...

Re: XXII (22) turas:

2012 Rgp 06 17:03

REO 2:3 TAURAS: santrauka, komentarai, rungtynės

http://futbolo.tv/video/113-a-lyga-vide ... -23-tauras


Legendiniame ŽALGIRIO stadione žaidė legendinis TAURAS ir laimėjo. :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: XXII (22) turas:

2012 Rgp 06 17:09

ŠIAULIAI 3:4 EKRANAS: santrauka, komentarai, rungtynės

http://futbolo.tv/video/92-a-lyga-video ... 34-ekranas

...

Re: XXII (22) turas:

2012 Rgp 06 17:16

ŽALGIRIS 2:2 SŪDUVA: santrauka, komentarai, rungtynės

http://futbolo.tv/video/90-a-lyga-video ... -22-suduva

...

Re: XXII (22) turas:

2012 Rgp 06 17:22

XXII turo gražiausio GF A lygos įvarčio rinkimai

Gražiausio GF A lygos XXII turo įvarčio rinkimai
Tomas Sirevičius (Tauras) Arsenij Buinickij (Ekranas) Kamil Bilinski (Žalgiris)

http://futbolo.tv/xxii-turo-graziausio-ivarcio-rinkimai

...

Re: XXII (22) turas:

2012 Rgp 08 11:39

Statistikos grafose – geresni žagiriečių rodikliai

„General Financing A lygos“ XXII turo rungtynių VMFD „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“ statistinėse kategorijose – žalgiriečių pranašumas

Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda sekmadienį savo aikštėje vykusiose „General Financing A lygos“ XXII turo rungtynėse sužaidė rezultatyviomis lygiosiomis 2:2 su Marijampolės „Sūduva“.

„InStat Footbal" atlikta analizė atskleidė, jog šiame susitikime varžovus vijęsi žalgiriečiai buvo žymiai aktyvesni. Jų nuveiktą darbą patvirtina akivaizdus dominavimas net 8 svarbiose statistinėse grafose.

Komandinė statistika

„Žalgiris“ atliko 18 smūgių (7 į vartų plotą), „Sūduva“ 11 (4 į vartų plotą).
Vilniečiai prasižengė 18 kartų (parodytos 4 geltonos kortelės ir 1 raudona), marijampoliečiai 11 (2 geltonos ir 1 raudona).
Aikštės šeimininkai nuošalėje atsidūrė 3 kartus, svečiai 2.
Sostinės ekipos futbolininkai perdavimus atliko žymiai dažniau (572 prieš 329) ir tiksliau (84% prieš 71%).
Atliktų veiksmų statistinėje grafoje žalgiriečių pranašumas šiek tiek mažesnis: 851 (81%) prieš 601 (71%).
Kamuolį žaliai balti kontroliavo net 63,5% rungtynių laiko. Ši persvara 45-60 minutėmis buvo išaugusi iki įspūdingo skaičiaus - 72%.
Aikštėje įvyko 124 dvikovos. „Žalgirio“ futbolininkai jų laimėjo 70 (56%).
Žalgiriečiai surengė trečdaliu daugiau atakų nei marijampoliečiai: 95 (69 pozicinės, 15 kontratakų, 11 po standartų) prieš 60 (38 pozicinės, 14 kontratakų, 8 po standartų).
Aikštės šeimininkai savo atakas dažniausiai pradėdavo dešiniajame krašte (33), svečiai centre (23).

Individuali statistika

„Žalgirio“ ekipos gretose puolime aktyviausiai dalyvavo Mantas Kuklys (59 atakos), Vaidotas Šilėnas (52) ir Andrejus Nagumanovas (51).
Perdavimus tiksliausiai skirstė vartininkas Armantas Vitkauskas (22/21, 95%), gynėjai Andrius Skerla (45/42, 93%) ir Andro Švrljuga (21/19, 90%).
Tarp savęs kamuoliu dažniausiai dalinosi Mantas Kuklys ir Andrejus Nagumanovas (14 perdavimų).
Mikrodvikovose sėkmingiausiai grūmėsi Vaidotas Šilėnas (13/10, 77%) ir Andro Švrljuga (4/3, 75%).
Daugiausia smūgių į „Sūduvos“ vartų pusę atliko Ramūnas Radavičius (4/1) ir Kamilis Bilinskis (3/2).
Varžovai pražangomis dažniausiai stabdė Calumą Elliotą (8 kartus), Ramūną Radavičių (2) ir Kamilį Bilinskį (2).

Naudingiausi žaidėjai

Pagal „InStat Football“ sudaromą naudingumo indeksą geriausiu „Žalgirio“ komandos žaidėju tapo saugas Andrejus Nagumanovas (252 naudingumo balai).
Antroji vieta atiteko dviem puikiais įvarčiais lygiąsias išplėšusiam puolėjui Kamiliui Bilinskiui (238 naudingumo balai).
Geriausių šių rungtynių žaidėjų trejetuką užbaigia ekipos gynėjas Luka Peričius (199 naudingumo balai)
___________________________________________________________
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... liai_.html

...

Re: XXII (22) turas:

2012 Rgp 09 10:44

Penki pastebėjmai apie XXII A lygos turą

Sužaistas XXII Lietuvos futbolo A lygos turas. Pateikiame penkis subjektyvius pastebėjimus įvairiais į futbolo mėgėjų akiratį patekusiais žaidimo ir kitais aspektais.

Marijus RIMAS

1. Kažkur dingsta futbolininkai.

Šiame ture per karštį rungtyniavusių kai kurių ekipų futbolininkų nebuvo kuo pakeisti. Pirmasis “vasaros išpardavimą” kaip ir pridera lyderiui, pradėjo šalies čempionas Panevėžio “Ekranas”.Juo pasekė ir kiti. Štai Vilniaus REO lyg jau dabar ir treneriu besivadinantis Valdas Ivanauskas po Tauragės “Taurui” pralaimėtos dvikovos sakė, kad jo treniruojamos ekipos atsarginių suolelis “buvo lygus nuliui”. Komandai kol kas neleidžiama registruoti naujų futbolininkų, todėl šeštadienį REO garbę gynė vos vienuolika žaidėjų. Du iš jų, stratego žodžiais tariant, “neaišku ar dar žaidė pagrindinėje dublerių sudėtyje”. Tą dieną pergalę iškovojusių taragiškių pajėgos buvo gausesnės, bet joms vadovaujantis Giovanni Scanu taip pat akcentavo futbolininkų trūkumą. Praretėjo ir Alytaus “Dainavos” gretos. Kuo toliau, tuo daugiau futbolininkų palieka dzūkijos ekipą. Atrodo, kad po pralaimėjimo Pakruojo “Kruojai” vietos laikraštis tuos kelis likusius su malonumu irgi išvytų iš Alytaus. Rungtynių aprašymo antraštė verta oskaro: “V.Rutkauskas ir A.Bražinskas – “Kruoja” 1:2”.

2. A lygoje žaisti jau nėra prestižo reikalas.

Šalies čempionate mažėjant galintiems žaisti, klubams ir mūsų futbolo vadovams vertėtų išsiaiškinti savo vartojamų žodžių reikšmę. A lygos dvikovų transliacijų skaičiaus padidėjimas neretai jau pateikiamas kaip futbolo lygio kilimas. Gal reikėtų sakyti, kad kyla čempionato nušvietimo žiniasklaidoje lygis – galima jau rasti labai ir nelabai reikalingos įvairios informacijos. Tačiau ji žaidimą aikštėje vargu ar įtakoja. Tikrasis indikatorius yra šalies stipriausių ekipų pasirodymas tarptautinėje arenoje, o jis šiemet ganėtinai prastas. Tačiau jis ir negali būti kitoks, nes didžioji dalis A lygos klubų paprasčiausiai neturi pinigų. Kadangi nėra pinigų, tai ateina laikas, kai čempionate komandos jau žaidžia be keitimų. Nesinorėtų nieko įžeisti, bet kai kurie dar neseniai rungtyniavę ar dabar į aikštę išbėgantys futbolininkai prieš gerus penkerius metus vargu ar būtų sustiprinę I lygos autsaiderius.

3. Sotus mėgėjas geriau nei alkanas profesionalas.

Net ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė jau pripažino, kad ateinantys metai bus sunkūs. Vadinasi tokiais jie bus ir šalies futbolui. Teoriškai, A lygoje rungtyniauja profesionalūs klubai. Praktiškai, tokių yra mažiau nei pusė. REO situacija dvikovoje su “Tauru” priminė dar mėnesio senumo įvykius. Tada prie ekipos vairo stojus V.Ivanauskui klubas neva tai pasuko profesionalėjimo link. Buvo paskelbta, kad komandoje nerungtyniaus turintys kitą darbą žaidėjai. To pasekoje, kai kurie sostinės ekipoje beveik nuo įkūrimo rungtyniavusieji buvo priversti ieškotis kitų ekipų. Dabar matome, į ką tas profesionalėjimas pavirto. Neverta gilintis kas dėl to kaltas – klubas, Lietuvos futbolo federacija ar kolūkius sugriovęs Vytautas Landzbergis. Kiek gaila tik kvailio vietoje likusių REO dirbančių ar dirbusių legendinių šalies futbolininkų. Kitiems klubams vertėtų pasimokyti ir nevaizduoti didelių profesionalų. Pernai “Dainavai” atstovavę veteranai Eimantas Poderis, Virginijus Miknevičius ir kiti parodė, kad dažnai sotesnis mėgėjas yra geriau už alkaną profesionalą.

4. Nepaisant visko, įdomus ir lietuviškas futbolas.

Šiame ture buvo ir kažkas geresnio. Sekmadienį vykusios A lygos lyderių dvikovos padovanojo intriguojantį reginį ir daug emocijų. Vieniems jos buvo teigiamos, kitiems neigiamos, bet abejingų neliko. “Šiaulių” ir “Ekrano” bei “Žalgirio” ir “Sūduvos” akistatos ilgai įsimins žiūrovams ir rungtynių dalyviams. Lietuvoje Europos lygio futbolą gal kada nors ir pamatysime, tačiau ne dėl to mes jį žiūrime. Daug įvarčių, intriga iki paskutinės minutės, emocijos – viso to pilnai užtenka, kad kitą savaitgalį ir vėl norėtusi grįžti į stadioną.

5. “My team” dažnai neturi išskirtinio žaidimo braižo.

Stebint Lietuvos futbolo klubus treniruojančių užsieniečių pasisakymus po rungtynių į akis pirmiausia krenta silpna jų anglų kalba. Tačiau daug labiau įsimena ta kalba ištariama frazė “my team” – “mano komanda”. Specialistai iš Lietuvos tokio žodžio vengia ir dažniau sako “mes”, “komanda” arba “vaikinai”. Nežinia kas verčia užsieniečius taip kalbėti. Visi jie atvyko iš skirtingų šalių, todėl neatstovauja kažkurios vienos trenerių mokyklos. Tačiau vos čia atvykę kalba tokiu tonu ir parenka žodžius lyg būtų pikti šeimininkai. Jau ne pirmas užsienietis strategas didžiąją rungtynių dalį savo rėkimu ir net išmoktais lietuviškais keiksmais užgožia tribūnas ar televizijos transliacijos komentatorių. Gal tie atvykėliai pamatę ne itin geras darbo sąlygas ima nemėgti lietuvių? Stebint dažnai legionierių pilnos “jų komandos” žaidimą kažkokio įpatingo “my team” braižo nesimato. Peršasi mintis, kad kompetencijos trūkumas neretai maskuojamas užtikrintu kalbos tonu, mosikavimu rankomis ir riksmais stadione.
___________________________________________________
http://penalty.lt/penki-pastebejmai-api ... ygos-tura/

...

Re: XXII (22) turas:

2012 Rgp 10 10:23

Paveikslėlis
P. Jakelis: „Rungtynių pabaigoje svečiams nusišypsojo fortūna“

Praėjusį A lygos turą apžvelgia rungtynes iš Alytaus miesto stadiono per futbolo.tv dažnai komentuojantis Paulius Jakelis. Jis pastebi, kad „tiek trilerių, kiek jų vyko 22-ojo turo rungtynėse, dar nebuvo“. Net trijose rungtynėse iš penkių (tarp jų ir Alytuje) viską lėmė įvarčiai paskutinėmis susitikimų minutėmis ar net sekundėmis, o visos pergalės buvo iškovotos tik po atkaklios kovos, vieno įvarčio skirtumu.

Alytuje pastaruoju metu buksuojanti Alytaus „Dainava” priėmė Pakruojo „Kruoją”, kuri Alytaus miesto stadione per savo istoriją dar niekada nebuvo laimėjusi. Svečiai į aikštę metė tikrai ne pajėgiausią sudėtį – nuo pat pirmųjų minučių šį kartą žaidė įprastai retai nuo suoliuko kylantis M.Filatovas ir tik rungtynių pabaigose į aikštę metamas greitasis R.Diakivas, vietoje diskvalifikuoto V.Pocevičiaus gynyboje teko žaisti G.Slavickui.

Pirmasis rungtynių kėlinys vyko labai netikėtai – gal dėl neįprastos sudėties, gal dėl nenusiteikimo, bet „Kruoja” atrodė labai blankiai ir visiškai nesugebėjo įrodyti savo favoritų statuso. „Balionų” taktika visiškai nepasiteisino, nes su visais tolimais perdavimais puikiai tvarkėsi gynybos linija, tuo tarpu poziciniame žaidime „Kruoja” iki pertraukos progų nesukūrė.

Visai priešingai nei labai drausmingai žaidusi Alytaus „Dainava”. Būtent drausmingu žaidimu „Dainavai” pavyko pirmame kėlinyje dominuoti aikštėje ir sukurti keletą puikių progų, viena kurių pavyko ir pasinaudoti. P.Sakalis 28-ąją minutę pasinaudojo puikiu M.Straukos perdavimu ir išvėdė saviškius į priekį (1:0).

Po pertraukos kurį laiką „Kruoja” savo žaidime nieko nekeitė, o „Dainava” ir toliau patikimai gynėsi bei itin pavojingai kontratakavo. Tai matydamas treneris S.Vorobėjus į aikštę metė A.Žulpą, ant suolo pasodindamas M.Filatovą. Tai iš karto davė apčiuopiamos naudos, nes 65-ąją minutę būtent A.Žulpos kovingumas padėjo iškovoti „Kruojai” kamuolį, o po G.Juškos smūgio į savo vartus kamuolį ne be S.Žigalovo pagalbos pasiuntė V.Rutkauskas (1:1).

Jau atrodė, kad „Kruoja” visiškai perims iniciatyvą, tačiau taip neatsitiko. „Dainava” ne vien gynėsi ir galėjo pelnyti dar įvartį. „Kruojos” žaidimas tuo tarpu ir toliau išliko labai statiškas ir lengvai nuspėjamas. Vis tik pačioje rungtynių pabaigoje svečiams nusišypsojo fortūna – D.Petrauskas nepagailėjo perdavimo A.Žulpai, kuris iš itin aštraus kampo surizikavo prasmūgiuoti į vartus. Vartininkas A.Bražinskas suklydo, o „Kruoja” pradėjo švęsti. Viena dramatiškiausiu „Kruojos” pergalių šiame sezone – 2:1.
_________________________________________________________
http://fkdainava.lt/2012/08/p-jakelis-% ... #more-2559

Grįžti į