Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

XXII (22) turas:

2016 Rgp 12 12:59

2016-08-16 18:30
Stumbras - Atlantas
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

2016-08-17 18:00
Trakai - Žalgiris
LFF stadionas

2016-08-17 19:30
Sūduva - Lietava
ARVI arena (stadionas)

2016-08-18 18:30
Kauno Žalgiris - Utenis
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 16 17:08

XXII TURO ANONSAS: LYDERIŲ IR AUTSAIDERIŲ KAKTOMUŠA
http://alyga.lt/naujienos/informacija/x ... -kaktomusa" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-16 | Karolis Tretjakas

22-ajame „SMScredit.lt A lygos“ ture sirgaliai pamatys akistatą tarp pirmaujančios poros bei dviejų paskutinių čempionato klubų.

Klaipėdos „Atlantas“ į pergalių kelią bandys sugrįžti Kaune, o Marijampolės „Sūduva“ – pratęsti sėkmingą seriją.

Kauno „Stumbras“ – Klaipėdos „Atlantas“. Rugpjūčio 16 dieną 18.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 3:2, 2:0

Kauniečiai būsimiems varžovams šiame sezone pralaimėjo visas trejas tarpusavio rungtynes, tačiau „Atlanto“ žaidime pastaruoju metu – krizė, kuria „Stumbras“ sieks pasinaudoti.

Kauno klubas praėjusiame ture iškovojo labai svarbią pergalę ir praktiškai gali būti ramus dėl to, jog septintą–aštuntą vietą turnyro lentelėje užimančios komandos liks už nugaros. Prieš šį susitikimą Klaudijus Upstas teigė, kad nuo ekipos žaidėjų nukrito psichologinė našta ir tai gali padėti „Stumbrui" pirmą kartą šiais metais atimti taškų iš uostamiesčio atstovų. Visgi kauniečiai versis be dviejų svarbių žaidėjų: tiek pergalingą įvartį į „Lietavos“ vartus pelnęs Rimvydas Sadauskas, tiek vienas iš komandos lyderių Abdulas Basitas yra diskvalifikuoti.

„Atlantas“ per pastarąsias trejas rungtynes įmušė vos vieną įvartį ir, surinkęs tik tašką, nukrito į ketvirtą turnyro lentelės poziciją. Įdomu, kas pakeis diskvalifikuotą vartininką Marių Adamonį: ar pastaruoju metu trenerių pasitikėjimą praradęs Povilas Valinčius, ar jaunasis Vincentas Šarkauskas, savo „krikštynose“ „SMScredit.lt A lygoje“ stojęs į akistatą su Nerijumi Valskiu. Klaipėdos klubas yra šio mačo favoritas, tačiau psichologinė našta gali kaip reikiant slėgti už pirmojo trejeto atsidūrusius futbolininkus.

„Trakai“ – Vilniaus „Žalgiris“. Rugpjūčio 17 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 1:0, 1:3

Ši dvikova – puiki proga čempionams dar labiau įsitvirtinti viršūnėje, savo ruožtu, skambią pergalę praėjusiame ture iškovoję „Trakai“ norės į kovą dėl titulo įpūsti daugiau intrigos.

Mačą su lyderiais „riteriai“ pasitiks geros nuotaikos. Senosios sostinės komandai po ilgos pertraukos pavyko nepraleisti įvarčio, išnaudoti progas, o dabartiniam ekipos atakų lyderiui N. Valskiui – dar kartą pasižymėti. Didelio dėmesio sulauks „Trakų“ gynybos ramsčio Arūno Klimavičiaus ir Andrijos Kaludžerovičiaus akistata. Įdomu, ką strategas Albertas Rybakas mes į kovą šalia patyrusio gynėjo: ar Justiną Januševskį, ar po diskvalifikacijos galėsiantį pasirodyti Georgiosą Pelagiasą.

Vienerias rungtynes atsargoje turintys vilniečiai „Trakus“ lenkia keturiais taškais, o nuo kitų varžovų atitrūko dar solidesniu atstumu. Prie to itin prisidėjo įvarčius vieną po kito štampuojantis A. Kaludžerovičius, pasižymėjęs penkiuose „SMScredit.lt A lygos“ mačuose iš eilės. Visgi ne tik serbas kels didelę grėsmę nominaliems mačo šeimininkams. Savo argumentus norės pateikti pagaliau ledus pralaužęs Bahrudinas Atajičius bei Vytautas Lukša, demonstruojantis puikią formą.

Marijampolės „Sūduva“ – Jonavos „Lietava“. Rugpjūčio 17 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 1:1, 3:0, 1:1

Pergalingą bangą pagavę marijampoliečiai, palankiai susiklosčius aplinkybėms šiame ture, pagal pelnytus taškus gali susilyginti su antroje vietoje žengiančiais „Trakais“.

„Lietava“ yra gana nepalanki varžovė „Sūduvai“: marijampoliečiai šio sezono išvykose, įskaitant ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės mačą, vargo su „SMScredit.lt A lygos“ debiutantais. Nors anot Mariaus Činiko, Marijampolės klubas dabar demonstruoja solidų žaidimą, o su tuo negalima nesutikti. „Sūduva“ čempionate iškovojo keturias pergales iš eilės, po pertraukos sugrįžo į pirmąjį trejetą ir tęsia kovą LFF taurėje. Artėjančiame mače galime pamatyti Gabrielių Judicką, sustiprinusį marijampoliečių saugų liniją.

Jonaviečiai, su Tautvydo Eliošiaus atvykimu gerokai sustiprinę aikštės vidurį, turės problemą gynybos linijoje. Šiame mače negalės rungtyniauti centro gynėjas Martynas Dūda, kuris šiame sezone surinko keturias geltonas korteles. Treneriui Robertui Poškui, teigusiam, jog komanda padarė išvadas po pralaimėjimo Kaune, teks turbūt vėl suteikti šansą Benui Spietiniui. Tiek jo, tiek kolegos Edgaro Žarskio laukia nelengva užduotis – sustabdyti rezultatyviausią čempionato žaidėją – Tomą Radzinevičių.

„Kauno Žalgiris“ – Utenos „Utenis“. Rugpjūčio 18 dieną 18.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 3:2, 1:3, 1:2

Turnyro autsaiderių laukia itin svarbios rungtynės – pergalę iškovojęs klubas taip pat koviniu atstumu gali priartėti prie šeštoje vietoje žengiančios „Lietavos“.

Kauno ekipa, pasipildžiusi dviem naujokais iš Baltarusijos ir Lenkijoje prieš tai rungtyniavusiu Dariumi Jankausku, sužaidė solidų antrą kėlinį prieš „Žalgirį“. Laimis Bičkauskas liko patenkintas komandos papildymu, tikėdamasis, jog jis padės kauniečiams išvengti kritimo žemyn. Iš tikrųjų, šiuo metu „ant popieriaus“ „Kauno Žalgiris“ atrodo pranašesnis nei būsimi oponentai, o iškovota svarbi pergalė leistų pakilti laipteliu aukščiau.

„Utenis“, nors ir nelaimėjęs penkiuose mačuose iš eilės, vis labiau gerina savo žaidimą. Po mačo Marijampolėje treneris Olegas Boičyšinas liko patenkintas tiek komandos gynyba, tiek puolimu. Šauniai Utenos ekipoje atrodo Jurijus Vereščiakas, rungtyniaujantis aštriai ir pasižymėjęs trijuose mačuose iš keturių. Lygiosios išvykoje „Uteniui“ nebūtų prastas rezultatas, tačiau pergalė leistų atitrūkti nuo varžovo ir iki trijų taškų sumažinti deficitą nuo „Lietavos“, jei ši pralaimės Marijampolėje.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 16 17:10

LYDERIŲ IR AUTSAIDERIŲ KAKTOMUŠA
<...>
sirgaliai pamatys akistatą tarp pirmaujančios poros bei dviejų paskutinių čempionato klubų.
Kai taip rašo, tai nelabai aišku, kas ten daužysis kaktomis. :roll:

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 16 17:20

2016-08-16 | Karolis Tretjakas

Kauno „Stumbras“ – Klaipėdos „Atlantas“. Rugpjūčio 16 dieną 18.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 3:2, 2:0
Kad visus kartus laimėjo ne stumbriečiai, o klaipėdiečiai. :roll:
Tretjakas naktimis krepšinį žiūri ir nebesugeba net rezultatų teisingai surašyti. :)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 10:50

„ATLANTAS“ GRĮŽO Į PERGALIŲ KELIĄ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... aliu-kelia" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-16 | Karolis Tretjakas

22-ajame „SMScredit.lt A lygos“ ture Klaipėdos „Atlantui“ pavyko nutraukti trejų nelaimėtų rungtynių seriją.

Atlantiečiai, pagal pelnytus taškus sugrįžę į trečią turnyro lentelės vietą, išvykoje 2:0 (1:0) nugalėjo penktoje pozicijoje žengiantį Kauno „Stumbrą“.

Šeimininkai buvo gerokai nukraujavę: šiame mače negalėjo rungtyniauti traumą patyręs puolėjas Alexandre‘as Kore, o Abdulas Basitas ir Rimvydas Sadauskas buvo diskvalifikuoti. Savo ruožtu „Atlanto“ komandoje į vartų stačiakampį po pertraukos grįžo Povilas Valinčius, pakeitęs Marių Adamonį.

Dvikova prasidėjo svečių atakų škvalu. Pirmasis virš vartų smūgiavo Rokas Gedminas, netrukus „Stumbro“ vartininkas Rafaelis Broetto turėjo atmušti iš gana artimos distancijos Domanto Šimkaus ir to paties R. Gedmino smūgiuotus kamuolius.

Vis dėlto 9-ąją minutę atlantiečiams pavyko pelnyti greitą įvartį. Svečiams įžaidus kampinį, Marius Papšys pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur nuo varžovo atitrūkęs Andrius Bartkus smūgiavo sėkmingai.

Kiek vėliau pavojingai šalia vartų pažeme spyrė M. Papšys, o „Stumbro“ komandoje ryškiau išsiskyrė Klaudijus Upstas bei Robertas Vėževičius. Pirmasis futbolininkas rungtyniavo aktyviai dešiniajame krašte, o buvęs „Atlanto“ saugas sykį smūgiavo iš toli ir pakovodavo „antrame aukšte“ baudos aikštelėje.

Kėliniui artėjant į pabaigą, atlantiečiai turėjo puikią progą padvigubinti rezultatą. M. Papšys suklaidino varžovą ir perdavė kamuolį link D. Šimkaus, tačiau saugui smūgis iš kelių metrų nepavyko – R. Broetto šiaip ne taip apsigynė.

Antrasis kėlinys buvo lėtesnis – futbolininkams greitą žaidimą trukdė demonstruoti klampi aikštė. Mariano Baretto atliko keletą keitimų, tačiau jie apčiuopiamos nedavė, kadangi svečių gynėjai užgesindavo visas aštresnių atakų užuomazgas.

Savo ruožtu Konstantinas Sarsanija su keitimu pataikė – Skirmantui Rakauskui prireikė vos minutės, kad pasižymėtų. 80-ąją minutę S. Rakauskas po Ovidijaus Verbicko perdavimo standartinės padėties metu tiksliai smūgiavo vienu lietimu, įtvirtindamas svečių pergalę.

„Atlantas“ šiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone Kauno klubą įveikė visus keturis kartus.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 10:59

STUMBRAS 0 : 2 ATLANTAS
http://alyga.lt/live/stumbras-atlantas-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
[0-1] 9' Andrius Bartkus
[0-2] 80' Skirmantas Rakauskas

2016-08-16 18:30
22 Turas
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas
Žiūrovai: 200

Teisėjai
Jurijus Paškovskis
Aleksandras Radiušas
Vitalijus Gomolko

XXII TURAS: „STUMBRAS“ – „ATLANTAS“

ĮVARČIAI http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... s-ivarciai" onclick="window.open(this.href);return false;

SANTRAUKA http://alyga.lt/video/xxii-turas-stumbr ... -santrauka" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 11:01

M.PAPŠYS: „KAI LAIMI, GALI SAU LEISTI LINKSMESNĘ MUZIKĄ“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/m ... sne-muzika" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-17 | Karolis Tretjakas

Klaipėdos „Atlantas“ ketvirtą kartą šiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone įveikė Kauno „Stumbrą“ ir sugrįžo į pirmąjį trejetą.

Po mačo atlantiečių treneris Konstantinas Sarsanija kalbėjo apie aikštės kokybę ir apie kovingąjį varžovą, iš kurio šiais metais pavyko atimti visus dvylika taškų.

„Sunkios rungtynės. Laimėjome 2:0, bet varžovų komanda gera, stengėsi, kovojo, todėl jei išnaudotume momentus, kuriuos turėjome pirmame kėlinyje, būtų lengviau. Sunkus mačas iki pat antro įmušto įvarčio. Varžovas, reikia pripažinti, vertas pagarbos.

Laimėjome ketverias rungtynes, bet su „Stumbru“ nebuvo nė vieno lengvo mačo. Kovinga komanda, turinti ir jaunų, ir patyrusių žaidėjų, galinti laimėti prieš bet kurį varžovą. Jie beveik iš visų atėmė taškus, todėl mums kai kur pasisekė, bet mes patys to nusipelnėme, jog su „Stumbru“ nepraradome taškų“, – teigė specialistas iš Rusijos.

K. Sarsanija taip liko patenkintas tiek Roko Gedmino, tiek kitų futbolininkų žaidimu: „Taip, kaip Gedminas yra pasiruošęs, jis sužaidė neblogai. Kol kas jam 90 minučių per daug, jis atsigauna po traumos, todėl gaudo žaidybinį ritmą. Visi vaikinai stengėsi. Gerai sureagavome po pralaimėjimo „Trakams“. Mums liko ne tiek daug rungtynių ir kiekvienas turime žaisti maksimaliai.“

Pirmo rezultatyvaus perdavimo autorius Marius Papšys antrino treneriui, jog dvikova Kaune buvo ne iš lengvųjų: „1:0 – čia dar ne rezultatas, jie irgi stengėsi. Taip nebuvo, kad laimėjome 2:0 ir išėjome. Tikrai buvo sunku. Svarbiausia mums reikia apsiginti, o anksčiau ar vėliau įmušime. Progų mes turime, bet nesisekė realizuoti. Šiandien įmušėme. Manau, šiandien labiau norėjome laimėti, laimėjome daugiau dvikovų. Treneris prieš rungtynes pasakė, kad jie irgi mėgsta dvikovas.“

Po pergalės „Atlanto“ rūbinėje buvo girdima smagi muzika, o saugas tikisi, kad ateityje ja pavyks mėgautis dažniau.

„Kai laimi, gali sau leisti linksmesnę muziką, kai nelaimi – to negali. Tikėkimės dažniau laimėsime ir visada bus tokia muzika“, – kalbėjo M. Papšys.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 18:35

Kaludjerovičius 1-0

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 19:18

Kaludžerovič 2:0

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 19:42

Kam ten Mikoliūnui reikėjo griauti :) Žiopla pražanga. Trakai švelnina rezultatą 1:2 ir gražina intrigą į rungtynes

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 19:44

Žalgirio keitimai gadina žaidimą. Mikoliūnas prisidirbo penalkę, Elivelto visai nereikalingoj situacijoj nesusivaldė ir gavo raudoną kortelę. Pabaiga bus karšta :)

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 19:45

Teisėjo darbas tai :lol: Nors pastebėjau, kad šitas teisėjas dažnai kažkokius keistus sprendimus priima.

Diedui Klimavičiui nieko neparodyt tai jau visai aklam reikia būt.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 20:14

Gerai kas gerai baigiasi :)

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 17 21:38

Sūduva merkė taškus su Lietava, kuri didžiąją rungtynių dalį žaidė dešimtyje :)

Behemoth'c
Pranešimai: 812
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 09:27

Teisėjo darbas tai :lol: Nors pastebėjau, kad šitas teisėjas dažnai kažkokius keistus sprendimus priima.

Diedui Klimavičiui nieko neparodyt tai jau visai aklam reikia būt.
ryzas dar karta parode, kad teisejaut A lygoj nesugeba, nebent ko tais mes nezinom ;)

Grįžti į