...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 21 12:41

Kruoja (Pakruojis) - Šiauliai (Šiauliai) 1:0 (0:0)
Teisėjas: J.Paškovskis (Vilnius), 500 žiūrovų
Įvarčiai: 90 min. N.Mačiulis („Kruoja")
Įspėjimai: 69 min. A.Veikutis, 71 min. A.Skroblas, 83 min. D.Strockis, 90 min. N.Mačiulis („Kruoja"); 65 min. L.Rimavičius („Šiauliai")


Didžiausią intrigą šiame ture žadėjo Šiaulių apskrities derbis, kuriame susitiko du principiniai varžovai – „Šiauliai“ ir kur kas mažesnį miestą reprezentuojanti „Kruoja“. Iki šių rungtynių „Šiauliai“ buvo laimėję visus tris tarpusavio susitikimus, tad šį kartą „Kruojai“ pergalės reikėjo lyg gryno oro – ne tik dėl savotiškos derbio atmosferos, bet ir dėl pozicijų turnyro lentelėje.

Pačios rungtynės klostėsi ramiai ir banguotai, visai kaip ir buvo galima tikėtis. Komandos nežaidė labai atviro futbolo, abi ekipos labiau laukė varžovų klaidų. „Šiauliams“ šiame mače teko pirmą kartą verstis be Roberto Vėževičiaus, vienas buvusių ekipos lyderių persikėlė į Izraelį, tačiau ir be jo nedidelį žaidybinį pranašumą turėjo „Šiauliai“, kurie pirmame kėlinyje neišnaudojo kelių puikių progų. „Kruoja“ irgi nesnaudė ir po gero Ernesto Veliulio perdavimo galėjo įmušti, tačiau tikslumo pritrūko Nerijui Mačiuliui.

Po pertraukos niekas nesikeitė – „Šiauliai“ buvo kiek aktyvesni, drąsiau atakavo, vis tik disciplinuotai gynyboje dirbusi „Kruoja“ grubių klaidų nedarė. Turint omenyje, jog „Kruojai“ dėl traumų negalėjo padėti nemažai labai svarbių žaidėjų, ši komanda žaidė gana kokybiškai.

Kuo labiau artėjo rungtynių pabaiga, tuo labiau atrodė, jog lygiosios – dėsningas rezultatas. Tačiau šį kartą viskas susiklostė kitaip ir nugalėtoją lėmė vienas vienintelis epizodas – puikų perdavimą N.Mačiuliui atliko po keitimo aikštėje pasirodęs Sergėjus Žigalovas, o saugas neklydo – 1:0 ir labai svarbi „Kruojos“ pergalė.

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 21 12:42

Sūduva (Marijampolė) - Tauras (Tauragė) 4:1 (1:0)
Teisėjas: S.Atmanavičius (Klaipėda), 500 žiūrovų
Įvarčiai: 35 min. ir 60 min. R.Ledesma, 62 min. ir 79 min. N.Valskis („Sūduva"); 90 min. L.Martišauskis („Tauras")
Įspėjimai: 66 min. E.Auryla, 86 min. L.Marongiu („Tauras")


Marijampolėje „Sūduva“ susitiko su pastaruoju metu bene prasčiausią futbolą visoje lygoje demonstruojančiu Tauragės „Tauru“. Šeimininkai buvo laikomi neabejotinais favoritais ir tiesiog privalėjo iškovoti tris taškus. Kai kuriuos lyderius nusprendė patausoti ir treneris Darius Gvildys, kuris pasirinko kiek neįprastą startinę vienuolikę.

Ne visai standartiniu vienuoliktuku žaidė ir „Tauras“ – treneris iš Italijos naujokui Francesco Cattide patikėjo vidurio gynėjo pareigas, savo ruožtu pirmą kartą startinėje sudėtyje pasirodė neseniai septyniolikos sulaukęs Lukas Ankudinovas.

Kaip ir buvo galima tikėtis, „Sūduva“ atrodė geriau. Šeimininkai galėjo pasižymėti jau pirmosiomis minutėmis, tačiau laukti teko ilgokai – iki 35-osios minutės, kai Rafaelis Ledesma iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo tiksliai. Tiesa, epizodas diskutuotinas, nes priimdamas kamuolį brazilas akivaizdžiai nustūmė savo varžovą. „Tauras“ laukė kontratakų ir po pertraukos galėjo atstatyti pusiausvyrą, vis tik vienas prieš vartininką atsidūręs Titti Belle smūgiavo tiesiai į Pavelą Davidovą.

Už tai „Sūduva“ varžovus nubaudė – 60-ąją minutę po Nerijaus Valskio perdavimo R.Ledesma pranašumą įtvirtino. Prabėgo vos dvi minutės, o triumfavo jau ir pats N.Valskis, kuriam atsidėkojo R.Ledesma (3:0). Ir tai dar nebuvo pabaiga – aktyviai į žaidimą įsiliėjęs Ričardas Beniušis 79-ąją minutę eilinį kartą išmaudė F.Cattide bei atliko idealų perdavimą N.Valskiui. Šiam beliko pasiųsti kamuolį į tuščius vartus (4:0).

Tiesa, namo tauragiškiai iškeliavo kiek pakylėtos nuotaikos – paskutinę minutę garbės įvartį pelnė Lukas Martišauskis, kuriam pagelbėjo rikošetas. Nepaisant to, 4:1 – visiškai pelnyta „Sūduvos“ pergalė, kuri pasiekta be nemažai startinės sudėties futbolininkų.

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 21 12:43

Banga (Gargždai) - Dainava (Alytus) 5:0 (2:0)
Teisėjas: A.Žuta (Klaipėda), 850 žiūrovų
Įvarčiai: 34 min. A.Staponka, 37 min. G.Alaverdašvili, 69 min. ir 78 min. S.Tatiefang, 76 min. R.Masiuk („Banga")
Įspėjimai: 59 min. P.Sakalis („Dainava")


Gargžduose „Bangos“ rungtynės su „Dainava“ futbolo gerbėjams turėjo palikti dvejopą įspūdį, o patį susutikimą būtų galima padalinti į dvi dalis. Pirmąją – iki Mariaus Miškinio sunkios traumos 30-ąją minutę ir antrąją – nuo traumos iki teisėjo finalinio švilpuko.

Pirmąjį pusvalandį vyko atkakli kova ir nei viena komanda neturėjo ryškesnio pranašumo. Geriausią progą per šį laiką turėjo „Dainava“, kai visai greta vartų smūgiavo Renaldas Stankevičius. Tačiau traumą patyrus Mariui Miškiniui viskas pasikeitė ir 34-ąją minutę Aurelijus Staponka pasiuntė kamuolį į vartus, neišgelbėjo svečių ir vartininkas.

Prabėgo vos keturios minutės ir pranašumą įtvirtino jau George Alaverdashvili – šį kartą labai nesėkmingai vartuose sužaidė Aivaras Bražinskas (2:0).

Po pertraukos „Dainava“ kurį laiką spaudė varžovus, tačiau viskas baigėsi trečiuoju „Bangos“ įvarčiu – 69-ąją minutę kamuolį į tuščius vartus nukreipė Serge‘as Tatiefangas (3:0). Prabėgo tik penkios minutės ir vėl triumfavo „Banga“ – šį kartą pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Romanas Masiukas (4:0). Ir vėl vartų ginti nesisekė A.Bražinskui.

Tačiau tuo svečių bėdos nesibaigė, vos po dviejų minučių ir vėl į tuščius vartus įmušė S.Tatiefangas (5:0). Iki rungtynių pabaigos rezultatas taip ir nepasikeitė, o „Dainavai“ tai – vienas skaudžiausių pralaimėjimų šiame sezone. Komanda ne tik prarado M.Miškinį (šioje dirbtinėje aikštėje traumą iki sezono pabaigos dar antrame rate patyrė ir Arnas Mikaitis), bet kurį laiką žaisti negalės ir ne tokią rimtą traumą patyręs R.Stankevičius. Žinant ribotus Alytaus komandos resursus, tai – labai skaudžios netektys.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 21 15:15

Turas buvo kiek nuviliantis žiūrovų gausa

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 22 10:50

Atlantas (Klaipėda) - Žalgiris (Vilnius) 3:4 (1:1)
Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 400 žiūrovų
Čia tai joo, legendiniai klubai nepritraukė žiūrovų, bet jeigu pameni, kokia tai diena buvo???
Antradienis... :mrgreen: Aš buvau darbe, kiti irgi turėjo padirbėti, o ne futbolu grožėtis.
Kruoja (Pakruojis) - Šiauliai (Šiauliai) 1:0 (0:0)
Teisėjas: J.Paškovskis (Vilnius), 500 žiūrovų
500??? Kažkaip netikiu... Jeigu skaičiavo pakruojiečiai, tai žiūrovus sumavo su Linksmučių kaimo gyventojais. :mrgreen:

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 22 12:35

Gražiausio GF A lygos XXIX turo įvarčio rinkimai

http://futbolo.tv/xxix-turo-ivarcio-rinkimai" onclick="window.open(this.href);return false;


Gražiausias XXIX turo įvartis:
Pavel Komolov (Žalgiris)
Kamil Bilinski (Žalgiris)
Gediminas Kruša (Atlantas)

Visi įvarčiai iš vienų rungtynių... :roll:

Grįžti į