelę įvertino buvęs futbolininkas, dabar futbolo treneris ir komentatorius Žydrūnas Grudzinskas.

    Jį pastaruoju metu maloniai stebina „Reo“, kuriai sezono pradžioje nesisekė. Specialisto nuomone, lygoje bus sudėtinga „Atlantui“, kuris dar prieš sezoną susidūrė su „kasdieniniais rūpesčiais“.

    Buvusiam Lietuvos rinktinės futbolininkui Ž. Grudzinskui imponuoja seniai aukščiausios marškinėlius išaugusio Ramūno Radavičiaus žaidimas: „Ne veltui jis kviečiamas į rinktinę. „Sūduvoje“ išsiskiria Eliošius, „Kruojoje“ – Žulpa. Jauni žaidėjai gauna daug laiko ir įrodo, kad yra to verti.“

    Ž. Grudzinskas šiuo metu treniruoja futbolo akademijos „Žalgirietis“ komandas.
________________________________________________________
http://futbolo.tv/naujienos/822-xv-tura ... i-siaulius
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 19 13:40

Marijampolės „Sūduva“ – Gargždų „Banga“
Laikas – birželio 19 diena, 19 valanda.
Vieta – Marijampolės „Arvi“ stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
Žydrūno Grudzinsko prognozė – 3:1.


A lygos medalių siekianti „Sūduva“ namie priims dėl išlikimo kovojančią „Bangą“. „Sūduva“ (30 taškų) – ketvirta, „Banga“ (14 tšk.) – aštunta.

„Sūduva“ po paskutiniojo pralaimėjimo turi padaryti tinkamas išvadas. Juo labiau, kad rungtynės vyks Marijampolėje. „Sūduva“ taškų nebegali švaistyti. Manau, ji laimės dviejų įvarčių skirtumu. Spėčiau, kad 3:1“, – įsitikinęs Ž. Grudzinskas.

Jam Suvalkijos sostinės ekipa primena pernykštę – daug vilčių, labai gera komplektacija, keliami aukšti tikslai, tačiau žaidimas banguoja.

„Sūduva“ savaitgalį 0:1 namie pralaimėjo „Kruojai“ ir ne pirmąjį kartą jai užleido trečiąją A lygos poziciją. „Gaila, nemačiau tų rungtynių, tad sudėtinga komentuoti. Tačiau ir Europos čempionate būna mačų, kai laimi to nevertos komandos. Reikia tiesiog sykį įmušti ir vėliau sėkmingai gintis“, – lygino Ž. Grudzinskas.

Jo nuomone, „Banga“ sezoną pradėjo silpnai. Treneriui teko girdėti kalbų, kad ji – pasmerkta: „Nesu linkęs jos nurašyti. Bent jau epizodais ji palieka gerą įspūdį.“

„Banga“ praėjusiame ture patyrė rimtą smūgį. Po pirmojo kėlinio gargždiškiai prieš „Taurą“ pirmavo 2:0, tačiau pralaimėjo 2:3. Maža to, iš kamuolio į galvą gavęs Aleksandras Ivanauskas ilgai buvo be sąmonės ir buvo išvežtas į ligoninę. Aikštėje pasirodęs „Bangos“ sporto direktorius Donatas Ivanauskas smogė arbitrui Gediminui Mažeikai į veidą. D. Ivanauskui skirta 5 tūkstančių litų bauda ir draudimas metus pasirodyti Lietuvos futbolo federacijos rengiamose arba jos pavedimu organizuojamose rungtynėse.

„Tai parodo nervingumo lygį klube. Kai pirmauji ir praleidi du įvarčius, ieškai kaltų. Gaila, kad tokiu išrenkamas teisėjas, o ne savi žaidėjai. Tai negražu, žema“, – įsitikinęs Ž. Grudzinskas.

„Banga“ mače Marijampolėje bus priversta verstis be trijų svarbių gynėjų – ne tik be A. Ivanausko, bet ir kapitono Andriaus Jokšo ir Deivido Padaigio. Du pastarieji rungtynes praleis dėl diskvalifikacijų.

„Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys supranta dvikovos svarbą: „Laukia tikrai sunkios rungtynės. Po pralaimėjimo „Kruojai“ privalome reabilituotis ir iškovoti pergalę. „Banga“ mums neparankus varžovas, bus sunku atakuoti, bet neturime kitos išeities, reikia įmušti ir laimėti.“

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Gargžduose 1:0 laimėjo „Sūduva“. Ji nuo 28-osios minutės žaidė dešimtiese, kai iš aikštės buvo pašalintas Nerijus Radžius. Pergalingą įvartį 35-ąją minutę pelnė Povilas Lukšys.

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 19 13:40

Tauragės „Tauras“ – Vilniaus „Žalgiris“
Laikas – birželio 20 d., 17 val.
Vieta – Tauragės „Vytauto“ stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
Ž. Grudzinsko prognozė – 0:1.


Dar viena lyderių ir autsaiderių dvikova. „Žalgiris“ (33 tšk.) – antras, „Tauras“ (13 tšk.) – antras nuo galo, devintas.

„Nemanau, kad pamatysime daug įvarčių. Pirmuoju numeriu žais „Žalgiris“. Tačiau jam nebus lengva. Manau, vilniečių pergalę lems vienas įvartis – 1:0“, – spėjo Ž. Grudzinskas.

Jo nuomone, Žalgiris“ pripratęs prie savosios dirbtinės dangos, tad išvykose visada turi problemų: „Nepaisant to, sostinės futbolininkai sieks trijų taškų, nes kitaip ir negali būti, jei nori tapti čempione.“

Vilniaus komanda turės ir papildomą motyvacijos šaltinį – norą reabilituotis. Žalgiriečiai savaitgalį 0:1 pralaimėjo kitai sostinės ekipai – „Reo“.

„Iš vienerių rungtynių vertinti sunku. Nemaža komandos dalis buvo rinktinėje, išsimušė iš treniruočių proceso. Be to, futbolą moka žaisti visos komandos. „Žalgiriui“ pristigo agresijos, sportinio pykčio. „Reo“ pateikė netikėtumą“, – komentavo Ž. Grudzinskas.

Buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas mano, kad „Žalgiris“ bręsta, formuojasi kaip komanda: „Ji palieka neblogą įspūdį. „Žalgiris“ dirba sistemingai, kryptingai. Viliuosi, kad ji čempionate išlaikys intrigą iki paskutiniojo turo.“

„Tauras“ ir „Žalgiris“ žais „Vytauto“ stadione, kur aikštės kokybė – viena prasčiausių A lygoje. Ž. Grudzinsko nuomone, veja turi nemažą reikšmę – Tauragėje lengviau ardyti, nei kurti, tad „Žalgiriui“ turėtų būti sunkiau.

„Džiugina, kad „Tauras“ nesubyra. Kiekviena lygos komanda prideda šarmo. Niekas taškų lengvai nedalija. Tauragiškiai gali ir nustebinti“, – mano Ž. Grudzinskas.

VI ture „Žalgiris“ namie Tauragės vienuolikę pranoko 2:0. Pirmąjį įvartį 10-ąją minutę pelnė kamuolį į savuosius vartus nukreipęs Tomas Rimas, antrąjį – Luka Peričius (84 min.).

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 19 13:43

„Šiauliai“ – Vilniaus „Reo“
Laikas – birželio 20 d., 18 val.
Vieta – Šiaulių miesto savivaldybės stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
Ž. Grudzinsko prognozė – 1:0.


Turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje susikaus „Šiauliai“ ir „Reo“. Penktojoje vietoje esantys šiauliečiai (21 tšk.) varžovus lenkia dviem taškais ir viena pozicija.

„Bus kova. „Reo“ atgyja, psichologinį postūmį jai suteiks pergalė prieš „Žalgirį“. Tačiau Šiauliuose niekam nėra lengva. Daug įtakos turės ir aikštės kokybė, nes šiąnakt smarkiai lijo. Vis dėlto, manau, kad „Šiauliai“ įveiks varžovus“, – antradienio ryte kalbėjo Šiauliuose viešintis Ž. Grudzinskas.

Jo nuomone, „Šiauliai“ pastaruosius metus demonstruoja tokius pat rezultatus – netikėtai pralaimi ne pačioms stipriausioms komandoms: „Šiauliečiai – stiprūs vidutiniokai, lipantys link bronzos medalių. Teigiamą impulsą davė trenerių kaita. Dabar „Šiauliai“ gali įveikti bet ką.“

„Reo“ treniruoja buvęs „Šiaulių“ strategas Valdas Ivanauskas. Ž. Grudzinsko nuomone, tai įtakos neturės: „Lietuvoje dažna trenerių kaita. Šiauliečiai žais taip, kaip moka, gali. Malonu rungtyniauti prieš buvusį trenerį, tačiau svarbiausia – neleisti varžovams išsivežti taškų.“

Buvusio „Žalgirio“, „Vėtros“ ir „Vilniaus“ futbolininko Ž. Grudzinsko teigimu, „Reo“ turi patyrusių žaidėjų, tačiau jis nesitikėjo, kad vilniečiai pasieks akivaizdžių rezultatų.

„Džiugu, kad atsirado ekipa, kuri įveikė „Žalgirį“. Galbūt ta pergalė nėra atsitiktinumas, nes pirmajame tarpusavio mače „Reo“ taip pat ilgai priešinosi, bet pralaimėjo 1:2“, – prisiminė Ž. Grudzinskas.

Jo nuomone, „Reo“ – ant bangos, nes kiekviena pergalė kilsteli ne tik turnyrinėje lentelėje, bet ir komandos viduje.

VI ture vilniečiai netikėtai „Šiaulius“ įveikė 3:1. Nugalėtojams visus tris tikslius smūgius atliko buvęs Šiaulių komandos futbolininkas Jevgenijus Morozas (47, 55, 89 min.). „Šiauliams“ įvartį pelnė Marius Bezykornovas (68 min.).

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 19 13:43

Panevėžio „Ekranas“ – Alytaus „Dainava“
Laikas – birželio 20 d., 20 val.
Vieta – Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
Ž. Grudzinsko prognozė – 2:0.


Ketverių pastarųjų metų šalies čempionas „Ekranas“ ir šiemet užtikrintai pirmauja A lygoje (39 tšk.), artimiausius konkurentus lenkdamas šešiais taškais. Šįkart panevėžiečiai namie priims „Dainavą“ (18 tšk.), kuri septinta.

„Ekranas“ – favoritas, nors ir vis girdime kalbas apie komandos problemas. Tai pasitikėjimo neprideda. Tačiau kai esi profesionalas, stengiesi pamiršti finansinius reikalus ir žaisti. Manau, kad panevėžiečiai turėtų laimėti 2:0“, – prognozavo Ž. Grudzinskas.

Jo nuomone, kai nuolatinis čempionas „Ekranas“ mobilizuojasi, išsprendžia visas problemas.

Iš Alytaus kilęs buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas Ž. Grudzinskas simpatizuoja „Dainavai“: „Alytus turi neblogą mokyklą. Jauni žaidėjai kasmet žaidžia vis stabiliau. „Dainavą“ nuolat palaiko didelis žiūrovų būrys. Stadionas puikioje vietoje. Nors Alytaus ekipa neturi žvaigždžių, tačiau demonstruoja brandų žaidimą. Dzūkijos sostinės komandai vadovauja patyręs treneris.“

VI turo rungtynėse Kaune „Ekranas“ varžovus įveikė nedideliu pranašumu – 1:0. Pergalingą įvartį 56-ąją minutę pelnė Mantas Savėnas.

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 19 13:44

Pakruojos „Kruoja“ – Klaipėdos „Atlantas“
Laikas – birželio 21 d., 17 val.
Vieta – Pakruojo stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
Ž. Grudzinsko prognozė – 3:0.


Rimtai į medalius nusitaikiusi „Kruoja“ (30 tšk.) užima trečiąją vietą. „Atlantas“ (7 tšk.) – paskutinis, dešimtas.

„Galime laukti „Kruojos“ pergalės. Ji privalo laimėti, nes su „Atlantu“ negali barstyti taškų. Manau, pakruojiečiai švęs užtikrintą pergalę – 3:0“, – spėjo Ž. Grudzinskas.

Jo teigimu, „Kruoja“ pastaruoju metu neturi ryškių kritimų: „Apetitas auga palaipsniui, tad, manau, Pakruojo ekipa gali įsiterpti į prizininkų trejetą.“

Ž. Grudzinskui imponuoja saugų grandis, kvalifikuota gynyba. Gerai subalansuota „Kruoja“ išsiskiria ne pavardėmis, o žaidimui. Buvęs futbolininkas mano, kad tai – trenerio nuopelnas.

„Atlantas“ prieš čempionatą turėjo daug problemų. Niekas nesitikėjo, kad jis gali nustebinti. Gaila, jog Klaipėdoje nėra rimtos ekipos. Noro ir entuziazmo nepakanka, reikia ir profesionalumo“, – kalbėjo Ž. Grudzinskas.

Jo nuomone, „Atlantui“ žaisti atvirą futbolą su „Kruoja“ būtų sudėtinga. Pakruojo komanda turi pranašumą visuose grandyse. Be to, pergalės verčia „Kruojos“ futbolininkus neprarasti taškų.

Pirmąjį tarpusavio mačą Gargžduose 1:0 laimėjo „Kruoja“. Ankstyvą įvartį 5-ąją minutę įmušė Ernestas Veliulis. Tas pats saugas 67-ąją minutę už antrąją geltoną kortelę buvo pašalintas iš aikštės.

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 20 10:26

SŪDUVA 3 - 1 BANGA
XV (15) turas, 2012 06 19

“Sūduva” namuose įveikė “Bangą”

Antradienį sužaistos vienerios Lietuvos futbolo A lygos rungtynės, kuriose Marijampolės “Sūduva” 3:1 įveikė Gargždų “Bangą”.

Aikštės šeimininkai aktyviau pradėjo rungtynes, bet jų žaidybinė persvara nebuvo didelė. Gargždiškiai patikimai gynėsi ir nevengdavo atakuoti varžovų vartų. Įpusėjus kėliniui “Sūduva” kiek padidino spaudimą ir tai davė savo vaisių. “Bangos” baudos aikštelėje buvo nugriautas Tadas Eliošius, o 11 metrų baudinį realizavo Rafaelis Ledesma. Vos prasidėjus antrajam kėliniui svečiai surengė pavojingą ataką ir Giorgijus Nikabadzė išlygino rezultatą. Tačiau vėliau savo žodį tarė “Sūduvos” puolėjas Povilas Lukšys. Kartą jis pasižymėjo iššokęs prieš varžovų vartininką, o vėliau įmušė ir smūgiu galva.

Marijampolės ”Sūduva” – Gargždų “Banga” 3:1 (1:0)
Teisėjas: D.Petraška (Ukmergė), 500 žiūrovų
Įvarčiai: 22 min. (iš 11m.) R.Ledesma, 66 min. ir 69 min. P.Lukšys („Sūduva“); 53 min. G.Nikabadzė („Banga“)
Įspėjimai: 45+1 min. V.Slavickas, 57 min. M.Šoblinskas („Sūduva“); 21 min. V.Myrnyi („Banga“)
___________________________________
http://penalty.lt/suduva-namuose-iveike-banga/

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 20 10:31

Dar vienas pralaimėjimas

Antradienį "Banga" Marijampolėje neatsilaikė prieš "Sūduvą" - 1:3.

Iš protokolo. SŪDUVA - BANGA 3:1 (1:0).
Teisėjas: D.Petraška (Ukmergė), 500 žiūrovų.
Įvarčiai: 22 min. R.Ledesma (iš 11 m) 66 min., 69 min. P.Lukšys (Sūduva); 53 min. G.Nikabdze (Banga).
Įspėjimai: 45+1 min. V.Slavickas, 57 min. M.Šoblinskas (Sūduva), 21 min. V.Myrnyi (Banga).
"Bangos" sudėtis: V.Myrnyi, R.Borusas, N.Mgeladze, M.Bitinas, M.Gudauskas, E.Grigaitis, R.Masiuk (77' A.Dos Santos), S.Tatiefang, M.Kura, A.Staponka, G.Nikabadze. Atsargoje liko: R.Bogužas, A.Butkus, G.Giorgadze, A.Marcinkevičius, A.Ruškys, S.Urbys.

Aikštės šeimininkai nuo pirmosios minutės perėmė iniciatyvą, tačiau ilgą laiką marijampoliečių atakos rimtesnio pavojaus mūsų komandai nekėlė. Visgi įvartis į "Bangos" vartus krito dar neįpusėjus pirmajam kėliniui. 21 minutę, po V.Myrnyi ir T.Eliošiaus kontakto "Bangos" baudos aikštelėje, teisėjas parodė į vienuolikos metrų atžymą. R.Ledesma suteiktą šansą išnaudojo ir šeimininkai išsiveržė į priekį. Vėliau žaidimas išsilygino ir "Banga" netgi buvo kiek aktyvesnė, tačiau trūko smūgių į varžovų vartus, tad ir rezultatas nepasikeitė.
Antrasis kėlinys mūsų komandai prasidėjo puikiai - po E.Grigaičio perdavimo G.Nikabadze tiksliai smūgiavo iš baudos aikštelės. Tačiau įpusėjus kėliniui sėkmė nusisuko nuo "Bangos". 66 minutę P.Lukšys išbėgo vienas prieš V.Myrnyi ir aikštės šeimininkai vėl išsiveržė į priekį, o dar po trijų minučių Marijampolės ekipos puolėjas pasižymėjo antrą kartą. Nepaisant abiejų komandų pastangų rezultatas nebepasikeitė.

Rungtynių santrauka ir komentarai - futbolo.tv

Kitas rungtynes "Banga" žais kitą antradienį, birželio 26 dieną 19 valandą Gargždų miesto stadione su "Šiauliais".
______________________________________________
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... laimejimas

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 20 10:32

Būsimas varžovas: „Banga“

„General Financing A lygos“ nukelto 15 turo rungtynėse Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai savo aikštėje susitiks su Gargždų „Bangos“ komanda. Mačas vyks „Arvi“ futbolo arenoje birželio 19 dieną, pradžia - 19 valandą.
Abiejų komandų žaidėjai į rungtynes atvyks būdami ne pačios geriausios nuotaikos. „Sūduva“ - dėl nemalonaus pralaimėjimo „Kruojos“ komandai pastarosiose rungtynėse, o „Banga“ - taip pat dėl pralaimėjimo praėjusiame ture Tauragėje „Tauro“ komandai rezultatu 2:3 .
Šio sezono eiga kol kas nepateisina „Bangos“ klubo turėtų ambicijų. Gargždų komandai ypatingai sunkiai žaisti sekasi išvykose – iš aštuonių varžovų aikštėse žaistų rungtynių „Banga“ laimėjo tik vienas, pralaimėjo penkias, lygiosiomis sužaidė du kartus. Būsimi „Sūduvos“ varžovai šiuo metu užima 8 vietą turnyrinėje lentelėje.
Nepaisant ne pačio sėkmingiausio „Bangos“ sezono, „Sūduva“ neturėtų jaustis akivaizdi mačo favoritė. Pirmajame šio sezono tarpusavio susitikime Gargždų komanda buvo „užkūrusi tikrą pirtį“ marijampoliečiams. „Sūduva“ kovingumo ir sėkmės dėka sugebėjo iškovoti pergalę net ir žaisdama be pašalinto Nerijaus Radžiaus, bet tai buvo geras perspėjimas, kad „Bangos“ komandos negalima nuvertinti jokiomis aplinkybėmis.
___________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... ovas-banga

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 20 10:34

V.Liubšys: “Privalome iškovoti pergalę“

„General Financing A lygoje“ vyks atkelto 15 turo susitikimai. Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai savo aikštėje priims svečius iš Gargždų – „Bangos“ futbolininkus. Marijampolės klubo vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys apie būsimas rungtynės sakė, jog jo komandai nėra kitos išeities – tik laimėti.

„Laukia tikrai sunkios rungtynės. Po pralaimėjimo „Kruojai“ privalome reabilituotis ir iškovoti pergalę. „Banga“ mums yra neparankus varžovas, prieš kurį bus sunku atakuoti, bet neturime kitos išeities, reikia įmušti ir laimėti“,- trumpai kalbėjo V.Liubšys.

Susitikimas tarp „Sūduvos“ ir „Bangos“ komandų vyks antradienį 19 valandą. Kviečiame palaikyti savo miesto komandą!
_____________________
http://www.fksuduva.lt/

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 20 10:36

„Sūduva“ namuose įveikė „Bangą“

„General Financing A lygos“ nukelto penkioliktojo turo rungtynėse Marijampolės „Sūduvos“ ekipa savo aikštėje įveikė svečius iš Gargždų – „Bangos“ futbolininkus. Pergalę marijampoliečiai pasiekė nepaisant to, kad kovingieji varžovai buvo išlyginę rezultatą antrojo kėlinio pradžioje.
Marijampolės „Arvi“ futbolo arena
Rungtynių teisėjas – Darius Petraška
Marijampolės „Sūduva“ 3 – 1 Gargždų „Banga“
22‘ [ 1 – 0 ] Rafaelis Ledesma ( 11m. )
53‘ [ 1 – 1 ] Giorgis Nikabadze
66‘ [ 2 – 1 ] Povilas Lukšys
69‘ [ 3 – 1 ] Povilas Lukšys

„Sūduva“: D.Bartkus, V.Borovskij, N.Radžius, S.Loginov, V.Slavickas, P.Leimonas ( 84‘ K.Chvedukas ), M.Šoblinskas, C.Thomson, T.Eliošius, A.Urbšys ( 46‘ P.Lukšys ), R.Ledesma ( 56‘ R.Beniušis ).
„Banga“: V.Myrnyi, R.Borusas, N.Mgeladze, M.Bitinas, M.Gudauskas, E.Grigaitis, S.Tatiefang, R.Masiuk ( 77‘ A.Dos Santos ), M.Kura, A.Staponka, G.Nikabadze.
Rungtynes „Sūduva“ pradėjo be „tikrų“ puolėjų. Puolimo smaigalyje pasikeisdami rungtyniavo Tadas Eliošius ir Rafaelis Ledesma. Brazilas startinėje sudėtyje užėmė Povilo Lukšio vietą. Mačą nuo rungtynių pradžios pradėjo po diskvalifikacijos sugrįžęs Craigas Thomsonas, škotas pakeitė Karolį Chveduką.
„Sūduva“ pirmajame kėlinyje turėjo teritorinę persvarą, tačiau tai nepadėjo sukurti daug progų išsiveržti į priekį. Tiesa, viena iš tų, kurias sukurti pavyko, buvo nesunkiai realizuojama – 21 minutę Tadą Eliošių baudos aikštelėje nugriovė svečių vartininkas ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Gautą galimybę padidinti savo įvarčių sąskaitą užtikrintai išnaudojo R.Ledesma. Brazilas tiksliai smūgiavo į vartų kampą ir nepaliko vilčių „Bangos“ vartininkui.
Dar vieną gerą galimybę įmušti pirmoje mačo dalyje turėjo C.Thomsonas, bet jo smūgiuotas kamuolys pataikė į gynėją.
„Bangos“ futbolininkai taip pat surengė pora pavojingų atakų, tačiau jos baigėsi smūgiais į vietoje ir laiku atsidūrusius Marijampolės klubo gynėjus.
Po pertraukos Marijampolės klubo treneriai atliko keitimą – vietoje Andriaus Urbšio aikštėje pasirodė puolėjas Povilas Lukšys.
Antrasis kėlinys „Sūduvai“ prasidėjo blogiausiu scenarijumi – praleistu įvarčiu. Buvęs „Sūduvos“ žaidėjas Evaldas Grigaitis iš dešiniojo krašto perdavė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, kur apsukriausias buvo Gargždų klubo puolėjas Giorgis Nikabadze, smūgiu iš arti pasiuntęs kamuolį į šeimininkų vartų tinklą.
Netrukus po praleisto įvarčio „Sūduva“ į aikštę išleido ir antrąjį puolėją – Ričardą Beniušį.
Pralaužti „Bangos“ gynybą marijampoliečiams pavyko 66 mačo minutę. Dalį atsakomybės dėl praleisto įvarčio turėtų prisiimti svečių vartininkas Vitalijus Myrnyi, kuris nesėkmingai išsmūgiavo kamuolį nuo savų vartų. Kamuolį perėmę „Sūduvos“ futbolininkai surengė žaibišką antpuolį, kurio smaigalyje atsidūręs P.Lukšys taikliu smūgiu persvėrė rezultatą savo komandos naudai.
Po trijų minučių tas pats P.Lukšys pelnė dar vieną įvartį. Šįkart rezultatyviausias Marijampolės klubo futbolininkas kamuolį į vartus pasiuntė galva. Rezultatyvų perdavimų nuo kampinio gairelės atliko C.Thomsonas.
Dviejų įvarčių persvarą susikrovusi „Sūduva“ susitimą užbaigė užtikrintai, nesuteikdama varžovams galimybių rezultatą išlyginti. Taigi Marijampolės klubo futbolininkams pavyko nuvyti šalin nesėkmingų rungtynių su „Kruoja“ šešėlį ir iškovoti labai reikalingą pergalę namuose.
______________________________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... eike-banga

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 20 10:38

V.Liubšys: „Komandą slėgė įtampa“

Po rungtynių tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Gargždų „Bangos“ surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo abiejų komandų atstovai. Marijampolės klubą atstovavo treneris Virginijus Liubšys bei dviejų įvarčių autorius Povilas Lukšys. Iš „Bangos“ stovyklos pasisakė treneris Vaidas Žutautas bei saugas Mikas Kura.

P.Lukšys po rungtynių kalbėjo: „Nepasakyčiau, kad šiandien buvo lengva žaisti, ypač pirmajame kėlinyje. Vėl praleidome įvartį, atrodo, kad negalima išlaikyti „sausų“ vartų, ir tai tampa problema. Kai varžovai išlygino rezultatą, vėl buvo momentas, kai nežinojome, ką daryti. Antrasis įvartis nuėmė įtampą, o po trečiojo įvarčio buvo daug ramiau žaisti. Nesėkmę prieš „Kruoją“ sunku pamiršti, jis labai nemalonus.“
Po rungtynių V.Liubšys kalbėjo: „Dar kartą pasikartosiu, kad nesugebame įveikti sutankintos gynybos, bet manau, kad rasime vaistų, kaip žaisti prieš tokią gynybą. Pirmame kėlinyje žaidėme geriau, turėjome kelis greitus išėjimus 5 prieš 3, 3 prieš 2, bet nesugebėjome to išnaudoti. Antrasis kėlinys susikirstė į kelis etapus – prasta pradžia, 15 gero futbolo minučių ir pabaiga, skirta rezultato išlaikymui. Rungtynės buvo svarbios psichologiškai, nes mus slėgė įtampa po pralaimėjimo „Kruojai“. Manau, kad laimėjome pelnytai. „
Kalbėdamas apie ateitį, treneris buvo gana optimistiškas, nes atsilikimas nuo pirmaujančių varžovų nėra didelis, o ateityje rungtynės dažniausiai vyks kas savaitę: „Laukia rungtynės sekmadienį Vilniuje su „REO“. Reikia sėkmingai pabaigti antrąjį ratą, nes visa kova dar prieš akis. Grafikas, kai reikia žaisti kas tris dienas, išsunkia žaidėjus. Kiek žiūrėjau tvarkaraštį, ateityje dažniausiai vyks savaitiniai ciklai, kurie mums yra parankesni.“
Paklaustas apie tai, kodėl rungtynes pradėjo be tikro puolėjo, treneris atsakė, jog puolėjo funkcijas puikiai atlikti gali paprastai dešiniuoju saugu žaidžiantis T.Eliošius: „Kai dirbau su „Vėtros“ komanda, T.Eliošius labai sėkmingai žaidė puolėju. U-21 rinktinėje jis taip pat žaidė puolėju ir įmušė įvarti, puikiai veikė jo ir K.Chveduko tandemas, kurio galbūt šiandien trūko šalia. Pirmajame kėlinyje Tadas žaidė gana aktyviai, uždirbo 11 metrų baudinį. Duodant atsipūsti patyrusiems puolėjams, T.Eliošius yra neblogas variantas.“

Po rungtynių V.Žutautas kalbėjo:
„Žaidėme neblogas varžybas. Turiu daug priekaištų teisėjams. Gal toks jų darbas yra atlygis už mūsų darbuotojo veiksmus praėjusiose rungtynėse, tačiau komanda neturėtų dėl to kentėti. Praleidome įvarčius tokiose situacijose, kuriose neturėjome praleisti, o tuomet, kai turėjome praleisti, apsigynėme. Šiandien žaidė beveik nauja gynybos linija, esu patenkintas jų žaidimu, vyrai turėjo geras rungtynes. Šiandien mums trūko sėkmės. „Sūduvos“ žaidimas nieko nenustebino, niekas nepasikeitė nuo praėjusių mūsų rungtynių.“

Po rungtynių M.Kura kalbėjo:
„Iki 30 minutės mums buvo sunku taktiškai, bet vėliau įsivažiavome. Gaila, kad praleidome apmaudų antrą įvartį, ir kai reikėjo vėl vytis varžovus, buvo sunkiau. Lygiosios išvykoje mus būtų tenkinę. Praleidę antrąjį įvartį, turėjome daugiau atakuoti ir „Sūduva“ įmušė dar kartą. Gynybos linija buvo jaunesnė, bet sužaidė neblogai. Kovojome gerai, bet pasiektas rezultatas yra neigiamas.“
__________________________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... ege-itampa

...

Re: XV (15) turas:

2012 Bir 20 15:23

Jau šiandien 18.00 į Šiaulius išmėginti savo jėgų su FC "Šiauliais" atvyksta Vilniaus "REO".
Pirmame susitikime pergalę 3-1 šventė Vilniečiai.
Ateikite šiandien į stadioną ir kartu padėkite įveikti "REO" komandą. Pirmyn Šiauliai!

Paveikslėlis

Grįžti į