Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 10:38

A. KALUDJEROVIČIAUS ĮVARČIAI PASKANDINO „TRAKUS“
http://www.fkzalgiris.lt/naujienos/n604 ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

XXII-asis „SMScredit.lt A lygos“ turas patiekė Lietuvos futbolo gurmanams neretą desertą. Nors „Trakai“ išplėšė ir 11 metrų baudinį, ir išprovokavo Elivelto raudoną kortelę, tačiau galiausiai juos ir galbūt jų viltis šiemet dar kovoti dėl aukso paskandino du Andrija Kaludjerovičiaus įvarčiai. Rungtynės baigėsi septinta iš eilės žalgiriečių pergale rezultatu 2:1 (1:0).

Rungtynių pradžioje žalgiriečius spausti bandę varžovai patikimos vilniečių gynybos pralaužti nepajėgė, nors netoli tikslo buvo baudos smūgio metu į Saulių Klevinską pataikęs Aleksandras Byčenokas. Žalgiriečiai pirmąją pavojingą ataką surengė 13-ąją minutę, kuomet po tolimo Manto Kuklio perdavimo šalia vartų atsidūrė Andrija Kaludjerovičiaus. Tiesa, serbo smūgis buvo labiau panašus į perdavimą, o Bahrudino Atajičiaus bandymas jį pataisyti taip pat nebuvo sėkmingas.

18-ąją minutę sunerimti „Žalgirio“ gynėjus privertė Nerijus Valskis, po kurio perdavimo į baudos aikštelę įsivertė Deividas Česnauskis. Tiesa, „Trakų“ kapitonas dėkinga situacija nepasinaudojo, o vos iš kelių metrų atstumo smūgiavo pro šalį.

Ilgai puoę, bet nieko iš to nepešę varžovai netrukus buvo priversti traukti kamuolį iš savų vartų tinklo. Atakos smaigalyje atsidūręs A. Kaludjerovičius atliko perdavimą B. Atajičiui, kuris nepagailėjo perdavimo atgal puolėjui. Nors serbas smūgiavo iš aštraus kampo, tai darė taikliai. Dešimtasis A. Kaludjerovičiaus įvartis išvedė žalgiriečius į priekį – 1:0.

Net ir pelnę įvartį vilniečiai neatsipalaidavo ir atakavo toliau. 26-ąją minutę Vytautas Lukša atliko pavojingą perdavimą vartų link, tačiau šalia kamolio praskriejo ir į vartus jo nenukreipė nei A. Kaludjerovičius, nei Linas Pilibaitis. Vos po minutės serbas smūgiavo iš tolimos distancijos, o jo šūvį jaunasis vartininkas Ignas Plūkas buvo priverstas mušti į užribį.

Kiek vėliau komandos rinkosi labiau pozicinį žaidimą, kurio metu sunkiai sekėsi kurti pavojingas progas. Visgi pačioje kėlinio pabaigoje „Žalgirio“ vartininką privertė paprakaituoti Nerijus Valskis. Vienas rezultatyviausių „SMScredit.lt A lygos“ žaidėjų po komandos draugo perdavimo atsidūrė baudos aikštelėje, tačiau net ir vadinamojoje aklojoje zonoje atsidūręs vartininkas Saulius Klevinskas sugebėjo laiku sureaguoti ir atremti trakiškio šūvį.

Antrasis kėlinys prasidėjo pavojinga „Žalgirio“ ataka. 48-ąją minutę B. Atajičius perėmė kamuolį aikštės viduryje, o jis iškart atsidūrė į priekį skubėjusio A. Kaludjerovičiaus žinioje. Tiesa, serbas nepagailėjo perdavimo patogesnėje pozicijoje buvusiam V. Lukšai, tačiau saugas smūgiavo virš vartų.

50-ąją minutę tiesiog skrajojantis A. Kaludjerovičius pratęsė savo šou. Sulaukęs aštraus M. Kuklio perdavimo per beveik pusę aikštės, puolėjas lengvu smūgiu prakišo kamuolį tarp I. Plūko kojų ir pelnė antrąjį įvartį.

58-ąją minutę varžovų gynybą ir vėl patikrino A. Kaludjerovičius. Tiesa, jo smūgis galva skriejo šalia vartų. 65-ąją minutę serbas privertė vartininką ir vėl paplušėti. Po keitimo aikštėje pasirodęs Saulius Mikoliūnas kaip žaibas įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavė kamuolį puolėjui, kuriam pritrūko vos kelių centimetrų iki hetriko – jo smūgį pirštų galais atlaikė I. Plūkas.

Vos po kelių akimirkų S. Mikoliūnas persistengė besigindamas ir po susidūrimo su vienu iš „Trakų“ žaidėjų uždirbo varžovams 11 metrų baudinį. Prie kamuolio stojo N. Valskis, kuris užtikrintai pasiuntė kamuolį į vartus bei sušvelnino rezultatą – 2:1.

Viltį atgavę varžovai stengėsi atakuoti toliau, o jau 70-ąją minutę N. Valskis smūgiavo, bet jo šūvis skriejo šalia vartų. 74-ąją minutę laimę pabandė ir Deividas Česnauskis, tačiau „Trakų“ kapitonas taip pat nebuvo taiklus.

75-ąją minutę geltoną kortelę jau turėjęs Arūnas Klimavičius kibo į kaklą A. Kaludjerovičiui, tačiau po susistumdymo liko nenubaustas. Teisėjas Robertas Valikonis iš aikštės išsiuntė po keitimo pasirodžiusį Elivelto.

Net ir būdami be vieno žaidėjo žalgiriečiai nepasidavė ir neapleido puolimo. 80-ąją minutę tolimą smūgį atliko M. Kuklys, tačiau kamuolys skriejo tiesiai į vartininką.

Mobilizuotai gynyboje žaidę žalgiriečiai daug pavojingų progų varžovams nesuteikė, o jiems nepadėjo ir pridėto laiko metu atlikti net keturi smūgiai nuo kampinio gairelės iš eilės. Žalgiriečiai iškovojo jau septintą pergalę iš eilės ir dar labiau įsitvirtino pirmoje turnyro lentelės pozicijoje.

FK „Trakai“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:2 (0:1)
A lyga, XXII turas, Vilnius

21‘ [0:1] Andrija Kaludjerovičius
50‘ [0:2] Andrija Kaludjerovičius
69‘ [1:2] Nerijus Valskis (11 m.)

Įspėjimai: 36‘ Slavko Blagojevičius, 44‘ Linas Pilibaitis, 85‘ Saulius Klevinskas („Žalgiris“); 52‘ Arūnas Klimavičius, 79‘ Aleksandras Byčenokas („Trakai“).

Pašalintas: 75‘ Elivelto („Žalgiris“).

Vilniaus „Žalgris“: Saulius Klevinskas, Egidijus Vaitkūnas, Linas Klimavičius, Mamadou Mbodjis, Donovanas Slijngardas, Mantas Kuklys, Slavko Blagojevičius, Linas Pilibaitis (64‘ Elivelto), Vytautas Lukša, Bahrudinas Atajičius (63‘ Saulius Mikoliūnas), Andrija Kaludjerovičius (90‘ Matija Ljujičius).

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 10:39

V. DAMBRAUSKAS: „RUNGTYNIŲ PABAIGA NEBUVO NUOBODI“
http://www.fkzalgiris.lt/naujienos/n604 ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Beveik 70 minučių kontroliavę žaidimą, rungtynių pabaigoje Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai buvo priversti žaisti itin kantriai, o net ir varžovų 11 metrų baudinys ar žalgiriečiams skirta raudona kortelė nesutrukdė iškovoti pergalės. Valdas Dambrauskas po rungtynių teigė, kad mačo pabaiga tikrai nebuvo nuobodi.

„Rungtynės buvo tikrai smagios. Pusantro kėlinio atrodė, kad kontroliavome žaidimą, o ir buvome pasiekę tinkamą rezultatą, bet po vienos klaidos sugrįžo intriga. Rungtynių pabaiga tikrai nebuvo nuobodi. Mums buvo svarbiausia įveikti „Trakus“ ir labai smagu, kad tai padaryti pavyko jau penktą kartą šiame sezone.

Rungtynes visada keičia įvarčiai. Pelnę įvartį pirmajame kėlinyje įgavome pranašumą, o pelnę antrąjį pasirinkome atsargesnį planą. Nenorėjome daug bėgti ir laukėme savo šanso. 2:0 atrodė gan saugus rezultatas, bet nutiko taip, kaip nutiko. Turėjome ištverti neramią pabaigą. Malonu tai, kad net ir likę dešimtyje išlaikėme koncentraciją ir padarėme tai, ką ir turėjome padaryti“, - sakė vilniečių strategas.

Nors po šios pergalės tarp „Žalgirio“ ir „Trakų“ atsivėrė net septynių, o galimai ir dešimties taškų praraja, treneris neskubėjo daryti išvadų apie jau beveik laimėtą kovą dėl čempionato aukso medalių.

„Taškų dabar neskaičiuojame, tiesiog koncentruojamės į artimiausias rungtynes. Kai galvoji, kad darbas jau padarytas ir atsipalaiduoji, gali būti greitai nubaustas“, - buvo atsargus V. Dambrauskas.

Vyriausiojo trenerio pagyrimų sulaukė ir ne kartą komandą gelbėjęs vartininkas Saulius Klevinskas.

„Žalgirio“ vartininkas būtent tai ir turi daryti – gelbėti komandą iš keblių situacijų. Jų nebūna daug prie mūsų vartų, todėl taip rungtyniauti – daug sunkiau. Kartais taip būna, kad beveik visas rungtynes neturi ką veikti, bet kėlinio pabaigoje turi išgelbėti komandą. Saulius Klevisnkas yra įgavęs gerą formą ir jo žaidimui priekaištų neturiu. Paskutinę minutę pagautas kamuolys vainikavo jo geras rungtynes“, - sakė V. Dambrauskas.

Pats vartų sargas S. Klevinskas tikino, kad būtent tokioms akimirkoms ir ruošiasi treniruočių metu.

„Būtent tam ir treniruojuosi, kad tose keliose situacijose galėčiau pagelbėti savo komandai. Šiose rungtynėse galbūt tokių situacijų buvo šiek tiek daugiau, nei įprastai. Bet kitokio scenarijaus ir nebuvo galima tikėtis, ne veltui „Trakai“ antroje vietoje.

Tai buvo įtemptos rungtynės, su „Trakais“ žaisti visada sunku. Tai yra nebloga, mobili komanda. Smagu, kad laimėjome ir iškovojome tris taškus. Kai visų rungtynių tvyro įtampa ir dar liekame dešimtyje – pergalė tikrai saldi“, - džiaugsmo neslėpė vartininkas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 10:47

„TRAKAI“ 1 : 2 VILNIAUS „ŽALGIRIS“
A LYGOS, XXII (22) TURAS

FOTO: http://www.fkzalgiris.lt/galleries/30/1126.html" onclick="window.open(this.href);return false;

***

ĮVARČIAI http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... s-ivarciai" onclick="window.open(this.href);return false;

SANTRAUKA http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... -santrauka" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 10:49

LYDERIŲ MŪŠYJE – A.KALUDJEROVIČIAUS DUBLIS IR „ŽALGIRIO“ PERGALĖ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/l ... io-pergale" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-17 | Martynas Pocius

Mažumoje likęs Vilniaus „Žalgiris“ sustiprino savo pozicijas kovoje dėl „SMScredit.lt A lygos“ čempionato aukso. Titulą ginantys vilniečiai po trilerio Vilniuje įveikė laipteliu žemiau turnyro lentelėje esančius „Trakus“ ir padidino atotrūkį iki septynių taškų – 2:1 (1:0).

Abu įvarčius žalgiriečių gretose pelnė Andrija Kaludjerovičius, pakilęs į snaiperių sąrašo viršų. Šeštose rungtynėse paeiliui pasižymėjusio puolėjo sąskaitoje – jau 11 įvarčių.

Legionierius iš Serbijos tapo vieninteliu skirtumu lygiame pirmajame kėlinyje, kuriame progų turėjo abi komandos. Jis 21-ą minutę išvedė „Žalgirį“ į priekį po Bahrudino Atajičiaus perdavimo greitos atakos metu.

Iki įvarčio iniciatyva priklausė „Trakams“. Puikią progą įmušti turėjo Deividas Česnauskis. Artiomo Gurenkos prieš vartus išvestas gynėjas nesugebėjo tinkamai pataikyti į šokinėjantį kamuolį ir mušė netaikliai.

Pirmaudamas „Žalgiris“ sukūrė dar porą gerų momentų. Ignui Plūkui teko už vartų nukreipti tolimą A.Kaludjerovičiaus šūvį. Vėliau po aštraus Vytauto Lukšos perdavimo kamuolio nepasiekė nei legionierius iš Serbijos, nei Linas Pilibaitis.

Paskutine savo ataka pirmoje mačo pusėje „Trakai“ buvo labai arti įvarčio. Nerijaus Valskio ir D.Česnauskio ataka sudraskė visą žalgiriečių gynybą kairiajame krašte, bet jos smaigalyje atsidūręs puolėjas mušė į Saulių Klevinską.

Kėlinio viduryje traumą patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo trakiškis Modestas Vorobjovas.

Po pertraukos Vilniaus komanda ėmė naudotis į priekį nuskubėjusių riterių paliktomis erdvėmis ir viena iš kontratakų baigėsi antruoju įvarčiu 50-ą minutę. Mantas Kuklys perdavimu tarsi peiliu prapjovė riterių gynybą, o prieš vartus iššokęs A.Kaludjerovičius savo darbą atliko.

Tik I.Plūko meistriškumas neleido serbui įmušti savo trečiojo „hetriko“ sezone. Po keitimo aikštėje pasirodęs Saulius Mikoliūnas sugebėjo iškrapštyti kamuolį iš varžovo „Trakų“ baudos aikštelėje ir perdavimu surado komandos puolėją, bet varžovo smūgį vartininkas neįtikėtinai atrėmė viena ranka.

Netrukus momentą prie „Trakų“ vartų sukūręs S.Mikoliūnas „pasižymėjo“ savo baudos aikštelėje. Saugas bereikalingai nugriovė grėsmės vartams nekėlusį Mychailą Šyšką, o arbitras skyrė baudinį. Jį realizavęs N.Valskis sušvelnino rezultatą, pelnydamas savo 10-ąjį įvartį sezone.

„Trakams“ užgulus varžovų vartus, savo reakciją teko demontruoti ir S.Klevinskui. Efektingai per save smūgiavus Oscarui Dorley, kamuolys po rikošeto pakeitė kryptį, bet „Žalgirio“ vartininkas puikiu šuoliu jį sugavo.

Likus žaisti kiek daugiau nei 10 minučių, kovodamas dėl kamuolio Elivelto alkūne trenkė Arūnui Klimavičiui. Šis griebė už kaklo A.Kaludjerovičiui galvodamas, kad jį nuskriaudė puolėjas iš Serbijos. Numalšinęs kilusį susistumdymą arbitras pašalino brazilą iš aikštės, tuo tarpu riterių gynėjas liko nenubaustas.

Elivelto prieš save raudoną kortelę išvydo antrose rungtynėse iš eilės. Abu sykius jis aikštėje pasirodė po keitimo.

Per likusį laiką įsikūrusių varžovų aikštės pusėje „Trakų“ šturmas buvo nesėkmingas. Sėkmės neatnešė ir keturi kampiniai. Paskutiniojo metu netiksliai galva mušė savo vartus palikęs vartininkas I.Plūkas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 11:09

TRAKAI 1 : 2 ŽALGIRIS
http://alyga.lt/live/trakai-zalgiris-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai
[0-1] 21' Andrija Kaludjerovičius
[0-2] 50' Andrija Kaludjerovičius
[1-2] 69' Nerijus Valskis
Sudėtys:

Trakai: Ignas Plūkas, Arūnas Klimavičius, Deividas Česnauskis, Justinas Januševskis, Mychailas Šyška, Modestas Vorobjovas (25`Titas Vitukynas) , Oscaras Dorley (81`Lukas Kochanauskas) , Jevgenijus Zasavickis, Nerijus Valskis, Artiomas Gurenka, Aleksandras Byčenokas.

Vilniaus „Žalgris“: Saulius Klevinskas, Egidijus Vaitkūnas, Linas Klimavičius, Mamadou Mbodjis, Donovanas Slijngardas, Mantas Kuklys, Slavko Blagojevičius, Linas Pilibaitis (64‘ Elivelto), Vytautas Lukša, Bahrudinas Atajičius (63‘ Saulius Mikoliūnas), Andrija Kaludjerovičius (90‘ Matija Ljujičius).
Abu Kaludžerovič smūgiai tokie, kokius mėgėjų lygose muša profesionalo duonos ragavę futbolistai.
Abiem atvejais netoliese trynėsi JJ, riterių talentas, bet kažkoks nerangus tose situacijose pasirodė.

Su keitimais Valdas prašovė.
SM prisikliurino, uždirbo pendelį, ir Elivelto padirbėjo vos daugiau nei 10 minučių. raudoną užsidirbo.

Žiūrovų pagal statistiką 250, bet kažin ar tiek buvo.
Krepšinio rinktinės kovos ir šlykštus oras, tai dvi priežastys, kurios verčia rinktis patogų drybsojimą sofkutėse ir krepšinio žiūrėjimą per TV.
Su spirdžiais vienas apsauginis buvo trumpom rankovėm, tai buvo keista. Vakar oras irgi nelepino.
Jokios akcijos ir galimybės dykai pasižiūrėti futbolą nepadės pritraukti žiūrovų, kol kėdės bus šlapios nuo vandens, stovėti visas rungtynes tokiu oru nėra faina.

2016-08-17 18:00
22 Turas
LFF stadionas
Žiūrovai: 250

Teisėjai
Robertas Valikonis
Dovydas Sužiedėlis
Saulius Dirda
Teisėjas nesuprantu ką švilpė. Kur pražangos buvo, tai nematydavo, kur nebuvo stabdė žaidimą.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 11:12

A.RYBAKAS: „PAGAL ŽAIDIMĄ PRALAIMĖJIMO NENUSIPELNĖME“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... usipelneme" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-17 | Martynas Pocius

„Trakų“ viltys iškovoti čempionų titulą sumenko po „SMScredit.lt A lygos“ čempionato lyderių dvikovos 22-ame ture. Riteriai nusileido Vilniaus „Žalgiriui“ rezultatu 1:2 (0:1) ir turnyro lentelėje atsilieka jau septyniais taškais. Trakiškiams pavyko sušvelninti rezultatą antrojo kėlinio viduryje, tačiau iškovoti taško nepadėjo ir raudona kortelė, parodyta žalgiriečiui Elivelto.

Po mačo „Trakų“ vyr. treneris Albertas Rybakas teigė, kad jo komandai rungtynėse daug kas pavyko, sekėsi kurti momentus.

„Nesugebėjome pirmieji įmušti. Jei būtų pavykę, turėtume didesnį psichologinį pranašumą. Esant rezultatui 2:0, teko daugiau bėgti į priekį, atverti užnugarį. Po pašalinimo nepavyko sukurti momentų įvarčiui, nors turėjome vieno žaidėjo pranašumą. Norėjosi atakas rengti kraštais ir perduoti kamuolį į baudos aikštelę. Pagal žaidimą pralaimėjimo nenusipelnėme“, – kalbėjo specialistas.

Pasak jo, komanda kovos iki galo. Tai ji parodė ir rungtynėse prieš „Žalgirį“, pralaiminėdama dviejų įvarčių skirtumu, nes stengėsi įmušti ir pasiekti teigiamą rezultatą. Dėl pergalės ruošiamasi kovoti ir likusiuose mačuose, nekreipiant dėmesio į taškų skirtumą turnyro lentelėje.

„Kiekvienas treneris turi pastabų, momentų, kuriuos reikėtų taisyti. Visada norisi rezultato, ypač žaidžiant gerai. Tai pavyko padaryti rungtynėse prieš „Atlantą“. Jei gaunasi, būna dvigubai geriau. Šiandien – žaidimas geras, bet rezultato nėra. Pagal vaikinų atsidavimą – labai geros rungtynės. Jos turėjo patikti žiūrovams, specialistai turės ką nagrinėti“, – teigė A.Rybakas.

Komandos kapitonas Deividas Česnauskis šį mačą pagal jo įdomumą prilygino finalui.

„Rungtynės gavosi tikrai įdomios, vertos finalo. Turbūt kai žaidėme taurės finale, jos nebuvo tokios įdomios kaip šiandien. Rezultatas, aišku, netenkina, bet pagal žaidimą galima pagirti mano komandos draugus, kurie atidavė viską, kad kontroliuotume kamuolį daugiau nei „Žalgiris“. Aišku, jie pirmi įmušė, galbūt atsitraukė ir davė mums daugiau laisvės. Dėl to antrajame kėlinyje prasileidome antrą įvartį. Rungtynės galėjo pasikeisti, išnaudojant savo progas pirmajame kėlinyje. Galbūt visai kitaip pasikeitę“, – kalbėjo gynėjas.

Komentuodamas savo žaidimą kairiajame krašte, futbolininkas teigė, kad čia jam savo karjeroje dar nebuvo tekę žaisti, tačiau liko patenkintas savo žaidimu.

„Vieną įvartį atžaidėme šiandien, bet „Žalgiris“ – labai gerai organizuota komanda, ypač gynyboje. Tikrai nėra lengva jiems įmušti. Jei jie nori gintis gerai, jie ginasi gerai. Įmušti nėra paprasta. Reikia išeiti kitas rungtynes ir laimėti, išeiti kitas ir vėl laimėti. Tada ir žiūrėsime, kai artės ta pabaiga. Matysime, kiek taškų ir ką mes dar galime padaryti“, – apie komandos šansus kovoti dėl titulo kalbėjo D.Česnauskis.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 11:16

V.DAMBRAUSKAS: „VIENA KLAIDA – IR INTRIGA SUGRĮŽO“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/v ... ga-sugrizo" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-17 Martynas Pocius

Vilniaus „Žalgiris“ žengė didelį žingsnį link eilinio čempionų titulo. „SMScredit.lt A lygos“ čempionato lyderių dvikovoje sostinės komanda įveikė antroje vietoje esančius „Trakus“ rezultatu 2:1 (1:0) ir turnyro lentelėje atitrūko jau septyniais taškais, turėdami vienerias rungtynes atsargoje.

Pasak vyr. trenerio Valdo Dambrausko, praleistas įvartis antrajame kėlinyje sugrąžino intrigą mače.

„Smagios rungtynės. Atrodė, pusantro kėlinio visiškai kontroliavome žaidimą ir turėjome susikrovę sau tinkamą rezultatą, bet po to – viena klaida ir intriga sugrįžo. Manau, pabaiga nebuvo nuobodi. Visada rungtynes keičia įvarčiai. Pirmajame kėlinyje pavyko jį pasiekti ir tai iš karto duoda privalumą. Antrajame kėlinyje įmušę antrą įvartį, pasirinkome tokį planą, kad niekur nebėgti ir laukti savo šanso, laukti erdvių. Nes iki tol didžiąją laiko dalį turėjome tikrai daug erdvės ir dar ne vieną momentą, kai galėjome įmušti. 2:0 buvo gan saugus rezultatas, bet gavosi kaip gavosi. Pabaiga buvo truputį nerami, bet malonu tai, kad vyrai ir dešimtyje išlaikė koncentraciją, padarė tai, ką reikia, ir į turnyro lentelę rašomės tris taškus“, – kalbėjo strategas.

Pasak jo, skaičiavimais turnyro lentelėje nėra užsiimama ir žiūrima tik į būsimas rungtynes ir joms skiriama visa koncentracija.

„Kai galvoji, kad darbas padarytas ir leisime sau atsipalaiduoti, visą laiką gali būti nubaustas“, – atsipalaidavimo nežadėjo treneris.

Jis negailėjo pagiriamųjų žodžių geras rungtynes sužaidusiam ir keletą pavojingų varžovų smūgių atrėmusiam vartininkui Sauliui Klevinskui.

„Manau, „Žalgirio“ vartininkas tą ir turi daryti. Ne visada būna daug momentų prie „Žalgirio“ vartų, todėl žaisti tokioje komandoje yra sunkiau, nes žaidybinis ritmas, kai neturi ką veikti didžiąją rungtynių laiko dalį prie savų vartų, o tada paskutinę minutę turi išgelbėti savo komandą. Saulius yra pagavęs neblogą ritmą ir jokių priekaištų jo žaidime nėra. Tas pagautas kamuolys paskutinę minutę vainikavo geras jo rungtynes“, – neabejojo V.Dambrauskas.

Pats S.Klevinskas džiaugėsi, kad sunkiose rugntynėse pavyko pasiekti pergalę.

„Visada su „Trakais“ sunku. Nebloga komanda, mobili. Įtampa jautėsi visas rungtynes. Smagu, nugalėjome – trys taškai“, – kalbėjo žalgirietis.

Pasak jo, nėra skirtumo, kiek kartų per rungtynes tenka gelbėti komandą, tačiau žaidžiant prieš antroje vietoje esančią komandą darbo visada būna daugiau.

„Kai dešimtyje lieki ir tokia įtampa jaučiasi, bet nugali, visada saldi tokia pergalė. Paskutinėmis minutėmis, kaip ir visame pasaulyje, gudrauji, tempi laiką. Tai niekam ne paslaptis“, – apie žaidimo subtilybes mačo pabaigoje atviravo „Žalgirio“ vartininkas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 11:17

„LIETAVA“ IŠLAIKĖ „SŪDUVAI“ NEPARANKIOS KOMANDOS STATUSĄ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/l ... os-statusa" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-17 | Karolis Tretjakas

Jonavos „Lietava“ trečią kartą šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ atėmė taškų iš Marijampolės „Sūduvos“, nutraukdama šio klubo keturių pergalių seriją.

Roberto Poškaus treniruojama komanda 22-ojo turo mače išvykoje sužaidė lygiosiomis 0:0 su marijampoliečiais ir kiek labiau atitrūko nuo žemiau turnyro lentelėje esančių konkurentų.

Svečių akcijos prieš rungtynes buvo kaip reikiant kritusios dėl Martyno Dūdos diskvalifikacijos bei traumų, kurias patyrė Arnas Paškevičius ir Julius Aleksandravičius. Retų progų starto sudėtyje sulaukė Eisvinas Utyra ir Lukas Miščiukas.

Šeimininkai užtikrintai perėmė kamuolio kontrolę, tačiau jonaviečiai sėkmingai gynėsi. Kartais dešiniajame atakos krašte jaunasis Eligijus Jankauskas surengdavo aštrius reidus, versdamas E. Utyrą ir jo komandos draugus plušėti. Būtent šis „Sūduvos“ saugas sukūrė gerą progą Tomui Radzinevičiui, kuris galva smūgiavo visiškai šalia vartų.

35-ąją minutę „Lietava“ netikėtai neteko vieno futbolininko: po netikslaus Lauryno Stonkaus perdavimo T. Radzinevičius iššoko prieš Dmitrijų Babenką, kuriam beliko tik nugriauti varžovą, o teisėjui – išsitraukti raudoną kortelę.

Netrukus Giedriui Kvedarui teko atremti baudos smūgį, tačiau kitoje aikštės pusėje su kur kas didesniu iššūkiu susidūrė Ivanas Kardumas. Prieš „Sūduvos“ vartininką iššoko Tomas Salamanavičius, smūgiavęs tiesiai į puikiai sužaidusį legionierių.

Marijampoliečiams antrame kėlinyje sunkiai sekėsi regzti pozicines atakas, savo ruožtu, svečiai pasiaukojamai gynėsi ir atakoje, dėka Tautvydo Eliošiaus bei kitų žaidėjų, sukurdavo neblogų momentų.

„Sūduvos“ atakų lyderis T. Radzinevičius taip pat turėjo savo progą, bet puolėjo smūgis atsimušė į išorinę vartų tinklo dalį. Aleksandro Veselinovičiaus atlikti keitimai kiek pagyvino žaidimą – būtent antrame kėlinyje aikštėje pasirodęs futbolininkas turėjo dėkingiausią galimybę pasižymėti.

Admiras Kecapas puikiai pamatė atsidengusį Predragą Pavlovičių, tačiau serbo smūgis vienu lietimu skriejo virš skersinio. Netrukus pastarasis saugas dar kartą spyrė netiksliai.

Rungtynių pabaigoje galva nesėkmingai mušė T. Radzinevičius, o „Sūduva“, nepasinaudojusi kiekybiniu pranašumu, sužaidė lygiosiomis ir liko ketvirtoje turnyro lentelės vietoje.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 11:27

SŪDUVA 0 - 0 LIETAVA
2016-08-17 19:30
22 Turas
ARVI arena (stadionas)
Žiūrovai: 700

Teisėjai
Manfredas Lukjančukas
Mantas Lešinskas
Mangirdas Mirauskas

Jeigu rungtynėse 700 žiūrovų buvo, tai pagal vidurkį Marė tuoj visus aplenks. Vilniečiai sotūs futbolu, Kaune futbolas lyg keiksmažodis. Klaipėdoje dar susirenka žmonių.
Neturiu po ranka statistikos, būtų įdomu užmesti akį. (Nors oficialia futbolo statistika, kas liečia lankomumą nepasitikiu.)

XXII TURAS: „SŪDUVA“ 0 - 0 „LIETAVA“

SANTRAUKA http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... -santrauka" onclick="window.open(this.href);return false;
Įvarčių nebuvo. O gaila.

Rungtynių nemačiau, iš santraukos matyti, kad buvo "karštos" rungtynės. Turėjo progų ir vieni ir kiti, bet nepavyko įmušti.
35` Dmytras Babenka ("Lietava") gavo raudoną kortą, bet Sūduvai iš to jokios naudos.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 11:30

TV.ELIOŠIUS ATSKLEIDĖ „LIETAVOS“ STIPRIĄJĄ SAVYBĘ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/t ... aja-savybe" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-18 | Karolis Tretjakas

Jonavos „Lietava“ ir vėl atėmė taškus iš Marijampolės „Sūduvos“, šį kartą „SMScredit.lt A lygos“ 22-ojo turo mače sužaisdama nulinėmis lygiosiomis.

Jonaviečių treneriui Robertui Poškui beliko tik padėkoti garbingai kovojusiems futbolininkams bei į Marijampolę atvykusiems sirgaliams.

„Mums kiekvienas taškas yra brangus. Reikia pakovoti su stipria komanda, kuri gerai atrodo. Pirmame kėlinyje buvo išvarytas vartininkas, likom dešimtiese, buvo dar sunkiau. Džiugina tai, kad visa komanda draugiškai, tvarkingai, drausmingai gynėsi. Visi išėjo užsivedę ir tai atnešė rezultatą. Norėjau padėkoti visiems vyrams ir sirgaliams, kurie mus taip smarkiai šiandien palaikė.

Visų žaidėjų pasirodymą vertinu gerai ir taip pat tų, kurie išėjo po keitimo – irgi nesusilpnino žaidimo, o truputėlį pagyvino. Sunku pasakyti, ar esame nepalanki komanda „Sūduvai“, kad nė vieno karto nelaimėjome“, – pasakojo treneris.

Puikiai rungtyniavęs „Lietavos“ saugas Tautvydas Eliošius nuogąstavo, jog jo komandos draugui nepavyko pasinaudoti puikia proga.

„Buvo labai sunkios rungtynės. Žaidėme dešimtiese gal 55 minutes, visi kovojome ir iškovojome tašką. Aišku, visada norisi daugiau. Po raudonos kortelės iš karto buvo labai gera proga: Salamanavičius išėjo vienas prieš vieną ir galėjome dar nubausti. Paskui žaidėme tik kontratakomis, gynėmės ir, manau, labai neblogai susitvarkėme.

Mūsų planas buvo gintis ir trims–keturiems žaidėjams išeiti į atakas, kas, iš tikrųjų, mums neblogai pavyko, turėjome keletą neblogų momentų. Kartais pritrūkdavo perdavimo, kartais – smūgio ar šalčiau sužaisti. Manau, kad išėjimai į ataką mums šiandien labai gerai pavyko“, – kalbėjo Vilniaus „Žalgiriui“ priklausantis futbolininkas.

Anot Tv. Eliošiaus, pagrindinė „Lietavos“ stiprybė – kontratakos, po kurių komanda ne kartą kūrė gaisrus prie marijampoliečių vartų.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 11:32

A.VESELINOVIČIUS: „VARŽOVŲ RAUDONA KORTELĖ NEIGIAMAI PAVEIKĖ MŪSŲ ŽAIDIMĄ“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... su-zaidima" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-18 | Karolis Tretjakas

Marijampolės „Sūduvos“ ketverių iš eilės laimėtų rungtynių serija nutrūko 22-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo mače.

Po lygiųjų su Jonavos „Lietava“ marijampoliečių strategas Aleksandras Veselinovičius kalbėjo, jog komandos žaidimą neigiamai paveikė varžovų vartininko gauta raudona kortelė.

„Noriu pasveikinti savo futbolininkus, bet mūsų galimybės šiandien buvo tokio lygio, kuris neleido įveikti „Lietavos“ komandą. Šiais metais „Lietava“ tapo mums neparankia varžove, nes sužaidėme trejas rungtynes lygiosiomis. Retai kada „Sūduva“ neįmuša įvarčių, tačiau su „Lietava“ neįmušame.

Sveikinu savo kolegą Robertą, linkiu jiems sėkmės. Tikiuosi, kad ir iš kitų komandų jie atims taškus, kaip iš mūsų. Mus tai džiugintų.

Esminis rungtynių momentas buvo raudona kortelė vartininkui. Manau, kad iki to momento mūsų komanda žaidė kokybiškai, organizuotai, turėjome šimtą procentinį momentą, kai Tomas Radzinevičius mušė galva. Manau, jog raudona kortelė neigiamai paveikė mūsų žaidimą ir nebuvo mums į naudą“, – kalbėjo „Sūduvos“ vairininkas, teigdamas, kad po to žaidėjai prarado koncentraciją bei neišnaudojo dėkingų progų.

Anot trenerio, komandos vidurio gynėjo Miljano Jablano, pakeisto dar mačui dar nepasibaigus, trauma atrodo gana nemaloni.

Savo ruožtu kitas gynėjas Algis Jankauskas taip pat pasakojo, jog ekipa, turėdama vienu žaidėju daugiau, rungtyniavo ne itin sėkmingai: „Ne kokios nuotaikos, kai turi pusantro kėlinio vieno žaidėjo persvarą ir negali pelnyti įvarčio. Manau, praradome du svarbius taškus kovoje dėl medalių. Meškos paslaugą padarė jų žaidėjo išvarymas. Likę dešimtiese, jie susispaudė, nepaliko erdvių, mums buvo labai sunku atakuoti, o jų žaidimas per daug ir nepasikeitė – jie ir toliau kontratakavo. Buvome labai primityvūs atakoje, neradome rakto į jų vartus.“

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 11:36

2016-08-18 18:30
Kauno Žalgiris - Utenis
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

Vilniuje visos tariamos legendos nelabai susitvarkė su kamuoliu. Tai į kamuolį nepataiko, tai krinta lygioje vietoje.
Šilkaitis kartais sublizgėdavo, o kartais lygioje vietoje suklysdavo.
Gudų talentais ginkluoti kauniečiai gali bandyti pakilti iš dugno.

Utenis turi galimybę imti taškus, bet turi tvarkingai gintis ir patys įmušti.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 14:44

2016-08-18 18:30
Kauno Žalgiris - Utenis
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

Vilniuje visos tariamos legendos nelabai susitvarkė su kamuoliu. Tai į kamuolį nepataiko, tai krinta lygioje vietoje.
Šilkaitis kartais sublizgėdavo, o kartais lygioje vietoje suklysdavo.
Gudų talentais ginkluoti kauniečiai gali bandyti pakilti iš dugno.

Utenis turi galimybę imti taškus, bet turi tvarkingai gintis ir patys įmušti.
Universalus receptas - gerai gintis ir įmušti :) Šitos rungtynės man net įdomesnės nei vakarykštės VŽ vs Trakai, nes svarba didžiulė - šitose rungtynėse gali būti nulemtas abiejų komandų likimas (kuri iškris, o kuri dar turės šansą peržaidime). Likusias ketvirto rato rungtynes Utenis ir KŽ žais su stipresniais varžovais, tad rinkti taškus bus labai sunku.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 15:25

Universalus receptas - gerai gintis ir įmušti :) Šitos rungtynės man net įdomesnės nei vakarykštės VŽ vs Trakai, nes svarba didžiulė - šitose rungtynėse gali būti nulemtas abiejų komandų likimas (kuri iškris, o kuri dar turės šansą peržaidime). Likusias ketvirto rato rungtynes Utenis ir KŽ žais su stipresniais varžovais, tad rinkti taškus bus labai sunku.
Žinai, aš ne tik "Žalgirį" ar "Atlantą" pasižiūriu. Utenis kartais nustebina įvarčiais, štai "Sūduvai" pirmi įkalė, o vėliau prasileido du, "Trakams" net tris įmušė, bet prasileido keturis. Abu kartus apmaudžiai pralaimėjo, nors pirmavo. Su "Stumbru" gynėsi tvarkingai, bet nesugebėjo užpulti, tai nulinės lygiosios buvo. Tai belieka nesikliurkinti gynyboje ir bandyti užpulti. Kito varianto likti 7 vietoje nematau.

Kai per sezoną vos dviejose rungtynėse sausus vartus išlaikai, tai svajoti apie pergales sudėtinga. Ypač, kai nesiseka užpulti.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXII (22) turas:

2016 Rgp 18 15:45

Tos rungtynės su Trakais buvo visiškas Utenio feilas. Žiauriai gaila buvo - taip gerai Utenis žaidė ir taip žioplai sugriuvo. Lygos autsaideriams retai kada pasitaiko galimybė lamėti prieš lyderius, tad apmaudu tokį šansą praleisti.

Su KŽ Utenis turėtų žaisti paprastai - antru numeriu, kompaktiška gynyba+kontratakos. KŽ gynyba taipogi nekažką, tad tikrai bus šansų. Kita vertus įdomu bus pažiūrėti, kaip atrodys KŽ su labiau apšilusiais legionieriais.

Tokiose rungtynėse labai svarbu charakteris, nusiteikimas. Įdomu ar tai bus All-in rungtynės, ar labai atsargios, gynybinės, su labai mažai momentų rungtynės, siekiant visų pirma nepralaimėti.

Grįžti į