bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

XXIV turas

2011 Rgp 26 20:48

Pavėluotai:

24 turas: Vakarų Lietuvos derbis Nr.3
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 73-24turas" onclick="window.open(this.href);return false;

Šiandien 18:30 Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su Klaipėdos "Atlantu".

Vakarų Lietuvos derbis. Kaimyninių Gargždų ir Klaipėdos dvikova - tikriausiai vienas iš seniausių vis dar gyvuojančių derbių. Ne vieno futbolo klubo išnykimas iš Lietuvos futbolo žemėlapio nutraukė galbūt įspūdingesnių derbių istoriją, tuo tarpu gargždiškiai ir klaipėdiečiai, pirmą kartą susitikę 1994 metų rudenį, tęsia savo kovas. Aukščiausioje lygoje 1994-2000 metais komandos sužaidė 13 susitikimų - 10 kartų laimėjo "Atlantas", dvejos dvikovos baigėsi taikiai ir vieną kartą pajėgesnė buvo "Banga". Derbių istoriją dar papildė vienerios rungtynės 2007 metais, kai komandos susitiko LFF Taurės ketvirtajame etape. Klaipėdoje vykusį susitikimą 1:0 laimėjo "Atlantas". Per pastaruosius trejus metus komandos apsikeitė vaidmenimis. 2009 metais "Atlantas" kartu su "Kaunu" sudalyvavo garsiajame "demarše" ir atsidūrė II lygoje, o "Banga" po ilgesnės pertraukos pakilo į A lygą. Akis į akį komandos vėl susidūrė tik šiame sezone, kai į A lygą po dviejų metų pertraukos sugrįžo ir klaipėdiečiai. Tačiau, skirtingai nei XX amžiaus pabaigoje, jau "Banga" pripažįstama tarpusavio susitikimų favoritu. Savo pranašumą gargždiškiai įrodė ir abejose šiame sezone vykusiose dvikovose - kovo 20 dieną "Banga" įveikė "Atlantą" 2:1, o birželio 10 dieną - 3:0.

2011 metų sezonas. Abi komandos pastaruoju metu ne itin džiugina savo gerbėjus. "Banga" po dvejų lygiųjų, kai nesugebėjo išlaikyti persvaros, 3:1 įveikė "Klaipėdą", bet savaitgalį turėjo pripažinti Pakruojo "Kruojos" panašumą (1:2), tuo tarpu "Atlantas" po įspūdingos pergalės 4:0 prieš "Klaipėdą" patyrė tris nesėkmes - 2:5 prieš Marijampolės "Sūduvą" ir vienodu rezultatu 1:2 prieš "Kruoją" ir Panevėžio "Ekraną". Paskutinėse dvikovose klaipėdiečiai sulaukė papildomo visų Lietuvos futbolo gerbėjų dėmesio. Tiesa, ne tiek dėl savo žaidimo, kiek dėl to, kad "Atlanto" vartus gina klubo prezidentas Vacys Lekevičius. Vyriausią A lygos žaidėją turėtume išvysti ir penktadienį Gargždų miesto stadione.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 27 10:37

Įvarčių lietus į "Atlanto" vartus
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 475-lietus" onclick="window.open(this.href);return false;

Penktadienį Gargždų miesto stadione "Banga" susitiko su Klaipėdos "Atlantu". Mūsų komanda pasiekė įspūdingą pergalę.

Rungtynės. "Banga" gan greitai pademonstravo, kad šį sezoną yra pranašesnė už klaipėdiečius. Jei 5 minutę po I.Zelmiko smūgio galva "Atlantui" nusišypsojo sėkmė ir kamuolys atsimušė į skersinį, tai po kelių minučių prieš svečių vartus saugojusį V.Lekevičių iššokęs A.Staponka pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą - 1:0. Pelnę įvartį gargždiškiai toliau dominavo aikštėje, tačiau įvarčio teko palaukti. 41 minutę po eilinio kampinio I.Zelmikas smūgiu galva padvigubino mūsų komandos persvarą - 2:0. Antrajame kėlinyje "Bangos" persvara buvo dar akivaizdesnė ir didžiąją laiko dalį kamuolys buvo "Atlanto" aikštės pusėje. Kurį laiką mūsų žaidėjams nesisekė iš dėkingų situacijų įveikti V.Lekevičiaus, kol 68 minutę po G.Juškos perdavimo iš kairiojo krašto A.Staponkai beliko iš kelių metrų nukreipti kamuolį į vartus - 3:0. Netrukus jau A.Staponka tiksliu perdavimu "atsilygino" G.Juškai - 4:0. O svečių triuškinimą užbaigė G.Gailius. Gavęs tikslų M.Kuros perdavimą "Bangos" puolėjas meistriškai įveikė varžovų vartų sargą - 5:0.

Po rungtynių "Bangos" vyr. treneris A.Narbekovas kalbėjo ne tik apie džiaugsmus, bet ir apie bėdas: "Rezultatas, aišku, tenkina. Žaidimas taip pat buvo geresnis nei rungtynėse su "Kruoja". Gerai, kad baigėsi tas prakeiktas rugpjūtis, dabar galime dvi savaites ruoštis sezono finišui. Trūksta komandai šviežumo, šiek tiek jėgų. Yra ir psichologinis nuovargis po tokių rungtynių kaip su "Kaunu" ir "Mažeikiais". Po šios pergalės poros savaičių pertrauka bus labai naudinga. Gal ir gerai, kad laukia trys išvykos, nes pakeisime aplinką. Be to, su komandomis esančiomis turnyrinės lentelės viršuje mums visada lengviau žaisti".
Rungtynių statistika.
BANGA 5 : 0 ATLANTAS
9' A.Staponka 1:0
41' I.Zelmikas 2:0
68' A.Staponka 3:0
79' G.Juška 4:0
86' G.Gailius 5:0

Įspėjimai
16' M.Bitinas, 62' A.Staponka

11 Kampiniai 2
19 (8) Smūgiai (smūgiai į vartų plotą) 4 (1)
21 Pražangos 2
5 Nuošalės 1

Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai) Žiūrovai: 900

"Bangos" sudėtis: P.Pocius, D.Padaigis, I.Zelmikas, M.Bitinas (44' R.Grudys), A.Lipskis (59' M.Kura), S.Tatiefang, K.Urbaitis (79' T.Vyšniauskas), G.Juška, M.Choruži, G.Gailius, A.Staponka.
Kita dvikova. Kadangi Lietuvos rinktinė artimiausiu metu žais dvejas Europos čempionato atrankos rungtynes, A lygoje bus dviejų savaičių pertrauka. Po pertraukos "Bangos" laukia svarbi išvyka į Šiaulius - rugsėjo 10 dieną 18 valandą gargždiškiai susitiks su "Šiauliais".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 27 10:46

„Kruoja“ sieks pakartoti pergalę prieš „Šiaulius“
2011-08-26
http://www.fkkruoja.lt/?id,31;news,137" onclick="window.open(this.href);return false;

Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai šeštadienį namuose 17 val. itin svarbiose rungtynėse susitiks su tiesioginiais konkurentais dėl ketvirtos vietos A lygoje „Šiauliais“. Šiuo metu ekipas turnyro lentelėje skiria keturi taškai, tad pergalės kaina – aukšta kaip niekada. Pastaruoju metu „Kruoja“ demonstruoja itin gerus rezultatus. Ekipos vairą perėmus A.Dambrauskui Pakruojo klubas šventė vien pergales. Vienu ir tuo pačiu rezultatu 2:1 buvo įveikti „Mažeikiai“, „Klaipėda“, „Atlantas“ ir „Banga“. Ši serija gerokai papildė „Kruojos“ taškų kraitį ir sugrąžino realias viltis pakovoti dėl vietos ketvertuke.

Praėjusią savaitę A.Dambrausko auklėtiniai Gargžduose palaužė vietos „Bangą“. Jau antrąją minutę kamuolį į tuščius vartus pasiuntė K.Jarmalavičius, o pergalę išplėšė tiesiog fantastišką stabilumą demonstruojantis saugas A.Žulpa, kuris po įvartį pelnė paskutinėse penkiose rungtynėse. Šioje dvikovoje „Kruoja“ žaidė nestandartinės sudėties – dėl geltonų kortelių mačą tako praleisti vienam iš gynybos ramsčių M.Bagužiui, o dėl traumų į Gargždus neatvyko saugai D.Petrauskas ir G.Slavickas. Akistatoje su „Šiauliais“ treneris A.Dambrauskas galės kiek plačiau variuoti sudėtimi – kupinas jėgų į aikštę veržiasi M.Bagužis, o taip pat yra tikimybė, jog į aikštę žengs ir A lygoje debiutuos ir puolėjas iš Latvijos V.Čistjakovs.

Į Pakruojį „Šiauliai“ atvyks pakilios nuotaikos. Paskutiniame ture Saulės miesto atstovai neturėjo vargo su „Klaipėda“. Šeimininkai pasinaudojo kiekybine persvara (anksti iš aikštės buvo pašalintas vienas uostamiesčio žaidėjų) ir laimėjo net 5:0. Du kartus kamuolį į vartus nukreipė A. Rimkevičius, po vieną įvartį pelnė P. Janušauskas, R.Vėževičius ir R.Urbelis. „Šiauliai“ Pakruojyje sieks ne tik įsitvirtinti ketvirtoje turnyro lentelės pozicijoje, bet ir nuplauti garbės mundurą, kuris buvo suteptas dar prieš A lygos pertrauką Šiauliuose. Tada „Kruoja“ šeimininkus sutriuškino net 4:0, o rezultatas galėjo būti ir didesnis. Geriausią šio sezono susitikimą tada sužaidė puolėjas T.Švelna, kurio sąskaitoje – trys įvarčiai. Vieną kartą pasižymėjo daugiau komandai neatstovaujantis A.Dmitrijevas.

Šių rungtynių svarbą puikiai supranta ir „Kruojai“ kol kas itin sėkmingai vadovaujantis A.Dambrauskas: „Nusimato nelengvos rungtynės. Rimtai ir atsakingai ruošėmės šiam susitikimui bei puikiai visi suprantame, jog pergalės kaina – labai didelė. Esame nusiteikę kovoti tik dėl pergalės, kitoks rezultatas mūsų netenkins. Visi vaikinai treniruotėse dirba su dideliu užsidegimu ir niekam jokių priekaištų neturiu. Tikiu, kad išeisime į aikštę susitelkę, motyvuoti bei pademonstruosime gerą žaidimą. Paskutines tris rungtynes žaidėme svečiuose, tad norime prieš pertrauką padovanoti sau ir savo aistruoliams teigiamų emocijų pliūpsni.“

Dvikovos pradžia – šeštadienį 17 val. Komandai reikalingas Jūsų palaikymas!

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 28 10:39

Tikslas - nutraukti dar vieną tradiciją
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n664.html" onclick="window.open(this.href);return false;

„Mums reikia žaisti savo žaidimą, nusiteikti kovoti ir pagaliau juos perlaužti,“ – prieš kovą su "Mažeikiais" sako „Žalgirio“ kapitonas Algis Jankauskas. Šiandien 16.00 „Žalgiris“ išvykoje rungsis su „Mažeikių“ komanda. Su varžovu, kurio šiemet nugalėti nepajėgė. Gargžduose vilniečiai mažeikiškiams pralaimėjo 0:2, o Marijampolėje sužaidė lygiosiomis 1:1. „Nuotaikos tokios pačios, kaip ir prieš kiekvienas rungtynes. Nėra šis varžovas kažkuo išskirtinis. Tik jis šiais metais kažkodėl tapo mums neparankus,“ – kalbėjo A. Jankauskas. „Mažeikių“ interneto svetainėje „Žalgiris“ vadinamas laukiamiausiu principiniu varžovu. A. Jankauskas sako, kad Vilniaus komanda varžovų neskirsto į kategorijas. „Ar su „Mažeikiais“, ar su „Dainava“, ar su „Ekranu“ – į kiekvienas rungtynes einame atsiduoti šimtu procentų, neskirstydami komandų į stiprias ir silpnas,“ – kalbėjo Algis.

A.Jankauskas Mažeikiuose lankysis pirmą kartą.

„Aš nežinau net koks ten stadionas. Nesu buvęs Mažeikiuose. Kažkaip neteko man į juos nuvažiuoti – tai traumos, tai kortelės. Tai bus pirmas kartas,“ – kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas. Mažeikiuose laukiama šių metų lankomumo rekordo ir futbolo šventės. Suprantama, kad vietos futbolininkams juos palaikančių žiūrovų gausa bus papildomas motyvas sužaisti kuo geriau. A. Jankauskas priešininkų fanų nesibaimina. „Dar geriau, - tvirtino jis. - Man patinka, kai būna pilnas stadionas. Nemanau, kad tas spaudimas mus paveiks. Žaidėm mes Varšuvoje su „Legia“, Panevėžyje su „Ekranu“. Labiau bijau, kad ilga kelionė mūsų nepaveiktų...“ Ar dėl kelionės, ar dėl kitų priežasčių, bet pastarą kartą „Žalgiris“ buvo laimėjęs Mažeikiuose 1993-iųjų birželio 6-ą. Net 18 metų Vilniaus komanda Mažeikiuose laimėjusi nebuvo. Tačiau vilniečiai šiemet jau nutraukė vieną panašią blogą tradiciją – po 10-ies metų pertraukos laimėjo Panevėžyje. Tikėkimės, atėjo laikas ir pergalei tame stadione, kuriame „Žalgiris“ nebuvo laimėjęs dar ilgesnį laiką.

Mažeikiškiai A lygoje užima tik 9-ą vietą. Per 23-ejas rungtynes jie surinko 27 taškus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 28 10:41

Uche: “Sekmadienį privalome laimėti”
2011-08-27
http://www.fkekranas.lt/index.php?lang= ... 5&tid=2919" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio „Ekranas“ jau šį sekmadienį išvykoje A lygos čempionate stos į kovą prieš Alytaus „Dainavą“. Pakalbintas Panevėžio komandos puolėjas Uchenna Umeh nesitiki lengvos kovos ir, anot jo, laukia labai sunkios rungtynės, kuriose „Ekranas“ privalo iškovoti pergalę. Rungtynių pradžia sekmadienį - 19 val. Jas tiesiogiai transliuos Lryto TV.

- Ką galvoji apie mačą Izraelyje?
- Bandėme apsiginti. Tai buvo pagrindinė mūsų užduotis, bet pralaimėjome. Po tų rungtynių jaučiasi didelis nuovargis. Jei būtumėme sėkmingai sužaidę, būtų visiškai kita situacija. Po pergalės būtume laimingi ir nesijaustų nuovargio. Visi tikėjosi, tačiau tos rungtynės jau praeitis. Turime rimtai ir sunkiai dirbti, jog kitais metais taip pat turėtume šansų kovoti Europos turnyruose. Ketvirtadienio pralaimėjimą reikia užmiršti, nes sekmadienį laukia labai svarbios rungtynės. Mes privalome iškovoti pergalę. Iškritome iš Europos lygos, tačiau turime laimėti Lietuvos čempionatą.

- Ar nebus sunku po tarptautinių rungtynių grįžti į A lygos kovas?
- Taip, Europos turnyruose visai kita kova, negali lyginti tų rungtynių su A lygos pirmenybėmis. Tačiau Lietuvos čempionatas yra sunkus, kiekviena komanda nori užimti aukštą vietą, jog galėtų rungtyniauti Europos lygos ar Čempionų lygos kvalifikacijoje. Futbolas yra futbolas, visada turi būti 100 procentų pasiruošęs ir būti tądien geriausiu.

- Ką manai apie sekmadienio mačą su „Dainava“?
- Aš pirmosiose rungtynėse nežaidžiau, bet mačiau namų varžybas, kuomet „Ekranas“ po sunkios kovos laimėjo 1:0. Tai pajėgi komanda, turinti gerą gynybą ir stiprius žaidėjus. Tikrai nesitikiu lengvų rungtynių, tačiau mes privalome iškovoti pergalę.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 28 10:45

„Šiauliai“ iš išvykos į Pakruojį parsivežė tašką
2011 08 27



„Šiaulių“ futbolininkai rungtynės su „Kruoja“ išvykoje sužaidė lygiosiomis 1 : 1. Pirmame kėlinyje šeimininkai pirmieji pelnė įvartį, antrajame rezultatą išlyginti pavyko po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Rokui Urbeliui. Abiejų komandų trenerių lygiosios netenkino, šis rezultatas labiausiai palankus turnyrinėje lentelėje greta esančioms „Sūduvos“ ir „Bangos“ ekipoms.
FK „Kruoja“ – FC „Šiauliai“ 1:1 (1:0)
Teisėjas: A.Žuta (Klaipėda), 400 žiūrovų
Įvarčiai: 28 min. M.Gardzijauskas (FK „Kruoja"); 74 min. R.Urbelis (FC „Šiauliai")
Įspėjimai: 77 min. V.Pocevičius (FK „Kruoja"); 85 min. R.Urbelis, 86 min. D.Lunskis (abu FC „Šiauliai")

FC „Šiauliai“: Š. Jurevičius; E. Pšelenskis, D. Lunskis, K. Gusočenko, Juvenal; L. Rimavičius (46 min. S. Količ), P. Janušauskas, I. Kozlovs (72min.R. Urbelis), R. Vėževičius, L. Mušnikov (46 min. T. Eliošius); A. Rimkevičius.

„Šiaulių“ komanda Pakruojyje su vietos „Kruoja“ sužaidė lygiosiomis 1 : 1. Alinantis karštis nuo pat rungtynių pradžios įnešė į žaidimą šiek tiek vangumo, be to abi komandas slėgė šių rungtynių svarba. Prieš rungtynes ekipas skyrė keturi taškai, tad varžovai, tikėdamiesi išstumti šiauliečius iš ketvirtos vietos. siekė tik pergalės. Šiauliečiai norėtų padidinti atstumą nuo persekiotojų iki saugesnio, tačiau taip pat žvilgčioja į viena pozicija aukščiau esančią ir pastaruoju metu neretai klumpančią „Sūduvą“. Reikia pripažinti, kad rungtynėse, nors jos vyko atkakliai ir kovingai, daug pavojingų momentų prie vartų nebuvo. Šeimininkai pirmame kėlinyje išnaudojo, kone vienintelę progą pelnyti įvarčiui, tą patį padarė ir šiauliečiai antrame kėlinyje. Nors nuolat spaudė pirmaujančius „Kruojos“ futbolininkus prie savųjų vartų, įmušti pavyko vos kartą. Ką tik aikštėje pasirodęs Rokas Urbelis gavęs kamuolį su juo pasielgė taip, kaip ir pridera dažniau atakoje rungtyniaujančiam futbolininkui, stipriu smūgiu pasiuntė jį į varžovų vartus. Tai jau antras Roko įvartis iš eilės antrose rungtynėse pasirodžius po keitimo. Per likusį laiką komandų pastangų persverti rezultatą savo ekipos snaudai nepavyko. Lygiosios, kuriomis džiaugėsi „Banga“ ir „Sūduva“.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 28 10:46

Deivis Kančelskis: „Rezultatas dėsningas“
2011 08 27
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12767" onclick="window.open(this.href);return false;

„Šiaulių“ komandos vyr. treneris Deivis Kančelskis po lygiųjų su „Kruoja“ teigė, kad nei viena komandų nenusipelnė pergalių, žaidimas buvo vangus ir varžovai išnaudojo po bene vienintelę realią progą pelnyti įvartį. „Šios rungtynės taip susiklostė, kad galima sakyti – rezultatas pagal žaidimą. Nei mes gerai žaidėme, nei „Kruoja“, išskyrus tą momentą kai įmušė įvartį. Antrame kėlinyje gal ir geriau žaidėme, tačiau nors norėjosi ir trijų taškų, vis tik taškas nėra blogai. Vis tik įtampa savo darė, pergalė ar vienos ar kitos komandos buvo labai vertingos, tai šiek tiek kaustė. Žaisti šiandien gražiai nesigavo, daug kovos, sunki aikštė, tvankus oras – viskas susidėjo. Igoriui Kozlovui dar sunku visas rungtynes sužaisti, nėra jis dar optimalios formos, todėl jį pakeičiau, šis keitimas pasiteisino. Džiaugiuosi, kad Rokas antrose rungtynėse iš eilės išėjęs po keitimo muša įvarčius, tai rodo jo neblogą potencialą. Tai, kad tokiose sunkiose rungtynėse išėjęs jaunas žaidėjas muša įvartį, tai rodo, kad su juo viskas tvarkoje ir jis eina teisingu keliu.

Čempionate pertrauka iki rugsėjo 10 dienos, tai leis šiek tiek atsiviepti prieš lemiamas kovas. Šiuo metu visos rungtynės itin svarbios kovojant tiek dėl trečios tiek dėl siekiant neužleisti ketvirtos vietos. Ruošiamės kiekvienoms rungtynėms atskirai, o taškus skaičiuosime vėlų rudenį.“

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 28 10:47

Rokas Urbelis: „Tikiuosi, kad įvarčai suteiks daugiau minučių aikštėje.“
2011 08 27
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12769" onclick="window.open(this.href);return false;

Antrose rungtynėse iš eilės įvarčiu pasižymintis Rokas Urbelis džiaugėsi, kad padėjo komandai nepralaimėti Pakruojyje. Futbolininkas sako, kad pelnyti įvarčiai jam suteikia daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. „Man antras pelnytas įvartis, antrose rungtynėse iš eilės prideda pasitikėjimo. Gal būt ir treneris labiau pasitikės manimi ir gausiu daugiau minučių aikštėje. Taškas išvykoje nėra blogai, aišku, visuomet geriau pergalė, tačiau šiandien tenka džiaugtis ir tuo ką iškovojome. Lemiamos kovos prasidės po pertraukos čempionate, stengsime neužleisti savo pozicijų, taip pat dar pakovosime ir dėl trečios vietos.“

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 28 10:48

Iš rankų išslydusi pergalė: „Kruoja“ 1:1 „Šiauliai“
2011-08-27
http://www.fkkruoja.lt/?id,31;news,138" onclick="window.open(this.href);return false;

Pakruojo „Kruojos“ keturių laimėtų rungtynių seriją A lygoje šeštadienį nutraukė turnyro lentelės kaimynai „Šiauliai“. Nors aikštės šeimininkai dominavo aikštėje, sukūrė nemažai progų įvarčiui pasiekti ir didžiąją žaidimo dalį pirmavo, pergalei to nepakako – vienintelį šansą išnaudoję „Šiauliai“ išlindo pro adatos skylę – 1:1. Įvartį šeimininkams pelnė M.Gardzijauskas.

Rungtynių pradžioje kiek aktyvesni buvo svečiai iš Saulės miesto, tačiau greitai atsigavę aikštės šeimininkai pilnai perėmė iniciatyvą ir vis dažniau ėmė grasinti varžovų vartams. Jei pirmieji bandymai nebuvo sėkmingi, tai 28-ąją minutę susirinkę aistruoliai pagaliau pašoko iš savo vietų - po gražaus derinuko tiksliu smūgiu iš baudos aikštelės kamuolį į vartus nukreipė patyręs komandos kapitonas M.Gardzijauskas (1:0). Išsiveržę į priekį Pakruojo futbolininkai ėmė žaisti lyg ant sparnų, tuo tarpu varžovams teko dar labiau susispausti gynyboje. Daug šiauliečių techninio broko leido "Kruojai" dažnai surengti itin žaibiškas atakas. Deja, su realizacija buvo nemažai problemų. Pasižymėti galėjo E.Veliulis ir V.Čistjakovas, pusprogių turėjo ir kiti žaidėjai, tačiau - be rezultato. Einant į pertrauką - slidus pranašumas (1:0). Per pertrauką svečiai atliko iš karto du keitimus, kurie pasiteisino. Drąsiau ėmę žaisti varžovai kiek daugiau kontroliavo kamuolį ir didžioji kovos dalis vyko aikštės viduryje. Tiesa, pavojingesnės buvo būtent "Kruojos" atakos. Deja, kaip jau dažnai futbole atsitinka, jei neįmuši tu, įmuša tau - 74-ąją minutę po keitimo vos į aikštę žengęs R.Urbelis klasiškai išnaudojo bene vienintelį "Šiaulių" šansą - 1:1. Po tokio įvykių posūkio "Kruojai" neliko nieko kito, kaip tik eiti į priekį. Nors kelios situacijos pasižymėti buvo itin palankios, su atakų užbaigimu šeimininkai turėjo problemų. Tiesa, vienoje situacijoje viskas galėjo ir turėjo pakrypti kitaip, tačiau rungtynių arbitras sugebėjo nepastebėti akivaizdžios pražangos baudos aikštelėje... Dvikovos pabaiga buvo pakankamai nervinga, tačiau pergalės išplėšti "Kruojai" nepavyko. "Šiaulių" gynyba iki galo atliko savo darbą ir išsaugojo lygų rezultatą - 1:1.
"Kruoja" 1:1 (1:0) "Šiauliai"
Įvarčiai: M.Gardzijauskas 28' - R.Urbelis 74'
"Kruoja": M.Galdikas, V.Pocevičius, J.Mockus, M.Bagužis, K.Matsion, A.Žulpa (P.Krasnovskis), Ž.Banys, M.Gardzijauskas, E.Veliulis (S.Pihockij), K.Jarmalavičius, V.Čistjakovs (T.Tabatadze).

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 28 21:50

„Sūduva“ iš Kauno grįžo be taškų
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... gro-be-tak" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas Kasperavičius

Marijampolės „Sūduvai“ vis dar nepavyksta tvirtai atsistoti į pergalių kelią. Šiandien mūsų komanda svečiuose 1:2 pralaimėjo Lietuvos futbolo A lygos čempionato 24–ojo turo rungtynes „Kaunui“, kurį pirmajame ir antrajame rate buvo nugalėjusi vienodu rezultatu 3:0. Abu įvarčiai į mūsų vartus krito ne iš žaidimo, o po 11 metrų baudinių. 28 min. kaunietis Nerijus Mačiulis įsiveržė į „Sūduvos“ baudos aikštelę ir pargriuvo. Teisėjas Audrius Kancleris skyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo legionierius iš Škotijos Craigas Thomsonas. 32 min. mūsiškiai rezultatą išlygino. Įvartį baudos smūgiu pelnė Povilas Leimonas. Pirmasis kėlinys baigėsi taikiai 1:1. Po pertraukos A.Kancleris į „Sūduvos“ vartus skyrė dar vieną 11 m baudinį, kurį vėl realizavo C.Thomsonas. Rungtynių pabaigoje „Sūduva“ sukūrė pavojingų momentų, turėjo progų išlyginti rezultatą, bet jomis nepasinaudojo. Labiausiai įsiminė puolėjo Ričardo Beniušio smūgis galva, bet savo vartus sėkmingai apgynė Džiugas Bartkus. Du įvarčius į „Sūduvos“ vartus įmušęs škotas C.Thomsonas iš karto po šių rungtynių patenkintas išvyko pailsėti į tėvynę.

„Dėl šio pralaimėjimo prisiimu visą kaltę ir atsakomybę. Nenoriu nieko kaltinti", – Fksuduva.lt svetainei sakė „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys. Pasak jo, komanda pirmajame kėlinyje žaidė neblogai, bet lygioje vietoje buvo paskirtas 11 metrų baudinys. „Antrąjį kėlinį pradėjome blogiau, tačiau Povilas Leimonas sugebėjo išlyginti rezultatą. Pripažįstu, kad po pertraukos rungtyniavome blogai ir neturiu pasiteisinimo“, – kalbėjo V.Liubšys.

„Šį sezoną tokio kalibro komandos kaip „Sūduva“ dar nebuvome įveikę. Neslėpsiu, jaučiuosi labai smagiai. Seniai jau toks jausmas buvo. „Kaunui“ pergalę lėmė noras laimėti, atsidavimas ne 100, o 110 proc. Vyrai kovojo netausodami jėgų. Abu įvarčius įmušėme iš 11 metrų baudinių, bet juos dar reikia „uždirbti“ ir sugebėti realizuoti“, – mūsų tinklalapiui teigė „Kauno“ strategas Eugenijus Riabovas. Jis nenorėjo išskirti nė vieno savo žaidėjo. „Pagirti galiu visus. Iš „Sūduvos“ gal ir tikėjausi šiek tiek geresnio žaidimo. Tačiau mūsų futbolininkai varžovus privertė žaisti taip, kad jie pralaimėtų. Pergalę lėmė ne blogas marijampoliečių žaidimas, o geras mūsų. Nepasakyčiau, kad Suvalkijos komanda rungtyniavo prastai. Varžovai kūrė progas, aštriai atakavo, tačiau mes sugebėjome atsilaikyti. Buvome pasirinkę aiškią taktiką – žaisti nuo gynybos ir kontratakuoti. Tą vyrai ir išpildė“, – aiškino E.Riabovas.
„Kaunas“ – Marijampolės „Sūduva“ 2:1 (1:1)
Įvarčiai: 28 ir 68 min. C.Thomsonas (abu iš 11 m); 31 min. P.Leimonas

„Sūduva“ žaidė tokios sudėties: Armantas Vitkauskas, Nerijus Radžius, Sergejus Loginovas (Sergejus Žigalovas), Vaidas Slavickas, Valdemaras Borovskis, Karolis Chvedukas, Povilas Leimonas, Sergejus Koziuberda, Gu Binas, Andrius Urbšys, Povilas Lukšys (Ričardas Beniušis)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 28 21:53

"Kaunas" sudorojo "Sūduvą"
2011-08-28
http://www.fbk.lt/index.php/naujienos/k ... uduva/6576" onclick="window.open(this.href);return false;

"Kaunas" sekmadienį žaidė paskutines A lygos rungtynes šią vasarą. Mūsų varžovė buvo trečioje vietoje žengianti Marijampolės "Sūduva". Rungtynes komandos pradėjo tarsi nuo žvalgybos - didžioji dalis kovos vyko aikštės viduryje ir, nors marijampoliečiai ir uždirbo kelis kampinius, iki kėlinio vidurio nieko pavojingo prie varžovų vartų nesukūrė nei "Kaunas", nei "Sūduva". Bet iki pertraukos įvarčių žiūrovai visgi sulaukė. Sužaidus 29 minutes Nerijus Mačiulis įsiveržė į baudos aikštelę, kur jį neleistinai stabdė varžovai. Paskirtą 11 metrų baudinį užtikrintai realizavo Craigas THOMSONAS (1:0). Persvarą "Kaunas" išlaikė neilgai. Jau 32 min. po "Sūduvos" baudos smūgio galva kamuolį į Džiugo Bartkaus vartus pasiuntė Povilas Leimonas (1:1). Kiek vėliau dar sykį aktyvumu blykstelėjo N.Mačiulis. Į greitą ataką benuskubantį saugą varžovai stabdė pražanga, bet teisėjas jos netraktavo kaip "paskutinės vilties" pražangos ir skyrė "Sūduvos" žaidėjui tik geltoną kortelę. Pirmąjį keitimą "Kauno" treneriai atliko 60 min. - Simoną Paulių pakeitė Deividas Kapustas, o dar po kelių minučių vietoj Evaldo Razulio aikštėje pasirodė ir Ramūnas Mačežinskas. Būtent pastarasis po vienos "Kauno" atakos baudos aikštelėje buvo rankomis apglėbtas gimtadienį rungtynių dieną šventusio buvusio "Kauno" gynėjo ir kapitono Nerijaus Radžiaus. Rungtynių teisėjas skyrė dar vieną 11 metrų baudinį į "Sūduvos" vartus ir jį vėl realizavo C.THOMSONAS (2:1). Mačo pabaigoje marijampoliečiai turėjo progų pasižymėti. Bene pavojingiausius buvo Ričardo Beniušio smūgis galva, kurį meistriškai atrėmė D.Bartkus. "Kaunas" išsaugojo persvarą ir šventė pergalę.

Dabar A lygoje vėl pertrauka - į stadionus žiūrovus Europoje kvies nacionalinės rinktinės, o A lygoje ekipos kovas pratęs rugsėjo 9-11 dienomis. Rugsėjo 11 d. "Kauno" lauks išvyka į Panevėžį ir akistata su šalies čempionu Panevėžio "Ekranu".
---
"Kauno" sudėtis:
Džiugas Bartkus; Marius Miškinis, Andrius Bartkus, Mantas Fridrikas, Robertas Freidgeimas; Craig Thomson, Tomas Miklinevičius, Tomas Snapkauskas (77 min. Audrius Juozaitis), Simonas Paulius (60 min. Deividas Kapustas), Nerijus Mačiulis; Evaldas Razulis (62 min. Ramūnas Mačežinskas).

Atsargoje liko:
Ignas Plūkas, Tomas Janušauskas, Lukas Sendžikas, Edvinas Petkus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 28 23:19

„Dainava“ krito per paskutines minutes
28 Rugp
http://fkdainava.lt/2011/08/%E2%80%9Eda ... s-minutes/" onclick="window.open(this.href);return false;

2 tūkst. 800 – tiek žiūrovų apsilankė „Dainavos“ ir Panevėžio „Ekrano“ rungtynėse Alytaus stadione. „Dainavos“ gerbėjai pirmieji džiaugėsi komandos įvarčiu. Valentino Baranovskio reidas į svečių baudos aikštelę baigėsi jų pražanga ir 11 m baudiniu. Jį realizavo 14-ąjį savo įvartį čempionate įmušęs Arsenij Buinickij. 11 m baudiniu atsilygino ir „Ekranas“, po to, alytiškiai savo baudos aikštelėje sužaidė ranka. Įmušė Ramūnas Radavičius. Pirmame kėlinyje panevėžiečius priekin išvedė Andrius Jokšas, pasinaudojęs sumaištimi alytiškių baudos aikštelėje ir kamuolį rikošetu įskraidinęs į Giedriaus Štreimikio ginamus vartus. Toliau žaidusi be A. Buinickio, pasistiprinusi Sauliumi Laibiniu, Renaldu Stankevičiumi ir 16-mečiu Tomu Rakausku, „Dainava“ mėgino išlyginti rezultatą. Progų turėjo tiek S. Laibinis, tiek atsisveikinimo su Alytumi rungtynes žaidęs Eimantas Poderis. Alytiškiai, pagirtinai rungtyniavę iki antrojo kėlinio pabaigos, sugriuvo per paskutines 10 min., kai įmušė Aurimas Vertelis, Marko Andelkovič ir Arnas Ribokas.
Alytaus „Dainava“ - Panevėžio „Ekranas“ 1:5 (1:2)
Teisėjas: D.Petraška (Ukmergė), 2800 žiūrovų. Įvarčiai: 10 min. (iš 11m.) A.Buinickij („Dainava”); 32 min. (iš 11m.) R.Radavičius, 38 min. A.Jokšas, 81 min. A.Vertelis, 87 min. M.Andelkovič, 90+3 min. A.Ribokas („Ekranas”). Įspėjimai: 45 min. N.Bartkevičius („Dainava”); 9 min. A.Jokšas, 27 min. M.Samusiovas, 67 min. I.Dedura („Ekranas”)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 29 12:57

V.Urbonas: "Laukia intensyvus ir įdomus ruduo"
2011-08-29
http://www.fkekranas.lt/?lang=1&sid=255&tid=2922" onclick="window.open(this.href);return false;

Po "Ekrano" pergalės 5:1 prieš Alytaus "Dainavą", ekipos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas džiaugėsi komandos parodyta valia po sunkių Europos lygos rungtynių, demostruotu kovingumu bei gražiu žaidimu. Varžovų vyriausiasis treneris Virginijus Sinkevičius kaip pagrindinę pralaimėjimo priežastį įvardino didelį traumuotų žaidėjų skaičių.

"Ekrano" vyr.treneris Valdas Urbonas: "Iškovojom tikrai gražią pergalę, pasiekėme įvarčių, džiaugiuosi žaidimo kokybe. Žinant, jog penktadienį grįžome po sunkių rungtynių, kuriose buvo maksimalus išsikrovimas, vyrai rado emocijų gerai sužaisti tas rungtynes, tikrai buvo užsivedę. Nors pirmieji praleidome įvartį, vėliau rungtynės parodė, jog turime daugiau pretenzijų pasiekti pergalę. Mačo paaigoje, kada visiškai kontroliavome jo eigą pasiekėme gražių įvarčių. Iš tikrųjų graži pergalė. Turime dvi savaites laiko atsipūsti po vasaros maratono, kuris mūsų komandai buvo sudėtingas ir sunkus. Galbūt kažkas išsigydys traumas, kibsime į darbą, nes laukia intensyvus ir, manau, įdomus ruduo. Alytaus komanda yra išties gera, turinti puikias futbolo tradicijas. Čia visada susirenka daug žiūrovų, o dabar dar ir turi puikų stadioną. Manau, Alytus turi viską, jog čia būtų geras futbolas. Reiktų būtent to palinkėti, matosi komandos braižas, neprasti rezultatai, ekipa gali bet ką įveikti. Džiugu, jog futbolo mieste atsiranda futbolas. Kalbant apie rudenio finišą, mes esame pasiruošę apginti tai, ką sunkiai esame iškovoję ir įdėsime daug darbo. Turime visas galimybes tą padaryti ir tikiu, jog taip ir bus."

„Dainavos“ vyr.treneris Virginijus Sinkevičius: „Norėčiau pirmiausia varžovus pasveikinti su pergale, ji tikrai pelnyta. „Ekranas“ šiai dienai geriausia komanda, demonstruojanti solidų žaidimą. Po tokios išvykos mobilizavosi ir tikrai įrodė, jog verti čempionų titulo. Mums, jaunai komandai, rungtynės susiklostė nekaip, turime 10 traumuotų žaidėjų, žaidžia net 1994 m. gimimo jaunuoliai. Aš nenuleidžiu galvos, tai taip pat ėjimas į priekį ir komandai tai yra pamoka. Mes tikrai negalime „ištraukti“ 5, 6 rungtynių su tokiais varžovais, kaip „Žalgiris“, „Sūduva“, „Ekranas“. Kažkada atsiliepia mūsų fizinis stovis. Bet pagal galimybes, su minimi sutiks ir žiūrovai, atiduodame viską. Tikrai stengėmės ne mažiau nei „Ekranas“. Meistriškumas yra panevėžiečių pusėje".

Karjerą baigęs "Dainavos" žaidėjas Eimantas Poderis: „Smagu karjerą pabaigti ten, kur ir pradėjai. Čia, Alytuje pradėjau futbolininko karjerą, čia ir pabaigiau. Tikrai yra malonu, kai dar su labai jaunais futbolininkais, kurie jaunesni už mane 21 metais, kurie tinka į sūnus, gali su jais žaisti, nieko jiems nenusileisti, tikrai tai yra nuostabu. Gaila, jog išvykstu, bet toks gyvenimas. Vieni anksčiau baigia karjerą, kiti, kaip aš, žaidžia tol, kol gali kaip lygus kovoti su į sūnus tinkančiais jaunuoliais. Kažkada ateina laikas, toks gyvenimas. Atsiranda kiti dalykai, kiti reikalai, rūpesčiai, reikia rinktis – arba taip, arba taip. Kažkiek skaudu, bet nieko nepadarysi. Seksiu naujienas, domėsiuos komanda. Kalbant apie šios dienos rungtynes, pradėjome gerai. Vėliau „Ekranas“ įsivažiavo, po kelionės juos puikiai suprantu kaip yra sunku grįžti po Europos rungtynių į Lietuvos aikštes. Labai didelis žingsnis atgal. Jei būčiau pats išnaudojęs tą progą, būtų 2:0, gal būtų visai kitaip pakrypusios rungtynės. Toks yra futbolas. Vėliau jie rungtyniavo gerai, gale mus visiškai palaužė. Mes turėjome traumuotų žaidėjų, nebuvo lygiavertės pamainos, o jie turėjo tokių keitimų, jog mums tik pavydėti. Jie yra realiai stipresni, nežiūrint, jog neseniai turėjo sunkias rungtynes, gal kiek fiziškai pavargę, tačiau meistriškumas akivaizdžiai jų pusėje".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: XXIV turas

2011 Rgp 29 13:03

Tikisi, kad įmušti pavyks dažniau
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n667.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Šį sezoną VMFD „Žalgirio“ futbolininkai viena po kitos laužo nusistovėjusias tradicijas. Po dešimties metų pertraukos Panevėžyje buvo nugalėtas „Ekranas“, o pergalę Mažeikiuose žalgiriečiai paskutinį kartą buvo šventę prieš 18 metų.

Lietuvos futbolo A lygos XXIV turo rungtynėse žalgiriečiai 1:0 (1:0) palaužė „Mažeikių“ futbolininkus. Svečiuose žaidęs „Žalgiris“ įpusėjus pirmajam kėliniui išsiveržė į priekį. 25 min. po Deivydo Matulevičiaus perdavimo pasižymėjo Vaidotas Šilėnas. Pirmąjį savo įvartį šį sezoną įmušęs V. Šilėnas apgailestavo, kad pasižymėti pavyko tik dabar: „Aišku, norėjosi anksčiau įmušti, bet yra kaip yra. Tikėkimės, kad dabar įvarčių bus daugiau.“ Žalgirietis pripažino, kad rungtynės nebuvo lengvos: „„Mažeikiai“ mums nebuvo paranki komanda. Važiavome kovoti dėl trijų taškų, todėl jautėme psichologinį spaudimą, bet išėjome į aikštę nusiteikę siekti pergalės. Ir pasiekėme. Nebuvo lengva, bet, manau, kad kontroliavome žaidimą. Galėjome įmušti daugiau įvarčių, bet pergalė yra pergalė ir bet koks rezultatas mūsų naudai mus tenkina.“ Suprasdami, kad vieno įvarčio persvara pergalės dar negarantuoja žalgiriečiai nesustojo atakuoti, tačiau išnaudoti susikurtų progų nepavyko. „Visada, kai komandas skiria vienas įvartis ir menkiausia klaida gali nulemti rezultatą – atsiranda psichologinis spaudimas. Būtų 2:0 – būtų buvę daug lengviau žaisti, o dabar reikėjo ir savo vartus prižiūrėti ir pulti“, - kalbėjo V. Šilėnas.

Žalgiriečiai po rungtynių dėkojo sirgaliams, kurių palaikymas buvo kaip niekada vieningas ir nustelbė į stadioną gausiai sugūžėjusius varžovų sirgalius. „Jie buvo fantastiški“, - gerų žodžių sirgaliams negailėjo „Žalgirio“ žaidėjai.

VMFD „Žalgiris“ A lygos turnyro lentelėje surinko 56 taškus ir išsaugojo pirmąją poziciją. Žalgiriečiai vis dar trimis taškais pirmauja prieš čempionų titulą ginantį Panevėžio „Ekraną“. Panevėžiečiai, 5:1 Alytuje sutriuškinę „Dainavą“, yra sužaidę dvejomis rungtynėmis mažiau. Tuo tarpu Marijampolės „Sūduva“ ir toliau tolsta nuo lyderių. Suvalkiečiai išvykoje 1:2 pralaimėjo FBK „Kauno“ futbolininkams ir surinkę 43 taškus užima trečią vietą. Marijampoliečiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau nei „Žalgiris“.

Grįžti į