...

XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 13:59

23 turas - 2013-08-10 20:00
Ekranas 1 : 3 Sūduva

23 turas - 2013-08-10 18:30
Kruoja 1 : 0 Banga

23 turas - 2013-08-09 18:30
Tauras 0 : 5 Atlantas

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 14:01

TAURAS 0 : 5 ATLANTAS

Santrauka: http://futbolo.tv/rungtynes/795/tauras-atlantas" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://futbolo.tv/rungtynes/795/tauras-atlantas" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://futbolo.tv/rungtynes/795/tauras-atlantas" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 14:15

KRUOJA 1 : 0 BANGA

Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/796/kruoja-banga" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/796/kruoja-banga" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/796/kruoja-banga" onclick="window.open(this.href);return false;


PASTABA. Lijo lietus

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 14:19

EKRANAS 1 : 3 SŪDUVA

Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/797/ekranas-s-duva" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/797/ekranas-s-duva" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/797/ekranas-s-duva" onclick="window.open(this.href);return false;


PASTABA. Lietus lijo.

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 14:28

N.Mačiulio įvartis padovanojo pergalę "Kruojai" mače su "Banga"
M.Pocius/alyga.lt http://www.lff.lt/lt/article/nmaciulio_ ... e_su_banga" onclick="window.open(this.href);return false;

Ilgiausiai „SMScredit.lt A lygoje" atostogavusi Pakruojo „Kruoja" kovingų ir atkaklių XXIII turo rungtynių pirmajame kėlinyje įmušė įvartį, kurio užteko įveikti Gargždų „Bangą". Po pergalės minimaliu rezultatu 1:0 (1:0), pakruojiškiai turnyro lentelėje sugrįžo į prieš savaitę prarastą ketvirtąją vietą.

Po 10 minučių trukusios žvalgybos pirmieji pavojingą momentą sukūrė aikštės šeimininkai. Po kampinio Ričardas Beniušis stipriu smūgiu galva patikrino Rimanto Bogužo budrumą. „Banga" atsakė pavojingu reidu dešiniu kraštu 16-ąją minutę. Mikas Kura puikiu perdavimo baudos aikštelėje surado Tomą Salamanavičių, tačiau šis nesugebėjo tiksliai pataikyti į kamuolį ir jo smūgį koja Maris Eltermanis sugebėjo nukreipti į kampinį.

Įvartis brendo. 17-ąją minutę „Kruojos" legionieriui Aleksandrui Tiškevičiui pritrūko kelių centimetrų, kad jo vienu lietimu po perdavimo iš dešiniojo krašto labai stipriai į vartus pasiųstas kamuolys suspurdėtų tinkle.

Tai ko nepavyko padaryti baltarusiui, po minutės atliko Nerijus Mačiulis. Saugas, pirmasis atsidūrė prie gynėjų atmušto kamuolio ir tiksliu smūgiu kaire koja iš maždaug 20 metrų į tolimą vartų kampą išvedė Pakruojo komandą į priekį.

Po įvarčio aikštės šeimininkai atsitraukė. M.Eltermanis ne be vargo atrėmė rezultatyviausio svečių futbolininko Aurelijaus Staponkos smūgį iš aštraus kampo po prasiveržimo dešiniu flangu 21-ąją minutę. Prie atšokusio kamuolio pirmieji suskubo „Kruojos" gynėjai ir likvidavo kilusį pavojų.

Kėlinio pabaigoje susirinkusių žiūrovų šypsenų susilaukė Donatas Strockis. Gynėjas po baudos smūgio pabandė efektingai krisdamas smūgiuoti į vartus galva, tačiau į kamuolį nepataikė ir jį užgulė, nutraukdamas pavojingą savo komandos ataką.

Iškart po pertraukos „Banga" vienos atakos metu turėjo dvi galimybes išlyginti rezultatą. Iraklis Gerkenašvilis visiškai laisvas įkirto į baudos aikštelę, laiku gavo perdavimą, tačiau jo smūgį blokavo gynėjai. Po dar vieno perdavimo jau M.Eltermaniui teko įsijungti į žaidimą ir atremti labai pavojingą T.Salamanavičiaus smūgį galva.

Praėjus 10 minučių, suklydo D.Strockis. A.Staponka perėmė kamuolį baudos aikštelės dešinėje pusėje, tačiau labai stipriu smūgiu nesugebėjo pataikyti į tolimą vartų kampą. Kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Nors kėlinio viduryje „Banga" perėmė iniciatyvą, ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau pavojingų momentų sukurti nesugebėjo. Aikštės šeimininkai patikimai gynėsi ir progai pasitaikius stengėsi kontratakuoti. Abejoms ekipoms trukdė lietus ir šlapia aikštė.

81-ąją minutę įvarčio autorius N.Mačiulis po Giedriaus Slavicko perdavimo pabandė labai techniškai vienu lietimu, neleisdamas kamuoliui nusileisti ant žemės, smūgiuoti į vartus, bet į kamuolį nepataikė.

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 14:30

"Sūduva" palaužė "Ekraną" jo tvirtovėje
N.Kesminas/alyga.lt http://www.lff.lt/lt/article/suduva_pal ... tvirtoveje" onclick="window.open(this.href);return false;

Nerijus Valskis įmušė 14-ąjį ir 15-ąjį savo įvarčius šį sezoną bei išsiveržė į priekį "SMScredit.lt A lygos" snaiperių klasifikacijoje, o Marijampolės "Sūduva" iškovojo pergalę Panevėžyje prieš "Ekraną". Čempionams nepadėjo ir tai, kad jie pirmi pasiuntė kamuolį į varžovų vartus - panevėžiečiai nusileido 1:3.

Rungtynes pirmi pavojingesniu išpuoliu pradėjo "Sūduvos" futbolininkai, bet po to iniciatyvą perėmė "Ekranas". Panevėžiečiai kėlė kelis kampinius, tačiau "Ekrano" gynyba dešiniajame krašte subyrėjo 12-ąją min. - į baudos aikštelę įsiveržęs Valentinas Baranovskis smūgiavo šalia virpsto.

Dar po minutės čempionai įmušė. Atakos smaigalyje atsidūręs Egidijus Varnas uždirbo kampinį, jį pakėlus "Sūduvos" baudos aikštelėje kilo sumaištis, kuria pasinaudojęs Giedrius Tomkevičius pasiuntė kamuolį į tinklą.

Likusią pirmojo kėlio dalį buvo žaidžiamas gana atviras futbolas, o "Ekrano" problema ir toliau liko dešinysis gynybos kraštas, kur siautėjo Audrius Brokas. 28-ąją min. šis futbolininkas iš baudos aikštelės paleido kamuolį į artimąjį virpstą, o dar po devynių minučių, gavęs kamuolį iš Pauliaus Daukšos, prasiveržė kraštu ir pakėlė kamuolį į vartininko aikštelę, kur Nerijui Valskiui tik liko kyštelėti koją - 1:1.

Tuoj po pertraukos "Ekrano" treneriai atliko puolimą stiprinančius keitimus, bet tai nepadėjo. Rungtynių lūžio minutė buvo 57-oji, kai iš aikštės gilumos kamuolį gavęs N.Valskis atsidūrė vienas prieš vartus ir išvedė Marijampolės komandą į priekį.

Vėliau panevėžiečiai bandė spausti varžovus, o "Sūduva" pavojingai kontratakavo. 80-ąją min. du Suvalkijos komandos žaidėjai pabėgo prieš vieną varžovų gynėją, bet N.Valskis nesuvaldė kamuolio, prarado progą išvesti Tomą Radzinevičių vieną prieš vartus. "Sūduvos" atakų lyderiui liko tik smūgiuoti iš 17 metrų, bet jo bandymą atrėmė vartininkas Tadas Kauneckas.

Vis dėlto netrukus "Sūduva" įmušė ir trečią kartą. 82-ąją min. marijampoliečiai dar sykį pasileido į priekį, ir Marius Šoblinskas pasiuntė kamuolį į tinklą.

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 14:33

XXIII (23) Turas

Rugpjūčio mėn. 9 d. (šeštadienis)

89) "Tauras" (Tauragė) - "Atlantas" (Klaipėda) 0:5 (0:3)
Tauragės "Vytauto" stadionas, 500 žiūrovų
Teisėjas - Darius Petraška
Įvarčiai: 9 min. M.Papšys, 12 min. E.Razulis, 26 ir 51 min. E.Razulis iš 11 m., 83 min. D.Nakrošius.
Įspėti: 35 min. D.Malkevičius, 41 min. M.Lėkis, 59 min. M.Lukaševič, 81 min. D.Laugalys ("Tauras"); 35 min. A.Jokšas ("Atlantas").

Rugpjūčio mėn. 10 d. (šeštadienis)

92) "Kruoja" (Pakruojis) - "Banga" (Gargždai) 1:0 (1:0)
Pakruojo stadionas, 200 žiūrovų
Teisėjas - Saulius Atmanavičius
Įvartis: 18 min. N.Mačiulis ("Kruoja")
Įspėti: 36 min. G.Slavickas, 88 min. R.Beniušis ("Kruoja"); 41 min. M.Dūda ("Banga")

91) "Ekranas" (Panevėžys) - "Sūduva" (Marijampolė) 1:3 (1:1)
Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas, 650 žiūrovų
Teisėjas - Nerijus Dunauskas
Įvarčiai: 13 min. G.Tomkevičius ("Ekranas"); 37, 57 min. N.Valskis, 82 min. M.Šoblinskas ("Sūduva")
Įspėti: 56 min. G.Tomkevičius, 84 min. Oscar Reyes ("Ekranas"); 62 min. T.Radzinevičius ("Sūduva")

Kitos turo rungtynės:

Rugpjūčio mėn. 12 d. (pirmadienis)

90) 18:30 Dainava (Alytus) - VMFD Žalgiris (Vilnius), tiesiogiai per LRT

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 14:35

E.Razulis ir kompanija “Tauro” nepagailėjo

Evaldas Razulis Tauragėje kamuolį į vartus siuntė triskart, savo tikslių smūgių sąskaitą “SMScredit.lt A lygoje” padidino iki 14 ir susigrąžino rezultatyviausio šalies čempionato žaidėjo statusą. Klaipėdos “Atlantas”, kuriam atstovauja lygos snaiperių sąrašo lyderis, išvykoje 5:0 sutriuškino “Taurą”.

Nerijus KESMINAS, alyga.lt

Rungtynės prasidėjo “Atlanto” spaudimu. Jau per pirmąsias porą minučių klaipėdiečiai turėjo progų įmušti, bet teisėjas dukart fiksavo nuošalę. Įvartis į “Tauro” vartus atkeliavo 9-ąją min. Marius Papšys, gavęs progą realizuoti baudos smūgį, maždaug iš 20 metrų nuo skersinio kamuolį paleido į tinklą.

Dar po trijų minučių uostamiesčio komanda persvarą padvigubino. Galva įmušė E.Razulis, gavęs kamuolį iš kairiojo krašto, iš kur jį virš baudos aikštelės pakabino Donatas Kazlauskas.

Bene vienintelę savo galimybę pirmajame kėlinyje “Tauras” turėjo 17-ąją min. – kelis varžovus klaidinamais judesiais išblaškęs Vytautas Dragūnevičius įsiveržė į baudos aikštelę, bet smūgiavo netiksliai.

Vėliau “Atlantas” vėl smaugė varžovus, o 26-ąją min. E.Razulis pasižymėjo antru tiksliu smūgiu. Puolėjas dešiniuoju kraštu įsiveržė į baudos aikštelę, buvo pargriautas, o 11 metrų baudinį įvarčiu pavertė pats.

Antroje kėlinio pusėje klaipėdiečiai draskė “Tauro” gynybą. Porą kartų ypač agresyvus ir kūrybingas buvo Gerardas Žukauskas. 32-ąją min. po jo smūgio nuo vartininko Valentino Ralkevičiaus atšokusį kamuolį į tinklą dar kartą nukreipė E.Razulis, bet teisėjas užfiksavo nuošalę. Pirmąjį kėlinį “Atlantas” laimėjo 3:0.

Po pertraukos klaipėdiečiai ir toliau išlaikė iniciatyvą galbūt prisimindami savo trenerio Konstantino Sarsanijos po antrojo rato rungtynių su “Tauru” išsakytos pozicijos: nors “Atlantas” tada laimėjo 4:0, strategas neliko patenkintas blankia rungtynių pabaiga pažadėjo futbolininkams papildomų treniruočių.

Daug progų uostamiesčio komanda nesukūrė, bet kamuolį į varžovų vartus ji siuntė dar dusyk. 51-ąją min. kamuolys “Tauro” baudos aikštelėje atsimušė į šios komandos debiutanto Simo Trakšelio ranką, o baudinį ir vėl įmušė E.Razulis. 85-ąją min. debiutą “Atlanto” komandoje įvarčiu pažymėjo Donatas Nakrošius.

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 14:35

1 ŽALGIRIS 19 16 2 1 55-8 50
2 ATLANTAS 20 14 2 4 40-16 44
3 EKRANAS 20 13 2 5 41-25 41
4 SŪDUVA 20 10 4 6 39-23 34
5 KRUOJA 20 9 5 6 28-27 32
6 BANGA 21 7 2 12 30-38 23
7 ŠIAULIAI 20 4 5 11 24-40 17
8 DAINAVA 20 3 3 14 19-50 12
9 TAURAS 20 1 1 18 12-61 4

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 15:39

Tarpusavio rungtynėse įrodinėjo pranašumą

Alytaus "Dainava" - VMFD "Žalgiris". Rugpjūčio 12 dieną, 18.30 val. Alytus, miesto stadionas. Iki šiol čempionate - 0:3, 0:7

Nerijus Kesminas, alyga.lt

Skirtingų galimybių komandos, skirtingi turnyro lentelės poliai.

Tarpusavio rungtynėse šiemet "Žalgiris" be jokio vargo įrodinėjo savo pranašumą.

Vasarą jėgų santykis nepernelyg keitėsi. "Žalgiris" ir toliau šluoja varžovus į kelkraštį net jų vardų neklausdamas. Kalbėti apie tai, kad vilniečiai galbūt bus pavargę po Europos lygos rungtynių Lenkijoje su Poznanės "Lech" taip pat turbūt beprasmiška - praėjusį savaitgalį su "Tauru" žalių ir baltų treneris Marekas Zubas patausojo daugelio savo lyderių energiją, bet nei žaidimui, nei rezultatui tai neatsiliepė.

Koziriai, kurie galbūt įkvėps "Dainavą" - namų aikštė ir triukšmingas savų sirgalių palaikymas. Dzūkai turėjo pasiilgti komandos, kuri pirmadienį, kai atvyks "Žalgiris", skaičiuos lygiai 50-ąją parą nuo pastarojo savo pasirodymo namų arenoje.

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 12 16:35

„Dainava“ ir „Žalgiris“ Alytuje - pirmoji trenerio D. Urbelionio partija su šalies futbolo lyderiais iš sostinės
http://www.alytausgidas.lt/lt/naujienos ... -sostines/" onclick="window.open(this.href);return false;

„Skirtingų galimybių komandos, skirtingi turnyro lentelės poliai“, - rašo Nerijus Kesminas, kurio teigimu, „Žalgiris" ir toliau šluoja varžovus į kelkraštį net jų vardų neklausdamas. Iki šiol, 2013 m. sezone, alytiškiai prieš vilniečius kapituliavo dusyk – 0:3 - po pakankamai gražios kovos, tačiau neišlaikytos įtampos Kaune bei 0:7 – smūgio žemiau juostos, kuris naujiesiems Alytaus komandos savininkams padėjo apsispręsti, jog laikas keisti ne tik „Dainavos“ pagrindinį vartininką Aurimą Dubicką, tačiau ir vairininką Gediminą Jarmalavičių.

Naujam alytiškių strategui Dariui Urbelioniui akistata su šiuo metu stipriausia Lietuvos komanda bus pirmoji. Kuo labiau pasikliaus „Dainavos“ treneris – vyresniais žaidėjais, komandą neseniai papildžiusiais dubleriais, kurie žaliai baltųjų rezervą šiemet yra „vėsinę“ ir 3:0 ar jaunystės bei patirties deriniu.

Tikėtina, kad po pergalės Europos lygoje „Žalgiris“ galbūt nebus „alkanas“ ir žūtbūt sieksiantis sudraskyti „Dainavą“, nors alytiškių kaimynus turnyro lentelėje, tauragiškius, vilniečiai praėjusiame ture „apžaidė“ beveik lyderių ir „Tauro“ praleistų įvarčių „paveldą“ užaugino iki 61.

Kiek mažiau kiaura alytiškių gynybai, per 22 turus praleidusiai ar sau įsimušusiai pusšimtį įvarčių, „Žalgiris“ – vienas nepalankiausių varžovas. Per 2 turus su sostinės varžovais į „Dainavos“ vartus krito penktadalis viso sezono įvarčių (10), kai tuo tarpu per kitas 20 rungtynių aštuonios A lygos komandos Alytaus vartininkus nuginklavo vidutiniškai vos po du kartus per rungtynes.

Jeigu ne 9 įvarčiai dvejose dvikovose su „Atlantu“ ir minus 10 Pietų Lietuvos akistatose su „Sūduva“ ir minus 6 su trejose rungtynėse su „Ekranu“, Alytaus „Dainavos“ gynėjai ir vartų sargai šiemet vaikščiotų aukščiau pakeltomis galvomis.

O su „Žalgiriu“ visko būta ir anksčiau. 2012 m. Rimvydo Kochanausko eros „Dainava“ 0:3 ir 0:4 nusileido Vilniuje, o 1:2 ir 1:3 Alytuje bei 1:2 - draugiškoje dvikovoje sostinėje. 2011-aisiais, sugrįžimo į A lygą metais, Virginijaus Sinkevičiaus „Dainava“ savo stadione žalgiriečiams nusileido 0:2 ir 1:3, o jų aikštėje – 1:2.

„Koziriai, kurie galbūt įkvėps „Dainavą“ - namų aikštė ir triukšmingas savų sirgalių palaikymas“, - spėja alyga.lt, pastebėjusi, kad dzūkai turėjo pasiilgti komandos, kuri pirmadienį, kai atvyks „Žalgiris“, skaičiuos lygiai 50-ąją parą nuo savo pasirodymo namų arenoje.

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 13 10:10

Čempionato lyderis išvargo pergalę Alytuje
Martynas Pocius 2013-08-12 20:28
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Cemp ... lytuje/418" onclick="window.open(this.href);return false;

Ne pačias geriausias rungtynes „SMScredit.lt A lygoje“ sužaidęs Vilniaus „Žalgiris“ pratęsė pergalių seriją. Čempionato lyderiai XXIII ture minimaliu rezultatu 1:0 (1:0) nugalėjo Alytaus „Dainavą“. Pergalingą įvartį įmušęs rezultatyviausias sostinės klubo futbolininkas Kamilis Bilinskis snaiperių sąraše pakilo į antrąją vietą, kurią dalijasi su Evaldu Razuliu.

Pusę pirmojo kėlinio čempionato lyderiai nedemonstravo to žaidimo, kokį buvo įpratę matyti vilniečių gerbėjai. 9-ąją minutę po grubios „Dainavos“ futbolininkų klaidos savo aikštės pusėje Rytis Leliūga perėmė kamuolį, perdavė dviejų gynėjų prižiūrimam Andrius Veličkai, kuris puikiu perdavimu surado vieną prieš vartus išbėgusį K.Bilinskį. Tačiau puikiai sužaidė laiku rezultatyviausią svečių puolėją pasitikęs vartininkas Vitalijs Artjomeko, atrėmęs labai pavojingą smūgį.

16-ąją minutę K.Bilinskis turėjo dar vieną galimybę pasižymėti, bet, įsiveržęs į baudos aikštelę per toli atleido kamuolį ir laiku suskubęs Deivydas Padaigis užtvėrė kelią link vartų.

Kontratakų taktiką pasirinkusi „Dainava“ kėlinio viduryje įsidrąsino ir ėmė vis dažniau pereidavo į vilniečių aikštės pusę. 21-ąją minutę Darius Cibulskas turėjo neblogą galimybę patikrinti Armanto Vitkausko meistriškumą, tačiau paskutinę akimirką paslydo ir smūgiavo nestipriai.

36-ąją minutę tik V.Artjomenko akrobatinis šuolis išgelbėjo alytiškius nuo A.Veličkos tolimo smūgio. Tačiau „Dainavos“ vartininkas buvo bejėgis po dviejų minučių, kai K.Bilinskis iš kelių metrų tiksliu smūgiu galva po Vaido Šilėno perdavimo išvedė „Žalgirį“ į priekį.

Nuolat aikštės šeimininkų gynybą reidais draskęs Rytis Leliūga jau po trijų minučių galėjo padvigubinti vilniečių persvarą, kai, suklaidinęs du gynėjus, stipriai smūgiavo iš aštraus kampo, bet puikiai sužaidęs V.Artjomenko smūgį sugebėjo atremti.

Kėlinio pabaigoje auksinės progos neišnaudojo Kęstutis Balčiūnas. Netikėtai vienas prieš vartus iššokęs puolėjas šuolyje koja pabandė perkelti aukštai pašokusį kamuolį per jį pasitikusį A.Vitkauską, tačiau į vartus nepataikė.

Po pertraukos vaizdas aikštelėje nesikeitė. Žaidimas daugiausia vyko „Dainavos“ aikštės pusėje, tačiau labai pavojingų progų vilniečiams sukurti neleido be klaidų rungtyniavę gynėjai. Dukart pavojingai po standartinių padėčių galva smūgiavo Luka Peričius. Alytiškiai atsakė netaikliu tolimu Luko Sendžiko smūgiu.

74-ąją minutę Pavelas Komolovas, pamatęs, kad V.Artjomenko paliko vartus tikėdamasis perdavimo į baudos aikštelę, pabandė „Dainavos“ vartininką užklupti nepasiruošusį ir smūgiavo stipriai, bet pro šalį. Po minutės visi žalgiriečiai griebėsi už galvų, kai po Pauliaus Janušausko tolimo smūgio kamuolys praskriejo visai šalia dešiniojo virpsto.

Dvikovos pabaigoje Algis Jankauskas smūgiu galva nepataikė į vartus iš kelių metrų. Sėkmingiau smūgiuoti sutrukdė prieš pat gynėją nuo žemės atšokęs kamuolys.

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 13 10:16

DAINAVA 0 : 1 žALGIRIS

įvartis: K. Bilinski 36`

Santrauka: http://futbolo.tv/rungtynes/798/dainava-zalgiris" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 13 10:24

"Dainava" 0:1 "Žalgiris. A lyga. XXIII turas | A. Tručinsko komentarai


...

Re: XXIII (23) turas:

2013 Rgp 13 10:25

"Dainava" 0:1 "Žalgiris. A lyga. XXIII turas | P.Komolovo komentarai


Grįžti į