...

XVIII (18) turas:

2014 Bir 16 11:31

2014 m. "SMSCredit.lt A lyga"

XVIII (18) Turas

Birželio mėn. 17 d. (antradienis)

89) 17:00 Sūduva (Marijampolė) - Klaipėdos Granitas (Klaipėda)
88) 19:00 Trakai (Trakai) - Dainava (Alytus)

Birželio mėn. 18 d. (trečiadienis)

87) 17:00 Atlantas (Klaipėda) - Kruoja (Pakruojis)
90) 19:00 VMFD Žalgiris (Vilnius) - Banga (Gargždai)

Birželio mėn. 19 d. (ketvirtadienis)

86) 17:00 Šiauliai (Šiauliai) - Ekranas (Panevėžys)

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 17 10:43

Su "Banga" šiemet teko susitikti jau du kartus. Žalgiriečiai pergales A lygos ir LFF taurės finalo rungtynėse iškovojo identiškais rezultatais - 2:1.

Rytoj 19 valandą laukia trečioji akistata Vilniuje!

FOTO: http://www.zalgiris-vilnius.lt/galleries/30/721.html" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 17 13:26

Marijampolės "Sūduva" - "Klaipėdos granitas"

Birželio 17 dieną 17 val. Marijampolė, "Arvi" stadionas. Pirmajame rate - 2:0.

Klaipėdiečiai - ant bangos. Uostamiesčio komanda nepralaimėjo jau penkerių rungtynių iš eilės, o praėjusiame ture pirmoji šį sezoną įveikė čempionato lyderį Vilniaus "Žalgirį".

"Sūduva" lieka vienintelė "SMScredit.lt A lygos" komanda, iš kurios "Klaipėdos granitas" šiemet dar neatėmė taškų. Pajūrio futbolininkams tai galbūt bus dar vienas motyvacinis momentas. Kita vertus, marijampoliečiai darys viską, kad padovanotų savo sirgaliams pergalę, kurios namuose nepajėgia iškovoti nuo balandžio vidurio. Klaipėdiečiams Marijampolėje teks verstis be diskvalifikuoto gynėjo Roko Boruso.

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 17 13:27

"Trakai" - Alytaus "Dainava"

Birželio 17 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmajame rate - 7:1.

Pirmąją čempionato dalį lygos debiutantai iš Trakų baigs antroje turnyro lentelės vietoje, jei nepralaimės autsaideriams iš Alytaus. Dvikovoje su "Dainava" per pirmuosius du ratus nudegė tik Gargždų "Banga" - visose kitose rungtynėse jauni dzūkai buvo mušami.

"Kai eini į aikštę, ten nėra nei draugų nei sentimentų, nors, be abejo, skaudu dėl "Dainavos" situacijos. Tokio amžiaus vaikinai pralaimėdami tokiais skirtumais tikrai nepatobulės", - reziumavo Alytuje gimęs "Trakų" saugas Vytautas Lukša.

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 17 13:30

Klaipėdos "Atlantas" - Pakruojo "Kruoja"

Birželio 18 dieną 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Pirmajame rate - 1:1.

Šalies vicečempionas "Atlantas" išgyvena futbolo košmarą. Per penkis pastaruosius turus vos vieną tašką sukrapštę klaipėdiečiai iš antrosios vietos, kurią užėmė dar visai neseniai, smuktelėjo į penktąją, o aštuntoje pozicijoje esantį "Klaipėdos granitą" lenkia vos dviem taškais.

"Atlantui" teks verstis be geltonų kortelių prisirinkusio Donato Kazlausko, kuris įmušė vienintelį uostamiesčio komandos įvartį pralaimėtose praėjusio turo rungtynėse su Panevėžio "Ekranu". Klaipėdiečiai bandys susigrąžinti sėkmę. Pakruojo futbolininkai - atsigriebti už pralaimėjimą praėjusiame ture, kai namuose buvo nusileista principinėje dviejų mažiausių "SMScredit.lt A lygos" miestų dvikovoje "Trakams".

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 17 13:31

Vilniaus "Žalgiris" - Gargždų "Banga"

Birželio 18 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmajame rate - 2:1.

Pirmojo rato pabaigoje "Bangos" ir "Žalgirio" rungtynės Gargžduose buvo lygos lyderių dvikova. Kiek vėliau komandos tarpusavyje kovojo LFF taurės turnyro finale. Dabar situacija kitokia: vos šešis taškus šiame rate surinkusi "Banga" - palyginimui: pirmajame čempionato ketvirtyje jų buvo surinkta 17 - nusmuko į iki skausmo pažįstamą šeštąją vietą.

"Žalgiris" bandys atsigriebti už antausį, kurį praėjusiame ture tėškė "Klaipėdos granitas", o "Bangos" sudėtyje šįkart nebus diskvalifikuoto saugo Aleksandro Ruskicho. Išvada - gargždiškių laukia nelengva išvyka į sostinę.

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 17 13:37

"Šiauliai" - Panevėžio "Ekranas"

Birželio 19 dieną 17 val. Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Pimajame rate - 1:3.

Šiauliečiai į aikštę Aukštaitijos derbyje žengs po dvejų iš eilės laimėtų rungtynių. Panevėžiečiai praėjusio turo dvikovoje su "Atlantu" po ilgesnės pertraukos irgi atsuko Fortūną veidu į save.

Ir viena, ir kita komanda turės nuostolių dėl nuobaudų, nors "Šiauliams" jie, ko gero, bus skausmingesni - kiečiausias lygos vyrukas Stjepanas Babičius užsidirbo jau aštuntą geltoną kortelę. Tai reiškia, kad kroatui vasaros atostogos prasideda anksčiau nei jis planavo, nes nuostatai teigia, jog pagrindiniam "Šiaulių" žaidimo dirigentui teks praleisti dvejas rungtynes. "Ekranui" dėl kortelių negalės padėti gynėjas Aivaras Meškinis.

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 17 17:56

36` [1-0] Chvedukas
38` [1-1] Moroz
39` [2-1] Vaskela


Daug progų neišnaudojo SŪDUVA, o paskui tik bac.. į kitus vartus bac, vėl.. įvarčių lietus.. :mrgreen:

SŪDUVA 2 : 1 KG kontora
PO PIRMOJO KĖLINIO

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 18 11:00

Marijampolės "Sūduva" 5 - 1 "Klaipėdos granitas"

Birželio 17 dieną 17 val. Marijampolė, "Arvi" stadionas.

„Sūduvos“ puolimo mašina padovanojo pergalę savo žiūrovams
Martynas Pocius, alyga.lt 2014-06-17 http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Sudu ... ovams/1159" onclick="window.open(this.href);return false;

Du mėnesius trukusi pergalių sausra Marijampolėje baigėsi. Įsibėgėjusi praėjusio turo rungtynėse, „Sūduvos“ puolimo mašina be gailesčio rezultatu 5:1 (2:1) sutraiškė vienas prasčiausių rungtynių sezone sužaidusį „Klaipėdos granitą“ ir nutraukė uostamiesčio komandos penkių iš eilės nepralaimėtų rungtynių seriją „SMScredit.lt A lygoje“. Tris įvarčius nugalėtojų gretose įmušė Karolis Chvedukas.

Aikštės šeimininkai rungtynes pradėjo labai galingai ir per pirmas 10 minučių galėjo pelnyti bent porą įvarčių. Geriausią progą sukūrė vartininkas Džiugas Bartkus idealiu perdavimu kone per visą aikštę vieną prieš vartus išvedęs Tomą Radzinevičių, bet puikiai sužaidęs klaipėdietis Rokas Simanavičius paskutiniu momentu sugebėjo perimti kamuolį.

Daugumą atakų kairiu flangu, kuriame nesulaikomai žaidė Mindaugas Grigaravičius, rengusi „Sūduva“ apsukų nemažino. 20-ąją minutę vienas prieš vartus buvo išvestas Marius Činikas. Futbolininkas galėjo perduoti kamuolį netoliese buvusiam K.Chvedukui, tačiau nusprendė ataką baigti pats, bet, į gynybą spėjus sugrįžti varžovų gynėjui, tiksliai smūgiuoti nesugebėjo.

Kėlinio viduryje puikią progą įmušti turėjo K.Chvedukas, tačiau saugas nesitikėjo, kad jį pasieks M.Grigaravičiaus perdavimas pažeme. Suklydus varžovų gynėjui, marijampolietis nesugebėjo sustabdyti kamuolio, jį atleido per toli nuo savęs ir smūgiavo šalia virpsto.

Zigmantas Jesipovas surengė gražiausią „Klaipėdos granito“ ataką 33-ąją minutę. Saugas puikiu reidu už nugaros paliko iškart du varžovus ir atliko gerą perdavimą Robertui Poškui, bet žaidžiančiojo komandos trenerio smūgį blokavo gynėjas.

36-ąją minutę krito ilgai brendęs įvartis į svečių vartus. Atsitraukęs link saugų linijos T.Radzinevičius puikiu perdavimu vieną prieš vartus išvedė K.Chveduką, kurio smūgį E.Kurskis lietė, bet išgelbėti komandos nesugebėjo.

Persvara Marijampolės komanda džiaugėsi labai trumpai. Jau po dviejų minučių Jevgenijus Morozas labai tolimu ir stipriu smūgiu užtiko nepasiruošusį D.Bartkų. Atrodė, kad vartininkas kamuolį atmuš, tačiau šis vis tiek įriedėjo į vartus.

Netikėtas svečių įvartis suvalkiečius supykdė ir jau atsakomosios atakos metu „Sūduva“ darsyk išsiveržė į priekį. T.Radzinevičiaus perdavimo nesugebėjo „uždaryti“ kamuolio nepasiekęs K.Chvedukas, bet tuo aikštės šeimininkų ataka nesibaigė. Perdavimą baudos aikštelėje gavęs A.Vaskela gražiu smūgiu į tolimą kampą.

Pačioje kėlinio pabaigoje A.Vaskela į savo sąskaitą galėjo įsirašyti dublį, bet, T.Radzinevičiui po kampinio techniškai krūtine numetus kamuolį, jis gražiu apvedančiu smūgiu pabandė pataikyti į tolimą viršutinį kampą, bet į vartus nepataikė.

Pertrauka pokyčių į komandų žaidimą neatnešė. Jau antrojo kėlinio pradžioje „Sūduva“ pelnė trečiąjį įvartį. Tolimą M.Grigaravičiaus smūgį prieš save atmušė E.Kurskis, šalia buvusiam T.Radzinevičiui beliko iš kelių metrų pasiųsti kamuolį vartų tinklą.

54-ąją minutę Marijampolės komanda surengė pavyzdinę greitą ataką. A.Vaskela krisdamas vieną prieš vartus išvedė K.Chveduką. Šio smūgį atrėmė jį pasitikęs E.Kurskis. Pakartotiniu bandymu į tuščius vartus galėjęs įmušti M.Grigaravičius smūgiavo netaikliai.

Kėlinio viduryje puikų progų neišnaudojo T.Radzinevičius bei M.Grigaravičius. Pastarasis futbolininkas įsigudrino iš poros metrų pasiųsti kamuolį virš vartų po to, kai K.Chveduko perdavimo nepasiekė E.Kurskis.

Eilinė žaibiška „Sūduvos“ ataka 62-ąją minutę baigėsi ketvirtuoju įvarčiu. Po A.Vaskelos reido kairiuoju kraštu antrą kartą pasižymėjo K.Chvedukas.

Po 10-ies minučių saugas į savo sąskaitą įsirašė trečiąjį įvartį, pasinaudojęs tuo, kad varžovų gynėjai tiesiog stovėjo ir stebėjo į baudos aikštelę po rikošeto besileidžiantį kamuolį. Atsidūręs prie jo pirmas, K.Chvedukas nepaliko E.Kurskiui jokių vilčių.

Per likusį laiką aikštės šeimininkai ir toliau šeimininkavo varžovų aikštės pusėje bei rengė vieną ataką po kitos. Gerų progų neišnaudojo A.Vaskela, M.Kdouh ir Maximiliano Ugge, kurių smūgiams pritrūko šiek tiek tikslumo. „Klaipėdos granitas“ keletą kartų pabandė savo laimę tolimais smūgiais, kurie D.Bartkui darbo nesuteikė.

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 18 11:10

KOMENTARAI

Treneris Darius Gvildys („Sūduva“):
„Buvo tokia nuojauta, kad „Klaipėdos granitas“ po „Žalgirio“ bus emocionaliai ir fiziškai pavargęs, nespėjęs atsigauti. Planas buvo spausti jų aikštės pusėje ir priversti klysti. Manau, tie dalykai pasiteisino. Vaikinai, pajutę, kad gali varžovą spausti, ieškojo klaidų jų pusėje ir buvo daug momentų. Tiesiog šiandien buvome geresni. Kadangi buvo daug momentų iki tol, kai turėjome mušti, po praleisto įvarčio tiesiog toliau žaidėme savo žaidimą. Džiugiu, kad jis neišmušė iš vėžių. Galiu kartu su vaikinais pasidžiaugti pergale. Nėra ką išskirti, visa komanda stengėsi, vykdė nurodymus, todėl ir rezultatas atitinkamas. Prieš rungtynes tikėjausi, kad galime laimėti, galbūt ne tokiu rezultatu. Kai įkrito trečias įvartis, vaikinai atsipalaidavimo ir pajuto žaidimo malonumą. Man užtenka ir penkių įvarčių. Daugiau neramina, kad mes kartas nuo karto vis praleidžiame. Čia man - didesnė problema. Marijampolės žiūrovai nusipelnė pergalės, kurios kantriai laukė. Tiek vaikinai, tiek aš širdyje norėjome tą pergalę padovanoti.“

Karolis Chvedukas („Sūduva“):
„Smagu įmušti „hetriką“, turbūt pirmą kartą karjeroje taip pasisekė. Šiandien siekėme pergalės ir reikėjo būtinai laimėti, jei norime kažkur kilti ir išsaugoti kovą dėl prizinių vietų. Smagu, kad pavyko nudžiugint savo žiūrovus, nes namie senai buvome laimėję. Šiandien kiekvienas gerai sužaidė. „Klaipėdos granitas“ prieš tai turėjo sunkias rungtynes su „Žalgiriu“, gal jiems trūko šviežumo. Reikia susikaupti ateinančioms rungtynės ir žiūrėti, kaip seksis toliau. Tikėjausi daugiau kovos, bet varžovai galbūt pavargę, mes turėjome daugiau noro.“

Treneris Tomas Ražanauskas („Klaipėdos granitas“):
„Viena iš pralaimėjimo priežasčių - nuovargis, nes matėsi, kad žaidėjai nėra atsistatę po tokių sunkių rungtynių ir su „Žalgiriu“, ir su „Banga“. Maratonas nebuvo lengvas. Gaila, kad neturime didelės žaidėjų grupės, kad kai kuriuos galėtume pakeisti. Praktiškai visi tie patys žaidė nuo skambučio iki skambučio. Energetikos, matėsi, kad trūko, komanda buvo praktiškai neatpažįstama. Turėjome keisti aštuonis žaidėjus jau po pirmojo kėlinio. Matėsi nuo pirmos minutės, kad yra koncentracijos stoka, žaidėjai pervargę. Kai sunku, kai kada reikia perlipti per save. Prasileidę greitai išlyginome. Jei būtume atsilaikę pirmą kėlinį, gal būtų šiek tiek lengviau antrajame, bet, nepraėjus pilnai minutei, gauname antrą įvartį, tai psichologiškai atsistatyti buvo nelengva. Buvo sakyta žaisti kompaktiškai, bet to žaidėjai neįvykdė, varžovams leido kurti ir jie tą darė. „Sūduva“ - gera komanda, jei jai duosi žaisti, jie žais ir kurs progas. Mes šiandien nežaidėme kaip komanda.“

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 18 11:11

Marijampolės „Sūduva“ – „Klaipėdos granitas“ 5:1 (2:1)

“Sūduva”: D.Bartkus, M.Činikas, M.Kovačevičius, M.Ugge, V.Bagdanavičius (68 min. V.Baranovskis), T.Snapauskas, M.Grigaravičius (83 min. G.Russo), K.Chvedukas, M.Šoblinskas, A.Vaskela, T.Radzinevičius (73 min. M.Kdouh).

“Klaipėdos granitas”: E.Kurskis, R.Simanavičius, A.Lukošius (66 min. V.Grigaitis), O.Tarasenko, O.Dmytrenko, Z.Jesipovas, A.Kurbangalijevas (46 min. M.Zizelevas), T.Čargeišvilis, J.Morozas, E.Veliulis, R.Poškus (57 min. B.Ignatjevas).

Įvarčiai: K.Chvedukas (36, 62, 72), A.Vaskela (39), T.Radzinevičius (49); J.Morozas (38).

Geltonos kortelės: O.Dmytrenko (9), R.Simanavičius (75).

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 18 11:16

"Trakai" 4 - 0 Alytaus "Dainava"

2014-06-17 | 18 turas | Teisėjas: Saulius Karka | Žiūrovų: 300

Vos tik nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui šeimininkai nuskubėjo pelnyti greitą įvartį. 5-ąją minutę Jurijus Mamajevas stipriu smūgiu privertė vartininką Donatą Mikučionį atmušti kamuolį netoli savo vartų, o šalia buvęs Tadas Labukas iš aštraus kampo smūgiavo pro šalį. Kiek vėliau po pakelto kampinio galva netikslų bandymą atliko kitas „Trakų“ žaidėjas.

Atsimušę nuo pirmųjų bandymų alytiškiai sugebėjo porą kartų perkelti veiksmą į kitą aikštės pusę, bet geriausiu atveju apsiribodavo tik baudos smūgiais nuo kurių varžovai be didesnio vargo apsigindavo.

Blankiai kurį laiką atrodę šeimininkai antroje kėlinio dalyje įjungė aukštesnę pavarą ir privertė paplušėti D.Mikučionį. Iš toli keletą sykių pavojingai smūgiavo Jurijus Kendyšas, bet visi baltarusio smūgiuoti kamuoliai skriedavo šalia vartų. Gerą progą turėjo ir puolėjas T.Labukas, tačiau vartininko ir puolėjo akistatoje triumfavo D.Mikučionis.

Per pertrauką išklausę ne pačių maloniausių stratego E.Jankausko žodžių „Trakai“ iš karto puolė į priekį mušti pirmojo įvarčio. Kartą po aštraus perdavimo „Dainavą“ išgelbėjo fortūna, o nuo J.Mamajevo smūgio – D.Mikučionis.

Ir toliau tęsėsi dzūkų vartų apgultis, bet kampiniai bei visi smūgiai iš dėkingų padėčių buvo netikslūs. Senosios sostinės riterių kalavijai buvo netinkamai nugaląsti ir net daugiau nei valandą jie buvo įklimpę į dzūkišką pelkę.

Tik 68-ąją minutę „Trakų“ futbolininkai ir E.Jankauskas galėjo lengviau atsikvėpti, kai po Povilo Krasnovskio aukšto perdavimo į baudos aikštelę T.Labukas iš arti pasiuntė kamuolį į vartus.

Beveik visas rungtynes atsimušinėję ir pavargę jaunieji alytiškiai palūžo ir per likusį laiką praleido dar tris įvarčius. 76-ąją minutę santykį padvigubino po keitimo aikštėję pasirodęs Dzimitrijus Koubas, o pačioje rungtynių pabaigoje įvartį į savo sąskaitą įsirašė tiek gynėjas Linas Klimavičius, tiek ir dublį įforminęs jo kolega iš Baltarusijos.
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2014 kartus.

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 18 11:18

Trakų „Trakai“ – Alytaus „Dainava“ 4:0 (0:0)

“Trakai”: T.Kauneckas, B.Amašukelis, J.Januševskis, L.Klimavičius, D.Zachaževskis, J.Kendyšas, P.Krasnovskis (84 min. N.Astrauskas), A.Lipskis (60 min. D.Miceika), J.Mamajevas, T.Labukas, R.Solominas (69 min. D.Koubas).

“Dainava”: D.Mikučionis, A.Genevičius, N.Kavaliauskas, E.Chvesko, T.Gustaitis, S.Šeštavickas, N.Čeplinskas, D.Kumeta, T.Leskauskas, R.Padegimas, K.Balčiūnas (72 min. V.Ruzgas).

Įvarčiai: T.Labukas (68), D.Koubas (76,89), L.Klimavičius (86).

Geltonos kortelės: N.Kavaliauskas (60)

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 18 17:08

Prasidėjo susitikimas tarp Klaipėdos "Atlanto" ir Pakruojo "Kruojos".

Klaipėdiečiai pradėjo varžybas tokios sudėties: Mantas Galdikas, Andrius Bartkus, Edgaras Žarskis, Andrius Jokšas, Rolandas Baravykas, Skirmantas Rakauskas, Dovydas Virkšas, Donatas Navikas, Marius Papšys, Tadas Eliošius, Evaldas Razulis.

Atsarginiai: Mindaugas Malinauskas, Marius Kazlauskas, Markas Beneta, Gerardas Žukauskas, Gediminas Kruša, Maksimas Maksimovas, Rokas Krušnauskas.

Gal šiandien "Atlantui", grįžusiam į rekonstruotą centrinio stadiono pagrindinę aikštę pavyks pergale baigti šalies čempionato antrąjį ratą.

...

Re: XVIII (18) turas:

2014 Bir 18 17:18

Abu Bakras puikiai atima kamuolį iš Papšio, Bobbas šauniai susitvarko su varžovu ir atiduoda kamuolį toliau Eliošiui, kuris tobulu perdavimu kaip ant lekštutės padeda Big Benui įmušti devintąjį įvartį šiame sezone !!! 1:0 !!!

ATLANTAS 0 : 1 KRUOJA

Grįžti į