...

XVII (17) turas:

2014 Bir 16 10:56

Alytaus "Dainava" - Marijampolės "Sūduva".

Birželio 13 dieną 17 val. Alytus, miesto stadionas. Pirmajame rate - 0:5.

Į Alytų vyksta pikta "Sūduva". Alytiškiai švenčia miesto šventę, bet kažin ar tai sušvelnins marijampoliečių ryžtą reabilituotis už apmaudų pralaimėjimą "Kruojai" praėjusiame "SMScredit.lt A lygos" čempionato ture.

"Dainavai" šįkart galės atstovauti bausmes už korteles atlikę Kęstutis Balčiūnas ir Skirmantas Šeštavickas. Tai reiškia, kad ant dzūkų komandos suolo turėtų būti daugiau atsarginių žaidėjų nei vienas vartininkas, kaip praėjusio turo rungtynėse su Vilniaus "Žalgiriu". Kita vertus, šiuo atveju nemažai priklausys nuo to, kaip alytiškiams seksis spręsti vidines problemas - sako, kad "Dainavos" išvyka į Vilnių sabotavo dublerių komandos trenerių štabas, neišleidęs į sostinę kai kurių jaunų futbolininkų.

***

Pakruojo "Kruoja" - "Trakai".

Birželio 14 dieną 12 val. Pakruojis, miesto stadionas. Pirmajame rate - 4:1.

Du mažiausi miestai "SMScredit.lt A lygoje". Dvi komandos, esančios pirmajame turnyro lentelės trejete. Sėkmingai sužaidę praėjusiame ture Trakų ir Pakruojo futbolininkai žengia koja kojon. Virš jų - tik "Žalgiris".

Po pergalės prieš "Sūduvą" ir "Kruojos" treneris Vladimiras Čeburinas, ir šios komandos saugas Nerijus Mačiulis teigė, kad rungtynių su turnyro lentelės kaimynais kaina - ne trys, o šeši taškai. Šįsyk "Kruojos" laukia dar vienas mūšis dėl šešių taškų. Trakiškių spragos - rungtynes dėl kortelių praleis gynėjas Besiki Amašukeli ir saugas Jurijus Mamajevas. Kita vertus, Edagro Jankausko komanda degs noru atkeršyti už tą skaudų smūgį, kurį "Kruoja" kirto pirmajame rate Vilniuje, kai laimėjo triuškinamai - 4:1.

***

"Klaipėdos granitas" - Vilniaus "Žalgiris".

Birželio 14 dieną 14 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Pirmajame rate - 1:1.

Roberto Poškaus treniruojami klaipėdiečiai nesutinka su tuo, kad šiame "SMScredit.lt A lygos" čempionate jiems nelemta pakilti aukščiau aštuntosios vietos. Per pastaruosius keturis turus dukart laimėjusi ir dusyk lygiosiomis sužaidusi uostamiesčio komanda taškais susilygino su Panevėžio "Ekranu".

Be to, "Klaipėdos granitas" ir "Žalgiriui" jau įrodė, jog yra pavojingas - pirmajame rate Vilniuje komandų tarpusavio dvikova baigėsi lygiosiomis. "Jei tinkamai nusiteiksime, laimėsime, - įsitikinęs "Žalgirio" kapitonas Deividas Šemberas. - Jei vėl jų neįvertinsime, bus dar sunkiau negu Vilniuje".

***

Panevėžio "Ekranas" - Klaipėdos "Atlantas".

Birželio 14 dieną 18 val. Panevėžys, "Aukštaitijos" stadionas. Pirmajame rate - 2:2.

Iš dugno yra tik vienas kelias - aukštyn. Šia tiesa galėtų guostis abiejų komandų treneriai bei žaidėjai. Ir klaipėdiečiai, ir panevėžiečiai per pastaruosius keturis turus surinko vos po tašką, o "Ekranas" tose ketveriose rungtynėse nesugebėjo įmušti.

Tarpusavyje žais klubai, deleguojantys daugiausia futbolininkų į šalies jaunimo rinktines. Po pralaimėjimų praėjusiame ture ir "Atlantą" treniruojantis Konstantinas Sarsanija, ir panevėžiečių strategas Valdas Dambrauskas užsiminė, kad rinktinių pertrauką galbūt šiek tiek išbalansavo komandų žaidimą. "Ekrano" treneris, kuriam teks verstis be diskvalifikuoto gynėjo Aleksandaro Šušnjaro, situaciją vertina taip: "Atlantą" derėtų laikyti favoritu, bet kova bus tokia pat įnirtinga kaip pirmajame rate uostamiestyje.

***

Gargždų "Banga" - "Šiauliai".

Birželio 15 dieną 14 val. Gargždai, miesto stadionas. Pirmajame rate - 2:1.

"Šiauliai" praėjusiame ture gavo nemenką pasitikėjimo savo jėgomis dozę, kai įveikė "Atlantą". Dabar - dar viena akistata su Vakarų Lietuvos komanda. Komanda, kuri neturėtų labai džiaugtis pastarojo meto savo rezultatais - pirmąjį čempionato ketvirtį baigusi antroje vietoje, per septynerias antrojo rato rungtynes "Banga" surinko tik šešis taškus.

Be to, gargždiškių trenerių štabui teks palaužyti galvą, kuo pakeisti pagrindinį savo puolėją Aurelijų Staponką. Patyręs snaiperis "Bangai" šįkart nepadės dėl to, kad yra prisrinkęs geltonų kortelių.

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 10:59

DAINAVA 0 : 8 SŪDUVA

2014-06-13 | 17 turas | Alytaus miesto stadionas | Teisėjas: Jurijus Paškovskis | Žiūrovų: 450


Užgulusi varžovų vartus pirmąją progą „Sūduva“ sukūrė 12-ąją minutę, kai po vartininko ir gynėjo nesusikalbėjimo kamuolį į tuščius vartus pabandė perkelti Mohamadas Kdouh, bet smūgis nebuvo stiprus ir Martynas Matijoška spėjo sugrįžti ir nukreipti kamuolį į kampinį.

Didelėmis pajėgomis atsitraukę į gynybą, alytiškiai 14-ąją minutę surengė du pavojingus išpuolius. Domo Ivanausko perdavimą efektingu smūgiu per save pabandė užbaigti Kęstutis Balčiūnas, tačiau nepataikė į kamuolį. Jį stipriu smūgiu virš vartų pasiuntė be priežiūros paliktas Deividas Kumeta. Vėliau puikiu perdavimu iš gilumos prieš vartus buvo išvestas K.Balčiūnas, tačiau jį pasivijęs Maximiliano Ugge tiksliai smūgiuoti neleido.

Kėlinio viduryje į „Dainavos“ vartus krito pirmasis įvartis. Po perdavimo į baudos aikštelę, gynėjams nepavyko atmušti kamuolio. Pirmasis prie jo suskubo Arminas Vaskela, ramiai apsisuko ir tiksliu smūgiu į tolimą kampą išvedė savo komandą į priekį.

Visas aikštės šeimininkų pasipriešinimas buvo sulaužytas per trijų minučių atkarpą, kai „Sūduva“ vieną po kito į alytiškiams įsūdė net tris įvarčius, išspręsdama visus rungtynių klausimus.

Visų pirma 34-ąją minutę tikslų Valentino Baranovskio perdavimą technišku smūgiu vienu lietimu „uždarė“ T.Radzinevičius. Nepraėjus nei minutei, vos tik „Dainava“ pradėjo žaidimą iš aikštės vidurio, antrąjį savo įvartį pelnė vienas prieš vartus išvestas A.Vaskela po tikslaus kamuolį perėmusio Karolio Chveduko perdavimo.

37-ąją minutę dublį į savo sąskaitą įsirašė ir T.Radzinevičius. Puolėjas gražiu perdavimu surado Marių Činiką, kurio smūgį atrėmė M.Matijoška. Kamuolys nukrito atgal rezultatyviausiam „Sūduvos“ žaidėjui, kuris šią gynėjų dovaną pavertė įvarčiu, rezultatyviausių lygos snaiperių sąraše pasivydamas jo lyderį Ričardą Beniušį iš „Kruojos“.

Antroje rungtynių pusėje svečiai apsukų nemažino ir jau pirmoji jų ataka baigėsi eiliniu „Sūduvos“ įvarčiu. Mindaugo Grigaravičiaus perdavimą tiksliu smūgiu galva į tolimą kampą „uždarė“ M.Kdouh.

Legionierius iš Libano praėjus vos keturioms minutės pasižymėjo antrąsyk. Šįkart futbolininkas sulaukė perdavimo baudos aikštelės prieigose, suklaidino gynėją ir tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į artimą vartų kampą.

59-ąją minutę T.Radzinevičių pakeitęs Markas Kardokas gražiai suklaidino varžovą ir pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kur gynėją aplenkęs M.Grigaravičius iš poros metrų pasiuntė jį į tinklą.

Paskutinįjį kartą M.Matijoška kamuolį iš tinklo buvo priverstas išimti 68-ąją minutę, trečiąjį savo įvartį įmušus M.Kdouh. Puolėjui teliko pasiųsti kamuolį į vartus iš kelių metrų po gražaus M.Grigaravičiaus reido iš aštraus perdavimo į vartininko aikštelę.

Per likusį laiką „Sūduva“ neišnaudojo eilės puikių progų. Labai aktyviai žaidęs A.Vaskela puikiu smūgiu sudrebino vartų skersinį, vėliau vienas prieš vartus išvestas M.Grigaravičius iš aštraus kampo pataikė į virpstą. Idealią progą sugadino M.Činikas, privalėjęs įmušti š tuščius vartus pakartotiniu smūgiu, bet pasiuntęs kamuolį aukštai virš vartų iš kelių metrų atstumo.

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 11:01

KOMENTARAI

Treneris Darius Gvildys („Sūduva“):
„Visi mato, kad mušama komanda. Jei jeigu ji savęs negerbia, tai mes priversim, kad gerbtų mus. Nėra ką kalbėti - gera treniruotė ir tiek. Realizacija šiame sezone buvo problema nuo pat pradžių. Šiandien buvo eilė momentų, kur atrodė, kad paprasčiau yra įmušti nei neįmušti. Žaidėjai peržiūrėję rungtynes ar tuos momentus tegul sau užsiduoda klausimą. Reikia daugiau dirbti per treniruotes.“

Nebepamenu, ką darelis darė ir kaip elgėsi, kai sezono pradžioje nuo ŽALGIRIO gavo.. 8-1.. :P


Marius Činikas („Sūduva“):
„Buvo tikslas įmušti greitą įvartį, bet nepavyko. Vėliau „Dainavos“ futbolininkai pavargo ir viskas pagal planą. Įmušėmė tiek, kiek šiai dienai galėjome. Turėjome daugiau progų, aišku. Pats turėjau tris labai gerus momentus, bet nepavyko. Labai norėjau įmušti, bet gal perdegiau užbaigime. „Dainava“, kol fizinės galimybės leidžia, kovoja, stengiasi, jaunimas bėga, bando kažką daryti, bet esame aukštesnės klasės ir tai įrodėme. Puolėjai šiandien turėjo daug darbo.“

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 11:02

KRUOJA 0 - 1 TRAKAI

2014-06-14 | 17 turas | Pakruojo miesto stadionas | Teisėjas: Audrius Žuta | Žiūrovų: 250


Iniciatyva kone viso kėlinio metu priklausė „Kruojai“, ieškojusiai kelių link į gynybą atsitraukusių trakiškių vartų. Aktyviai flangais atakas rengę aikštelės šeimininkai stengėsi perdavimais į baudos aikštelę surasti Ričardą Beniušį, bet varžovų gynyba rezultatyviausia Pakruojo komandos futbolininką prižiūrėjo labai akylai ir šansų smūgiams nesuteikė.

Varžovų klaidų laukę „Trakai“ stengėsi žaibiškai pereiti į puolimą. Keletą kartų perėmę kamuolį aikštės viduryje iš neatsargiai sužaidusių priešininkų, svečiai galėjo surengti pavojingas kontratakas, tačiau kartą Povilo Krasnovskio perdavimą sugavo Martynas Matuzas, kitąsyk pakruojiškiai buvo priversti pražanga stabdyti Vytautą Lukšą.

Pirmoje rungtynių pusėje stadione susirinkę žiūrovai pavojingais momentais lepinami nebuvo, abiejų komandų vartininkai darbo praktiškai neturėjo. Tik 40-ąją minutę „Kruojai“ prireikė M.Matuzo pagalbos, kai pavojingai pažeme į apatinį vartų kampą kamuolį pasiuntė P.Krasnovskis.

Po pertraukos Pakruojyje lietų trumpam pakeitė saulė. Pasikeitimų įvyko ir „Trakų“ žaidime. Aktyviai pradėję antrąjį kėlinį svečiai jau po dviejų minučių išsiveržė į priekį. V.Lukša idealiu perdavimu viena prieš vartus baudos aikštelės kairėje pusėj išvedė Dzmitrijų Koubą. Legionierius savo šansą išnaudojo.

Po minutės puolėjas galėjo darsyk atsidurti vienas prieš vartus, tačiau Jurijaus Kendyšo perdavimas buvo šiek tiek per stiprus ir D.Koubas kamuolio nepasiekė.

„Kruoja“ atsakė pavojinga ataka, kurios smaigalyje atsidūrė galva kamuolį į vartus pabandęs nukreipti Robertas Vėževičius. Tačiau aikštės šeimininkų entuziazmą kiek atvėsino vėl prapliupęs stiprus lietus, iškart pakoregavęs abiejų komandų žaidimą. Pasipylė netaiklūs perdavimai.

Kėlinio viduryje po kovos su varžovu baudos aikštelėje krito D.Koubas ir ėmė apeliuoti į teisėją, prašydamas 11 m. baudinio. Rungtynių arbitras pražangos neįžvelgė.

72-ąją minutę svečiai griebėsi už galvos, kai puikiu ir labai tolimu baudos smūgiu V.Lukša sudrebino vartų skersinį. Po poros minučių svečiai neišnaudojo dar vienos puikios progos, kai, gynėjams nutraukus pavojingą perdavimą iš kairės, pirmasis prie kamuolio atsidūrė P.Krasnovskis, tačiau jo smūgį sugebėjo koja atremti M.Matuzas.

Rungtynėms baigiantis, „Kruoja“ metėsi į varžovų vartų šturmą ir sukūrė porą monetų rezultatui išlyginti, bet jų neišnaudojo. 81-ąją minutę, nesėkmingai galva kamuolį atmušus svečių gynėjui, jis nukrito tiesiai be priežiūros paliktam Tautvydui Eliošiui. Saugas smūgiu vienu lietimu iš eigos į vartus nepataikė. Po poros minučių pirmąją progą įvarčiui įmušti turėjo R.Beniušis. Po tikslaus Trayono Bobbo aukšto perdavimo, oro dvikovą laimėjęs pakruojiškis galva pasiuntė kamuolį virš vartų.

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 11:04

KOMENTARAI

Treneris Edgaras Jankauskas („Trakai“):
„Rungtynės buvo kovingos, oro sąlygos - škotiškos. Susitiko dvi panašaus pajėgumo komandos, nei viena jų nenorėjo nusileisto, todėl buvo bekompromisė kova. Skirtumas tas, kad mes išnaudojome savo vieną iš kelių progų, o jie - ne. Žiūrovams gal nebuvo įdomios rugntynės, nes labiau reikėjo galvoti, kaip nesušlapti, bet rungtynės buvo vertos pagrindinių turo rungtynių vardo. Tai nebuvo rungtynės „iki įvarčio“. Po jo kaip tik atsivėrė erdvės, turėjome keletą puikių progų padvigubinti rezultatą, „Kruoja“ taip pat turėjo progų įmušti įvartį. Oro sąlygos irgi įtakojo tai, kad užbaigimas nebuvo aukščiausiame lygyje. Keturias rungtynes nepraleidžiame įvačio. Gynybos linija sužaidė gerai, bet neturiu pretenzijų ir saugų, ir puolimo linijai.“

Darius Miceika („Trakai“):
„Laimėjome, trys taškai, važiuojame namo puikia nuotaika. Pergalę lėmė kovingumas, nes aikštė buvo sunki. Techniškai čia neprižaisi. Sunkiai įsivažiavome, bet gerai tai, kas gerai baigėsi. Patiko labai varžovas, labiau nei tada, kai mus apžaidė rezultatu 4:1. Prisidėjo N.Mačiulio žaidimai, aš jį senai pažįstu. Viduryje gerai laikė kamuolį su T.Eliošiumi. Galima sakyti, kad kol kas žaidėme dėl antrosios vietos. Gynėjai šaunuoliai, Tadas. Visa komanda dirba per treniruotes, turime rezultatą. Pas mus komandoje treniruojasi 24 žaidėjai, kiekvienas pasiruošęs pakeisti kiekvieną.“

Vladimiras Čeburinas („Kruoja“):
„Pradėjome gerai, kompaktiškai, sukėlėme varžovui nemažai rūpesčių. Greitai pereidavome vidurio liniją, atakavome ir pirmajame kėlinyje labiau turėjome iniciatyvą bei stengėmės savo pranašumą išnaudoti. „Trakai“ - gera komanda, organizuota bei subalansuota ir ne veltui yra turnyro lentelės viršuje, todėl stengėmės maksimaliai. Jei pirmajame kėlinyje klaidų daug nebuvo, tai, antrojo pradžioje praleidę įvartį, primiršome apie gynybą ir daugiau buvome gynyboje. Įvartį praleidome po klaidos, turėjome savo progų, jų kontratakose turėjo ir priešininkas. Paskutines 15 minučių uždarėme varžovą jų pusėje, bet jam labiau pasisekė nei mums.“

Darius Jankauskas („Kruoja“):
„Rungtynės sunkios, oro sąlygos nelepino, bet jos abiem komandom buvo vienodai sunkios. Apylygė kova, kurią nulėmė vienas įvartis. Kai praleidome antrajame, tas įvartis mus kiek išmušė iš vėžių, pasileidome į priekį. Iki galo nepavyko išpildyti visų mūsų uždavinių, neįmušėme. Įvarčio metu įvyko koncentracijos stoka, nesusikalbėjome. „Trakai“ atliko gerą ataką ir įmušė. Pasikeitėme pozicijomis su gynėju, kad būtų galima iškovoti aukštus kamuolius ir numetinėti kitiems žaidėjams, todėl teko pažaisti gynyboje. Šios rungtynės buvo tarsi šešių taškų, bet, manau, ateityje atsigriebsim.“

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 11:05

KG 2 - 1 FC ŽALGIRIS

2014-06-14 | 17 turas | Klaipėdos centrinis stadionas | Teisėjas: Darius Petraška | Žiūrovų: 500


Rungtynių pradžioje akivaizdžiai dominavo svečiai iš sostinės, žalgiriečiai naudojosi varžovų techniniu broku ir atliko kelis smūgius į vartų plotą bei jų link. Visgi, nei vienas bandymas didesnių problemų vartininkui Eduardui Kurskiui nesukėlė.

Atlaikę pirmąjį šturmą klaipėdiečiai įsidrąsino ir surengė keletą aštresnių atakų prie „Žalgirio“ vartų. Įkirtęs į baudos aikštelę ir sulaukęs aštraus perdavimo arti tikslo buvo Jevgenijus Morozas, tačiau jo smūgiuotą kamuolį Armantas Vitkauskas efektingame šuolyje nukreipė už galinės linijos.

Antroje pirmojo kėlinio pusėje iniciatyva vėl priklausė žalgiriečiams, bet „Klaipėdos granitas“ drausmingai gynėsi ir neleido prie savo vartų kurti pavojingų situacijų. Patikimai žaidė tiek E.Kurskis, tiek komandos gynėjai.

Po pertraukos kiek netikėtai „Klaipėdos granitas“ išsiveržė į priekį – standartinės padėties metu po puikaus Tamazio Čargeišvilio perdavimo į baudos aikštelę įvartį galva pelnė Zigmantas Jesipovas. Net ir įmušę įvartį klaipėdiečiai nevengė atakuoti bei naudotis pasimetusių „Žalgirio“ žaidėjų klaidomis.

Šeimininkai nepriekaištingai gynėsi, bet svečių spaudimas didėjo ir 75-ąją minutę į klaipėdiečių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Andro Švrljugai smūgiavus kamuolys atsimušė į gynėjo Aivaro Lukošiaus ranką, o teisėjas Darius Petraška nedvejodamas konstatavo taisyklių pažeidimą.

Prie žymos stojo Andrius Velička, tačiau jo bandymą atrėmė puikiai sužaidęs E.Kurskis. Visgi, po tokios nedėkingos situacijos „Žalgiris“ nepasidavė ir kovojo toliau.

Po kelių akimirkų nuo Jakubo Wilko smūgio komandą vėl gelbėjo E.Kurskis, o kilus chaosui kampinio metu šeimininkams nusišypsojo sėkmė – kamuolys atsimušė į skersinį nuo klaipėdiečių gynėjo galvos ir atšoko į žaidėjų tankumyną, kuriame staigesni buvo „Klaipėdos granito“ žaidėjai likvidavę kilusį pavojų.

Tačiau 86-ąją minutę „Klaipėdos granitas“ kapituliavo – savo klaidą prasiveržęs kairiuoju atakos kraštu ištaisė A.Velička, atlikęs tikslų perdavimą Serge‘ui Nyuiadzi, kuris iš arti pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Atrodė, kad „Žalgiris“ pajutęs kraujo skonį sieks žūtbūt iškovoti pergalę, bet puiki šeimininkų kontrataka pražudė svečius. 89-ąją minutę T.Čargeišvilis atliko ilgą perdavimą į kairįjį atakos kraštą Ernestui Veliuliui, kuris skersavo kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam Zigmantui Jesipovui. Saugas nesuklydo ir puikiu smūgiu dešine koja išvedė savo komandą į priekį.

Po šio akibrokšto žalgiriečiai dar bandė gelbėtis, bet laiko buvo likę per mažai. Finalinis teisėjo švilpukas konstatavo pirmąjį sensacingą „Žalgirio“ pralaimėjimą šiame sezone.

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 11:07

KOMENTARAI

Treneris Robertas Poškus („Klaipėdos granitas"):
„Pergalės visą laiką yra skanios ir aišku prieš tokį varžovą - stiprų, galingą laimėti yra dvigubai skaniau. Vaikinai šiandien daug jėgų atidavė, drausmingai gynėmės, nepralošinėjome dvikovų. Aš manau tas ir lėmė rungtynes. Pirmas kėlinys buvo truputėlį sunkesnis, gal pavėjui mes žaidėme, negalėjome užsikabinti už kamuolio, nesilaikė jis pas mus, padarė „Žalgiris" kelias kontratakas . Aš manau pirmame kėlinyje mums ne viskas gavosi, žaidimas buvo ant 0:0 išlaikymo, o antrame kėlinyje vaikinai pamatė, kad gali žaisti, išėjome į greitas kontratakas ir įmušėme labai gražius įvarčius".

Rokas Borusas („Klaipėdos granitas"):
„Patys matėte, ėjome link to. „Žalgiris" - stipri komanda, bet turėjo ją kažkas pasigauti, mes pirmi tai padarėme. Nenorėjome užsidaryti savoje aikštelėje ir atsimušinėti visas rungtynes, treneris sakė žaisti drąsiai, nes jei užsidarysime savo aikštelėje bus labai sunku atsilaikyti visas 90 minučių. Prieš rungtynes jie komentavo: „jeigu neįvertinsim, bus labai sunku". Turėjo įvertinti - pirmos rungtynės pasibaigė 1:1, manau buvo įvertinę, bet nesitikėjo tokios kovos".

Eivinas Zagurskas („Žalgiris"):
„Gėdos prisidarėme, stegsimės kitose rungtynėse atsitiesti. Šiandien neįsivaizduoju, gal nusiteikimas buvo blogas, nežinau net ką pasakyt. Reikėjo po pertraukos pasistengti į komandą įnešt šviežio kraujo, bet praleidome antrą įvartį netikėtai, reikėjo jau pult, nedaug laiko liko, prasidėjo ilgi perdavimai į priekį, nes „Klaipėdos granitas" susispaudė. Buvo dar progų - 11 metrų baudinys, atšoko ir vienam ir kitam kamuolys po kojomis, bet niekaip neišėjo įmušti".

Treneris Marekas Zubas („Žalgiris"):
„Toks rezultatas yra visiškai netikėtas ne tik gerbėjams, bet ir mums treneriams. Nesitikėjome, kad pralaimėsime šias rungtynes, ypatingai po pirmojo kėlinio. Nebuvo lengva, bet šiandien gavosi situacija, kai gavome šalto dušo dozę ir susidūrėme su juodu scenarijumi. Greitai analizuojant rungtynes turiu pasakyti, kad nebuvome pakankamai susikoncentravę bei buvome pernelyg išdidūs, arogantiški. Manėme kad jei neįmušime šioje situacijoje, pasižymėsime po minutės. Šiandien to nebuvo, kamuolys nenorėjo eiti į vartus. Esame atsakingi už šį rezultatą. „Klaipėdos granitas" turėjo paprastą tikslą ir taktiką. Žinote, kai neįmuši 11 metrų baudinio, tada gali laukti blogo scenarijaus. Vienas momentas ir krenta įvartis. Tai pavyzdys, ką reiškia futbolas ir koks gali būti galutinis rezultatas, kai nesi tinkamai nusiteikęs bei būni išdidus. Šiandien gavome šalto dušo".

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 11:08

EKRANAS 2 - 1 ATLANTAS

2014-06-14 | 17 turas | Panevėžio "Aukštaitijos" st. | Teisėjas: Gediminas Mažeika | Žiūrovų: 600


Rungtynių pradžioje abi komandos pavojingų progų nesukūrė, o dėl klampios aikštės žaidėjai atliko nemažai techninio broko.

Tačiau pirmojo kėlinio viduryje aktyvesni buvo „Atlanto“ futbolininkai. Pirmasis pavojingai varžovų vartams pagrasino Marius Papšys, tačiau saugo smūgiuotą kamuolį į kampinį nukreipė vartų sargas Kornelijus Timofejevas.

„Ekranas“ taip pat turėjo neblogą galimybę pasižymėti, kai į baudos aikštelę prasiveržęs brazilas Elivelto atliko perdavimą Lukui Kochanauskui, kurio bandymas smūgiuoti vienu lietimu buvo gana pavojingas – kamuolys skriejo šalia vartų. Neblogą tolimą smūgį atliko ir Uchenna Umeh, bet legionieriaus iš Nigerijos smūgiuotas kamuolys taip pat nepasiekė tikslo.

„Atlantas“ žaidė kokybiškiau ir 33-iąją minutę pelnytai išsiveržė į priekį. Donatas Navikas perdavė kamuolį į kairįjį kraštą savo bendravardžiui Donatui Kazlauskui, kuris įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiu į artimąjį vartų kampą nuginklavo K.Timofejevą.

Kėlinio pabaigoje puolėjas Evaldas Razulis terorizavo „Ekraną“ smūgiais galva, bet visi bandymai buvo nesėkmingi.

Antrąją rungtynių dalį „Atlantas“ pradėjo ryžtingiau – tas pats E.Razulis sudrebino vartų konstrukciją, tačiau ir neišnaudoję šios progos klaipėdiečiai gana užtikrintai kontroliavo žaidimą.

Visa tai tęsėsi iki greitos panevėžiečių kontratakos 55-ąją mačo minutę. Po keitimo aikštėje pasirodęs Rytis Pilotas atliko tikslų perdavimą nuošalės išvengusiam L.Kochanauskui, kuris pasimatyme su vartininku Mantu Galdiku triumfavo užtikrintai pasiųsdamas kamuolį į vartus.

Tačiau tuo juodoji „Atlanto“ atkarpa nesibaigė – 60-ąją minutę pirmasis prie kamuolio baudos aikštelėje suskubo Dovydas Norvilas ir persvėrė rezultatą savo komandos naudai.

Per kelias minutes sugriuvo viskas, ką Konstantino Sarsanijos kariauna buvo sukūrusi. Per likusį rungtynių laiką klaipėdiečiai tik tolimais smūgiais sugebėjo rimčiau pagrasinti „Ekrano“ vartams.

Savo ruožtu „Ekrano“ puolimo lyderiai L.Kochanauskas ir Elivelto buvo pabėgę į kontrataką, kuri pasibaigė brazilo smūgiu į vartų virpstą. Panevėžiečiai tame epizode galutinio taško nepadėjo, bet užtikrintai žaisdami gynyboje net neleido svečiams pagalvoti apie išlyginamąjį įvartį.

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 11:09

KOMENTARAI

Treneris Valdas Dambrauskas („Ekranas"):
„Ilgokai laukėme, bet geri dalykai ateina tiems, kurie turi kantrybės laukti ir kurie tiki. Ypatingai pergalė brangi, todėl kad pirmi praleidome įvartį, reikėjo sugrįžti į žaidimą ir kovoti dėl trijų taškų. Kai pralaimi po pirmo kėlinio yra sunkiau, bet tikrai didelis ačiū komandai už tikėjimą ir vienybę. Žinojom, kad anksčiau ar vėliau pergalės ateis, kad ir paskutiniu metu trys pralaimėjimai iš eilės galbūt kitas komandas palaužtų, bet pas mus vaikinai dirba taip, kad jeigu jie dirbs taip toliau, viskas bus gerai. Kalbėjome susirinkime ir jiems tą patį sakiau, kad nei vienose pralaimėtose rungtynėse priešininkai neturėjo aiškios persvaros ir vaikiškos klaidos, sėkmės trūkumas duodavo tą rezultatą. Jeigu dirbsime, žaisime ir stengsimės kaip kad šiuo metu darome - tikrai ta pergalė nebus paskutinė".

Dovydas Norvilas („Ekranas"):
„Rungtynės kovingos - daug lietaus, kovos, šlapia aikštė daug davė dvikovų. Svarbiausia, kad po praleisto įvarčio nenuleidome rankų, pakilome iš naujo ir laimėjome. Pirmame kėlinyje atsargiau žaidėme, nenorėjome rizikuoti ir palikti didelių plotų, labiau buvome susikoncentravę ties savų vartų saugumu, bet gavome įvartį ir nebeturėjome ko prarasti, ėjome į priekį ir tas davė rezultatą. Šiandien pergalė buvo labai svarbi, nes trejas rungtynes iš eilės buvome pralaimėję, nei vieno įvarčio neįmušę, manau labai laiku tai nutraukėme. Buvo tikrai malonu ir mums patiems ir žymiai geriau jaučiamės negu prieš rungtynes".

Sporto direktorius Valdas Trakys („Atlantas"):
„Noriu pasveikinti „Ekraną" su pergale. Gana sunku šnekėti po tokių rungtynių, kuriose manau vyrai gerai žaidė, įvykdė nurodymus ir įmušė įvartį. Antro kėlinio pradžioje turėjome du gerus momentus užbaigti rungtynes, nes „Ekrano" žaidime gyvybės nesimatė. Patys neįmušėm ir buvo sakyta dirbtinų nuošalių žaidėjams nedaryti, bet gynyba suklydo, paleido puolėją, kuris nubaudė. Komanda penkias minutes visiškai nesužaidė ir „Ekranui" to užteko - pelnė du įvarčius".

Donatas Kazlauskas („Atlantas"):
„Viską turėjome savo rankose, bet pralaimėjome. Kažko trūksta, reikia reabilituotis. Ir antrame kėlinyje išėjome susikaupę, turėjome progų - neįmušėm, taip ir būna. Po mūsų klaidų užsivedęs po pertraukos „Ekranas" iš karto įmušė du įvarčius, tada iš karto sunkiau, o mes palūžome. Bandysime laimėti kitas rungtynes, nes nebėra kur trauktis. Nežinome kur problemos, kritome į duobę ir kol kas nesiseka išlipt, bet nuo dugno reikia atsispirt".

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 11:11

BANGA 1 - 2 FC ŠIAULIAI

2014-06-15 | 17 turas | Gargždų m. stadionas | Teisėjas: Aleksandrs Golubevs | Žiūrovų: 800


Pirmajame kėlinyje abi komandos žaidė aktyviai, kamuolys aikštės viduryje neužsilaikė, o iniciatyva priklausė tiek vienai, tiek kitai komandai.

Aktyvus šeimininkų gretose buvo Aslanbekas Tsalagovas, legionierius iš Rusijos įsiveržė į baudos aikštelę, bet smūgiavo netiksliai. Po kelių akimirkų tas pats puolėjas vėl atsidūrė atakos smaigalyje, tačiau savuoju šansu ir antrą sykį nepasinaudojo.

Kėlinio viduryje „Šiauliai“ buvo perėmę rungtynių vadeles į savo rankas, bet svečių puolimas apsiribodavo tik pavojingais perdavimais į baudos aikštelę arba kampiniais.

Artėjant pirmajam kėliniui į pabaigą aktyvumu išsiskyrė „Bangos“ žaidėjas Karolis Urbaitis, bet jaunasis vartininkas Nerijus Tabokas arba gynėjai neutralizuodavo kildavusį pavojų.

Pagrindiniai šių rungtynių įvykiai susiklostė antroje rungtynių pusėje, kurią aktyviau pradėję „Šiauliai“ išsiveržė į priekį.

54-ąją minutę nuo pakelto kampinio „Banga“ šiaip ne taip apsigynė, bet antrasis bandymas atlikti aukštą perdavimą į baudos aikštelę baigėsi šiauliečių įvarčiu. Laiku tinkamoje atsidūręs Niko Tokičius galva nukreipė kamuolį į vartus.

Po kelių minučių greitos kontratakos metu legionierius iš Kroatijos turėjo galimybę padvigubinti rezultatą, bet jo smūgį į kampinį nukreipė vartininkas Šarūnas Jurevičius.

61-ąją minutę Davydui Arlauskiui laimėjus oro dvikovą aikštės viduryje į priekį kairiuoju kraštu pabėgo Sergijus Ševčiukas, ukrainietis atliko žemą perdavimą arčiau vartų, o ten gynėjas Aivaras Renusas mėgindamas išmušti kamuolį apmaudžiai nukreipė jį į savo vartus.

Visgi, po tokios nesėkmės šiauliečiai nepalūžo ir netrukus persvėrė rezultatą savo naudai. Po puikaus aukšto perdavimo iš dešiniojo krašto vėl aukštai iššokęs N.Tokičius galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Per likusį rungtynių laiką šeimininkams nepavyko sukurti pavojingų situacijų prie šiauliečių vartų. „Šiauliai“ užtikrintai gynėsi, o gargždiškių žaidime itin trūko dėl diskvalifikacijos negalėjusio žaisti puolėjo Aurelijaus Staponkos.

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 12:49

„Klaipėdos granitas“ 2 - 1 Vilniaus MFD „Žalgiris“

1:0 Z. Jesipovas (48)
1:1 S. Nyuiadzi (86)
2:1 Z. Jesipovas (89)

Geltonos kortelės: R. Borusas (62), A. Lukošius (76), E. Kurskis (88) / A. Švrljuga (36), D. Šemberas (56).

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Georgas Freidgeimas, Deividas Šemberas, Vaidotas Šilėnas, Jakubas Wilkas, Artūras Žulpa, Linas Pilibaitis (46' Serge Nyuaidzi), Andrezinho (68' Paulius Janušauskas), Rytis Leliūga (59' Eivinas Zagurskas), Andrius Velička.

„Klaipėdos granitas“: Eduardas Kurskis, Oleksandras Tarasenka, Olegas Dmytrenka, Ernestas Veliulis, Dmitrijus Šiškinas (46' Aivaras Lukošius), Artūras Kurbangalijevas (46' Tamazis Čargeišvilis), Robertas Poškus (72' Borisas Ignatjevas), Rokas Simanavičius, Zigmantas Jesipovas, Rokas Borusas, Jevgenijus Morozas.

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 12:50

KLAIPĖDOJE - PIRMASIS PRALAIMĖJIMAS
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... jimas.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus MFD „Žalgiris“ komandai ir vėl nepavyko nugalėti „Klaipėdos granito“. Per „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes vilniečiai išvykoje pralaimėjo 1:2 (0:0). Tai yra pirmasis „Žalgirio“ pralaimėjimas šį sezoną.

Vilniaus futbolininkai puikiai pradėjo rungtynes ir iš karto prispaudė uostamiesčio komandą prie jos vartų. Deja, teritorinė persvara nevirto itin pavojingais momentais. Visi „Žalgirio“ žaidėjų smūgiai buvo arba netikslūs, arba blokuojami, arba skriejo tiesiai į vartininką Eduardą Kurskį.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, o antrojo pradžioje „Žalgiris“ patyrė šaltą dušą. Po baudos smūgio Zigmantas Jesipovas buvo paliktas be priežiūros baudos aikštelėje ir savo proga pasinaudojo. Po klaipėdiečio smūgio galva 48-ąją minutę rezultatas tapo 1:0 šeimininkų naudai.

„Žalgiris“ po nokdauno atsigavo gana greitai ir ėmė kurti progas prie „Klaipėdos granito“ vartų. 65 min. Serge'as Nyuiadzi pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę, po kontakto su varžovu krito, bet teisėjas baudinio neskyrė.

Dar po 10 min. arbitras vis dėlto priėmė priešingą sprendimą, kai iš toli vilniečių smūgiuotas kamuolys baudos aikštelėje pataikė į šeimininkų futbolininko ranką.

Mušti 11 metrų baudinį ėmėsi Andrius Velička, bet „Žalgirio“ puolėjui nepavyko įveikti E. Kurskio.

Ši nesėkmė užvedė Vilniaus ekipą tikram šeimininkų vartų štunrui. Arti išlyginamojo įvarčio mūsiškiai buvo 81 min., kai po pavojingo perdavimo į baudos aikštelę kamuolys nuo „Klaipėdos granito“ žaidėjo galvos pataikė į savų vartų skersinį.

Savo pasiekti pavyko 85 min., kai A. Velička labai aktyviai sužaidė kairiajame krašte. Prie galinės linijos prasiveržęs puolėjas perdavė kamuolį į vartininko aikštelę ir ten S. Nyuiadzi beliko pataikyti iš poros metrų į tuščius vartus.

Deja, lengviau „Žalgiris“ atsikvėpė tik labai trumpam. Jau 89 min. po perdavimo iš krašto Z. Jesipovas nukreipė kamuolį į vilniečių vartus antrą kartą.

Per likusį laiką „Žalgiris“ rimtų galimybių pasižymėti nesukūrė ir turėjo pripažinti „Klaipėdos granito“ pranašumą.

Vilniečiai po XVII turo „SMScredit.lt A lygos“ čempionate lieka su 36 taškais ir toliau užima vienvaldžių lyderių poziciją.

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 12:54

M. ZUBAS: „TURIME PADARYTI IŠVADAS“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n3713.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus MFD „Žalgiris“ komandos vyriausiasis treneris Marekas Zubas po pralaimėjimo „Klaipėdos granitui“ sakė, kad komanda buvo nepakankamai susikaupusi.

„Tai stebinantis rezultatas ne tik futbolo gerbėjams, bet ir mums - treneriams. Nesitikėjome, kad galime pralaimėti būtent šias rungtynes. Ir dar tokiu būdu, - po mačo kalbėjo M. Zubas. - Iš karto po rungtynių jas trumpai analizuodamas manau, kad buvome nepakankamai susikaupę, per arogantiški. Manėme, kad jei neįmušėme dabar, įmušime po keleto minučių. Tačiau taip nenutiko, šiandien kamuolys nenorėjo kristi į tinklą. Aišku, pasiųsti jį ten yra mūsų pačių darbas ir mes jo neatlikome.“

Treneris pripažino, kad pirmasis klaipėdiečių įvartis tapo tikru šaltu dušu jo auklėtiniams.

„Po šalto dušo situacija nebuvo lengva. Be to, rungtynės mums klostėsi pagal juodąjį scenarijų. Kai negali įmušti net 11 metrų baudinio, atrodo, kad tiesiog yra juoda diena. Po to - vienas išpuolis, vienas spyris ir kamuolys vėl mūsų vartuose. Tai ir atskleidžia futbolo esmę, parodo, kas nutinka, kai žaidi nepakankamai susikaupęs ir neįvertini varžovo. Šiandien mes buvome būtent tokie“, - kritiškas buvo „Žalgirio“ strategas.

Pokalbio pabaigoje M. Zubas teigė, kad komanda turi padaryti teigiamas išvadas: „Patyrėme šaltą dušą ir dabar turime visus aspektus išanalizuoti teisingai. Neturime daug laiko, nes po keleto dienų vėl rungtynės. Tikiuosi, kad rasime sprendimą ir kitą kartą tokioje pačioje situacijose būsime tinkamai nusiteikę.“

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 12:55

E. ZAGURSKAS: „TURIME KIEKVIENAS PASIŽIŪRĖTI Į SAVE“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Per rungtynes su „Klaipėdos granitu“ antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs Eivinas Zagurskas teigia, kad komandai šiandien trūko susikaupimo.

„Nuotaikos dabar tragiškos. Prisidarėme gėdos, stengsimės kitose rungtynėse atsitiesti, - po pralaimėto mačo sakė „Žalgirio“ saugas. - Gal šiandien buvo blogas nusiteikimas? Net nežinau ką pasakyti... Buvo progų, buvo ir baudinys. Vis atšokdavo kamuolys tai vienam, tai kitam po kojomis, bet niekaip negalėjome įmušti. Nemanau, kad buvo bloga diena, tiesiog trūko susikaupimo nuo pačios pirmos minutės.“

E. Zagurskas, pasirodęs aikštėje po keitimo, turėjo įnešti šviežio kraujo į komandą, suaktyvinti veiksmus, bet žaistas minutes negali pavadinti sėkmingomis.

„Netikėktai prasileidome antrą įvartį. Liko mažai laiko, todėl reikėjo pulti. Prasidėjo ilgi perdavimai į priekį, nes varžovai visai susispaudė, - taip paskutiniąsias rungtynių minutes prisiminė futbolininkas. - Turime kiekvienas į save pasižiūrėti, išsiaiškinti, kas kokias klaidas darėme, ir daugiau jų nekartoti.“

...

Re: XVII (17) turas:

2014 Bir 16 12:56

S. NYUIADZI: „GERIAU NEĮMUŠČIAU, BET LAIMĖTUME“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vienintelį „Žalgirio“ įvartį Klaipėdoje pelnęs Serge'as Nyuiadzi apgailestauja, kad jo taiklus smūgis nepadėjo iškovoti bent taško.

„Pralaimėjome, todėl esame labai, labai nusivylę. Tokio rezultato, be abejo, nesitikėjome. Atvykome čia 3 taškų, bet grįžtame namo tuščiomis. Tai yra labai didelis nusivylimas. Aš įmušiau, bet mes pralaimėjome. Geriau likčiau neįmušęs, bet laimėtume. Toks įvartis džiaugsmo nesuteikia“, - teigė legionierius iš Prancūzijos.

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Klaipėdos granito“ rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1, todėl lengvos pergalės prancūzas uostamiestyje taip pat nesitikėjo.

„Prieš atvykdami žinojome, kad bus sunku. Patyrėme tai jau per pirmąsias mūsų rungtynes. Varžovai yra vieninga, kovinga komanda. Žaidžiant su jais sunku susikurti progas įvarčiams pelnyti, o šiandien mums dar ir labai nesisekė. Toks yra futbolas, kartais taip nutinka“, - sakė S. Nyuiadzi.

Grįžti į