...

Re: XXIII (23) turas:

2012 Rgp 13 14:35

"General Financing A lygos" 23 turas: Titanų mūšis be nugalėtojo

Paulius Jakelis/futbolo.tv

Savaitgalį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A lygoje buvo žaidžiami jau 23-ojo turo susitikimai. Centrinėje turo dvikovoje Panevėžyje „Ekranas" ir VMFD „Žalgiris" išsiskyrė taikiai 0:0, tad panevėžiečiai ir toliau gali jaustis ramūs dėl savo pozicijų. Savo ruožtu prie antrosios vietos po pergalės 3:2 prieš „Dainavą" priartėjo Marijampolės „Sūduva".

Netikėtą pralaimąjimą 0:1 Gargžduose patyrė „Kruoja", tuo tarpu „Šiauliai" ramiai ir užtikrintai pamokė „Taurą" - 4:0.
__________________________________________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/general_fi ... nugaletojo

...

Re: XXIII (23) turas:

2012 Rgp 13 14:36

Banga (Gargždai) - Kruoja (Pakruojis) 1:0 (1:0)
Teisėjas: N.Dunauskas (Vilnius), 600 žiūrovų
Įvarčiai: 23 min. A.Ivanauskas („Banga")
Įspėjimai: 15 min. A.Jokšas, 72 min. S.Tatiefang, 88 M.Kura („Banga"); 17 min. I.Zelmikas, 18 min. M.Bilyk, 56 min. V.Čistjakovs („Kruoja")


Turas startavo Gargžduose, kur į medalius nusitaikę „Kruojos" futbolininkai išmėgino jėgas su pastaruoju metu ne tik gerus rezultatus, bet ir žaidimą demonstruojančia „Banga". Rungtynių scenarijus nustebino daugelį - panašiai kaip „Kruojos" akistatoje su „Dainava" svečiai ir vėl neturėjo žaidybinio pranašumo.

V.Žutauto auklėtiniai žaidė protingą ir disciplinuotą futbolą, atliko nemažai trumpų perdavimų, sugebėdavo palaikyti kamuolį aikštės viduryje, kur puikias rungtynes sužaidė tiek A.Dos Santos, tiek ir buvęs „Kruojos" futbolininkas Ž.Banys. Iš aikštės vidurio kamuolys gražiai vaikščiodavo į kraštus, o tuo tarpu „Kruoja" ir vėl laimę bandė rasti tolimais perdavimais į priekį be jokios minties.

Tokia taktika nepasiteisino ir 23-ąją minutę visas stadionas triumfavo - po A.Dos Santos puikiai pakelto kampinio gražiu smūgiu nuo žemės kamuolį galva į vartus nukreipė A.Ivanauskas.

Patekę į besivejančių vaidmenį svečiai mėgino perimti iniciatyvą, vis tik tolimų perdavimų taktika niekaip nedavė norimos naudos ir „Bangos" žaidėjai susirinkdavo visus aukštus kamuolius.

Antrojo kėlinio antroje pusėje „Banga" turėjo ne vieną puikią progą įtvirtinti savo pranašumą, tačiau puikiai vartuose žaidė M.Eltermanis. Aidint teisėjo švilpukui - pelnyta, nors ir netikėta, „Bangos" pergalė 1:0.

...

Re: XXIII (23) turas:

2012 Rgp 13 14:37

Atlantas (Klaipėda) - REO (Vilnius) 4:2 (1:1)
Teisėjas: G.Mažeika (Kaunas), 350 žiūrovų
Įvarčiai: 22 min. P.Basic, 48 min., 51 min. ir 53 min. T.Lagator („Atlantas"); 14 min. ir 88 min. (iš 11m.) G.Kulbis („REO")
Įspėjimai: 45 min. P.Basic, 65 min. D.Arlauskis („Atlantas"); 24 min. M.Makutunovič, 38 min. D.Malkevičius, 90+4 min. P.Širvys („REO")
Pašalinimai: 67 min. D.Arlauskis (už 2-ą įspėjimą) („Atlantas")


Ne pačius geriausius laikus išgyvenantis sostinės REO klubas patyrė dar vieną nesėkmę. Šį kartą pralaimėta iš turnyro lentelės dugno po truputį mėginančiam pakilti uostamiesčio „Atlantui". Nuo pat mačo pradžios „Atlantas" spaudė savo varžovus, sukūrė ne vieną puikią progą pasižymėti, vis tik nesisekė su realizacija. Tai puikiai išnaudojo G.Kulbis, sulaukęs idealaus A.Lipskio perdavimo ir išvedęs saviškius į priekį (1:0). Vis tik džiaugsmai truko neilgai - pirma P.Basičius atstatė pusiausvyrą, o antrojo kėlinio pradžioje per penkias minutes net tris įvarčius pelnė T.Lagatoras ir viskas tapo aišku - 4:1.

Netrukus T.Lagatoras dėl patirtos traumos buvo priverstas aikštę palikti ant neštuvų, o jo vietą ant vejos užėmė ekipoje debiutavęs R.Mačežinskas. Nepaisant to, nepaisant ir netrukus D.Arlauskio gautos raudonos kortelės, ir toliau geriau atrodė šeimininkai, o antrąjį savo įvartį pačioje dvikovos pabaigoje pelnė G.Kulbis, realizavęs 11 metrų baudinį - 4:2.
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: XXIII (23) turas:

2012 Rgp 13 14:37

Tauras (Tauragė) - Šiauliai (Šiauliai) 0:4 (0:2)
Teisėjas: E.Gaigalas (Klaipėda), 400 žiūrovų
Įvarčiai: 8 min. S.Cesanelli, 40 min. (iš 11m.) ir 61 min. A.Rimkevičius, 65 min. I.Kozlovs („Šiauliai"); 61 min. A.Rimkevičius („Šiauliai") neįmušė 11m. baudinio
Įspėjimai: 90 min. M.Kižys („Tauras"); 29 min. A.Rimkevičius („Šiauliai")
Pašalinimai: 39 min. T.Sirevičius („Tauras")


Tauragėje susirinkę futbolo aistruoliai intrigos neišvydo, nors rungtynių pradžioje kova buvo visiškai apylygė. Jau antrąją minutę S.Cessaneli pataisė I.Kozlovo smūgiuotą kamuolį ir išvėdė savo ekipą į priekį 1:0. Toliau pusprogių turėjo tiek vieni, tiek kiti, tačiau lūžio tašku tapo 39-oji minutė, kai už žaidimą ranka raudoną kortelę prieš save išvydo kapitonas T.Sirevičius, o A.Rimkevičius šaltakraujiškai realizavo baudinį - 2:0. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi.

Po pertraukos G.Scanu atliko keletą taktinių pakeitimų komandos žaidime, L.Martišauskį pakeitė E.Auryla, kuris užsiėmė poziciją gynyboje. Tačiau nei šios rokiruotės, nei kiti taktiniai sprendimai „Tauro" neišgelbėjo - iki rungtynių pabaigos į šeimininkų vartus krito dar du įvarčiai: 61-ąją minutę A.Rimkevičius neįmušė baudinio, tačiau pirmasis suskubo prie atšokusio kamuolio (3:0), o jau po kelių akimirkų idealiu R.Vėževičiaus perdavimo pasinaudojo I.Kozlovas (4:0).

„Tauras" ir toliau kovėsi pagirtinai bei turėjo savų šansų - du kartus suklydo teisėjas E.Gaigalas, neskyręs labiau nei akivaizdžių baudinių į svečių vartus, o pačioje mačo pabaigoje „Taurui" ir vėl nepasisekė - dar viena labai grubi teisėjo klaida ir neteisingai neįskaitytas T.Belle įvartis, nors jokios nuošalės nebuvo.

Nepaisant visko, „Šiauliai" pergalės nusipelnė, nors 4:0 rezultatas ne visai pagal žaidimą.

...

Re: XXIII (23) turas:

2012 Rgp 13 14:42

Ekranas (Panevėžys) - Žalgiris (Vilnius) 0:0 (0:0)
Teisėjas: S.Dirda (Kaunas), 1650 žiūrovų
Įvarčiai: nėra
Įspėjimai: 31 min. I.Dedura, 36 min. A.Kučys, 43 min. E.Varnas, 81 min. V.Lukša („Ekranas"); 47 min. R.Radavičius, 72 min. A.Jankauskas („Žalgiris")


Centrinėje turo dvikovoje aistruoliai pamatė viską, kuo futbolas žiūrovus ir žavi, išskyrus įvarčius. Akistata prasidėjo be didesnės žvalgybos - abi ekipos atrodė labai motyvuotos, kupinos ryžto ir sportinio pykčio. Kiek geriau rungtynių pradžioje atrodė svečiai iš sostinės, tačiau savų pusprogių jie neišnaudojo, visai kaip šeimininkai. Kartą kamuolys po išmesto užribio sudrebino E.Zubo vartų skersinį.

28-ąją minutę visiškai subyrėjusią žalgiriečių gynybą tiesiog privalėjo nubausti Ž.Kymantas, tačiau jo pirmasis prisilietimas prie kamuolio nebuvo labai sėkmingas, o į tuščius vartus M.Andjelkovičius pataikyti nesugebėjo - sudrebino virpstą.

Supratę, kad viskas gali baigtis prastai, „Žalgirio" futbolininkai susiėmė ir netrukus jau M.Kuklys buvo labai arti triumfo, tačiau koją pakišo virpstas. Kėlinio pabaigoje vyko kieta kova, o teisėjas pasigailėjo A.Kučio, kuris aikštės viduryje ne tik prasižengė prieš M.Kuklį, tačiau šį dar prilaikė už marškinėlių, o vėliau griebė tiesiog už kaklo. Jam buvo parodyta geltona kortelė.

Intriguojantis pirmasis kėlinys taip ir baigėsi - 0:0, nors progų pasižymėti netrūko.

Po pertraukos jau „Žalgiris" visiškai perėmė iniciatyvą ir susidarė įspūdis, kad Lietuvos čempionai siekia tiesiog išsaugoti lygų rezultatą. „Ekrano" gynybos linija antrame kėlinyje darė labai daug klaidų, tačiau „Žalgirio" atakuojantys futbolininkai švaistė vieną progą po kitos. Po gero perdavimo iš krašto galva į vartų plotą nepataikė P.Janušauskas, vienas prieš vartininką atsidūręs A.Švrljuga pataikė į E.Zubą, neišnaudotos liko ir kitos progos.

Būtent prasta realizacija „Žalgiriui" ir pakišo koją priartėti prie čempionų, kurie savo tikslą pasiėkė ir turnyro lentelėje savo pozicijas gali vadinti stabiliomis.

...

Re: XXIII (23) turas:

2012 Rgp 13 14:43

Sūduva (Marijampolė) - Dainava (Alytus) 3:2 (1:1)
Teisėjas: D.Petraška (Ukmergė), 450 žiūrovų
Įvarčiai: 22 min. ir 52 min. R.Freidgeimas, 89 min. M.Šoblinskas („Sūduva"); 34 min. R.Stankevičius, 90+4 min. P.Sakalis („Dainava")
Įspėjimai: 37 min. K.Chvedukas, 90+3 min. N.Radžius („Sūduva"); 43 min. M.Miškinis („Dainava")


Viena rezultatyviausių turo dvikovų vyko Marijampolėje, kur „Sūduvai" iššūkį metė pastaruoju metu gerokai žaidimą pagerinusi Alytaus „Dainava". Pirmą pusvalandį šeimininkai žaidė vieni, o varžovų tikslas buvo tiesiog apsiginti. To padaryti nepavyko, nes R.Freidgeimas išnaudojo savo progą, o dar du kartus „Sūduva" smūgiavo į skersinį.

Tiesa, nepatikimai iki pertraukos žaidusi „Sūduvos" gynybos linija užmigo 34-ąją minutę, kai po N.Bartkevičiaus perdavimo vienas prieš vartininką atsidūrė ir neklydo R.Stankevičius - 1:1. Po šio epizodo „Sūduva" tapo neatpažįstama ir iki pertraukos aikštėje jau dominavo „Dainava".

Vis tik sensacijos šeimininkams pavyko išvengti. Po pertraukos „Sūduva" ir vėl susigrąžino iniciatyvą bei pridėjo dar du įvarčius - 52-ąją minutę dublį atliko R.Freidgeimas, o pačioje dvikovos pabaigoje sužibėjo visas rungtynes puikiai rungtyniavęs M.Šoblinskas (3:1).

Jau atrodė, kad viskas taip ir baigsis, tačiau neleistina N.Radžiaus pražanga baudos aikštelėje suteikė šansą P.Sakaliui, kurio šis nepraleido - 2:3. Tiesa, laiko atakai jau neužteko - teisėjas iš karto užfiksavo rungtynių pabaigą ir „Sūduva" dar labiau priartėjo prie VMFD „Žalgirio".

...

Re: XXIII (23) turas:

2012 Rgp 14 14:05

Gražiausio GF A lygos XXIII turo įvarčio rinkimai

http://futbolo.tv/xxiii-turo-graziausio ... o-rinkimai" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXIII (23) turas:

2012 Rgp 16 10:48

Penki pastebėjimai apie XXIII A lygos turą

Sužaistas XXIII Lietuvos futbolo A lygos turas. Pateikiame subjektyvius pastebėjimus komandų žaidimo ir kitais aspektais.

Marijus RIMAS

1. Mažėja norinčiųjų pasisakyti.

Po praėjusio turo rungtynių šalies futbolo mėgėjams neteko išgirsti Vilniaus REO ir Tauragės “Tauro” atstovų komentarų. Abi šios ekipos nuo savo varžovų praleido po 4 įvarčius ir patyrė pralaimėjimus. Klubus vienija kažkas bendro – jų atsarginis suolelis nėra ilgas, be to, jos išgyvena sunkius laikus. Ir taip nuolatiniais rūpesčiais gyvenantys komandų atstovai turbūt neturėjo ką naujo pasakyti. Juk visi jau seniai girdėjo, kad nėra kam žaisti, o todėl ir pralaimima. Tiek “Tauro”, tiek REO kitame ture lauks į medalius nusitaikiusios ekipos. Didelė tikimybė, kad abiejose stovyklose ir vėl bus tyla.

2. Svarbu pasirinkti gerą strategiją.

Gerai nors tai, kad su dideliu entuziazmu pasisako laiminčių ekipų atstovai. Jie ne šiaip atpasakoja rungtynių eigą, bet atskleidžia ir paslapčių iš rūbinės. Štai naujasis Klaipėdos “Atlanto” strategas pasigyrė, kad jo auklėtiniai puikiai suprato per pertrauką išsakytą nurodymą spausti varžovus ir tai nulėmė pergalę. Natūralu, kad į Lietuvą atvykusiam specialistui iš užsienio reikia save užsirekomenduoti iš gerosios pusės bei parodyti, kad komanda yra valdoma jo. Tačiau Gargždų “Bangos” atvejis kiek kitoks. Šios ekipos atstovai po rungtynių dažnai pasako kaip planavo žaisti ir pasvarsto, ar jų pasirinkta strategija pasiteisino. Pastaruoju metu komanda laimi, todėl gargždiškiai gana drąsiai gali girtis savo gebėjimu pasirinkti būsimų rungtynių planą ir jį įgyvendinti. Dažniausiai neišsišokančių bei skandalų beveik nekeliančių “Bangos” atstovų tikrai negalima apkaltinti pagyrūniškumu. Atvirkščiai, po rungtynių išgirsti kažką daugiau nei tik sausą įvykių atpasakojimą visada yra įdomu.

3. Sutinkame pagal rūbą, išlydime pagal protą.

Praėjusiame ture pirmą kartą išvydome ir naująjį Vilniaus “Žalgirio” trenerį iš Lenkijos Mareką Zubą. Šalies spaudoje jau buvo pasirodę svarstymų, kad šis specialistas neva tai yra niekam tikęs ir vilniečiai prašovė su pasirinkimu. Neaišku tik tai, iš kokio lygio ekspertų ši informacija pasiekė Lietuvą. Tačiau galima pabandyti pasinaudoti sena išmintimi, kad sutinka pagal rūbą, o išlydi pagal protą. Kadangi pačioje sezono pradžioje mes buvusį “Žalgirio” strategą sutikome pagal rūbą, verta pasvarstyti, koks yra M.Zubo “rūbas”. Galima drąsiai teigti, kad šalies vicečempionų strategas paliko tikrai gerą pirmą įspūdį. Jis tvarkingai apsirengęs, solidžios išvaizdos ir gerai kalba angliškai. Lenko kalbos maniera leidžia manyti, kad jis yra ganėtinai išsilavinęs ir solidus vyriškis. Kaip yra iš tikrųjų – parodys laikas. Tačiau Lietuvoje “legionieriaus” duoną kremtantys Giovanni Scanu bei Sebastienas Roquesas prieš M.Zubą kol kas atrodo kaip gatvės peštukai prieš capo.

4. Kažur dingo “grajus”.

Šiame ture pralaimėjimą patyrė Pakruojo “Kruoja”. Vangiai rungtyniavę pakruojiečiai svečiuose 0:1 nusileido “Bangai” ir po vasaros pertraukos jau patyrė trečiąją nesėkmę. Po savaitgalio dvikovos labai taikliai pastebėjo pakruojietis Giedrius Slavickas – “nėra grajaus”. Per ketverias rungtynes įmušti du įvarčiai ir tie patys buvo padovanoti varžovų. Dar blogiau yra tai, kad pakruojiečiams beveik nesiseka sukurti pavojingų progų prie varžovų vartų. “Bangos” futbolininkas Aleksandras Ivanauskas tokį žaidimą net pavadino antifutbolu. Tačiau stebint pastarąsias “Kruojos” rungtynes atrodo, kad ekipos problemos daugiau yra psichologinio, o ne žaidybinio pobūdžio. Turnyro lentelėje neblogai žengiantys futbolininkai gal ėmė manyti, jog varžovus gali papraščiausiai “apvaikščioti”.

5. Alytuje dar liko sugebančių įmušti.

Nusiteikimo rungtynėms problema tikrai nekamuoja Alytaus “Dainavos” žaidėjų. Nors komandą paliko keletas futbolininkų, o ji patyrė keturis pralaimėjimus iš eilės, labai smerkti alytiškių neverta. Pastarąsias dvejas rungtynes dzūkai pademonstravo neblogą žaidimą ir pralaimėjo kiek nepelnytai. “Dainavą” paliko svarbūs atakos grandies žaidėjai, bet komanda ir toliau muša įvarčius. Rezultatyvųjį Arsenijų Buinickį pakeisti gal ir sunku, bet atrodo, kad kitų išvykusių žaidėjų meistriškumas bei įtaka buvo kiek pervertinti.
_______________________________________
http://penalty.lt/penki-pastebejimai-ap ... ygos-tura/

Grįžti į