CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 25 10:28

„Atlanto“ ir „Žalgirio“ akistata: klaipėdiečių pergalė ir išvaryti lyderiai
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-523761" onclick="window.open(this.href);return false;

Keturi paskutiniai Klaipėdos „Atlanto“ išvykų mačai su Vilniaus „Žalgiriu“ buvo nesėkmingi – atlantiečiai visus kartus pralaimėjo ir nepelnė nė vieno įvarčio. Tačiau „SMScredit.lt A lygos“ 24-o turo akistatoje klaipėdiečiai nutraukė nesėkmingų rungtynių seriją, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione įveikdami čempionus rezultatu 1:0 (0:0).

Dvidešimtą įvartį šiame sezone įmušęs ir nuo Tomo Radzinevičiaus dar labiau atitrūkęs Andrejus Paniukovas dvikovose su „Žalgiriu“ pasižymėjo jau ketvirtą kartą. Ši svarbi pergalė uostamiesčio klubui leido neatitolti nuo „Trakų“ ir pranašumą prieš ketvirtoje vietoje žengiančią Marijampolės „Sūduvą“ padidinti iki penkių taškų. „Atlantas“ nepralaimi jau dešimtame mače iš eilės.

Nuo pat dvikovos pradžios žalgiriečiai ilgiau kontroliavo kamuolį, regzdami pozicines atakas. Savo ruožtu atlantiečiai sėkmingai gynėsi ir ieškojo atakos smaigalyje A. Paniukovo.

Tačiau kartą rusas sulaukė malonės iš Deivido Šembero. „Žalgirio“ veteranas savo aikštės pusėje netiksliai perdavė kamuolį, o puolėjas tuo pasinaudojo ir pasileido link vartų. A. Paniukovas iš 18 metrų smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, priversdamas Armantą Vitkauską šuoliu išgelbėti komandą.

Pirmą pavojingą progą prie svečių vartų vilniečiai sukūrė kėlinio viduryje. Po Egidijaus Vaitkūno tolimo smūgio Mindaugas Malinauskas atmušė kamuolį prieš save, kuris atšoko nuo Semiro Kerlos kojos. Bosniui susikoordinuoti nepavyko, tad atlantiečiai nuo kilusios grėsmės apsigynė.

Kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ prispaudė „Atlanto“ futbolininkus jų aikštės pusėje, bet sugebėjo pagrasinti tik standartinių padėčių metu. Andro Švrljuga kartą smūgiavo virš vartų, o D. Šembero muštą kamuolį už galinės linijos nukreipė M. Malinauskas.

Po pertraukos čempionai atakuoti pradėjo kiek ryžtingiau. Aktyviai rungtyniavę kraštai ne kartą aštriai perduodavo kamuolius į baudos aikštelę, su kuriais svečių gynėjai sunkiai, bet susitvarkydavo.

70-ą minutę dvikova įgavo kiek netikėtą prieskonį. Gražios atakos metu A. Paniukovas smūgiavo iš toli ir puikiu smūgiu nuginklavo A. Vitkauską.

Eliandro ir Andrius Jokšas„Žalgirio“ ir „Atlanto“ rungtynėsJurijus Kendyšas„Žalgirio“ ir „Atlanto“ rungtynėsSkirmantas Rakauskas ir Jurijus Kendyšas„Žalgirio“ ir „Atlanto“ rungtynės„Žalgirio“ ir „Atlanto“ rungtynės„Žalgirio“ ir „Atlanto“ rungtynės
Ruso įvartis atlantiečius įkvėpė, savo ruožtu, vilniečiai atrodė pasimetę. Uostamiesčio ekipos futbolininkai naudojosi kontratakomis bei pozicinėmis vilniečių žaidėjų klaidomis, sukurdami keletą pavojingų situacijų. Kartą su A .Paniukovo baudos smūgiu buvo priverstas tvarkytis A. Vitkauskas, o sykį nuo didelių nemalonumų „Žalgirį“ išgelbėjo gynėjas, blokavęs Maksimo Maksimovo bandymą iš arti.

Akistatos pabaigoje emocijų netrūko: teisėjas iš aikštės pašalino A. Paniukovą bei D. Šemberą, tačiau „Atlantui“ užtikrintai pavyko apsaugoti savo tvirtovę bei išsivežti itin svarbią pergalę iš Vilniaus.

...

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 25 14:30

A lygos lyderio kluptelėjimas – viltis persekiotojams
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-523905" onclick="window.open(this.href);return false;

Properšos. Klaipėdos „Atlantui“ antrą kartą šį sezoną nugalėjus čempioną Vilniaus „Žalgirį“, atstumas, turnyro lentelėje skiriantis trečią vietą užimančius uostamiesčio futbolininkus nuo „Trakų“, liko tas pats – aštuoni taškai. Properša tarp lyderio „Žalgirio“ ir trakiškių susiaurėjo iki penkių taškų.

Košmaras. Slogiausias „Žalgirio“ sapnas „SMScredit.lt A lygoje“ šį sezoną neabejotinai yra Andrejus Paniukovas. „Atlanto“ rusas, hat-tricku nužudęs žaliai baltus Klaipėdoje birželį, ir šįkart tobulai suvaidino budelio vaidmenį – jo įvartis antrojo kėlinio viduryje atnešė svečiams nuo jūros pergalę 1:0.

20. A.Paniukovas pirmas pasiekė dviejų dešimčių įvarčių ribą ir čempionato snaiperių įskaitoje dar šiek tiek atitrūko nuo artimiausio persekiotojo Tomo Radzinevičiaus iš Marijampolės „Sūduvos“.

Aistros. Teisėjas iš Kauno Gediminas Mažeika ne veltui atsivežė į Vilnių raudoną kortelę. Rungtynių pabaigoje arbitrui teko vyti iš aikštės A.Paniukovą, kuris įsiaudrinęs bandė atimti vėliavėlę iš G.Mažeikos asistento Vytenio Kazlausko, ir „Žalgirio“ kapitoną Deividą Šemberą, išsakiusį nuomonę apie teisėją ir jo darbo metodus ne visai normine leksika.

Pažadas. „Iš esmės esu patenkintas Andrejaus žaidimu, bet už tokias korteles normaliuose klubuose baudžiama finansiškai. Mes irgi jį nubausime“, – vertindamas A.Paniukovo benefisą šyptelėjo „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija.

Parama. Dviejų garsiausių Lietuvos futbolo klubų mūšis į LFF stadioną priviliojo solidžią sirgalių minią. Rungtynes stebėjo 2000 žiūrovų. Tai – sezono rekordas. „Esu laimingas dėl to, kad žmonės mus palaiko net tada, kai pralaimime“, – atsiprašęs aistruolių dėl prasto žaidimo ir rezultato pagyrų jiems negailėjo čempionų gynėjas Semiras Kerla.

Naujokai. Tris iš keturių „Trakų“ įvarčių 4:1 laimėtose rungtynėse su „Klaipėdos granitu“ įmušė šią vasarą komandą papildę žaidėjai – Nerijus Valskis ir Vaidotas Šilėnas. Dar kartą kamuolys uostamiesčio komandos vartuose atsidūrė įmušus 11 metrų baudinį, kurį uždirbo V.Šilėnas.

Teiginys. „Nieko mums netrūko. „Trakai“ – gerai subalansuota komanda. Šiandien jie buvo stipresni, todėl ir pralaimėjome“, – paklaustas apie nesėkmės priežastis kalbėjo „Klaipėdos granito“ treneris Gediminas Jarmalavičius.

Atkarpa. Autsaiderius „Šiaulius“ 2:0 įveikusi „Sūduva“ iškovojo trečią pergalę iš eilės. Ketvirtoje turnyro lentelės vietoje esantys marijampoliečiai atotrūkį nuo Kauno „Spyrio“ padidino iki keturių taškų ir toliau persekioja „Atlantą“.

Traumos. Šiauliuose jų neišvengė nė viena komanda. Šiauliečių treneriui Deiviui Kančelskiui jau prieš rungtynes teko keisti susižeidusį komandos kapitoną Ramūną Radavičių. „Sūduvos“ vairininkas Aleksandaras Veselinovičius antrojo kėlinio pabaigoje tokia prabanga pasinaudoti nebegalėjo – kai į ligoninę buvo gabenamas gynėjas Nikola Prebiračevičius, marijampoliečių keitimų limitas jau buvo išeikvotas, tad „Šiauliai“ įgijo kiekybinę persvarą.

Prakeiksmas. Apie jį kalbėjo Pakruojo „Kruojos“ treneris Nikolajus Trubačiovas po lygiųjų 1:1 su „Spyriu“. Išlyginamąjį įvartį į Aukštaitijos komandos, kuri per pastarąsias penkerias rungtynes paskutinėmis minutėmis pergales atidavė ir Utenos „Uteniui“, ir „Klaipėdos granitui“, vartus kauniečiai pasiuntė per teisėjo pridėtą laiką. Trijose pastarosiose „SMScredit.lt A lygos“ dvikovose „Kruoja“ įmušė pirma, bet nė sykio nelaimėjo.

Pastaba. „Mes kontroliavome kamuolį, o jie – rezultatą“, – po pralaimėjimo 1:3 Kauno „Stumbrui“ reziumavo „Utenio“ treneris Mindaugas Čepas. Kauniečiai nutraukė penkerių rungtynių be pergalių seriją, o uteniškiai „SMScredit.lt A lygoje“ nelaimėjo septintą kartą iš eilės.

Grįžti į