bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

XXIII turas

2011 Rgp 21 11:12

Šiauliai - Klaipėda 5:0 video:


bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIII turas

2011 Rgp 21 11:21

„Šiaulių“ įvarčių lietus į „Klaipėdos" vartus
2011 08 20
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12759" onclick="window.open(this.href);return false;

„Šiauliai“ nepasigailėjo autsaiderių-„Klaipėdos", atseikėję penkis įvarčius be atsako. Du kartus pasižymėjo A. Rimkevičius, po vieną įvartį pelnė P. Janušauskas, R.Vėževičius ir R.Urbelis. Tačiau neapsieita ir be nuostolių – traumą patyrė S.Količ, varžovas jam bucu prakirto galvą, saugas išvežtas į ligoninę, kur jam dvejose vietose susiūta žaizda.
FC „Šiauliai“ – FC „Klaipėda” 5:0 (2:0)
Teisėjas: S. Dirda. 500 žiūrovų
Įvarčiai: 44' P. Janušauskas, 45+2' R. Vėževičius, 65' A. Rimkevičius, 68' R. Urbelis, 85' A. Rimkevičius(visi „Šiauliai“)
Įspėjimai: 7' A. Zagkos, 13' A. Lukošius, 13' D. Lukošius (visi „Klaipėda“).
Pašalinimai: 13’ R. Borusas („Klaipėda“).

FC „Šiauliai“: Š. Jurevičius; E. Pšelenskis, D. Lunskis, K. Gusočenko, Juvenal, S. Količ (23' L. Rimavičius), P. Janušauskas, R. Vėževičius (69' E. Jasaitis), T. Eliošius, L. Mushnikov (65' R. Urbelis), A. Rimkevičius. Atsarginiai žaidėjai: T. Simaitis, E. Pilypas, E. Alekna, I. Kozlovs.

FC „Klaipėda“: R. Bogužas, R. Borusas, Taciano, T. Dargužas, A. Zagkos, J. Vilavičius (71' D. Norvilas), M. Grigaravičius(46' M. Keita), J. Baltrimavičius (63' Ž. Gedrimas), A. Lukošius, M. Beneta, D. Lukošius. Atsarginiai žaidėjai: Š. Kazlauskas, M. Jefišov, E. Grabys, D. Jankauskas.

Susitikimą su „Klaipėda“ dėl traumos praleisti buvo priverstas Gocha Tvildiani. Nuo pat rungtynių pradžios šiauliečiai ėmėsi aktyvių veiksmų atakoje. Lietus, „sunki“ aikštė, slidus kamuolys įnešė korektyvų į žaidimą. Pirmasis varžovų vartininko patikimumą išbandė Artūras Rimkevičius pabandęs smūgiuoti iš toliau, Rimantas Bogužas kamuolį sugavo ne iškarto. Jau 13 rungtynių minutę „Šiauliai“ įgijo kiekybinę persvarą, iš aikštės už grubią pražangą buvo pašalintas Rokas Borusas. Dar keliems „Klaipėdos“ žaidėjams buvo parodytos geltonos kortelės už nesutikimą su šiuo sprendimu. 20 minutę traumą patyrė Saša Količ, varžovas slysdamas bucu pataikė kroatui į galvą, futbolininkas rungtynių tęsti nebegalėjo, vietoj jo aikštėje pasirodė Laurynas Rimavičius. Nors „Šiauliai“ turėjo didelę žaidybinę persvarą, vis tik trūko smūgių į vartus. Vis tik po kelių iš eilės kampinių šiauliečiams pagaliau pavyko pralaužti „Klaipėdos“ gynybą, įvartį galvą pelnė Paulius Janušauskas. 1:0. Netrukus klaipėdiečiai prasižengė baudos aikštelės prieigose, Juvenal smūgį vartininkas atmušė, tačiau pirmas prie kamuolio suskubęs Robertas Vėževičius padvigubino rezultatą. 2 : 0 po pirmo kėlinio. Antrojo kėlinio pradžioje Robretui Vėževičiui dar kartą pavyko pasiusti kamuolį į vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę. Čia pat pavojingai šalia vartų smūgiavo Leonid Mushnikov. Puikios progos pelnyti pirmąjį įvartį „Šiaulių“ komandoje neišnaudojo Artūras Rimkevičius, išbėgęs vienas prieš vartininką nesugebėjo jo pergudrauti. Vis tik po keleto minučių puolėjas pasiekė savo, grumdamasis su varžovu pelnė savo debiutinį įvartį. 3:0. Aikštėje pasirodęs Rokas Urbelis gavęs puikų perdavimą ketvirtą kartą pasiuntė kamuolį į varžovų vartus. 4:0. „Šiauliai“ ir toliau atakavo varžovų vartus, kuriems tik kartais pavykdavo pereiti į šeimininkų aikštės pusę. Galutinį tašką padėjo Artūras Rimkevičius pelnęs įvartį galva po Edvino Jasaičio perdavimo. 5:0.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIII turas

2011 Rgp 21 11:22

Artūras Rimkevičius: „Tai buvo rungtynės iki pirmo mūsų įvarčio“
2011 08 20
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12762" onclick="window.open(this.href);return false;

Dviem įvarčiais į „Klaipėdos“ vartus pasižymėjęs „Šiaulių“ puolėjas Artūras Rimkevičius džiaugiasi ir komandos pergale ir tai, kad pavyko atidaryti savo įvarčių sąskaitą „Šiaulių“ komandoje. Futbolininkas sako, kad žaisti šlapioje, klampioje aikštėje buvo itin sunku, ir tai trukdė pelnyti dar daugiau įvarčių.

Esi labiau patenkintas dėl pergalės ar tai, kad pagaliau pavyko pasižymėti pačiam?
Labiausiai esu patenkintas ne dėl savo įvarčių, o dėl komandos pergalės. Jei būtume nelaimėję niekas nebūtų supratęs, dabar turėsime savaitėlę ramaus darbo. O tai, kad pelniau įvarčius, aišku gerai, esu puolėjas ir turiu mušti įvarčius.

Prieš pelnydamas pirmą įvartį turėjai dar vieną progą, kurios neišnaudojai, bet atrodo, kad tai neišmušė iš vėžių.
Po to momento psichologiškai kažkiek negerai pasijaučiau, tačiau tikėjau, laukiau ir kitas progas išnaudojau. Tikiuosi atsirišo vartai, reiks mušti ir daugiau.

Kodėl turint vienu žaidėju daugiau, taip ilgai reikėjo pirmo laukti įvarčio?
Galbūt šiek tiek trukdė ir aikštė - sunku buvo įžaisti kamuolį, varžovai dešimtyje susispaudė, uždarė mums erdves. Vargom. Bet gerai, kad pavyko įmušti tuos du įvarčius baigiantis kėliniui ir viskas stojosi į savo vietas. Tai buvo rungtynės iki pirmo mūsų įvarčio.

Trys rungtynės per savaitę, komanda nesijaučia pavargusi?
Taip, dabar tai tikrai, bent jau aš jaučiuosi labai pavargęs, žaidėme kėlinį dešimtyje Kaune, sunkios rungtynės su „Mažeikiais“ ir šiandien tokioje aikštėje žaisti labai sunku. Tačiau, tai, kad rungtynės kas 3-4 dienos žaidėjams nuo to tik geriau. Man rungtynės tai šventė ir nebūčiau prieš jei jos vyktų kas 3 dienos.

Ar jau įgauni ta formą kurios pats iš savęs tikiesi?
Iki geriausios formos dar tikrai tolokai, bandysiu ją pasiekt kiek galima greičiau. Tačiau manau, kad pritapau prie komandos gan nesunkiai.

Po šios pergalės iki „Sūduvos“ liko trys taškai, tiesa marijampoliečiai turi rezerve dvejas rungtynes, kaip mani, gali pavykti juos pasivyt?
Viduje aišku tikimės ir siekiame trečios vietos, tačiau reikia pirmiausiai išlaikyti ketvirtąją vietą, matom, kad ir „Banga“ ir „Kruoja“ lipa ant kulnų. Manau, kad trys iš eilės pergalės suteiks pasitikėjimo savo jėgomis ir tą serija pavyks pratęsti.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIII turas

2011 Rgp 21 11:23

Deivis Kančelskis: „Nudžiugino kai kurių futbolininkų žaidimas“
2011 08 20
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12761" onclick="window.open(this.href);return false;

„Šiaulių“ komandos vyr. treneris Deivis Kančelskis liko patenkintas rezultatu, kuriu įveikta „Klaipėda“. Treneris džiaugėsi ir futbolininkais į aikštę išėjusiais po keitimų.

„Pergalė pasiekta sudėtingu oru, sudėtingomis sąlygomis, seniai be atsimenu, kad tiek įvarčių būtume pelnę. Aišku turėjo įtakos, kad varžovai liko dešimtyje gana anksti, mes pradžioje gan sunkiai, tačiau vėliau vis tik pavyko kiekybinę persvarą paversti įvarčiais. Džiaugiuosi, kad Rimkevičius pasižymėjo dviem įvarčiais, tai gal būt suteiks daugiau pasitikėjimo ir jo žaidimas tobulėja , o tas džiugina. Pirmame kėlinyje ne visada pavykdavo įvykdyti, tai ką planavome, perskubėdavome. Džiugu, kad pasiteisino keitimai, atsiranda konkurencija dėl vietos aikštės centre ir kraštuose, tai yra labai gerai. Šiandien nebuvo reikalo leisti į aikštę Igorio Kozlovo, nenorėjome rizikuot, tokioje aikštėje galima greičiau gauti traumą. Apmaudu, dėl Saša Količ traumos, jam stipriai prakirsta galva, tačiau tikimės, kad jis greitai jau galės treniruotis ir žaist. Per šią savaitę turėjome sunku etapą – trys rungtynės per vieną savaitę, gerai, kad viskas gerai baigėsi - 9 taškai iškovoti, praleista 0 įvarčių. Dabar laukia ko gero vienos svarbiausių rungtynių su „Kruoja“ ir „Banga“.“

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIII turas

2011 Rgp 21 11:25

Tomas Žiukas: „Padarėme begalę klaidų“
2011 08 20
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12760" onclick="window.open(this.href);return false;

Anot „Klaipėdos“ vyr. trenerio Tomo Žiuko, jo komandai lemiamas buvo žaidėjo pašalinimas pačioje rungtynių pradžioje, jauni futbolininkai kurį laiką dar sugebėjo atsilaikyti, tačiau praleidę įvartį – palūžo.

„Mūsų žaidėjo pašalinimas buvo esminis momentas šiose rungtynėse. Jaunai komanda žaisti mažumoje ir tokioje sunkioje aikštėje buvo labai sunku. Mes padarėme begale klaidų kurios ir nulėmė rezultatą. Laikėmės vos ne visą kėlinį, tačiau jauni žaidėjai padarė tokių klaidų apie kurias nuolat kalbame – prie nuo vartininko atšokusio kamuolio gynėjas privalo pribėgti pirmas. Atrodo tai sakome, akcentuojame treniruočių metu, bet jauni žaidėjai dar nesupranta, matyt reikia, kad labiau subręstų.“

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: XXIII turas

2011 Rgp 21 11:35

Šiandien vykusiose Lietuvos A lygos XXIII turo rungtynės Gargžduose tarp FK "Tauras" ir FK Mažeikiai" futbolo komandų, tauragiškiai rezultatu 3:1 šventė pergalę! Mūsų komandai visus 3 įvarčius pirmajame kėlinyje pelnė Goran Jerkovič.

Po šio turo mūsų komanda surinkusi 28 taškus iš 9 turnyrinės lentelės vietos kyla į 8 tašku aplenkdami FK "Mažeikiai".

FK "Tauras" žaidė tokios sudėties:

O.Borysenko (16), M.Stanaitis (27), K.Gnedojus (5), T.Sirevičius (K.,19), D.Arlauskis (29), D.Borisovs (57), M.Soares (55), L.Savastas (9), G.Jerkovič (86), R.Seedorf (10) R.Janilionis (21).

Atsargoje: M.Gintalas, E.Auryla, M.Eiza, V.Petkevičius.

http://www.fktauras.lt" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIII turas

2011 Rgp 22 16:47

Pralaimėta svarbi dvikova
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... laimejimas" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį Gargždų miesto stadione "Banga" susitiko su Pakruojo "Kruoja". Deja, turnyrinės lentelės kaimynams pralaimėta 1:2.

Rungtynės. Šiose rungtynėse "Banga" du kartus pati sau susikūrė problemų ir, deja, antrąjį kartą jų nepavyko išspręsti. Jau pačioje dvikovos pradžioje suklydo gynėjai ir vartininkas ir po reido dešiniuoju atakos kraštu ir perdavimo į baudos aikštelę K.Jarmalavičiui beliko nukreipti kamuolį į tuščius vartus - 0:1. Visgi šis akibrokštas "Bangos" nepalaužė ir link varžovų vartų viena po kitos ėmė ristis atakos. Per pirmąsias penkiolika minučių G.Juškai, I.Zelmikui ir A.Staponkai nepavyko įveikti varžovų vartininko, tačiau "iššovė" M.Kazlauskas, smūgiu galva iš kelių metrų atstatęs pusiausvyrą - 1:1. Pelniusi įvartį mūsų komanda ir toliau draskė varžovų gynybą, tačiau pasižymėti dar bent kartą nepavyko. O antrasis kėlinys prasidėjo panašiu akibrokštu kaip ir pirmasis. "Bangos" gynėjai nesėkmingai išmušinėjo kamuolį iš savo baudos aikštelės ir šis atiteko pakruojiečiui A.Žulpai. Niekieno netrukdomas varžovas smūgiu į devyniukę pasiuntė "Bangą" į nokdauną - 1:2.

Skirtingai nei pirmajame kėlinyje, mūsų komandai nebepavyko primesti savo žaidimo varžovams. Praktiškai vienintelis šansas bent jau išlyginti rezultatą - I.Zelmiko smūgis galva 67 minutę. Deja, kamuolys atsimušė į skersinį ir sugrįžo į aikštę. "Bangai" nukreipus visą savo dėmesį varžovų vartų link svečiai netgi turėjo porą realių galimybių padidinti persvarą, tačiau viename epizode suklydo patys pakruojiečiai, o kitą kartą užtikrintai sužaidė P.Pocius. Finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo "Bangos" pralaimėjimą. Ši nesėkmė itin skaudi dar ir dėl to, kad pralaimėta vienam iš pagrindinių konkurentų ir sezono finiše "Kruoja" turės pranašumą tarpusavio susitikimuose, galinčiuose lemti konkrečią vietą čempionate.

Po rungtynių "Kruojos" vyr.treneris A.Dambrauskas neslėpė, kad svečiams šiandien šypsojosi sėkmė: "Seniau "Banga" buvo neparankus varžovas. Kai žaisdavome I lygoje, tekdavo iš jų kažką pasimokyti, bet šį sezoną kol kas nepralošėme "Bangai". Abi komandos siekia to paties tikslo - ketvirtosios vietos. Šios rungtynės buvo labai svarbios ir mums, ir "Bangai". Mums gal kažkiek pasisekė - išnaudojome beveik viską, ką turėjome. Nusišypsojo fortūna ir vyrai norėjo labiau laimėti nei "Banga". "Bangos" vyr. treneris A.Narbekovo komentaras buvo itin trumpas: " Be komentarų".
"Bangos" sudėtis: P.Pocius, D.Padaigis, I.Zelmikas, S.Tatiefang, M.Kazlauskas, G.Juška, R.Grudys, K.Urbaitis (59' T.Vyšniauskas), M.Choruži, G.Gailius (64' N.Ben Nasra), A.Staponka (55' A.Lipskis).
Kita dvikova. Penktadienį, rugpjūčio 26 dieną, 18:30 Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su Klaipėdos "Atlantu".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIII turas

2011 Rgp 22 16:49

2:1 pergalių manija tęsiasi: „Banga“ 1:2 „Kruoja“!
2011-08-21
http://www.fkkruoja.lt/?id,31;news,133" onclick="window.open(this.href);return false;

Pakruojo „Kruojos“ ekipa įgauna vis didesnį pagreitį. Sekmadienį Gargžduose itin svarbiose A lygos rungtynėse „Kruoja“ rezultatu 2:1 palaužė vietos „Bangą“. Įvarčius nugalėtojams pelnė K.Jarmalavičius ir A.Žulpa. Tai – jau ketvirtoji „Kruojos“ pergalė iš eilės. Įdomu tai, jog visi susitikimai laimėti identišku rezultatu 2:1.

Rungtynių pradžia svečiams iš Pakruojo susiklostė geriau nei gerai. Bene pirmoji ataka baigėsi įvarčiu – po perdavimo iš krašto pavyko pasižymėti saugui K.Jarmalavičiui (1:0). Deja, pelnę įvartį „Kruojos“ futbolininkai atidavė iniciatyvą varžovams ir bandė žaisti kontratakų taktika. Kelis kartus šeimininkai neišnaudojo gerų progų, tačiau 18-ąją minutę pasiekė savo. M.Kazlauskas po kampinio galva smūgiavo tiksliai. M.Galdikas kamuolį lietė, tačiau... (1:1). Po pelnyto įvarčio žaidimo sparta išliko pakankamai aukšta, o kiek geriau aikštėje atrodė „Banga“. Gargždų komanda ir toliau daugiausiai bėdų turėjo puolime, kur neišnaudojo dar kelių palankių situacijų. Tiesa, „Kruoja“ taip pat nesnaudė – aktyviai žaidė E.Veliulis, neblogai atrodė ir A.Žulpa bei Ž.Banys. Kartą iš patogios situacijos į vartus smūgiavo V.Pocevičius, tačiau gynėjas į kamuolį pataikė ne visai taip, kaip norėjo. Kėlinio antroje pusėje abi ekipos atliko nemažai standartinių situacijų, tačiau atakų užbaigimo fazėje vis trūkdavo tikslumo. Tai lėmė, jog einant į pertrauką švieslentėje rezultatas išliko nepakitęs – 1:1.

Per pertrauką treneris A.Dambrauskas akivaizdžiai rado tinkamus žodžius savo auklėtiniams, kurie jau 47-ąją minutę vėl triumfavo – po šiokios tokios sumaišties prie kamuolio atsidūrė A.Žulpa ir technišku smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą (2:1). Įdomu, jog A.Žulpa pelnė įvartį jau penktame susitikime iš eilės. Skirtingai nei po pirmojo įvarčio, šį kartą „Kruoja“ iniciatyvos varžovams neatidavė ir aikštėje vyko lygi kova. Po aštraus E.Veliulio perdavimo tik sėkmė išgelbėjo „Bangą“ nuo įvarčio, tačiau lygiai tą patį galima būtų pasakyti ir apie šeimininkus, kurie po kampinio sudrebino skersinį. Tuo atviras futbolas nesibaigė – du prieš vieną gynėją atsidūrę „Kruojos“ futbolininkai pasižymėti nesugebėjo – technikos sėkmingai atlikti perdavimą pritrūko E.Veliuliui. Po kelių minučių „Kruoja“ turėjo fantastišką galimybę įtvirtinti savo pranašumą, tačiau T.Švelna nepasinaudojo išėjimu vienas prieš vieną... Dvikovos pabaiga buvo itin nervinga, o rezultatas galėjo būti ir kitoks. Nepaisant to, aidint finaliniam švilpukui pelnytai triumfavo „Kruoja“ – 2:1.
„Banga“ 1:2 (1:1) „Kruoja“
Įvarčiai: K.Jarmalavičius 1’, A.Žulpa 47’ – M.Kazlauskas 18’
„Kruoja“: M.Galdikas, V.Pocevičius, S.Pihockij, J.Mockus, K.Matsion. Ž.Banys, A.Žulpa, M.Gardzijauskas, E.Veliulis, K.Jarmalavičius (80’ T.Jevdokimovs), K, T.Tabatadze (64‘ T.Švelna).

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIII turas

2011 Rgp 22 16:51

Pralaimėjimas Alytuje
http://www.fbk.lt/index.php/naujienos/p ... ytuje/6574" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį "Kaunas" žaidė A lygos rungtynes su čempionato lyderiu Vilniaus VMFD "Žalgiriu". Šį mačą, kurio šeimininkas buvo sostinės klubas, ekipos žaidė Alytaus miesto stadione. Antrojo kėlinio pradžioje praleidęs du įvarčius, "Kaunas" mačą pralaimėjo 0:2.

Pirmajame kėlinyje vyko apylygė kova ir tik sužaidus pusvalandį "Žalgiriui" lengviau pavyko rasti kelių link "Kauno" baudos aikštelės. Tačiau be keleto keltų kampinių vilniečiams nieko per daug ypatingai pavojingo sukurti prie mūsų vartų nepavyko. Nesėkminga "Kaunui" buvo antrojo kėlinio pradžia. 49 min. Mantui Fridrikui leidus varžovui atlikti perdavimą į baudos aikštelę Arminas Vaskela galva išvedė šeimininkus į priekį. "Kauno" treneriai stengėsi reaguoti į pasikeitusią situaciją ir greitai atliko du keitimus. Evaldą Razulį pakeitė Ramūnas Mačežinskas, o vietoj Simono Pauliaus aikštėje pasirodė Deividas Kapustas. 65 min. po užsitęsusios "Žalgirio" atakos stiprų smūgį į "Kauno" vartus paleido Andrejus Nagumanovas. Kamuolys, iš pradžių atsitrenkęs į vartų skersinį, nuo Tomo Janušausko nugaros atsidūrė mūsų vartų tinkle.

Aukščiausią pažymį šiose rungtynėse mūsų stovykloje galima būtų parašyti FBK "Kauno" fanams, kurie gausiomis pajėgomis atlydėjo ekipą į Alytų ir visų rungtynių metu, net ir komandai pralaimint, audringai ją palaikė iki rungtynių pabaigos ir pademonstravo, kad į šią išvyką įdėjo didelę dalį širdies.
"Kauno" sudėtis:
Džiugas Bartkus; Tomas Janušauskas (68 min. Lukas Sendžikas), Mantas Fridrikas, Andrius Bartkus, Robertas Freidgeimas; Craig Thomson, Tomas Miklinevičius, Tomas Snapkauskas, Simonas Paulius (63 min. Deividas Kapustas), Nerijus Mačiulis; Evaldas Razulis (62 min. Ramūnas Mačežinskas).
Atsargoje liko: Ignas Plūkas, Darius Šinkūnas, Audrius Juozaitis, Edvinas Petkus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIII turas

2011 Rgp 23 17:21

E.Veliulis: „Pergalė – geriausia įmanoma dovana!“
2011-08-23
http://www.fkkruoja.lt/?id,31;news,135" onclick="window.open(this.href);return false;
Paulius Jakelis

Sekmadienį Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai Gargžduose iškovojo itin svarbią pergalę – rezultatu 2:1 buvo įveikta tiesioginė konkurentė turnyro lentelėje vietos „Banga“. Komandos vairą perėmus A.Dambrauskui „Kruoja“ iškovojo jau ketvirtąją pergalę iš eilės. Po laimėto susitikimo fkkruoja.lt pakalbino trenerį bei neblogą mačą sužaidusį saugą E.Veliulį, kuris pirmadienį šventė savo gimtadienį. A.Dambrauskas akcentavo, jog pergalę lėmė nebloga realizacija ir komandinis darbas. Pasak trenerio, svečiams pavyko kontroliuoti žaidimą aikštės viduryje, o tai stipriai palengvino žaidimą. „Važiavome puikiai žinodami, kas mūsų laukia. Abi komandos turnyro lentelėje stovi visai šalia viena kitos ir šis mačas buvo labai svarbus siekiant užsibrėžto tikslo. Aišku, labai padėjo tai, jog sugebėjome pelnyti greitą įvartį. Varžovai net nespėjo atsitokėti. Vėliau jie perėme iniciatyvą, o, tiksliau sakant, patys ją atidavėme. Už tai, deja, buvome nubausti“, - kalbėjo A.Dambrauskas.

„Po įvarčio „Banga“ dar labiau suaktyvėjo, bet mums pavyko komandinių pastangų dėka atlaikyti spaudimą ir kartais pavojingai kontratakuoti. Tokią taktiką ir buvome pasirinkę. Po pertraukos vėl pavyko pelnyti itin greitą įvartį, o „Banga“ šį kartą taip ir neatsigavo. Antroje dvikovos dalyje galėčiau išskirti nebent situaciją, kai I.Zelmikas sudrebino skersinį. Atakų iš jų pusės buvo daug, bet mūsų gynyba su savo užduotimis susitvarkė gerai“, - dvikovos analizę tęsė treneris. „Jei T.Švelna būtų pasinaudojęs turėta situacija, būtų apskritai ramu buvę. Vieno įvarčio skirtumas, žinoma, slidus, tad teko kovoti maksimaliai susitelkus iki pat pabaigos. Nenorėčiau nieko iš komandos išskirti, visi vyrai atidavė visas jėgas ir pasiekė bendrą pergalę. Jau ketvirtąją iš eilės!“

Paklaustas apie korekcijas sudėtyje, A.Dambrauskas pasidžiaugė, jog negalėjusius rungtyniauti komandos draugus puikiai pakeitė kiti žaidėjai: „Tokius sprendimus sudėtyje priimti priverčia gyvenimas. M.Bagužis mačą praleido dėl geltonų kortelių, o D.Petrauskas ir G.Slavickas gydosi traumas. Šansas buvo suteiktas kitiems. Tiek gynybos, tiek saugų grandyse teko atlikti tam tikras korekcijas. Džiaugiuosi, jog laimėjome aikštės vidurį, tad iš principo buvo lengviau žaisti. Daug momentų neturėjome, tačiau realizacija pagerėjo.“ „Kruojos“ strategas taip pat nepamiršo ir puikią sportinę formą demonstruojančio A.Žulpos, kuris ir vėl pelnė įvartį: „Artūras stebina teigiama prasme, įgauna stabilumą. Įvartis jau penktose rungtynėse iš eilės. Tai tiesiog negali nedžiuginti.“

Komandos treneriui iš esmės pritarė ir jaunasis E.Veliulis, kurio žaidimas varžovams kėlė nemažai rūpesčių. „Pergalę lėmė komandinis darbas gynyboje. Aikštėje kovojome vienas už kitą ir išnaudojome susikurtas progas. Rungtynės tikrai buvo labai sunkios. Po pelnyto įvarčio varžovai ėmė mus spausti, teko daug gintis, žaisti kontratakų taktika. Džiugu, jog tai pasiteisino. Pergalė mums buvo labai svarbi, nes Gargždų ekipa – visai šalia bei yra viena iš pagrindinių konkurenčių kovoje dėl ketvirtos vietos. Esame labai patenkinti pergale. Man asmeniškai tai – puikiausia gimtadienio dovana. Tačiau negalime sustoti – šeštadienį laukia „Šiauliai“ ir reikia dar vienos pergalės“, - optimizmo neprarado saugas.

Grįžti į