...

XXIV (24) turas:

2015 Rgp 17 13:11

24 turas

2015-08-19, 18:00
Šiauliai VS. Sūduva
Šiaulių sav. stadionas

2015-08-20, 17:30
Granitas VS. Trakai
Klaipėdos dirbtinės dangos st.

2015-08-20, 19:30
Stumbras VS. Utenis
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

2015-08-23, 18:00
Spyris VS. Kruoja
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

2015-08-24, 19:30
Tiesiogiai per dezertyrų TV
Žalgiris VS. Atlantas
LFF stadionas

The Miz

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 19 11:09

Šiaulių „Šiauliai“ – Marijampolės „Sūduva“

Rugpjūčio 19 dieną 18 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:3, 0:6.

Antrą pergalę per pastarąsias trejas rungtynes iškovoję šiauliečiai namuose priims Marijampolės klubą, prieš kurį patyrė skaudžiausią pralaimėjimą šiame sezone. Trečias Šiaulių apskrities derbis Deivio Kančelskio treniruojamiems futbolininkams ir vėl buvo sėkmingas. „Šiauliams“ Pakruojyje pavyko likviduoti dviejų įvarčių deficitą, pelnyti net tris įvarčius ir švęsti itin svarbią pergalę. Šioje dvikovoje derėtų atidžiau stebėti pertraukos metu „Sūduvą“ palikusį ir į Saulės miestą persikėlusį Edvardą Tamulevičių. Puolėjas savo naujoje komandoje vis dar nepasižymėjo, o atidaryti įvarčių sąskaitą rungtynėse su futbolininko galimybėmis nepasitikėjusia ekipa E. Tamulevičius tikrai trykš dideliu noru.

„Šiauliams“ šį kartą negalės padėti vidurio saugas Donatas Petrauskas, praleisiantis mačą dėl diskvalifikacijos. Nors „Sūduvai“ paskutinės dvikovos susiklostė sėkmingai, tačiau komandos demonstruojamas žaidimas vis dar nėra toks, kuris garantuotų išsvajotus medalius. Blankios lygiosios su uteniškiais ir sunkios pergalės prieš turnyro lentelės apatinėje dalyje žengiančias komandas greičiausiai yra įtempto tvarkaraščio pasekmė. Marijampoliečiai Saulės mieste žais jau penktą mačą per šį mėnesį, o tai ankstesnių tarpusavio rungtynių scenarijaus vargu, ar leidžia tikėtis. „Šiauliai“ namuose atėmė taškų iš „Atlanto“, palaužė „Trakus“ ir sieks sugadinti nuotaiką dar vienai aukštus tikslus keliančiai ekipai.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/li ... d=68772688" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 19 11:10

„Klaipėdos granitas“ – Trakų „Trakai“

Rugpjūčio 20 dieną 17.30 val. Klaiėpda, dirbtinės dangos stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:4, 0:5.

Legionierių desantu pasipildę granitiečiai antroje sezono pusėje tampa rimtu varžovu bet kuriai pirmenybių komandai. „Trakai“ pirmose dvejose tarpusavio rungtynėse iškovojo lengvas pergales, tačiau artėjantis mačas žada būti gerokai atkaklesnis. Nors „Klaipėdos granitas“ po pertraukos savo sąskaitą kol kas papildė keturiais taškais, tačiau svarbiausios trečiojo rato akistatos – dar priešakyje. Rimtą iššūkį „Sūduvai“ metę uostamiesčio futbolininkai buvo arti teigiamo rezultato, bet nerealizavus poros puikių progų, dėl taškų pakovoti nepavyko. Tapo aišku, jog klaipėdiečių naujokas Pavle Sušičius patyrė traumą ir kurį laiką nežais. Savo ruožtu po beveik penkių mėnesių pertraukos „Klaipėdos granito“ rungtynių protokole pasirodė Gedimino Krušos pavardė. Traumą išsigydęs saugas atstovavo dukterinio klubo statusą turinčiai Kretingos „Minijai“ ir panašu, kad Gediminas Jarmalavičius turės dar vieną patikimą žaidėją aikštės viduryje. Banguotai po pertraukos pirmenybes pradėję „riteriai“ Klaipėdoje sužais net šeštąsias čempionato rungtynes. „Trakų“ ekipa, siekdama išvengti praėjusio sezono pabaigoje kamavusių problemų, kai teko verstis itin ribotu atsarginių žaidėjų suolu, savo sudėtį sustiprino Nerijumi Valskiu. 2013 metų čempionato rezultatyviausias futbolininkas debiutavo dvikovoje su „Uteniu“ ir tikrai įneš svarų indėlį į komandos žaidimą. Uostamiestyje Valdas Urbonas galės remtis po diskvalifikacijų sugrįžusiais žaidėjais, tačiau net ir su jais lengvų rungtynių nevertėtų tikėtis: „Klaipėdos granitas“ dabar demonstruoja geriausią futbolą šiame sezone.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/li ... d=68772688" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 19 11:11

Kauno „Stumbras“ – Utenos „Utenis“

Rugpjūčio 20 dieną 19.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 1:1.

Nerezultatyviausia pirmenybių komanda „šešių taškų“ mače susigrums su ekipa, kuri sėkmingai atakuoja ir tuo pačiu palieka skylių gynyboje. Kol kas tarpusavio dvikovų rezultatai palankesni uteniškiams, tačiau artėjančios akistatos baigtį, kaip jau tapo įprasta kovojant šiems varžovams, prognozuoti labai sunku. „Stumbras“ pastarąsias penkerias rungtynes žaidė su čempionato lyderiais ir papildė savo sąskaitą dviem taškais. Nors toks rezultatas leido išsilaikyti šeštoje turnyro lentelės vietoje, tačiau devyniolika praleistų įvarčių patvirtina kauniečių bėdas gynyboje. Vos kartą „sausus“ vartus šiame sezone išlaikę „Stumbro“ žaidėjai turės verstis be komandos kapitono bei pagrindinio gynėjo – Audriaus Račkaus – paslaugų. Įdomu tai, jog pergalę pirmame tarpusavio mače „Uteniui“ padovanojęs Mindaugas Grigaravičius šį sykį bus priešingoje barikadų pusėje. Uteniškiai, kaip ir kauniečiai, po pertraukos žaidė su daugeliu čempionato favoritų bei savo sąskaitą papildė irgi dviem taškais. Septynis sykius rezultatyviai kamuolį ekipos draugams perdavęs Edgaras Mastianica antroje sezono pusėje pradėjo mušti įvarčius, tačiau kiti „Utenio“ atakuojantys futbolininkai savo galimybėmis vis dar nepasinaudoja. Gal pagaliau atėjo metas tiksliu smūgiu pasižymėti Linui Savastui? – Saugas pastaruoju metu yra geros formos ir neretai kelia pavojų varžovų vartams. Šį kartą „Uteniui“ nepadės ir savo gynybos krašte M. Grigaravičiaus neturės progos stabdyti diskvalifikuotas Aurimas Tručinskas.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/li ... d=68772688" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 19 11:11

Kauno „Spyris“ – Pakruojo „Kruoja“

Rugpjūčio 23 dieną 18 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 2:1.

Po dvejų sėkmingų rungtynių tris kartus iš eilės varžovų pranašumą pripažinusi „Kruoja“ turės vėl kilti iš naujo. Tam žiežirbą turėjo įplieksti ne tik aikštėje pasirodęs LFF Sąžiningo žaidimo pareigūnas, bet ir susidariusi situacija turnyro lentelėje. „Spyrio“ futbolininkai pralaimėjo svarbų mačą tiesioginiam oponentui uostamiestyje ir šiuo metu nuo trečioje vietoje žengiančio „Atlanto“ atsilieka septyniais taškais bei yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau. Norint vėl rimtai pasinerti į medalių medžioklę, kauniečiams būtina įveikti traumų kamuojamus pakruojiečius. Įdomu bus stebėti veteranų ir daugiau nei šimtą įvarčių aukščiausioje šalies lygoje pelniusių – Andriaus Veličkos ir Ričardo Beniušio – akistatą. Donatas Strockis, Aleksandras Tarasenka, Tomas Birškys, Darius Jankauskas ir Donatas Navikas – visi šie futbolininkai negalėjo padėti savo komandai akistatoje su „Šiauliais“. Nors pakruojiečiai pelnė du įvarčius, tačiau centro gynėjų ir vidurio saugų netektys padarė pakruojiečių gynybą labai pažeidžiamą. Vicečempionų treneris Nikolajus Trubačiovas pabrėžė, jog paskutinis pralaimėjimas buvo itin skaudus, tad „Kruojai“ jau ne pirmą kartą teks mobilizuotis ir nutraukti ne laiku prasidėjusią nesėkmių seriją.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/li ... d=68772688" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 19 11:12

Vilniaus „Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“

Rugpjūčio 24 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 2:4.

24-ą turą papuoš centrinis mačas Vilniuje, kur akis į akį stos komandos, po pertraukos čempionate rungtyniaujančios sėkmingiausiai bei jau ilgą laiką nepatiriančios pralaimėjimo kartėlio. Būtent dvikovoje su „Atlantu“ vilniečiams teko paskutinį kartą nuryti karčią piliulę. Andrejaus Paniukovo nesustabdę čempionai praleido net keturis įvarčius ir Klaipėdą paliko nuleistomis galvomis. Šį kartą žalgiriečiai vėl bus priversti didelį dėmesį skirti rezultatyviausio futbolininko laurus susigrąžinusiam rusui. Neutralizavus šį legionierių, „Žalgirio“ šansai iškovoti eilinius tris taškus namuose gerokai išaugtų. Ovidijus Verbickas bei Robertas Vėževičius taip pat yra žaidėjai, kuriuos vilniečiai, siekdami nugalėti, privalo „išjungti“ iš žaidimo. Po antro turo akistatos su „Uteniu“ atlantiečių treneris Konstantinas Sarsanija vylėsi, jog klubas pagaliau nutrauks LFF stadiono prakeiksmą ir dažniau iš Vilniaus išsiveš pergales. Tačiau taip neatsitiko: nepalankioje aikštėje klaipėdiečiai ir vėl pralaimėjo „Žalgiriui“ ir „Trakams“. „Atlantas“ jau daugiau nei du sezonus nesugeba svečiuose atimti taškų iš žalgiriečių – gal šį kartą nemaloni serija bus nutraukta?

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/li ... d=68772688" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 19 12:11

Orakulų mūšis: E. Kvitkauskas prieš T. Ražanauską
http://futbolo.tv/smscredit-lt-a-lyga-2 ... razanauska" onclick="window.open(this.href);return false;

Šiaulių „Šiauliai“ – Marijampolės „Sūduva

E.Kvitkausko spėjimas - 0:2

Šiauliečiai per paskutinius tris susitikimus iškovojo dvi pergales ir tai yra daugiau nei pavyko per pirmąsias 20 čempionato rungtynių. Horizonte jau matyti aukščiau lentelėje esančios komandos, todėl jaunieji Saulės miesto atstovai bandys kabintis kiekviename susitikime. Lengva nebus, bet medalių kvapą užuodžiantys suvalkiečiai turėtų namo keliauti geros nuotaikos.

T.Ražanausko spėjimas - 1:3

Manau, „Sūduvos“ komanda turi geriau sukomplektuotą komandą ir negali barstyti taškų kovoje norėdami kovoti dėl medalių.

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 20 11:27

A lyga: „Sūduva“ rungtynių pabaigoje palaužė „Šiaulius“
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-522820" onclick="window.open(this.href);return false;
„Sūduva“ 2 – 0 „Šiauliai“
72-ą min. Admiras Kecapas
89-ą min. Maximiliano Ugge galva
Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai daug vargo, tačiau Šiauliuose sugebėjo išplėšti sunkią pergalę. Aleksandro Veselinovičiaus treniruojama komanda „SMScredit.lt A lygos“ 24-o turo dvikovoje išvykoje 2:0 (0:0) nugalėjo čempionato autsaiderius „Šiaulius“.
Daugiau 15min.lt sporto naujienų ir diskusijų – mūsų Facebook puslapyje!

Marijampoliečiai iškovojo trečią pergalę iš eilės ir šiuo metu nuo Klaipėdos „Atlanto“ atsilieka dviem taškais. Šiauliečiai patyrė šešioliktą pralaimėjimą ir savo sąskaitoje vis dar turi keturiolika taškų. Šiame mače „SMScredit.lt A lygoje“ debiutavo 16 metų gynėjas Rokas Lekiatas. Dvikovos pabaigoje kaklo traumą patyrė Suvalkijos klubo atstovas Nikola Prebiračevičius. Serbas rungtynių tęsti negalėjo, tad buvo išneštas ant neštuvų.

„Sūduva“ iš karto perėmė iniciatyvą į savo rankas ir turėjo akivaizdžią kamuolio kontrolės persvarą. Visgi šeimininkai, rungtyniavę be Donato Petrausko ir Ramūno Radavičiaus, patikimai gynėsi ir laukė savo galimybių kontratakose.

„Šiaulių“ išpuoliai buvo pavieniai ir nepavojingi. Aštriausias epizodas prie svečių vartų kilo kėlinio viduryje, kai iš toli pro šalį kaire koja smūgiavo komandos kapitonas Edvinas Jasaitis.

Marijampoliečių ekipoje keletą kartų smūgiavo Tomas Radzinevičius bei Ernestas Veliulis. Šių futbolininkų bandymai arba skriedavo pro šalį, arba Povilui Valinčiui problemų nesukeldavo.

Pirmą puikią progą „Sūduva“ susikūrė antro kėlinio pradžioje. Atakos smaigalyje atsidūręs E. Veliulis visiškai laisvas smūgiavo vienu lietimu, bet kamuolį pasiuntė virš vartų.

„Šiauliai“ gana patikimai gynėsi daugiau nei valandą, tačiau 72-ą minutę individualus žaidėjo meistriškumas leido Marijampolės klubui pasiekti pirmą įvartį.

Admiras Kecapas suklaidino du varžovus ir, įsiveržęs į baudos aikštelę, neatremiamai smūgiavo į artimąjį vartų kampą. Serbas pasižymėjo jau antroje dvikovoje iš eilės.

„Šiauliai“ siekė išlyginti rezultatą ir atvėrė savo gynybą. Sykį pavojingai iš 16 metrų mušė A. Kecapas, savo ruožtu, net dvi puikias galimybes įtvirtinti komandos persvarą turėjo Karolis Laukžemis.

Abu kartus po keitimo aikštėje pasirodęs futbolininkas iš idealių padėčių smūgiavo į tolimą vartų kampą, bet tiek pirmame, tiek antrame epizode kamuolys visiškai šalia virpsto.

Taškas šiame mače buvo padėtas 89-ą minutę. Po pakelto kampinio nuo varžovo atitrūkęs Maximiliano Ugge galva smūgiavo tiksliai ir įtvirtino savo komandos pergalę.

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 20 11:30

- Vazelinas tikėjosi greito įvarčio, bet miegodami grajino kalakutai, tai ilgai neatsibudo..

https://www.youtube.com/watch?v=Hbj5yX9Wlyw" onclick="window.open(this.href);return false;


CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 20 11:49

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hp ... 2354_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

pakirto ant sprando..

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 20 14:41

24 turas / Rgp 20 17:30, Klaipėda
Granitas - Trakai

Šliužų kontora namie su riteriais kausis, tai jau privalumas.. Ims pergalę, sakyčiau :)

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 20 14:42

24 turas / Rgp 20 19:30, Kaunas
Stumbras - Utenis

Visai pasimetęs ir susibalamutinęs dėl šių varžybų, niekam negalėčiau suteikti pranašumo, abi kontoros man atrodo vieno pajėgumo pagal visus parametrus.. :roll:

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 21 10:13

A lyga: „Trakai“ nugalėjo „Granitą“ ir vejasi Vilniaus „Žalgirį“
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-523073" onclick="window.open(this.href);return false;

Rezultatyviausias 2013 metų Lietuvos čempionato futbolininkas Nerijus Valskis pelnė du debiutinius įvarčius, gindamas „Trakų“ garbę bei tokiu būdu užtikrindamas savo naujai komandai pergalę. „Riteriai“ „SMScredit.lt A lygos“ 24-o turo mače išvykoje 4:1 (1:0) nugalėjo „Klaipėdos granitą“.
Daugiau 15min.lt sporto naujienų ir diskusijų – mūsų Facebook puslapyje!

Valdo Urbono kariauna laimėjo trečią tarpusavio mačą šiame sezone ir, iškovojusi septynioliktą pergalę, priartėjo prie pirmoje vietoje žengiančio Vilniaus „Žalgirio“ iki penkių taškų. Savo ruožtu klaipėdiečiai pralaimėjo keturioliktą kartą ir vis dar užima priešpaskutinę – devintą – poziciją.

Komandos nuo pat dvikovos pradžios žaidė pakankamai atvirą futbolą, mesdamos gana dideles pajėgas į priekį. „Trakai“ ne kartą pasinaudodavo šeimininkų gynėjų klaidomis ir turėdavo galimybių pavojingai užpulti.

„Riteriams“ įvarčių sąskaitą pavyko atsidaryti 10-ą minutę. Jurijus Mamajevas baudos aikštelėje perėmė kamuolį iš varžovo ir perdavė jį link N. Valskio. „Trakų“ naujokas savo proga pasinaudojo bei iš arti tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Po praleisto įvarčio klaipėdiečiai kuriam laikui perėmė iniciatyvą ir sukūrė pavojingą ataką, kurią galėjo realizuoti. Deividas Lukošius surado baudos aikštelėje Marių Papšį, o šis nedelsdamas mušė dešine koja. Visgi saugo smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į vartininką Marių Rapalį.

Antroje kėlinio pusėje prie „Klaipėdos granito“ vartų siautėjo Davidas Aršakianas. Puolėjas kartą pabėgo nuo gynėjo, tačiau akistatoje su vartininku smūgiavo pro šalį. Rusas dar du sykius grasino šeimininkų vartams, bet kiti bandymai taip pat buvo nesėkmingi.

Iš karto po pertraukos N. Valskis bandė pasinaudoti kilusiu gaisru granitiečių baudos aikštelėje. „Trakų“ naujokas smūgiavo iš arti, bet uostamiesčio klubo gynėjas kamuolį atmušė beveik nuo vartų linijos.

49-ą minutę Gedimino Jarmalavičiaus treniruojama ekipa išlygino rezultatą. M. Papšys surado Titą Vitukyną, kuris gavęs perdavimą įsiveržė į baudos aikštelę ir kaire koja smūgiavo tiksliai. Kamuolys atšoko nuo virpsto ir suspurdėjo vartų tinkle.

Visgi „Trakai“ greitai vėl išsiveržė į priekį. 55-ą minutę N. Valskis sulaukė D. Aršakiano perdavimo ir, suklaidinęs baudos aikštelėje varžovą, sėkmingai nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Dvikovai artėjant į pabaigą, šeimininkai atakavo ne taip aštriai ir atrodė kiek pavargę. „Riteriai“ tuo pasinaudojo ir dar du sykius privertė Tadą Norbutą kapituliuoti.

83-ą minutę Aleksandras Byčenokas realizavo 11 metrų baudinį, kurį uždirbo Vaidotas Šilėnas, išprovokavęs Roko Boruso pražangą.

Per pridėtą laiką iš Marijampolės „Sūduvos“ į „Trakus“ atvykęs futbolininkas sugebėjo pasižymėti. V. Šilėno iš 20 metrų smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą ir įskriejo į vartus.

„Klaipėdos granitas“ – Trakų „Trakai“ 1:4 (0:1)
„Klaipėdos granitas“: T. Norbutas, R. Borusas, T. Kozubajevas, J. Potapovas, D. Šiškinas, D. Duminika (68 min. L. Rimkus), M. Papšys, J. Pejičius, T. Vitukynas, D. Lukošius (82 min. R. Urbelis), P. Sušičius (74 min. A. Stepanjanas).

„Trakai“: M. Rapalis, D. Česnauskis, L. Klimavičius, J. Januševskis, E. Gaurilovas, A. Byčenokas, J. Mamajevas (84 min. R. Stanulevičius), V. Šilėnas, N. Valskis (69 min. R. Solominas), J. Zasavickis, D. Aršakianas (78 min. P. Malinauskas).
Įvarčiai: T. Vitukynas (49) ; N. Valskis (10, 55), A. Byčenokas (11 metrų baudiniu – 83), V. Šilėnas (90+2)

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 21 10:15

„Klaipėdos Granitas“ 1 : 4 „Trakai“
įvarčiai (A lyga; XXIV turas; 2015-08-20)

https://www.youtube.com/watch?v=R7n-uCs7vQs" onclick="window.open(this.href);return false;


- Klaipėdos futbolo gėda, dar kartą parodė savo neviltiškumą..

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXIV (24) turas:

2015 Rgp 21 10:18

A lygoje Kauno „Stumbras“ pratęsė „Utenio“ nelaimėtų rungtynių seriją
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-523086" onclick="window.open(this.href);return false;

Kauno „Stumbras“ nutraukė penkių nelaimėtų rungtynių seriją, „šešių taškų“ vertės dvikovoje įveikdamas turnyro lentelės kaimyną Utenos „Utenį“ rezultatu 3:1 (2:0), Eilinį savo įvartį „SMScredit.lt A lygoje“ pelnė dėl snaiperio titulo tebekovojantis Artūras Rimkevičius. Aukštaitijos klubas pergalės skonio neragavo jau du mėnesius.

Nors kamuolį daugiau kontroliavo svečiai, pirmoje mačo pusėje persvarą susikrovė vietos komanda, išnaudojusi susikurtas progas. Pavelas Leusas daug darbo iki pertraukos neturėjo, bet buvo priverstas dukart išimti kamuolį iš tinklo

21-ą minutę „Utenio“ vartininkas padarė viską, ką galėjo, neįtikėtinai nukreipdamas Rimvydo Sadausko smūgiuotą galva kampinio metu į skersinį. Tačiau pirmasis prie į aikštę grįžusio kamuolio atsidūrė Tomas Snapkauskas ir išvedė „Stumbrą“ į priekį.

38-ą minutę svečiai privalėjo išlyginti rezultatą. Standartinės situacijos metu prieš vartus atsidūręs Mykolas Krasnovskis nesugebėjo įveikti puikiai sužaidusio Giedriaus Kvedaro. Vartininkas kamuolį atmušė prieš save, bet pakartoti smūgio varžovams neleido gynėjai.

Netrukus pagavęs aukštą kamuolį, G.Kvedaras pradėjo žaibišką „Stumbro“ išpuolį. Kamuolio ties vidurio linija sulaukęs Klaudijus Upstas pranėrė dešiniu flangu ir tiksliu perdavimu surado iš gynėjo priežiūros išsivadavusį Artūrą Rimkevičių, kuris šanso nepraleido, įmušdamas 16-ą savo įvartį sezone.

Po pertraukos „Utenio“ vyr. treneris Mindaugas Čepas, tikėdamasis pakeisti rungtynių eigą sau naudinga linkme, į aikštę metė du naujus futbolininkus. Tačiau kur kas sėkmingesnis buvo jo oponento Dario Gvildžio sprendimas 55-ą minutę į aikštę išleisti Klaidą Janonį.

Jau netrukus tik ką aikštėje pasirodęs saugas šūviu iš maždaug 25 metrų nepaliko P.Leusui jokių vilčių, fantastiškai atidarydamas savo įvarčių sąskaitą stipriausioje šalies lygoje.

Dar po minutės „Utenio“ vartininkas akrobatiniu šuoliu buvo priverstas nukreipti kamuolį už galinės linijos, kai jo standartinės situacijos metu pavojingu perdavimu į vartus vos neįsuko Mindaugas Grigaravičius.

Susikrovę solidžią persvarą kauniečiai atsipalaidavo, leisdami svečiams surengti keletą labai pavojingų momentų. Iš pradžių visiškai laisvas į vartus smūgiu vienu lietimu nepataikė Linas Savastas po idealaus Ilja Tračynskio perdavimo. Kitos atakos metu Jau pats baltarusis nepataikė į vartus, sulaukęs kamuolio iš Juliaus Aleksandravičiaus.

Sulaukę ne pačių maloniausių žodžių iš komandos trenerio, „Stumbro“ futbolininkai sutankino gynybos liniją, leisdami uteniškiams smūgiuoti tik iš toli, bet tiek Edgaro Mastianicos, tiek Tomo Dombrauskio bandymai buvo labai netaiklūs, G.Kvedaras darbo neturėjo.

Pačioje rungtynių pabaigoje „Stumbras“ buvo labai arti ketvirtojo įvarčio. Perėmęs kamuolį iš paslydusio Jurijaus Fliako, Nerijus Mačiulis vos nenubaudė vartus palikusio P.Leuso, bet per vartininką permestas kamuolys atsimušė į žemę ir, dideliam žiūrovų apmaudui, peršoko vartus.

Jau per arbitro pridėtą laiką garbės įvartį „Uteniui“ pelnė E.Mastianica, tiksliu smūgiu užbaigdamas svečių ataką po T.Dombrauskio perdavimo.

Grįžti į