...

XVIII (18) turas:

2012 Bir 22 11:45

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 17 15 18

18 JORNADA

REO 0 - 2 SŪDUVA
KRUOJA 1 - 1 EKRANAS
DAINAVA 1 - 3 ŽALGIRIS
BANGA 0 - 1 ŠIAULIAI
ATLANTAS 0 - 5 TAURAS


1 EKRANAS 18 13 4 1 36-11 43
2 ŽALGIRIS 18 12 3 3 34-9 39
3 SŪDUVA 18 11 3 4 39-19 36
4 KRUOJA 18 10 4 4 26-15 34
5 ŠIAULIAI 18 8 3 7 38-28 27
6 REO 18 5 4 9 18-26 19
7 DAINAVA 18 5 3 10 21-32 18
8 TAURAS 18 5 1 12 20-38 16
9 BANGA 18 3 5 10 14-25 14
10 ATLANTAS 18 1 4 13 4-46 7
Paskutinį kartą redagavo 3 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 22 15:36

2012 m. "General Financing A lygos" XVIII turo anonsas

XVIII (18) Turas

Birželio mėn. 24 d. (sekmadienis)
86) 15:00 REO (Vilnius) - Sūduva (Marijampolė) (Vilniaus "Žalgirio" stadionas)


Birželio mėn. 25 d. (pirmadienis)
87) 18:00 Kruoja (Pakruojis) - Ekranas (Panevėžys) (Pakruojo stadionas)
90) 20:00 Dainava (Alytus) - Žalgiris (Vilnius) (Alytaus miesto stadionas)


Birželio mėn. 26 d. (antradienis)
88) 17:00 Atlantas (Klaipėda) - Tauras (Tauragė) (Klaipėdos centrinis stadionas)
89) 19:00 Banga (Gargždai) - Šiauliai (Šiauliai) (Gargždų stadionas)

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 10:21

REO 0 - 2 SŪDUVA
XVIII (18) turas, 2012 06 24

“Sūduva” svečiuose įveikė REO

Vilniaus REO 0:2 nusileido Marijampolės “Sūduvai” ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą sostinės “Žalgirio” stadione. Visų rungtynių metu suvalkiečiai žaidė kiek pranašiau, o gerokai įpusėjus pirmajam kėliniui įvartį įmušė Povilas Lukšys. Realiausią progą išlyginti rezultatą šeimininkai turėjo likus maždaug dešimt minučių iki susitikimo pabaigos, bet prieš vartininką iššokęs Ignas Bagdonas nesugebėjo pastarojo pergudrauti. Į tai marijampoliečiai atsakė rezultatyvia ataka, kurios metu Rafaelis Ledesma iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į vartus ir užtvirtino “Sūduvos” pergalę.

86. REO (Vilnius) - Sūduva (Marijampolė) 0:2 (0:1)
Teisėjas: E.Gaigalas (Klaipėda), 350 žiūrovų
Įvarčiai: 28 min. P.Lukšys, 83 min. R.Ledesma(„Sūduva")
Įspėjimai: 58 min. D.Malkevičius, 70 min. G.Kulbis („REO"); 56 min. P.Leimonas („Sūduva")
___________________________________
http://penalty.lt/suduva-sveciuose-iveike-reo/

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 10:28

„REO“ mėgins sustabdyti vieną rezultatyviausių A lygos komandų

Sekmadienį „General Financing A lygos“ rungtynėse Vilniaus futbolo klubas „REO“ namuose priims vieną iš pirmenybių lyderių Marijampolės „Sūduvą“.

A lygos debiutantę „REO“ konsultuojantis legendinis Lietuvos futbolininkas Valdas Ivanauskas prieš šią dvikovą sakė, kad svarbiausia, jog komandos futbolininkai spėtų atsigauti fiziškai, nes per pastarąsias aštuonias dienas jų laukia jau trečios sunkios rungtynės, o poilsio buvo labai nedaug, kai kurie žaidėjai yra patyrę nedideles traumas.

„Būsimas varžovas turi didelius tikslus ir ambicijas, „Sūduva“, kaip ir kasmet, kovoja dėl titulų. Marijampolės futbolininkai aiškūs sekmadienio rungtynių favoritai. Todėl žinome, kad laukia sunki kova“, – sakė V. Ivanauskas.

Marijampolės „Sūduva“ yra viena iš rezultatyviausių pirmenybių komandų, pelniusi net 37 įvarčius. „Yra P. Lukšys, R. Beniušis ir kiti Marijampolės futbolininkai, kurie gali įmušti. „Sūduva“ žaidžia atvirą futbolą ir kiekvienose rungtynėse sukuria daug progų, todėl laukia nelengva užduotis neutralizuoti jų pagrindinę atakos liniją“, – apie būsimas rungtynes kalbėjo „REO“ trenerių štabo atstovas.

Šio turo rungtynėmis komandos baigs antrąjį čempionato ratą, o pirmasis „Sūduvos“ ir „REO“ susitikimas marijampoliečiams buvo vienas iš nemaloniausių pirmajame rate. Namuose žaidusi „Sūduva“ nesugebėjo įveikti „REO“ gynybos ir rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis.
__________________
http://www.fkreo.lt/naujienos/

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 10:29

Vilniaus futbolo klubo „REO“ ir Marijampolės „Sūduvos“ rungtynės vyks birželio 24 dieną (sekmadienį) 15 val. Vilniaus „Žalgirio“ stadione.

Ateik ir tu palaikyti juodai baltų! Įėjimas nemokamas.

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 10:30

A lygos debiutantai patyrė pirmą pralaimėjimą „Žalgirio“ stadione

Sekmadienį žaistose „General Financing A lygos“ rungtynėse Vilniaus futbolo klubas „REO“ namuose 0:2 (0:1) pralaimėjo vienai iš pirmenybių lyderių Marijampolės „Sūduvai“. Tai buvo pirmas A lygos debiutantų pralaimėjimas legendiniame „Žalgirio“ stadione.

„Sveikinu „Sūduvą“ su pelnyta pergale, varžovai įrodė, kad yra pranašesni. O mums reikia galvoti apie komandos stiprinimą. Mes neturime tiek žaidėjų, kad galėtume žaisti po trejas rungtynes per savaitę. Sėkmingai pasirodyti neleidžia ne tik žaidėjų fizinės galimybės, bet ir kai kurių futbolininkų meistriškumas, o kuo juos pakeisti neturime. Su aštuoniais žaidėjais čempionato nelaimėsi. Norint sėkmingai rungtyniauti, komandoje turi būti konkurencija. Jei jos nebus, rezultatai vėl bus kaip pirmajame rate“, – po rungtynių sakė A lygos debiutantę „REO“ konsultuojantis legendinis Lietuvos futbolininkas Valdas Ivanauskas.

Rungtynės su Marijampolės „Sūduva“ vilniečiams buvo jau trečios per pastarąsias aštuonias dienas, todėl „REO“ futbolininkams sunku buvo atlaikyti vienų iš pirmenybių lyderių spaudimą. Įpusėjus pirmajam kėliniui, 28 min., įvartį įmušė suvalkiečių puolėjas Povilas Lukšys. Realią progą išlyginti rezultatą šeimininkai turėjo likus apie dešimt minučių iki rungtynių pabaigos, bet prieš vartininką iššokęs „REO“ puolėjas Ignas Bagdonas nesugebėjo jo pergudrauti. Netrukus marijampoliečiai surengė dar vieną rezultatyvią ataką, kurios metu 83 min. brazilas Rafaelis Ledesma iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į vartus ir įtvirtino „Sūduvos“ pergalę.
_____________________________
http://www.fkreo.lt/naujienos/

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 10:31

Būsimas varžovas: “REO“

„General Financing A lygos“ XVIII turo rungtynes Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai žais išvykoje prieš Vilniaus „REO“ komandą. Šio turo rungtynėmis komandos baigs antrąjį čempionato ratą.

„REO“ klubas šiais metais debiutuoja aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje. Prieš sezoną aukštus tikslus kėlusi komanda, pirmajame čempionato rate neblizgėjo – 6 taškai ir viena iš žemiausių vietų turnyrinėje lentelėje. Kojas apšilę debiutantai antrajame rate atrodė kur kas solidžiau – per aštuonias rungtynes surinkta 13 taškų ir jaukiai įsikurta vidutiniokų gretose.
Žvelgiant tik į antrojo rato rezultatus, „REO“ atrodo kaip komanda, kuri gali lygintis beveik su visomis turnyro dalyvėmis. Antrajame rate pagal surinktus taškus pirmauja „Ekranas“ ( 18 taškų ), iškart po jo žengia „Šiauliai“ ( 17 taškų ), „Kruoja“ ( 15 taškų ), „Sūduva“ ir „Žalgiris“ ( po 14 taškų ) bei „REO“ ( 13 taškų ). Likusios keturios komandos surinko 6 taškus arba mažiau. Taigi pirmą sezoną tarp stipriausių Lietuvos komandų žaidžianti „REO“ aukščiausioje lygoje netruko pasijausti patogiai.

Įdomu, kad Vilniaus klubas antrajame rate dar nepatyrė pralaimėjimo savo aikštėje.Tiesa, iš lygos pirmaujančiųjų komandų ketverto „REO“ aikštėje svečiavosi tik Pakruojo „Kruoja“. Šių klubų susitikimas baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2-2.

Rezultatyviausi būsimų „Sūduvos“ varžovų žaidėjai yra puolėjas Mindaugas Grigalevičius ( 4 įvarčiai ) ir saugas Jevgenijus Morozas ( 4 įvarčiai ). Tiesa, pastarasis futbolininkas tris iš keturių savo įvarčių pelnė vienose rungtynėse.

Pirmasis „Sūduvos“ ir „REO“ susitikimas Marijampolės sirgaliams buvo vienas iš nemaloniausių pirmajame rate. Namuose žaidę marijampoliečiai nesugebėjo pralaužti svečių gynybos ir mačas baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Beje, tai buvo pirmosios rungtynės, kuriose vilniečiai atėmė taškus iš pirmojo ketverto komandos.
______________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... arovas-reo

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 10:32

V.Ivanauskas: „Svarbiausia sustabdyti „Sūduvos“ atakas“

„General Financing A lygos“ XVIII turo rungtynėse Marijampolės „Sūduva“ išvykoje susitiks su Vilniaus „REO“ komanda. Fksuduva.lt pateikia komandų trenerių mintis apie būsimą susitikimą.

Marijampolės klubo vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys teigė, jog „REO“ yra kur kas pajėgesnė komanda nei pirmajame rate ir išsakė komplimentus varžovų trenerių štabui: „Patys matote, kad „REO“ klubo žaidimas antrajame rate yra visai kitoks nei iki tol. Puikiai dirba V.Sukristovo ir V.Ivanausko tandemas. Jie komandą pakėlė į aukštesnį lygį, nes sugeba iš savo ekipos išspausti viską.“

Treneris sakė, kad varžovai gali nugalėti bet kurią komandą, o tai įrodė išvykoje įveikdami Vilniaus „Žalgirio“ komandą: „REO“ komandoje yra patyrusių ir jaunų futbolininkų . Ši komanda gali laimėti prieš bet kurią komandą. Jie labai geru stiliumi laimėjo rungtynes su „Žalgiriu“. Taigi mūsų laukia labai sunki išvyka.“

„REO“ komandos konsultantu dirbantis Valdas Ivanauskas oficialiai klubo svetainei prieš dvikovą sakė, kad svarbiausia futbolininkams spėti atsigauti fiziškai, nes per pastarąsias aštuonias dienas jų laukia jau trečios sunkios rungtynės. Per šį laiko tarpą poilsio buvo labai nedaug, kai kurie žaidėjai yra patyrę nedideles traumas.
„Būsimas varžovas turi didelius tikslus ir ambicijas, „Sūduva“, kaip ir kasmet, kovoja dėl titulų. Marijampolės futbolininkai yra aiškūs sekmadienio rungtynių favoritai. Todėl žinome, kad laukia sunki kova“, – sakė V. Ivanauskas.
„REO“ trenerių štabo atstovas kaip pagrindinį Marijampolės ekipos ginklą įvardijo pavojingą puolimą: „Yra P. Lukšys, R. Beniušis ir kiti Marijampolės futbolininkai, kurie gali įmušti. „Sūduva“ žaidžia atvirą futbolą ir kiekvienose rungtynėse sukuria daug progų, todėl laukia nelengva užduotis neutralizuoti jų pagrindinę atakos liniją“.
____________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... vos-atakas

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 10:33

„Sūduva“ išvykoje palaužė „REO“

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai iškovojo antrąją iš eilės pergalę „General Financing A lygoje“. Šįkart marijampoliečiai išvykoje įveikė Vilniaus „REO“ futbolininkus.
Vilniaus „Žalgirio“ stadionas
Rungtynių teisėjas – Edmundas Gaigalas
Vilniaus „REO“ 0 – 2 Marijampolės „Sūduva“
28‘ [ 0 – 1 ] Povilas Lukšys
84‘ [ 0 – 2 ] Rafaelis Ledesma

„REO“: V.Jakimavičius, M.Kazlauskas, K.Jasaitis, A.Račkus, D.ZachaževskisD.Malkevičius ( 65‘ M.Stanaitis ), A.Lipskis, S.Džojev ( 81‘ I.Bagdonas ), T.Ražanauskas, J.Moroz ( 57‘ G.Kulbis ), M.Grigalevičius.
„Sūduva“: D.Bartkus, V.Borovskij, N.Radžius, S.Loginov, C.Thomson, K.Chvedukas, T.Eliošius, A.Urbšys ( 83‘ A.Brokas ), P.Lukšys ( 85‘ G.Urba ), R.Beniušis ( 81‘ R.Ledesma ).
Marijampolės „Sūduvos“ komandai šios dienos rungtynėse padėti negalėjo po keturias geltonas korteles surinkę komandos kapitonas Vaidas Slavickas ir Marius Šoblinskas. Abu minėti futbolininkai dar nebuvo praleidę nė vienų rungtynių šiame sezone. Vietą gynybos kairėje užėmė Craigas Thomsonas, o M.Šoblinską startinėje sudėtyje pakeitė Karolis Chvedukas. Lyginant su paskutinėmis „Sūduvos“ rungtynėmis prieš „Bangą“, pasikeitė ir puolimo grandis. Šįkart rungtynes nuo pradžių pradėjo du puolėjai Ričardas Beniušis bei Povilas Lukšys. Praėjusiame mače puolime žaidęs Rafaelis Ledesma atsidūrė ant suolo, o Tadas Eliošius buvo atitrauktas į C.Thomsono vietą kairiojo saugo pozicijoje.
„Sūduvos“ futbolininkai nuo pat susitikimo pradžios perėmė iniciatyvą ir palaikė įtampą prie varžovų vartų. Sukurti daug galimybių įmušti įvartį nepavyko, bet pačią geriausią progą, turėtą pirmajame kėlinyje, marijampoliečiai išnaudojo. 28 mačo minutę Tadas Eliošius sulaukė perdavimo baudos aikštelėje, pastebėjo atsidengusį P.Lukšį ir perdavė kamuolį rezultatyviausiam „Sūduvos“ futbolininkui, kuris pelnė eilinį savo įvartį šių metų čempionate.
Po praleisto įvarčių suaktyvėjo „REO“ žaidimas. Aktyviai žaidė Mindaugas Grigalevičius, Soslanas Džojevas, bet sukurti labai gerų progų šeimininkai nesugebėjo ir komandos į pertrauką išėjo „Sūduvai“ turint vieno įvarčio pranašumą.
Antroje rungtynių dalyje „Sūduvos“ futbolininkai sukūrė kur kas daugiau progų pasižymėti. 61 minutę prieš Valdą Jakimavičių išbėgo Ričardas Beniušis, tačiau „Sūduvos“ puolėjas sudelsė smūgiuoti į vartus ir suskubę šeimininkų gynėjai pavojų neutralizavo.
65 minutę Andrius Urbšys nepasinaudojo galimybe padidinti savo ir komandos įvarčių sąskaitą – „Sūduvos“ saugas laisvas iš baudos aikštelės smūgiavo virš vartų. Po dešimties minučių tik puikaus V.Jakimavičiaus žaidimo dėka marijampoliečiai nepadidino savo persvaros. „REO“ vartininkas atrėmė du labai pavojingus P.Lukšio ir T.Eliošiaus smūgius.
„Sūduva“ savo tikslą padvigubinti rezultatą pasiekė tik 84 minutę. Tai smūgiu galva iš poros metrų padarė po keitimo pasirodęs Rafaelis Ledesma.
Vilniaus klubo futbolininkai šiose rungtynėse turėjo vieną realią progą pasižymėti. 83 minutę po keitimo pasirodęs Ignas Bagdonas smūgiavo virš „Sūduvos“ vartų skersinio. Šiuo smūgiu jaunasis „REO“ futbolininkas galėjo išlyginti rezultatą ir pastatyti Marijampolės ekipą į labai nepatogią padėtį. Vis dėlto „Sūduvos“ futbolininkai sėkmingai užbaigė susitikimą ir pirmą kartą šiame sezone įveikė lygos debiutantus.
________________________________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... -palau-reo

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 10:35

V.Liubšys: „Laimėjome pelnytai“

Po „General Financing A lygos“ XVIII turo rungtynių tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „REO“ komandų fksuduva.lt apie praėjusias rungtynes pasikalbėjo su abiejų komandų atstovais.

Po rungtynių „Sūduvos“ komandos vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys kalbėjo:
„Manau, kad šiandien laimėjome pelnytai. Antrame kėlinyje turėjome labai daug progų. Varžovai per visas rungtynes turėjo vieną progą įmušti, bet jeigu būtų ją išnaudoję, nežinau, ką reikėtų daryti – graužtis nagus, rankas ar kojas... Įmušti galėjo ir R.Beniušis, ir P.Lukšys ir T.Eliošius. Tačiau mes sužaidėme geras rungtynes, nors neturėjome poros pagrindinių futbolininkų. Juos pakeitę žaidėjai sužaidė ne prasčiau. Mačiau kelias „REO“ rungtynes, taip pat ir puikų mačą su „Žalgiriu“. Tai galinga komanda turinti gerus krašto žaidėjus, pavojingą M.Grigalevičių. Šiandien pasistengėme maksimaliai neutralizuoti T.Ražanauską.
Mums labai svarbu, kad dabar rungtynės dažniausiai vyks savaitiniais ciklais. Šiuo metu turime ne vieną žaidėją su mikro traumomis. Iki rungtynių su „Ekranu“ turime atsipūsti, pailsėti ir gerai padirbėti. „

Po rungtynių „REO“ komandos saugas Tomas Ražanauskas kalbėjo:
„Manau, kad mums trūko šviežumo. Sužaidėme vienas iš prasčiausių rungtynių, galbūt vyrai pervargo, nes žaidėme daug varžybų. Žaidėme prieš stiprią komandą, nematau nieko tragiško, kad pralaimėjome. Stengėmės, padarėme, ką galime ir mums nepavyko, stengsimės kitose varžybose. Sunku pasakyti, kokias klaidas padarėme, tai mums pasakys treneriai. Man nėra skirtumo, prieš ką žaisti – visuomet noriu pasiekti teigiamą rezultatą. Kiekvieną kartą eini kovoti dėl trijų taškų ir neakcentuoji, ar žaidi prieš „Sūduvą“ ar prieš kitą komandą. „

Po rungtynių „Sūduvos“ komandos gynėjas Valdemaras Borovskis kalbėjo:
„Sužaidėme geras rungtynes, nors buvo karšta ir nelijo, kaip buvo žadėta. Gerai, kad įmušėme pirmajame kėlinyje, turėjome daug progų ir antrajame. Su progų realizacija mums trūksta sėkmės ir ši problema jau užsitęsė. Manau, kad mūsų žaidimo kreivė kyla. Panaši situacija buvo ir pernai, kai pradėjome labai gerai, vėliau kritome į duobę ir į pabaigą iš jos išsikapstėme. Labai gerai, kad pakilimas yra prieš Europos taurės varžybas, būtų sunku, jeigu būtume duobėje. Po pergalės ruošimės varžyboms su gera nuotaika.
__________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... e-pelnytai

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 13:55

Sergėjus Žygalovas: „Aikštėje atiduosime visą 100 procentų“

Pirmadienį, 18 valandą, Pakruojo „Kruoja“ namie priims Panevėžio „Ekraną“. Abi ekipos neslepia ambicingų tikslų. Pakruojiečiai norėtų laimėti medalius, „Ekranas“ – penktus metus iš eilės triumfuoti A lygoje.

„Kitokio rezultato nėra – tik pergalė“, – kovingai nusiteikęs „Kruojos“ vyriausiasis treneris Aidas Dambrauskas.

Jam antrino ir Pakruojo ekipos puolėjas Sergėjus Žygalovas. Jis per pastaruosius penkis turus pelnė šešis įvarčius.

„Aikštėje atiduosime visą 100 procentų. Komentavau ir prieš pirmąsias rungtynes su „Ekranu“, tačiau tame mače nelabai pasisekė. Turėjome daug progų, žaidėme neblogai, bet nelaimėjome. Padarysime išvadas ir namie bus mūšis“, – įsitikinęs S. Žygalovas.

Pirmajame mače balandžio 29-ąją Panevėžyje „Kruoja“ nusileido 0:1. Pergalingą įvartį 31-ąją minutę įmušė Aurimas Kučys.

Pastarasis pirmadienį į aikštę neišbėgs. Jis, kaip ir Ramūnas Radavičius, mačą praleis dėl diskvalicikacijos. Nerungtyniaus ir Mantas Savėnas. Saugas paliko „Ekraną“ ir išvyko į Kazachstano „Sunkar“.
____________________
http://www.fkkruoja.lt/naujienos-kruoja ... entu-video

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 17:20

XVIII turas. Ar „Kruoja“ atsirevanšuos „Ekranui“?

Paveikslėlis

Sekmadienį „General financing A lygos“ XVIII turas startuos Vilniuje, kur „Reo“ priims Marijampolės „Sūduva“. Centrinė turo dvikova pirmadienį vyks Pakruojyje, kur vietos „Kruoja“ susikaus su Panevėžio „Ekranu“. Vilniaus „Žalgirį“ ir „Šiaulius“ egzaminuos atitinkamai Alytaus „Dainava“ ir Gargždų „Banga“. Klaipėdoje vyks ir autsaiderių mačas – „Atlantas“ – Tauragės „Tauras“.

„A lyga palieka neblogą įspūdį. Komandos sustiprėjusios. Ta pati autsaiderė „Atlanto“ komanda nebloga. Galbūt jai prieš sezoną trūko aukštesnio lygio pasiruošimo, stabilesnės finansinės padėties“, – vertina Lietuvos moterų futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius.

Jis nesutinka, kad šiemet Lietuvos čempionatas – stipriausias istorijoje. Šiaulių „Gintrą-Universitetą“ treniruojančio futbolo specialisto nuomone, aukščiausio lygio pirmenybės vyko, kai rungtyniavo Vilniaus „Vėtra“, „Vilnius“, „Žalgiris“, pajėgios sudėties „Atlantas“.

„Šiemet viskas kaip tikėtasi. Tiesa, maniau, kad geresnius rezultatus demonstruos „Sūduvą“. Ji žaidžia neblogai, bet taškų turi ne tiek daug, kiek galėtų. Maloniai stebina „Kruoja“, – analizavo šiaulietis.

R. Viktoravičius išskiria neseniai „Ekraną“ palikusį Mantą Savėną. Jo nuomone, „Sūduvą“ į priekį tempia Rafaelis Ledesma, Tadas Eliošius. Treneriui imponuoja ir „Žalgirio“ šiauliečio Manto Kuklio žaidimas.

Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris A lygos rungtynes stebi dažnai – ir stadione, ir per televiziją, ir per Futbolo.TV.
Paskutinį kartą redagavo 2 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 17:21

Vilniaus „Reo“ – Marijampolės „Sūduva“
Laikas – birželio 24 diena, 15 valanda.
Vieta – Vilniaus „Žalgirio“ stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
Rimanto Viktoravičiaus prognozė – 1:2.


Turas startuos sekmadienį Vilniuje, kur „Reo“ priims „Sūduva“. Sostinės ekipa (19 taškų) žengia šešta, Suvalkijos sostinės komanda (33 tšk.) – ketvirta.

„Nors „Reo“ maloniai nustebino mače su „Žalgiriu“, tačiau prognozuočiau, kad šįkart 2:1 laimės „Sūduva“, – mačo baigtį pranašavo R. Viktoravičius.

Jo nuomone, 1:0 laimėtose rungtynėse su „Žalgiriu“ „Reo“ žaidė drausmingai, išlaukė savo šanso ir įmušė.

„Nustebino dvikova su „Šiauliais“, kurioje „Reo“ nepasipriešino. Nors kol kas sostinės ekipos žaidimas banguotas, tačiau, manau, jog ekipos vairą perėmęs futbolą suprantantis žmogus – Valdas Ivanauskas – viską sutvarkys“, – nuomonę išsakė R. Viktoravičius.

Futbolo specialisto teigimu, „Sūduva“ pagal žaidimą turėtų rimtai konkuruoti su pirmosiose pozicijose žengiančiais „Ekranu“ ir „Žalgiriu“. Jo nuomone, marijampoliečiams trūksta psichologinio pasirengimo.

Sekmadienio mače „Sūduvai“ nepadės diskvalifikuoti kapitonas Vaidas Slavickas ir Marius Šoblinskas. „Sūduva“ – komanda, turintį ne trumpą, o normalų atsarginių žaidėjų suolą, gerus specialistus. Pastarieji turėtų žinoti, kaip užpildyti šias spragas“, – įsitikinęs R. Viktoravičius.

Pasak „Reo“ konsultanto V. Ivanausko, „Sūduva“ – neabejotina mačo favoritė: „Laukia sunki kova. Marijampolės komandoje yra Povilas Lukšys, Ričardas Beniušis, kiti futbolininkai, kurie gali įmušti. „Sūduva“ žaidžia atvirą futbolą ir kiekevienose rungtynėse susikuria daug progų.“

Komplimentų varžovams negailėjo ir „Sūduvos“ strategas Virginijus Liubšys: „Puikiai dirba Viačeslavo Sukristovo ir Valdo Ivanausko tandemas. Jie komandą pakėlė į aukštesnį lygį, iš jos sugeba išspausti viską. „Reo“ komandoje yra ir patyrusių, ir jaunų futbolininkų. Ši ekipa gali laimėti prieš bet kurį varžovą.“

Pirmoji tarpusavio dvikova baigėsi nerezultatyviomis lygiosiomis – 0:0.

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 17:21

Pakruojo „Kruoja“ – Panevėžio „Ekranas“
Laikas – birželio 25 d., 18 val.
Vieta – Pakruojo stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
R. Viktoravičiaus prognozė – 2:2.


Centrinėje turo dvikovoje „Kruoja“ namie priims „Ekraną“. Panevėžiečiai nusitaikę į A lygos auksą (1 vieta – 42 tšk.), „Kruoja“ (3 vt. – 33 tšk.) – medalius.

„Kruoja“ iš „Ekrano“ atims arba tris arba vieną tašką, – prognozavo R. Viktoravičius. – „Ekranas“ – patyrusi komanda, tačiau ne kartą įrodyta, jog jaunystė apibėga patirtį. Be to, nebus Savėno, Radavičiaus, Kučio. Galybę gaus jaunimas, bet „Kruoja“ mes rimtą iššūkį.“

M. Savėnas „Ekranui“ nepadės, nes su juo atsisveikino ir išvyko į Kazachstano „Sunkar“ komandą. Ramūnas Radavičius ir Aurimas Kučys rungtynes praleis dėl diskvalifikacijų.

Lietuvos moterų rinktinės trenerio teigimu, dvejas prastas rungtynes su „Šiauliais“ sužaidusi Pakruojo ekipa maloniai stebina ir žaidimu, ir iškovotais taškais: „Tai įdomi komanda. Ji trečia-ketvirta pagal pajėgumą. Tačiau, manau, „Sūduva“ turėtų išlaikyti geresnę poziciją.“

„Patirtis gerai, tačiau „Ekrane“ per daug vyresnio amžiaus žaidėjų. Jie neblizgėjo mače su „Atlantu“. Iš to sprendžiu, kad komanda šiuo metu duobėje“, – apie čempionus kalbėjo šiaulietis.

Netyla kalbos apie Panevėžio komandos finansines problemas. Jų daugkarktinės Lietuvos čempionės „Gintros-Universiteto“ ekipos vyriausiasis nedramatizuoja: „Ekranas“ jas tikrai išsispręs.“

R. Viktoravičiaus nuomone, įtakos neturės ir ne itin aukštos kokybės Pakruojo stadiono vejos kokybė, nes sąlygos visiems vienodos.

IX ture „Ekranas“ pakruojiečius įveikė 1:0. Pergalingą įvartį 31-ąją minutę pelnė Aurimas Kučys.

...

Re: XVIII (18) turas:

2012 Bir 25 17:22

Alytaus „Danava“ – Vilniaus „Žalgiris“
Laikas – birželio 25 d., 20 val.
Vieta – Alytaus miesto stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
R. Viktoravičiaus prognozė – 1:2.


Aktyviai savų sirgalių palaikoma „Dainava“ namie priims „Žalgirį“. Pastarasis pirmenybėse užima antrąją (36 tšk.), Alytaus komanda (18 tšk.) – septintąją vietas.

„Manau, kad rezultatu 2:1 laimės „Žalgiris“, – prognozavo R. Viktoravičius.

Jo nuomone, „Dainavą“ į priekį tempia patyręs specialistas Rimvydas Kochanauskas ir rezultatyvus puolėjas Arsenijus Buinickis: „Tai progresuojanti ekipa. Galbūt jai šiek tiek trūksta stabilumo. Jei jis būtų, „Dainava“ turnyrinėje lentelėje žengtų aukščiau.“

Šiaulietis negailėjo pagyrų „Žalgirio“ ekipai: „Savitumo įneša futbolo specialistai iš Kroatijos. „Žalgirio“ komanda pagal sudėtį gali pakovoti dėl čempionų vardų.“

Tačiau, trenerio nuomone, šiandieninį „Ekrano“ ir „Žalgirio“ pajėgumą geriausiai atspindi turnyrinės lentelės padėtis.

Pirmasis vilniečių ir alytiškių susitikimas baigėsi triuškinančia „Žalgirio“ pergale – 4:0. Du įvarčius pelnė Calumas Elliotas (21, 56 minutėmis), po vieną – Mario Grgurovičius (84 min.) ir Vaidotas Šilėnas (38 min.).

Pastarasis pirmadienį tikrai nepasižymės, nes bus privertas mačą praleisti dėl diskvalifikacijos.

„Žalgiris“, „Ekranas“ ir „Sūduva“ turi po du futbolininkus į vieną poziciją. Galimybę pasireikšti gaus kiti. Spėčiau, jog daugiau žaidybinio laiko bus suteikta Arminui Vaskelai“, – mano R. Viktoravičius.

Grįžti į