...

Re: XXII (22) turas:

2014 Rgp 13 10:09

"Žalgiris" 3 - 0 "Atlantas"
53' [1 - 0] L. Pilibaitis
59' [2 - 0] L. Pilibaitis
62' [3 - 0] J. Wilkas


Geltonos kortelės: Andro Švrljuga (74 min.); Rolandas Baravykas (20 min.)

"Žalgiris": Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Georgas Freidgeimas, Semiras Kerla, Egidijus Vaitkūnas, Serge'as Nyuiadzi (81' Vaidotas Šilėnas), Deividas Šemberas (63' Paulius Janušauskas), Artūras Žulpa, Mantas Kuklys, Jakubas Wilkas, Linas Pilibaitis (77' Andrius Velička)

"Atlantas": Mantas Galdikas, Andrius Bartkus, Edgaras Žarskis, Rolandas Baravykas, Ovidijus Verbickas (74' Donatas Navikas), Gerardas Žukauskas, Marius Papšys, Antonas Jemelinas (79' Skirmantas Rakauskas), Marius Kazlauskas (65' Zigmantas Jesipovas), Maksimas Maksimovas, Evaldas Razulis

...

Re: XXII (22) turas:

2014 Rgp 13 10:11

Vicečempionai neprilygo ir trečią kartą
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... karta.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Antrajame kėlinyje Vilniuje pakilęs "Žalgirio" uraganas per devynias minutes nušlavė Klaipėdos "Atlantą"

Du Lino Pilibaičio (53 min. ir 59 min.) ir fantastiškas Jakubo Wilko įvartis (62 min.) atvedė Lietuvos čempionus bei pirmenybių lyderius į keturioliktąją pergalę "SMScredit.lt A lygoje".

Pirmadienį 22–ojo turo rungtynėse žalgiriečiai sutriuškino varžovus iš uostamiesčio rezultatu 3:0 (0:0) bei padidino atotrūkį nuo antroje vietoje esančių "Trakų" iki 9 taškų. Lietuvos čempionams tai buvo antroji pergalė iš eilės, taip pat pratęsusi penkerių rungtynių be praleistų įvarčių seriją.


Klaipėdos "Atlantas" į Vilnių atvyko praėjusiuose turuose iškovojęs užtikrintas pergales prieš Alytaus "Dainavą" (12:0), Klaipėdos "Granitą" (3:0) ir Gargždų "Bangą" (3:1). Tačiau ankstesni mačai su "Žalgiriu" uostamiesčio ekipos futbolininkams nieko gero nežadėjo. Pirmajame rate Vilniuje žalgiriečiai laimėjo net 4:0, o antrajame rate Klaipėdoje pasiekė pergalę rezultatu 1:0.

Nors žaliai balti savo arsenale visų ginklų neturėjo, puolėjai Adi ir Kristis Andreou rungtynes praleido dėl traumų, o Edvinas Baniulis dalyvavo Romos "Lazio" klubo peržiūroje, "Atlantui" teko didesnę laiko dalį praleisti savo aikštės pusėje, rūpinantis vartų saugumu.

Klaipėdiečiams nuo įvarčio ne kartą teko gelbėtis pirmojo kėlinio viduryje. 17 minutę Antonas Jemelinas paskutinę akimirką po Deivido Šembero smūgio išmušė kamuolį vartininko baudos aikštelėje, o netrukus "Atlanto" gynėjo netiksliu žaidimu galėjo pasinaudoti Serge'as Nyuiadzi. Svečių laimei, prancūzas smūgiavo nesėkmingai.

25 minutę klaida atsakė ir "Žalgirio" gynybos linija. Kamuolį perėmusiam Evaldui Razuliui atsivėrė plati erdvė žalgiriečių vartų link, tačiau bandydamas kuo greičiau ja pasinaudoti uostamiesčio vienuolikės futbolininkas sužaidė ranka, stipriai išgyvendamas šį taisyklių pažeidimą.

Vos po kelių minučių už galvos griebėsi jau vilniečiai ir LFF stadione susirinkę žiūrovai. Linas Pilibaitis galingu smūgiu sudrebino vartus, pasiųsdamas kamuolį į virpstą.

"Atlanto" gynybai po šio epizodo žalgiriečiai neleido nė sekundei atsikvėpti. Atakos smaigalyje atsidūręs Jakubas Wilkas dar vienu stipriu smūgiu pabandė pasižymėti, bet šia proga pasinaudoti lenkui taip pat nepavyko.

Svečiai iš gynybinių apkasų antrą kartą išsivadavo sužaidus pusvalandį. Kontratakos metu Marius Papšys ir Andrius Bartkus išvedė E. Razulį į labai patogią padėtį, bet Armantas Vitkauskas savo baudos aikštelėje sugebėjo nutraukti itin pavojingą varžovų bandymą pelnyti įvartį.

"Atlanto" puolėjui tai nebuvo paskutinė proga iki pertraukos persverti rezultatą klaipėdiečių naudai. Į baudos aikštelę įsiveržęs M. Papšys savo komandos draugui atliko puikų perdavimą, bet E. Razulio smūgiuotam kamuoliui kelią suspėjo užtverti Georgas Freidgeimas.

Savomis progomis nepasinaudojusiems svečių futbolininkams antrojo kėlinio pradžioje puolimo instruktažą pravedė Linas Pilibaitis. Dviem puikiais įvarčiais po Deivido Šembero ir Andro Švrljugos rezultatyvių perdavimų 53 ir 59 minutę "Žalgirio" spurtą inicijavęs žaidėjas sugniuždė varžovus, o paskutinę viltį ką nors pakeisti šiose rungtynėse iš "Atlanto" 62 minutę atėmė Jakubas Wilkas, fantastišku tolimu smūgiu nuginklavęs Mantą Galdiką.

Klaipėdiečių vartų sargas vėliau dar ne kartą pyko ant savo komandos draugų už nepakankamas pastangas ir prastą darbą gynyboje. Jau 68 minutę Mantas Kuklys galėjo priversti M. Galdiką ketvirtą kartą traukti kamuolį iš vartų tinklo, tačiau "Žalgirio" saugui šiek tiek pritrūko tikslumo.

Rungtynių laikrodžiui dar skaičiuojant dešimtis minučių iki mačo pabaigos, net ir trijų įvarčių deficitas "Atlanto" žaidėjams atrodė neįveikiamas, tad didelių pastangų pelnyti bent garbės įvartį Lietuvos vicečempionai nerodė. Vienintelę progą sušvelninti atsilikimą 84 minutę turėjo Donatas Navikas, kurio smūgį patikimai sužaidęs Armantas Vitkauskas sugebėjo atremti.

...

Re: XXII (22) turas:

2014 Rgp 13 10:12

J. Wilkas: „Visada smagu įmušti“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Žalgirio“ legionierius Jakubas Wilkas šį sezoną įmušė po vieną įvartį per visas trejas rungtynes su Klaipėdos „Atlantu“.

„Pagal rezultatą atrodo, kad buvo labai lengva, bet taip nebuvo. Pirmajame kėlinyje buvo gana sunku, jie sukūrė 3 progas įvarčiams pelnyti ir gerai gynėsi, - po mačo kalbėjo „Žalgirio“ 10-asis numeris. - Po pertraukos, antrojo kėlinio pradžioje mes visą laiką kontroliavome kamuolį, „Atlantas“ sustojo, todėl mes įmušėme 3 įvarčius ir laimėjome.“

Savo įvarčiais lenkas džiaugiasi, bet tvirtina neturįs specialaus recepto, kaip įveikti būtent „Atlanto“ vartininkus.

„Nežinau, kaip tai pavyksta, - šypsojosi J. Wilkas. - Esu patenkintas, kad įmušiau, bet svarbiausia man ir komandai yra 3 taškai.“

...

Re: XXII (22) turas:

2014 Rgp 13 10:13

L. Pilibaitis: „Viską padarė komandos draugai“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Du įvarčius į „Atlanto“ vartus įmušęs Linas Pilibaitis sako, kad visus nuopelnus turėtų prisiimti jam progas sukūrę komandos draugai.

Pirmąjį įvartį L. Pilibaitis pelnė galva po tobulo Deivido Šembero perdavimo, o antrąjį koja, kai gavo kamuolį iš Andro Švrljugos.

„Komandos draugai sukūrė progas, o man liko tik užbaigti atakas. Buvau tokioje pozicijoje, iš kurios privalo įmušti bet kuris žaidėjas“, - sakė vėl puolėjo pozicijoje rungtyniavęs nominalus „Žalgirio“ saugas.

Pasak futbolininko, šiandien rungtynės nebuvo lengvos, „Atlantas“ stengėsi kovoti iš visų jėgų.

„Kai iškovoji pergalę, pasiimi 3 taškus, viskas atrodo puiku, - teigė L. Pilibaitis. - „Atlantas“ pirmą kėlinį žaidė neblogai, kovojo. Mums pirmas kėlinys irgi nebuvo blogas, tik nepasinaudojome savo progomis.“

„Žalgirio“ 77-asis numeris taip pat tvirtino, kad žaisti puolėjo pozicijoje tampa vis lengviau.

„Buvo lengviau nei pirmą kartą, bet dar reikia priprasti, - sakė L. Pilibaitis.

...

Re: XXII (22) turas:

2014 Rgp 13 10:14

M. Zubas: „Esame laimingi“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas po pergalės prieš Klaipėdos „Atlantą“ džiaugėsi, kad principinį varžovą pavyko įveikti įtikinamu rezultatu.

„Atsižvelgiant į mūsų pastarąsias rungtynes su „Atlantu“, šis mačas mums buvo labai svarbus. Tuomet rungtynės vyko pagal panašų scenarijų kaip prieš savaitę žaidžiant su „Trakais“. Vis dar turime vieną suvenyrą iš tų rungtynių - Kristis negali treniruotis, - taip kalbą spaudos konferencijoje pradėjo M. Zubas. - Pirmiausia mums buvo svarbu parodyti, kad žaidžiame namie. Antra, tai buvo aukšto rango rungtynės, nes visi atsimename praeitą sezoną. Rungtynės su „Atlantu“ mums yra ypatingos. Todėl stengėmės žaisti susikaupę, būti agresyvūs. Nepaisant rezultato, rungtynės turėjo patikti žiūrovams. Įmušėme 3 įvarčius ir turėjome dar daug progų, todėl visi esame laimingi.“

„Žalgirio“ strategas pagyrė 2 įvarčius pelniusį Liną Pilibaitį, tačiau svarstė, kad futbolininkai turėtų pelnyti daugiau įvarčių, kai sukuriama tikrai daug progų.

„Aišku, nesu visiškai patenkintas. Kai turi puikią progą įmušti, reikia įmušti. Vis dėlto 3 taškai ir pasirodymas šiandien buvo pakankamai geras kaip tokios svarbos rungtynėms“, - sakė treneris.

Pasak M. Zubo, dabar vilniečių laukia dar vienas principinis mačas: „Žvelgiame į priekį. Laukia dar vienas nedidelės derbis - žaisime su Panevėžio „Ekranu“. Mūsų tarpusavio rungtynių istorijoje yra nedidelis emocinis aspektas, todėl laukia dar vienos įdomios rungtynės“.

...

Re: XXII (22) turas:

2014 Rgp 13 10:15

Neužteko jėgų ir meistriškumo
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... skumo.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Klaipėdos „Atlanto“ treneris Rimantas Žvingilas po pralaimėjimo Vilniuje „Žalgiriui“ 0:3 teigė, kad jo auklėtiniams pritrūko patirties ir jėgų.

„Kažkam iš vyrų pareikšti priekaištų negaliu. Pirmas kėlinys buvo gana aukšto lygio - ir „Žalgiris“ turėjo progų, ir mes. Antrajame mes gal kiek pavargome, „Žalgiris“ tikriausiai šiandien yra fiziškai stipresnis. Gal turi įtakos ir nemažas krūvis, kurį turėjome Europos lygoje, - svarstė R. Žvingilas. - Be to, keletas jaunų žaidėjų, kurie turėjo žaisti, yra išvažiavę, o kitiems trūksta patirties. Antrajame kėlinyje mums neužteko jėgų ir meistriškumo.“

Pasak trenerio, futbolininkus iš rimto išmušė praleistas įvartis, nors taip neturėtų būti.

„Akcentavome, kad reikia žaisti iki galo, nesustoti kas benutiktų. Neturėtų žaidėjai pasimesti po įvarčio, juk ne dangus nukrito. Turėtų susikaupti, išlaikyti savo braižą ir stengtis išlyginti rezultatą. Bet oras, nuovargis padarė savo“, - teigė „Atlanto“ treneris.

„Atlanto“ gynėjas Rolandas Baravykas sutiko su treneriu, kad antrajame kėlinyje komandai trūko jėgų, ir džiaugėsi Vilniuje įgyta patirtimi.

„Trūko jėgų, išsiblaškėme. Tai ir lėmė praleistus įvarčius, - kalbėjo futbolininkas. - Žaidėme prieš pirmąją vietą užimančią stiprią komandą, stengėmės, bet pralaimėjome. Ką padarysi, stengsimės kitą kartą iškovoti 3 taškus. Mano krašte šiandien žaidė Serge'as Nyuiadzi, Jakubas Wilkas. Tai labai stiprūs žaidėjai, todėl įgijau daug patirties. Man, kaip jaunam žaidėjui, žaisti prieš juos buvo labai naudinga.“

...

Re: XXII (22) turas:

2014 Rgp 13 10:16

J. Wilko įvartis - gražiausiojo rinkimuose
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... muose.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Žalgirio“ saugo Jakubo Wilko į Klaipėdos „Atlanto“ vartus įmuštas įvartis pretenduoja tapti XXII turo gražiausiu.

Vilniaus ekipos legionierius pasižymėjo 62 min., kai puikiu smūgiu kaire koja pelnė trečiąjį komandos įvartį.

Šį sezoną J. Wilkas iš viso jau pelnė 9 įvarčius, o į „Atlanto“ vartus įmušė per visas trejas tarpusavio rungtynes.

Gražiausio turo įvarčio autoriais taip pat pretenduoja tapti Antonio Sepe iš Alytaus „Dainavos“ ir Robertas Vėževičius iš Pakruojo „Kruojos“

Grįžti į