slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

XXI turas

2011 Rgp 12 17:27

L.Rimavičius: „Kauno“ komanda - kietas riešutėlis“
2011-08-12 11:14

fcsiauliai.lt

„Šiaulių“ komandos savaitgalį laukia išvyka į Kauną, bei rungtynės su pakiliai šiuo metu žaidžiančia šio miesto ekipa. Tiek šiauliečių vyr. treneris Deivis Kančelskis, tiek Laurynas Rimavičius nesitiki lengvų rungtynių, tačiau sako, kad iškovoti pergalė būtų labai svarbi dėl turnyrinės lentelės ir psichologiškai.

FC „Šiauliai“ vyr. treneris Deivis Kančelskis: „Per pertrauką „Kauno“ komanda pastebimai pasikeitė. Prie komandos prisijungė patyrę futbolininkai, pasikeitė ir jų žaidimas. Teko stebėti kelias jų rungtynes, jaučiasi drausmė, komandos noras žaisti. Komanda nepralaimi jau ketverių rungtynių iš eilės ir tik kartą sužaidė lygiosiomis, tad jų psichologinė būsena yra geresnė nei čempionato pirmoje pusėje. Mums buvo skaudus pralaimėjimas „Dainavai“, toks žaidimas kaip pirmame tų rungtynių kėlinyje – negali atnešti sėkmės. Šią savaitę stengėmės taisyti klaidas kurias darėme ir ruoštis artėjančioms kovoms. Kiekvieną savaitę vis geresnę sportinę formą įgauna Artūras Rimkevičius, tad tikimės ir svaresnės jo pagalbos atakuojant varžovų vartus.“

Paskutinėse komandos rungtynėse nedalyvavęs dėl savo vestuvių Laurynas Rimavičius sako, kad po švenčių sugrįžt į treniruotes nebuvo sunku: „Po vestuvių, atsistatyti lengviau nei po sunkių rungtynių, nes man jos nebuvo kaip tikros tradicinės lietuviškos vestuvės, nes dabar pats sezono įkarštis, tad ir didesnius šventimus kaip ir medaus mėnesį tenka atidėti po sezono. Gaila, kad vaikinams nepasisekė paskutinėse rungtynėse. Tikimės, kad Kaune pavyks įveikti šeimininkus. Nors jie ilga laiką turnyro lentelėje žengė paskutinėje vietoje, tačiau dabar ši komanda sustiprėjusi ir demonstruoja neblogą žaidimą. Žinoma padėtų ir žiūrovų palaikymas, deja žaisime ne namuose, bet žinome, kad turime ištikimų fanų, kurie nepaiso jokių atstumų ir to kaip sekasi komanda, jų palaikymas mums bus labai svarbus. Fanai netgi svarbesni, kai komandai sekasi ne taip gerai, nei kai komanda laimi.“

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: XXI turas

2011 Rgp 12 17:28

Penktadienio "Sūduvos" varžovas – atsigaunantis ir rėmėjų ieškantis "Atlantas“
2011-08-12 10:38

fksuduva.lt

Penktadienį, 19 val., Marijampolės „Sūduva“ savo aikštėje žais Lietuvos futbolo A lygos čempionato 21–ojo turo rungtynes su Klaipėdos „Atlantu“. Uostamiesčio komandą galima apibūdinti kaip vieną iš silpniausių.

Pirmajame rate „Sūduva“ klaipėdiečius nugalėjo 2:0. Tačiau nuo birželio pabaigos Suvalkijos ekipa taškus renka labai sunkiai. Per pastaruosius penkis turus mūsiškiai į savo sąskaitą įsirašė vos keturis taškus. Tikėkimės, kad rytoj taškų kraitis pasipildys dar trimis.

Šiemet „Atlantas“ rungtyniauja ypač nesėkmingai. Per 20 mačų klaipėdiečiai surinko vos 10 taškų (3 pergalės, 1 lygiosios, 16 pralaimėjimų) ir turnyro lentelėje užima dešimtąją vietą.

Šį sezoną A lygoje „Atlantas“ daug kartų pralaimėjo tiesiog beviltiškai. Būsimuosius mūsų varžovus sutrypė Panevėžio ‚Ekranas“ (4:0 ir 7:0), „Mažeikiai“ (5:0), Vilniaus „Žalgiris“ (8:1), „Kaunas“ (4:0), Alytaus „Dainava“ (7:0), Tauragės „Tauras“ (6:0).

Po ilgos nesėkmių serijos (8 iš eilės pralaimėjimai) tik praėjusiame ture „Atlantas“ iškovojo pergalę 4:0 prieš kitą uostamiesčio ekipą „Klaipėdą“. Tačiau tam tikri komandos atsigavimo požymiai jau matyti.

Gegužės viduryje iš „Atlanto“ vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė Romualdas Norkus. Vadovavimą komandai perėmė Mindaugas Jonelys, o R.Norkus tapo jo asistentu.

Per perėjimų langą uostamiesčio komandoje įvyko nemažai permainų. „Atlanto“ treneriu – konsultantu tapo alytiškis, dalį šio sezono „Mažeikių“ strategu buvęs Ričardas Grigaliūnas. Jis į Klaipėdą priviliojo visą būrį alytiškių arba buvusių savo auklėtinių: vartininką Giedrių Butkų, Meirūną Stankevičių, Luką Kochanauską, Saimoną Burkšaitį, Modestą Atmanavičių, Aurimą Miniauską, savo sūnų Eriką Grigaliūną.

Prieš trečiąjį ratą į komandą grįžo Nerijus Kosmakovas, Mykolas Kaveckas, Robertas Kaminskas. Įregistruoti ir du žaidėjai iš Ganos – Alfredas Yawas Mokwabas bei Ericas Boansi Obengas. Tačiau jų kol kas aikštėje nesimatė.

„Atlanto“ prezidentas Vacys Lekevičius prieš dvi savaites teigė, kad veda derybas su verslininkais iš Maskvos ir didelė tikimybė, kad jie padės „Atlantui“, išgyvenančiam labai sunkius laikus.

Pastaruoju metu "Atlantas" nutarė susijungti su "Klaipėda". Abiejų klubų atstovai nutarė, kad uostamiestyje turėtų būti viena pajėgi ekipa. Dėl jungimosi jau sudarytas žodinis sutarimas, o artimiausiu metu ketinama pasirašyti ir raštišką protokolą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 13 22:39

A.Žulpos ir Ž.Banio įvarčiai lėmė „Kruojos“ pergalę Klaipėdoje
2011-08-13
http://www.fkkruoja.lt/?id,31;news,126" onclick="window.open(this.href);return false;
Paulius Jakelis

Šeštadienį uostamiestyje buvo žaidžiamos eilinės A lygos rungtynės, kuriose vietos „Klaipėda“ priėmė Pakruojo „Kruoją“. Po atkaklios ir įdomios kovos pergalę rezultatu 2:1 šventė „Kruoja“. Įvarčius nugalėtojams pelnė A.Žulpa ir Ž.Banys. Rungtynes kur kas geriau pradėjo svečiai iš Pakruojo – jau šeštą minutę baudos aikštėje po kontakto su varžovu griuvo V.Pocevičius, o arbitras nedvejodamas skyrė vienuolikos metrų baudinį. Prie kamuolio stojo A.Žulpa ir šaltakraujiškai pasiuntė šį į dešinįjį vartų kampą, nepalikdamas vartininkui jokių vilčių – 1:0. Nors po praleisto įvarčio šeimininkai ėmė kiek drąsiau veržtis į priekį, geresnes progas sukūrė būtent „Kruoja“. Puolime aktyviai žaidė T.Tabatadze, kuriam neblogai talkino saugai. Vienoje situacijoje tik fortūna išgelbėjo „Klaipėdą“ nuo antrojo įvarčio – po A.Žulpos smūgio kamuolys atsimušė į virpstą. Neblogą šansą turėjo ir Ž.Banys, tačiau po šio smūgio kamuolys skriejo greta virpsto. Deja, kaip jau dažnai futbole pasitaiko, jei neįmuši tu, įmuša tau. Taip 28-ąją žaidimo minutę gavęs šiek tiek erdvės reto grožio įvartį iš toli pelnė šeimininkų kapitonas D.Lukošius – 1:1. Per likusį pirmojo kėlinio laiką abi komandos demonstravo pakankamai padriką žaidimą, o rezultatas taip ir nepakito. Į pertrauką einant – 1:1.

Antroji rungtynių dalis buvo ne mažiau atkakli ir įdomi. „Kruoja“ kiek pagerino pozicinį žaidimą, tačiau retkarčiais pavojus kildavo ir prie M.Galdiko saugomų vartų. Aktyviai į žaidimą įsiliejo K.Jarmalavičių pakeitęs E.Veliulis, suteikęs komandai šviežumo puolime. 59-ąją minutę „Kruoja“ pagaliau galėjo kiek lengviau atsikvėpti – varžovų klaida pasinaudojo kamuolį perėmęs G.Slavickas, ir nors šiam nepavyko įveikti varžovų gynybos, laiku ir vietoje atsidūręs Ž.Banys stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų kampą (2:1). Po šio epizodo „Kruoja“ turėjo dar ne vieną šansą įtvirtinti pranašumą. Bene arčiausiai tikslo buvo A.Žulpa, tačiau šio akrobatiškas smūgis buvo kiek netikslus. Vėliau A.Dambrauskas į aikštę išleido ir T.Jevdokimovą bei paskutinėmis minutėmis P.Krasnovskį. Būtent po T.Jevdokimovo perdavimo „Kruoja“ vos nepelnė trečiojo įvarčio. Paskutinėmis susitikimo minutėmis buvo jaučiama įtampa, tačiau svečiams pavyko apsiginti ir aidint finaliniam švilpukui džiaugtis pergale rezultatu 2:1. Tai buvo antra „Kruojos“ pergalė iš eilės.
„Kruoja“: M.Galdikas, V.Pocevičius, J.Mockus, M.Bagužis, K.Matsionas, Ž.Banys, A.Žulpa, D.Petrauskas, K.Jarmalavičius, G.Slavickas, T.Tabatadze. Po keitimo aikštėje pasirodė: E.Veliulis, T.Jevdokimovs ir P.Krasnovskis.

„Klaipėda“ 1:2 (1:1) „Kruoja“
Įvarčiai: A.Žulpa 6’ (11m.), Ž.Banys 59’ – D.Lukošius 28’

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 13 22:43

Papildomos motyvacijos nereikia
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n631.html" onclick="window.open(this.href);return false;

VMFD „Žalgirio“ sekmadienį laukia svarbiausia dvikova iš visų iki šiol buvusių – įsitikinęs komandos kapitonas Algis Jankauskas. Žalgiriečiai išvykoje susikaus su sezono lyderiais, čempionų titulą ginančiais Panevėžio „Ekrano“ futbolininkais.

„Visi labai susikaupę, dirba, stengiasi, matosi, kad komanda labai rimtai ruošiasi. Prieš silpnesnes komandas, iš turnyro lentelės galo gal reikia papildomo užsivedimo, o čia jokios papildomos motyvacijos nereikia, visi supranta kokios svarbios šios rungtynės“, - kalbėjo „Žalgirio“ gynėjas Egidijus Vaitkūnas. Žalgiriečiai tikina, kad pergalė 3:1 prieš Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkus komandą nuteikė optimistiškai. „Pajutome, kad galime laimėti prieš bet ką, pergalė pridėjo pasitikėjimo savimi, todėl šiuo metu komandoje vyrauja labai kovinga nuotaika“, - sakė A. Jankauskas. Jam antrina E. Vaitkūnas: „Pergalė pireš marijampoliečius suteikė šansą kovoti dėl pirmos vietos, dabar visi galvoja apie dvikovą su „Ekranu“, žinoma, nebus lengva, bet darysime viską, kad laimėtume.“ Tuo metu, kai žalgiriečiai džiaugėsi pergale, „Ekrano“ žaidėjai liejo apmaudą dėl nulinių lygiųjų su Tauragės „Tauro“ komanda. „Manau, jiems atsiliepia Europos taurės rungtynės. Po tokių rungtynių grįžus į Lietuvą visada atrodo, kad gali varžovus apžaisti viena koja, bet pradedi žaisti ir supranti, kad jie irgi žaidžia. Manau, jie neįvertino „Tauro““, - svarstė „Žalgirio“ kapitonas.

„Žalgiris“ šiuo metu nuo panevėžiečių atsilieka trimis taškais ir yra sužaidęs vienomis rungtynėmis daugiau. „Aš į lentelę net nežiūriu, net nežinau kiek dabar atsiliekame, kiekvienas rungtynes žaidžiu dėl pergalės. Nebus taip, kad kas laimės šias rungtynes – pasiims auksą, dar liks keliolika rungtynių, bet jei bus neigiamas rezultatas, juos pasivyti bus labai sunku“, - įsitikinęs A. Jankauskas. Paskutinį kartą prieš „Ekraną“ žalgiriečiai Panevėžyje laimėjo 2001-aisiais. Vilniečiai įsitikinę – ši tradicija per ilgai užsitęsė. Žalgiriečiai kviečia sekmadienį atidėti visus planus į šalį ir vykti į Panevėžį. „Kuo jūsų daugiau, tuo mums bus lengviau“ – sakė kapitonas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 13 22:45

I.Dedura: "Šiame etape kova su "Žalgiriu" svarbiausia"
2011-08-12
http://www.fkekranas.lt/index.php?lang= ... 5&tid=2885" onclick="window.open(this.href);return false;

Jau ryt, sekmadienį, Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas sulauks dviejų ekipų, kurios stengsis įrodyti, kas yra kas A lygoje. Žiūrovai išvys stipriausių šalyje ekipų akistatą tarp aikštės šeimininkų "Ekrano" ir Vilniaus "Žalgirio". Prieš treniruotę pakalbintas gynėjas Ignas Dedura teigė, jog šioji kova bus svarbiausia šiame etape, o vyriausiasis komandos treneris treneris Valdas Urbonas atskleidė, jog komanda yra pasiryžusi po lygiosiomis sužaistų rungtynių reabilituotis kovojant su "Žalgiriu". FK "Ekrano" gynėjas I.Dedura: "Nuotaikos darbinės, pakilios, kaip ir visada. Prieš kiekvienas čempionato varžybas tokios, nesvarbu prieš ką būtų kitas mačas. Komanda pailsėjo po praėjusios savaitės, turėjom šiek tiek laisvų dienų, dabar savaitinis treniruočių ciklas. Varžyboms gerai pasiruošim. Vasarą galime vadinti šią dvikovą svarbiausia, tikimės, laimėsime. Bus dar kovų, tačiau šiame etape ji svarbiausia."

Ekipos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas: "Tai artimiausi konkurentai, turintys dideles ambicijas, mačo reikšmė yra didelė, visi tą supranta. Laukia labai įdomios rungtynės. Po paskutinių varžybų sekmadienį vyrai turėjo porą laisvų dienų, pailsėjo, tai buvo reikalinga. Kaip rodo praktika, tarptautinės rungtynės turi didesnį intensyvumą, tiek psichologine, tiek fizine prasme išeikvojama daugiau jėgų. Dabar nuotaikos yra išties neblogos, žaidėjai laukia tų sekmadienio rungtynių, juk tai proga reabilituotis po lygiųjų".

Komandoje kartu treniravosi ir Rokas Stanulevičius, žaidžiantis FK"Ekrano" jaunimo ekipoje. Pasak jo, čia treniruotėse vyrauja žymiai didesni greičiai, tačiau jos suteikia brangios patirties. "Tai nebuvo pirma tavo treniruotė su pagrindine ekipa, dar maždaug prieš mėnesį buvau pakviestas dvejoms, trejoms treniruotėms per savaitę. Visi draugiški, padeda įsilieti treniruočių procese. Su visais stengiuos pabendrauti. Čia žymiai greičiau reikia viską atlikti, ypač perduoti kamuolį, mąstyti aikštėje".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 14 13:32

Gočos įvartis Kaunui:


bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 15 10:08

Įtemptą mačą vainikavo "Žalgirio" triumfas
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n636.html" onclick="window.open(this.href);return false;

VMFD „Žalgirio“ futbolininkai sugrąžino Lietuvos futbolo A lygai intrigą. Žalgiriečiai svečiuose 2:1 (1:0) įveikė čempionų titulą ginantį Panevėžio „Ekraną“. Po rungtynių „Žalgirio“ autobuse tvyrojo pakili nuotaika. Žalgiriečiai juokavo, laidė pokštus ir nevengė draugiškai vienas kitą patraukti per dantį. Gynėjas Egidijus Vaitkūnas nusprendė pratęsti gražiausių sportinių batelių rinkimus. Rožine avalyne prieš rungtynes su Marijampolės „Sūduva“ džiaugęsis puolėjas Deivydas Matulevičius turi rimtą konkurentą. E. Vaitkūnas tikino, kad už jo melsvus sportinius batelius gražesnių komandoje nėra: „Neblogi Matulevičiaus batai, bet turbūt visi sutiks, kad mano – gražiausi komandoje.“ Kiek surimtėjęs žalgirietis pasakojo, kad šią pergalę žodžiais sunku apibūdinti. „Turbūt sužaidėme geriausias runtynes šį sezoną. Parodėme charakterį, stengėmės, kovojome. Buvo akimirkų, kai galėjome palūžti, bet kovojome iki galo. Komanda buvo kaip kumštis“, - sakė E. Vaitkūnas. „Galvoju, kad mes šiandien tiesiog sutraiškėme „Ekraną““, - su šypsena veide pridūrė E. Vaitkūnas.

Audringai iš Vilniaus atvažiavusių aistruolių palaikomi žalgiriečiai jau rungtynių pradžioje išsiveržė į priekį. 9 min. įvartį įmušė Mario Grgurovičius. 50 min. skirtumą padidino Arminas Vaskela. Įpusėjus antrajam kėliniui prieš tai atrodęs saugus rezultatas pradėjo kelti nerimą. 70 min. antrą raudoną kortelę šiose rungtynėse gavo M. Grgurovičius. Žalgirietis išvytas iš aikštės, rungtynes svečiai tęsė žaisdami dešimt prieš vienuolika. Turnyro lentelės lyderiai pasinaudojo kiekybine persvara aikštėje ir 77 min. Fofana Adama sumažino skirtumą 1:2. Rungtynių pabaigoje šeimininkai sukilo į lemiamą Mariaus Rapalio ginamų vartų šturmą. Puikios „Žalgirio“ gynybos dėka dar vieno įvarčio „Ekranui“ įmušti nepavyko. Žalgiriečiai po vienuolikos metų pertraukos nugalėjo „Ekrano“ futbolininkus jų aikštėje ir iš Panevėžio išsivežė tris labai svarbius taškus.

„Buvo labai sunkios rungtynės, ypač antrame kėlinyje, kai mūsų buvo mažiau, jie mus spaudė, atakavo, bet pavyko tvarkingai apsiginti. Praleidome vieną įvartį, bet visiems pasitaiko klaidų. Begalo džiaugiuosi, nes kiek žaidžiu „Žalgiryje“ dar nesu laimėjęs Panevėžyje. Man labai didelė šventė buvo“, - emocijų neslėpė komandos vartininkas M. Rapalis. Ne vieną pavojingą varžovo smūgį atrėmęs „Žalgirio“ vartų sargas neslėpė, kad savo žaidime įžvelgia klaidų. „Ant išėjimo buvo daug klaidų, ant linijos sužaidžiau neblogai, todėl bendrai paėmus – vidutiniškai, - apie savo pasirodymą kalbėjo komandos vartų sargas, - turėjau darbo. Daugiausia pavojingų momentų kilo po standartinių padėčių. Iš žaidimo gal tik keletą pavojingų momentų jie sukūrė.“Lemiamą rungtynių įvartį įmušęs A. Vaskela savo indėlio nepervertino. Anot žalgiriečio, svarbiausia – komandos pergalė: „Savo pasirodymą vertinu normaliai. Įvartis įmuštas, bet tai nieko nereiškia, svarbiausia, kad komanda laimėjo. Žengiame toliau savo užsibrėžto tikslo link.“ Žalgiriečiai tikino, kad tolesnei rungtynių eigai daug įtakos turėjo greitas pirmasis įvartis. „Po pirmo įvarčio komanda užsivedė psichologiškai. 1:0 tai ne 0:0, jaučiasi šioks toks užtikrintumas. „Ekranas“ truputį pasėdo po pirmo įvarčio“, - sakė A. Vaskela. Paskutinės kelios dešimtys antrojo kėlinio minučių priminė nervų karą. Abiejų ekipų sirgaliai voks spėjo griebtis už galvos, vieni iš apmudo dėl neišnaudotos progos, kiti iš džiaugsmo dėl išlaikytos persvaros. „Kai sėdėjau ant suolo ir gavome įvartį – iškarto išėjau praustis. Nebegalėjau žiūrėti. Prisiminiau 2007-uosius, kai 80 minutę pirmaudami 3:0 pralaimėjome 4:3. Susimąsčiau, bet tikėjau komandos pergale ir ne veltui“, - pasakojo A. Vaskela.

Po abiejų įvarčių žalgiriečiai džiaugėsi kartu su į Panevėžį atvykusiais sirgaliais. Jie, pasak futbolininkų, buvo tas vienuoliktas žaidėjas, kai aikštę paliko M. Grgurovičius. „Fanai kaip visada – jėga. Po rungtynių visi apsikabinome, buvome kartu. Tiek džiaugsmo, emocijų buvo, noriu labai jiems padėkoti, jie stipriai prisidėjo prie pergalės“, - kalbėjo M. Rapalis.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: XXI turas

2011 Rgp 15 10:26

Išties nuostabios rungtynės, nėra ir ką bepridurti...

S@muel
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:58
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 15 10:52

Kodėl Urbonui Stankevičius užkliuvo? Ko jie ten nepasidalijo?

Štai iš spaudos konferencijos, klausykit ką Urbonas sako:
http://fkekranas.lt/live_new/lt/tv/repo ... omentarai/

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 15 11:40

Gocha Tvildiani įvartis atnešė pergalę dešimtyje kėlinį žaidusiems šiauliečiams
2011 08 14
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12745" onclick="window.open(this.href);return false;

Pirmame kėlinyje Kaune aktyviai tačiau nesėkmingai šturmavę šeimininkų vartus, šiauliečiai antrame kėlinyje jau buvo priversti žaisti turėdami vienu futbolininku mažiau. Tačiau kiekybinė persvara neatnešė FBK „Kaunui“, Gocha Tvildiani išnaudojo varžovų vartininko klaidą, kuri nulėmė „Šiaulių“ pergalę.


FBK „Kaunas“ – FC „Šiauliai“ 0:1 (0:0)
Teisėjas: E.Gaigalas (Klaipėda), 300 žiūrovų
Įvarčiai: 67 min. G.Tvildiani („Šiauliai")
Įspėjimai: 90 min. C.Thomson (FBK „Kaunas"); 10 min. I.Kozlovs, 35 min. E.Jasaitis, 61 min. T.Eliošius, 80 min. Š.Jurevičius, 90 min. R.Vėževičius (visi FC „Šiauliai")
Pašalinimai: 43 min. E.Jasaitis (už 2-ą geltoną) (FC „Šiauliai")

Pirmajame rungtynių su „Kaunu“ kėlinyje šiauliečiai turėjo nemažą teritorinę persvarą, daug standartinių padėčių, deja itin pavojingai grasinti šeimininkų vartams nesisekė, trūko aštrių perdavimų, tikslesnių smūgių. Vis tik kartą kamuolys pabuvojo „Kauno“ vartų tinkle, deja Roberto Vėževičiaus įvartis įskaitytas nebuvo, nes teisėjo asistentas užfiksavo „Šiaulių“ saugui nuošalę. Kauniečiai pirmoje rungtynių pusėje tik kartą taip pat surengė pavojingą ataką, kuri laimei baigėsi smūgiu šalia vartų. Pačioje kėlinio pabaigoje Edvinas Jasaitis sustabdė varžovų kontrataką ir buvo nubaustas antra geltona kortele, bei buvo priverstas palikti aikštę suteikdamas „Kauno“ komandai kiekybinę persvarą. Antrame kėlinyje aikštės šeimininkai ėmėsi aktyvesnių veiksmų puolime ir stengėsi išnaudoti vieno žaidėjo persvarą, šiauliečiai patikimai gynėsi ir bandė atsakyti kontratakomis. Viena iš jų baigėsi gana kurioziniu įvarčiu. Po tolimo perdavimo link varžovų vartų, jau atrodė, kad kamuolys atiteks kauniečiams, tačiau vartininkas nesėkmingai jį bandė išmušti, o šalia buvęs „Šiaulių“ gruzinas Gocha Tvildiani būdamas nugara į vartus krisdamas kamuolį pasiuntė į vartus. Toli iš jų išėjusiam „Kauno“ vartų sargui suspėti grįžti nebepavyko. Pelnę įvartį „Šiauliai“ atsitraukė ir dar didesnį dėmėsį skyrė gynybai, kurios „Kaunui“ pralaužti iki rungtynių pabaigos nepavyko. Pasiekta pergalė padėjo „Šiauliams“ turnyrinėje lentelėje padidinti atotrūkį nuo artimiausių persekiotojų iki 4 taškų.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 15 11:41

Gocha Tvildiani: „Vartininką mačiau, o kur vartai - visada jaučiu“
2011 08 14
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12746" onclick="window.open(this.href);return false;

Pergalingo įvarčio autorius į „Kauno“ vartus Gocha Tvildiani sakė, kad savo įvarčio kurioziniu nepavadintu. Puolėjas tikis, kad šis įvartis jam „atriš“ varžovų vartus ir jam pavyks pelnyti įvarčius ir kitoms komandoms. „Nemanau, kad tai labai kuriozinis įvartis – mačiau kur yra vartininkas, o kur yra vartai – visada jaučiu. Šis epizodas dar karta parodo, kad reikia kovoti dėl kiekvieno kamuolio, net ir to kuris atrodo beviltiškai prarastas. Po rungtynių priėjęs atsiprašiau „Kauno“ vartininko dėl to, kad pasinaudojau jo klaida, tačiau esu puolėjas ir visada privalau tai daryti. Man lengviau žaisti nuo rungtynių pradžios, tačiau dabar esu laimingas, kad pavyko pelnyti įvartį išėjus po keitimo ir dar labiau, kad šis įvartis atnešė pergalę komandai. Visuomet esu nusitaikęs į varžovų vartus ir tikiuosi, kad po šio smūgio kito įvarčio nereiks laukti taip ilgai.“

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 15 11:42

Deivis Kančelskis: „Pagaliau sėkmė nusišypsojo ir mums“
2011 08 14
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12747" onclick="window.open(this.href);return false;

„Šiaulių“ ekipos vyr. treneris Deivis Kančelskis džiaugėsi komandos kovingumu antrame kėlinyje ir tai, kad pagaliau sėkmė atsisuko veidu į „Šiaulių“ komandą. „Pirmame kėlinyje turėjome nemaža teritorinę persvarą, geriau žaidėme aikštės viduryje, buvo daug standartinių padėčių, tačiau deja jomis pasinaudoti nepavyko, atakoje pritrūkdavo aštrumo. Jasaičio antrą geltoną kortelę pateisinti galima gal tik jauno žaidėjo patirties nebuvimu, neužsiėmė geresnės padėties, sužaidė neapgalvotai. Už antrą kėlinį padėkojau komandai, dešimtyje žaisti buvo itin sunku, tačiau vyrai rungtyniavo susitelkę. Gal tas įvartis ir buvo labiau sėkmės faktorius, tačiau kažkada ir mums turėjo nusišypsoti sėkmė. Kovingumu tikrai nenusileidome varžovams, nors pabaigoje šeimininkai galėjo ir nubausti. Svarbiausiai, kad iškovoti trys taškai, kurie mus nuteiks teigiamai ruošiantis ir kitoms rungtynėms.“

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 15 11:43

Eugenijus Riabovas: „Sužaidėme prastai atakoje“
2011 08 14
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12748" onclick="window.open(this.href);return false;

„Kauno“ ekipos vyr. treneris Eugenijus Riabovas vertindamas rungtynes sakė, kad jo komandai trūko tikslumo atakuojant, kuomet buvo žaidžiama turint vienu žaidėju daugiau, taip pat trūko kelių pagrindinės sudėties futbolininkų. „Pirmame kėlinyje nei viena komanda neturėjo daug realių progų pelnyti įvartį. Vis tik mums reikėjo aktyviau žaisti atakoje, juo labiau, kad žaidėme savo aikštėje. Antrame kėlinyje turėjome kiekybine persvarą, analogiškai kaip mums buvo nutikę rungtynėse su „Banga“. Vartininkas, kuris mūsų nuomone jau turi patirties, negalėjo padaryti tokio klaidos, kuri kaip vėliau paaiškėjo nulėmė rungtynių baigtį. Tačiau sužaidėme prastai atakoje, praleidę įvartį pernelyg skubėjome, daug techninio broko, nesiklijavo žaidimas, taip pat trūko vedančių žaidėjų. Rezultatu mes, kaip ir mus palaikantys sirgaliai nesame patenkinti.“

wrc2004
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: 2010 Lap 02 21:27
Palaikoma komanda: FK Ekranas

Re: XXI turas

2011 Rgp 15 11:44

http://fkekranas.lt/live_new/lt/tv/rung ... -zalgiris/" onclick="window.open(this.href);return false;

2 100proc. pendeliai....

S@muel
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:58
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Vilnius

Re: XXI turas

2011 Rgp 15 12:15

Reikėjo neprasileisti žioplų įvarčių, patiems įmušti turint tiek progų, ir nereikėtų dbr skaičiuot galimų pendelių, bet Ekranas pasižymi žioplumu, ypač prisimenant praeitų metų rungtynes su HJK, ar šių metų su BATE, vos stipresnė komanda už Bangą, Mažeikius, tai arba lygiosios ar pralaimėjimai ar išgimdyta pergalė po 11m baudinio

Grįžti į