...

XXIV (24) turas:

2012 Rgp 14 14:07

24 Jornada

1 EKRANAS 24 17 6 1 53-18 57
2 ŽALGIRIS 24 15 6 3 45-12 51
3 SŪDUVA 24 14 5 5 49-27 47
4 KRUOJA 24 12 4 8 32-22 40
5 ŠIAULIAI 24 12 3 9 53-37 39
6 BANGA 24 7 7 10 22-26 28
7 DAINAVA 24 6 4 14 29-45 22
8 REO 24 5 4 15 26-45 19
9 TAURAS 24 6 1 17 25-59 19
10 ATLANTAS 24 4 4 16 14-57 16
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 16 11:31

2012 m. "General Financing A lygos" XXIV turo anonsas

Rugpjūčio mėn. 17 d. (penktadienis)
119) 18:30 Banga (Gargždai) - Sūduva (Marijampolė) (Gargždų stadionas)

Rugpjūčio mėn. 18 d. (šeštadienis)
116) 16:00 REO (Vilnius) - Šiauliai (Šiauliai) (Vilniaus "Žalgirio" stadionas)
120) 18:00 Atlantas (Klaipėda) - Kruoja (Pakruojis) (Klaipėdos centrinis stadionas)

Rugpjūčio mėn. 19 d. (sekmadienis)
117) 20:00 Žalgiris (Vilnius) - Tauras (Tauragė) (LFF stadionas)
118) 18:00 Dainava (Alytus) - Ekranas (Panevėžys) (Alytaus miesto stadionas)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 17 10:25

24 turas: gal trečias kartas nemeluos?
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 49-24turas" onclick="window.open(this.href);return false;

Penktadienį 18:30 Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su Marijampolės "Sūduva".

Varžovas. "Sūduva" buvo viena iš tų komandų, kurioms liepos mėnesį atostogų nebuvo. Marijampoliečiai gynė tiek savo, tiek Lietuvos garbę Europos lygoje. Jei pirmąjį kvalifikacijos etapą "Sūduva" įveikė (namie pralaimėjo Daugpilio "Daugavai" (Latvija) 0:1, tačiau išvykoje įveikė 3:2), tai antrajame teko pripažinti Novi Sado "Vojvodina" (Serbija) pranašumą (1:1 svečiuose ir 0:4 namie). Ne itin pavykusi pirma sezono pusė bei nesėkmė pirmajame susitikime su latviais iš posto išvertė "Sūduvos" vyriausiąjį trenerį Virginijų Liubšį. Pamainą jam marijampoliečiai kiek netikėtai rado Tauragės "Tauro" trenerių štabe - vyriausiuoju "Sūduvos" treneriu tapo "Tauro" dubleriams vadovavęs Darius Gvildys. 41 metų treneris gali pasigirti neprasta žaidėjo karjera, tačiau patirtis vadovaujant komandai kol kas yra nedidelė (keliuose klubuose dirbo asistentu ir pusmetį vadovavo Kauno FBK "Kaunui").

Per naujų žaidėjų registracijos periodą Marijampolės klubas pabandė užkamšyti sezono eigoje išryškėjusias spragas. Pagrindiniu vartininku tapo latvis Pavels Davidovs (31 metai), atstovavęs Latvijos, Baltarusijos ir Uzbekistano klubams. Iš kitų Lietuvos klubų persikėlė du saugai - 25 metų Valentin Baranovskij (žaidė "Dainavoje") ir 23 metų Robertas Freidgeimas (žaidė "Taure"). Vienintelė, tačiau rimta netektis - pasibaigus nuomos sutarčiai į Škotiją grįžęs gynėjas Craig Thomson.

Šio sezono tarpusavio dvikovose "Banga" du kartus nusileido "Sūduvai". Ypač apmaudus buvo pirmasis pralaimėjimas balandžio 14 dieną Gargžduose. "Banga" didžiąją rungtynių dalį žaidė prieš dešimt varžovų, tačiau nesugebėjo išnaudoti puikių progų. Tuo tarpu marijampoliečiai mūsų klaidomis pasinaudojo ir įmušę vieną įvartį išsivežė namo tris taškus. Birželio 19 dieną į Marijampolę gargždiškiai nuvyko gerokai "nukraujavę" - dėl traumų ir diskvalifikacijų "Bangai" teko verstis be trijų gynėjų, tad marijampoliečiai gana greitai išsiveržė į priekį. Visgi mūsų komanda neketino lengvai pasiduoti - antrajame kėlinyje išlygino rezultatą ir turėjo galimybių šeimininkams dar labiau sugadinti nuotaiką, tačiau padarė dvi klaidas gynyboje ir pergalę šventė "Sūduva". Iš viso nuo 1998 metų tarpusavyje "Banga" ir "Sūduva" susitiko penkiolika kartų. Tris kartus pergales šventė "Banga", aštuonis kartus "Sūduva" ir keturi susitikimai baigėsi taikiai. Įvarčių santykis palankesnis marijampoliečiams - 10:23

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 17 12:07

V.Žutautas: „Žaidžiame geriausią futbolą šiame sezone“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... ame-sezone" onclick="window.open(this.href);return false;

Rugpjūčio 17 dieną 18 valandą 30 minučių Gargžduose įvyks „General Financing A lygos“ XXIV turo rungtynės tarp vietos „Bangos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ klubų. Prieš artėjančias rungtynes fksuduva.lt pasikalbėjo su Gargždų klubo vyriausiuoju treneriu apie dabartinę jo komandos būklę.

Pirmojo rato metu duotame interviu V.Žutautas teigė, jog laiko klausimas, kada jo treniruojama komanda pradės žaisti geresnį futbolą. Paklaustas, ar šiuo metu keturių pergalių seriją turinti „Banga“ jau pasiekė optimalią formą, treneris neskubėjo su tuo sutikti: „Ar šiuo metu demonstruojame geriausią formą, kokią galime, pamatysime tik pasibaigus čempionatui. Pastaruoju metu mus šiek tiek lydėjo sportinė sėkmė, stengėmės laimėti kiekvienas rungtynes ir mums tai pavyko. Tačiau reikia pripažinti, kad šiuo metu žaidžiame geriausią futbolą šiame sezone.“

V.Žutautas teigė, jog komandą vasarą papildę Žilvinas Banys bei Georgas Alaverdashvilis padarė ją pajėgesne: „Naujokai sustiprino mūsų komandą. Šiose pozicijoje turėjome daugiau žaidėjų, bet jiems trūko patirties. Ž.Banys yra praėjęs „Ekrano“ mokyklą, o mūsų legionierius iš Gruzijos yra žaidęs aukšto lygio klubuose – jis žaidė Portugalijoje ir kitose šalyse.“

„Banga“ šiuo metu įsitvirtino šeštoje turnyrines lentelės vietoje. Komandos vyriausiojo trenerio teigimu, tokia pozicija atitinka prieš sezoną keltus tikslus: „Prieš sezoną mūsų tikslas buvo užimti ne žemesnę vietą kaip pernai, t.y. šeštąją. Šiuo metu čia ir esame, todėl toks pasiekimas mus tenkina. Kaip čempionatas klostysis toliau, pamatysime.“

Apie „Sūduvos“ komandą Gargždų klubo treneris atsiliepė pagarbiai: „Marijampolės komanda yra gerai sukomplektuota. Silpna komanda neužimtų trečios vietos čempionate. D.Gvildžio atvykimas įnešė naujovių. Pasikeitimai visuomet duoda kažkokią naudą.“

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 17 12:08

Paveikslėlis
Būsimas varžovas: „Banga“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... ovas-banga" onclick="window.open(this.href);return false;

Artimiausias „General Financing A lygos“ rungtynes Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai žais išvykoje prieš kovingąją Gargždų „ Bangos“ ekipą. Susitikimas vyks rugpjūčio 17 dieną, penktadienį, 18 valandą 30 minučių.

2012 metų sezone Marijampolės ir Gargždų komandos buvo susitikusios du kartus. Abu susitikimai baigėsi „Sūduvos“ pergalėmis – Gargžduose buvo laimėta minimaliu rezultatu 1 – 0, o Marijampolėje buvo iškovota solidesnė pergalė rezultatu 3 – 1. Didžiausiu „Bangos“ klubo skriaudiku tapo Povilas Lukšys, kuris per šias rungtynes pelnė tris įvarčius, lėmusius „Sūduvos“ pergales.

„Bangos“ ekipa šiame sezone rungtyniauja gana permainingai. Ypatingai sunkiai gargždiškiams klostėsi pirmieji du ratai, per kuriuos buvo surinkta 14 taškų. Nepalyginamai sėkmingiau „Bangos“ futbolininkai rungtyniauja trečiajame rate – iškovotos keturios pergalės, kartą sužaista lygiosiomis. Gargždų klubas taškus rinko ne tik prieš žemiau turnyrinėje lentelėje esančias komandas – „Bangos“ aikštėje laimėti nesugebėjo Vilniaus „Žalgiris“ ( 0 – 0 ) ir krito Pakruojo „Kruoja“ ( 1 – 0 ). Sėkmingas pasirodymas trečiajame rate papildė komandos sąskaitą dar 13 taškų ir leido įsitvirtinti šeštoje turnyrinės lentelės vietoje.

Prie pastaruoju metu gerėjančio komandos žaidimo svariai prisideda naujausiai ekipos papildymai : Žilvinas Banys ir legionierius iš Gruzijos George‘as Alaverdashvilis. Pastarasis futbolininkas jau suspėjo pelnyti du įvarčius „General Financing A lygoje“ .

Pagalba mušant įvarčius „Bangos“ komandai yra gana reikalinga, nes ji yra viena iš nerezultatyviausių Lietuvos čempionato dalyvių. Mažiau už Gargždų komandą ( 22 įvarčiai ) muša tik Klaipėdos „ Atlanto“ futbolininkai ( 12 įvarčių ). Kelią į pergales būsimi „Sūduvos“ varžovai grindžia ne puolimu, o gynyba – mažiau įvarčių praleidžia tik gera gynyba garsėjančios „Žalgirio“, „Ekrano“ ir „Kruojos“ komandos.

Taigi rugpjūčio 17 dieną pamatysime, ar Gargždų „Bangos“ klubui pavyks pratęsti savo pergalių seriją iki penkių, ar taip reikalingus tris taškus iškovos Marijampolės „Sūduva“. Tekstinę rungtynių transliaciją galėsite sekti fksuduva.lt svetainėje.

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 10:45

BANGA 0 - 0 SŪDUVA
XXIV (24) turas, 2012 08 17

“Banga” ir “Sūduva” įvarčių neįmušė

Didžiąją pirmojo kėlinio dalį aktyvesni buvo šeimininkai, o svečiams atitraukti žaidimą nuo savo vartų pavyko tik prieš pertrauką. Dvi neblogas galimybes įmušti gargždiškiai turėjo susitikimo pradžioje, o “Sūduva” nieko įsimintino taip ir nesukūrė. Antrajame kėlinyje kova aikštėje jau buvo lygesnė ir žaidimas tapo ganėtinai atviras. Nepaisant to, kurti pavojingus momentus komandoms sekėsi sunkiai. Jau baigiantis rungtynėms svečiai ėmė aštriau atakuoti ir galėjo išplėšti pergalę. Kartą kairiuoju atakos kraštu prasiveržęs Vaidas Slavickas perdavė kamuolį Ričardui Beniušiui, bet šio smūgį iš arti kojomis atrėmė vartininkas. Vos po kelių minučių tas pats R.Beniušis iš patogios pozicijos šovė virš vartų. Vis tik, ekipoms įmušti nepavyko ir finalinis arbitro švilpukas užfiksavo rezultatą 0:0.

Gargždų “Banga” – Marijampolės “Sūduva” 0:0 (0:0)
Teisėjas: N.Dunauskas (Vilnius), 700 žiūrovų
Įspėjimai: 24 min. A. dos Santos, 75 min. A.Jokšas („Banga”); 23 min. V.Slavickas, 27 min. V.Baranovskij, 55 min. P.Leimonas („Sūduva”)
_______________________________________________
http://penalty.lt/banga-ir-suduva-ivarciu-neimuse/" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 10:49

Paveikslėlis
Gargžduose – nulinės lygiosios

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai Garžduose šiandien sužaidė „General Financing A lygos“ XXIV turo rungtynės prieš vietos „Bangos“ komandą. Atkaklios, kovingos rungtynės baigėsi be įvarčių ir komandos pasidalino po tašką.

Gargždų miesto stadionas
Rungtynių teisėjas – Nerijus Dunauskas
Gargždų „Banga“ 0 – 0 Marijampolės „Sūduva“


„Banga“: V.Myrnyi, A.Jokšas, N.Mgeladze, A.Ivanauskas, D.Padaigis, M.Kura, A.Dos Santos ( 62‘ S.Tatiefang ), Ž.Banys, E.Grigaitis, G.Alaverdashvili ( 81‘ G.Nikabadze ), A.Staponka.

„Sūduva“: P.Davidovs, P.Leimonas, S.Loginov, V.Borovskij, G.Urba, V.Slavickas, M.Šoblinskas, R.Freidgeimas ( 82‘ A.Breivė ), V.Baranovskij ( 69‘ A.Urbšys ), R.Ledesma, P.Lukšys ( 67‘ R.Beniušis ).

Marijampolės „Sūduvos“ ekipa šiose rungtynėse vertėsi be dviejų svarbių saugų – Karolio Chveduko bei Tado Eliošiaus. Žaisti negalėjo ir diskvalifikaciją už geltonas korteles gavęs patyręs Nerijus Radžius. Į komandos sudėtį sugrįžo praėjusį mačą dėl kortelių praleidę Sergėjus Loginovas ir Valdemaras Borovskis. Nuo atsarginių žaidėjų suolelio į startinę sudėtį taip pat sugrįžo Gytis Urba.

Rungtynių pradžioje komandos žaidė labai intensyviai. Vėliau žaidimo tempas krito ir nedidelę iniciatyvą savo rankose turėjo šeimininkai. Pirmajame rungtynių kėlinyje komandos nesukūrė daug realių progų pasižymėti.

Geriausia „Bangos“ galimybė įmušti buvo 32 minutę atliktas Evaldo Grigaičio smūgis, kurį atrėmė patikimai sužaidęs Pavelas Davidovas. Geriausią „Sūduvos“ galimybę sukūrė Rafaelio Ledesmos bei Povilo Lukšio tandemas. Brazilas perdavė kamuolį baudos aikštelėje buvusiam puolėjui, bet laiku suskubę Gargždų klubo gynėjai neleido P.Lukšiui smūgiuoti į vartus.

Antrąjį rungtynių kėlinį aikštės šeimininkai vėl pradėjo agresyviu žaidimu. 61 mačo minutę „Banga“ sukėlė gana rimtą pavojų „Sūduvos“ vartams. Po pakelto kampinio G.Urba išmušė kamuolį iš baudos aikštelės, bet jis atiteko Georgui Alaverdashviliui, kuris iš toli smūgiavo į vartų plotą. Marijampolės ekipą išgelbėjo savo vietoje buvęs P.Davidovas.

Visų rungtynių metu žiūrovai išvydo nedaug progų įmušti, o per paskutines 20 susitikimo minučių komandos turėjo daugiau progų pasižymėti nei per visą iki tol sužaistą laiką.

73 rungtynių minutę Vaidas Slavickas įsiveržė į baudos aikštelę ir turėjo galimybę smūgiuoti į vartus, bet nepagailėjo kamuolio po keitimo pasirodžiusiam Ričardui Beniušiui. „Sūduvos“ puolėjas iš neblogos padėties mušė į vartus, bet jo bandymą atrėmė vartininkas Vitalijus Myrnyi.

Po keleto minučių R.Beniušis turėjo dar vieną galimybę smūgiuoti į vartus iš baudos aikštelės, bet šįkart jo spyris skriejo virš vartų.

Per likusį mačo laiką įsiminė du Aurelijaus Staponkos smūgiai į „Sūduvos“ vartų plotą. Tiesa, su jais nepriekaištingai susidorojo marijampoliečių vartų sargas.

Taigi „Sūduvos“ ir „Bangos“ dvikova baigėsi be įvarčių. Po šio turo kovų „Banga“ išliks šeštoje turnyrinės lentelės vietoje, o „Sūduva“ – trečioje.
_____________________________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/compon ... -lygiosios" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 10:52

Paveikslėlis
V.Žutautas: „Rungtynių rezultatas – dėsningas“

„General Financing A lygos“ XXIV turo rungtynėse Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai nulinėmis lygiosiomis sužaidė su Gargždų „Bangos“ vienuolike.

Po rungtynių Marijampolės klubo strategas Darius Gvildys išsakė nepasitenkinimą tuo, kaip jo komanda sužaidė pirmąjį rungtynių kėlinį: „Buvo sunkios rungtynės, Gargždų „Banga“ yra neblogos formos. Mums labai nepavyko pirmasis kėlinys – žaidėjai leido laisvai priiminėti kamuolį, klydo elementariausiose situacijose. Per pertrauką išsiaiškinome klaidas ir antrasis kėlinys buvo geresnis, įėjo pora patyrusių žaidėjų ir atsirado daugiau ramybės. Turėjome pora progų, bet jų neišnaudojome ir to rezultatas – lygiosios.“

Paprašytas įvertinti varžovą treneris negailėjo komplimentų Gargždų komandai: „Banga“ žaidžia linksmą, „gyvą“ futbolą, jeigu jiems leidi tai daryti. Šiandien buvo žaidžiamas kontaktinis futbolas, todėl buvo svarbu neleisti varžovui įsižaisti. Manau, kad „Banga“ atims taškų ir iš kitų aukščiau esančių komandų.“

Tuo tarpu „Bangos“ ekipos vyriasiasis treneris Vaidas Žutautas reziumavo, kad lygiosios yra dėsningas rezultatas: „Manau, kad tai buvo lygių varžovų dvikova. Pirmajame kėlinyje truputį geriau atrodėme mes, kontroliavome kamuolį, spaudėme varžovus, nedavėme jiems žaisti. Nepaisant to, mes nesukūrėme vieno idealaus momento, kurį galėtume paversti įvarčiu. Antrame kėlinyje žaidimas išsilygino, „Sūduvai“ buvo reikalinga pergalė atvažiavus į Gargždus. Truputį pavargo mūsų saugai, todėl A.Dos Santosą pakeitė S.Tatiefangas. Manau, kad rezultatas yra dėsningas ir atitinka rungtynių eigą.“

V.Žutauto teigimu, jis teikia pirmenybę savo komandos paruošimui, o ne varžovų analizei.

„Nesistengėme studijuoti savo varžovų, stengiamės patys mokytis žaisti futbolą. Norėtųsi, kad varžovas studijuotų mūsų žaidimą. Nuo trečio rato pradžios mums tai pavyksta. Žaidėjams labai reikėjo tų keturių iš eilės pergalių, kad jie suprastų, jog gali žaisti futbolą.“
_________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... s-dsningas" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 11:04

Paveikslėlis
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... -lygiosios" onclick="window.open(this.href);return false;

Penktadienį "Banga" nulinėmis lygiosiomis sužaidė su trečioje vietoje esančia Marijampolės "Sūduva".

Iš protokolo. BANGA 0 – 0 SŪDUVA
Teisėjas: N.Dunauskas (Vilnius), 700 žiūrovų.
Įspėjimai: 24 min. A. dos Santos, 75 min. A.Jokšas (Banga); 23 min. V.Slavickas, 27 min. V.Baranovskij, 55 min. P.Leimonas (Sūduva).
"Bangos" sudėtis: V.Myrnyi, A.Jokšas, N.Mgeladze, A.Ivanauskas, D.Padaigis, M.Kura, Ž.Banys, A.Dos Santos (61' S.Tatiefang), E.Grigaitis (89' R.Borusas), G.Alaverdašvili (80' G.Nikabadze), A.Staponka. Atsargoje liko: R.Bogužas, M.Bitinas, A.Butkus, R.Masiuk.

Atkakliose rungtynėse su į prizininkų trejetą nusitaikiusia "Sūduva" nebuvo daug įspūdingų momentų, tačiau aistruoliai iš Gargždų miesto stadiono skirstėsi patenkinti. "Banga" ir toliau demonstruoja, kad yra pajėgi kovoti su bet kuriuo varžovu.
Arčiausiai tikslo šiame susitikime buvo "Sūduva", kai 72 minutę po V.Slavicko perdavimo R.Beniušis smūgiavo iš kelių metrų. Tačiau šiame epizode įspūdingai sužaidė V.Myrnyi, koja atrėmęs varžovo smūgiuotą kamuolį. "Banga" keletą kartų grasino varžovų vartams iš tolimesnių distancijų, tačiau užtikrintai žaidė svečių vartų sargas P.Davidovs.
Kaip po rungtynių teigė "Bangos" vyr.treneris V.Žutautas, tai buvo lygių varžovų dvikova: "Pirmasis kėlinys gal truputį buvo mūsų. Kontroliavome kamuolį, spaudėme varžovą, bet nesukūrėme tokio realaus momento, kurį galėtume išnaudoti. Antrajame kėlinyje žaidimas išsilygino. Truputį pavargo mūsų vidurys. Kai A.Dos Santos pakeitė S.Tatiefang, truputį išsiderino žaidimas viduryje. Rezultatas 0:0 atitinka rungtynių eigą". Pripažinęs, kad rezultatas dėsningas, "Bangą" pagyrė ir varžovų vyr.treneris D.Gvildys: "Banga" šiai dienai gera komanda. Žaidžia linksmai, gyvą futbolą, jei tik leidi žaisti".
Rungtynių santrauka ir komentarai - futbolo.tv.
Kitas rungtynes "Banga" vėl žais namuose. Trečiadienį Panevėžyje turėjusi vykti dvikova su "Ekranu" nukelta į rugsėjo 26 dieną, tad futbolo aistruoliams teks palaukti iki sekmadienio, rugpjūčio 26 dienos, 20 valandos, kai Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su Tauragės "Tauru".

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 11:08

REO 3 - 5 FC ŠIAULIAI
XXIV (24) turas, 2012 08 18

Rezultatyvioje dvikovoje “Šiauliai” įveikė REO

Susitikimas sėkmingai prasidėjo sunkius laikus išgyvenantiems aikštės šeimininkams ir nuo šiauliečių vartininko atšokusį kamuolį į vartus pasiuntė Andrius Lipskis. Praėjus nedaug laiko svečiai rezultatą išlygino, kai po Artūro Jeršovo prasiveržimo kairiuoju kraštu iš arti įmušė Robertas Vėževičius. Tas pats futbolininkas iki pertraukos galėjo pasižymėti dar keletą kartų, bet neišnaudojo savo progų.

Antrasis kėlinys sėkmingai prasidėjo jau “Šiauliams” ir po 11 metrų baudinio Igoris Kozlovs išvedė komandą į priekį. Praėjus nedaug laiko teisę mušti nuo žymos jau gavo REO ir Gajus Kulbis rezultatą išlygino. Vėliau svečiai vėl išsiveržė į priekį, bet Tomas Ražanauskas atstatė pusiausvyrą. Po šio įvarčio beveik be keitimų žaidę vilniečiai pavargo ir “Šiaulių” atakos ritosi viena po kitos. Baigiantis dvikovai po R.Vėževičiaus perdavimo iš arti pasižymėjo Santiago Cesanelli, o jau per arbitro pridėtą laiką tašką rungtynėse padėjo trečią kartą įmušęs pats R.Vėževičius.

Vilniaus REO – “Šiauliai” 3:5 (1:1)
Teisėjas: S.Atmanavičius (Klaipėda), 250 žiūrovų
Įvarčiai: 11 min. A.Lipskis, 61 min. (iš 11m.) G.Kulbis, 71 min. T.Ražanauskas („REO”); 26 min., 65 min. ir 90+1 min. R.Vėževičius, 48 min. (iš 11m.) I.Kozlovs, 83 min. S.Cesanelli („Šiauliai”)
Įspėjimai: 49 min. P.Širvys („REO”); 78 min. R.Vėževičius, 86 min. M.Malinauskas („Šiauliai”)
______________________________________________________________________
http://penalty.lt/rezultatyvioje-dvikov ... veike-reo/" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 11:10

Paveikslėlis
"Šiauliai" įveikė skandalų karuselėje besisukantį "REO" 5-3.
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_13103" onclick="window.open(this.href);return false;

Šiandien, Rugpjūčio 18 d. Vilniuje, legendiname Vilniaus "Žalgirio" stadione įvyko XXIV "General Financing A lygos" turo rungtynės. Ne pačius geriausius laikus išgyvenantis Vilniaus "REO" pasitiko Šiaulių "Šiaulių" komandą. Nervingose rungtynėse negausiai susirinkę žiūrovai išvydo net aštuonis įvarčius. Deja, vietinių sirgalių nusivylimui 5 iš jų į "REO" vartus.

Startinė "Šiaulių" sudėtis:
Mindaugas Malinauskas, Juvenal Gomes da Silva (45' Ernestas Pilypas), Deivydas Lunskis (K), Laurynas Rimavičius, Intars Kirhners, Andrius Bartkus (Rokas Gedminas), Piotr Hvorosteanov, Robertas Vėževičius, Igors Kozlovs, Artūras Jeršovas (45' Tomas Birškys), Santiago Cesanelli.

Rungtynės prasidėjo be jokios žvalgybos. Jau vienoje iš pirmųjų atakų puikaus šanso pasižymėti neišnaudoja šiaulietis Robertas Vėževičius. Taip pat aktyviai rungtyniauja ir kiti "Šiaulių" futbolininkai, tačiau įmušti vis nepavyksta, tai puikiai žaidžia "REO" vartininkas tai pritrūksta šiek tiek tikslumo. Pasitvirtino auksinė futbolo taisyklė - neįmuši tu, įmuša tau. Tai ir nutiko 11 rungtynių minutę, kuomet ko gero pirmą kartą prie "Šiaulių" baudos aikštelės kamuolį nusivarę "REO" futbolininkai išnaudoja savo šansą ir po Tomo Ražanausko reido bei perdavimo kamuolį į vartus siunčia Andrius Lipskis. 1-0 "REO" priekyje ir tai kelia šiokį tokį nerimą "Šiaulių" stovykloje. Visgi 27 minutę įvyksta tai kas jau turėjo įvykti bent keletą kartų. Išlyginamąjį įvartį "Šiauliams" pelno Robertas Vėževičius ir atstato rungtynių rezultato pusiausvyrą. Pirmą kartą šiame sezone nuo rungtynių pradžios rungtyniavęs Artūras Jeršovas taip pat turėjo puikią galimybę pasižymėti, tačiau jo smūgiuotas kamuolys skriejo kiek virš vartų.

Antrajame kėlinyje užvirė tikras nervų karas. Jau 48 minutę baudos aikštelėje "REO" gynėjai neleistinai stabdo pavojingai įsiveržusį Igorį Kozlovą. Teisėjas nedvejodamas skyrė 11m. baudinį, kurį sėkmingai realizavo pats situacijos autorius Igors Kozlovs. "Šiauliai" priekyje 2-1. Ilgai džiaugtis neteko. Šį kartą jau nesėkmingai savo baudos aikštelėje rungtyniauja "Šiaulių" žaidėjas Andrius Bartkus ir stabdo perdavimą ranka. Dar vienas 11m. "REO" žaidėjas Gajus Kulbis tiksliai smūgiuoja kamuolį į vartus ir vėl lygina rezultatą 2-2. Vėliau komandos dar sykį pasikeitė įvarčiais ir rezultatui tapus 3-3 "Šiauliams" jau nebebuvo kur trauktis. Įtemptu momentu treneris į aikštelę išleido pirmas rungtynes už "Šiaulius" žaidusį Roką Gedminą, kuris įnešė gyvumo į žaidmą. Geltonai juodų džiaugsmui 83 minutę Santiago Cesanelli puikiu smūgiu išvedė savo ekipą į priekį 4-3. 90 minutę savo trečiąjį įvartį rungtynėse pelnė Robertas Vėževičius ir taip atsakė į visus likusius klausimus apie rungtynių baigtį. Tai buvo pirmasis Roberto Vėževičius "hat - trik" A lygoje, kurio pagalba "Šiauliai" šventė taip reikalingą pergalę rezultatu 5-3.

Po šios pergalės ir "Kruojos" nesėkmės prieš "Atlantą" (1-2), "Šiauliai" pasivijo savo artimiausią varžovą ir skirtumą sumažino iki 1 taško.

Po rungtynių "REO" treneris Valdas Ivanasukas kalbėjo: "Komentarai trumpi. Kas liečia komandą, kolektyvą, galime juo didžiuotis. Aišku rezultatas netenkina. Reikia sulaukti pirmadienio, tuomet viskas spręsis kaip bus toliau nes iki pat sezono galo manau su atsarginiais žaidėjais neištempsime. Nes keitimų mes neturime ir taip tęstis toliau negali. Kalbant apie rungtynes, tai mums pradžioje gal kiek pasisekė, kuomet "Šiauliai" neišnaudojo keletos pavojingų progų. Po to sekė įvarčių šou. Aš stebiuosi Tomo Ražanausko profesionalumu tiek aikštelėje tiek už jos ribų. Noriu padėkoti visiems žaidėjams už jų indėlį."

"Šiaulių" vyr. treneris Gediminas Jarmalvičius kalbėjo. "Išvada tokia, kad reikia žiūrėti savęs, o ne spręsti kitų problemas. Nes šiandien prisidarėme begalę problemų. Noriu pasveikinti "REO" už ryžtą, kovą. Aš maniau, kad mes esame tuo stiprūs, tačiau mūsų ginklą prieš mus panaudojo varžovas. Iš kitos pusės jei būtume įmušę tiek kiek sukūrėme, tai tokios intrigos ir nebūtų buvę. Visgi Artūro Rimkevičiaus nebūvimas mums buvo didžiulis nuostolis. Aišku noriu pagrist Robertą Vėževičių, tačiau tikras puolėjas yra labai svarbus. 3 taškai yra labai gerai ir dabar laukia rungtynės su "Žalgiriu". Šiek tiek mane nuliūdino kai kuriais momentais abejingumas. Smagu, kad kol kas pavyksta įmušti daugiau negu praleidžiame."

"Komentaras ilgas nebus. Nelabai įvertinome varžovą, žinojome jų problemas ir išėjome susitaikę su pergale. Tačiau "REO" parodė, kad ir jie gali sužaisti geras rungtynes. Tačiau žinojome, kad esame stipresni ir negalime barstyti taškų tokiose rungtynėse. Smagu, kad pavyko pirmą kartą A lygoje pelnyti "hat - tricką". Dėkui draugams už gerus perdavimus, visi įvarčiai darbiniai" Kalbėjo tris įvarčius pelnęs ir rungtynių didvyriu tapęs Robertas Vėževičius.

Įvarčiai:

11' Andrius Lipskis [1 - 0]
27' Robertas Vėževicius [1 - 1]
48' Igoris Kozlovas [1 - 2] (iš 11 metrų baudinio)
61' Gajus Kulbis [2 - 2] (iš 11 metrų baudinio)
65' Robertas Vėževičius [2 - 3]
71' Tomas Ražanauskas [3 - 3]
83' Santiago Cesanelli [3 - 4]
90' Robertas Vėževičius [3 - 5]

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 11:16

ATLANTAS 2 - 1 KRUOJA
XXIV (24) turas, 2012 08 18

“Atlantas” namuose nugalėjo “Kruoją”

Viso pirmojo kėlinio metu didelę teritorinę persvarą turėjo pakruojiečiai, bet kaip jau tapo įprasta, pavojingas progas jie kūrė sunkiai. Vis tik, jau baigiantis kėliniui svečiai atliko baudos smūgį, po kurio galva kamuolį į tinklą pasiuntė Sergejus Žygalovas. Jau prieš pat ekipoms išeinant ilsėtis gynyboje suklydo “Kruojos” futbolininkai, o padėtį taisęs vartininkas Giedrius Kvedaras savo baudos aikštelėje nugriovė varžovą. Rezultatyviai rungtyniaujantis “Atlanto” legionierius Tino Lagatoras tiksliai smūgiavo nuo žymos ir išlygino rezultatą.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui kairiuoju atakos kraštu prasiveržęs Ernestas Veliulis perdavė kamuolį S.Žygalovui ir šis niekieno netrukdomas iš kelių metrų smūgiavo į skersinį. Aktyviai žaidę pakruojiečiai sukūrė dar kelis aštresnius išpuolius, bet praleido patys – smūgiu galva po kampinio pasižymėjo Evaldas Razulis. “Kruoja” iš karto bandė lyginti rezultatą, bet chaotiškai atakavusi ekipa vos nepraleido pati. “Atlantas” surengė kontrišpuolį, o po E.Razulio smūgio kamuolį nuo vartų linijos atmušė svečių gynėjas. Baigiantis susitikimui pakruojiečiai daug atakavo, bandė lyginti rezultatą, bet nieko pavojingo nesukūrė ir pralaimėjo.

Klaipėdos “Atlantas” – Pakruojo “Kruoja” 2:1 (1:1)
Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 350 žiūrovų
Įvarčiai: 45+1 min. (iš 11m.) T.Lagatoras, 53 min. E.Razulis („Atlantas”); 39 min. S.Žygalov as(„Kruoja”)
Įspėjimai: 8 min. P.Basičius, 43 min. J.Rullieras, 61 min. E.Razulis („Atlantas”); 10 min. T.Miklinevičius, 26 min. G.Slavickas, 30 min. K.Matsionas, 45 min. G.Kvedaras („Kruoja”)
_______________________________________________________
http://penalty.lt/atlantas-namuose-nugalejo-kruoja/" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 11:17

Paveikslėlis
Atlantas namuose ir toliau renka pergales
http://www.atlantas.lt/naujienos/?nid=671&rid=9" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienį, rugpjūčio 18 dieną, Klaipėdoje buvo sužaistos XXIV General Financing A lygos turas.

„Atlanto“ komanda priėmė svečius iš Pakruojo. „Kruojos“ komanda atvažiavo nusiteikusi išsivežti tris taškus, tačiau „Atlantas“ nesiruošė pralaimėti. Susirinkus gausybei žmonių, rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos. Abi komandos pavojingai atakavo. Nuo pat pradžų buvo ir geltonų kortelių tiek vienoje komandoje tiek kitoje. 39 rungtynių minutę „Kruojos“ futbolininkams pavyko išsiveržti į priekį. Pasižymėjo Sergii Zhygalov. Paskutinę kėlinio minutę, po pavojingos atakos į pakruojiškių vartus, prasižengė ir geltoną kortelę gavo svečių vartininkas. Vienuolikos metrų baudinį realizavo Tino Lagator. Komandos į rūbines išėjo ilsėtis esant lygiam rezultatui. Antro kėlinio pradžioje, 53 rungtynių minutę puikų įvartį pelnė Evaldas Razulis. Nors toliau ir turėjo progų abi komandos, bet pasižymėti nepavyko. Rungtynės baigėsi rezultatu 2:1 klaipėdiečių naudai. Po šių rungtynių nuo Vilniaus „REO“ komandos atlantiečiai atsilieka vos 3 taškais. Kitas rungtynes „Atlantas“ žais Marijampolėje su „Aūduvos“ komanda. Rungtynių pradžia 19 val. „Atlanto“ komanda dėkoja visiems sirgaliams ir rėmėjams: Klaipėdos miesto savivaldybei, Argus, BNTP, Švyturiui, Klaipėda GYM, Klaipėdos energijai, Lalunai, Vakarų ekspresui ir oficialiam klubo dienraščiui Klaipėdai.

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 11:20

Paveikslėlis
Pakruojiečiai neišsaugojo persvaros su sustiprėjusiu „Atlantu“
http://www.fkkruoja.lt/naujienos-kruoja ... iu-atlantu" onclick="window.open(this.href);return false;

Neišlaikė pranašumo

Kovingai nusiteikusi „Kruoja“ pirmoji pelnė įvartį – 39-ąją minutę pasižymėjo rezultatyviausias šio sezono ekipos futbolininkas S. Žygalovas (1:0).
Persvaros Pakruojo ekipai iki kėlinio pabaigos išlaikyti nepavyko – pačioje pirmosios susitikimo dalies pabaigoje (45+1 min.) 11 metrų baudinį realizavo Tinas Lagatoras (1:1). Nuobauda į „Kruojos“ vartus skirta už pirmąjį kartą šiemet Pakruojo komandos vartus gynusio Giedriaus Kvedaro pražangą.
Antrajame kėlinyje „Kruojai“ nepavyko išnaudoti susikurtų šansų. Ją nubaudė Evaldas Razulis, 53-ąją minutę pelnęs pergalingą įvartį (1:2).

Psichologinė duobė

„Kruoja“ sezono pradžioje atrodė geriau. Dabar ji pasikeitusi. Galbūt yra vidinių problemų?“, – po rungtynių varžovus vertino E. Razulis.
Pasak Pakruojo ekipos vyriausiojo trenerio Aido Dambrausko, pakruojiečiai į Klaipėdą vyko pergalės, bet jos neleido iškovoti grubios vartininko ir gynėjų klaidos: „Nepasinaudojome savo progomis, niekaip negalime išlipti iš psichologinės duobės. Žaidėjai patys savimi nebetiki. Tikėkimės, kad tai buvo paskutinės tokios košmariškos rungtynės.“
Prieš mėnesį prie „Atlanto“ vairo stojęs prancūzas Sebastjienas Rogas (Sebastien Roques) sakė, jog jo ekipa turėjo pirmą rimtą testą, kurį išlaikė. Nepaisant to, jog dvikovą, kaip įprasta, pradėjo prastai.

...

Re: XXIV (24) turas:

2012 Rgp 20 11:22

DAINAVA 2 - 2 EKRANAS
XXIV (24) turas, 2012 08 19

“Ekranas” suklupo Alytuje

Sekmadienis Lietuvos futbolo A lygoje prasidėjo netikėtumu. Alytaus “Dainava” priėmė Panevėžio “Ekraną” ir sužaidė lygiosiomis 2:2.

Susitikimo pradžia nieko sensacingo nežadėjo. Šalies čempionai kontroliavo žaidimą, o jų varžovai bandė atsakyti retais kontrišpuoliais. Kiek vangiai žaidusiems panevėžiečiams iki pertraukos prie varžovų vartų pavyko sukurti kelis pavojingesnius momentus, bet to neužteko. Vos prasidėjus antrajam kėliniui pamatęs neapdairiai vartus palikusį Tada Kaunecką šeimininkų puolėjas Paulius Sakalis nusprendė smūgiuoti iš toli ir išvedė savo ekipą į priekį. Praleidęs įvartį “Ekranas” iš karto užgulė šeimininkų vartus, bet praleido kontrataką ir nuo panevėžiečio Manto Samusiovo kojos atšokęs kamuolys antrą kartą pabuvojo svečių vartų tinkle. Po tokio šalto dušo šalies čempionai toliau didelėmis pajėgomis atakavo ir Aurimui Verteliui pavyko rezultatą sušvelninti. Praėjus kiek laiko galva tiksliai smūgiavo po keitimo aikštėje pasirodęs Tadas Markevičius ir rezultatas tapo lygus. Likusį iki rungtynių pabaigos laiko svečiai tiesiog užgulė “Dainavos” vartus ir atrodė, kad tuoj jiems pavyks įmušti. Savo buvusios komandos kartą pagailėjo Arsenijus Buinickis iš patogios padėties nepataikęs į tuščius vartus. Kiek vėliau po kampinio iš arti vos neįmušė ir T.Markevičius. Paskutinėmis minutėmis progą įmušti turėjo ir alytiškiai – P.Sakalis iššoko prieš vartininko, bet jo nepergudravo.

Alytaus “Dainava” – Panevėžio “Ekranas” 2:2 (0:0)
Teisėjas: G.Mažeika (Kaunas), 950 žiūrovų
Įvarčiai: 48 min. P.Sakalis, 58 min. M.Samusiovas („Ekranas” į savo vartus) („Dainava”); 63 min. A.Vertelis, 69 min. T.Markevičius („Ekranas”)
Įspėjimai: 22 min. M.Strauka, 41 min. A.Miniauskas („Dainava”); 40 min. Y.Urdinovas, 83 min. M.Andelkovičius („Ekranas”)
____________________________________________
http://penalty.lt/ekranas-suklupo-alytuje/" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į