...

Re: XX (20) turas:

2014 Lie 29 17:04

2014-07-28 | 20 turas | Klaipėdos centrinis stadionas | Teisėjas: Edmundas Gaigalas | Žiūrovų: 400
KG 0 - 3 ATLANTAS


Rungtynių pradžioje vyravo gana vangus futbolas, abi komandos prie varžovų vartų kurį laiką nesukūrė nieko įsimintino. Pirmasis aštresnis epizodas kilo 16-ąją minutę, kai susižeidusį Donatą Kazlauską pakeitęs Maksimas Maksimovas techniškai suklaidino varžovą ir smūgiavo į vartus. Jo bandymą atrėmė Lukas Lidakevičius. Netrukus ir vėl „Klaipėdos granito“ vartininkas išgelbėjo savo komandą, šį kartą arti tikslo buvo Andrius Bartkus.

„Atlanto“ spaudimas vis didėjo, tačiau gynėjai arba patikimai žaidęs vartų sargas likviduodavo visus gaisrus. Rokas Krušnauskas 43-iąją minutę buvo pelnęs įvartį, tačiau teisėjai jo neįskaitė dėl nuošalės.

Naujokais pasipildęs „Klaipėdos granitas“ atrodė gana blankiai ir pirmajame kėlinyje rimtai Manto Galdiko ginamiems vartams nepagrasino.

Iš karto po pertraukos trenkė žaibas. Ir šį kartą jis buvo apsivilkęs geltonai-mėlyną aprangą. 50-ąją minutę po pražangos prieš M.Maksimovą į šeimininkų vartus buvo skirtas baudos smūgis, kurį Marius Papšys atliko nepriekaištingai.

Po praleisto įvarčio granitiečiai sukruto ir metė dideles pajėgas „Atlanto“ vartų link. Ypač aktyvus buvo Ernestas Veliulis, tačiau futbolininko bandymus atrėmė M.Galdikas. Nominaliems aikštės svečiams teko iš peties pasidarbuoti gynyboje, atrodė, kad išlyginamasis įvartis į jų vartus po truputį bręsta.

„Klaipėdos granito“ futbolininkai vis labiau bėgo į priekį, o K.Sarsanijos auklėtiniai savo galimybių ieškojo kontratakose. 77-ąją minutę geltonai-mėlynų sirgalius nuramino tikslus gynėjo Antono Jemelino smūgis. O netrukus 82-ąją minutę tašką šiame mače padėjo po keitimo pasirodęs Evaldas Razulis. Jo ir vartininko akistatoje triumfavo patyręs „Atlanto“ puolėjas.

Per likusį rungtynių laiką tarp abiejų ekipų futbolininkų virė aistros, tačiau rezultatas švieslentėje nepasikeitė.

...

Re: XX (20) turas:

2014 Lie 29 17:06

KOMENTARAI

Treneris Konstantinas Sarsanija („Atlantas"): „Rezultatas tenkina, žaidimas iš esmės irgi. Pirmas kėlinys neblogas, antras toks nervingas, nepaisant to, jog įmušėme tris kartus. Esant rezultatui 1:0, po E.Žarskio pozicinės klaidos galėjo pasižymėti E.Veliulis, bet neįmušė. Pagal žaidimą buvome stipresni. Vaikinai šaunuoliai. Bijojau, kad nenusiteiks po Europos taurių, kur vis tik motyvacija didesnė ir varžovai įdomesni. Vaikinai šaunuoliai, rimtai nusiteikė ir esu patenkintas, kad stengėsi ir kovojo. „Klaipėdos granitas" irgi stengėsi, atidavė jėgas, galėjo išlyginti rezultatą ir viskas galėjo susiklostyti kitaip. Toks rezultatas gal ir per didelis, turėjome laimėti, bet ne taip stipriai. Nebuvome tiek geresni".

Mantas Galdikas („Atlantas"): „Visada malonu grįžti po pertraukos. Svarbiausia mums - pergalė. Po kelionės buvome išvargę, vieną dieną pasitreniravome ir iš karto rungtynės. Gerai, kad jos gerai baigėsi. Oras dar buvo sunkus, „Klaipėdos granitas" žinau, kad labai įtemptai ruošėsi šioms rungtynėms. Man atrodė, kas būtų pirmi įmušę, tas ir būtų laimėjęs. Mes pirmi įmušėme ir laimėjome".

Treneris Robertas Poškus („Klaipėdos granitas"): „Pirmame kėlinyje turėjome pusprogių, „Atlantas" puikiai žaidė, buvo fiziškai galingesni. Antrame kėlinyje truputį pataisėme situaciją, rezultatui esant 0:1 galėjome išlyginti rezultatą, būtume tada gal kitaip sužaidę. Po mūsų klaidų įmušė antrą ir trečią įvartį, tada rungtynės buvo baigtos. Keli žaidėjai tik prieš porą dienų prisijungė prie komandos, vieni fiziškai geriau atrodė, kiti - sunkiau. Tas disbalansas gal mus ir išmušė. Sveikinu „Atlantą" su trim taškais, šiandien jie buvo tikrai stipresni".

Grįžti į