...

XXIX (29) turas:

2012 Rgs 17 11:45

SŪDUVA vs. TAURAS
KRUOJA vs. ŠIAULIAI
BANGA vs. DAINAVA
ATLANTAS vs. ŽALGIRIS


Toto dalyviai čia turės pasinaudoti fantazija. :mrgreen:

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 10:37

XXIX (29) Turas

Rugsėjo mėn. 18 d. (antradienis)
144) 15:00 Atlantas (Klaipėda) - Žalgiris (Vilnius) (Klaipėdos centrinis stadionas)
143) 17:00 Kruoja (Pakruojis) - Šiauliai (Šiauliai) (Pakruojo stadionas)

Rugsėjo mėn. 19 d. (trečiadienis)
142) 18:30 Sūduva (Marijampolė) - Tauras (Tauragė) (Marijampolės "Arvi" arena)

Rugsėjo mėn. 20 d. (ketvirtadienis)
145) 18:30 Banga (Gargždai) - Dainava (Alytus) (Gargždų stadionas)

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 13:29

"Atlantas" - varžovas, kurį būtina įveikti
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... eikti.html" onclick="window.open(this.href);return false;


VMFD "Žalgiris" komandos treneris Marekas Zubas rungtynėse su Klaipėdos "Atlantu" iš savo auklėtinių reikalaus maksimalios koncentracijos

Žalgiriečių vyriausiasis treneris prieš antradienio rungtynes su Klaipėdos "Atlantu" pripažino, kad priešininkas sunkiai nuspėjamas.

"Pažvelgus į turnyrinę lentelę gali atrodyti, kad mūsų laukia lengvas pasivaikščiojimas, tačiau tai netiesa. Čempionatui artėjant prie pabaigos kiekviena komanda žaidžia su dviguba energija ir noru iškovoti taškus", - įsitikinęs M. Zubas.

"Klaipėdos "Atlantas" parodė, kad gali kovoti su kiekvienu varžovu. Panevėžio "Ekranui" teko plušėti iki pat paskutinių susitikimo akimirkų. Nesinorėtų, kad ir mums taip nutiktų, bet tai puikus pavyzdys, ko galime tikėtis, jeigu nebūsime maksimaliai susikoncentravę ir neįvertinsime savo priešininkų sugebėjimų", - susikaupimo svarbą pabrėžia treneris.

"Sunku analizuoti "Atlanto" žaidimą, nes jis skirtingas kiekviename mače. Pergales keičia triuškinantys pralaimėjimai, gražius epizodus nepaaiškinamos, vaikiškos klaidos ir panašiai", - pažymi M. Zubas.

"Lyginant abiejų ekipų paskutiniojo turo rungtynes, galima teigti, kad savo žaidimu nėra patenkina nė viena. Klaipėdiečiai beviltiškai pralaimėjo Šiauliuose, mes neišnaudojome galybės progų prieš Gargždų "Bangą. Tačiau svarbiausia ne tai, kaip antradienį žais mūsų varžovai, o mes patys", - mano žalgiriečių vairininkas.

"Mums šis susitikimas be galo svarbus kovojant dėl pirmosios vietos, "Atlantui" dėl išlikimo. Negalime sau leisti prarasti nė vieno taško, ypač Klaipėdoje. Varžovams taip pat neturėtų būti svarbu, kas pas juos atvažiuoja. Jie jauni, ambicingi ir tikrai nenori kitą sezoną pradėti žemesnėje lygoje", - sako M. Zubas.

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 13:32

Sustiprėjęs "Atlantas" bandys mesti iššūkį
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... suki_.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Iš turnyrinės lentelės dugno sėkmingai bandantis pakilti Klaipėdos "Atlantas" savo aikštėje priims VMFD "Žalgiris" komandą


Antradienį "General Financng A lygos" XXIX ture Klaipėdoje susitiks po vasaros perėjimų lango sustiprėjęs vietos "Atlantas" bei dėl pirmosios vietos kovojanti Vilniaus miesto futbolo draugijos "Žalgiris" ekipa.

Prieš artėjančią dvikovą žalgiriečiai A lygos turnyrinėje lentelėje užimą antrąją vietą (63 taškai), "Atlanto" futbolininkai – paskutinę, devintąją (17 taškų). Juos nuo artimiausio varžovo skiria tik trys taškai.

Tarpusavio sustikimai

Pirmajame rate "Žalgiris" sostinėje klaipėdiečių nepasigailėjo. Lietuvos vicečempionai uostamiesčio futbolininkus sutriuškino net 7:0. Žaliai baltų gretose tąkart nesustabdomai žaidė keturis įvarčius įmušęs Calumas Elliotas, po kartą pasižymėjo Donatas Kazlauskas, Algis Jankauskas ir Vaidotas Šilėnas.

Antrajame rate žalgiriečiai Klaipėdoje taip pat šventė pergalę, tačiau po žymiai atkaklesnės kovos - 1:0. Vienintelį susitikimo įvartį pelnė Calumas Elliotas.

Trečiajame rate daugelis tikėjosi "Atlanto" gretose išvysti tuo metu ką tik prie komandos prisijungusius naujus legionierius, tačiau jie rungtyniauti negalėjo, tad klaipėdiečiai rėmėsi praktiškai vien įprastais žaidėjais.

"Žalgiris" nuo pat pirmųjų minučių ėmėsi iniciatyvos ir dominavo aikštėje. Iš pradžių vienuolikos metrų baudinį realizavo ir komandą į priekį išvedė Mantas Kuklys. Prieš pat pertrauką pranašumą įtvirtino Kamilis Bilinskis, o antrojo kėlinio pradžioje triuškinimą pradėjo Paulius Janušauskas (3:0). Garbės įvartį "Atlantui" rungtynių pabaigoje po kampinio galva pelnė Denisas Gordėjus (1:3).

Rezultatai

Klaipėdos "Atlantas" pirmoje sezono dalyje buvo neabejotinas A lygos pirmenybių autsaideris. Uostamiesčio klubas per pirmuosius XX turų sukrapštė vos 7 taškus, iškovojo 1 pergalę, 4 susitikimus baigė lygiosiomis ir patyrė net 15 pralaimėjimų. Klaipėdiečiams buvo pavykę įmušti tik 6 įvarčius, o bendras įmuštų/praleistų įvarčių balansas siekė -46.

Šviesa tunelio gale įsižiebė įvykus kardinaliems pokyčiams komandos sudėtyje.

Pasipildęs visa aibe naujų futbolininkų "Atlantas" jau pirmose rungtynėse XXI ture iškovojo pergalę rezultatu 2:1 įvekdamas Alytaus "Dainavą". Tai buvo pirmas kartas, kuomet šiame sezone klaipėdiečiai savo aikštėje nugalėjo varžovus.

"Atlantui" greitai įsibegėti neleido kitame susitikime minimalia persvara rezultatu 0:1 patirtas pralaimėjimas Gargždų "Bangai". Klaipėdiečiai savo potencialą vėl atskleidė rungtynėse su iš čempionato jau pasitraukusia Vilniaus REO ekipa, kurią įveikė rezultatu 4:2.

Įspūdingiausią pergalę "Atlantas" pasiekė XXIV ture, vieno įvarčio persvara (2:1) nugalėjęs stipriausiųjų ketvirte įsitaisiusią Pakruojo "Kruoją". Tai buvo paskutinis kartas, kuomet klaipėdiečiai iškovojo tris taškus.

Kituose turuose sekė pralaimėjimai Marijampolės "Sūduvai" (0:2), Panevėžio "Ekranui" (1:2), kuriam nusileista jau per teisėjo pridėtą laiką, Šiaulių "Šiauliams" (0:6). Tik taškas iškovotas prieš visiems pastaruoju metu dažniausiai tris taškus dalinantį Tauragės "Taurą".

Nepaisant kluptelėjimų "Atlantas" šiuo metu savo sąskaitoje turi jau 17 taškų - tik trimis mažiau nei artimiausias konkurentas, minėtasis Tauragės "Tauras".

Per XXVIII turus uostamiesčio futbolininkai iškovojo 4 pergales, 5 susitikimus baigė lygiosiomis, patyrė 19 pralaimėjimų.

Statistika

"Atlantas" yra prasčiausiai Lietuvos čempionate atakuojanti komanda, įmušusi tik 16 įvarčių.

Klaipėdiečiai gynyboje taip pat neblizga. Jie iš savo vartų tinklo kamuolį privalėjo traukti 68 kartus. Dažniau tai darė tik Tauragės "Tauras" - 71 sykį.

Būsimieji žalgiriečių priešininkai per pastarąsias penkias namuose žaistas rungtynes iškovojo tris pergales. Nusileista čempionui Panevėžio "Ekranui" (1:2) ir Šiaulių "Šiauliams" (1:2).

Permainos

Drastiškų permainų Liepos mėnesio viduryje ėmęsis "Atlantas" vyriausiuoju treneriu paskyrė prancūzą Sebastieną Roquesą, asistentu Mindaugą Jonelį, sporto direktoriaus portfelį įteikė italui Giorgio Bissonui. Buvęs vyriausiasis treneris Romualdas Norkus paskirtas vadovaus dublerių ekipai.

Į komandą atvyko net 17 naujų futbolininkų: Maximiras Luburicas, Franckas Boissieras, Markas Beneta, Edgaras Žarskis, Tino Lagatoras, Julianas Rullieras, Mantas Gintalas, Nathanas Smithas, Malikas N'diaye, Walidas Kharaouias, Ramūnas Macežinskas, Petaras Basicas, Matthew Grecco, Walidas Khadraoui, Gabrielius Zagurskas, Gerardas Žukauskas, Gediminas Kruša.

Klubą paliko dar didesnis žaidėjų būrys: Žilvinas Kymantas, Edgaras Mastianica, Giedrius Štreimikis, Aleksandras Babachinas, Dmitrijus Šiškinas, Erikas Žilinskas, Evaldas Užkuraitis, Ivo Begičius, Mantas Perepliotovas, Povilas Šarūnas, Artiomas Drozdovas, Deividas Kapustas
Donatas Surblys, Giga Imnadze, Karolis Atutis, Marijanas Choružis, Valdas Saulėnas, Vygantas Zubavičius, Žilvinas Banys, Ernestas Alekna.

Lyderiai

Ryškiausia figūra Klaipėdos ekipoje - vasarą atvykęs kroatas Tino Lagatoras. Neseniai 25-ąjį gimtadienį atšventęs puolėjas jau spėjo įmušti 6 įvarčius.

2 kartus pavyko pasižymėti nuo sezono pradžios Klaipėdoje rungtyniaujančiam Evaldui Razuliui.

Po 1 įvartį pelnė Denisas Gordejus, Nathanas Smithas, Malikas Nidaye, Deivydas Peištaras, Taciano Jeanas, Petaras Basicius, Justas Vilavičius.

Komentarai

Vienas "Atlanto" trenerių Romualdas Norkus: "Komanda jaunam entuziastinga ir sudėtinga. Žaidėjai neblogo lygio. Atvykę futbolininkai jaučiasi psichologiškai geriau – jie neatsinešė pralaimėjimų nuotaikų. Ekipos branduolį išlaikius porą metų, komanda būtų labai įdomi“.

Atgimstančio "Kauno" vyriausiasis treneris Artūras Ramoška: "Klaipėdiečiai pasipildė pajėgiais legionieriais. "Atlantas" sezono pradžioje žaidė kaip tikėtasi. Komandai trūko geresnės komplektacijos. Dabar ji demonstruoja kokybiškesnį futbolą. Stipriai pagerėjo ir rezultatai".

Prienų "Rūdupiui" atstovaujantis buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Darius Maciulevičius: "Tendencija tokia, kad "Atlantas" renka taškus. Manau, taip turėtų būti ir toliau. "Atlanto" legionieriai padeda ekipai kovoti su visais varžovais. Galbūt sezono pradžioje tų prancūzų ir trūko".

Šiaulių "Juventa-99" treneris Vitalijus Daniličevas: "Komanda ant bangos. "Atlanto“ futbolininkams galima statyti paminklą, kad jie kone už dyką žaidžia futbolą. Įdomu, iš kur naujokai atvyko. Tačiau ir ne aukščiausiuose kitų šalių čempionatuose lygis, finansinė padėtis tikrai nėra prasti".

Buvęs "Žalgirio" gynėjas Kęstutis Latoža: "Klaipėdiečių žaidimas gerėja. Teigiamų korekcijų įnešė į komandą atvykę treneriai ir žaidėjai iš Prancūzijos. Jiems Lietuvoje būtų nepatogu likti paskutiniams. "Atlantas" tapo komanda, galinti kiekvienose rungtynėse įkąsti bet kam. Klaipėdiečiai pajuto kraujo skonį".

Lietuvos jaunimo iki 21-erių metų (U-21) rinktinės treneris Mindaugas Neoras: "Sezono pradžioje "Atlantą" gaubė nežinia, kas bus toliau. Nebuvo vartininko, ant suolo – vos du atsarginiai. Džiaugiuosi, kad Klaipėdos komanda rado kontaktų ir reikalai pagerėjo. Dabar ir finansinė padėtis geresnė. Įdomu tik tai, kiek laiko "Atlantas" išlaikys užsieniečius, kurie žaidimas – kone labdara".

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 14:58

XXIX turas. Kam atneš sėkmę žūtbūtinis Šiaulių apskrities derbis?
http://futbolo.tv/naujienos/1049-xxix-t ... ies-derbis" onclick="window.open(this.href);return false;

„General financing A lygos“ XXIX turo centrinė dvikova bus antradienį vyksiantis principinis Šiaulių apskrities derbis – Pakruojo „Kruojos“ ir „Šiaulių“ mūšis. Turas startuos Klaipėdos „Atlanto“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rungtynėmis. Trečiadienį Marijampolės „Sūduva“ priims Tauragės „Taurą“, o ketvirtadienį Gargždų „Banga“ žais su Alytaus „Dainava“.

„Vienas svarbiausių turų čempionate. Laukia įdomios rungtynės. Pagrindinės vyks Pakruojyje – kova dėl ketvirtosios vietos. Kitų mačų baigtis daugmaž galima nuspėti“, – mano Futbolo.TV turo ekspertas Virginijus Liubšys.

Jo nuomone, šiemet sezonas lygesnis, nei pernai. Visos komandos gali atimti taškus iš lyderių. Ypatingai pajėgios pirmos šešios ekipos.

„Manau, čempionatas sustiprėjęs. Gaila, kad lygą paliko vienu momentu neblogą futbolą rodęs Vilniaus „Reo“. Tai mūsų pirmenybėms grožio neprideda. Dabar viena komanda ture nežaidžia“, – kalbėjo panevėžietis futbolo treneris V. Liubšys.

Strategas džiaugėsi praėjusio turo „Ekrano“ ir „Sūduvos“ dvikovos rezultatu – 2:2. Tokia mačo baigtis paliko pagrindinę intrigą – nežinomybę dėl čempiono titulo. „Ekrano“ atsargoje – mačas su gerą futbolą žaidžiančia „Banga“.

V. Liubšys nededa taškų ir kovoje dėl trečiosios vietos. Įdomus ir „Kruojos“ – „Šiaulių“ mūšis dėl ketvirtosios pozicijos. Iki tol tris kartus laimėjo šiauliečiai. „Jei antradienį pakruojiečiams pavyktų įveikti varžovus, „Kruoja“ priartėtų prie išsvajotosios ketvirtosios vietos“, – komentavo turo ekspertas.

Jis sezono pradžioje daugiau tikėjosi iš „Žalgirio“. Gana netikėtai sėkmingai rungtyniavo noru, atsidavimu aikštėje žavėjusi „Kruoja“. Čempionišką charakterį demonstruoja pagrindinis pretendentas į aukso medalius – „Ekranas“. Jis sugeba išlipti iš beviltiškos situacijos.

Sekmadienį V. Liubšys Panevėžyje stebėjo „Ekrano“ ir „Sūduvos“ dvikovą. Jam gerą įspūdį paliko Marijampolės komandos lyderis Rafaelis Ledesma, gana netikėtai nacionalinės rinktinės startinėje sudėtyje įsitvirtinęs Valdemaras Borovskis. Treneris žavėjosi ir „Ekrano“ komandiniu žaidimu. Antrajame kėlinyje produktyviai rungtyniavo Vytautas Lukša.

„Išsiskiria eilė „Žalgirio“, „Kruojos“ žaidėjų. Keletą rungtynių puikiai rungtyniavo jaunasis Ernestas Veliulis, sezono viduryje – Artūras Žulpa. Pastarasis dabar kiek išsimušęs iš ritmo. Kiekvienoje komandoje yra po keletą žaidėjų, kurie palieka tikrai gerą įspūdį“, – gyrė V. Liubšys.

Liepos pradžioje „Sūduvą“ palikęs treneris šiuo metu gyvena Panevėžyje. Futbolo specialistas buvo išvykęs pailsėti, o dabar stengiasi pažiūrėti kuo daugiau rungtynių. Jis antradienį planuoja vykti į mačą Pakruojyje. Pasiūlymų laukiantis V. Liubšys spalį vyks į Ukrainą, kur sieks prasitęsti UEFA Pro licenciją.

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 14:59

Klaipėdos „Atlantas“ – Vilniaus „Žalgiris“
Laikas – rugsėjo 18 diena, 15 valanda.
Vieta – Klaipėdos centrinis stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
Virginijaus Liubšio prognozė – 1:3.


XXIX turo startas vyks Klaipėdoje, kur autsaideris „Atlantas“ priims vieną lyderių – „Žalgirį“. Šeimininkai (17 taškų) – paskutiniai, 10-i. Vilniečiai (63 tšk.) užima antrąją poziciją.

„Žalgiriui“ pergalė labai reikalinga, tačiau jam bus sunku. „Atlantas“ pastaruoju metu demonstruoja tikrai gerą futbolą. Nesuprantamas pralaimėjimas 0:6 Šiauliuose. Galbūt klaipėdiečiai nebuvo nusiteikę rungtynėms? Gal per gerai apie save galvojo? Toks šaltas dušas „Atlantui“ bus naudingas. Į vietą nuleista Klaipėdos komanda stengsis parodyti, jog pralaimėjimas didžiuliu skirtumu – atsitiktinis“, – apie artėjančią dvikovą kalbėjo V. Liubšys.

Jo nuomone, pirmuosius du ratus beviltiškai žaidęs „Atlantas“ turi keletą labai įdomių futbolininkų. Jie ekipai prideda kovingumo, žaismingumo. Eilę sėkmingų rungtynių, klaipėdiečiai būdavo pavojingi atakuodami. Kai sekėsi, „Atlantas“ patikėjo savo jėgomis.

Pastaruoju metu Klaipėdos vienuolikę išretinusios traumos. Dėl jų ir diskvalifikacijų rungtynėse su „Šiauliais“ nežaidė septyni svarbūs futbolininkai. Į jų vietą stojo jaunimas. Mačą baigė keturi 18-mečiai.

„Be abejo, traumos turi įtakos. Galvojame, kad 18-mečiai pilnai pasiruošę žaisti A lygoje, tačiau jie gali gerai rungtyniauti vieną, antrą ar trečią mačą. Jaunimas žaidžia nepastoviai, pasipila ir traumos“, – analizavo V. Liubšys.

Treneris prisiminė „Žalgirio“ puolėjo Calumo Ellioto duotą interviu, kuriame teigiama, jog šiame sezone liko aštuoni svarbūs žingsniai. Vilniaus komandos snaiperis šiemet į „Atlanto“ vartus yra įmušęs penkis įvarčius. Keturis iš jų – pirmajame tarpusavio mače.

„Į pirmąją dvikovą žiūrėti negalima. Tai buvo prastos „Atlanto“ rungtynės, o „Žalgiris“ darė, ką norėjo. Tačiau buvo ir dvikovų, kai Elliotas neįmušė. Galbūt su „Banga“ realizuotas 11 metrų baudinys pridės daugiau pasitikėjimo“, – svarstė V. Liubšys.

Pasak 53-ejų futbolo trenerio, sezono pradžioje pagrindinis „Žalgirio“ žaidimas sukosi būtent apie C. Elliotą. Jis mušdavo 80 procentų komandos įvarčių. Škotą užgriuvo lyderio našta, varžovai jį pradėjo dengti kibiau. Sekė pora blankių rungtynių. „Žalgiriui“ pakeitus trenerį, Vilniaus komandoje prasidėjo pakilimas. Ekipa sužaidė gerą mačą Panevėžyje su „Ekranu“. Pasiteisina sprendimas daugiau minučių aikštėje suteikti Pavelui Komolovui.

„Žalgiris“ neatsisako ambicijų laimėti A lygos aukso medalius. Šiuo metu vilniečiai turi 63 taškus. Vienu daugiau iškovojęs „Ekranas“. Pastarasis atsargoje turi dvikovą su „Banga“.

„Kai esi pirmas, atrodo, jog keturi taškai – labai mažai. Kai eini iš paskos, atrodo, daug, bijai prarasti kiekvieną tašką. Svarbiausia likusiuose turuose – šaltakraujiškumas“, – įsitikinęs V. Liubšys.

„Žalgiris“ pirmajame tarpusavio mače varžovų nepasigailėjo – 7:0 (5, 43, 45, 53 minutėmis C. Elliotas, 21 min. Donatas Kazlauskas, 28 min. Algis Jankauskas, 76 min. Vaidotas Šilėnas). Klaipėdoje žalgiriečiams sekėsi kur kas sunkiau – 1:0 (37 min. C. Elliot). Trečiajame susitikime Vilniuje vietos komanda nugalėjo 3:1 (16 min. Mantas Kuklys, 44 min. Kamilis Bilinskis, 54 min. Paulius Janušauskas; 83 min. Denisas Gordėjus).

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 15:00

Pakruojo „Kruoja“ – „Šiauliai“
Laikas – rugsėjo 18 d., 17 val.
Vieta – Pakruojo stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
V. Liubšio prognozė – 1:1.


Pakruojyje susitiks turnyrinės lentelės kaimynai – „Kruoja“ ir „Šiauliai“. Namie žaisiantys pakruojiečiai (49 tšk.) žengia ketvirti ir varžovus (45 tšk.) lenkia keturiais taškais.

„Visi tarpusavio mūšiai susiklostė įdomiai. „Kruoja“ nesugeba susitvarkyti su Artūru Rimkevičiumi. Pakruojo komandai pakeitus trenerius, nukrito psichologinis spaudimas. Ekipa jaučiasi laisviau, neblogai žaidžia. „Šiauliams“ nėra kur trauktis. Jei jie pralaimės, komandas skirs nemažas atstumas. Manau, šįkart „Kruoja“ pirmąjį kartą nepralaimės ir sužais lygiosiomis 1:1“, – prognozavo V. Liubšys.

Jis pabrėžė Šiaulių apskrities derbio statusą. Trenerio teigimu, jame svarbiausia „neperdegti“. Jei žaidėjai galvoja tik apie artėjantį derbį, nebus gerai – reikia laisvumo.

Anksčiau „Ekrano“ ir „Atlanto“ komandose žaidusio V. Liubšio nuomone, „Šiauliai“ turi daug pajėgių žaidėjų. Atakuojant išsiskiria A. Rimkevičius, geri krašto saugai, vartininkai, patyrę gynėjai. Aikštės viduryje rungtyniauja į geriausiųjų A lygos futbolininkų penketuką patenkantis Igoris Kozlovas. Jis gali ir pats įmušti, ir perdavimą atlikti.

„Prieš sezoną „Šiauliai“ buvo vieni pagrindinių pretendentų kovoti dėl prizinių vietų. Jiems sutrukdė sunkus startas. Teko vytis, o tai daryti visada sunkiau“, – pabrėžė V. Liubšys.

Treneris įsitikinęs, kad puikią formą demonstruojantis ir sėkmingai vienas prieš vieną žaidžiantis A. Rimkevičius iki sezono pabaigos pasieks naują šalies rezultatyvumo rekordą. Kol kas jis priklauso 1956 metais 28 įvarčius įmušusiam Algimantui Lucinavičiui. 27 kartus pasižymėjęs A. Rimkevičius įmušė tiek pat, kiek 2005 metais „Ekranui“ atstovavęs Mantas Savėnas.

„Šiaulių“ gretose rungtynėse su „Atlantu“ debiutavo ir visą mačą žaidė Andrius Lipskis. V. Liubšio nuomone, neblogą įspūdį palikęs buvęs „Reo“ saugas turėtų sustiprinti „Šiaulius“. A. Lipskis – jaunas, ištroškęs žaisti. Jis „Reo“ komandoje pasižymėdavo tolimais ir tiksliai smūgiais iš toli.

V. Liubšio nuomone, „Kruoja“ šiemet išsiskiria charakteriu. Ji per pirmuosius 12-13 turų sugebėdavo įmušti greitą įvartį po standartinės padėties ir išlaikyti pranašumą.

Pakruojo komandos futbolininkai neslepia, jog jiems „Šiauliai“ – neparankus varžovas. „Keletą metų, kaip ir šiemet, taip yra. Situacija tokia pat, kaip „Sūduvos“ ir „Kruojos“ rungtynėse. Pakruojiečiai Marijampolės komandai neparankūs“, – sutiko V. Liubšys.

„Kruojai“ dėl traumų nepadės Donatas Petrauskas, Valdas Pocevičius ir Karolis Jarmalavičius. Pasak V. Liubšio, išvykus keletui Pakruojo komandos ukrainiečių, kiekvienas futbolininkas tapo svarbus.

Iki tol visas dvikovas laimėjo žemiau esantys „Šiauliai“. I rate šiauliečiai namie nugalėjo 2:1 (44 min. Maksimas Bilykas į savuosius vartus, 53 min. Andrius Bartkus; 66 min. Irmantas Zelmikas), II rate svečiuose – 4:0 (22, 53, 55 min. A. Rimkevičius, 67 min. Robertas Vėževičius), III rate Šiauliuose – 1:0 (83 min. A. Rimkevičius).

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 15:00

Marijampolės „Sūduva“ – Tauragės „Tauras“
Laikas – rugsėjo 19 d., 18.30 val.
Vieta – Marijampolės „Arvi“ arena.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
V. Liubšio prognozė – 2:0.


Neabejotina mačo favoritė „Sūduva“ (55 tšk.) įsitaisiusi trečiojoje vietoje. „Tauras“ (20 tšk.) – aštuntas.

„Pirmajame rate „Sūduva“ Tauragėje sužaidė labai gerai – laimėjo 4:1. Antrajame sekė sunkios rungtynės Marijampolėje, kai komandą paskutiniąją minutę išgelbėjo Povilas Lukšys. Trečiasis mačas buvo sunkus. „Sūduva“ nugalėjo, atsilikdama 0:1. Manau, kad šįkart marijampoliečiams „Tauras“ nebus kietu riešutu. Jie laimės 2:0, gali būti ir 3:0“, – prognozavo V. Liubšys.

Turo ekspertas yra treniravęs ne tik „Sūduvą“, bet ir „Ekraną“, Vilniaus „Vėtrą“. Prie Marijampolės komandos vairo jį pakeitė Darius Gvildys.

„Kiekvienas treneris turi savo požiūrį, koncepciją. „Sūduva“ žaidžia disciplinuotai. Ekipą papildė ir naujokai, kuriais strategas pasitiki. Gana sėkmingai į žaidimą įsijungė Nerijus Valskis. Jis debiutiniame mače su „Ekranu“ puikiai kontratakavo. Aiškus „Sūduvos“ lyderis – Rafaelis Ledesma“, – apie buvusią komandą kalbėjo V. Liubšys.

Po mačo su „Ekranu“ įvartį pelnęs ir rezultatyvų perdavimą atlikęs R. Ledesma teigė, jog „Sūduva“ turi bėdų gindamasi. V. Liubšio nuomone, panevėžiečiai gerai atakavo, o patyrusi marijampoliečių gynyba neatlaikė spaudimo.

Turo eksperto įsitikinimu „Tauras“ – šiuo metu silpniausia A lygos komanda.

„Ji ypatingai silpna dėl vidinės atmosferos. „Tauras“ turi daug problemų. Viena jų – finansinė. Kai futbolininkai žaidžia beveik neturėdami už ką valgyti, iš jų ko nors reikalauti, sunku. Treneriui nelengva prisikviesti žaidėjus į rungtynes. „Taure“ nėra jokio pastovumo. Jis užsivedęs gali sužaisti labai gerai, o kartais atrodyti beviltiškai“, – apie Tauragės vienuolikę pasakojo V. Liubšys.

Šiame sezone tris kartus sėkmė šypsojosi „Sūduvai“. Ji II ture svečių tvirtovėje „Taurą“ pranoko 4:1 (16 min. Ričardas Beniušis, 24 min. Nerijus Radžius, 60 min. Craigas Thomsonas, 75 min. V. Borovskis; 68 min. Romanas Kuzinas), XI namie – 1:0 (94 min. Povilas Lukšys), XX svečiuose – 2:1 (48, 56 min. R. Ledesma; 29 min. – Giamperto Demurtas).

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 15:01

Panevėžio „Ekranas“ – Vilniaus „Reo“

Laikas – rugsėjo 19 d., 19.30 val.

Vieta – Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas.

Rezultatas – 3:0.

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 15:02

Gargždų „Banga“ – Alytaus „Dainava“
Laikas – rugsėjo 20 d., 18.30 val.
Vieta – Gargždų stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
V. Liubšio prognozė – 2:1.


Turas finišuos Gargžduose, kur grumsis turnyrinės lentelės kaimynai – „Banga“ ir „Dainava“. Šeimininkai (34 tšk.) – šešti, alytiškiai (28 tšk.) – septinti.

„Banga“ turėtų laimėti. Ji žaidžia namie, demonstruoja gana gerą futbolą, – mano V. Liubšys. – Gargždų futbolininkams psichologinio pakilimo nepridės sunki Evaldo Grigačio trauma. Jis – vienas komandos lyderių. Žaidėjai išgyvena dėl komandos draugo.“

Buvęs V. Liubšio auklėtiniui „Vėtroje“ ir „Sūduvoje“ E. Grigaičiui praėjusiame mače su „Žalgiriu“ lūžo trečiojo ir ketvirtojo stuburo slankstelių ataugos.

Vilniuje vykusios rungtynės „Bangai“ buvo skaudžios ne tik dėl E. Grigaičio traumos, bet ir dėl pralaimėjimo 0:2. Nusileidus, nutrūko Gargždų komandos aštuonerių iš eilės nepralaimėtų rungtynių serija.

„Banga“ – ekipa, kurią jos keliu veda vietinis treneris – Vaidas Žutautas. Jos sėkmingų rungtynių eilę lėmė kelios priežastys: geri naujokai, komanda pajautė, ko iš jos nori treneris. Pastarasis suprato, ką gali ekipa“, – analizavo V. Liubšys.

Jo nuomone, ne itin sėkmingą sezono pradžią lėmė ir optimalios sudėties neturėjimas. Dažnai vienas ar kitas futbolininkas buvo traumuotas. „Dabar ekipa – kietas riešutas. Ji kiekvienoje pozicijoje turi po lyderį. „Bangai“ labai padeda gruzinai, geras vartininkas“, – tvirtino V. Liubšys.

Futbolo treneris „Dainavos“ komandoje išskyrė savo kolegą – kvalifikuotą specialistą Rimvydą Kochanauską. V. Liubšio teigimu, Alytaus ekipai atsiskleisti trukdo finansinės problemos. Tai – vienintelė lygos vienuolikė, kurioje žaidžia vien lietuviai. Ji per vasaros žaidėjų perėjimo laikotarpį prarado keturis pagrindinius žaidėjus. Nepaisant to, lygiosiomis 2:2 pasibaigusios rungtynės su „Ekranu“ parodė, jog „Dainava“ gali kovoti.

Alytiškiai paskutines oficialias rungtynes žaidė rugsėjo 2-ąją. Jie namie 0:3 pralaimėjo „Žalgiriui“. Rugsėjo 15 dieną tvarkaraštyje buvo numatyta dvikova su „Reo“.

„Kone 20 dienų be futbolo – tragedija. Taip labai sunku. Manau, kad „Dainava“ niekam neskelbusi sužaidė draugiškas rungtynes“, – mano V. Liubšys.

Šiemet du kartus stipresnė buvo „Banga“. Ji gegužės 6-ąją Gargžduose laimėjo 2:1 (26 min. Mikas Kura, 45 min. Nika Mgeladze; 68 min. Arsenijus Buinickis), liepos 20-ąją Alytuje „Banga“ varžovus sutriuškino 4:0 (33, 36 min. Aurelijus Staponka, 42, 90 min. Georgas Alaverdašvilis). Pirmasis mūšis kovo 18-ąją baigėsi be įvarčių.

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 16:33

ATLANTAS 3 - 4 ŽALGIRIS

0-1 32`Pavel Komolov
1-1 39`Gedinimas Kruša
1-2 Bilinski
1-3 atlantietis į savo vartus po rikošeto
2-3 Lagator`ius
2-4 Bilinski pavarė
3-4 Lagatorius savo šou pradėjo.

72` minutė... tikėjausi daug įvarčių, bet, kad trys sukris į ŽALGIRIO vartus, to nesitikėjau... :shock:
žiūrim toliau...

na, dar buvo keli epizodai, bet niekas nebeįmušė. :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 16:40

kokia proga darbo metu žaidžia? Temsta tai tik apie pusę aštuonių.

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 16:55

kokia proga darbo metu žaidžia? Temsta tai tik apie pusę aštuonių.

Kad namie galėčiau ramiai ilsėtis ant sofkutės, tai žaidžia dieną. :mrgreen:

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 17:05

KRUOJA vs. ŠIAULIAI

Aikštės teisėjas: Jurijus Paškovskis
Teisėjo asistentai: Aleksandras Radiuš ir Vitalijus Gomolka

Čia: galima pagalvoti, kad vyksta Ukrainos II-os lygos rungtynės. :mrgreen:

...

Re: XXIX (29) turas:

2012 Rgs 18 18:47

Nenusipelnė pagal žaidimą pergalės Pakruojis... labai nykus futboliukas iš jų pusės buvo...

Grįžti į