Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: XVI (16) turas:

2017 Bir 21 20:39

Sūduva šiandiena baigė visus eksperimentus ir pabandė suleisti beveik visą smogiamąją jėgą, bet rezultatas ne koks. Altiparmakovskis suvarė belenkiek progų, o Laukžemis buvo nematomas. Iš kitos pusės manau, planas buvo ir pamaišyti kortas baltarusiams, nes šnd žaidė 4-5-1 ir 4-4-2 formacijomis, o europoje manau žais 5-4-1. Ir Abubakras užleis savo vietą Ndongui ir balkanui. Makedonas Veliuliui, o Galkevičius Leimonui.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XVI (16) turas:

2017 Bir 22 13:23

Altiparmakovskis suvarė belenkiek progų, o Laukžemis buvo nematomas.
Vėževičius draskėsi, paduoda idealų pasą, o tie šaudo kažkur. :roll:

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XVI (16) turas:

2017 Bir 22 13:28

JONAVA 1 : 2 ŽALGIRIS
http://alyga.lt/live/jonava-zalgiris-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
[1-0] 13' Klaudijus Upstas
[1-1] 29' Darvydas Šernas
[1-2] 91' Linas Klimavičius

2017-06-20 18:00
16 Turas
Jonavos miesto stadionas
Žiūrovai: 400

Teisėjai
Darius Petraška
Vladimiras Gerasimovas
Gevorkas Arakelianas
Orestas Abramavičius

„ŽALGIRIS“ PALAUŽĖ MAŽUMOJE LIKUSIĄ „JONAVĄ“ PER PRIDĖTĄ LAIKĄ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/z ... deta-laika" onclick="window.open(this.href);return false;

Per pridėtą laiką pirmasis A lygos čempionate Lino Klimavičiaus pelnytas įvartis atnešė Vilniaus „Žalgiriui“ pergalę svečiuose prieš mažumoje likusią „Jonavos“ ekipą. Dusyk šiame sezone nusileidusi čempionui Aukštaitijos komanda trečiojo rato akistatoje įmušė pirmoji, bet buvo priversta patirti apmaudžią nesėkmę – 1:2 (1:1).

Nors „Žalgiris“ nuo pirmųjų minučių nuskubėjo prie aikštės šeimininkų vartų, tačiau jiems pagrasino tik tolimu Slavko Blagojevičiaus smūgiu, kurį Povilas Valinčius nesunkiai sugavo.

Kone pirmą ilgesnę ataką surengusi „Jonava“ 13-ą minutę kiek netikėtai išsiveržė į priekį. Tomas Salamanavičius numetė kamuolį link Klaudijaus Upsto, kuris net po kojomis jam kritus Donovanui Slijngardui iš labai aštraus kampo sugebėjo atidaryti įvarčių sąskaitą rungtynėse.

Išmušti iš vėžių žalgiriečiai atsigavo kėlinio viduryje. Aktyviai prie komandos atakų prisidėdavęs Egidijus Vaitkūnas tolimu smūgiu privertė P.Valinčių prieš save atremti kamuolį, kurį nedelsdamas į tinklą pasiuntė Darvydas Šernas. Pasitarusi arbitrų brigada po kurio laiko nusprendė fiksuoti nuošalę ir įvarčio neįskaitė.

Nemaloni čempionui atkarpa rungtynėse nesibaigė, „Žalgiriui“ teko atlikti priverstinį keitimą, nes tęsti rungtynių nebegalėjo traumą patyręs Mantas Kuklys.

Vis tik, 29-ą minutę vilniečiams pavyko išlyginti rezultatą. Po idealaus Elivelto perdavimo savo įvartį įmušė D.Šernas., tapdamas rezultatyviausiu žalgiriečiu.

Tuo svečiai neapsiribojo ir toliau ieškojo kelių pro sutankintos „Jonavos“ gynybos bastionus, tačiau didelės grėsmės nesukūrė.

Po pertraukos abi komandos daugiau dėmesio skyrė puolimui. Po Tado Eliošiaus reido ir perdavimo link vartų Lauryno Stonkaus smūgį sugebėjo blokuoti pasiaukojamai sužaidęs L.Klimavičius. Kitoje aikštės pusėję savęs negailėjo ir Eduardas Ževnerovas, galva už galinės linijos nukreipęs pavojingą S.Blagojevičiaus smūgį.

Sužaidus valandą, greitos aikštės šeimininkų atakos metu Maksimo Marusičiaus smūgį Armantas Vitkauskas atrėmė ne visai sėkmingai, kone ant vartų linijos atsidūrusį kamuolį į tinklą norėjo pasiųsti Laurynas Stonkus, bet jį puolėjui paskutiniu momentu nuo galvos koja nuėmė Mamadou Mbodjis, kliudydamas ir varžovą.

Kilus susistumdymui ir diskusijoms, „Jonava“ tikėjosi baudinio už pavojingą žaidimą, tačiau arbitrai skyrė tik kampinį. Jo metu tikslumo pritrūko Kirilui Aleksijanui, šovusiam virš skersinio.

Netrukus už galvos griebėsi visi aikštės šeimininkų gerbėjai, kai prieš vartus iššokęs M.Marusičius akistatoje su A.Vitkausku įsigudrino nepataikyti į vartus. Iškart po to progą įmušti turėjo ir K.Upstas, bet jam buvo užfiksuota nuošalė.

Atlaikę jonaviečių atakų bangą, čempionai buvo arti įvarčio 75-ą minutę, kai po S.Nyiadzi smūgio komandą išgelbėjo Td.Eliošius, spėjęs išmušti kamuolį nuo savo vartų linijos.

Po kelių minučių „Jonava“ liko mažumoje, kai nugriovęs varžovą antrą geltoną kortelę prieš save išvydo L.Stonkus. Po šio epizodo aikštėje ėmė virti aistros, daugėjo kieto žaidimo ir pražangų, korteles arbitrui teko rodyti kur kas dažniau.

Padidinęs spaudimą, pergalę „Žalgiris“ išplėšė per arbitro pridėtą laiką. Kampinio metu D.Slijngardas puikiu slalomu sudraskė visą gynybos liniją ir surado laisvą L.Klimavičių, kuris savo šansu pasinaudojo užtikrintai.

Martynas Pocius, alyga.lt
Paskutinį kartą redagavo 1 Makenzis. Iš viso redaguota 2017 kartus.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XVI (16) turas:

2017 Bir 22 13:34

STUMBRAS 0 : 1 KAUNO Ž
http://alyga.lt/live/stumbras-kauno-zalgiris-4" onclick="window.open(this.href);return false;

[0-1] 54' Yohei Iwasakis

2017-06-20 20:00
16 Turas
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas
Žiūrovai: 250

Teisėjai
Saulius Dirda
Arūnas Dapkus
Edgaras Bučinskas
Ugnius Veprauskas

LAIKINOSIOS SOSTINĖS DERBYJE TRIUMFAVO "KAUNO ŽALGIRIS"
http://alyga.lt/naujienos/informacija/l ... o-zalgiris" onclick="window.open(this.href);return false;

A lygos 16 turo rungtynėse legionieriaus iš Japonijos Yohei Iwasakio įvartis antrame kėlinyje nulėmė "Kauno Žalgirio" komandos pergalę prieš kitą Laikinosios Sostinės ekipą "Stumbrą" minimalia persvara 1:0.

Susitikimą aktyviau pradėjo "Stumbro" komanda, kuri dažniau lankėsi prie varžovų vartų. Vis tik daug pavojingų progų įmušti nominalūs aikštės šeimininkai nesukūrė. 13 minutę "Stumbro" legionierius iš Gruzijos Levanas Matčarašvilis apsisukdamas pabandė smūgiuoti į vartus, bet kamuolys praskriejo greta virpsto.

Nors kėlinio viduryje žaidimas išsilygino, 30 minutę "Stumbras" surengė pavojingą kontrataką, kurios smaigalyje sudalyvavo du lietuviai. Po Danieliaus Romanovskio perdavimo Dominykas Barauskas nepataikė į vartus.

Prieš pat pertrauką savo progą turėjo ir Kauno žalgiriečiai Po kampinio Tomas Bučma buvo paliktas be priežiūros. Vis tik "Kauno Žalgirio" saugo smūgiuotas kamuolys lėkė virš skersinio. Tad pirmas kėlinys baigėsi be įvarčių, 0:0.

Antro kėlinio pradžioje "Stumbras" vėl pabandė perimti iniciatyvą, bet pirmieji įvartį įmušė "Kauno Žalgirio" futbolininkai. 55 minutę Aurimui Raginiui pakėlus kampinį, gražiu smūgiu iš arti kamuolį į vartus nukreipė "Kauno Žalgirio" legionierius iš Japonijos Yohei Iwasakis.

Įdomu, kad tai buvo pirmasis "Kauno Žalgirio" komandos įvartis į "Stumbro" ekipos vartus šį sezoną.

Po šio epizodo "Stumbro" futbolininkai dar aktyviau metėsi į puolimą, o "Kauno Žalgiris" stengėsi atsakyti kontratakomis.

78 minutę po A. Raginio perdavimo puikią progą pasižymėti turėjo žalgirietis Ernestas Mickevičius, bet savo komandą išgelbėjo "Stumbro" vartininkas Rodrigo Josviakis, nukreipęs kamuolį už galinės linijos.

81 minutę jau pasisekė "Kauno Žalgirio" komandai. Baltarusiui Igoriui Jasinskiui praradus kamuolį aikštės krašte, "Stumbro" gruzinas L. Matčarašvilis įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau jo perdavimo nepasitiko nė vienas komandos draugas.

Per paskutines rungtynių minutes portugalo Mariano Barreto treniruojama "Stumbro" ekipa didelį dėmesį skyrė puolimui, bet sukurti pavojingų progų išlyginti rezultatui "mėlyniesiems" nepavyko. Tuo metu "Kauno Žalgiris" galėjo padvigubinti savo pranašumą, bet priešpaskutinę rungtynių minutę E. Mickevičius smūgiavo virš vartų.

Nepaisant to, "Kauno Žalgirio" futbolininkai išsaugojo pranašumą ir iškovojo antrąją pergalę šį sezoną. Po jos žalgiriečiai surinko 9 taškus ir ėmė artėti prie 7-oje vietoje sančio "Stumbro", kuris turi 15 taškų.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XVI (16) turas:

2017 Bir 22 13:37

SŪDUVA 1 : 1 ATLANTAS
http://alyga.lt/live/suduva-atlantas-5" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvartis:
[1-0] 53' Paulius Janušauskas
[1-1] 72' Jurijus Vereščiakas

2017-06-21 18:00
16 Turas
ARVI arena (stadionas)
Žiūrovai: 600

Teisėjai
Robertas Šmitas
Vaidas Petkus
Tomas Domarkas
Linas Gedvila

PRINCIPINĖ „SŪDUVOS“ IR „ATLANTO“ DVIKOVA VĖL BAIGĖSI LYGIOSIOMIS
http://alyga.lt/naujienos/informacija/p ... ygiosiomis" onclick="window.open(this.href);return false;

Gilioje duobėje šiuo metu esančiam Klaipėdos „Atlantui“ išvykoje nepavyko įveikti marijampoliečių. Komandos vėl sužaidė 1:1 (1:0) ir pasidalino po tašką. Panašu, kad lygiosios šių ekipų dvikovose jau tampa tradicija.

Pirmoji standartinė situacija prie klaipėdiečių vartų – Andro Švrljuga neužtikrintai smūgiavo vartų link. 12–ąją minutę pavojinga marijampoliečių ataka baigėsi Marijano Altipalmakovskio klaida. Netrukus baudos smūgį užsitarnavo „Atlantas“. Vos kamuolį atgavę aikštės šeimininkai vėl brandino įvartį, tačiau prie pat vartų su juo atsidūręs Dominykas Galkevičius smūgiavo pro šalį.

Puikios progos po A. Švrljugos perdavimo ir vėl neišnaudojo M. Altiparmakovskis. Po akimirkos tam pačiam kolegai kamuolį perdavė Robertas Vėževičius, kroatas atsidūrė atakos smaigalyje, tačiau „Atlanto“ vartų sargas sureagavo tinkamai.

26–ąją įtampą prie „Sūduvos“ vartų sukėlė Jurijus Vereščiakas. Ukrainietis pavojingai smūgiavo į vartų plotą, tačiau laiku ir vietoje atsidūręs A. Švrljuga išgelbėjo savo komandą.

Neužilgo veiksmo padaugėjo šeimininkų aikštės pusėje, tačiau įvarčiu nei viena greita ataka nesibaigė. Prieš pat pertrauką puikios progos neišnaudojo Karolis Laukžemis. Pirmasis kėlinys baigėsi 0:0.

Į aikštę abi komandos grįžo beveik tokių pat sudėčių: tik „Sūduvos“ gretose vietoje D. Galkevičiaus išvydome Giedrių Matulevičių. Vos prasidėjus antram kėliniui geltona kortele nubaustas buvo Markas Beneta.

49–ąją minutę M. Altiparmakovskis eilinį kartą bandė nuginkluoti Deividą Mikelionį, tačiau klaipėdiečių vartų sargas ramiai susitvarkė su kilusiu pavojumi.

Netrukus „Sūduvai“ pavyko pralaužti ledus: po rezultatyvaus Vaido Slavicko perdavimo į priekį savo komandą išvedė Paulius Janušauskas.

Sužaidus valandą, aikštės viduryje nukentėjo M. Beneta, tačiau apsieita be geltonų kortelių.

Antrasis keitimas šeimininkų komandoje: 64–ąją minutę Marius Činikas pakeitė V. Slavicką. Tuoj padirbėti priverstas buvo D. Mikelionis, kai į vartų plotą smūgiavo M. Altiparmakovskis. Po akimirkos – sumaištis baudos aikštelėje. P. Janušauskas bandė mušti dublį, tačiau J. Vereščiakas išgelbėjo savo komandą.

Pasipylė kampiniai prie „Atlanto“ vartų, tačiau D. Mikelionis su visais jais puikiai susitvarkė. Po grubios Radanfaho Abu Bakro klaidos 72–ąją rungtynių minutę rezultatą vienas prieš vartininką išėjęs išlygino J. Vereščiakas.

„Sūduvos“ ekipos strategas iškart atliko paskutinįjį keitimą: vietoje Ovidijaus Verbicko aikštėje pasirodė Ernestas Veliulis.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, šeimininkai dar bandė spausti nusivylusius klaipėdiečius į kampą, bet nieko pavojingo sukurti nepavyko. Per pridėtą laiką už kalbas ir grubius veiksmus geltona kortele nubaustas buvo A. Švrljuga. Šia gaida ir baigėsi drama Suvalkijoje.

Meda Piečytė, alyga.lt

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XVI (16) turas:

2017 Bir 22 13:41

TRAKAI 3 : 0 UTENIS
http://alyga.lt/live/trakai-utenis-4" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvartis:
[1-0] 15' Maksimas Maksimovas
[2-0] 28' Maksimas Maksimovas
[3-0] 61' Maksimas Maksimovas

2017-06-21 20:00
16 Turas
LFF stadionas

Teisėjai
Vijūnas Vasiliauskas
Dovydas Sužiedėlis
Laurynas Aržuolatis
Jurijus Paškovskis

TRYS M. MAKSIMOVO ĮVARČIAI NULĖMĖ „TRAKŲ“ PERGALĘ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/t ... ku-pergale" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-06-22 | alyga.lt

Lietuvos futbolo A lygoje „Trakų“ komanda sugrįžo į antrąją vietą. Trečiadienį trakiškiai po Maksimo Maksimovo „hat-tricko“ rezultatu 3:0 palaužė Utenos „Utenio“ komandą .

Rungtynės sostinės LFF stadione prasidėjo atsargiai ir nuo žvalgybos, tačiau ne už ilgo ėmė ryškėti „Trakų“ komandos pranašumas. Ypač aktyvus šeimininkų komandos puolime buvo legionierius iš Rusijos Maksimas Maksimovas.

Būtent jis pelnė pirmąjį „Trakų“ įvartį 15 minutę. M. Maksimovas pasinaudojo puikiu komandos draugo Deivido Česnauskio perdavimu ir išvedė šeimininkus į priekį - 1:0.

Po pelnyto įvarčio trakiškiai toliau žaidė aktyviai ir ne kartą galėjo padidinti savo persvarą. 23 minutę po dar vieno D. Česnauskio perdavimo M. Maksimovas galėjo įmušti antrą kartą, tačiau tinkamai nepataikė į kamuolį ir šis nuskriejo greta virpsto.

M. Maksimovas dar kartą pasižymėjo 28 minutę. Šeimininkai perėmė kamuolį prie varžovų baudos aikštelės, Vaidotas Šilėnas atliko perdavimą į baudos aikštelę ir „Trakų“ legionierius iš Rusijos nukreipė kamuolį į Pavelo Leuso ginamus vartus - 2:0.

Iki pirmo kėlinio pabaigos M. Maksimovas turėjo galimybę pelnyti ir trečią įvartį, bet smūgiavo virš vartų. O 40 minutę po eilinės „Utenio“ gynėjų klaidos „Trakų“ atakos smaigalyje atsidūręs Valdemaras Borovskis galėjo pelnyti trečiąjį komandos įvartį, tačiau jo smūgį atrėmė P. Leusas.

Ir po pertraukos „Trakų“ futbolininkai ieškojo kelių prie varžovų vartų, o „Utenis“ atsakydavo retais, bet nepavojingais išpuoliais. Po keitimo aikštėje pasirodęs Trakų komandos žaidėjas Svajūnas Čyžas galingu smūgiu sudrebino varžovų vartų skersinį.

61 minutę „Hat-Tricką“ pagaliau pasiekė „Trakų“ puolėjas M. Maksimovas. Jis po Oscaro perdavimo atitrūko nuo Utenos komandos gynėjų ir nestipriu, bet tiksliu smūgiu nukreipė kamuolį į P. Leuso ginamus vartus - 3:0.

72 minutę galimybę atidaryti savo įvarčių sąskaitą A lygoje turėjo S. Čyžas, tačiau jo smūgį atrėmė patikimai sužaidęs P. Leusas. Besibaigiant dvikovai, šansą pelnyti garbės įvartį turėjo „Utenio“ legionierius iš Tadžikistano Šachromas Suleimanovas, bet jis nepataikė į vartus.

Per likusias minutes „Trakai“ nesunkiai išlaikė turimą persvarą ir pasiekė užtikrintą pergalę A lygoje. Ji Trakų komandai padėjo sugrįžti į 2 vietą ir aplenkti Marijampolės „Sūduvą“.

Grįžti į